Dodaj do ulubionych

Do Kagana!

IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 06.11.02, 20:35
Kagan nie wiem czy czytasz Swiat! Tam szukaja Beaty, zaginela podczas
zamachu na Bali. Potrzebni im sa ludzie, ktorzy mieszkaja w Australii.
Tytul watku: "Po zamachu na Bali. Szukamy Beaty". Moze potrafisz pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Beata sama winnaswego losu ;( IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 07.11.02, 03:34
      Gość portalu: Rob napisał(a): Kagan nie wiem czy czytasz Swiat! Tam szukaja Beaty, zaginela podczas
      zamachu na Bali. Potrzebni im sa ludzie, ktorzy mieszkaja w Australii.
      Tytul watku: "Po zamachu na Bali. Szukamy Beaty". Moze potrafisz pomoc.
      K: Przykro mi, ale sam sobiebyla winna. Gdyby sledzila wydarzenia na swiecie to by wiedziala, ze po tym,
      jak Australia wyslala swe wojska na wyspe Timor, aby przepedzic stamtad Indonezyjczykow i objac
      kontrole ekonomiczna nad pobliskimi zlozami ropy i gazu, to owi Indonezyjczycy beda sie starali odplacic
      Australijczykom "pieknym za nadobne".
      Bali jest bardzo blisko innych wysp archipelagu, na ktorym lezy Indonezja. Nie moglo byc wiec tak, ze cala
      Indonezja bedzie niebezpieczna a Bali bezpieczne. Jak ktos nie potrafi myslec, to juz jest tylko jego (jej)
      wina. Winie tu wiec i kosciol, ktory oducza ludzi od samodzielnego myslenia i wyciagania wnioskow z
      faktow. Beata pojechala (poleciala?) na Bali przez swa wlasna glupote, i przez jeszcze wieksza glupote
      poszla do klubu "nuer fuer Australien (& other white people)"... Przykro mi ze zginela, ale postapila jak
      przechodzien co wchodzi na jezdnie mimo czerwonego swiatla dla pieszych. Jest wiec sama winna
      swego losu...:(
      Kagan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka