Gość: Polak IP: *.toya.net.pl 06.11.02, 17:58 Hańba!!!Tylu jest w Polsce prawdziwych patriotów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michal Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.dsl.hstntx.swbell.net 06.11.02, 18:26 Na przyklad ty POLAKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard. Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka.Brawo!!!! IP: *.telia.com 06.11.02, 21:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ₧ A czemu nie gzwiezdy davida ? IP: 68.22.168.* 08.11.02, 15:02 chodzi kuron paszcza klapie gwaizda sie obraca mniej wyborach glosow macie to co maca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Żyd Żydowi daje nagrodę, a co Polacy z tego mają?n IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.11.02, 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toksykol Re: Żyd Żydowi daje nagrodę, a co Polacy z tego m IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 23:02 Wierzę, że Orzeł Biały się pozbiera i wyrwie szponami serce, które go sponiewierało. Będzie miał blisko. Toksykol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba belkot pajacow rasistow zakompleksionych IP: *.rdu.bellsouth.net 07.11.02, 06:13 czyli kwiecia narodow coe pedalka z Torunia Gość portalu: toksykol napisał(a): > Wierzę, że Orzeł Biały się pozbiera i wyrwie szponami serce, które go > sponiewierało. Będzie miał blisko. > > Toksykol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toksykol mądre wypowiedzi rasistów żydowskich IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 16:29 Czyżbyś babo była pedałkiem, śmierdzącym odchodami pedałkiem. A tak w ogóle, to już mamy was w pogonim już czujecie "baby" nasz oodech na plecach i stąd biorą się wasze wyzwiska i pomówienia. Toksykol Gość portalu: baba napisał(a): > czyli kwiecia narodow coe pedalka z Torunia > Gość portalu: toksykol napisał(a): > > > Wierzę, że Orzeł Biały się pozbiera i wyrwie szponami serce, które go > > sponiewierało. Będzie miał blisko. > > > > Toksykol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba oddech pachnacy zepsutymi zebami? IP: *.rdu.bellsouth.net 07.11.02, 16:58 Gość portalu: toksykol napisał(a): > Czyżbyś babo była pedałkiem, śmierdzącym odchodami pedałkiem. A tak w ogóle, > to już mamy was w pogonim już czujecie "baby" nasz oodech na plecach i stąd > biorą się wasze wyzwiska i pomówienia. > > Toksykol > > > Gość portalu: baba napisał(a): > > czyli kwiecia narodow coe pedalka z Torunia > > Gość portalu: toksykol napisał(a): > > > > > Wierzę, że Orzeł Biały się pozbiera i wyrwie szponami serce, które go > > > > sponiewierało. Będzie miał blisko. > > > > > > Toksykol > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZĘBY pewnie ze baba to pedal IP: 68.22.168.* 08.11.02, 15:12 joki wrazliwy na chigjene jak w pysk dostaniesz i zeby ci sie polamia to tez nie bedziesz taki frywolny do zartow na temat odczuwanego oddechu na karku. A juz zapewne nie bdziesz sie chcial ogladac zeby sprawdzic komu tak z geby smierdzi ... twojej smierdzi czy smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: Gratulacje panu profesorowi Geremkowi..... IP: RISA:* / 10.39.25.* 07.11.02, 10:50 TAK Trzymac! bernard/Szwecja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek GRATULACJE! IP: 212.160.127.* 07.11.02, 11:45 Musze zareagować na te hańbiące posty - jak mozna?!! Ten Order należy się Profesorowi jak nikomu innemu w tym kraju. A ja jeszcze pamiętam, jak Urban w latach 80. na swej konferencji prasowej opisywał wywrotową działalność pewnego profesora historii z Uniwersytetu Gdańskiego... Wypowiadał się o NIM bardzo lekcewżąco. Panie Profesorze, szczerze gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: GRATULACJE! IP: *.ipt.aol.com 07.11.02, 19:50 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Musze zareagować na te hańbiące posty - jak mozna?!! Ten Order należy się > Profesorowi jak nikomu innemu w tym kraju. ****************** -Kr. A niby dlaczego tak bardzo mu sie "nalezy"???Mozesz uzasadnic swa uwage??? Moze i Jankowskiemu nalezy sie Virtutti Militari??? A ja jeszcze pamiętam, jak Urban w > latach 80. na swej konferencji prasowej opisywał wywrotową działalność pewnego > profesora historii z Uniwersytetu Gdańskiego... **************** -Kr. rzuc swym "patriotycznym" okiem na stan polskiej gospodarki,a przekonasz sie czy nie byla RZECZYWISCIE wywrotowa... Wypowiadał się o NIM bardzo > lekcewżąco. *************** -Kr. dzis znacznie bardziej lekcewazaco wypowiada sie o nim wieksza czesc spoleczenstwa-no,ale jak stwierzdzil kiedys Glamb w Polsce jest przypadkowe spoleczenstwo... Panie Profesorze, szczerze gratuluję! ************ -Kr. gratuluj-twoja sprawa-ale nie wymagaj,aby wszyscy wyli z zachwytu nad idiotyzmem "wujka Bronka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM (nie zalogow Do licha, Kraken IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 20:35 Niedobrze mi się robi jak czytam twoje teksty wytykające Polsce mniej lub bardziej realne wady, gdyż wady są wszędzie i kochanej osobie mozesz powiedzieć jaka jest wspaniala, ciepla, etc. ale mozesz też zwrócić uwagę na stan jej uzębienia, niedoskonalosci myslenia, etc. Biale i czarne. Więc za to cie nie lubie, gdyż w mojej opinii ludzie nie szanujący swojego kraju nie zaslugują na szacunek. Jednak w związku z Twoją opinią o Geremku przyznaję, ze zostalem wtloczony w krzeslo! Zgadzam się z nią bowiem; zgadzam się, ze ten żałosny nieuk ekonomiczny i dość tępy facet przyczynil sie do zniszczenia polskiej gospodarki i wielu funkcjonujacych struktur spolecznych. Nie proś mnie o konkrety - jest ich pelno (chociazby brak planu odleglego rozwoju Polski po 1989) ale mniejsza z tym. Dla mnie Geremek jest palantem i nieukiem, jak większośc profesorow, z ktorymi mialem nieszczęście się zetknąć. Order Orla Bialego, hm? Ilu jeszcze Żydow będziemy nagradzać orderem-godlem Polski, ktora oni i tak mają w dupie. Mają, mają! Posluchalbys co amerykanscy studenci zydzi mowia o Polsce w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: Do licha, "Adam" IP: *.ipt.aol.com 08.11.02, 01:14 Gość portalu: AdamM (nie zalogow napisał(a): > Niedobrze mi się robi jak czytam twoje teksty wytykające Polsce mniej lub > bardziej realne wady, gdyż wady są wszędzie ******************* -Kr.Czy otwieranie oczu na FAKTY jest wytykaniem wad???Od ladnych kilkunastu lat zachodze w glowe co za diabel kaze Polakom piac z zachwytu nad soba i jeszcze obrazac sie,kiedy inni tego zauroczenia nie podzielaja??? i kochanej osobie mozesz powiedzieć > > jaka jest wspaniala, **************** -Kr. W moim przekonaniu,ale juz nie zmuszam aby inni to przekonanie podzielali ciepla, etc. ale mozesz też zwrócić uwagę na stan jej > uzębienia, **************** -Kr. Jesli cos jest nie w porzadku-wyganiam do stomatologa niedoskonalosci myslenia, ******************* -Kr. podobnie-jesli szwankuje-polecam odpowiednia lekture i samoksztalcenie (trzeba przyznac,ze to trudniejsze od stomatologa) etc. Biale i czarne. Więc za to cie nie > lubie, gdyż w mojej opinii ludzie nie szanujący swojego kraju nie zaslugują na > szacunek. ******************** -Kr. Po pierwsze primo;) co znaczy "szanowac" SWOJ kraj???Zajmijmy sie najpierw tym "szanowaniem"-jak boga nie kocham,za chuja nie wiem dla jakich przyczyn mialbym go szanowac,skoro on sam siebie nie szanuje-to tak jakbym pospolita kurwe spod latarni(czy obecnie na "topie"-tirowke)traktowal niczym dame na dworze Ludwika XIV.Po drugie primo;) podaj kilka przyczyn dajacych przyczynek do tego szacunku-obalenie komuny-nie-to zrobil Miszka Gorbaczow(Polacy moga co najwyzej obalic litra na dwu bez wyraznych skutkow)-ze papiez Polak???Jeszcze przyjdzie nam(i to w niedlugim czasie) wstydzic sie tego "Polaka",ze Walynsa?? Tez nie-PRAWDZIWYM przywodca strajkujacych stoczniowcow w 1980 byla ANNA WALENTYNOWICZ,poza tym Gdansk WCALE NIE BYL PIERWSZYM-byl nim LUBLIN.Co by tu jeszcze-o gospodarce juz nawet gadac nie warto-mozna co najwyzej splunac,moze historia??tez kurwa nie-co krok to "moczenie dupy".Moze ty znasz jakies lepsze przyklady??? Teraz co do "mojego" kraju-widzisz -tutaj roznimy sie pogladami-niby dlaczego ma on byc MOJ???Dlatego,ze sie w nim urodzilem???Wszak nikt mnie o zdanie nie pytal!!Nie moj wybor,USA-TO JEST MOJ WYBOR!!!I to jest obecnie naprawde MOJ kraj.Mozesz mi zarzucic,ze wobec tego nie mam prawa sie wypowiadac na polskich forach(czy forumach?)-dopoki mam obywatelstwo-mam takie prawo-a zrzeczenie sie tegoz wcale nie jest takie proste-jak zwykle,czysto po "polskiemu"-to co moze byc proste,trzeba zajebiscie skomplikowac!!! Jednak w związku z Twoją opinią o Geremku przyznaję, ze zostalem > wtloczony w krzeslo! Zgadzam się z nią bowiem; zgadzam się, ze ten żałosny > nieuk ekonomiczny i dość tępy facet przyczynil sie do zniszczenia polskiej > gospodarki i wielu funkcjonujacych struktur spolecznych. ********************* -Kr. No i widzisz-jednak z kazdym mozna dojsc do pewnych wspolnych wnioskow-jak Poznaniak z Poznaniakiem Nie proś mnie o > konkrety - jest ich pelno (chociazby brak planu odleglego rozwoju Polski po > 1989) ale mniejsza z tym. Dla mnie Geremek jest palantem i nieukiem, jak > większośc profesorow, z ktorymi mialem nieszczęście się zetknąć. ******************* -Kr. Rowniez w tym miejscu podzielam twoja opinie-KAZDY naukowiec ma w sobie cos jak ja to okreslam z "erotomana-teoretyka"-wie jak sie to robi,zna wszystkie techniki,lecz za chuja nie potrafi babki "rozebrac"(oczywiscie to ONA SAMA powinna sie rozebrac).Podobnie sprawa ma sie z balcerem-zachodze w glowe kto i po co wpieprzyl "profesora" na stanowisko,na ktorym srednio rozgarniety glowny ksiegowy poradzilby sobie dziesiec razy lepiej-no,ale Polacy za "olsnieni" tymi "tytulami" wydaje sie durniom,ze im bardziej "utytulony"(raczej utytlany)-tym lepszym bedzie fachura-gdy tymczasem TO GOWNO PRAWDA,nie mowiac juz o fakcie,ze ta cala RPP jak jeden maz i jedna babka(popierdolona Ziolkowska z Poznania)powinna zawisnac za jajca,takoz za pochwe na jakiejs niesympatycznej latarni. Order Orla > Bialego, hm? Ilu jeszcze Żydow będziemy nagradzać orderem-godlem Polski, ktora > oni i tak mają w dupie. ***************** -Kr. Jesli sie indentyfikuje z tym krajem,to niech to bedzie sobie Zyd,Mongol,czy nawet Marsjanin-chodzi o to ZA JAKIE KURWA "ZASLUGI" ten kawalek blachy???Jesli bowiem za rozpizdzienie gospodarki-to chyba nalezalby mu sie... nie wiem-Krzyz Zelazny,moze Legia Honorowa,albo Order Podwiazki,czy odznaka amerykanskiej druzyny futbolowej-ale nie kurna najwyzsze odznaczenie kraju,doprowadzonego przez takich geremkow do totalnej ruiny!! Mają, mają! Posluchalbys co amerykanscy studenci zydzi > mowia o Polsce w Polsce. ********************* -Kr. Po pierwsze -skad wiesz,ze to byli Zydzi???Po drugie-nie mialem okazji slyszec,po trzecie-czy mowili nieprawde???po czwarte-jesli tak bylo-trzeba bylo dac im po glupich ryjach i takiego kopa w dupe,zeby do Ameryki bez samolotu dolecieli-oczywiscie na twoim miejscu,bo mnie to wisi kalafiorem,skoro o kraju swego urodzenia niewiele dobrego moge powiedziec-wole milczec,ale tez mnie wkurwia,kiedy Polska kojarzy im sie z Syberia(pierdolone nieuki-sami nie wiedza ile maja stanow,albo amerykanski inzynier uwaza,ze 2,5 do kwadratu to 5-jak boga nie kocham-sam bylem tego swiadkiem-no,ale Balcer u nich robil te swoje partyjne stypendia-wiec czemu mozna sie dziwic,ze ten chuj liczyc nie umie!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM (nie zalogow na razie tylko tyle: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.11.02, 09:29 Mają, mają! Posluchalbys co amerykanscy studenci zydzi > mowia o Polsce w Polsce. ********************* -Kr. Po pierwsze -skad wiesz,ze to byli Zydzi???Po drugie-nie mialem okazji slyszec,po trzecie-czy mowili nieprawde???po czwarte-jesli tak bylo-trzeba bylo dac im po glupich ryjach i takiego kopa w dupe,zeby do Ameryki bez samolotu dolecieli-oczywiscie na twoim miejscu,bo mnie to wisi kalafiorem,skoro o kraju swego urodzenia niewiele dobrego moge powiedziec-wole milczec,ale tez mnie wkurwia,kiedy Polska kojarzy im sie z Syberia(pierdolone nieuki-sami nie wiedza ile maja stanow,albo amerykanski inzynier uwaza,ze 2,5 do kwadratu to 5-jak boga nie kocham-sam bylem tego swiadkiem-no,ale Balcer u nich robil te swoje partyjne stypendia-wiec czemu mozna sie dziwic,ze ten chuj liczyc nie umie!!) Wiem, bo to była moja studentka [jesli mowi I am Jewish, to przeciez wystarczy]. Czyli wiele z rad, o ktorych piszesz odpada. Krakenie, proszę Cie opanuje się. Opanuj się, proszę cie jeszcze raz, póki czas. To nie jest tak, ze my jestesmy źlii, a inni sa dobrzy. My glupi inni madrzy. Masa ludzi w Polsce pracuje glowa i rekami, aby w Polsce bylo lepiej i mądrzej. I zeby nie trzeba sie bylo wstydzić. Ja sam 2 lata temu nie odwrocilem sie plecami do 30 Polakow w Grecji, ktorzy być moze skonczyliby źle na tamtejszych polach [bez jedzenia, pieniedzy, etc] i wywalczylem [nie sam - z GW + paroma innymi ludźmi], ze za 1 dzien mieli darmowy autobus i wracali do kraju. Czy moglem powiedziec: "Jebac ich tepakow po chuj jada na robotę na lewo bez grosza jak mają 60 lat i prawie padają na serce?". Moze i ktos by mogl. To nie moj styl. Oni na pewni zapamietaja, ze im wtedy pomoglismy bezinteresownie i jeszcze pieniadze dalismy. I wrocili. Moze kiedys oni beda pomagac innym. Lub ich dzieci. Niewazne, na razie. Mam taką uwagę: jeśli dalej chcesz trwać w swojej niechęci do Polski to ja już nie bede czytal Twoich listow. Otworzę nastepny list i to koniec. Tak sie nie postepuje. Nie chcesz miec swojej ojczyzny przodkow to nie. Twoja sprawa. Ale to droga donikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: na razie tylko tyle: IP: *.ipt.aol.com 08.11.02, 14:19 Gość portalu: AdamM (nie zalogow napisał(a): > Mają, mają! Posluchalbys co amerykanscy studenci zydzi > > mowia o Polsce w Polsce. > ********************* > -Kr. Po pierwsze -skad wiesz,ze to byli Zydzi???Po drugie-nie mialem okazji > slyszec,po trzecie-czy mowili nieprawde???po czwarte-jesli tak bylo-trzeba bylo > > dac im po glupich ryjach i takiego kopa w dupe,zeby do Ameryki bez samolotu > dolecieli-oczywiscie na twoim miejscu,bo mnie to wisi kalafiorem,skoro o kraju > swego urodzenia niewiele dobrego moge powiedziec-wole milczec,ale tez mnie > wkurwia,kiedy Polska kojarzy im sie z Syberia(pierdolone nieuki-sami nie wiedza > > ile maja stanow,albo amerykanski inzynier uwaza,ze 2,5 do kwadratu to 5-jak > boga nie kocham-sam bylem tego swiadkiem-no,ale Balcer u nich robil te swoje > partyjne stypendia-wiec czemu mozna sie dziwic,ze ten chuj liczyc nie umie!!) > > > > > Wiem, bo to była moja studentka [jesli mowi I am Jewish, to przeciez > wystarczy]. Czyli wiele z rad, o ktorych piszesz odpada. ******************* -Kr. Niby dlaczego jesli byly z USA-nie powinno ich dziwic,jesli za glupote dostalyby w morde! > > Krakenie, proszę Cie opanuje się. Opanuj się, proszę cie jeszcze raz, póki > czas. ******************* -Kr. Alez ja jestem opanowany-moze nawet za bardzo!! To nie jest tak, ze my jestesmy źlii, a inni sa dobrzy. My glupi inni > madrzy. ******************** -Kr. Wcale nie twierdze,ze Polacy sa glupsi,lub gorsi od innych nacji-ja twierdze jedynie,ze Polak,Polakowi-Polakiem,a to zupelnie co innego. Co do poziomu umyslowego wszedzie mowie,ze najglupsi sa chyba Amerykanie-wczoraj wlasnie syn konczacy high school(czyli odpowiednik polskiego LO) opowiadal,ze mial wlasnie test z matematyki i jedno z pytan brzmialo: obliczyc 30% z 70-bez zbednego obliczania odpowiedzial 21-i odpowiedz nie zostala zaliczona-BO NIE KORZYSTAL Z KALKULATORA!!Takie maja "testy" w ostatniej klasie szkoly sredniej. Na pytanie z historii starozytnego Egiptu-kim byl Imhotep-80% odpowiedzialo,ze kaplanem z filmu "Mumia",ktory zamordowal faraona-TAKI JEST ICH POZIOM WIEDZY Masa ludzi w Polsce pracuje glowa i rekami, aby w Polsce bylo lepiej i > mądrzej. ***************** -Kr. Tez to robilem,a nawet (o naiwny) w 1989 zakladalem w swym zakladzie w Poznaniu "Solidarnosc"-szybko jednak stracilem zludzenia,kiedy zobaczylem w jaki sposob zostal "wybrany" na szefa regionu niejaki Palubicki I zeby nie trzeba sie bylo wstydzić. Ja sam 2 lata temu nie odwrocilem > > sie plecami do 30 Polakow w Grecji, ktorzy być moze skonczyliby źle na > tamtejszych polach [bez jedzenia, pieniedzy, etc] i wywalczylem [nie sam - z GW > > + paroma innymi ludźmi], ze za 1 dzien mieli darmowy autobus i wracali do > kraju. Czy moglem powiedziec: "Jebac ich tepakow po chuj jada na robotę na lewo > > bez grosza jak mają 60 lat i prawie padają na serce?". Moze i ktos by mogl. To > nie moj styl. ******************** -Kr. Bardzo ci sie to chwali!!!Jednak czy oni nie zostali przypadkiem "wydymani" przez polskich posrednikow w kraju??Podobnie jak tegoroczni polscy studenci,ktorzy przyjechali popracowac podczas wakacji do USA??? Oni na pewni zapamietaja, ze im wtedy pomoglismy bezinteresownie > i jeszcze pieniadze dalismy. I wrocili. Moze kiedys oni beda pomagac innym. Lub > > ich dzieci. Niewazne, na razie. *************** -Kr. Widzisz,mnie na poczatku emigracji ZADEN Polak nie pomogl,nawet zapytany o tak prosta sprawe jak procedura zalatwiania jakiegos interesu w urzedzie amerykanskim-dzis juz nawet nie pytam-sam wole zasiegnac informacji u zrodla!I trzymam sie od "polonii" jak najdalej > > Mam taką uwagę: jeśli dalej chcesz trwać w swojej niechęci do Polski to ja już > nie bede czytal Twoich listow. **************** -Kr. Ty znowu swoje-dlaczego tak jest,ze wyciaganie wlasnych brudow na wlasnym przeciez podworku od razu nazywane bywa "szkalowaniem" narodu,"pluciem" na ojczyzne,"sraniem" we wlasne gniazdo??? Otworzę nastepny list i to koniec. Tak sie nie > postepuje. Nie chcesz miec swojej ojczyzny przodkow to nie. ************************** -Kr. Teraz mam wlasnie swoja ojczyzne-a "ojczyzna przodkow" to ona bedzie dla moich synow i wnukow! Twoja sprawa. Ale > to droga donikąd. > **************** -Kr. Nie sadze,ze masz racje-wlasnie teraz MAM przed soba cel! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM (nie zalogow Krakenie, IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.11.02, 16:15 Kr. Bardzo ci sie to chwali!!!Jednak czy oni nie zostali przypadkiem "wydymani" przez polskich posrednikow w kraju??Podobnie jak tegoroczni polscy studenci,ktorzy przyjechali popracowac podczas wakacji do USA??? Oczywiscie, ze tak bylo, to przecież jasne. Czy ty myslisz, ze ja nie widzę tych bandytow wokół, co gotowi sprzedać, ukraść, dół pod kimś wykopać? Ale oni nie będa wieczni. A trzeba pracować na lepszy kraj i lepszy narod. Skoro jestes z Poznania to wiesz, ze metoda malych krokow ma u nas w regionie i miescie wielu zwolennikow. Cieszę się, ze dajesz sobie radę w USA. Zyczę Ci z calego serca, aby sprawy szly dobrze - dla Ciebie i Twojej rodziny. Jesli będziesz potrzebowal czegokolwiek w czym moja skromna osoba przebywająca w kraju moglaby pomoc daj znać. To tyle na razie. adamm00@gazeta.pl PZDR :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re; Adamie IP: *.ipt.aol.com 08.11.02, 18:54 Gość portalu: AdamM (nie zalogow napisał(a): > Kr. Bardzo ci sie to chwali!!!Jednak czy oni nie zostali > przypadkiem "wydymani" przez polskich posrednikow w kraju??Podobnie jak > tegoroczni polscy studenci,ktorzy przyjechali popracowac podczas wakacji do > USA??? > > Oczywiscie, ze tak bylo, to przecież jasne. Czy ty myslisz, ze ja nie widzę > tych bandytow wokół, co gotowi sprzedać, ukraść, dół pod kimś wykopać? Ale oni > nie będa wieczni. A trzeba pracować na lepszy kraj i lepszy narod. Skoro jestes > > z Poznania to wiesz, ze metoda malych krokow ma u nas w regionie i miescie > wielu zwolennikow. Cieszę się, ze dajesz sobie radę w USA. Zyczę Ci z calego > serca, aby sprawy szly dobrze - dla Ciebie i Twojej rodziny. Jesli będziesz > potrzebowal czegokolwiek w czym moja skromna osoba przebywająca w kraju moglaby > > pomoc daj znać. To tyle na razie. adamm00@gazeta.pl > > PZDR :) **************** =Kr. Wielkie dzieki-mam zamiar w przyszlym roku zawitac do grodu nad Warta- wiec ...nigdy nie wiadomo > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ₧ tylko urban i giermek maja sie dobrze a w Balona IP: 68.22.168.* 08.11.02, 15:16 zrobieni kibice , czyli caly narod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.02, 20:52 Gość portalu: Polak napisał(a): > Hańba!!!Tylu jest w Polsce prawdziwych patriotów!!!! Nie widze tutaj zadnej hanby , a raczej wyraz uznania.Jakich patriotow masz na mysli ,czy aby nie tych , ktorzy gdy krzykna policja to wszyscy uciekaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.mov.pl 07.11.02, 21:44 Przecież to żadne zaskoczenie! Już od 1990 roku ["gruba kreska"], wyraźnie było widać z kim jest po drodze Unii Demokratycznej, przerobionej na Unię Wolności.Wszyscy jej liderzy z guru A.Michnikiem na czele, potrzebowali w latach 80 robotników jedynie do tego, żeby na własnych plecach wynieśli tą "elitę" z politycznego niebytu. Fraternizacja różowych z czerwonymi nie jest już kamuflowana. Wystarczy posłuchać obecnego szefa UW p. W.Frasyniuka, aby utwierdzić się w przekonaniu, jak zależy tym "mężom stanu" na krajanach. Długo można by pisać o etyce tych kameleonów,jednak bez nadziei,że ci mali ludzie potrafią jeszcze zachować twarz. Przyjęcie przez prof. Geremka orderu z rąk "Prezydenta Wszystkich Polaków",potwierdza jedynie różne teorie spiskowe.Obawiam się,a właściwie jestem niestety o tym przekonany, że pasztet jaki szykują nam ci wszyscy"dobrodzieje", już w nieodległym czasie będzie się większości Polaków odbijał potężną czkawką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Zbychu marzy o robotniczym rzadzie IP: *.rdu.bellsouth.net 08.11.02, 05:41 w 1945 mial takowy. Gomulka tez byl glupi i robolowaty. Wszrdzie w kapitalistycznym swiecie rzadza elity ksztalcone i intelektualnie zawansowane. NIE RZADZA ROBOTNICY! Wiec nie mieszaj pojec. Walczyli wszyscy i wszyscy po walce znalezli miejsce. Robotnicy tam gdzie byli i inteligenci opozycji i komunistyczni, w miejscu gdzie zwykle inteligenci sa: we wladzy politycznej , a w kapitalizmie i w ekonomicznej Kapitalizm to rzady bogatych. Zyj z tym, bo nie masz wyboru. Gość portalu: Zbychu napisał(a): > Przecież to żadne zaskoczenie! Już od 1990 roku ["gruba kreska"], wyraźnie było > > widać z kim jest po drodze Unii Demokratycznej, przerobionej na Unię > Wolności.Wszyscy jej liderzy z guru A.Michnikiem na czele, potrzebowali w > latach 80 robotników jedynie do tego, żeby na własnych plecach wynieśli > tą "elitę" z politycznego niebytu. Fraternizacja różowych z czerwonymi nie jest > > już kamuflowana. Wystarczy posłuchać obecnego szefa UW p. W.Frasyniuka, aby > utwierdzić się w przekonaniu, jak zależy tym "mężom stanu" na krajanach. Długo > można by pisać o etyce tych kameleonów,jednak bez nadziei,że ci mali ludzie > potrafią jeszcze zachować twarz. Przyjęcie przez prof. Geremka orderu z > rąk "Prezydenta Wszystkich Polaków",potwierdza jedynie różne teorie > spiskowe.Obawiam się,a właściwie jestem niestety o tym przekonany, że pasztet > jaki szykują nam ci wszyscy"dobrodzieje", już w nieodległym czasie będzie się > większości Polaków odbijał potężną czkawką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Do Baby IP: *.mov.pl 08.11.02, 10:27 Gość portalu: baba napisał(a): > w 1945 mial takowy. Gomulka tez byl glupi i robolowaty. Wszrdzie w > kapitalistycznym swiecie rzadza elity ksztalcone i intelektualnie zawansowane. > NIE RZADZA ROBOTNICY! Wiec nie mieszaj pojec. Walczyli wszyscy i wszyscy po > walce znalezli miejsce. Robotnicy tam gdzie byli i inteligenci opozycji i > komunistyczni, w miejscu gdzie zwykle inteligenci sa: we wladzy politycznej , > a w kapitalizmie i w ekonomicznej Kapitalizm to rzady bogatych. Zyj z tym, bo > nie masz wyboru! > Czy intelektualnie zaawansowany, to ten, który wyrzekł się WARTOŚCI dla doraźnych korzyści? Jest wielu robotników przewyższających poziomem umysłowym sporą część profesorów z komunistycznego nadania.Prosty człowiek, to nie koniecznie cham, po trupach idący do swojego małego celu. Oczywiście, także wśród ludzi wykształconych jest wielu o wysokim morale. Tyle, że zdecydowana większość z nich, nie chce mieć nic wspólnego z tą naszą polityczną "elitą". Tylko te kraje są bogate, w których dobra spływają na całe społeczeńswo, a nie opływają w nie tylko rządzący. U nas, w okresie transformacji kreatury z nadania oraz "nawrócona" opozycja, uwiły sobie ciepłe gniazdka i ustawiają swoich potomków w przyszłej, ponownie "wolnej" Polsce. Pomylenie pojęć, to Twoja ufność w bezinteresowność większości naszych polityków. Póki co, to w naszym kraju mowy nawet nie ma o jakimś kapitaliźmie, to zwykła republika kolesiów. A co do naszych wyborów i życiu tu i teraz: byłem tu, jestem i będę, ale nie koniecznie w końskich okularach. Pozdrawiam, Zbychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.02, 21:54 Gość portalu: Zbychu napisał(a): > Przecież to żadne zaskoczenie! Już od 1990 roku ["gruba kreska"], wyraźnie było > > widać z kim jest po drodze Unii Demokratycznej, przerobionej na Unię > Wolności.Wszyscy jej liderzy z guru A.Michnikiem na czele, potrzebowali w > latach 80 robotników jedynie do tego, żeby na własnych plecach wynieśli > tą "elitę" z politycznego niebytu. Fraternizacja różowych z czerwonymi nie jest > > już kamuflowana. Wystarczy posłuchać obecnego szefa UW p. W.Frasyniuka, aby > utwierdzić się w przekonaniu, jak zależy tym "mężom stanu" na krajanach. Długo > można by pisać o etyce tych kameleonów,jednak bez nadziei,że ci mali ludzie > potrafią jeszcze zachować twarz. Przyjęcie przez prof. Geremka orderu z > rąk "Prezydenta Wszystkich Polaków",potwierdza jedynie różne teorie > spiskowe.Obawiam się,a właściwie jestem niestety o tym przekonany, że pasztet > jaki szykują nam ci wszyscy"dobrodzieje", już w nieodległym czasie będzie się > większości Polaków odbijał potężną czkawką. Nie znasz dokladnej premiera Mazowieckiego , nie mowiac o zrozumieniu sensu jego slow.Gdybys przeczytal i zrozumial nie napisal bys tych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: Telia:* / *.telia.com 08.11.02, 02:41 Gość portalu: Polak napisał(a): > Hańba!!!Tylu jest w Polsce prawdziwych patriotów!!!! ======================= - To nie hanba.. to kabaret. Order Orla Bialego zaczyna byc tyle samo wart, co i Noblowska Nagroda Pokoju.. Juz tu, w postach nizej.. Polacy sa pouczani kim sa, i gdzie jest ich miejsce. I dobrze. Niech wiedza czyj to kraj i kto tu rzadzi. Shalom "wlasciciele"! lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Gratulacje!!! IP: *.kki.krakow.pl 08.11.02, 11:16 Gratulacje dla Profesora! Szkoda, ze tak późno, ale lepiej późno niż wcale. Niewielu jest godniejszych tego wyróżnienia. smk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mielony Re: Gratulacje!!! IP: *.dipool.highway.telekom.at 08.11.02, 20:58 co swiatlejszym uczestnikom tego forum pragne przypomniec ze order orla bialego ustanowil niejaki krol stas kochanek katarzyny i dekorowal nim co wiekszych zdrajcow.targowiczan i innych.godne nawiazanie do historii i w dobre rece trafia.jesli ktos chce spojrzec jeszcze glebiej w historie polski to jest tam taki drobny epizod gdzie cesarz austryjacki ofiarowal niejakimu zamojskiemu tytul ksiazecy wraz z orderami a on odpowiedzial ze ma gdzies tytul i ordery.ale to bylo tak dawno Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Gratulacje!!! 08.11.02, 22:49 Gość portalu: mielony napisał(a): > co swiatlejszym uczestnikom tego forum pragne przypomniec ze order orla bialego > ustanowil niejaki krol stas kochanek katarzyny i dekorowal nim co wiekszych > zdrajcow Nie tylko Orła Białego, także ordery VM i św. Stanisława to jego dzieło. Ale taka była widać wtedy moda, żeby ustanawiać ordery, a że z woli JCM Kaśki II wtedy on rządził, to i on ustanawiał. Zresztą nikt w Polsce po 1918 nie czuł zapachu Targowicy z tych odznaczeń. Św. Stanisław poszedł w diabły - i dobrze, bo tę personę chciałoby się zapomnieć. A VM - był, jest i będzie zaszczytem (może z wyj. tych nadanych przez czerwonych - ale oni zdecydowanie nie mieli do tego prawa). Chociaż ks. J. Poniatowski, po Targowicy zrzekł się VM i odesłał go z obrzydzeniem królowi. Może dlatego, że nie był VM wtedy jeszcze krzyżokształtny, ale jajokształtny. A może był inny powód. > i ofiarowal niejakimu zamojskiemu Nie zamojskiemu a Zamoyskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Gratulacje!!! IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.02, 22:46 Gość portalu: mielony napisał(a): > co swiatlejszym uczestnikom tego forum pragne przypomniec ze order orla bialego > > ustanowil niejaki krol stas kochanek katarzyny i dekorowal nim co wiekszych > zdrajcow.targowiczan i innych.godne nawiazanie do historii i w dobre rece > trafia.jesli ktos chce spojrzec jeszcze glebiej w historie polski to jest tam > taki drobny epizod gdzie cesarz austryjacki ofiarowal niejakimu zamojskiemu > tytul ksiazecy wraz z orderami a on odpowiedzial ze ma gdzies tytul i > ordery.ale to bylo tak dawno Spojrzec nie wystarczy , trzeba jeszce pojac. Wyglada mi na to , zes wacpan spojrzal przelotnie ,ale nic nie pojal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: 62.233.204.* 09.11.02, 13:34 Bardzo się cieszę, że prof. Bronisław Geremek dostał ten order. Zasłużył na niego, bo dobrze zapisał się w historii Polski. Cieszę się też, że miałem okazję żyć w tej samej epoce, co Bronisław Geremek, a nawet poznałem go osobiście. To znamienne, jak wiele jest tu głosów wyrażających agresywną wrogość wobec Geremka. Ludzie wybitni zawsze wywoływali niechęć u pospólstwa i gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beni Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.utfors.se 10.11.02, 21:35 Podpisuje sie pod wypowiedzia ww Tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Order Orła Białego dla prof. Geremka IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.02, 22:52 Gość portalu: ww napisał(a): > Bardzo się cieszę, że prof. Bronisław Geremek dostał ten order. Zasłużył na > niego, bo dobrze zapisał się w historii Polski. Cieszę się też, że miałem > okazję żyć w tej samej epoce, co Bronisław Geremek, a nawet poznałem go > osobiście. > To znamienne, jak wiele jest tu głosów wyrażających agresywną wrogość wobec > Geremka. Ludzie wybitni zawsze wywoływali niechęć u pospólstwa i gawiedzi. Wyraziles sie bardzo oglednie , zarowno na temat niecheci do prof.Geremka jak rowniez co do gawiedzi.Na forum tym w wiekszosci wypowiedzi w stosunku do intelektualistow zieje nienawisc ,graniczaca z paranoia.Nie sadze aby gawiedz byla zdolna do nienawisci.Motloch i holota tak. Odpowiedz Link Zgłoś