Dodaj do ulubionych

90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę

07.01.06, 20:15
z powodu obietnic socjalnych. Polska stać się miała krainą mlekiem i miodem płynącą, zasiłki miały sypać się jak z rogu obfitości a każdy Polak miał mieć własne mieszkanie. Trzy miesiące po wyborach ministrem finansów zostaje znienawidzona przez wyborców PiSu "krwiożercza liberałka", "Balcerowicz w spódnicy" - Zyta Gilowska. Śmiać mi się z was chce PiSuary. Wy już liczycie tych wyborców PO, którzy z powodu Zyty Gilowskiej mają zapomnieć o Wannamanie, stalinowskich metodach komisara Dorna, kapusiu Ziobrze, Gosiewskim, Cymańskim, Kaczyńskim i całej reszcie tej zgrai. Jednak zupełnie zapominacie o tych wyborcach którzy Gilowskiej nienawidzą prawie tak jak Balcerowicza. Oni głosowali na PiS przede wszystkim dlatego, że nie chcieli liberałów u władzy. Powodzenia w tłumaczeniu "ciemnemu ludowi" dlaczego PiS zdradził
Obserwuj wątek
    • w11mil Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 20:24
      Nie nienawidze p. Gilowskiej. Nie oczekuję zasiłków.
      W moim przypadku podstawową motywacją była nadzieja na uczciwość w życiu
      publicznym. Jak dotąd mam jeszcze tę nadzieję.
      • idiotyzmy-kacze Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 20:27
        Więc należysz do tych pozostałych 10% :)
        • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 20:43
          idiotyzmy-kacze napisał:
          > Więc należysz do tych pozostałych 10% :)

Nie prowadziłem badań ale z moich obserwacji sądzę że myslisz się w opisie w
          Twoim pierwszym poście. Pragnę Polski bogatej ale nie oczekuję raju na ziemi
          (jestem katolikiem).
          Uczciwość jest warunkiem koniecznym - nie wierzę iż w jakikolwiek program
          naprawczy bez ukrócenia złodziejstwa - tego PO nie gwarantowało
          • hihiro Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 21:29
            w11mil napisała:
            > Nie prowadziłem badań ale z moich obserwacji sądzę że myslisz się w opisie w
            > Twoim pierwszym poście. Pragnę Polski bogatej ale nie oczekuję raju na ziemi
            > (jestem katolikiem).
            > Uczciwość jest warunkiem koniecznym - nie wierzę iż w jakikolwiek program
            > naprawczy bez ukrócenia złodziejstwa - tego PO nie gwarantowało

PiS równiez tego nie gwarantuje.
            A skoro nie widac różnicy to po co przepłacac ? ;)
            • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 21:35
              hihiro napisał:

> PiS równiez tego nie gwarantuje.

Ale przynajmniej obiecuje

• franciszekszwajcarski Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 21:40
                Ale przecież Leszek Miller też to obiecywał. :)
                • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 21:42
                  franciszekszwajcarski napisał:

> Ale przecież Leszek Miller też to obiecywał. :)
                  Jemu nie uwierzyłem bo to komunista
                  • franciszekszwajcarski Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 21:44
                    wystarczy nie być komunistą i mówić, że będzie dobrze, żebyś uwierzył ?
                    • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 21:47

> wystarczy nie być komunistą i mówić, że będzie dobrze, żebyś uwierzył ?

Tak, wystarczy nie być komunistą.

Nasze uczestnictwo w wyborach zawsze oparte jest na wierze
                      • franciszekszwajcarski Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 21:53
                        Tusk i Rokita też nie byli komunistami.
                        • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:01

> Tusk i Rokita też nie byli komunistami.
                          Obiecywali oczyszczenie państwa? Jeśli tak, to coś mi umknęło. Tuska pamiętam
                          ze związków z KLD - stąd też umiarkowana jest jego wiarygodnośc w tej kwestii
                          A Rokity szkoda, to fakt.
                          • franciszekszwajcarski Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:10
                            wydaje mi sie że obiecywali, chociaż na pewno kładli na to mniejszy nacisk niż
                            PiS. Ale na przykład projekt ustawy obciążającej urzędników państwowych
                            odpowiedzialnością materialną za swoje błędy napisała PO, a nie PiS. A moim
                            zdaniem ten projekt pięknie sie wpisuje w cel oczyszczania państwa. PiS na
                            pewno głośniej krzyczał o sprzątaniu, ale więcej konkretnych planów działań
                            widziałem po stronie PO. Zresztą zdania nie zmieniłem, coś słabo to sprzątanie
                            PiSowi idzie.
                            • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:18

> PiS. Ale na przykład projekt ustawy obciążającej urzędników państwowych
                              > odpowiedzialnością materialną za swoje błędy napisała PO, a nie PiS. A moim

Moim zdaniem ta ustawa może mieć uboczne skutki: jak wtedy zmobilizować
                              urzędnika do podjęcia jakiejkolwiek ustawy pociągajacej jakieś konsekwencje
                              Przedsiebiorca mający dobrych adwokatów może takiego nieszcżesnika załaetwić na
                              dobre. Oczywiscie pewne modyfikacje są konieczne - np likwidacja premii US od
                              upolowanego podatnika

> zdaniem ten projekt pięknie sie wpisuje w cel oczyszczania państwa. PiS na
                              > pewno głośniej krzyczał o sprzątaniu, ale więcej konkretnych planów działań
                              > widziałem po stronie PO. Zresztą zdania nie zmieniłem, coś słabo to
                              sprzątanie
                              > PiSowi idzie.
                              • franciszekszwajcarski Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:21
                                w11mil napisała:

> Moim zdaniem ta ustawa może mieć uboczne skutki: jak wtedy zmobilizować
                                > urzędnika do podjęcia jakiejkolwiek ustawy pociągajacej jakieś konsekwencje

ja bym generalnie urzędnikom proponował myślenie, a w sytuacjach wątpliwych
                                kierować sie dobrem obywatela.
                          • borbali Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:10
                            Czy KLD to jakaś organizacja przestępcza gorsza od PC?.
                            • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:13
                              borbali napisał:

> Czy KLD to jakaś organizacja przestępcza gorsza od PC?.
                              Żadna nie była organizacja przestępcza. Chodzi mi liczbę śledztw związanyych z
                              politykami KLD. W przypadku PC tylko Zalewski
                              • borbali Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:16
                                A kogo ukarano w sądzie z KLD?.
                                • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:23
                                  borbali napisał:
                                  > A kogo ukarano w sądzie z KLD?.
                                  Obok mnie mieszka były senator; wyroki miał ale chyba mu sie opłaciło
                                  poza posłami i senatorami była jeszcze drobnica;

Teraz nie mogę przejrzeć roczników gazet i lepiej poprzeć swój punkt widzenia
                                  • franciszekszwajcarski Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:24
                                    no właśnie. tak to z KLD jest zawsze...na pewno wszystkich skazali, ale nie
                                    pamiętam kogo, bo nie mam czasu sprawdzić. Ja sobie przypominam, że wszystkich
                                    z PC i z ZChN też skazali, ale kurcze, jakoś też nie mam czasu sprawdzić kogo i
                                    kiedy. :)
                                    • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:31
                                      Masz rację, wyborcy są za leniwi i głosują na kogoś komu ufają.
                                      Myslisz że ten negatywny obraz KLD to sfabrykował Kaczyński trzęsacy telewizją
                                      publiczną i GW?
                                      • idiotyzmy-kacze Re: Jestem wyborcą PIS 08.01.06, 14:09
                                        Nazwę aferałowie z stosunku do KLD wymyślił Urban i Urban ją wypromował. Nie przypominam sobie żadnej afery związanej z KLD w przeciwieństwie do PC - partii finansowanej z pieniądzy FOZZ i Art-B
                                        • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 08.01.06, 14:57
                                          Urban rzeczywiscie nie wie czego chce

www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6454
                                          p. Tusk powinien go do sądu
                  • borbali Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:00
                    Krzaklewskiemu uwierzyłeś i zostałeś nabity w butelkę.Teraz też będziesz nabity
                    bo obecna ekipa rządowa to w 80% koledzy Krzaklewskiego czyli dawny AWS.
                    • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 07.01.06, 22:03
                      borbali napisał:
                      > Krzaklewskiemu uwierzyłeś i zostałeś nabity w butelkę.

Tu naprawdę trafiłeś boleśnie!

Ale ciężko bez nadziei, ze tym razem się uda
              • hihiro Ubawiłeś mnie :)))) 07.01.06, 22:06
                w11mil napisała:

> hihiro napisał:
                >
                > > PiS równiez tego nie gwarantuje.
                >
                > Ale przynajmniej obiecuje

Tak jak obiecali:
                * 3 mln mieszkań
                * tys.PLN ulgi z CIT za każdego nowo zatrudnionego
                * obnizenie podatków
                * tanie państwo
                * odnowe moralną

Podaj mi swój adres - pożycze sobie twój samochód i obiecam ze "na pewno" oddam.
                PS. Nie jestem komunistą wiec zapewne się zgodzisz ;)

• w11mil Re: Ubawiłeś mnie :)))) 07.01.06, 22:08
                  hihiro napisał:

Kogoś wybrać trzeba;
                  wszyscy obiecywali, wybrałem PIS
                  • hihiro Re: Ubawiłeś mnie :)))) 07.01.06, 22:19
                    w11mil napisała:

> hihiro napisał:
                    >
                    > Kogoś wybrać trzeba;
                    > wszyscy obiecywali, wybrałem PIS

Ano takie twoje zbójeckie prawo :(

Nic to - w następnych wyborach wygra Samoobrona - bo tylko oni bedą mogli
                    jeszcze coś obiecywac bez odjum niespełnionych obietnic.
                  • borbali Re: Ubawiłeś mnie :)))) 07.01.06, 22:20
                    Trzeba kierować się nie obiecankami tylko życiorysem kandydata,jego dokonaniami
                    i wiarygodnością.
                    • w11mil Re: Ubawiłeś mnie :)))) 07.01.06, 22:32
                      borbali napisał:

> Trzeba kierować się nie obiecankami tylko życiorysem kandydata,jego
                      >dokonaniami i wiarygodnością.

Tak właśnie zrobiłem
                  • sierzant_nowak inne przeslanki niz obietnice tez miales... 08.01.06, 14:47
                    vide obserwacja zachowan politkow na przestrzeni ostatnich lat. Vide fakt zaglosowania PiSu razem z SLD za wyborcza kielbasa w postaci emerytur gorniczych pod koniec poprzedniej kadencji. Partia nazywajaca sie PRAWO i SPRAWIEDLIWOSC lekka reka rozdalo kilkadziesiat miliardow zlotych (na przestrzeni 10 lat o ile dobrze pamietam) ludziom, ktorzy zrobili zadyme pod sejmem... A lekarzom, ktorzy protestuja spokojnie i zarabiaja - po piekielnie ciezkich studiach i wiecznym ksztalceniu sie - 2x mniej niz gornicy - dorn proponuje kamasze. Gratuluje umiejetnosci oceniania ludzi - przyklad socjalistow z AWS nic Cie nie nauczyl...
              • elfhelm Uczciwość PiS to tylko hasła 08.01.06, 14:13
                " Jacek Ciechanowski, pełnomocnik PiS w okręgu pilskim, jest oskarżony o
                wyłudzenie kilkuset mln starych złotych. Na początku lat 90. Ciechanowski był
                właścicielem Przedsiębiorstwa Budowlano-Usługowo-Handlowego Birkut w Pile.
                Między listopadem 1991 a końcem stycznia 1992 r. z Banku Spółdzielczego
                wyłudził kredyt na 280 mln starych zł (28 tys. nowych) i 700 mln starych zł od
                oddziału Banku Rozwoju Rolnictwa SA Rolbank. We wnioskach o kredyty podał
                nieprawdziwe, zawyżone dochody spółki. Na tym nie koniec. Jesienią 1992 r.
                wyciągnął z Banku Spółdzielczego kolejne 520 mln starych zł. Podstawił za
                siebie innego, niezadłużonego kredytobiorcę. Sprawa trafiła do sądu w 1994 r.
                Pięć lat później Sąd Okręgowy w Poznaniu skazał go na dwa lata pozbawienia
                wolności w zawieszeniu na pięć lat. Wiosną 2000 r. Sąd Apelacyjny podtrzymał
                wyrok."
                • w11mil Re: Uczciwość PiS to tylko hasła 08.01.06, 15:07
                  elfhelm napisał:

> " Jacek Ciechanowski, pełnomocnik PiS w okręgu pilskim,

Wierze, ze Gazeta Wyborcza tego nie odpuści i mój rząd znowu się oczyści;
                  przypominam sprawę leśnika a teraz Mikosza;
                  Górą czwarta władza!
      • cimoszenka Bolszewiku 08.01.06, 05:48
        czyjuż macie wspólne żony?
      • sierzant_nowak Re: Jestem wyborcą PIS 08.01.06, 14:42
        > W moim przypadku podstawową motywacją była nadzieja na uczciwość w życiu
        > publicznym.

A jak na Twoje marzenia o tej uczciowosci wplywa obserwacja tego, jak PiS zaraz po wyborach pokazal swoim wyborcom palec i odszedl zupelnie od tych punktow swojego programu na ktorym zbudowal kampanie? Jak na Twoje marzenia o uczciwosci w zyciu publicznym wplywa jawny cynizm Twoich wybrancow?
        • w11mil Re: Jestem wyborcą PIS 08.01.06, 14:55
          Jak już pisałem, niczego od polityków nie chcę, nie wierze w obietnice wyborcze
          i programy; wystarczy że nie będa kradli
        • 0rmowiec Gabryśka aleś się zamaskowała! 08.01.06, 15:03
          Po zapachu dopiero cie rozpoznałem.
          sierzant_nowak napisał:

> > W moim przypadku podstawową motywacją była nadzieja na uczciwość w życiu
          > > publicznym.
          >
          > A jak na Twoje marzenia o tej uczciowosci wplywa obserwacja tego, jak PiS
          zaraz
          > po wyborach pokazal swoim wyborcom palec i odszedl zupelnie od tych punktow
          sw
          > ojego programu na ktorym zbudowal kampanie? Jak na Twoje marzenia o
          uczciwosci
          > w zyciu publicznym wplywa jawny cynizm Twoich wybrancow?
          >
          • sierzant_nowak ze co? 08.01.06, 15:07
            O zadnej gabrysce nie mam pojecia... a jezeli jest jakas o podobnych pogladach - nie znaczy to od razu, zesmy jedna osoba, sherlocku :D
      • hummer FOZZ 09.01.06, 11:40
        w11mil napisała:

> Nie nienawidze p. Gilowskiej. Nie oczekuję zasiłków.
        > W moim przypadku podstawową motywacją była nadzieja na uczciwość w życiu
        > publicznym. Jak dotąd mam jeszcze tę nadzieję.
        >
    • franciszekszwajcarski Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 20:25
      Spora częśc elektoratu PiSu głosowała na nich aby zrobili tak zwany porządek w
      sądach, susneli korupcje i odcieli komuchów od wpływów na państwo. To pobudki
      zupełnie pozagospodarcze. Niewykluczone, że duża część elektoratu PiSu nie ma
      nic przeciwko liberalnym pomysłom w gospodarce. Chociaż na pewno ci, którzy w
      pierwszej turze głosowali na Leppera, a w drugiej na Kaczyńskiego mogli sie
      troche zgarbić. Jeśli cokolwiek zauważyli.
      • 0rmowiec Wyborcy Platformy przeżywają orgazm. 07.01.06, 20:32
        Spełniło się ich marzenie: "Wicepremier z Liblina!".
        • idiotyzmy-kacze ja się cieszę bo to początek końca PiSuaru 07.01.06, 20:40

• warsawyak Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 20:35
      Ogół Polaków ma blade (albo nawet takiego im zbywa) pojęcie o gospodarce.

To jest swoisty fenomen (któremu nie mogę się nadziwić), że w tym ogóle są
      jednocześnie tak pazerni na każdą złotówkę (co w gospodarce rynkowej jest w
      sumie dużym plusem).

> PiSuary. Wy już liczycie tych wyborców PO, którzy z powodu Zyty Gilowskiej
      >mają zapomnieć o Wannamanie, stalinowskich metod ach komisara Dorna, kapusiu
      >Ziobrze, Gosiewskim, Cymańskim, Kaczyńskim i całej reszcie tej zgrai.

Jestem wyborcą PO. Za żadne skarby nie zapomnę tego wszystkiego. Prędzej
      wielbłąd przejdzie przez ucho igielne. Ale kiedy czytam wypowiedzi pewnych osób
      mieniących się tu sypatykami PO, to nachodzą mnie takie czarne myśli, że Kaczor
      dobrze kombinuje i lud znowu to łyknie.
      • 0rmowiec Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 20:38
        Kup sobie opaskę "Spieprzaj dziadu". Ponoć niektórym przynosi to ulgę.
      • madana Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 20:40
        To ja też jestem w tych 10%, którzy głosowali na PIS, nie nienawidzę liberałów, cieszę się,że tak wyrazista i kompetentna osoba została ministrem finansów. Wiekszość ludzi, których znam, głosowała na PIS z powodów pozagospodarczych,a pani minister bardzo rozsądnie wypowiada się p podatkach, naprawie finansów (zakręcić ten kurek, którym wyciekają pieniądze do różnych agencji itp. organizacji poza kontrolą państwa, a finasowanych z państwowoych pieniędzy).Od nowego rządu nie oczekuję ani becikowego, ani zasiłku, ani mieszkania, niech nie będą jak knajacka lewica, a będę zadowolona.
    • aaki denerwujesz się :-) 07.01.06, 20:41
      że zyta wybzytała tuska i rokitę??????
      • ubek-kubek Głosowałem na PiS. 07.01.06, 20:51
        Jestem ateistą i nie wierzę w cuda. Nie oczekuję od rządu mieszkania, ani
        becika. Wierzę że tylko PiS jest w stanie odsunąć złodzieji od koryta, bo w PO
        jest zbyt wielu umoczonych.
        • madana Re: Głosowałem na PiS. 07.01.06, 20:55
          Ale myślę, że wielu nie pasuje to do stereotypu. Jako wyborca PiSu nie możesz być: niewierzący,wykształcony,mieszkać w dużym mieście, mieć własne mieszkanie.Za to powinnam: oglądać i wielbić pewnego nawiedzonego zakonnika z wiadomego radyja, rodzić co rok ze względu na becikowe, wisieć w Mopsie lub Gospie po zasiłek, z ledwością klecić zdania (prawie że podpisywać się krzyżykiem!).No i jeszcze żeby być zadowoloną, że pani Gilowska jest ministrem finansów???To już zupełnie nie pasuje!
          • wladyslaw.studnicki Najciekawsze jest to, że to peowcy najlepiej 07.01.06, 20:57
            wiedzą jacy są wyborcy PIS. Oni na nas lepiej się rzekomo znają niż na sobie.
            • idiotyzmy-kacze [...] 07.01.06, 20:59
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • madana Re: No pewnie Ty na przykład jesteś ćwierćintelig 07.01.06, 21:01
                No i idiotyzmy-kacze, ulżył sobie, powiedz jeszcze,że plujesz na nas i zabierasz swoje zabawki, o!
                • idiotyzmy-kacze Przecież do ciebie nic nie mam 07.01.06, 21:09
                  tylko do tego kaczysty
                  • madana Re: Przecież do ciebie nic nie mam 07.01.06, 21:11
                    No niby tak, ale widzisz ja też głosowałam na Pis, więc pewnie jestem kaczystką (Boże, jak to brzmi!)
                    • wladyslaw.studnicki To ja jestem kaczystą. Bo żeby nim być, trzeba 07.01.06, 21:13
                      jeszcze jadać dzieci na śniadanie. Ja jem dwoje dziennie, na osiedlu już
                      zaczynają coś podejrzewać, że bachorni z dnia na dzień coraz mniej, a tylko
                      kosteczki i chrząstki się walają.
                      • idiotyzmy-kacze wystarczy umiejętność wbijania gwoździ głową 07.01.06, 21:26

• w11mil Re: No pewnie Ty na przykład jesteś ćwierćintelig 07.01.06, 21:03
                Młody człowieku, pewnie mi nie uwierzysz, ale ten argument naprawdę nie daje Ci
                przewagi w polemice
                • nurni Re: No pewnie Ty na przykład jesteś ćwierćintelig 07.01.06, 21:32
                  w11mil napisała:

> Młody człowieku, pewnie mi nie uwierzysz, ale ten argument naprawdę nie daje Ci
                  >
                  > przewagi w polemice

Coz, ja bym wolal zeby nie uwierzyl :)
                • idiotyzmy-kacze Re: No pewnie Ty na przykład jesteś ćwierćintelig 07.01.06, 21:45
                  To nie był argument w polemice tylko "uwaga techniczna" jak mówi frank drebin
            • franciszekszwajcarski Re: Najciekawsze jest to, że to peowcy najlepiej 07.01.06, 21:43
              pod tym względem to akurat jest pełna wzajemność. Nigdzie sie tyle
              nienaczytałem o tych co głosują na PO, co tutaj :)
    • ben-oni Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 21:21
      Tak patrząc na Ekipę Wielkich Ojców Założycieli IV RP rączki opadają. Średnia
      wieku niebezpiecznie oscyluje około emerytury. Mordy zgrane z fanzolenia głupot
      za czasów Wielkiego Reformatora Buzka. Osiągnięcia znane... Czas na Nowe Cztery
      Reformy. Ostatnio nawet Steinhoff zaczął być aktywny. (dlaczego nie w pasiaku -
      nie wiem). Czarno to widzę.
      • madana Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 21:29
        Ben-oni, rozumiem,że gdy patrzysz w oczęta nowych, młodych liderów SLD ("To idzie młodość...") widzisz padające z ust perełki mądrości, lico naznaczone prawdą i nieskażone komuchowatością??? Gratuluję,
      • millerowiec Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 21:32
        ben-oni napisał:

> Tak patrząc na Ekipę Wielkich Ojców Założycieli IV RP rączki opadają. Średnia
        > wieku niebezpiecznie oscyluje około emerytury. Mordy zgrane z fanzolenia głupo

Towarzysz jest zapewne sierotą po radzieckim żołnierzu?
        Radzę sie zwrócić o azyl do Łukaszenki.
        • madana Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 21:51
          A przy okazji niech ben-oni przypomni sobie los, jaki spotakał polskiego pisarza Bruno Jasieńskiego, tak źle mu było w Polsce (tej przedwojennej),że zrzekł się obywatelstwa, wyjechał do Rosji (kraju wolności, sprawiedliwości społecznej,prawdy), skończył gdzieś w łągrze, nawet nie wiadomo dokładnie, gdzie zmarł....
    • borbali Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 21:54
      Jak czytam wypowiedzi Pisuarów to widać,że żadnemu brak odwagi,aby przyznać się
      do błędnego wyboru.Teraz to strona materialna była nieważna przy głosowaniu na
      PIS,albo głosowałem bo obiecywali zaprowdzić porządek z komuchami i
      aferzystami.I co z tego widać.O aferze FOZZ cisza,do sądu mianuje się
      prześladowcę opozycji solidarnościowej itd.Obraz nędzy i rozpaczy.
      Jako wyborca PIS-u czuję się oszukany jeszcze szybciej niż za czasów
      tow.Millera.Jednak PO to jedyna partia z zasadami.
      • madana Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 22:00
        Borboli, jak to pięknie,że lepiej ode mnie wiesz, dlaczego na nich głosowałam! W życiu nie uwierzę, że jako wyborca pisu napiszesz o nich "pisuarzy".Nie żałuję,że na nich głosowałam, wybór pani Gilowskiej na ministra finansów to dobra wiadomość. PO - partia z zasadami? Mówisz też pewnie o panach Schetynie lub Piskorskim?
        • borbali Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 22:09
          W poprzednim wątku napisałaś z jakich powodów głosowano na PIS więc nie
          musiałem zgadywać.
          Piskorskiemu i Schetynie nic nie udowodniono więc mówienie o nich jako o
          przestępcach jest nikczemne i godne tylko wyznawców Kaczyzmu.
          A może napiszesz coś o aferze FOZZ.
          • w11mil Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 22:11
            borbali napisał:
            > Piskorskiemu i Schetynie nic nie udowodniono więc mówienie o nich jako o
            I własnie dlatego wybralem PIS.
            Nie podoba mi się takie podejście: dopóki polityk nie ma prawomocnego wyroku
            to niech sobie rządzi
            • anyab1 Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 22:22
              w11mil napisała:
              > Nie podoba mi się takie podejście: dopóki polityk nie ma prawomocnego wyroku
              > to niech sobie rządzi
              no jasne, twoje podejście jest takie:
              jak ma prawomocny wyrok to niech zostanie marszałkiem Sejmu - to prawe i
              sprawiedliwe.
              • w11mil Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 22:28
                anyab1 napisała:

> no jasne, twoje podejście jest takie:
                > jak ma prawomocny wyrok to niech zostanie marszałkiem Sejmu - to prawe i
                > sprawiedliwe.
                Masz rację ale jako nie-prawnik moge sobie pozwolić na pewną relatywizację
                przestępstw. Bardziej nie lubię złodziei niż awanturników z klasy politycznej
                Lepper ma wyrok min. za kwestionowanie uczciwości p. Tuska
                • anyab1 Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 22:34
                  > Lepper ma wyrok min. za kwestionowanie uczciwości p. Tuska

Lepper ma wyrok za udział w obrzydliwym linczu

• w11mil Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 22:37
                    anyab1 napisała:
                    > Lepper ma wyrok za udział w obrzydliwym linczu
                    To prawda to był lincz. Człowiek naczyta się jednak o wyczynach komorników
                    i nie jest łatwo szczerze się oburzać tym linczem (sam siebie za to potępiam)
                    • sierzant_nowak to zycze szczescia w kraju bez komornikow 08.01.06, 14:56
                      gdzie kazdy bedzie mogl olewac zobowiazania wobec innych... Czlowiek sie naczyta o wyczynach komornikow - a czy komornicy zmuszaja kogokolwiek do brania kredytow na ktore ludzi nie stac? Gosc, ktory nie oddaje kredytu zabiera MOJE pieniadze - na ubezpieczenie sie przed takimi bank wydaje kase, zmniejszajac moje odsetki od lokat.
                • sierzant_nowak Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 08.01.06, 14:54
                  > Masz rację ale jako nie-prawnik moge sobie pozwolić na pewną relatywizację
                  > przestępstw. Bardziej nie lubię złodziei niż awanturników z klasy politycznej

Wiesz co - ja tez pozwalam sobie na pewna relatywizacje. Wole polityka, ktory ukreci sobie jakis walek na boku ale przy okazji pozwoli mi zyc (obnizy podatki, uprosci prawo) i czegos dokona (zbuduje autostrady, naprawi sluzbe zdrowia) niz takiego, ktory bedzie prawy i sprawiedliwy, nie zrobi nic (bo gornikom,zwiazkowcom zabrac - w imie sprawiedliwosci - nie mozna) i w tej prawosci i sprawiedliwosci bedzie sie pieprzyl z kazdym przetargiem jak kaczynski w w-wie (nic prawie nie zrobil, wszystko rozbabral) czy zajmowal sie pedzeniem marszow tolerancji z ulic...

A co do leppera - to "hue hue hue, jak mozna zgwalcic prostytutke" - naplulbym mu w kalmucki ryj gdybym minal go na ulicy...
                  • w11mil Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 08.01.06, 15:04
                    sierzant_nowak napisał:
                    > Wiesz co - ja tez pozwalam sobie na pewna relatywizacje. Wole polityka, ktory
                    >ukreci sobie jakis walek na boku ale przy okazji pozwoli mi zyc

Niestety w tym przypadku skutki z szerszego punktu widzenia są katastrofalne -
                    co widać gołym okiem. Pewnie mi osobiście, może i być wygodniej ale mam dzieci
                    i boję się że prze tolerowanie "wałków na boku" one bedą żyły w państwie w
                    rodzaju Nigerii
                    Ucziwość nie jest warunkiem wystarczającym ale jest warunkiem koniecznym
                    • sierzant_nowak nie prawda... 08.01.06, 15:09
                      we wszystkich demokracjach zdarzaja sie przekrety. Od USA po Francje. Pytanie jest tylko takie, czy poza walkami politycy robia cos dla obywateli czy nie. Co mi szkodzi, ze jakis most postawi firma szwagra burmistrza? Jezeli zrobi to w terminie i po mniej wiecej rynkowych cenach, to jest to zdecydowanie lepsza perspektywa, niz nie miec nic przez albo niekonczace sie procedury albo - w trosce o publiczny grosz - wybieranie najtanszych tureckich wykonawcow ktorzy rozgrzebia kawal miasta a potem powiedza "sorry, allach nie pozwoli skonczyc w terminie w tym budzecie"...
                      • w11mil Re: nie prawda... 08.01.06, 15:13

>Co mi szkodzi, ze jakis most postawi firma szwagra burmistrza?
                        Mi szkodzi, jesli nie wygrał w uczciwym przetargu. W takich warunkach nie ma
                        mowy o wolnym rynku
                        I to jest chyba podstawowa róznica między wyborcami PO i PIS
                        • sierzant_nowak Re: nie prawda... 08.01.06, 15:21
                          > Mi szkodzi, jesli nie wygrał w uczciwym przetargu. W takich warunkach nie ma
                          > mowy o wolnym rynku
                          > I to jest chyba podstawowa róznica między wyborcami PO i PIS

Przesadzasz, i w imie tej przesady (rozumiem jej geneze - zawod ostatnimi rzadami AWS i SLD) gotujesz nam dalszyc ciag bryndzy...

Jak to nie ma mowy o wolnym rynku?
                          1. Zamowienia publiczne to - na szczescie - ulamek inwestycji w kraju.
                          2. nie ma tak na prawde jak organizowac w 100% krysztalowych przetargow... Jak wycenic np. renome wykonawcy? Jezeli masz firme z dobrymi referencjami ale robiaca 10% drozej (a do tego prowadzona przez szwagra burmistrza) i druga, robiaca taniej ale nie majaca na koncie zadnych sukcesow - co wybrac?
                          3. z pkt. widzenia gospodarki lepiej jest, zeby przetarg "wygrala" firma szwagra, ktora bedzie pracowac (da robote pracownikom, podwykonawcom, sprzedawcom i producentom materialow) niz zeby roboty nie bylo w ogole, bo przetarg albo daje sie najtanszym patalachom albo pieprzy w formalnosciach latami.
                          • w11mil Re: nie prawda... 08.01.06, 15:30
                            Naprawdę sądzisz że stoimy przed diabelską alternatywą: skutecznośc albo
                            uczciwość. Jako nieporawny optymista wierze w jakiś kompromis.

>przetarg albo daje sie najtanszym patalachom albo pieprzy w formalnosciach
                            >latami.
                            w pierwszym przypadku przetarg nie był uczciwy (w szerokim znaczeniu) w drugim
                            urżednik jest nieudolny; nie sądzę aby uczciwość urzędnika była jednoznaczna z
                            jego nieudolnością
                            Przyznaję, że niekiedy przymykanie oka może coś przyśpieszyć; W skali państwa
                            jednak takie podejście jest nieopłacalne - utrata zaufania obywateli jest
                            więksża stratą niz opóźnienie w budowie mostu
                            Ale usprawnienie działania struktur państwa było programie PIS - ja ciągle
                            jeszcze się łudzę
                        • sierzant_nowak Re: nie prawda... 08.01.06, 15:31
                          > I to jest chyba podstawowa róznica między wyborcami PO i PIS

Pewnie tak - my (wydaje mi sie) jestesmy pragmatyczni. Wladza to czarna skrzynka do ktorej wrzucam pieniadze i patrze na efekty. Jezeli skrzynka spelnia swoje zadania - zyje mi sie dobrze, moge sie cieszyc efektami wlasnej pracy - to jestem zadowolony ze skrzynki ktora wybralem. I zdecydowanie wole ja od krysztalowej skrzynki, ktora zadnych przekretow wewnatrz nie zrobi, ale efekty tez beda nedzne, nadal bede zyl w kraju z ktorego ludzie mlodzi i ambitni uciekaja
                          • w11mil Re: nie prawda... 08.01.06, 15:36
                            > Pewnie tak - my (wydaje mi sie) jestesmy pragmatyczni. Wladza to czarna
                            >skrzynka a do ktorej wrzucam pieniadze
                            Dziwne, ja też tak to widze!
                            Ale dyskutujemy chyba o tym czy bez uczciwości ten mechanizm będzie działał w
                            dłuższej skali czasowej
                            • sierzant_nowak Re: nie prawda... 08.01.06, 16:18
                              > Dziwne, ja też tak to widze!
                              > Ale dyskutujemy chyba o tym czy bez uczciwości ten mechanizm będzie działał w
                              > dłuższej skali czasowej

Widzisz... Ale moim zdaniem jest tak, ze bez umiejetnosci i wiedzy wladza nie ma ZADNYCH szans. A bez krysztalowej uczciwosci - ma. Dlatego wieksza wage ma dla mnie profejsonalizm i pojecie o ekonomii, niz wymachiwanie "prawem i sprawiedliwoscia" podczas gdy jeszcze w poprzedniej kadencji pokazalo sie, ze jedno i drugie ma sie w d... (vide emerytury gornicze). I dlatego glosowalem za PO: bo maja pojecie o gospodarce i zarzadzaniu, a do tego maja moim zdaniem dosc sil, zeby walczyc z patologiami ktore w kazdej partii sie pojawiaja. Natomiast PiS mial tylko puste hasla i gospodarcze brednie. I jak widac - dla ego kaczorow wzial pelnie wladzy do sprawowania ktorej nie ma nawet ludzi.
                              • w11mil Re: nie prawda... 08.01.06, 17:53
                                sierzant_nowak napisał:
                                >bez umiejetnosci i wiedzy wladza nie ma ZADNYCH szans. A bez krysztalowej
                                >uczciwosci - ma.
                                Z całą pewnościa władza bez uczciwości ma szanse. Ja jednak patrzę na to z
                                pozycji nie władzy, tylko poddanego jej obywatela.

> l pelnie wladzy do sprawowania ktorej nie ma nawet ludzi.
                                Tu sie nie zgodze - p. Gilowska robi wrażenie osoby kompetentnej (nie tylko
                                zresztą ona w rządzie)
                                Dlaczego nie p. Tusk to się nie wypowiem - niewiele mi wiadomo na temat jego
                                kompetencji w kierowaniu czymkolwiek
                                • sierzant_nowak nie zrozumielismy sie 08.01.06, 18:53
                                  > Z całą pewnościa władza bez uczciwości ma szanse. Ja jednak patrzę na to z
                                  > pozycji nie władzy, tylko poddanego jej obywatela.

Chodzilo mi o cos innego. Chodzilo o to, ze cele, ktore dla mnie wladza ma osiagnac (sprawne i tanie zarzadzanie moimi podatkami, dobre efekty rzadow) WYMAGAJA kompetencji i merytorycznej, glownie ekonomiczno-menadzerskiej wiedzy. Innymi slowy - ekonomiczna sprawnosc jest warunkiem koniecznym do dobrych rzadow. I powtarzam - z punktu widzenia obywatela wole byc rzadzony przez inteligentnego cwaniaka, ktorzy poza autostrada i dobrym dla mnie szpitalem zalatwi robote szwagrowi, niz swietego i uduchowionego obronce ucisnionych i krzewiciela sprawiedliwosci, ale nie majacego pojecia o ekonomii. Dzieki ktoremy wszyscy - lacznie z nim - bedziemy mieli rowno i sprawiedliwie po misce ryzu.

> > l pelnie wladzy do sprawowania ktorej nie ma nawet ludzi.
                                  > Tu sie nie zgodze - p. Gilowska robi wrażenie osoby kompetentnej (nie tylko
                                  > zresztą ona w rządzie)

Alez to wlasnie mam na mysli! Dwa chyba najtrudniejsze resorty - MZ i MF - dostali ludzie bedacy autorami programu PO w tych dziedzinach! Czyli zostales oszukany (co z ta uczciwoscia?) podczas wyborow, gdzie kaczory mowily "nie dla liberalnego eksperymentu i leczenia dla bogatych" po czym po wyborach realizuja program PO w tych dziedzinach...
                                  • w11mil Re: nie zrozumielismy sie 08.01.06, 19:10
                                    A ja z uporem maniaka wierzę że rządy PIS bedą i uczciwe i sprawne

> ludzie bedacy autorami programu PO w tych dziedzinach! Czyli zostales oszuk
                                    > any?
                                    Ależ nic nie mam przeciw programowi PO; nie głosowałem na nich bo nie ufam tym
                                    ludziom - Piskorski, Tusk, Schetyna

Oczywiście, że nie dla "eksperymentu" i "dla leczenia bogatych"
                                    Ale czy sądzisz że p. Gilowska pozwoli sobie na eksperymenty i ograniczy dostep
                                    do służby zdrowia dla biednych?
                                    • sierzant_nowak Re: nie zrozumielismy sie 09.01.06, 00:43
                                      > A ja z uporem maniaka wierzę że rządy PIS bedą i uczciwe i sprawne
                                      na jakiej podstawie? Czym PiSowcy udowodnili swoje pojecie o gospodarce? Np. mianowaniem pani minister finansow, ktora najpierw dostala zakaz publicznych wypowiedzi a potem dymisje? Tym, ze glownymi punktami debaty w sejmie przez pierwsze 3 miesiace rzadow bylo becikowe i KRRiTV? Tym, ze czolowi politycy PiSu (Ziobro na przyklad) bez zajakniecia siedzieli podczas kampanii wyborczej w studio radia M. gdy "eksperci" samoobrony albo LPR mowili o koniecznosci wprowadzenia regulowanych cen na SKUP I SPRZEDAZ zywnosci? Tym, ze dali - razem z komuchami, od ktorych niewiele ich (pod wzgledem ekonomiczno-spolecznym dzieli) wielomiliardowy prezent gornikom. Tym, ktorych emerytury to srednio powyzej 2k PLN, gdy lekarze w szpitalu zarabiaja 1300???

> Ależ nic nie mam przeciw programowi PO; nie głosowałem na nich bo nie ufam tym
                                      > ludziom - Piskorski, Tusk, Schetyna

Zapytaj warszawiakow, czyje rzady lepiej wspominaja - Piskorskiego, czy Kaczora... I zastanow sie dlaczego PiS tak sie boi wyborow na prezydenta W-wy teraz... A tak btw: kurskiemu ufasz? A Ziobrze czy Wassermanowi? A Dornowi, ktory pieprzy sie z porno-gwiazdka, grozi lekarzom przymusowym wojskiem gdy zarabiaja 2x mniej niz gornicy dostaja emerytur????

> Oczywiście, że nie dla "eksperymentu" i "dla leczenia bogatych"
                                      > Ale czy sądzisz że p. Gilowska pozwoli sobie na eksperymenty i ograniczy dostep
                                      >
                                      > do służby zdrowia dla biednych?

Mam nadzieje ze nic sie nie zmienilo, ze Gilowska nadal bedzie twarda baba za co ja b. szanuje i ze bedzie miala odwage zaczac ludziom tlumaczyc, ze NIGDY NIE BEDZIE TAK, ZE KAZDY BEDZIE MIAL WSZYSTKO. Ze ZAWSZE (albo jeszcze przez 100 lat) bogaci beda mieli lepsza sluzbe zdrowia niz biedni.

Pewnie ze nie sadze zeby Gilowska chciala robic eksperymenty. Bo PO nigdy nie chcialo, a "NIE DLA EKSPERYMENTU itd." to bylo tylko tumanienie przez PiSiorow swoich wyborcow...
                                      • w11mil Re: nie zrozumielismy sie 09.01.06, 11:29
                                        sierzant_nowak napisał:
                                        > czolowi politycy PiSu (Ziobro na przyklad) bez zajakniecia siedzieli podczas
                                        >kampanii wyborczej w studio radia M. gdy "eksperci" samoobrony albo LPR mowili
                                        >o koniecznosci wprowadzenia regulowanych cen na SKUP I SPRZEDAZ zywnosci?

Ten związek Zibro - SO, LPR jest dla mnie niejasny

>Tym, ze dali - razem z komuchami, od ktorych niewiele ich (pod wzgledem
                                        >ekonomiczno-spolecznym dzieli) wielomiliardowy prezent gornikom.
                                        Kwach dał a Kaczor miał odbierać?

> Lekarze w szpitalu zarabiaja 1300???
                                        Niech idą pracować gdzie indziej. Wiele ludzi w Polsce uskarża sie na niskie
                                        zarobki. Czy Państwo ma każdemu dać?

> Zapytaj warszawiakow, czyje rzady lepiej wspominaja - Piskorskiego, czy
                                        >Kaczora
                                        Czy istnieje jedna wspólana opinia "wrszawaików"?

> A tak btw: kurskiemu ufasz?
                                        Kurski ma jakąs posadę w rządzie?
                                        Btw. Kto kłamał w sprawie dziadka Kurski czy Tusk?

> A Dornowi, ktory pieprzy sie z porno-gwiazdka, grozi lekarzom przymusowym
                                        >wojskiem gdy zarabiaja 2x >mniej niz gornicy dostaja emerytur????

A niech się pieprzy z kim chce. Ja tam jego spowiednikiem nie jestem.
                                        A co do zarobków lekarzy rodzinnych to jesteś w głębokim błędzie
                                        • sierzant_nowak Re: nie zrozumielismy sie 09.01.06, 13:44
                                          > >Tym, ze dali - razem z komuchami, od ktorych niewiele ich (pod wzgledem
                                          > >ekonomiczno-spolecznym dzieli) wielomiliardowy prezent gornikom.
                                          > Kwach dał a Kaczor miał odbierać?

Nie, nie kwach dal. Dal parlament. Glosami - miedzy innymi - PiSu. Kwach podpisal (czego - potem, publicznie przyznal - zaluje i uwaza to za blad). A Marcinkiewicz wycofal wniosek belki z TK.

> > Lekarze w szpitalu zarabiaja 1300???
                                          > Niech idą pracować gdzie indziej. Wiele ludzi w Polsce uskarża sie na niskie
                                          > zarobki. Czy Państwo ma każdemu dać?

oczywiscie - nie mozna kazdemu dac 10.000 miesiecznie. Tylko o KOLEJNOSC i PRIORYTETY chodzi. Dlaczego zwieksza sie uposazenie i tak uprzywilejowanej grupy (mieszkania od kopalni, emerytury wyzsze niz srednia krajowa pensja) zamiast zaczac od koszmarnie niedoplacanych lekarzy?

> > Zapytaj warszawiakow, czyje rzady lepiej wspominaja - Piskorskiego, czy
                                          > >Kaczora
                                          > Czy istnieje jedna wspólana opinia "wrszawaików"?

Pewnie ze nie - chodzi o udzial poparcia. O to, ze Kaczor sromotnie przegral z Tuskiem w W-wie. O to, ze PiS ewidentnie boi sie wyborow w stolicy bo - dzieki kaczorowi - nie ma tam szans.

> > A tak btw: kurskiemu ufasz?
                                          > Kurski ma jakąs posadę w rządzie?
                                          > Btw. Kto kłamał w sprawie dziadka Kurski czy Tusk?

Kurski - mowiac, ze dziadek wstapil na ochotnika do Werhmahtu. Tusk n.t. dziadka nie klamal. NIGDY nie powiedzial, ze dziadka w werhmahcie nie sluzyl. Poza tym - NAPRAWDE uwazasz, ze Kurski to polityk z klasa i zasadami???

> A niech się pieprzy z kim chce. Ja tam jego spowiednikiem nie jestem.

Mowiles o zaufaniu. Ja bylbym b. sceptyczny co do uczciwosci i zasad etycznych czlowieka, ktory zdradza zone z kobieta, ktora ma na koncie rekord seksu z 500+ facetami za jednym razem....

> A co do zarobków lekarzy rodzinnych to jesteś w głębokim błędzie

Co do zarobkow lekarzy jestem b. dobrze zorientowany - pol rodziny jest lekarska. Panstwowe pensje sa smieszne - moja matka, majac doktorat, specjalizacje II stopnia, 20 lat doswiadczenia i uczac studentow stomatologii dostaje 1400 na reke! Lekarz rodzinny dostaje ok. 12 tysiecy miesiecznie, z czego ma utrzymac gabinet, pielegniarke, media i jeszcze cos zarobic. Anastezjolog w szpitalu (specjalizacja I, prawie 10 lat pracy) zarabia 1300 na reke! Jezeli lekarzowi sie dobrze powodzi to wylacznie dzieki pracy w prywatnej sluzbie zdrowia.
                                    • sierzant_nowak btw: dzieki za rozmowe ;-) 09.01.06, 11:23
                                      jestes - tak na oko ;-) - przedstawicielem tej mniejszosci wsrod zwolennikow PiS z ktorymi porozmawiac jak homo-sapiens z homo-sapiens mozna ;-)
                                      • w11mil Re: btw: dzieki za rozmowe ;-) 09.01.06, 11:31
                                        miło mi, również dziękuję
                                        PS. mylisz się co do "mniejszości wsród zwolenników"
            • idiotyzmy-kacze Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 08.01.06, 03:08
              To sobie poczytaj o "uczciwym" Kaczyńskim
              www.raportnowaka.pl/tekst.php?p=pis
      • franciszekszwajcarski Re: 90% wyborców PiSuaru zagłosowało na tę kanapę 07.01.06, 22:00
        czyli głosowałeś teraz na PiS, a w 2001 na SLD ?
    • przyladek.dobrej.nadziei Lawka kadrowa PiSu jest bardzo krotka 07.01.06, 22:32
      PiS musi siegac po przyjaciol z Samoobory lub wywalonych dzialaczy PO.
      • w11mil Re: Lawka kadrowa PiSu jest bardzo krotka 07.01.06, 22:34
        przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> PiS musi siegac po przyjaciol z Samoobory lub wywalonych dzialaczy PO.
        kto na ławce kadrowej jest z Samoobrony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka