Dodaj do ulubionych

Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji?

11.01.06, 07:40
To tylko taka socjologiczna gierka pod publiczkę.
Żeby zwalić winę za brak koalicji i wytłumaczyć się wyborcom którzy w nią
wierzyli.
Wystarczy że PiS jako warunek da utrzymanie dla siebie "resortów siłowych". I
co PO zgodzi się ? Kilka miesięcy temu nie zgodziło się (chociaż mówili że
dla
nich najwazniejsza jest gospodarka) to i teraz się nie zgodzą.
PiSowi nie na rękę teraz rozmowy z PO - musi zabiegać o poparcie Samoobrony i
LPR w sprawie budżetu, a po powołaniu Gilowskiej i Samoobrona i LPR trochę
się
wkurzyły.
Tak więc rozmowy PO-PiS mogłyby utrudnić akceptację budżetu.
Z drugiej strony PO chce być opozycją bo boi się zmarginalizowania w rządzie.
Poza tym Tusk w dalszym, ciągu nie może wyjść ze wściekłości po przegranej w
wyborach prezydenckich. Jest niepewny siebie, nerwowy, pluje żółcią.
Te teksty że służby PiS wzięły się za niego są śmieszne.
W tej chwili w PO są dwie opcje - "sfrustrowani krzykacze" - Tuski i Waltz
oraz "rozsądni-pragmatyczni" - Rokita i wielu innych.
PO idzie w złym kierunku. Moim zdaniem nie powinna wchodzić do rządu, bo
zostanie zmarginalizowana. Ale z drugiej strony nie powinna być "opozycją
sfrustrowanych krzykaczy" w każdej sprawie głosującą przeciw PiS, na złość
(tak
jak przy wyższym becikowym z LPR co wprawia w zakłopotanie wyborców).
PO powinna być konstruktywną opozycją, nie przeszkadzającą rządowi,
popierającą
dobre ustawy, a wetującą złe.
Myślę że biorąc pod uwagę wyborców docelowych PO "awanturnictwo" się tej
partii
nie opłaci. Jeśli chca mieć wizerunek partii fachowców powinni trzymac na
wodzy
zapędy do bijatyk.
Tusk prowadzi partię w złym kierunku. Niestety pod względem myślenia
strategicznego, znajomości PRu i dbania o wizerunek swojej partii on i Hanna
Gronkiewicz nie dorastają Jarosławowi Kaczyńskiemu do pięt.
Jedynym godnym przeciwnikiem dla Kaczyńskiego jest Rokita i to on powinien
przejąć ster w PO.
Obserwuj wątek
    • justusz Re: Nie będzie koalicji 11.01.06, 07:45
      to tylko konwulsje....chec zaistnienia za wszelka cene.
      • viiva Pelne poparcie dla PO !!!!!!!!! 11.01.06, 08:49
        Jesli beda w koalicji z PiS - to bardzo dobrze,
        jesli beda opozycja, to tez absolutne pelne poparcie.

Platforma to partia uszyta na miare wszystkich, ktorzy wierza w przyszlosc swoja i Polski oraz ktorzy chca
        na ta przyszlosc pracowac.

PiS zas jest dla osob, ktore swoj byt opieraja na panstwie socjalnym i postawie roszczeniowej.
        • dolegapit Re: Pelne poparcie dla PO !!!!!!!!! 11.01.06, 08:58
          widzisz jaka jest różnica miedzy wyborcą PiS a PO, ja jako wyborca PiSu szanuje
          także wyborców PO, bo także wierzę w przyszłość i chcę na tą przyszłość
          pracować, nie uważam się za lepszego wyborcę niż wyborca PO, i nie szuflatkuje
          wyborców w tak prostacki sposób w jaki robi to część wyborców PO: liberalizm -
          socjalizm,
          • anyab1 Re: Pelne poparcie dla PO !!!!!!!!! 11.01.06, 09:17
            dolegapit napisał:
            > i nie szuflatkuje
            > wyborców w tak prostacki sposób w jaki robi to część wyborców PO: liberalizm -
            > socjalizm

Podział na Polskę liberalną i Polskę socjalną wymyślił w kampanii prezydenckie
            straszny prostak
            • lwaw Re: Pelne poparcie dla PO !!!!!!!!! 11.01.06, 09:19
              anyab1 napisała:

> Podział na Polskę liberalną i Polskę socjalną wymyślił w kampanii prezydenckie
              > straszny prostak
              >

Solidarną. I widzisz teraz, kto jest tym prostakiem?
              • robert.gromski RATUNEK DLA TUSKA = KORYTO DLA PO !!!!!!!!!! 11.01.06, 11:03
                maniakalno-agresywny stan tuśka
                rokuje bardzo źle dla PO
                i dla niego samego

tusiek w tym depresyjnym stanie
                nie jest zdolny do żadnej koalicji

a jego dzisiejsze medialne wezwania
                to tylko obronne alibi
                przed coraz bardziej naciskajacymi dołami w PO
                które domagają się już głośno koryta !
                • centrolew Alternatywa... 11.01.06, 11:09
                  Trochę tu wszyscy przesadzają z tą krytyką PO. Im naprawdę jest blisko do PiSu!
                  PO i PiS tylko pokłucili się o stołki, a na dodatek brzydko o sobie mówili w
                  czasie kampanii... emocje pozostają.

Jedyną szansą jest zmiana tego nieszczęścliwego podziału na Polskę solidarną i
                  liberalną, bo ostatnia nominacja Gilowskiej jest jej zaprzeczeniem. Trzeba
                  stworzyć raczej alternatywę dla narodowo-katolickiej opcji... Na zasadzie
                  akcja-reakcja - ruch europejsko-wolnościowy, nastawiony na głęgoką integrację z
                  UE w ramach regionów, a nie "narodów" oraz neutralny światopoglądowo!
                  • mukroko Re: Alternatywa... 11.01.06, 11:13
                    myslisz ze rydzyk na to pozwoli ?
                    • po-st-komuch [...] 11.01.06, 11:21
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • mukroko [...] 11.01.06, 11:23
                        • tusk.plusk Re: TUSK PROSI POLSKOJĘZYCZNE MEDIA O POMOC 11.01.06, 11:39
                          tusiek jest już skończony :( !!!!
                          błaga geszefciarskie powiazane z gw,
                          antypolskie media jak tvn o pomoc !!

tylko patrzec jak
                          wygłodniali towarzysze z dolnych półek PO
                          skoczą tuśkowi do gardła
                          z zemsty za zaprzepaszczenie koryciarskiej szansy
                          wejścia w koalicję z PISem
                          • mukroko Re: TUSK PROSI POLSKOJĘZYCZNE MEDIA O POMOC 11.01.06, 11:43
                            i caly siwat zaleje krew !!!!!!!!!
                            a potem wszyscy staną się zwierzętami!!!!!!
                            i będą gryźć samych siebie !!!!!!!!

dziwny troszke jestes, pewno nie specjalnie podoba ci sie twoje dotychczasowe
                            zycie... przykro mi
                            • tusk.plusk [...] 11.01.06, 11:49
                              • mukroko Re: TUSK PROSI POLSKOJĘZYCZNE MEDIA O POMOC 11.01.06, 11:51
                                wydrukuj sobie ten post i przylep na drzwiach do domu !! pomoze napewno kogos
                                przekonasz...
                                • lwaw Widzę mukroko, że nie masz nic do powiedzenia. 11.01.06, 12:46
                                  mukroko napisał:

> wydrukuj sobie ten post i przylep na drzwiach do domu !! pomoze napewno kogos
                                  > przekonasz...

Odnieś się może do tematu. Do Tuska, jego zagrywek, jego pozycji na scenie
                                  politycznej, jego geniusza politycznego itp.
                                  • mukroko Re: Widzę mukroko, że nie masz nic do powiedzenia 11.01.06, 12:51
                                    mam wiele do powiedzanie ale moja odpowiedze do poprzedniego postu byla
                                    adekwatna do jego poziomu panie iwaw
                                    • lwaw Re: Widzę mukroko, że nie masz nic do powiedzenia 11.01.06, 12:58
                                      mukroko napisał:

> mam wiele do powiedzanie ale moja odpowiedze do poprzedniego postu byla
                                      > adekwatna do jego poziomu panie iwaw

Odnoszę się do wszystkich Twych wypowiedzi na tym dzisiejszym forum...
                                      • mukroko Re: Widzę mukroko, że nie masz nic do powiedzenia 11.01.06, 13:00
                                        hmm no chyba moglbym napisac to samo o tobie ale chyba:

>>Re: Widzę mukroko, że nie masz nic do powiedzenia

a potem:

> Odnoszę się do wszystkich Twych wypowiedzi na tym dzisiejszym forum...

to jakies dziwaczne zaprzeczenie samemu sobie nieprawdaż ?
                                        • lwaw Re: Widzę mukroko, że nie masz nic do powiedzenia 11.01.06, 13:03
                                          mukroko napisał:

> hmm no chyba moglbym napisac to samo o tobie ale chyba:
                                          >
                                          > >>Re: Widzę mukroko, że nie masz nic do powiedzenia
                                          >
                                          > a potem:
                                          >
                                          > > Odnoszę się do wszystkich Twych wypowiedzi na tym dzisiejszym forum...
                                          >
                                          > to jakies dziwaczne zaprzeczenie samemu sobie nieprawdaż ?

Ja nie napisałem, że nie mówisz, tylko, że nie masz NIC do powiedzenia.
                                          • mukroko panie iław albo pan nie potrafi czytac albo 11.01.06, 13:08
                                            nie rozumie co czyta

a tak btw kilka moich postow jeszcze czeka na panska odpowiedz ;]
                                            • lwaw Re: panie iław albo pan nie potrafi czytac albo 11.01.06, 13:14
                                              mukroko napisał:

> nie rozumie co czyta
                                              >
                                              > a tak btw kilka moich postow jeszcze czeka na panska odpowiedz ;]

Szkoda mi więcej czasu na Twoje posty, wybacz.
                                              • mukroko Re: panie iław albo pan nie potrafi czytac albo 11.01.06, 13:21
                                                i w tym momenci peklo mi serce widzac jak udzielnie starasz sie prowadzic
                                                propagande juz na innym forum ... ;(
                                                • tusk.plusk [...] 11.01.06, 14:26
                                                  • tylkoniepis :/ 11.01.06, 15:06
                                                    człowieku czy rozumiesz termin "lewacki"? TVN i Gw są lewackie ? jak frakcja
                                                    czeronej armii czy co? lewackosc to aberacyjne poglądy związane często z
                                                    działalnością terrorystyczną. DLaczego centrowe poglądy przedstawiane są
                                                    uparcie jako lewicowe lub jeszcze lepiej lewackie? dlatego ze narodowi
                                                    socjaliści chcą uważać sie za centrum? :)))) więc spychają wszystkich na lewo
                                                    na siłe mocą propagandy w najlepszym Goebelsowskim stylu: kłamstwo powtarzanie
                                                    wiele razy zaczyna byc oficjalną "prawdą".
                  • lwaw PO wejściu prof. Gilowskiej do rządu tredy stają.. 11.01.06, 13:27
                    ...się oczywiste. PO jest skazana w dalszej perspektywie na zmarginalizowanie i
                    zaklęcia, że "chcemy koalicji" nic tu nie pomogą!
                    • mukroko Re: PO wejściu prof. Gilowskiej do rządu tredy st 11.01.06, 13:29
                      wlasnie ze pomoga bo pokaza zaraz przed wyborami ze kaczory wcale tej koalicji
                      nie chcialy ;]
                • po-st-komuch [...] 11.01.06, 11:13
                  • zbigniew-filar [...] 11.01.06, 11:43
                    • mukroko Re: UWAGA! FORUM OBRZEZYWANE PRZEZ MICHNIKA ! 11.01.06, 11:44
                      a prawde zna tylko rayjo Ma- Ryja
                      • tusk.plusk [...] 11.01.06, 14:17
                • sdfsdfdasf [...] 11.01.06, 11:34
                • lwaw Re: RATUNEK DLA TUSKA = KORYTO DLA PO !!!!!! 11.01.06, 13:23
                  "Otwarcie Platforma stawia PiS-owi jeden warunek - zaprzestanie "zatapiania"
                  Platformy. Lekko uśmiechnięty Jan Rokita, siedzący obok Tuska, który sprawiał
                  wrażenie przybitego, wypomniał PiS-owi "codzienne bardzo nieprzyjemne" ataki na
                  Tuska. Porównał je z PRL-owskim Agenturalnym Wywiadem Operacyjnym (AWO). -
                  Proponuję, aby PiS zaniechał działań AWO wobec Tuska."

Przywódcy PO zatapiają się sami. Zostaną partyjką kanapową, albo zmienią
                  kierownictwo. Kiedy Rokita przestanie wreszcie słuchać się nieodpowiedzialnego
                  Tuska...
                  • mukroko Re: RATUNEK DLA TUSKA = KORYTO DLA PO !!!!!! 11.01.06, 13:26
                    chyba ktos tu pisal ze gazeta popiera po a nie pis ?? pozatym iwaw daj spokoj z
                    tym zatapianiem to zaczelo robic sie juz nudne
                  • kroczak Re: RATUNEK DLA TUSKA = KORYTO DLA PO !!!!!! 11.01.06, 14:12
                    Panie Tusk PIS niechce koalic z wami. biorą Platformę na polski lep: "mucha
                    niesiada" Myślicie dlaczego przed samym głosowaniem Marcinkiewicz spotyka się z
                    Tuskiem,obiecuje Lopatkę do piaseczku,Platforma zagłosuje za budrzetem potem
                    piaseczku nie będzie.Dostaniecie "KOPA DUPA BRAMA"
            • dolegapit Re: Pelne poparcie dla PO !!!!!!!!! 11.01.06, 10:06
              anyab zgadza się był to Tusk, który podczas jednego ze swoich wieców wyborczych
              powiedział otwarcie, że "obecne wybory to wybór między tym co mieliśmy do tej
              pory czyli socjalizmem i liberalizmem", a przy słowie liberalizm chodziło mu
              oczywiście o PO,
              • mukroko Pisuar jest wrogiem kazdego Polaka 11.01.06, 13:33
            • fritz.fritz Marcinkiewicz premierem; palanty z PO nic nie 11.01.06, 10:32
              zrozumialy jak widac na powyzszym obrazku.

PO w obecnej formie jest po prostu nowa forma starych ukladow z czasow KL-D,
              rzadow Bieleckiego i Suchockiej.

Dopiero teraz pierwsza sprawa z powodu zlodziejskiej prywatyzacji, przeciwko
              Lewandowskiemu, jest w sadzie. Mam nadzieje, ze dojda jeszcze inne. Jak NIK
              chyba w zeszlym roku stwierdzili, 90% zostala przeprowadzonych niezgodnie z
              prawem.
              SLD zostala zredukowana. Partnerka SLD, KL-D, partia aferalna ktorej szefem byl
              rowniez Tusk, istnieje pod nowa pokrywka, PO.
          • parazyd Różnica 11.01.06, 09:51
            "ja jako wyborca PiSu szanuje także wyborców PO" To jesteś absolutnym
            wyjątkiem. I nie rób z tego reguły, bo to nieprawda.
            • dolegapit Re: Różnica 11.01.06, 10:01
              parazyd jaka nie prawda, ja w swojej pracy byłem nielicznym wyjątkiem który
              zamierzał głosować w wyborach na PiS, ci którzy popierali PO starszyli
              strasznie tym PiSem i się go strasznie obawiali, nie wiem dlaczego, ja takich
              obiekcji bym nie miał gdyby wybory wygrała PO,
              i ja bynajmniej nie jestem wyjątkiem od reguły, myślę, że duża część wyborców
              PiSu pozostaje nadal w niesmaku, bo przed wyborami media bardzo źle pisały o
              tej partii, część wyborców PO straszyła rzekomo socjalnymi i roszczeniowymi
              hasłami tej partii, a po wyborach niewiele się zmieniło, rządy PiSu nie
              otrzymały nawet tzw. 100 dni zaufania społecznego, przez co podaptano dobry
              zwyczaj w Polsce,
              ja jakoś więcej złych wypowiedzi liderów PO słyszę pod adresem PiSu, niż
              odwrotnie, chociaż media takie jak GW chętniej cytują "dobre" wypowiedzi Tuska,
              a "złe" Kaczyńskiego
              • mukroko Re: Różnica 11.01.06, 11:06
                nie wiesz czym straszyli ?? a rydzyk ? a samoobrona ? a lpr ? to nie jest
                straszne ze faszystowskie radio jest propagandowa rozglosnią pis to nie jest
                straszne ? wez sie zastanow...
                • dolegapit Re: Różnica 11.01.06, 11:47
                  straszne, tendencyjne i propagandowe bywa czasami to co czytam na portalu
                  Gazety Wyborczej albo słyszę w Telewizji rzekomo-Publicznej,
                  chociażby przykład to tego co napisałem wcześniej cytowania "dobrych"
                  wypowiedzi Tuska i "złych" Kaczyńskich czy samego PiSu:
                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3107177.html
                  przytoczona wypowiedź Tuska na zakończenie artukułu:

>> "Wygrywam nie po to, by zniszczyć konkurenta, ale aby w nowych
                  okolicznościach dogadywać się i współpracować - to jest istota europejskiej
                  cywilizacji politycznej. Kaczyński uosabia archaiczny, ale ciągle bardzo
                  żywotny pogląd, że wygrałem po to, by eliminować konkurencję".
                  Te wypowiedzi pokazują, jak wyboista jest droga do koalicji PO-PiS. - Dziś to
                  zawracanie głowy - kwituje ofertę Tuska i Rokity jeden z liderów PiS. >>

Mamy tutaj manipulacje w pełnej postaci, bo artykuł dotyczy oferty PO powrotu
                  do koalicji, a ja wczoraj wyraźnie słyszałem jak Jarosław Kaczyński w telewizji
                  powiedział, że rozważą propozycję PO powrotu do rozmów koalicyjnych, ale
                  nierzetelny dziennikarzyna z GW wolał przytoczyć jakąs inną wypowiedź, może
                  nawet wyssaną z palca, końcówka tego artukułu wyraźnie daje czytelnikowi do
                  zrozumienia kto jest wszystkiemu winny, kto jest ten dobry a kto jest ten zły,
                  i taką nierzetelność dziennikarską i manipulację informacjami mieliśmy przez
                  cały okres wyborów i mamy teraz,
                  myślę, że w polskich mediach publicznych w większości rządzi postkomunistyczna
                  nomenklatura, która boi się Kaczyńskich, stąd taka manipulacja informacjami,
                  Tusk im obiecał w kampani że "nikogo nie skrzywdzi": więc wiadomo kogo należy
                  popierać
                  • mukroko Re: Różnica 11.01.06, 11:58
                    a wiesz mi sie wydaje ze jednak nie ma artykulow obiektywnych, kazdy osoba
                    musibyc w jakis sposob "naswietlona" mozebyc naswietlona z jednej albo z
                    drugiej strony i teraz prawdziwy redaktor to nie taki ktory jest obiektywny
                    tylko taki ktory prezentuje swoja opinie to zaistanialych faktow, jesli chcesz
                    slyszec jedynie o faktach to czytaj www.pap.com.pl

mi sie wydaje ze redaktorzy jesli juz negatywnie naswietlaja kaczynskiego to
                    nie dlatego ze to jacys post komunisci itd tylko poniewaz obawiaja sie wladzy
                    czlowieka ktory otwarcze popiera rydzyka, albo probuje zniszczyc niedoszlego
                    koalicjanta, przeciez oboje widzielism ta sama kampanie wyborcza ewidentnie
                    bylo widac kto kogo zaatakowal. jak mozna nie obawiac sie czlowieka ktory tak
                    hamsko i brutalnie zaatakowal swojego sojusznika by zwiazac sie ze swiomi
                    oslabionymi niedoszlymi wrogami. czlowieka ktorzy rzadzi, ale nie chce tego
                    firmowac swoim nazwiskiem.
                    • dolegapit Re: Różnica 11.01.06, 12:12
                      no właśnie to mamy casus naszych czasów gdzie nie liczą się już autorytety
                      tylko byle jakie blondynki wylansowane przez marketing, mówię tutaj chociażby o
                      etyce dziennikarskiej, już nie pamiętam czy to był Kapuściński czy Nałkowska,
                      która/w powiedział/a że w dziennikarstwie najwazniejsza jest rzetelność i
                      bezstronność, tymczasem nasza pseudo-gwiada dziennikarska Pani Olejnik głosi
                      inną koncepcję, według której dzienikarz nie musi wcale starać się by być
                      obiektywnym, ja bym pozostawał przy klasykach a nie pustych blondynkach

dlaczego tak dużo osób boi się Kaczyńskich? myślę, że odpowiedź jest prosta,
                      oni sa w polityce już od kilkudziesięciu lat, znają znakomicie mechanizmy
                      władzy, narazili się dużej grupie osób, chociażby Kaczyński jak był ministrem
                      sprawiedliwości czy prezydentem Warszawy, gdzie wiem że zrobił z urzędnikami
                      pewnien porządek,
                      Kaczyńscy naprawdę dużo zrobili dla Polski, i dlatego mają aż tak dużą grupę
                      wrogów, ale powiedz mi co złego do tej pory zrobili dla Polski? a powiedz mi co
                      do tej pory zrobił (złego czy dobrego) dla Polski Tusk?
                      • andrzej.musial Re: Różnica 11.01.06, 12:17
                        Kilka slow o etyce dziennikarskiej. Zgadzam sie w calej rozciaglosci z
                        przedmowca. Dobre media to media obiektywne. Jesli natomiast uwazasz, ze w
                        mediach akceptowalny jest subiektywizm to dlaczego obawiasz sie ojca Rydzyka.
                        Przeciez on podziela Twoj sposob patrzenia na dziennikarstwo. A moze kierujesz
                        sie podejsciem Kalego. Troche za duzo w tym hipokryzji. Jesli juz oceniamy to
                        wszystkich prosze traktowac rowna miara. Dla mnie cos takiego jak subiektywne
                        media to zaprzeczenie samo w sobie. Po to kazdy ma swoj rozum, zeby podane
                        wiadomosci sobie przetworzyl. Najlepsi felietonisci to tacy, ktorzy bynajmniej
                        nie cytuja slowo w slowo pap-u, ale potrafia pokazac szerokie podejscie do
                        problemu, nie zamykajac sie na jego nature i nie kuszac sie o jednostronne
                        oceny.
                        • dolegapit Re: Różnica 11.01.06, 12:28
                          co do Radia Rydzyka to go nie sucham, ani nie oglądam Telewizji Trwam, bo nie
                          wymagam od nich rzetelności dziennikarskiej, bo wiem że ich na to nie stać, ale
                          od takich mediów jak Gazeta Wyborcza czy TVP to wymagałbym jednak rzetelności i
                          jakiegoś poziomu etyki dziennikarskiej,

> Po to kazdy ma swoj rozum, zeby podane
                          > wiadomosci sobie przetworzyl.
                          jak pokazują statystyki ok 60 procent ludzi nie rozumie wiadmości które ogląda
                          czy czyta

a co do mediów to muszę powiedzieć, że zupełnie przypadkowo niedawno słychałem
                          takiej audycji dotyczącej spraw społeczno-politycznych w Polsce i na arenie
                          międzynarodowej w takiej radiostacji katolickiej - chyba "Józef", bardzo mi się
                          podobała pozbawiona tendencyjności, rzeczowa a przede wszystkim
                          zdroworozsądkowa, i to radio katolickie! które na pewno nie brzmiało jak Radio
                          Maryja
                          • mukroko Re: Różnica 11.01.06, 12:31
                            na ale przeciez twoj wybranek kaczor wielki za nic ma sobie twoja opinie i jest
                            bardzo czestym gosciem pana rydzyka i co ty na to ? nie wstyd ci ?
                      • mukroko Re: Różnica 11.01.06, 12:19
                        qrcze wiesz ja jestem mlodym czlowiekiem i nie wiem co oni w przeszlosci zlego
                        czy dobrego zrobili, ale wiem ze kaczynski popiera radio maryja ktore jest dla
                        mnie niczym innym jak imperium zla dark vadera, ruga sprawa to samoobrona ktora
                        wpycha do wladzy, lpr razem z mlodzierza wszechpolska tez tworza po czesci ten
                        rzad. wydaje mi sie tez ze bycie w polityce od kilkunastu lat wcale nie jest
                        czyms co sprawialoby ze mam sie takiego polityka bac, pozatym rownie dobrze
                        mozna powiedziec ze ludzie boja sie tuska z tych samych powodow, albo
                        jaruzelskiego...

co do dziennikarstwa wydaje mi sie ze powinno byc jasne rozroznienie na fakty i
                        artykuly, fakty powinne byc wyssane z jakichkolwiek ocen.
                        • dolegapit Re: Różnica 11.01.06, 12:41
                          mukroko ja chyba raczej młodym człowiekiem już nie jestem. chciaż nie mam
                          jeszcze 30 lat, ale wkrótce, ale myślę, że dalsze spychanie na margines takich
                          środowisk jak Radio Maryja, Samoobrona czy LPR przyniesie w dalszej
                          perspektywnie większe straty niż korzyści, bo to są środowiska któe nie moga
                          się odnaleźć w nowej rzeczywistości, ale stanowią ogromny potencjał wyborczy,
                          najłatwiej jest nazwać te środowiska "oszołomami", "ciemnogrodem", "moherami"
                          etc, trudniej podjąć próbę uzwględnienia racji tych środowisk i przekonania
                          przynajmniej dużej części do swoich racji,
                          Tusk budował swój wizerunek w wyborach prezydenckich na zasadzie
                          przeciwstwności z Lepperem, którego twarz jak twierdził miała przybrać IV RP,
                          moim zdaniem to było bardzo prostackie zachowanie, tak samo jak określenie
                          obecnej koalicji mianem "moherowej"
                          • mukroko Re: Różnica 11.01.06, 12:50
                            wiec w takim razie ja mlody tez juz nie jestem ;]

a co do tych srodowisk to wydaje mi sie ze wlasnie musimy je spychac na
                            margines bo to nie one powinny zabierac zdanie jakimi srodkami mamy do celow
                            dochodzic. ja znam wielu ludzi ktorzy sa z tych srodowisk ale znam kilku z tego
                            srodowiska ktorzy np urzywaja ze lepper klamie i wola po bo mowia prawde.
                            wydaje mi sie ze media powinny wyrazniej podkreslac klamstwa politykow.
          • tzetze1 Re: Pelne poparcie dla PO !!!!!!!!! 11.01.06, 10:11
            , i nie szuflatkuje
            > wyborców w tak prostacki sposób w jaki robi to część wyborców PO: liberalizm -

> socjalizm,

jako kulturalny wyborca pisu chyba nie zauwazyles ze to wlasnie pisuary
            wprowadzily taka retoryke - a ciemny lud (czasem to ta "kulturnia" oczy
            przeslania) uwierzy w cala propagande ktora serwuja kaczory i ich przydupasy w
            mysl gebelsowskiej teorii "klam klam i tak cos w glowach z tych klamstw
            zostanie". Dodatkowo taka "kulturalna" postawa wsrod wyborcow pisu to wyjaek -
            wystarczy czesciej bywac na forach by sie o tym przekonac. Zycze oczu szeroko
            otwartych
            • dolegapit Re: Pelne poparcie dla PO !!!!!!!!! 11.01.06, 10:21
              tzetze o jakich ty kłamstwach PiSu mówisz, przytocz chociaż jedno!, a nie
              powtarzasz banał,
              PiS powstał z Porozumienia Centrum czyli partii, która działa już od początki
              lat 90-tych na scenie politycznej, i jeśli poczytasz sobie co głosiło PC to
              zobaczysz że nie wiele różni się to od tego co głosi teraz PiS,
              nie możecie się jeszcze pogodzić z porażką, ja wam współczuję, dlatego myślę,
              że z osobami typu Tusk, które nie potrafią pogodzić się z porażką nie ma co
              zawierać koalicji, bo na zawiści nie zbuduje się trwałych i dobrych fundametów
              • mukroko Re: Pelne poparcie dla PO !!!!!!!!! 11.01.06, 11:10
                hmm jedno klamstwo ?? jest ich pelno...
                -budownictwo mieszkaniowe
                -socjalizm jako forma pomocy ludziom biednym
                -prawo i sprawiedliwosc (ziobro w sprawie linczu)...
                -wanna z hydromasazem
                -tv trwam i radio ma-ryja
                -budowa autostrad
                -obnizenie podatkow
                -budowa IV rzeczypospolitej
                -zmniejszenie biurokracji
                -i wiele wiele innych
                • lwaw Kolego, program partii jest na całą kadencję, a... 11.01.06, 11:22
                  ... nie na dwa miesiące. Ewentualnie wtedy możesz mówić a kłamstwie.
                  • mukroko Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 11:24
                    hmm a co jesli umiem liczyc ? i wiem ze pewnych rzeczy sie nie da zrobic ? to
                    wtedy tez nie moge mowic o klamstwie ? jakby ci koles powiedzial daj mi dwa
                    lata a wysr** ci 100mln$ do nie powiesz ze klamie ?
                    • lwaw Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 11:28
                      mukroko napisał:

> hmm a co jesli umiem liczyc ? i wiem ze pewnych rzeczy sie nie da zrobic ? to
                      > wtedy tez nie moge mowic o klamstwie ? jakby ci koles powiedzial daj mi dwa
                      > lata a wysr** ci 100mln$ do nie powiesz ze klamie ?

Zagadka! Kto to powiedział:
                      "Wszyscy wiedzą,że coś się nia da zrobić, i wtedy pojawia się ten jeden, który
                      nie wie, że się nie da i on właśnie to coś robi"
                      • mukroko Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 11:30
                        super, rozumiem ze zawsze na cos liczysz kiedy siadasz na sedesie ;]
                        • lwaw Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 11:32
                          Jednak nie rozumiesz :-(
                          • mukroko Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 11:34
                            a moze jednak tak ;-( a moze potrafilbys napisac cos bardziej skomplikowanego ?
                            ablo rozwiazac zadanie 2+2 *2 ? podpowiem ze odpowiedzia nie jest zero
                            • lwaw Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 11:51
                              Nie podałeś ŻADNYCH wyliczeń odnośnie do programu PIS-u, więc z czym tu
                              polemizować. Z Twoim cynizmem?
                              • mukroko rm rulles 11.01.06, 12:00
                                hmm jedno klamstwo ?? jest ich pelno...
                                -budownictwo mieszkaniowe
                                -socjalizm jako forma pomocy ludziom biednym
                                -prawo i sprawiedliwosc (ziobro w sprawie linczu)...
                                -wanna z hydromasazem
                                -tv trwam i radio ma-ryja
                                -budowa autostrad
                                -obnizenie podatkow
                                -budowa IV rzeczypospolitej
                                -zmniejszenie biurokracji
                                -i wiele wiele innych

wsrod wyzej wymienionych nie widzisz powodow do polemiki ?? widac ze radio ma
                                nawet mocniejsza sile oddzialywania ....
                                • lwaw Garstka odpowiedzi dla mukroko... 11.01.06, 12:34
                                  mukroko napisał:

> hmm jedno klamstwo ?? jest ich pelno...
                                  > -budownictwo mieszkaniowe

PIS obiecał rozwiązania kredytowe, które powodują ułatwienia dla inwestorów.
                                  Nie obiecał, że je rząd wybuduje. 3 mln w 8 lat. Takie tempo było swego czasu w
                                  Hiszpanii.

> -socjalizm jako forma pomocy ludziom biednym

Gdzie jest więcej socjalizmu? W Polsce, w Niemczech, we Francji, a może w
                                  Szwecji. Społeczeństwa są skażone socjalem. Mnie się to nie podoba, ale takie są
                                  realia. Dobrze, że mamy liberalne PO głosujące za zwiększonym becikowym ;-)

> -prawo i sprawiedliwosc (ziobro w sprawie linczu)...

Słuszna decyzja!

> -wanna z hydromasazem

Polecam zapoznanie sie z dokumentami, a nie z opiniami GW i jej podobnych:
                                  zbigniew-wassermann.sejm.pl/article_news.php?id=12
                                  Nie życzę Ci kąpieli w tak zamonowanej wannie...

> -tv trwam i radio ma-ryja

Polityk ma prawo wypowiadać się gdzie chce, żeby tłumaczyć swoje decyzje
                                  wyborcom. Gorzej, gdy nimi pogardza - patrz. Tusk, i jego sztab, który
                                  dwukrotnie nie skorzystał z zaproszenia w czasie kampanii prezydenckiej.

> -budowa autostrad

Niby co? PIS ma się tłumaczyć za zaniechania SLD. To ma być "kłamstwo" PIS?
                                  Zapewniam Cię, że za cztery lata sprawa autostrad pójdzie do przodu.

> -obnizenie podatkow

Gdyby były wybory wiosenne, dałoby się coś zrobić.
                                  Wzięli prof. Gilowską do rządu, na wicepremiera, to nie po to chyba żeby
                                  obciążenia fiskalne zwiększać ;-)

> -budowa IV rzeczypospolitej

Wybacz, ale zbyt pochopnie oceniasz. Chyba nie masz doświadczeń dot. budownictwa :-)

> -zmniejszenie biurokracji

j.w. - za mało czasu na ocenę.

> -i wiele wiele innych
                                  >
                                  > wsrod wyzej wymienionych nie widzisz powodow do polemiki ?? widac ze radio ma
                                  > nawet mocniejsza sile oddzialywania ....

Zdziwiłbyś się, gdybyś wiedział jak daleki jestem od poglądów o. dyrektora.
                                  Jednak to nie upoważnia mnie aby kimś gardzić.
                                  • mukroko Re: Garstka odpowiedzi dla Iwawa... 11.01.06, 12:47
                                    tzn ze jesli ktos jest faszystom to nie powinnismy nim gardzic ?? hmm no
                                    faktycznie chyba bym sie mogl dziwic cale zycie sluchajac ludzi takich jak ty

> PIS obiecał rozwiązania kredytowe, które powodują ułatwienia dla inwestorów.
                                    > Nie obiecał, że je rząd wybuduje. 3 mln w 8 lat. Takie tempo było swego czasu
                                    w
                                    > Hiszpanii.

cytat: "w cztery lata wybudujemy 3mln mieszkan"

> Gdzie jest więcej socjalizmu? W Polsce, w Niemczech, we Francji, a może w
                                    > Szwecji. Społeczeństwa są skażone socjalem. Mnie się to nie podoba, ale takie
                                    s
                                    > ą
                                    > realia. Dobrze, że mamy liberalne PO głosujące za zwiększonym becikowym ;-)

tak sie sklada ze to becikowe za ktorym po zaglosowala nie ma nic wspolnego z
                                    socjalizmem, rozumiem ze brakuje ci elementarnej wiedzy o tym czym jest
                                    socjalizm

> > -prawo i sprawiedliwosc (ziobro w sprawie linczu)...
                                    >
                                    > Słuszna decyzja!

nie wolno naciskac na prokuratorow bo to moze zniszczy niezawisle sadownictwo

> Polecam zapoznanie sie z dokumentami, a nie z opiniami GW i jej podobnych:
                                    > zbigniew-wassermann.sejm.pl/article_news.php?id=12
                                    > Nie życzę Ci kąpieli w tak zamonowanej wannie...

ale to chyba jeszcze nie powod zeby nie zaplacic za wykonczenie calego domu i
                                    doprowadzi co bankructwa jednej z firm...

> Polityk ma prawo wypowiadać się gdzie chce, żeby tłumaczyć swoje decyzje
                                    > wyborcom. Gorzej, gdy nimi pogardza - patrz. Tusk, i jego sztab, który
                                    > dwukrotnie nie skorzystał z zaproszenia w czasie kampanii prezydenckiej.

plityk w cywilizowanym kraju nie ma prawa wypowiadac sie w radiu faszystowskim,
                                    polecam lekture konstytucji III RP

> Niby co? PIS ma się tłumaczyć za zaniechania SLD. To ma być "kłamstwo" PIS?
                                    > Zapewniam Cię, że za cztery lata sprawa autostrad pójdzie do przodu.

bardzo by mnie to ucieszylo... ale poki co na to sie nie zanosi

> Gdyby były wybory wiosenne, dałoby się coś zrobić.
                                    > Wzięli prof. Gilowską do rządu, na wicepremiera, to nie po to chyba żeby
                                    > obciążenia fiskalne zwiększać ;-)

no wlasnie zyta qrcze nie pasuje mi tu wogole ;] pewno ja wywala za pol roku
                                    powiedza ze wszystko chciala popsuc i wogole to "lieberalow gon gon gon"

> > -budowa IV rzeczypospolitej
                                    >
                                    > Wybacz, ale zbyt pochopnie oceniasz. Chyba nie masz doświadczeń dot.
                                    budownictw
                                    > a :-)

a widzisz tak sie sklada ze mam doswiadczenie w budownictwie bo budowalem dom,
                                    jak zaczynalem to robilismy fundamenty i do tych fundamentow wrzuca sie
                                    kamienie jakies zelazo, a nie GÓWNO (po czym calosc zalewa sie oczywiscie
                                    betonem)

> > -zmniejszenie biurokracji
                                    >
                                    > j.w. - za mało czasu na ocenę.

no chyba ze policzym ile urzedow juz powstalo a ile zlikwidowano ?? i to tylko
                                    w kilka miesiecy, pomysl co bedzie za rok!!

• lwaw Jeśli ty w Polsce widzisz faszyzm to nie wiesz... 11.01.06, 13:13
                                      ...o czym mówisz. Szkoda gadać. PO prostu jesteś nakręcony, niestety.
                                      • mukroko Re: Jeśli ty w Polsce widzisz faszyzm to nie wies 11.01.06, 13:21
                                        widze ze zabraklo ci jakichkolwiek argumentow... tak wlasnie odpowiadaja mali
                                        kaczy ludzie...
                              • dupaasi NAJPIERW WYWALIĆ TUSKA Z PO A POTEM KOALICJA Z PiS 11.01.06, 12:12
                                • mukroko NAJPIERW WYWALIC KACZYNSKIEGO Z PIS A POTEM.... 11.01.06, 12:20
                                  • ewazh Re: NAJPIERW WYWALIC KACZYNSKIEGO Z PIS A POTEM.. 11.01.06, 12:25
                                    a potem resztę.

szajba Ziobro
                                    Przeczytaj komentowany artykuł »
                                    Autor: japolak
                                    Data: 11.01.06, 12:07

Paranoja jest jednak zaraźliwa - Wassermana gonila wanna do wasserkąpieli,
                                    potem miał widzenia, iż nie widzi drzwi do garażu, bo były podniesione.
                                    Teraz Wassermacht ma ścigać sylwetkę wielbiciela Ziobry, jego brata lub
                                    sąsiadki.
                                    Łatwiej uwierzę, iz w związku z tym nasze państwo będzie tanie: pięćdziesiąt
                                    milionów na początek na Świątynię Opatrzności, co najmniej drugie tyle na
                                    uczelnie kościelne + tysiąc od tego procent, jak mawiał Wałęsa, na pomniki
                                    Rydzyka, Jankowskiego, Bendera, Giertycha (dziadka, ojca i syna), dla obojga
                                    Kaczorów...
                                    ... niż uznam za realne te omamy
                                    Ale z Ziobry taka piękna mężczyzna, że mogę zrozumieć zakradanie się panów o
                                    innym niż ja guście...
                                    Ale co na to spowiednik tej Ziobry?
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34765503&a=34779362
                                    • mukroko Re: NAJPIERW WYWALIC KACZYNSKIEGO Z PIS A POTEM.. 11.01.06, 12:28
                                      70MLN na urzad antykorupcyjny... instytu wychowania w patritycznym duchu to tez
                                      pewno pare baniek zejdzie...
                                      (tanie panstwo)
                                  • dupaasi Re: NAJPIERW WYWALIC KACZYNSKIEGO Z PIS A POTEM.. 11.01.06, 12:30
                                    potem ciebie.
                                    • mukroko Re: NAJPIERW WYWALIC KACZYNSKIEGO Z PIS A POTEM.. 11.01.06, 12:32
                                      ja nie jestem w pis ;] i jestem z tego dumny jak nigdy dotad ;]
                                    • dupaasi [...] 11.01.06, 12:32
                                      • mukroko Re: KACZYŃSKIEGO PRZEZ 5 LAT NIKT NIE RUSZY! 11.01.06, 12:33
                                        chyba ze kaczorek bedzie musial szukac innej sadzawki...
                                    • ewazh Re: NAJPIERW WYWALIC KACZYNSKIEGO Z PIS A POTEM.. 11.01.06, 12:49
                                      dupaasi napisał:

> potem ciebie.

Nie należę do żadnej partii.
                      • dolegapit Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 11:53
                        Albert Einstein
                        • lwaw Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 11:58
                          dolegapit napisał:

> Albert Einstein

Bingo! Ale czy Twoja odpowiedź pomoże coś niejakiemu mukroko?
                          • mukroko Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 12:01
                            pewno nie www jest dla juz dostatecznie jasne
                          • dolegapit Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 12:18
                            lwaw tacy jak mukrok wiedzą i tak wszystko najlepiej hihihi,
                            a ich wizjonerkie umiejętności powalają mnie po prostu z nóg,
                            podsumował rządy PiSu nie po 3-4 miesiącach rządzenia, ale przynajmniej jak po
                            4 albo 8 a nawet 12stu, jeśli takie wizje snują takie mukroki to ja nie mam nic
                            przeciwko
                            • mukroko Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 12:22
                              a dolegapity nie widza rydzyka samoobrony lpr ? najwyrazniej cos wam oczka
                              poprzeslanialo moze to klapki....
                              • lwaw Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 12:36
                                mukroko napisał:

> a dolegapity nie widza rydzyka samoobrony lpr ? najwyrazniej cos wam oczka
                                > poprzeslanialo moze to klapki....

A mukroka widzą Rydzyka, SO i LPR w RZĄDIE???
                                • mukroko Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 12:53
                                  widze kaczora z rydzem w tv widze kaczora z leperem w tv widze kaczora z
                                  giertychem w tv slysze o kruzik roztkowskiej i wydaje mi sie ze tak!

> A mukroka widzą Rydzyka, SO i LPR w RZĄDIE???

widze ich tez w rzadzie
                  • ewazh Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 11:37
                    lwaw napisał:

> ... nie na dwa miesiące. Ewentualnie wtedy możesz mówić a kłamstwie.
                    Daję im 1,5 roku.
                    • ewazh Re: Kolego, program partii jest na całą kadencję, 11.01.06, 11:41
                      ewazh napisała:

> lwaw napisał:
                      >
                      > > ... nie na dwa miesiące. Ewentualnie wtedy możesz mówić a kłamstwie.
                      > *****
                      Sorki, za szybko był klik.
                      > Daję im 1,5 roku na utrzymanie się
          • polf Re: Pelne poparcie dla PO !!!!!!!!! 11.01.06, 11:36
            To nie jest roznica miedzy wyborcami PIS i PO tylko miedzy wami.... Tak wiec
            niestety zaszufladkowales moze nieumyslnie... Ja jestem wyborca PO i dostrzegam
            zarowno dobre jaki i zle strony obu ugrupowan. Czy koalicja powstanie czy bedzie
            dobra czas pokaze. Ja mysle ze powstanie i czeka nas jeszcze niejedno
            zamieszanie na scenie politycznej. Zal mi tylko Marcinkiewicza ktorego bardzo
            lubie,bo moze znalezc sie miedzy mlotem a kowadlem. Ale z drugiej strony pokazal
            juz ze jest zdolnym politylkiem i nie bedzie latwo odstawic go na tor boczny.Nie
            wiem czy Jaroslaw Kaczynski zdecyduje sie na premierostwo. To wymaga ciezkiej
            pracy w swietle jupiterow. Czy on tego chce? Nie jestem tego pewien. Jest
            chytrym lisem :)
        • realista1000 Tusk na forum? No, no, to już tu trzeba szukać 11.01.06, 09:08
          poparcia? Ale cóż, tonący brzytwy się chwyta!
          • mukroko Re: Tusk na forum? No, no, to już tu trzeba szuka 11.01.06, 11:10
            raczej czlowiek zalaman postawa jego wspolobywateli...
        • tzetze1 Re: Pelne poparcie dla PO !!!!!!!!! 11.01.06, 10:07
          W zupelnosci zgoda!
        • as75 Viva et al - useful idiots 11.01.06, 13:17
    • bentley6 fałszywa PO 11.01.06, 08:04
      PiSowi nie na rękę teraz rozmowy z PO - musi zabiegać o poparcie Samoobrony i
      > LPR w sprawie budżetu właśnie dlatego teraz ta wredna i fałszywa propozycja
      skoro POwcy chcą żeby PIS okreslił warunki przez media to znaczy że są fałszywi
      • mukroko falszywy pis 11.01.06, 11:13
        a moze obawiaja sie powtorki z tegeo co uzgodnili z pisem przed wyborami ?
        -leper nie mial byc marszalkiem
        -marszalka miala wybrac po
        -mialo nie byc atakow na samych siebie
        -program gospodarczy miala ustala po a pis mial go popierac

pomysl...
    • rsrh Nareszcie sensowne działania ! 11.01.06, 08:05
      Smutne ze az tyle czasu potrzeba było "wodzom" aby dojść do wniosku który po
      wyborach był oczywisty dla przecietnego zjadacza chleba.
      Powstanie koalicji wreszcie zmarginalizuje patie typu LPR,SLD,Samoobrona czy
      czepiające sie każdej władzy PSL.
      • palestrina2005 Koalicji POPiS nie będzie 11.01.06, 08:21
        To tylko taka gra pod publiczkę.
        tusk dał taką propozycję żeby chronić swoją pozycję wodza PO, kórą powoli traci.
        Chyba że PiS nie dogada się z Lepperem... wtedy koalicja byłaby możliwa.
      • realista1000 Dyżurny czuwa! Czuj, czuj - czuwaj! 11.01.06, 08:36
        Smutne? - Chyba dla ciebie!
        Powstanie koalicji? - jakiej? PO i PiS? Z Tuskiem, Schetyną? Nieżartuj koleś! A
        na co Kaczyńskiemu V kolumna w rządzie?
        • mukroko Re: Dyżurny czuwa! Czuj, czuj - czuwaj! 11.01.06, 11:15
          i masony i zydy i niemcy ?? wystarczy radyjo prawda ?
    • trojanska Przegrany Tusk 11.01.06, 08:06
      Tusk, przegrany polityk, który wymyślił "moherową koalicję" widzi, że grunt
      usuwa mu się po nogami. Jego żądanie o zmianę na miejscu premiera to
      niedorzeczność. Po takich premierach jak Miler czy Oleksy Marcinkieicz to
      rzeczywiście klasa i na nic tu się zdają wściekłe ataki jego przeciwników,
      głównien z PO, SLD i większej części mediów.
      • palestrina2005 Re: Przegrany Tusk 11.01.06, 08:22
        faktycznie jak można usunąć z pozycji premiera najpopularniejszego obecnie
        polityka w Polsce, jakim jest teraz Marcinkiewicz.
      • 6nine9 Re: Przegrany Tusk 11.01.06, 09:21
        trojanska napisała:

> Tusk, przegrany polityk, który wymyślił "moherową koalicję" widzi, że grunt
        > usuwa mu się po nogami. Jego żądanie o zmianę na miejscu premiera to
        > niedorzeczność. Po takich premierach jak Miler czy Oleksy Marcinkieicz to
        > rzeczywiście klasa i na nic tu się zdają wściekłe ataki jego przeciwników,
        > głównien z PO, SLD i większej części mediów.

Ani Tusk nie wymyslil moherowych beretow czy koalicji, bo ta nazwa była głośna
        juz od wyborow, zwlaszcza na tym forum, ani PO nie zarządało ustapienia
        Marcinkiewicza (dziennikarz pisze że "podobno").

Dwa zdania, dwie nieprawdy a potem komentarz do nich - niestety, niektórzy sa
        odporni na rzeczywistość.
      • mukroko Re: Przegrany Tusk 11.01.06, 11:17
        wsciekle ataki ? a rydzyk to niby robi pobozne ataki ? w wiekszosci
        cywilizowanych krajow kiedy jakas partia wygrywa wybory to przywódca tej partii
        rzadzi krajem, a nie ustawia sie na bezpiecznej pozycji i wysyla na stolki
        ludzi ktorymi manipuluje by w razie jakiegos swojego bledu mozna by bylo
        zmienic swoje marionetki tak by wina i tak nie lezala na nim....
    • typowy_kark totalna beznadzieja 11.01.06, 08:08
      glownym tematem rozmow i dzialan jest : kto z kim, kiedy, a czy to liberal, czy zatapiaja czy nie.
      0 (slownie : zero) konstruktywnych planow gospodarzych, spójnej polityki zagranicznej - to jest nieistotne. teraz k.... my!

• lemoncouch wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 08:35
        Na moje to cwaniactwo - gierki - Wiadomo ze Zyta nie bedzie wstrzymywała
        gospodarki i bedzie robila wszytsko aby byl kompromis polityczno Pis i PO.
        Mam wrazenie ze fakt odejscia Pani Zyty byl z gory ukartowany aby po na tak
        Wazny resort przemyciolo czlowieka.

Dla mnie Bomba w koncu cos bedzie szlo dobrze
        • koloratura1 Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 08:50
          lemoncouch napisał:

> Na moje to cwaniactwo - gierki - Wiadomo ze Zyta nie bedzie wstrzymywała
          > gospodarki i bedzie robila wszytsko aby byl kompromis polityczno Pis i PO.
          > Mam wrazenie ze fakt odejscia Pani Zyty byl z gory ukartowany aby po na tak
          > Wazny resort przemyciolo czlowieka.

Zaraz, zaraz... Chcesz powiedzieć, że już osiem mięsięcy temu Platforma
          wiedziała, że przegra w wyborach z Pisem i - na wszelki wypadek - rozpętała
          aferę z Zytą? Tak - na niby? Żeby ją później przemycić do rządu PiSu, w
          charakterze piątej kolumny?
          • dolegapit Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 09:04
            koloratura1 ja myślę, że PO jeszcze po ogłoszeniu wyników wyborów przez PKW
            gorąco wierzyła że to ona wygrała wybory parlamentarne, bo przecież
            zaproponowany przez PiS podział resortów 50 na 50 uznała za niewystarczający,
            zarzucając PiSowi rządzę władzy hihihi
            a co do Zyty, to przecież ona wyrastała na zbyt silną osobowość w PO, dlatego
            gdy tylko się nadarzyła okazja Tusk ją wykorzystał by się pozbyć Gilowskiej,
            tak jak poprzednio zrobił to z Olechowskim czy Płażyńskim, zostawił sobie tylko
            naszą Marysieńkę, która aczkolwiek bardzo inteligentna, ale od czasów szkolnych
            będąca wiecznym popychadłem
            • mukroko Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 11:21
              dolegapit napisał:

> koloratura1 ja myślę, że PO jeszcze po ogłoszeniu wyników wyborów przez PKW
              > gorąco wierzyła że to ona wygrała wybory parlamentarne, bo przecież
              > zaproponowany przez PiS podział resortów 50 na 50 uznała za niewystarczający,
              > zarzucając PiSowi rządzę władzy hihihi
              > a co do Zyty, to przecież ona wyrastała na zbyt silną osobowość w PO, dlatego
              > gdy tylko się nadarzyła okazja Tusk ją wykorzystał by się pozbyć Gilowskiej,
              > tak jak poprzednio zrobił to z Olechowskim czy Płażyńskim, zostawił sobie
              tylko
              >
              > naszą Marysieńkę, która aczkolwiek bardzo inteligentna, ale od czasów
              szkolnych
              >
              > będąca wiecznym popychadłem

pewno cos w tym jest ale nie mozna tez zapominac ze tusk budowal
              partie "czysta" a jesli ktos tam mialbyc oskarzany o nepotyzm to trzeba bylo
              sie go niestety z bolem serca pozbyc (chociaz moim zdaniem wystarczalo tylko
              troszke ukarac), co do plazynskiego to on sam nie mial juz raczej ochoty brac
              udzialu w polityce i to on sam z niej wyszedl, wystarczylo na niego popatrzec
              jak prowadzil obrady sejmu -czlowiek znudzony i chyba tez zalamany...
              • dolegapit Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 12:00
                co do Płażyńskiego to pamietam jego wypowiedź jak opuszczał szeregi PO,
                powiedział że nie widzi dla siebie miejsca w tej partii i że ta partia
                przybiera inny charakter niż w jego zamiarach, w jego zamiarach miała to być
                silna partia konserwtywno-liberalna tym czasem przewagę w niej i ton zaczęli
                nadawać neoliberałowie spychając konserwtystów na dalszy plan, o czym
                świadczyło chociażby poprzesuwanie przez Tuska zwolenników Rokity na dalsze
                miejsca wyborcze,
                Tusk postawił wszystko na jedną kartę ale przegrał i powinien odejść, wystarczy
                że konserwtyści na czele z Rokitą opuszczą PO i partia może się nie rozpadnie,
                ale może mieć problem z przekroczeniem progu wyborczego, w Europie partie
                liberalne lub neoliberalne uzyskują maksymalnie 12 procent poparcia w wyborach,
                a w Niemczech już dawno miejsce FDP zajeli zieloni, taki jest trend
                • mukroko Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 12:12
                  > co do Płażyńskiego to pamietam jego wypowiedź jak opuszczał szeregi PO,
                  > powiedział że nie widzi dla siebie miejsca w tej partii

i chyba powiedzial rowniez ze w polityce, on mowil ze wycofuje sie wogole z
                  polityki, tak o ile pamietam, ale postawa samego plazynskiego nie jest chyba az
                  tak wazna

co do tredow o ktorych piszesz to faktycznie partie ktore jasno mowia ze sa
                  liberalne z reguly nie sa wybierane do wladzy, poniewaz ludzie sie ich boja,
                  bardziej ufaja takim ktore cos im naobiecuja. jednak okazuje sie ze jedynie
                  partia z tendencjami liberalnymi moze utrzymac sie u steru wladzy, pewno
                  dlatego ze inne partie nie reformuja kraju (reformy sa czyms nie odzownym i
                  trzeba je niestety przeprwadzac dosc czesto w zaleznosci od warunkow)
                  przykladem moze byc brytyjska partia pracy (slowo praca jakos nie kojarzy mi
                  sie z liberalizmem) ktora prowadzi program umiarkowanie liberalny (mniej wiecej
                  podobny do tego platformerskiego) prawdopodobnie znowu wygra wybory i
                  prawdopodobnie znowu pomoze GB, a kontr przykladem moze byc spd

nie rozumiem strachu prze liberalami... smutna sprawa "...masy nie ufaja
                  elitom, chca (masy) same wybierac nie tylko cele ale i srodki..."
                  • dolegapit Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 12:54
                    czy brytyjska Partia Pracy chce wprowadzić podatek liniowy?, czy jest za
                    szybkim wejściem do strefy euro?, czy jest tak strasznie proeuropejska?

• mukroko Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 12:56
                      brytyjczycy w ogole nie sa proeuropejscy i chyba nie ma sie co dziwic w ani
                      anglia ani szkocja nie leza w europie ;] ale liberalni sa zdecydowanie.
                      • dolegapit Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 13:05
                        to dlaczego rządzi tam Partia Pracy albo Partia Konserwatywna a nie np. Partia
                        Liberalna?
                        • mukroko Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 13:09
                          ehh bo w GB sa tylko dwie partie juz od lat pozatym myslalem ze dwa posty
                          wczesniej wytlumaczylem ci dlaczego nazywa sie partia pracy a nie partia
                          liberalow
                          • dolegapit Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 13:26
                            no tak ale skoro Partia Pracy realizuje program liberalny jak piszesz, a nie
                            socjalny, czyli skierowany do ludzi pracy, i skoro rzadzą już 3cia albo 4tą
                            kadencję to dlaczego nie zmienią nazwy na Partię Liberalną, czyżby wyborcy
                            brytyjscy aż tak bardzo dawali się oszukiwac przez 3 albo 4 kadencje? wytłumacz
                            mi to proszę?
                            • mukroko Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 13:29
                              oni sie nie daja oszukiwac, oni poprostu ufaja swoim elitom, masy wyznaczaja
                              cele, a elity sroki jakich sie do osiagniecia celow uzyje... sama nazwa nie
                              musi wskazywac nam przekonan panujacych w partii, np nie wiem co maja lepery do
                              samoobranienia sie ?
                              • dolegapit Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 13:52
                                masy wyznaczają cele? ciekawe
                                to dlaczego dalej mają w GB królową/króla i Izbę Lordów, której masy nie
                                wybierają?
                                oj już nie będę ci zadawał tych głupich pytań bo się pogubic możesz,
                                otóż dlatego że są przywiązani do tradycji i szanują swoją tradycję, i każda
                                partia się do niej odwołuje i wie, jak ważną rolę pełni tradycja w życiu
                                Anglików, podobnie Partia Pracy realizuje liberalny program gospodarczy, bo
                                takie są realia, ale na pewno w kampanii Blair bardziej szermuje hasłami
                                socjalnymi niż liberalnymi,
                                Tusk mógłby się wiele nauczyć od Blaira
                                • mukroko Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 14:04
                                  szkoda ze nie zrozumiales ani jednego mojego postu ale widze ze zaczyna do
                                  ciebie docierac prawda oczywista... kraj moze byc rozwijany tylko przez parite
                                  liberalne i chyba mozna na tym skonczyc ...
                                  • dolegapit Re: wszystko z gory przemyslane !!! 11.01.06, 15:13
                                    jakbyś zadał pytanie Tonemu Blairowi czy jest liberałem, to jak myslisz co by
                                    powiedział? nie odpowiedziałby - tak jestem liberałem!, powiedziałby zapewne,że
                                    nie jestem liberałem, ale każdy dobry liberalny pomysł służący krajowi i
                                    obywatelom poprze,
                                    i chyba ty nie zrozumiałeś mukroko mojej aluzji, nie można się zamykać w
                                    ciasnym kręgu jakiegoś jednego nurtu ideologicznego, bo nie ma się pola
                                    manewru - widzisz PiS potrafi docenić pomysły nie tylko socjalne, ale również i
                                    liberalne (Gilowska), jeśli służą one Polsce i jej obywatelom,
                                    a ja już tego Tuska z kampanii wyborczej po prostu nie mogłem słuchać, jak
                                    wszędzie krzyczał o tym liberalizmie!, a wystarczyło powiedzieć że PO będzie
                                    walczyć o większą wolność gospodarczą, ale z zachowaniem społecznej nauki
                                    Kościoła, która też jest przecież za wolnym rynkiem i prywatną
                                    przedsiębiorczością, Tusk przegrał w dużym stopniu przez swoją głupotę, dlatego
                                    napisałem że mógłby się dużo nauczyć od Blaira, a do rządzenia krajem ma po
                                    prostu za mały móźdzek
      • luzak33 Re: totalna beznadzieja 11.01.06, 09:12
        Zgadzam się z przedmówcą.Nie ma porządnego rządu,brakuje polityki
        gospodarczej,a za wszystko zapłacimy my - wyborcy. Winę za to ponoszą nasi
        politycy,którym wydaje się,że są ciągle w opozycji. Zapomnieli,że PRL już dawno
        upadł i trzeba budować,a nie ciągle coś burzyć.
        • mukroko Re: totalna beznadzieja 11.01.06, 11:26
          nie politycy ... ludzie ktorzy ich wybieraja ... jakby prezydentem zostal jurek
          owsiak to czy on moze ponosic wine za to ze nasz kraj sie nie rozwija?? nie to
          glupi ludzie ktorzy na niego glosowali ponosza wine.

TO JEST DEMOKRACJA!!!!!!!!
          • dolegapit Re: totalna beznadzieja 11.01.06, 13:03
            jest takie chyba angielskie? powiedzenia: "ci zostali wybrani nigdy nie są
            głupsi od tych którzy ich wybrali"
            • mukroko Re: totalna beznadzieja 11.01.06, 13:10
              no chyba cos w tym jest...
    • a.k.traper Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 08:10
      Zgadzam się, że w demagogii jest duzo lepszy od Leppera, ale w działaniu na
      rzecz kraju bardzo miałki, wystarczy spojrzeć wstecz
    • henio56 samozatapianie Platformy 11.01.06, 08:12
      bul,bul,bul.
      • mukroko pi-su-arki (dla malych siusiaczkow) 11.01.06, 11:27
        prawo i sprawiedliwosc ;] hahahaha rotfl mhaaaa tuptup
    • haen1950 Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 08:20
      Choćby tu z tych kilku pisowych opinii widać, że koalicja z PO to dla nich kula
      u nogi. Zgadzam się. Koncepcja budowy silnego, konrolowanego całkowicie przez
      nich państwa nie zakłada dzielenia się władzą. Powinni przestać wreszcie
      okłamywać opinię publiczną tym swoim zakichanym socjalem i powiedzieć otwarcie
      o swoich planach. Przecież za parę miesięcy wszystko to będzie jasne dla
      wszystkich. Oni nie podzielili Polski pomiędzy narodowców i liberałów. Oni
      twierdzą, że panstwo to my, reszta ma siedzieć cicho i płacić podatki.
      • dolegapit Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 08:44
        haen ja głosowałem na PiS i rzeczywiście liczyłem na koalicję z PO, i jak
        rozmowy ze strony PO prowadził Rokita szły one w dobrym kierunku, niestety
        zachowanie Tuska po przegranych wyborach, kiedy po raz kolejny pokazał że nie
        potrafi przegrać z godnością, sprawiły , że przestałem dażyć tego człowieka
        szacunkiem, zrobił się komiczny, nie zrozumiał że popełnił masę błędów w
        kampanii i to on jest odpwiedzialny za bądź co bądź porażkę wyborczą,
        jako wyborca PiSu myślę, że dalej jest możliwa koalicja z PO ale tylko w
        przypadku zmiany kierownictwa tej partii, PO nie potrafi zrozumieć, że
        przegrało z PiS i wybory parlamentarne i prezydenckie, zresztą ta cała gadka o
        tym jak bardzo pazerni na władzę są Kaczyńscy którą szermuje Tusk jest godna
        pożałowania, niech PO najpierw rozliczy swoich liderów to wtedy pogadamy -
        myślę, że taka powinna być odpowiedź PiSu
        • czapskii Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 08:46
          A niech PiS rozliczy zachownia swoich z czasow kampanii, bo ja ich nie "daRZe"
          szacunkiem.
          • dolegapit Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 09:09
            widzisz i tu się różnimy kulturą polityczną, PiS szanuje poglądy innych partii
            i jest gotowy do rozmów z każdą partią, z wyjątkiem SLD, PO nie daży szacunkiem
            prawie 80 procent inaczej myślących niż oni obywateli którzy nie głosowali na
            PO, prezentuje więc bardzo niski poziom kultury politycznej
            • anyab1 Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 09:24
              Wypowiedzi o chorobie Tuska, łgarstwa Bielana (ostatnie śniadanie w radiu Zet),
              tekst Złotoustego Kazia o tym, że on marzy o koalicji z PO a jedyną przeszkodą
              jest Tusk itp.
              mają tyle wspólnego kulturą polityczną co demokracja z demokracją socjalistyczną
              • ewazh Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 09:56
                anyab1 napisała:

> Wypowiedzi o chorobie Tuska, łgarstwa Bielana (ostatnie śniadanie w radiu
                Zet),tekst Złotoustego Kazia o tym, że on marzy o koalicji z PO a jedyną
                przeszkodą jest Tusk itp. mają tyle wspólnego kulturą polityczną co demokracja z
                demokracją socjalistyczną
                > *******
                Wieczorem Marcinkiewicz mówi, że przeszkodą w koalicji jest głowa Tuska, a gdy
                Tusk nastepnego dnia mówi - dobra podajcie warunki koalicji, Marcinkiewicz
                odpowiada koalicja niemożliwa. Paranoja!!!!! Według tej zasady działa PiS od
                momentu wygrania wyborów. Obrażanie, łgarstwa, działanie wg zasad Kalego - to
                metody PiS. Miałam lepsze zdanie o Marcinkiewiczu, ale im dalej w las tym
                ciemniej i gorzej. Brak kindersztuby wyłazi z każdej strony PiS. Gry partyjne
                PiS zaczynają mi działać na nerwy. Liczyłam na normalność i na poszanowanie
                różnych opcji
                • lwaw Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 10:25
                  ewazh napisała:
                  > Wieczorem Marcinkiewicz mówi, że przeszkodą w koalicji jest głowa Tuska, a gdy
                  > Tusk nastepnego dnia mówi - dobra podajcie warunki koalicji, Marcinkiewicz
                  > odpowiada koalicja niemożliwa. Paranoja!!!!! Według tej zasady działa PiS od
                  > momentu wygrania wyborów. Obrażanie, łgarstwa, działanie wg zasad Kalego - to
                  > metody PiS. Miałam lepsze zdanie o Marcinkiewiczu, ale im dalej w las tym
                  > ciemniej i gorzej. Brak kindersztuby wyłazi z każdej strony PiS. Gry partyjne
                  > PiS zaczynają mi działać na nerwy. Liczyłam na normalność i na poszanowanie
                  > różnych opcji

Tusk przypomina chłopca, który biega z zabawkami po hali odlotów lotniska, który
                  wrzeszczy i koniecznie teraz chce wsiadać do samolotu, tylko że on ...już
                  wystartował. Paranoja!
                  Niech lepiej PO zajmie się przygotowaniem 700, albo lepiej 7 tys. poprawek do
                  budżetu, czyli swoją rolą "twardej", czyt. bezmyślnej opozycji.
                  • mukroko Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 11:33
                    uuuu a pis zachowuje sie jak stado krolikow biegnacych przez las i chcacyh
                    przedymac kazda dziuple ktora spotkaja po drodze...
                    • lwaw Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 13:16
                      mukroko napisał:

> uuuu a pis zachowuje sie jak stado krolikow biegnacych przez las i chcacyh
                      > przedymac kazda dziuple ktora spotkaja po drodze...

Bez komentarza.
                      • mukroko Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 13:20
                        skoro bez komentarza to po co klikasz odpowiedz ?
                • mukroko Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 11:32
                  bo marcinkiewicz jest zdalnie sterowany przez kaczora starszego....
              • dolegapit Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 10:14
                pogłosek o chorobie Tuska nie słyszałem, ale jeśli chodzi o maniakalną potrzebę
                władzy i podobania się to myślę, że jest w tym część prawdy,
                a co powiesz o Miodowiczu, który wyskoczył z sfałszowaną notatką dotycząca
                Jaruckiej, o przedwyborczej wypowiedzi Gornkiewicz-Walt, czy ogólnie o bardzo
                anty-pisowskich mediach straszących społeczeństwo nadciągającą ksenofobią i
                nietolerancję ec, takich ciosów ponizej pasa skierowanych przeciwko PiSowi też
                można mnożyć bez liku,
                tak wieć Tusk może mieć tyle wspólnego z kulturą polityczną, co jego dziadek z
                Wermachtem
                • ewazh Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 10:44
                  dolegapit napisał:

> pogłosek o chorobie Tuska nie słyszałem, ale jeśli chodzi o maniakalną
                  potrzebę władzy i podobania się to myślę, że jest w tym część prawdy,
                  > a co powiesz o Miodowiczu, który wyskoczył z sfałszowaną notatką dotycząca
                  > Jaruckiej, o przedwyborczej wypowiedzi Gornkiewicz-Walt, czy ogólnie o bardzo
                  > anty-pisowskich mediach straszących społeczeństwo nadciągającą ksenofobią i
                  > nietolerancję ec, takich ciosów ponizej pasa skierowanych przeciwko PiSowi też
                  > można mnożyć bez liku, tak wieć Tusk może mieć tyle wspólnego z kulturą
                  polityczną, co jego dziadek z Wermachtem
                  Obie strony mają za uszami. Więcej jednak PiS, który dalej jeździ po PO jak po
                  łysej kobyle. PO nie pisze PiSowi polityki kadrowej, a PiS co wypowiedź, co
                  głosowanie, to jest na nie jeśli to osoba z PO. A po Marcinkiewiczu spodziewałam
                  się większj klasy.
                  Od momentu utworzenia rządu PiS cały czas prowadzi jeszcze kampanię wyborczą.
                  Oglądałam programy w TV Trwam z udziałem Leppera i Giertycha oraz
                  J.Kaczyńskiego. Stworzyli rząd to niech rządzą i przestaną opowiadać bajki.

• mukroko Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 11:36
                  hmm tylko ze poki co to media takie jak tvn czy polsat nie sa i niebyly
                  narzedziami po, a radyjo Ma-Ryja jest narzedziem pis, wiec nie dziwota ze tp
                  tvn czy tez posat i nawet jedynka boi sie pisuarkow
            • praptak Kultura polityczna PiS 11.01.06, 09:29
              > widzisz i tu się różnimy kulturą polityczną, PiS szanuje poglądy innych partii
              > i jest gotowy do rozmów z każdą partią,

... a kampanię prezydencką buduje na szkalowaniu dziadka przeciwnika. Tyle na
              temat kultury politycznej PiS-u.
              • dolegapit Re: Kultura polityczna PiS 11.01.06, 10:25
                nie kampanię wyborczą prowadzi się na przekonywaniu własnych wyborców by
                głosowowali na inne partie, nie bądź śmieszny praptak
                "moherowa koalicja" tyle o kulturze politycznej PO
                • praptak Re: Kultura polityczna PiS 11.01.06, 11:16
                  > nie kampanię wyborczą prowadzi się na przekonywaniu własnych wyborców by
                  > głosowowali na inne partie, nie bądź śmieszny praptak

Czyli wszystkie chwyty dozwolone? Czy aby nadal rozmawiamy o kulturze politycznej?

> "moherowa koalicja" tyle o kulturze politycznej PO

"A u was Murzynów biją.". Nie broniłem kultury politycznej PO, więc argument
                  jest nie na temat.

• dolegapit Re: Kultura polityczna PiS 11.01.06, 13:08
                    a Anioł (ten z Altenatyw) to Murzyna:
                    "A czy Pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli za wolność naszą i waszą"
        • lwaw Tak, jeśli PO chce być wiarygodna, to powinna... 11.01.06, 09:14
          ... wyciągnąć konsekwencję względem Tuska/Schetyny. Przegrali wybory, rozwalili
          koalicję i dalej chcą rządzić?
          • ewazh Re: Tak, jeśli PO chce być wiarygodna, to powinna 11.01.06, 10:01
            lwaw napisał:

> ... wyciągnąć konsekwencję względem Tuska/Schetyny. Przegrali wybory, rozwalili
            > koalicję i dalej chcą rządzić?
            Tobie pamięć zacięła się.
            Konsekwencje za rozwalenie koalicji to powinien ponieść J.Kaczyński, i tylko on.
            A nikt z PO nie żąda głowy J.K.
            Taka jest różnica między PO i PiS.
            • lwaw Re: Tak, jeśli PO chce być wiarygodna, to powinna 11.01.06, 10:12
              Gdyby zażądali głowy J. Kaczyńskiego, to byłaby już pełnia obłędu. Każda
              normalna partia wyciąga konsekwencje wobec nieudacznych liderów i jeśli tego nie
              widzisz, to znaczy, że Ci sie pamięć zacięła ;-) Współczuję.
              • ewazh Re: Tak, jeśli PO chce być wiarygodna, to powinna 11.01.06, 10:49
                lwaw napisał:

> Gdyby zażądali głowy J. Kaczyńskiego, to byłaby już pełnia obłędu. Każda
                > normalna partia wyciąga konsekwencje wobec nieudacznych liderów i jeśli tego
                nie widzisz, to znaczy, że Ci sie pamięć zacięła ;-) Współczuję.
                Pamięć mam dobrą, nie żądają głowy J.K., bo to nie broszka PO, natomiast PiS
                poprzez media prowadzi kampanię przeciwko władzom PO i to uważasz jest ok.
                • lwaw Re: Tak, jeśli PO chce być wiarygodna, to powinna 11.01.06, 11:18
                  ewazh napisała:

> Pamięć mam dobrą, nie żądają głowy J.K., bo to nie broszka PO, natomiast PiS
                  > poprzez media prowadzi kampanię przeciwko władzom PO i to uważasz jest ok.

Jeśli chcesz być uczciwa, to już napisz: "PIS poprzez media prowadzi kampanię
                  przeciwko władzom PO, a PO przeciw władzom PIS". Czy to OK? W naszym ustroju
                  krytyka nieudacznych zachowań konkurencyjnych partii jest jak najbardziej OK.
                  Tak jest na całym cywilizowanym świecie. No chyba że tęsknisz do różnego rodzaju
                  "Frontów Jedności Narodu".
                  Ja nie mam pretensji do PO, że krytykuje, tylko że w imię szemranych interesów
                  Tuska i Schetyny nie dopuściło do powstania koalicji (chęć przejęcia MSWiA),
                  którą Rokita z Marcinkiewiczem praktycznie już wypracowali. Ja już po prostu PO
                  (z takim przywództwem) nie ufam, chociaż na nich głosowałem w wyborach
                  parlamentarnych.
                  • ewazh Re: Tak, jeśli PO chce być wiarygodna, to powinna 11.01.06, 11:32
                    lwaw napisał:
                    > Jeśli chcesz być uczciwa, to już napisz: "PIS poprzez media prowadzi kampanię
                    > przeciwko władzom PO, a PO przeciw władzom PIS". Czy to OK? W naszym ustroju
                    > krytyka nieudacznych zachowań konkurencyjnych partii jest jak najbardziej OK.
                    > Tak jest na całym cywilizowanym świecie. No chyba że tęsknisz do różnego
                    rodzaju "Frontów Jedności Narodu".
                    > Ja nie mam pretensji do PO, że krytykuje, tylko że w imię szemranych interesów
                    > Tuska i Schetyny nie dopuściło do powstania koalicji (chęć przejęcia MSWiA),
                    > którą Rokita z Marcinkiewiczem praktycznie już wypracowali. Ja już po prostu
                    PO (z takim przywództwem) nie ufam, chociaż na nich głosowałem w wyborach
                    > parlamentarnych.
                    Skąd wiesz o szemranych interesach w/w?
                    • mukroko Re: Tak, jeśli PO chce być wiarygodna, to powinna 11.01.06, 11:39
                      ja jeszcze chcialem tylko dodac ze tusk nie jest wcale wielkim przegranym
                      przeciez jego partia to druga partia w sejmie!!!! dlaczego mialby odchodzic ?
                      • lwaw Re: Tak, jeśli PO chce być wiarygodna, to powinna 11.01.06, 11:56
                        mukroko napisał:

> ja jeszcze chcialem tylko dodac ze tusk nie jest wcale wielkim przegranym
                        > przeciez jego partia to druga partia w sejmie!!!! dlaczego mialby odchodzic ?

Tusk jest przegranym roku 2005. Miał pezydenturę w kieszeni, przy oczywistym
                        faworyzowaniu mediów, a jego partia miała mieć większość w sejmie. Muroko, to
                        już styczeń 2006, a nie sierpień 2005.
                        Obudź sie!
                        • mukroko kaczynski looser 11.01.06, 12:24
                          moim zdaniem iław to kaczynski jest wielki przegranym bo w imie swojej
                          paranoidalnej walki o wladze musial zawiazac lepperowo-giertychowo-rydzykowo-
                          kaczynskom koalicje co swiadczy o tym jak bardzo ponizyc sie musial ten
                          czlowiek w oczach swoich niedawnych przyjaciol i ludzi ktorzy go za cos cenili.
                    • lwaw [...] 11.01.06, 11:47
                      • ewazh [...] 11.01.06, 12:10
        • haen1950 Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 09:22
          dolegapit napisał:

> haen ja głosowałem na PiS i rzeczywiście liczyłem na koalicję z PO, i jak
          > rozmowy ze strony PO prowadził Rokita szły one w dobrym kierunku, niestety
          > zachowanie Tuska po przegranych wyborach, kiedy po raz kolejny pokazał że nie
          > potrafi przegrać z godnością, sprawiły , że przestałem dażyć tego człowieka

Bardzo inteligentne zatapianie platformy. Przedtem przeszkadzał Komorowski i
          Niesiołowski, teraz Tusk jest głównym wrogiem. Masz rację. Tusk i platforma
          wokół niego to jedyna już opozycja w tym kraju wobec planów Jarka utrwalania
          władzy dla PiS na dziesięciolecie. Jest tylko jedno ale: Tusków w Polsce jest
          parę milionów. Cała solidarnościowa robota byłaby nic nie warta, gdybyśmy na
          koniec wylądowali w pokrętnej ideologicznie quasi dyktaturze jednego małego
          faceta. Wcale mi się nie podoba kraj zarządzany przez parę tysięcy nawiedzonych
          gości, dla których słowo wodza jest prawem stanowionym. Proszę mnie źle nie
          zrozumieć, nie twierdzę, że wasz wódz ma złe intencje, twierdzę, że jego
          koncepcja państwa jest chora i przestarzała, cofa nas w ubiegłe stulecie wojen,
          konfliktów i nienawiści.
          • dolegapit Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 10:34
            haen i widzisz jaka jaest miedzy nami różnica, ja nawet gdyby wybory wygrała
            Samoobrona czy LPR nie popadałbym w histerię i nie popadałbym w
            retorykę "strachu", bo żyjemy w państwie demokratycznym, jesteśmy członkiem UE
            i NATO, i nawet jak populiści czy nacjonaliści dojdą do władzy to będą się
            musieli liczyć z powyższymi realiami, a to jak odpowiedzialność może zmienić
            nie tylko człowieka ale i partię, o tym świadczy chociażby zachowanie Leppera,
            który nie szermuje już aż tak populistycznymi hasłami,
            trudno taki był wybór społeczeństwa i trzeba go uszanować, licząc na to że na
            chwilę obecną był to najlepszy wybór na jaki było stać nasze społeczeństwo, i
            zamiast straszyć czy krzyczeć, co by było gdyby, trzeba działać dla kraju w
            takich warunkach jakie są, a nie w takich jakie byśmy chcieli żeby były,
            jak ktoś ma kompleksy to zawsze bedzie siał propagandę strachu i winę zrzucał
            na innych
            śmiać mi się chce jak dużo madrych i wyształconych osób w Polsce, będących
            elektoratem PO, tak łatwo popada w "średnowieczną" fobię strachu - wyluzujcie
            • haen1950 Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 11:26
              dolegapit napisał:

> śmiać mi się chce jak dużo madrych i wyształconych osób w Polsce, będących
              > elektoratem PO, tak łatwo popada w "średnowieczną" fobię strachu - wyluzujcie

Sorry, ja psychozę strachu rozsiewaną przez pisiorków tu i ówdzie odczytuję
              jako słabość podstawową. W wolnym kraju wśród wolnych ludzi po prostu nie może
              to mieć miejsca. Delikatnie mogę przypomnieć, że działania pozaprawne grożą
              wyrokami w tym kraju. Przykłady już mamy. Mit o bezkarności każdej władzy jest
              mitem bieżacym. Potem się zmienia, Rywin, Sobotka, Pęczak to pierwsi mohikanie.
              Mogę sobie swobodnie wyobrazić na ich miejscu następnych chętnych w kolejce,
              także chłopców bojowców z PiSu, jak im kompletnie odbije. Niemiła perspektywa.
              Mimo wszystko wcześniejsze wybory byłyby lepsze. Miałbym komfort psychiczny, że
              większość narodu życzy sobie porządku na trawniku i zamordyzmu dla inaczej
              myślących. Taki wybór całkowicie by mnie usatysfakcjonował.
              • dolegapit Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 13:12
                haen1950 wyluzuj i nie przesadzaj,
                a może sprzedać ci kajak do Szwecji :-)))
        • hihiro Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 09:52
          dolegapit napisał:

> haen ja głosowałem na PiS i rzeczywiście liczyłem na koalicję z PO, i jak

A ja głosowałem na PO i nie liczyłem na koalicje (traktowałem ją jako zło
          konieczne). Rozmowy koalicyjne szły dobrze dopóki było to potrzebne Kaczyńskiemu
          do prowadzenia kampanii wyborczej.

Aktualna propozycja PO jest ewidentną grą.
          Z góry wiadomo, że Kaczyński nie chciał i nadal nie chce koalicji (sam to
          pośrednio przyznał w kilku wywiadach). Ale nie może tego powiedzieć wprost bo
          utraciłby mozliwośc zwalania za to winy na PO. Nie może też wprost powiedzieć,
          że chce koalicji bo straciłby poparcie ze strony SO i LPR, na którym mu zależy.

IMHO Kaczyński wyłga sie z tego jak zwykle (łgarstwa to jego chleb powszedni).
          Ale jest drobna nadzieja, że troche się odsłoni.

W każdym razie na rozmowy koalicyjne nie ma co liczyc.
          • zwykly2 Re: A jak myślicie, gdyby kaczor powiedział: 11.01.06, 10:01
            My nie stawiamy żadnych warunków, wchodźcie. PO, ale my chcemy miejc w KRRT,
            przyjęcia poprawek do budżetu, Prmierem J.Kaczyński, V-ce premierem zamiast p.
            Gilowskiej JM Rokita i co jeszcze?
            • hihiro To byłoby chyba najperfidniejsze co mógłby zrobic 11.01.06, 10:16
              zwykly2 napisał:

> My nie stawiamy żadnych warunków, wchodźcie. PO, ale my chcemy miejc w KRRT,
              > przyjęcia poprawek do budżetu, Prmierem J.Kaczyński, V-ce premierem zamiast p.
              > Gilowskiej JM Rokita i co jeszcze?

...Kaczyński :)

Ale wówczas mielibyśmy powtórke z rozrywki z przed 3 m-cy.
              Do kamer byłoby "bardzo chcemy koalicji z przyjaciółmi z PO", a w tym czasie
              wszyscy PiSowcy, RM, ND, etc rozpetaliby potężną nagonkę na "zszokowanych
              porażką liderów PO". I oczywiście wyszłyby nici.

Robienie koalicji z Kaczyńskimi to jak budowanie domu za pomocą granatów :)
              • tzetze1 KACZOR TO ZAKLAMANY GRUBAS 11.01.06, 10:25
                Tego zaklamanego grubasa ktory tylko chodzi i knuje przerobic na parowki i
                rozdac psom! Nic go nie obchodzi Polska, postawil jej losy na szali gdy zagral
                va bank. Kupczy stolkami (zobaczycie sklad nowej krritv), frymarczy ustawami a
                dla Polski nic z tego nie ma bo Polska potrzebuje przede wszystkim mniej
                panstwa ale za to panstwa skutecznego a jego "koncepcje strategiczne" to byly
                aktualne sto lat temu. Co to wogole jest?! PiS wygral roznica raptem 3 pp a
                zagarnal wszystko! Pijany woznica u steru!
                • lwaw tzetze1, przeczytaj jeszcze raz, co wypisujesz i.. 11.01.06, 10:32
                  tzetze1 napisał:

> Tego zaklamanego grubasa ktory tylko chodzi i knuje przerobic na parowki i
                  > rozdac psom! Nic go nie obchodzi Polska, postawil jej losy na szali gdy zagral
                  > va bank. Kupczy stolkami (zobaczycie sklad nowej krritv), frymarczy ustawami a
                  > dla Polski nic z tego nie ma bo Polska potrzebuje przede wszystkim mniej
                  > panstwa ale za to panstwa skutecznego a jego "koncepcje strategiczne" to byly
                  > aktualne sto lat temu. Co to wogole jest?! PiS wygral roznica raptem 3 pp a
                  > zagarnal wszystko! Pijany woznica u steru!

... sam daj sobie odpowiedź, kto tutaj jest pijany.
                  • mukroko Re: tzetze1, przeczytaj jeszcze raz, co wypisujes 11.01.06, 11:40
                    moze ty ?
          • tzetze1 Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 10:17
            hihiro napisał:

> Aktualna propozycja PO jest ewidentną grą.
            > Z góry wiadomo, że Kaczyński nie chciał i nadal nie chce koalicji (sam to
            > pośrednio przyznał w kilku wywiadach).

> IMHO Kaczyński wyłga sie z tego jak zwykle (łgarstwa to jego chleb powszedni).
            > Ale jest drobna nadzieja, że troche się odsłoni.
            >
            > W każdym razie na rozmowy koalicyjne nie ma co liczyc.

Genau! czyli dokladnie tak
          • dolegapit Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 10:40
            hihiro a na jaką koalicję liczyłeś PO-SLD? powodzenia hihihi,
            największy błąd PO polegał na tym, że Tusk uczynił termin "liberalizm"
            sztandarowym hasłem swojej partii,i tak powiem szczerze że dzieki dobrym i
            przychylnym mediom PO uzyskała dobry wynik, ale na zachodzie partie liberalne
            dostają nie więcej niż 10 procent poparcia, zaś w Niemczech FDP już dawno na
            scenie politycznej zastąpili zieloni,

• hihiro Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 11:20
              dolegapit napisał:

> hihiro a na jaką koalicję liczyłeś PO-SLD?

Do SLD bliżej jest PiS'owi - ten sam program (socjalistyczny) i te same metody
              (TKM).

jedyne co ich rózni to stosunek do historii i kościoła.
              Ale Kaczyńscy już nie raz pokazali, że za nic mają własne słowa. Więc jeśli
              sobie wykalkulują, ze na atakowaniu Rydzyjka więcej zyskają niż na sojuszu z
              nim, to możesz być pewny że Rydzyk poszedłby w odtsawkę - to gra i tylko gra :)

> największy błąd PO polegał na tym, że Tusk uczynił termin "liberalizm"
              > sztandarowym hasłem swojej partii.

To prawda - ludzie boją się lieberalizmu :(
              Ale to nie powód aby zaprzestać walki o wolność (nie tą martyrologiczną, ale
              codzienną - wolność gospodarczą, wolnośc poglądów, wolność słowa, etc...).

To że nadeszły "wieki ciemne" nie oznacza, że nie ma nadziei na odmianę.
              Jeśli miałbym byc perwersyjny to powinienem jeszcze zażyczyć sobie po rządach
              PiS, rządów Samoobrony. Wówczas już żaden oszołom nie mógłby mamic ludzi
              socjalistycznym rajem. Bo nikt by im już w nic nie uwierzył :)
              • dolegapit Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 13:18
                hihiro nie myl teminów "liberalizm", "wolność", "demokracja", bo to są zupełnie
                różne pojecia,
                i znowu sznujesz jakieś ciemne wizje, trochę optymizmu na przyszłość,
                przeżyliśmy rozbiory, I i II woje światową, okres PRL-u to i przezyjemy
                narodowo-socjalistyczną Polskę braci Kaczyńskich,
                to jak hihiro chcesz w końcu kupić ten kajak do Szwecji czy nie :-))))
    • tales1 Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:23
      Nieszczerość Tusk ma wypisaną na twarzy, jak piętno, które wszyscy widzą! Chce
      ratować własny tyłek, bo już niedługo poprzewodzi sobie PO, któą wprowadził nie
      do koalicji, ale w maliny! I Polacy to doskonale widzą! Nic mu nie da
      ta "ucieczka do przodu", bo on nie nadaje się do polityki! Koalicja z PO w jej
      dzisiejszym składzie to samobójstwo dla PiS! Wiem, że Kaczyński tak to rozegra,
      że Tusk znowu przez trzy miesiące będzie znokautowany. Chyba, że Tusk, Schetyna
      i Chlebowski aut z PO i wtedy dopiero koalicja! Rokitę też chyba trzeba by
      wyautować!
      • palestrina2005 Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:25
        Nie zgadzam się.
        Rokita to najrozsądniejszy facet w PO.
        Jedyny który potrafi rzeczowo polemizować z na argumenty z Kaczyńskim.
        • dolegapit Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:32
          palestrina ale ostatnio to Rokita tak bajdurzy że szkoda go słuchać,
        • leszekzi Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:32
          Drobna uwaga: Jan Rokita stwierdził ostatnio, że (cytat) "rząd będzie miał duże
          problemy z Gilowską, a zna ją bardzo dobrze."(koniec cyt.) Na tyle dobrze, że
          ponoć rozmawiał z nią niemal w przeddzień objęcia teki i twierdził, że pogłoski
          o jej mianowaniu są wyssanym z palca absurdem. Jeżeli z takim rozeznaniem
          sytuacji miałby być premierem, albo szefem MSW i resortów siłowych (takie też
          były plany) to ja bardzo dziękuję.
          • anyab1 Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 09:29
            leszekzi napisał:

> Drobna uwaga: Jan Rokita stwierdził ostatnio, że (cytat) "rząd będzie miał
            duże
            >
            > problemy z Gilowską, a zna ją bardzo dobrze."(koniec cyt.) Na tyle dobrze, że
            > ponoć rozmawiał z nią niemal w przeddzień objęcia teki i twierdził, że
            pogłoski
            >
            > o jej mianowaniu są wyssanym z palca absurdem. Jeżeli z takim rozeznaniem
            > sytuacji miałby być premierem, albo szefem MSW i resortów siłowych (takie też
            > były plany) to ja bardzo dziękuję

Może Gilowska go okłamała ?. Jeśli wejdziesz między kaczki musisz krakać jak i
            one :).
            Bielan: my name is łgarz, Bielan łgarz
            www.radiozet.pl/n_rozmowy.htm,4154
        • ewazh Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 10:58
          palestrina2005 napisał:

> Nie zgadzam się.
          > Rokita to najrozsądniejszy facet w PO.
          > Jedyny który potrafi rzeczowo polemizować z na argumenty z Kaczyńskim.
          Argument Kaczyńskiego TKM, więć koalicji nie będzie.
          • lwaw Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 11:05
            ewazh napisała:

> Argument Kaczyńskiego TKM, więć koalicji nie będzie.

Koalicji nie będzie, bo to nie propozycja, to intryga. Obecna PO swoją szansę
            zaprzepaściła.
            • ewazh Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 11:09
              lwaw napisał:

> ewazh napisała:
              > > Argument Kaczyńskiego TKM, więć koalicji nie będzie.
              >
              > Koalicji nie będzie, bo to nie propozycja, to intryga. Obecna PO swoją szansę
              > zaprzepaściła.
              A któż tą intrygę szył, szyje?
            • mukroko Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 11:42
              to niech sobie pisuarki rzadza z samoobrona i lpr, zyta odejdzie (samoobrona i
              lpr ) i kraj bedzie gorzej wygladal niz teraz...
      • dolegapit Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:31
        tales1 zgadzam się z tym co piszesz, moim zdaniem skoro PO jako wstęp do rozmów
        stawia warunek by premierem został Jarosław Kaczyński, co jest nierealne, bo
        wtey łatwo by było zarzucić Kaczyńskim nepotyzm (premier i prezydent -
        Kaczyńscy), to sobie myślę, że PiS powinien PO postawić podobny warunek:
        zmieńcie swoich przegranych liderów to porozmawiamy o koalicji,
        • realista1000 Zgoda! 11.01.06, 08:41
          Masz rację! I wtedy dopiero rozmowy o koalicji!
        • teszu Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:45
          A co, może PO żąda zmany kierownictwa PiS? Kto rządzi tą Partią - Kaczyński czy
          Marcinkiewicz? Jedyne czego rzada PO to tego żeby PiS zachował się jak
          zwycięzca wyborów w normalnym kraju i wyznaczył na premiera tego, kto
          rzeczywiście trzyma władzę, a nie tego, kto najlepiej wygląda w telewizji i
          umie się wysłowić. A że dla kaczek to niewygodne - ich problem...
          • realista1000 Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:50
            Chłopcze, pojęcia o polityce nie masz! Widać to jak na dłoni! I te
            twoje "pobożnożyczeniowe" "wnikliwe" analizy sfrustrowanego członka PO!
        • lwaw dolegapit, masz rację!!! 11.01.06, 09:23
          dolegapit napisał:

> tales1 zgadzam się z tym co piszesz, moim zdaniem skoro PO jako wstęp do rozmów
          >
          > stawia warunek by premierem został Jarosław Kaczyński, co jest nierealne, bo
          > wtey łatwo by było zarzucić Kaczyńskim nepotyzm (premier i prezydent -
          > Kaczyńscy), to sobie myślę, że PiS powinien PO postawić podobny warunek:
          > zmieńcie swoich przegranych liderów to porozmawiamy o koalicji,
      • czapskii Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:31
        Bo Kaczynski to ma szczerosc na twarzy :)
      • koloratura1 Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:55
        tales1 napisał:

>
        > Chyba, że Tusk, Schetyna
        > i Chlebowski aut z PO i wtedy dopiero koalicja! Rokitę też chyba trzeba by
        > wyautować!

To kto zostanie?!
        • realista1000 Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 09:10
          No właśnie! Nikt! Ot, i cała PO z jej intelektualym zapleczem!
      • lwaw Tusk SKOŃCZYŁ się już jako polityk! 11.01.06, 09:17
        Takie pozorowane ruchy nic mu nie pomogą.
    • arekk22 Dziecinada i populizm platformersów 11.01.06, 08:26
      Koalicję platfusy mogli chcieć zawrzeć z PIS w stosownym czasie. Obecnie niech
      idą na rozmowy do sld bo to są dla nich odpowiedni partnerzy.
      Myślę że elektorat nie da sie oszukać i pozna się na tej parodii.
      • czapskii Re: Dziecinada i populizm platformersów 11.01.06, 08:29
        Tak, tak, bo PiS bron boże populizmu nie zna, a wobec wyborcow uczciwy jest
        (casus Gilowskiej)
      • ewazh Re: Dziecinada i populizm platformersów 11.01.06, 11:04
        arekk22 napisał:

> Koalicję platfusy mogli chcieć zawrzeć z PIS w stosownym czasie. Obecnie niech
        > idą na rozmowy do sld bo to są dla nich odpowiedni partnerzy.
        > Myślę że elektorat nie da sie oszukać i pozna się na tej parodii.
        Ale wtedy nie chciał J.Kaczyński o czym mówił w sejmie i później w różnych
        wypowiedziach w mediach.
    • stinger47 tonący chwycił sie brzytwy 11.01.06, 08:29
      To, że PO ogarnęła totalna frustracja nie ulega żadnej wątpliwości. Drugie
      miejsce jest dla członków PO klęską, która nie podlega dyskusji. Nastawienie
      przedwyborcze pozwalające myślec o rządzeniu krajem (ba!!! nawet strach przed
      zbyt dużym zwycięstwem i rządzenim samodzielnie) spowodowało w szeregach
      euforię, ustawianie przyszłego rządu (premier już był). A co działo się w
      terenie i jakie były apetyty to ho ho!!! (wojewodowie, wice, agencje, spólki
      itp.) Jak wielu było takich co już przymierzali się do miękkich fotelików. I
      nagle nic. Po prostu zero. Stąd ta frustracja. I co pozostało? Rzucanie
      obraźliwych inwektyw na „moherowe bereciki”. Tak na marginesie to moja mama też
      taki nosi i głosowała na PO. Tym bardziej jest to przykre. Szkoda tylko, że
      liderzy PO nie mogą zrozumieć dlaczego tak przerżnęli. A sprawa jest prosta.
      Bardzo prosta. Ich elektorat ich olał. Nie zdołali przekonać swojego elektoratu
      do pójścia na wybory. Zresztą nie za bardzo do tego się wysilali. Byli
      przekonani, że i tak wygrają. A elektorat pojedynczo uważał, że jak tam ktoś
      nie pójdzie to i tak się nic nie stanie. Przecież wiadomo, że wygramy. Co dalej
      z PO? Raczej wiadomo. Liderom nie jest już do niczego potrzebna. No! Może
      jeszcze do wyborów samorządowych, chociaż myślę kandydaci PO będą startować z
      list jakiś nowoutworzonych organizacji typu „Koalicja dla miasta”, „My 2006”
      itp. Bo teraz obawa przed przerznięciem jest już jak najbardziej. Liderzy do
      parlamentu się dostali. Maja na razie z czego żyć. W następnych wyborach
      stworzy się jakąś nową partię, nowe hasła, nowy bajer i paru znowu wjedzie do
      sejmu. Zobaczycie, że tak będzie. Przypomnijcie sobie taką partie jak SKL.
      Całkiem sobie dobrze radziła. Aż do czasu jak szefem został Rokita. Jak mu nie
      była potrzebna do ja rozp….ił. I już. I w PO nic się nie
      dzieje. A po co ma się dziać? Jaki interes mają liderzy Po w tym?. I tak tę
      partię spisali na straty. Razem z jej członkami. Oni sobie dadzą radę. To
      gracze polityczni z doświadczeniem w tej grze. Starzy wyjadacze. Tusk,
      Komorowski, Schetyna, Zdrojewski inni. Prześledzcie ich drogę polityczną. Komu
      i kiedy byli wierni? Jak coś się zawirowało to pierwsi spieprzali jeszcze
      niszcząc wszystko za sobą bo po co komu konkurencja. Zobaczycie. Tak będzie.
      Oni nie popełniają żadnych błedów. Realizuja swoje cele. Te cele to utrzymanie
      się na topie politycznym za wszelka cene, nawet kosztem rozpieprzenia PO. A
      reszte to maja gdzieś . PO jest w totalnej rozsypce a liderom wcale nie zalezy
      na ratowaniu. Bo po co? Jak nie wierzycie to zobaczcie strone www wrocławskiej
      PO.
      Nawet lista parlamentarzystów jest z zeszłej kadencji. Nikt nie wpadł na pomysł
      zeby uaktualnić. Napisałem 18 maili do wrocławskiego biura poselskiego z prośbą
      o podanie godzin i dni urzędowania posłów. Nie dostałem odpowiedzi na żaden.
      Zapisałem się na rozmowę z jednym z posłów dwa dni po wyborach. Byłem sześc
      razy spytać się czy jakiś termin jest możliwy. Dzwoniłem chyba ze 20 razy. Za
      każdym razem ze dadza znac. Podałem maile, telefony i dupa do dzisiaj. Totalny
      rozp....ach. Mają wszystko gdzies co tylko potwierdza moja opinie. I na koniec.
      Nie jestem w organizacji PO przypadkowym czlonkiem. Twierdze to wszystko bo
      bylem przez dlugi czas blisko tych panów. Poznałem ich dobrze. I nie jestem
      zawiedzionym czlonkiem ktory nie zalapal sie na stołek bo taki juz mam. Wlasny
      i dobry. I dobrze płatny. Lepszy niż poselski.
      Rokita i Tusk nie pasuja do ZADNEJ PARTII !!!!!!! Jak tylko sie do niej
      dopasuja to zaraz ja rozpieprza. widzialem to z bliska. Ich nie interesuja
      zadna partia!!!! Ich interesują oni sami. A partia to tylko narzedzie. A ludzie
      w tych partiach to tumany co daja sie nabierac. Dotyczy to nie tylko tych dwoch
      ale jeszcze paru w PO. Trzeba byc naiwnym zeby myslec ze PO chciala rzadzic w
      koalicji z PIS. Apo co im to by było???. Teraz to maja komfortowa sytuacje.
      Cztery lata luzu na fajnych poselskich stoleczkach.
      A co do Rokity!. Ja go dobrze poznałem jako szefa SKL-u. Ciekawe kiedy znajdzie
      się w Pis-ie? Zapewne niedługo.

• natural7 Re: tonący chwycił sie brzytwy 11.01.06, 09:19
        > A co do Rokity!. Ja go dobrze poznałem jako szefa SKL-u. Ciekawe kiedy
        znajdzie
        >
        > się w Pis-ie? Zapewne niedługo.
        >
        Największą wadą PO jest to że to mieszanka liberałów wierzących w Boga i
        niewierzących.
        Ci niewierzący niech przejdą do PD a zreszy jakią liberalno-konserwatywną
        partię się zrobi
      • g1tzb1051 Re: tonący chwycił sie brzytwy 11.01.06, 11:17
        >Stąd ta frustracja. I co pozostało? Rzucanie
        >obraźliwych inwektyw na „moherowe bereciki”.

Dla przypomnienia, termin "moherowe berety"
        wymyslil bardziej sfrustrowany niz Tusk -
        Giertych. LPR-owcy liczyli na co najmniej
        15% dostali niecale 8%. Prawie wszyscy jakos
        ten "wynalazek" przypisuja Tuskowi. Nie jestem
        wielbicielem Tuska ale badzmy sprawiedliwi.
        g1tzb10
    • piwi77 Ale tylko gdy Rokita lub J. Kaczynski premierem 11.01.06, 08:30
    • lakare Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:31
      Sorry, dziecię mi kliknęło za wcześnie :-)))
      Co to ja chciałam. Acha, za zapewne koalicja z LPRem czy Samoobroną nie jest dla
      PISu samobójstwem? Zreszta dla PISu jak dla PISu, dla nas jest.
      A ilu rodaków głosowało na PIS biorąc pod uwagę koalicję z PO?
      Stawiam na wygraną SLD w następnych wyborach po tym całym PISie czy POPISie,
      wszystko jedno. Jedni i drudzy maja tylko chore wizje i manię wielkości.
      • realista1000 Ale część z nich jest przynajmniej uczciwa 11.01.06, 08:39
        w przeciwieństwie do zupełnie zdemoralizowanego SLD! Komuch z wozu - Polsce
        lżej (i to o wiele!)
        • koloratura1 Re: Ale część z nich jest przynajmniej uczciwa 11.01.06, 08:56
          realista1000 napisał:

> w przeciwieństwie do zupełnie zdemoralizowanego SLD! Komuch z wozu - Polsce
          > lżej (i to o wiele!)

Zwłaszcza w kieszeni.
          • realista1000 Re: Ale część z nich jest przynajmniej uczciwa 11.01.06, 09:12
            No właśnie! Lżej w kieszeniach Polaków, bo nie muszą już utrzymywać tych
            zdemoralizowanych darmozjadów! I znowu masz rację!
            PS.
            O której zaczęłaś swój dyżur?
        • parmalat Re: Ale część z nich jest przynajmniej uczciwa 11.01.06, 11:43
          Acha, akurat. Realista, poczekaj te cztery lata. Zreszta, jakie cztery -
          wystarczy niecaly roczek. I postudiuj naglowki gazet sprzed 14-15 lat na temat
          takich firm jak telegraf czy fundacja srebrna w miedzyczasie - bohaterowie
          tamtych dni maja wlasnie swoj come back:)
      • dolegapit Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 08:55
        lakare masz rację, że obie stony i PiS i PO mają tylko chore wizje i manię
        wielkości, ale powiedziałbym że w szczególności liderzy tych partii, a już
        najbardziej to Tusk, który po raz kolejny pokazał że nie potrafi przegrać z
        godnością, że dla niego liczy się interes własnej partii czy słupki w
        sondażachm ja do tego człowieka straciłem zaufanie po jego wypowiedzi po
        głosowaniu nad planem Hausnera, który przecież był strategicznym planem
        niezbędnych reform w kraju rozłożonym w czasie, tak by złagodzić skutki
        społeczne reform, i pomimo tego że PO wspierała prace nad tym programem,
        podczas głosowania w Sejmie PO na wniosek Tuska zagłosowało przeciw i planu nie
        przyjęto przez co Polska straciła moim zdaniem bardzo wiele, Tusk zaś w dobrym
        humorze odpowiedział jednemu dziennikarzowi, że PO zagłosowała przeciwko
        planowi Hausnera, bo za dużo straciła w sondażach popierając go (sic!), interes
        jego partii okazał się ważniejszy niż interes państwa, i dokładnie tak samo
        zachowuje się teraz, bo Rokita by się dogadał z PiSem dla dobra Polski,
        niestety tego małego, zadufanego w sobie i hipokrytycznego człowieczka jakim
        jest Tusk na taki gest nie stać, moim zdaniem tak długo jak na czele PO stoi
        ten nieudacznik Tusk tak długo koalicja rządowa z PiSem jest nierealna, bo on
        nie jest w stanie zaakceptować tego prostego faktu, że z Kaczyńskimi przegrał i
        podczas wyborów parlamentarnych i prezydenckich, i że w potencjalnej koalicji
        rządowej PO nie może posiadać takiej samej władzy jak PiS, i kto tu jest chory
        na władzę?
        • ewazh Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 11:13
          dolegapit napisał:

> lakare masz rację, że obie stony i PiS i PO mają tylko chore wizje i manię
          > wielkości, ale powiedziałbym że w szczególności liderzy tych partii, a już
          > najbardziej to Tusk, który po raz kolejny pokazał że nie potrafi przegrać z
          > godnością, że dla niego liczy się interes własnej partii czy słupki w
          > sondażachm
          > podczas wyborów parlamentarnych i prezydenckich, i że w potencjalnej koalicji
          > rządowej PO nie może posiadać takiej samej władzy jak PiS, i kto tu jest chory
          > na władzę?

> Wypowiedzi o chorobie Tuska, łgarstwa Bielana (ostatnie śniadanie w radiu
          Zet),tekst Złotoustego Kazia o tym, że on marzy o koalicji z PO a jedyną
          przeszkodą jest Tusk itp. mają tyle wspólnego kulturą polityczną co demokracja z
          demokracją socjalistyczną
          > *******
          Wieczorem Marcinkiewicz mówi, że przeszkodą w koalicji jest głowa Tuska, a gdy
          Tusk nastepnego dnia mówi - dobra podajcie warunki koalicji, Marcinkiewicz
          odpowiada koalicja niemożliwa. Paranoja!!!!! Według tej zasady działa PiS od
          momentu wygrania wyborów. Obrażanie, łgarstwa, działanie wg zasad Kalego - to
          metody PiS. Miałam lepsze zdanie o Marcinkiewiczu, ale im dalej w las tym
          ciemniej i gorzej. Brak kindersztuby wyłazi z każdej strony PiS. Gry partyjne
          PiS zaczynają mi działać na nerwy. Liczyłam na normalność i na poszanowanie
          różnych opcji
          • realista1000 Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 11:54
            Ewuniu Zh, czyś za bardzo nie zauroczona Donaldem (no, tak: szczupły, wysoki, o
            miernym intelekcie i bez moralnego kręgosłupa)? Piszesz, jakby on był
            najbiedniejszy ze wszystkich! Jak nie umie sie odnalęźć po porażce, to niech
            ucieka z polityki do Gdańska, bo jeszcze bardziej sie zbłaźni, i to w świetle
            kamer jeszcze faworyzujących go mediów! Dziecinko, o pogladach formowanych na
            kolorowych pisemkach, pomyśl trochę trzeźwiej i krytyczniej o tym, co dzieje
            się na polskiej scenie politycznej, bo objawy (amnezja, niedowierzanie,
            frustracja) masz identyczne jak Donald! Przed wyborami juz pisałem do Tuska:
            Jak nie potrafisz, to nie pchaj się na afisz! Nie posłuchał i teraz cierpi! ale
            cóż począć?
            • ewazh Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 12:44
              realista1000 napisał:

> Ewuniu Zh, czyś za bardzo nie zauroczona Donaldem (no, tak: szczupły, wysoki,
              o miernym intelekcie i bez moralnego kręgosłupa)? Piszesz, jakby on był
              > najbiedniejszy ze wszystkich! Jak nie umie sie odnalęźć po porażce, to niech
              > ucieka z polityki do Gdańska, bo jeszcze bardziej sie zbłaźni, i to w świetle
              > kamer jeszcze faworyzujących go mediów! Dziecinko, o pogladach formowanych na
              > kolorowych pisemkach, pomyśl trochę trzeźwiej i krytyczniej o tym, co dzieje
              > się na polskiej scenie politycznej, bo objawy (amnezja, niedowierzanie,
              > frustracja) masz identyczne jak Donald! Przed wyborami juz pisałem do Tuska:
              > Jak nie potrafisz, to nie pchaj się na afisz! Nie posłuchał i teraz cierpi!
              ale cóż począć?
              Moje sądy są moimi, możesz się z nimi nie zgadzać, podobać się nie muszą. Możemy
              się spierać Dzieciaczku chowany na TV Trwam i RM.
              • realista1000 Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 12:51
                Widzę, że jesteśmy zupełnymi przeciwieństwami! Słyszałem, że tacy ludzie tworzą
                udane małżeństwa. Wyjdziesz za mnie, Ewuniu? Przyrzekam, że, jako wychowany na
                TV Trwam i RM, będę ci wierny do końca życia! Pa, kochanie!
                • ewazh Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 12:54
                  realista1000 napisał:

> Widzę, że jesteśmy zupełnymi przeciwieństwami! Słyszałem, że tacy ludzie tworzą
                  > udane małżeństwa. Wyjdziesz za mnie, Ewuniu? Przyrzekam, że, jako wychowany na
                  > TV Trwam i RM, będę ci wierny do końca życia! Pa, kochanie!
                  Oh, Kochanie nie wiem cz nie jestem za stara dla Ciebie?
                  • realista1000 Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 13:59
                    Ewuniu, myślę, że jeśli nie przekroczyłaś 45-ki, to wszystko jest na dobrej
                    drodze (sam mam 40-chę - pewnie za dużo, co?). Zresztą, jeśli masz więcej, to
                    też nie szkodzi! Myślę, że mogłabyś mnie wiele nauczyć (i nie mam tu na myśli
                    tylko seksu), moglibyśmy przytuleni oglądać zachód słońca (ew. wschód),
                    podziwiać przyrodę, wreszcie, spleceni w miłosnym uścisu, wyznawać sobie czule
                    swe uczucia! Kochałbym bym Cię i szanował, dbał i bronił w razie potrzeby.
                    Czegóż jeszcze mogłaby chcieć kobieta? Ach, nie mam samochodu, a zarabiam tylko
                    2,5 tys. (netto!). Żegnam Cię, Najdroższa (im dłużej o Tobie myślę, tym
                    bardziej napełnia sie moje serce miłością, a i wyobraźnia daje czadu!), i
                    niecierpliwie czekam na Twoją odpowiedź!
                    PS. Co tam polityka! Już jesteś dla mnie najważniejsza na świecie, choć nie mam
                    skłonności do afektów! Pa, Kochanie, pa, pa...
                    • ewazh Re: Niemoralna propozycja PO? 11.01.06, 14:18
                      realista1000 napisał:
                      > Ewuniu, myślę, że jeśli nie przekroczyłaś 45-ki, to wszystko jest na dobrej
                      > drodze (sam mam 40-chę - pewnie za dużo, co?). Zresztą, jeśli masz więcej, to
                      > też nie szkodzi! Myślę, że mogłabyś mnie wiele nauczyć (i nie mam tu na myśli
                      > tylko seksu), moglibyśmy przytuleni oglądać zachód słońca (ew. wschód),
                      > podziwiać przyrodę, wreszcie, spleceni w miłosnym uścisu, wyznawać sobie czule
                      > swe uczucia! Kochałbym bym Cię i szanował, dbał i bronił w razie potrzeby.
                      > Czegóż jeszcze mogłaby chcieć kobieta? Ach, nie mam samochodu, a zarabiam
                      tylko 2,5 tys. (netto!). Żegnam Cię, Najdroższa (im dłużej o Tobie myślę, tym
                      > bardziej napełnia sie moje serce miłością, a i wyobraźnia daje czadu!), i
                      > niecierpliwie czekam na Twoją odpowiedź!
                      > PS. Co tam polityka! Już jesteś dla mnie najważniejsza na świecie, choć nie
                      mam skłonności do afektów! Pa, Kochanie, pa, pa...
                      Lejesz mniód na moje serce, co tam kasa, samochód. Ale mimo wszystko jestem za
                      dużo starsza. Pa, pozdrawiam. Spadam do garów.
    • ryyys Tego się obawiałem! 11.01.06, 08:33
      Więc jednak ambitniaczki z PO nie są w stanie wytrzymać w opozycji!
      Sami się pogrzebiecie, mięczaki! Krzyż wam na drogę.
    • realista1000 Przecież tu chodzi o media! Propozycja koalicji ze 11.01.06, 08:33
      strony PO i to wtedy (o czym sam Tusk zresztą sam mówi i podaje jako "test" PiS-
      u), gdy idzie o wybór członków KRRTV! Wie, że jeśli choć przez chwilę media
      przestaną go faworyzować, to jest skończony jako polityk! Przyzwyczaił
      się "obiektywnego?, rzetelnego? i etycznego?" pokazywania go w mediach, nawet
      po całkowitym krachu wyborczym. Zdaje sobie sprawę z siły mediów!
      • czapskii Re: Przecież tu chodzi o media! Propozycja koalic 11.01.06, 08:35
        realista1000 napisał:

> strony PO i to wtedy (o czym sam Tusk zresztą sam mówi i podaje jako "test"
        PiS
        > -
        > u), gdy idzie o wybór członków KRRTV! Wie, że jeśli choć przez chwilę media
        > przestaną go faworyzować, to jest skończony jako polityk! Przyzwyczaił
        > się "obiektywnego?, rzetelnego? i etycznego?" pokazywania go w mediach, nawet
        > po całkowitym krachu wyborczym. Zdaje sobie sprawę z siły mediów!

No czywiscie, miedia faworyzuja Tuska, dlatego od tygodni non stop materialy o
        tym jak to Platforma tonie itp.
        • realista1000 Tak widocznych faktów, nawet media nie mogą 11.01.06, 08:46
          nie zauważyć (bo, co by to były za media?). Ludzie by ich wyśmiali zupełnie, a
          to by było dla nich zabójcze po wcześniejszej wyborczej "medialno-sondażowej"
          wpadce! Naród na długo to zapamięta i nie będzie się juz kierował
          wskazaniami "obiektywnych" mediów! Ale, chłopcze, żeby to widzieć, trzeba mieć
          nieco zmysłu krytycznego i doświadczenia życiowego!
          • czapskii Re: Tak widocznych faktów, nawet media nie mogą 11.01.06, 08:49
            Rozumiem, zmysł krytyczny i doświadczenie życiowe, coś co nabywa się słuchając
            Radia Maryja ;)
            • realista1000 Re: Tak widocznych faktów, nawet media nie mogą 11.01.06, 08:51
              Nie, słuchając własnego rozumu, a nie wytycznych Adasia M! Spróbuj, a może się
              nauczysz!
              • czapskii Re: Tak widocznych faktów, nawet media nie mogą 11.01.06, 09:35
                realista1000 napisał:

> Nie, słuchając własnego rozumu, a nie wytycznych Adasia M! Spróbuj, a może
                się
                > nauczysz!

A w życiu nie słuchałem się Adasia M. Bez inwektyw prosze.
                • realista1000 Re: Tak widocznych faktów, nawet media nie mogą 11.01.06, 09:42
                  Co to, jeszcze jeden antymichnik na forum? No, to jest nas już tutaj 90%!
                  Zdominoowaliśmy forum GW! Ale jaja! Dyżurni nie nadążają już z "poprawnymi"
                  odpowiedziami! Jedyny ratunek, to kasować nasze posty! Do dzieła, chłopcy, do
                  dzieła! Róbcie swoje, ale to nic nie da!
      • widziane_inaczej Masz rację, nie przejmuj się tym Czekistą Czapskim 11.01.06, 09:06
      • widziane_inaczej Tusk bez wsparcia medialnego jest Cienkim Bolkiem 11.01.06, 09:07
        • dolegapit Re: Tusk bez wsparcia medialnego jest Cienkim Bol 11.01.06, 09:14
          tu się z tobą zgadzam w 100 procentach!!!
    • ami_lii Re: Zaskakująca oferta PO. Powrót koalicji? 11.01.06, 08:35
      Bo pewnie PiS uznał że z Lepperem i Giertychem nic się nie da zrobić! Lepiej
      późno niż za późno...
    • tkm333 Akurat wtedy jak powstaje Urząd Antykorupcyjny ? 11.01.06, 08:38
      Nie jest to dziwne, że Tusk i PO zaczyna prosić o koalicję w momencie, gdy
      powstaje Urząd Antykrupcyjny, następują zmiany w "służbach", rząd okazuje się
      być skutecznym i osiąga pierwsze sukcesy, a PIS ma prawie zapewnione poparcie w
      sejmie dla swoich pomysłów ? Tusk, jeśli miałby odrobinę honoru powinien podać
      się do dymisji. I wtedy ta propozycja ze strony nowych władz PO miałaby
      znamiona wiarygodnej oferty. Teraz wygląda tylko na próbę oddalenia PIS od SO i
      LPR. A z pewnością jest ostatecznym przypieczętowaniem klęski Tuska
      jako "przywódcy" PO.
      • czapskii Re: Akurat wtedy jak powstaje Urząd Antykorupcyjn 11.01.06, 08:39
        No prosze jakis sukces podać, chociaż jeden.
        • tkm333 Re: Akurat wtedy jak powstaje Urząd Antykorupcyjn 11.01.06, 09:01
          Proszę bardzo: prawie pewne poparcie dla budżetu 2006, negocjację w sprawie
          budżetu UE, dobra opinia rynków finansowych o Polsce (po wyborach silny wzrost
          WGPW i złotówki), liczenie się partnerów z UE ze zdaniem polskiego rządu,
          panika wśród tzw. biznesmenów (złodzieji i skorumpowanych), odkomuszająca
          ustawa dotycząca KRRT, rzeczywiste działania wspierające rodziny (becikowe,
          wydłużenie urlopów wychowawczych i inne w drodze) itd. A przypomnę, że to
          dopiero dwa miesiące mijają. Nie wspomnę o propozycjach pilnie przygotowywanych
          ustaw do wprowadzenia w życie, które mają poparcie społeczne i są konieczne,
          aby wreszcie w Polsce uczciwy człowiek mógł być z tego dumny, a złodziej nie
          był pokazywany w mediach jako człowiek sukcesu.
          • czapskii Re: Akurat wtedy jak powstaje Urząd Antykorupcyjn 11.01.06, 09:33
            Budżety przepychał i rząd SLD. Silna pozycja zlotówki i hossa na gieldzie
            również byla za SLD. Jezeli uwazas becikowe za wspieranie rodziny to ja Cie
            odsylam do podrecznikow polityki spolecznej, zobacza jak w panstwach
            rzeczywiscie solidarnych dziala sie na budujac warunki sprzyjajace wychowywaniu
            dzieci a nie rzuca grosze jalmuzny. KRRiT to po prostu zmiana ekipy jednej na
            druga, zadnego sukcesu dla Polski w tym nie ma. Jedyny sukces to powiedzialbym
            owe negocjacje UE, to fakt.
          • czapskii Re: Akurat wtedy jak powstaje Urząd Antykorupcyjn 11.01.06, 09:33
            Aha, oszusci maja swietnie jak sie mieli, casus Mikosza pokazuje ze PiS nie
            jest ani na jote bardziej odporny na brudne powiazania biznesu z polityka.
      • brynk Re: Akurat wtedy jak powstaje Urząd Antykorupcyjn 11.01.06, 08:47
        PO-wczyki boją sie jak ognia Urzadu Antykorupcyjnego .Mam nadzieje , ze
        dostanie sie im i to mocno
    • brynk blizniacy z PO ! - wasz czas minął 11.01.06, 08:43
      Czy ta chec dorwania sie do koryta to wynik Dni Skupienia w Łagiewnikach? -
      hihihihihihihi
      • czapskii Re: blizniacy z PO ! - wasz czas minął 11.01.06, 08:44
        Tak mnie dziwi, skad tylu PiSowcow na znienawidzonym forum. Jakis
        sadomasochizm ? Polecenie Radia Maryja ?
        • tuturlistan Re: blizniacy z PO ! - wasz czas minął 11.01.06, 09:11
          Nie sądze, żeby tutaj ktoś słuchał Radia Maryja.
          • brynk Re: blizniacy z PO ! - wasz czas minął 11.01.06, 09:56
            tuturlistan napisał:

> Nie sądze, żeby tutaj ktoś słuchał Radia Maryja.
            - opinia twoja jest trafna
        • lwaw Re: blizniacy z PO ! - wasz czas minął 11.01.06, 10:03
          czapskii napisał:

> Tak mnie dziwi, skad tylu PiSowcow na znienawidzonym forum. Jakis
          > sadomasochizm ? Polecenie Radia Maryja ?

To proste. Zwolennicy PO tracą impet, argumenty i chęci na skutek polityki
          kierownictwa PO. Zwolenników PO też raczej nie przybywa. Kilka miesięcy temu
          obrona PIS-u na tym forum nie było powszechne, a teraz popieranie dziwacznej
          postawy PO to właśnie jakiś sadomasochizm. Zauważone przez Ciebie trendy na
          forum będą się więc umacniać :-)
          • tzetze1 Re: blizniacy z PO ! - wasz czas minął 11.01.06, 10:15
            lwaw napisał:

> czapskii napisał:
            >
            > > Tak mnie dziwi, skad tylu PiSowcow na znienawidzonym forum. Jakis
            > > sadomasochizm ? Polecenie Radia Maryja ?
            >
            > To proste. Zwolennicy PO tracą impet, argumenty i chęci na skutek polityki
            > kierownictwa PO. Zwolenników PO też raczej nie przybywa. Kilka miesięcy temu
            > obrona PIS-u na tym forum nie było powszechne, a teraz popieranie dziwacznej
            > postawy PO to właśnie jakiś sadomasochizm. Zauważone przez Ciebie trendy na
            > forum będą się więc umacniać :-)
            >

Lzesz jak gebels

• lwaw Re: blizniacy z PO ! - wasz czas minął 11.01.06, 10:44
              tzetze1 napisał:

> lwaw napisał:
              > > To proste. Zwolennicy PO tracą impet, argumenty i chęci na skutek polityk
              > > i kierownictwa PO. Zwolenników PO też raczej nie przybywa. Kilka miesięcy
              > > temu obrona PIS-u na tym forum nie było powszechne, a teraz popieranie
              > > dziwacz nej postawy PO to właśnie jakiś sadomasochizm. Zauważone przez
              > > Ciebie trendy na forum będą się więc umacniać :-)
              > >
              >
              > Lzesz jak gebels
              >
              Wskaż mi te kłamstwa, chętnie je odwołam. CZAS pokaże, kto ma rację.
              Wieszczono niegdyś o Marcinkiewiczu, jaki to straszny wariant dla Polski. I co?
              Człowiek się sprawdza na stanowisku. Tak może być z wszelkim innym krakaniem.
              Czy to Cię smuci? No chyba, że jesteś aparatczykiem PO...
        • tales1 Ależ nie! Chęć szczera znaleźć tutaj przyjaciela 11.01.06, 10:56
          o podobnych antymichnikowskich poglądach! I co, zdziwko, nie?
    • chris12 Poznajmy prawdziwe intencje obydwu partii... 11.01.06, 08:51
      Jako wyborcy mamy takie prawo.
      • palestrina2005 Prawo może i mają... 11.01.06, 09:03
        ale polityka to gra i dobry polityk nie zawsze mówi to co myśli.
        Tak więc nie poznamy prawdziwych intencji żadnej partii.
        Na pocieszenie powiem Ci że tak jest nie tylko w Polsce.
        Zakłamanie dotyczy polityki na całym świecie.
        Nie znaczy to że nie nalezy walczyć o czystośc w polityce.
        Polityka może być brudna i brudniejsza.
    • brynk naiwni panowie ,naiwni panowie.naiwni panowie dwaj 11.01.06, 08:53
      ...zaśiewajmy na melodie z Kabaretu Starszych Panów
    • a.barbarus Po tym wszystkim co wyprawia PiS... 11.01.06, 08:56
      ...nowe umizgi platformersów świadczą tylko o jednym - parciu na stołki. Tuskowi
      i Rokicie napluto w gębę, Polskę wystawiono na pośmiewisko, a ci teraz mówią że
      to tylko deszcz padał.
    • brynk te dwa "braciszki" umieja tylko udzielać wywiadów 11.01.06, 08:56
      To juz męczy. Im was wiecej widac i słychac tym dla was gorzej . Społeczeństwo
      ma dość FARYZEUSZY z PO.
    • widziane_inaczej Przerazili sie chłopcy marginalizacji swojego PO 11.01.06, 09:00
      • chris12 A czy PiS jest w stanie sensownie rządzić sam? 11.01.06, 09:07
        • widziane_inaczej Bez tego oszołoma Tuska z pewnością 11.01.06, 09:09
        • widziane_inaczej Są inni POwiacy którzy przyjdą po rozum do głowy 11.01.06, 09:11
        • realista1000 Oczywiście, tylko po następnych wyborach, w któryc 11.01.06, 09:38
          h zdobędzie 65%, PO 20%, Samoobrona 10%, SLD 10%! No i Tusk z Schetyną pójdą
          precz z PO!
    • widziane_inaczej Fałszem podszyta jest ta propozycja,Kaczor olej to 11.01.06, 09:01
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka