Dodaj do ulubionych

Order Orła Białego dla prof. Geremka

IP: *.toya.net.pl 06.11.02, 17:58
Hańba!!!Tylu jest w Polsce prawdziwych patriotów!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.dsl.hstntx.swbell.net 06.11.02, 18:26
      Na przyklad ty POLAKU!!!
      • Gość: bernard. Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka.Brawo!!!! IP: *.telia.com 06.11.02, 21:30
        • Gość: ₧ A czemu nie gzwiezdy davida ? IP: 68.22.168.* 08.11.02, 15:02
          chodzi kuron paszcza klapie
          gwaizda sie obraca
          mniej wyborach glosow
          macie to co maca
    • kimmjiki Brawo! Tylko dlaczego dopiero teraz? (n/t) 06.11.02, 21:48
    • Gość: AdamM Żyd Żydowi daje nagrodę, a co Polacy z tego mają?n IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.11.02, 21:55
      • Gość: toksykol Re: Żyd Żydowi daje nagrodę, a co Polacy z tego m IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 23:02
        Wierzę, że Orzeł Biały się pozbiera i wyrwie szponami serce, które go
        sponiewierało. Będzie miał blisko.

Toksykol
        • Gość: baba belkot pajacow rasistow zakompleksionych IP: *.rdu.bellsouth.net 07.11.02, 06:13
          czyli kwiecia narodow coe pedalka z Torunia
          Gość portalu: toksykol napisał(a):

> Wierzę, że Orzeł Biały się pozbiera i wyrwie szponami serce, które go
          > sponiewierało. Będzie miał blisko.
          >
          > Toksykol
          • Gość: toksykol mądre wypowiedzi rasistów żydowskich IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 16:29
            Czyżbyś babo była pedałkiem, śmierdzącym odchodami pedałkiem. A tak w ogóle,
            to już mamy was w pogonim już czujecie "baby" nasz oodech na plecach i stąd
            biorą się wasze wyzwiska i pomówienia.

Toksykol

Gość portalu: baba napisał(a):
            > czyli kwiecia narodow coe pedalka z Torunia
            > Gość portalu: toksykol napisał(a):
            >
            > > Wierzę, że Orzeł Biały się pozbiera i wyrwie szponami serce, które go
            > > sponiewierało. Będzie miał blisko.
            > >
            > > Toksykol

• Gość: baba oddech pachnacy zepsutymi zebami? IP: *.rdu.bellsouth.net 07.11.02, 16:58
              Gość portalu: toksykol napisał(a):

> Czyżbyś babo była pedałkiem, śmierdzącym odchodami pedałkiem. A tak w ogóle,
              > to już mamy was w pogonim już czujecie "baby" nasz oodech na plecach i stąd
              > biorą się wasze wyzwiska i pomówienia.
              >
              > Toksykol
              >
              >
              > Gość portalu: baba napisał(a):
              > > czyli kwiecia narodow coe pedalka z Torunia
              > > Gość portalu: toksykol napisał(a):
              > >
              > > > Wierzę, że Orzeł Biały się pozbiera i wyrwie szponami serce, które go
              >
              > > > sponiewierało. Będzie miał blisko.
              > > >
              > > > Toksykol
              >
              • Gość: ZĘBY pewnie ze baba to pedal IP: 68.22.168.* 08.11.02, 15:12
                joki wrazliwy na chigjene
                jak w pysk dostaniesz i zeby ci sie polamia to tez nie bedziesz taki frywolny
                do zartow na temat odczuwanego oddechu na karku. A juz zapewne nie bdziesz sie
                chcial ogladac zeby sprawdzic komu tak z geby smierdzi ... twojej smierdzi czy
                smierci
    • Gość: bernard Re: Gratulacje panu profesorowi Geremkowi..... IP: RISA:* / 10.39.25.* 07.11.02, 10:50
      TAK Trzymac!

bernard/Szwecja
    • Gość: Tomek GRATULACJE! IP: 212.160.127.* 07.11.02, 11:45
      Musze zareagować na te hańbiące posty - jak mozna?!! Ten Order należy się
      Profesorowi jak nikomu innemu w tym kraju. A ja jeszcze pamiętam, jak Urban w
      latach 80. na swej konferencji prasowej opisywał wywrotową działalność pewnego
      profesora historii z Uniwersytetu Gdańskiego... Wypowiadał się o NIM bardzo
      lekcewżąco. Panie Profesorze, szczerze gratuluję!
      • Gość: Kraken Re: GRATULACJE! IP: *.ipt.aol.com 07.11.02, 19:50
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Musze zareagować na te hańbiące posty - jak mozna?!! Ten Order należy się
        > Profesorowi jak nikomu innemu w tym kraju.
        -Kr. A niby dlaczego tak bardzo mu sie "nalezy"???Mozesz uzasadnic swa uwage???
        Moze i Jankowskiemu nalezy sie Virtutti Militari???

A ja jeszcze pamiętam, jak Urban w
        > latach 80. na swej konferencji prasowej opisywał wywrotową działalność
        pewnego
        > profesora historii z Uniwersytetu Gdańskiego...
        -Kr. rzuc swym "patriotycznym" okiem na stan polskiej gospodarki,a przekonasz
        sie czy nie byla RZECZYWISCIE wywrotowa...

Wypowiadał się o NIM bardzo
        > lekcewżąco.
        -Kr. dzis znacznie bardziej lekcewazaco wypowiada sie o nim wieksza czesc
        spoleczenstwa-no,ale jak stwierzdzil kiedys Glamb w Polsce jest przypadkowe
        spoleczenstwo...

Panie Profesorze, szczerze gratuluję!
        -Kr. gratuluj-twoja sprawa-ale nie wymagaj,aby wszyscy wyli z zachwytu nad
        idiotyzmem "wujka Bronka"
        • Gość: AdamM (nie zalogow Do licha, Kraken IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 20:35
          Niedobrze mi się robi jak czytam twoje teksty wytykające Polsce mniej lub
          bardziej realne wady, gdyż wady są wszędzie i kochanej osobie mozesz powiedzieć
          jaka jest wspaniala, ciepla, etc. ale mozesz też zwrócić uwagę na stan jej
          uzębienia, niedoskonalosci myslenia, etc. Biale i czarne. Więc za to cie nie
          lubie, gdyż w mojej opinii ludzie nie szanujący swojego kraju nie zaslugują na
          szacunek. Jednak w związku z Twoją opinią o Geremku przyznaję, ze zostalem
          wtloczony w krzeslo! Zgadzam się z nią bowiem; zgadzam się, ze ten żałosny
          nieuk ekonomiczny i dość tępy facet przyczynil sie do zniszczenia polskiej
          gospodarki i wielu funkcjonujacych struktur spolecznych. Nie proś mnie o
          konkrety - jest ich pelno (chociazby brak planu odleglego rozwoju Polski po
          1989) ale mniejsza z tym. Dla mnie Geremek jest palantem i nieukiem, jak
          większośc profesorow, z ktorymi mialem nieszczęście się zetknąć. Order Orla
          Bialego, hm? Ilu jeszcze Żydow będziemy nagradzać orderem-godlem Polski, ktora
          oni i tak mają w dupie. Mają, mają! Posluchalbys co amerykanscy studenci zydzi
          mowia o Polsce w Polsce.
          • Gość: Kraken Re: Do licha, "Adam" IP: *.ipt.aol.com 08.11.02, 01:14
            Gość portalu: AdamM (nie zalogow napisał(a):

> Niedobrze mi się robi jak czytam twoje teksty wytykające Polsce mniej lub
            > bardziej realne wady, gdyż wady są wszędzie
            -Kr.Czy otwieranie oczu na FAKTY jest wytykaniem wad???Od ladnych kilkunastu
            lat zachodze w glowe co za diabel kaze Polakom piac z zachwytu nad soba i
            jeszcze obrazac sie,kiedy inni tego zauroczenia nie podzielaja???

i kochanej osobie mozesz powiedzieć
            >
            > jaka jest wspaniala,
            -Kr. W moim przekonaniu,ale juz nie zmuszam aby inni to przekonanie podzielali

ciepla, etc. ale mozesz też zwrócić uwagę na stan jej
            > uzębienia,
            -Kr. Jesli cos jest nie w porzadku-wyganiam do stomatologa

niedoskonalosci myslenia,
            -Kr. podobnie-jesli szwankuje-polecam odpowiednia lekture i samoksztalcenie
            (trzeba przyznac,ze to trudniejsze od stomatologa)

etc. Biale i czarne. Więc za to cie nie
            > lubie, gdyż w mojej opinii ludzie nie szanujący swojego kraju nie zaslugują
            na
            > szacunek.
            -Kr. Po pierwsze primo;) co znaczy "szanowac" SWOJ kraj???Zajmijmy sie najpierw
            tym "szanowaniem"-jak boga nie kocham,za chuja nie wiem dla jakich przyczyn
            mialbym go szanowac,skoro on sam siebie nie szanuje-to tak jakbym pospolita
            kurwe spod latarni(czy obecnie na "topie"-tirowke)traktowal niczym dame na
            dworze Ludwika XIV.Po drugie primo;) podaj kilka przyczyn dajacych przyczynek
            do tego szacunku-obalenie komuny-nie-to zrobil Miszka Gorbaczow(Polacy moga co
            najwyzej obalic litra na dwu bez wyraznych skutkow)-ze papiez Polak???Jeszcze
            przyjdzie nam(i to w niedlugim czasie) wstydzic sie tego "Polaka",ze Walynsa??
            Tez nie-PRAWDZIWYM przywodca strajkujacych stoczniowcow w 1980 byla ANNA
            WALENTYNOWICZ,poza tym Gdansk WCALE NIE BYL PIERWSZYM-byl nim LUBLIN.Co by tu
            jeszcze-o gospodarce juz nawet gadac nie warto-mozna co najwyzej splunac,moze
            historia??tez kurwa nie-co krok to "moczenie dupy".Moze ty znasz jakies lepsze
            przyklady???
            Teraz co do "mojego" kraju-widzisz -tutaj roznimy sie pogladami-niby dlaczego
            ma on byc MOJ???Dlatego,ze sie w nim urodzilem???Wszak nikt mnie o zdanie nie
            pytal!!Nie moj wybor,USA-TO JEST MOJ WYBOR!!!I to jest obecnie naprawde MOJ
            kraj.Mozesz mi zarzucic,ze wobec tego nie mam prawa sie wypowiadac na polskich
            forach(czy forumach?)-dopoki mam obywatelstwo-mam takie prawo-a zrzeczenie sie
            tegoz wcale nie jest takie proste-jak zwykle,czysto po "polskiemu"-to co moze
            byc proste,trzeba zajebiscie skomplikowac!!!

Jednak w związku z Twoją opinią o Geremku przyznaję, ze zostalem
            > wtloczony w krzeslo! Zgadzam się z nią bowiem; zgadzam się, ze ten żałosny
            > nieuk ekonomiczny i dość tępy facet przyczynil sie do zniszczenia polskiej
            > gospodarki i wielu funkcjonujacych struktur spolecznych.
            -Kr. No i widzisz-jednak z kazdym mozna dojsc do pewnych wspolnych wnioskow-jak
            Poznaniak z Poznaniakiem

Nie proś mnie o
            > konkrety - jest ich pelno (chociazby brak planu odleglego rozwoju Polski po
            > 1989) ale mniejsza z tym. Dla mnie Geremek jest palantem i nieukiem, jak
            > większośc profesorow, z ktorymi mialem nieszczęście się zetknąć.
            -Kr. Rowniez w tym miejscu podzielam twoja opinie-KAZDY naukowiec ma w sobie
            cos jak ja to okreslam z "erotomana-teoretyka"-wie jak sie to robi,zna
            wszystkie techniki,lecz za chuja nie potrafi babki "rozebrac"(oczywiscie to ONA
            SAMA powinna sie rozebrac).Podobnie sprawa ma sie z balcerem-zachodze w glowe
            kto i po co wpieprzyl "profesora" na stanowisko,na ktorym srednio rozgarniety
            glowny ksiegowy poradzilby sobie dziesiec razy lepiej-no,ale Polacy
            za "olsnieni" tymi "tytulami" wydaje sie durniom,ze im
            bardziej "utytulony"(raczej utytlany)-tym lepszym bedzie fachura-gdy tymczasem
            TO GOWNO PRAWDA,nie mowiac juz o fakcie,ze ta cala RPP jak jeden maz i jedna
            babka(popierdolona Ziolkowska z Poznania)powinna zawisnac za jajca,takoz za
            pochwe na jakiejs niesympatycznej latarni.

Order Orla
            > Bialego, hm? Ilu jeszcze Żydow będziemy nagradzać orderem-godlem Polski,
            ktora
            > oni i tak mają w dupie.
            -Kr. Jesli sie indentyfikuje z tym krajem,to niech to bedzie sobie
            Zyd,Mongol,czy nawet Marsjanin-chodzi o to ZA JAKIE KURWA "ZASLUGI" ten kawalek
            blachy???Jesli bowiem za rozpizdzienie gospodarki-to chyba nalezalby mu sie...
            nie wiem-Krzyz Zelazny,moze Legia Honorowa,albo Order Podwiazki,czy odznaka
            amerykanskiej druzyny futbolowej-ale nie kurna najwyzsze odznaczenie
            kraju,doprowadzonego przez takich geremkow do totalnej ruiny!!

Mają, mają! Posluchalbys co amerykanscy studenci zydzi
            > mowia o Polsce w Polsce.
            -Kr. Po pierwsze -skad wiesz,ze to byli Zydzi???Po drugie-nie mialem okazji
            slyszec,po trzecie-czy mowili nieprawde???po czwarte-jesli tak bylo-trzeba bylo
            dac im po glupich ryjach i takiego kopa w dupe,zeby do Ameryki bez samolotu
            dolecieli-oczywiscie na twoim miejscu,bo mnie to wisi kalafiorem,skoro o kraju
            swego urodzenia niewiele dobrego moge powiedziec-wole milczec,ale tez mnie
            wkurwia,kiedy Polska kojarzy im sie z Syberia(pierdolone nieuki-sami nie wiedza
            ile maja stanow,albo amerykanski inzynier uwaza,ze 2,5 do kwadratu to 5-jak
            boga nie kocham-sam bylem tego swiadkiem-no,ale Balcer u nich robil te swoje
            partyjne stypendia-wiec czemu mozna sie dziwic,ze ten chuj liczyc nie umie!!)
            • Gość: AdamM (nie zalogow na razie tylko tyle: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.11.02, 09:29
              Mają, mają! Posluchalbys co amerykanscy studenci zydzi
              > mowia o Polsce w Polsce.
              -Kr. Po pierwsze -skad wiesz,ze to byli Zydzi???Po drugie-nie mialem okazji
              slyszec,po trzecie-czy mowili nieprawde???po czwarte-jesli tak bylo-trzeba bylo
              dac im po glupich ryjach i takiego kopa w dupe,zeby do Ameryki bez samolotu
              dolecieli-oczywiscie na twoim miejscu,bo mnie to wisi kalafiorem,skoro o kraju
              swego urodzenia niewiele dobrego moge powiedziec-wole milczec,ale tez mnie
              wkurwia,kiedy Polska kojarzy im sie z Syberia(pierdolone nieuki-sami nie wiedza
              ile maja stanow,albo amerykanski inzynier uwaza,ze 2,5 do kwadratu to 5-jak
              boga nie kocham-sam bylem tego swiadkiem-no,ale Balcer u nich robil te swoje
              partyjne stypendia-wiec czemu mozna sie dziwic,ze ten chuj liczyc nie umie!!)

Wiem, bo to była moja studentka [jesli mowi I am Jewish, to przeciez
              wystarczy]. Czyli wiele z rad, o ktorych piszesz odpada.

Krakenie, proszę Cie opanuje się. Opanuj się, proszę cie jeszcze raz, póki
              czas. To nie jest tak, ze my jestesmy źlii, a inni sa dobrzy. My glupi inni
              madrzy. Masa ludzi w Polsce pracuje glowa i rekami, aby w Polsce bylo lepiej i
              mądrzej. I zeby nie trzeba sie bylo wstydzić. Ja sam 2 lata temu nie odwrocilem
              sie plecami do 30 Polakow w Grecji, ktorzy być moze skonczyliby źle na
              tamtejszych polach [bez jedzenia, pieniedzy, etc] i wywalczylem [nie sam - z GW
              + paroma innymi ludźmi], ze za 1 dzien mieli darmowy autobus i wracali do
              kraju. Czy moglem powiedziec: "Jebac ich tepakow po chuj jada na robotę na lewo
              bez grosza jak mają 60 lat i prawie padają na serce?". Moze i ktos by mogl. To
              nie moj styl. Oni na pewni zapamietaja, ze im wtedy pomoglismy bezinteresownie
              i jeszcze pieniadze dalismy. I wrocili. Moze kiedys oni beda pomagac innym. Lub
              ich dzieci. Niewazne, na razie.

Mam taką uwagę: jeśli dalej chcesz trwać w swojej niechęci do Polski to ja już
              nie bede czytal Twoich listow. Otworzę nastepny list i to koniec. Tak sie nie
              postepuje. Nie chcesz miec swojej ojczyzny przodkow to nie. Twoja sprawa. Ale
              to droga donikąd.

• Gość: Kraken Re: na razie tylko tyle: IP: *.ipt.aol.com 08.11.02, 14:19

> Mają, mają! Posluchalbys co amerykanscy studenci zydzi
                > > mowia o Polsce w Polsce.
                > *********************
                > -Kr. Po pierwsze -skad wiesz,ze to byli Zydzi???Po drugie-nie mialem okazji
                > slyszec,po trzecie-czy mowili nieprawde???po czwarte-jesli tak bylo-trzeba
                bylo
                >
                > dac im po glupich ryjach i takiego kopa w dupe,zeby do Ameryki bez samolotu
                > dolecieli-oczywiscie na twoim miejscu,bo mnie to wisi kalafiorem,skoro o
                kraju
                > swego urodzenia niewiele dobrego moge powiedziec-wole milczec,ale tez mnie
                > wkurwia,kiedy Polska kojarzy im sie z Syberia(pierdolone nieuki-sami nie
                wiedza
                >
                > ile maja stanow,albo amerykanski inzynier uwaza,ze 2,5 do kwadratu to 5-jak
                > boga nie kocham-sam bylem tego swiadkiem-no,ale Balcer u nich robil te swoje
                > partyjne stypendia-wiec czemu mozna sie dziwic,ze ten chuj liczyc nie umie!!)
                >
                >
                >
                >
                > Wiem, bo to była moja studentka [jesli mowi I am Jewish, to przeciez
                > wystarczy]. Czyli wiele z rad, o ktorych piszesz odpada.
                -Kr. Niby dlaczego jesli byly z USA-nie powinno ich dziwic,jesli za glupote
                dostalyby w morde!
                >
                > Krakenie, proszę Cie opanuje się. Opanuj się, proszę cie jeszcze raz, póki
                > czas.
                -Kr. Alez ja jestem opanowany-moze nawet za bardzo!!

To nie jest tak, ze my jestesmy źlii, a inni sa dobrzy. My glupi inni
                > madrzy.
                -Kr. Wcale nie twierdze,ze Polacy sa glupsi,lub gorsi od innych nacji-ja
                twierdze jedynie,ze Polak,Polakowi-Polakiem,a to zupelnie co innego. Co do
                poziomu umyslowego wszedzie mowie,ze najglupsi sa chyba Amerykanie-wczoraj
                wlasnie syn konczacy high school(czyli odpowiednik polskiego LO) opowiadal,ze
                mial wlasnie test z matematyki i jedno z pytan brzmialo: obliczyc 30% z 70-bez
                zbednego obliczania odpowiedzial 21-i odpowiedz nie zostala zaliczona-BO NIE
                KORZYSTAL Z KALKULATORA!!Takie maja "testy" w ostatniej klasie szkoly sredniej.
                Na pytanie z historii starozytnego Egiptu-kim byl Imhotep-80%
                odpowiedzialo,ze kaplanem z filmu "Mumia",ktory zamordowal faraona-TAKI JEST
                ICH POZIOM WIEDZY

Masa ludzi w Polsce pracuje glowa i rekami, aby w Polsce bylo lepiej i
                > mądrzej.
                -Kr. Tez to robilem,a nawet (o naiwny) w 1989 zakladalem w swym zakladzie w
                Poznaniu "Solidarnosc"-szybko jednak stracilem zludzenia,kiedy zobaczylem w
                jaki sposob zostal "wybrany" na szefa regionu niejaki Palubicki

I zeby nie trzeba sie bylo wstydzić. Ja sam 2 lata temu nie odwrocilem
                >
                > sie plecami do 30 Polakow w Grecji, ktorzy być moze skonczyliby źle na
                > tamtejszych polach [bez jedzenia, pieniedzy, etc] i wywalczylem [nie sam - z
                GW
                >
                > + paroma innymi ludźmi], ze za 1 dzien mieli darmowy autobus i wracali do
                > kraju. Czy moglem powiedziec: "Jebac ich tepakow po chuj jada na robotę na
                lewo
                >
                > bez grosza jak mają 60 lat i prawie padają na serce?". Moze i ktos by mogl.
                To
                > nie moj styl.
                -Kr. Bardzo ci sie to chwali!!!Jednak czy oni nie zostali
                przypadkiem "wydymani" przez polskich posrednikow w kraju??Podobnie jak
                tegoroczni polscy studenci,ktorzy przyjechali popracowac podczas wakacji do
                USA???

Oni na pewni zapamietaja, ze im wtedy pomoglismy bezinteresownie
                > i jeszcze pieniadze dalismy. I wrocili. Moze kiedys oni beda pomagac innym.
                Lub
                >
                > ich dzieci. Niewazne, na razie.
                -Kr. Widzisz,mnie na poczatku emigracji ZADEN Polak nie pomogl,nawet zapytany
                o tak prosta sprawe jak procedura zalatwiania jakiegos interesu w urzedzie
                amerykanskim-dzis juz nawet nie pytam-sam wole zasiegnac informacji u zrodla!I
                trzymam sie od "polonii" jak najdalej

>
                > Mam taką uwagę: jeśli dalej chcesz trwać w swojej niechęci do Polski to ja
                już
                > nie bede czytal Twoich listow.
                -Kr. Ty znowu swoje-dlaczego tak jest,ze wyciaganie wlasnych brudow na wlasnym
                przeciez podworku od razu nazywane bywa "szkalowaniem" narodu,"pluciem" na
                ojczyzne,"sraniem" we wlasne gniazdo???

Otworzę nastepny list i to koniec. Tak sie nie
                > postepuje. Nie chcesz miec swojej ojczyzny przodkow to nie.
                -Kr. Teraz mam wlasnie swoja ojczyzne-a "ojczyzna przodkow" to ona bedzie dla
                moich synow i wnukow!

Twoja sprawa. Ale
                > to droga donikąd.
                > ****************
                -Kr. Nie sadze,ze masz racje-wlasnie teraz MAM przed soba cel!
                pozdr.
                • Gość: AdamM (nie zalogow Krakenie, IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.11.02, 16:15
                  Kr. Bardzo ci sie to chwali!!!Jednak czy oni nie zostali
                  przypadkiem "wydymani" przez polskich posrednikow w kraju??Podobnie jak
                  tegoroczni polscy studenci,ktorzy przyjechali popracowac podczas wakacji do
                  USA???

Oczywiscie, ze tak bylo, to przecież jasne. Czy ty myslisz, ze ja nie widzę
                  tych bandytow wokół, co gotowi sprzedać, ukraść, dół pod kimś wykopać? Ale oni
                  nie będa wieczni. A trzeba pracować na lepszy kraj i lepszy narod. Skoro jestes
                  z Poznania to wiesz, ze metoda malych krokow ma u nas w regionie i miescie
                  wielu zwolennikow. Cieszę się, ze dajesz sobie radę w USA. Zyczę Ci z calego
                  serca, aby sprawy szly dobrze - dla Ciebie i Twojej rodziny. Jesli będziesz
                  potrzebowal czegokolwiek w czym moja skromna osoba przebywająca w kraju moglaby
                  pomoc daj znać. To tyle na razie. adamm00@gazeta.pl

PZDR :)

• Gość: Kraken Re; Adamie IP: *.ipt.aol.com 08.11.02, 18:54

> Kr. Bardzo ci sie to chwali!!!Jednak czy oni nie zostali
                    > przypadkiem "wydymani" przez polskich posrednikow w kraju??Podobnie jak
                    > tegoroczni polscy studenci,ktorzy przyjechali popracowac podczas wakacji do
                    > USA???
                    >
                    > Oczywiscie, ze tak bylo, to przecież jasne. Czy ty myslisz, ze ja nie widzę
                    > tych bandytow wokół, co gotowi sprzedać, ukraść, dół pod kimś wykopać? Ale
                    oni
                    > nie będa wieczni. A trzeba pracować na lepszy kraj i lepszy narod. Skoro
                    jestes
                    >
                    > z Poznania to wiesz, ze metoda malych krokow ma u nas w regionie i miescie
                    > wielu zwolennikow. Cieszę się, ze dajesz sobie radę w USA. Zyczę Ci z calego
                    > serca, aby sprawy szly dobrze - dla Ciebie i Twojej rodziny. Jesli będziesz
                    > potrzebowal czegokolwiek w czym moja skromna osoba przebywająca w kraju
                    moglaby
                    >
                    > pomoc daj znać. To tyle na razie. adamm00@gazeta.pl
                    >
                    > PZDR :)
                    =Kr. Wielkie dzieki-mam zamiar w przyszlym roku zawitac do grodu nad Warta-
                    wiec ...nigdy nie wiadomo
                    >
                    >
                    >
                    >
      • Gość: ₧ tylko urban i giermek maja sie dobrze a w Balona IP: 68.22.168.* 08.11.02, 15:16
        zrobieni kibice , czyli caly narod
    • Gość: Marek Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.02, 20:52
      Gość portalu: Polak napisał(a):

> Hańba!!!Tylu jest w Polsce prawdziwych patriotów!!!!
      Nie widze tutaj zadnej hanby , a raczej wyraz
      uznania.Jakich patriotow masz na mysli ,czy aby nie tych
      , ktorzy gdy krzykna policja to wszyscy uciekaja?
    • Gość: Zbychu Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.mov.pl 07.11.02, 21:44
      Przecież to żadne zaskoczenie! Już od 1990 roku ["gruba kreska"], wyraźnie było
      widać z kim jest po drodze Unii Demokratycznej, przerobionej na Unię
      Wolności.Wszyscy jej liderzy z guru A.Michnikiem na czele, potrzebowali w
      latach 80 robotników jedynie do tego, żeby na własnych plecach wynieśli
      tą "elitę" z politycznego niebytu. Fraternizacja różowych z czerwonymi nie jest
      już kamuflowana. Wystarczy posłuchać obecnego szefa UW p. W.Frasyniuka, aby
      utwierdzić się w przekonaniu, jak zależy tym "mężom stanu" na krajanach. Długo
      można by pisać o etyce tych kameleonów,jednak bez nadziei,że ci mali ludzie
      potrafią jeszcze zachować twarz. Przyjęcie przez prof. Geremka orderu z
      rąk "Prezydenta Wszystkich Polaków",potwierdza jedynie różne teorie
      spiskowe.Obawiam się,a właściwie jestem niestety o tym przekonany, że pasztet
      jaki szykują nam ci wszyscy"dobrodzieje", już w nieodległym czasie będzie się
      większości Polaków odbijał potężną czkawką.
      • Gość: baba Zbychu marzy o robotniczym rzadzie IP: *.rdu.bellsouth.net 08.11.02, 05:41
        w 1945 mial takowy. Gomulka tez byl glupi i robolowaty. Wszrdzie w
        kapitalistycznym swiecie rzadza elity ksztalcone i intelektualnie zawansowane.
        NIE RZADZA ROBOTNICY! Wiec nie mieszaj pojec. Walczyli wszyscy i wszyscy po
        walce znalezli miejsce. Robotnicy tam gdzie byli i inteligenci opozycji i
        komunistyczni, w miejscu gdzie zwykle inteligenci sa: we wladzy politycznej ,
        a w kapitalizmie i w ekonomicznej Kapitalizm to rzady bogatych. Zyj z tym, bo
        nie masz wyboru.
        Gość portalu: Zbychu napisał(a):

> Przecież to żadne zaskoczenie! Już od 1990 roku ["gruba kreska"], wyraźnie
        było
        >
        > widać z kim jest po drodze Unii Demokratycznej, przerobionej na Unię
        > Wolności.Wszyscy jej liderzy z guru A.Michnikiem na czele, potrzebowali w
        > latach 80 robotników jedynie do tego, żeby na własnych plecach wynieśli
        > tą "elitę" z politycznego niebytu. Fraternizacja różowych z czerwonymi nie
        jest
        >
        > już kamuflowana. Wystarczy posłuchać obecnego szefa UW p. W.Frasyniuka, aby
        > utwierdzić się w przekonaniu, jak zależy tym "mężom stanu" na krajanach.
        Długo
        > można by pisać o etyce tych kameleonów,jednak bez nadziei,że ci mali ludzie
        > potrafią jeszcze zachować twarz. Przyjęcie przez prof. Geremka orderu z
        > rąk "Prezydenta Wszystkich Polaków",potwierdza jedynie różne teorie
        > spiskowe.Obawiam się,a właściwie jestem niestety o tym przekonany, że
        pasztet
        > jaki szykują nam ci wszyscy"dobrodzieje", już w nieodległym czasie będzie
        się
        > większości Polaków odbijał potężną czkawką.
        • Gość: Zbychu Do Baby IP: *.mov.pl 08.11.02, 10:27
          Gość portalu: baba napisał(a):

> w 1945 mial takowy. Gomulka tez byl glupi i robolowaty. Wszrdzie w
          > kapitalistycznym swiecie rzadza elity ksztalcone i intelektualnie
          zawansowane.
          > NIE RZADZA ROBOTNICY! Wiec nie mieszaj pojec. Walczyli wszyscy i wszyscy po
          > walce znalezli miejsce. Robotnicy tam gdzie byli i inteligenci opozycji i
          > komunistyczni, w miejscu gdzie zwykle inteligenci sa: we wladzy politycznej ,
          > a w kapitalizmie i w ekonomicznej Kapitalizm to rzady bogatych. Zyj z tym, bo
          > nie masz wyboru!
          >
          Czy intelektualnie zaawansowany, to ten, który wyrzekł się WARTOŚCI dla
          doraźnych korzyści? Jest wielu robotników przewyższających poziomem umysłowym
          sporą część profesorów z komunistycznego nadania.Prosty człowiek, to nie
          koniecznie cham, po trupach idący do swojego małego celu. Oczywiście, także
          wśród ludzi wykształconych jest wielu o wysokim morale. Tyle, że zdecydowana
          większość z nich, nie chce mieć nic wspólnego z tą naszą polityczną "elitą".
          Tylko te kraje są bogate, w których dobra spływają na całe społeczeńswo, a nie
          opływają w nie tylko rządzący. U nas, w okresie transformacji kreatury z
          nadania oraz "nawrócona" opozycja, uwiły sobie ciepłe gniazdka i ustawiają
          swoich potomków w przyszłej, ponownie "wolnej" Polsce. Pomylenie pojęć, to
          Twoja ufność w bezinteresowność większości naszych polityków. Póki co, to w
          naszym kraju mowy nawet nie ma o jakimś kapitaliźmie, to zwykła republika
          kolesiów. A co do naszych wyborów i życiu tu i teraz: byłem tu, jestem i będę,
          ale nie koniecznie w końskich okularach.
          Pozdrawiam, Zbychu.
      • Gość: Marek Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.02, 21:54
        Gość portalu: Zbychu napisał(a):

> Przecież to żadne zaskoczenie! Już od 1990 roku ["gruba
        kreska"], wyraźnie było
        >
        > widać z kim jest po drodze Unii Demokratycznej,
        przerobionej na Unię
        > Wolności.Wszyscy jej liderzy z guru A.Michnikiem na
        czele, potrzebowali w
        > latach 80 robotników jedynie do tego, żeby na własnych
        plecach wynieśli
        > tą "elitę" z politycznego niebytu. Fraternizacja
        różowych z czerwonymi nie jest
        >
        > już kamuflowana. Wystarczy posłuchać obecnego szefa UW
        p. W.Frasyniuka, aby
        > utwierdzić się w przekonaniu, jak zależy tym "mężom
        stanu" na krajanach. Długo
        > można by pisać o etyce tych kameleonów,jednak bez
        nadziei,że ci mali ludzie
        > potrafią jeszcze zachować twarz. Przyjęcie przez prof.
        Geremka orderu z
        > rąk "Prezydenta Wszystkich Polaków",potwierdza jedynie
        różne teorie
        > spiskowe.Obawiam się,a właściwie jestem niestety o tym
        przekonany, że pasztet
        > jaki szykują nam ci wszyscy"dobrodzieje", już w
        nieodległym czasie będzie się
        > większości Polaków odbijał potężną czkawką.
        Nie znasz dokladnej premiera Mazowieckiego , nie mowiac
        o zrozumieniu sensu jego slow.Gdybys przeczytal i
        zrozumial nie napisal bys tych bzdur.
    • Gość: lancet Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: Telia:* / *.telia.com 08.11.02, 02:41
      Gość portalu: Polak napisał(a):

> Hańba!!!Tylu jest w Polsce prawdziwych patriotów!!!!

=======================

- To nie hanba.. to kabaret. Order Orla Bialego zaczyna byc tyle samo wart, co
      i Noblowska Nagroda Pokoju..

Juz tu, w postach nizej.. Polacy sa pouczani kim sa, i gdzie jest ich miejsce.
      I dobrze. Niech wiedza czyj to kraj i kto tu rzadzi.

Shalom "wlasciciele"!

lancet
      • Gość: smk Gratulacje!!! IP: *.kki.krakow.pl 08.11.02, 11:16

Gratulacje dla Profesora! Szkoda, ze tak późno, ale lepiej późno niż wcale.
        Niewielu jest godniejszych tego wyróżnienia.

smk
        • Gość: mielony Re: Gratulacje!!! IP: *.dipool.highway.telekom.at 08.11.02, 20:58
          co swiatlejszym uczestnikom tego forum pragne przypomniec ze order orla bialego
          ustanowil niejaki krol stas kochanek katarzyny i dekorowal nim co wiekszych
          zdrajcow.targowiczan i innych.godne nawiazanie do historii i w dobre rece
          trafia.jesli ktos chce spojrzec jeszcze glebiej w historie polski to jest tam
          taki drobny epizod gdzie cesarz austryjacki ofiarowal niejakimu zamojskiemu
          tytul ksiazecy wraz z orderami a on odpowiedzial ze ma gdzies tytul i
          ordery.ale to bylo tak dawno
          • jaceq Re: Gratulacje!!! 08.11.02, 22:49
            Gość portalu: mielony napisał(a):

> co swiatlejszym uczestnikom tego forum pragne przypomniec ze order orla bialego
            > ustanowil niejaki krol stas kochanek katarzyny i dekorowal nim co wiekszych
            > zdrajcow

Nie tylko Orła Białego, także ordery VM i św. Stanisława to jego dzieło. Ale taka była widać wtedy moda, żeby
            ustanawiać ordery, a że z woli JCM Kaśki II wtedy on rządził, to i on ustanawiał. Zresztą nikt w Polsce po 1918 nie
            czuł zapachu Targowicy z tych odznaczeń. Św. Stanisław poszedł w diabły - i dobrze, bo tę personę chciałoby się
            zapomnieć. A VM - był, jest i będzie zaszczytem (może z wyj. tych nadanych przez czerwonych - ale oni
            zdecydowanie nie mieli do tego prawa).
            Chociaż ks. J. Poniatowski, po Targowicy zrzekł się VM i odesłał go z obrzydzeniem królowi. Może dlatego, że nie był
            VM wtedy jeszcze krzyżokształtny, ale jajokształtny. A może był inny powód.

> i ofiarowal niejakimu zamojskiemu

Nie zamojskiemu a Zamoyskiemu.
          • Gość: Marek Re: Gratulacje!!! IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.02, 22:46
            Gość portalu: mielony napisał(a):

> co swiatlejszym uczestnikom tego forum pragne
            przypomniec ze order orla bialego
            >
            > ustanowil niejaki krol stas kochanek katarzyny i
            dekorowal nim co wiekszych
            > zdrajcow.targowiczan i innych.godne nawiazanie do
            historii i w dobre rece
            > trafia.jesli ktos chce spojrzec jeszcze glebiej w
            historie polski to jest tam
            > taki drobny epizod gdzie cesarz austryjacki ofiarowal
            niejakimu zamojskiemu
            > tytul ksiazecy wraz z orderami a on odpowiedzial ze ma
            gdzies tytul i
            > ordery.ale to bylo tak dawno
            Spojrzec nie wystarczy , trzeba jeszce pojac. Wyglada mi
            na to , zes wacpan spojrzal przelotnie ,ale nic nie pojal.
    • Gość: ww Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: 62.233.204.* 09.11.02, 13:34
      Bardzo się cieszę, że prof. Bronisław Geremek dostał ten order. Zasłużył na
      niego, bo dobrze zapisał się w historii Polski. Cieszę się też, że miałem
      okazję żyć w tej samej epoce, co Bronisław Geremek, a nawet poznałem go
      osobiście.
      To znamienne, jak wiele jest tu głosów wyrażających agresywną wrogość wobec
      Geremka. Ludzie wybitni zawsze wywoływali niechęć u pospólstwa i gawiedzi.
      • Gość: beni Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.utfors.se 10.11.02, 21:35
        Podpisuje sie pod wypowiedzia ww

Tak trzymac
      • Gość: Marek Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.02, 22:52
        Gość portalu: ww napisał(a):

> Bardzo się cieszę, że prof. Bronisław Geremek dostał
        ten order. Zasłużył na
        > niego, bo dobrze zapisał się w historii Polski. Cieszę
        się też, że miałem
        > okazję żyć w tej samej epoce, co Bronisław Geremek, a
        nawet poznałem go
        > osobiście.
        > To znamienne, jak wiele jest tu głosów wyrażających
        agresywną wrogość wobec
        > Geremka. Ludzie wybitni zawsze wywoływali niechęć u
        pospólstwa i gawiedzi.
        Wyraziles sie bardzo oglednie , zarowno na temat niecheci
        do prof.Geremka jak rowniez co do gawiedzi.Na forum tym w
        wiekszosci wypowiedzi w stosunku do intelektualistow
        zieje nienawisc ,graniczaca z paranoia.Nie sadze aby
        gawiedz byla zdolna do nienawisci.Motloch i holota tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka