franciszekszwajcarski Jurek nie dopuszcza do głosowania KRRiT 26.01.06, 23:52 PiSu w ogóle nie ma na sali. siedzi sama opozycja i sie smieje z Jurka. A on im mówi, że teraz zamiast głosowań jakiś wiceminister będzie odpowiadać na pytania posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Dziękuję. Powinni dla świętego spokoju dogadać się 26.01.06, 23:53 PIs z PO i wybrać ludzi PO. Taki gest dobrej woli nic by Jarka nie kosztwował, bo 1 z senatu i 2 od kaczora i tak da PIS-owi większośc w krajowej radzie . Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Dziękuję. Powinni dla świętego spokoju dogada 26.01.06, 23:55 ale PO nie chce poprzeć Kochanowskiego na RPO. Dzisiaj S.Nowak mówił w TVN24 że Kochanowski jest absolutnie nie do przyjęcia i że zrobił na PO fatalne wrażenie. Z kolei PiS nie chce poprzeć tego kolesia z Samoobrony, bo naprawde woli Arabskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Chyba że tak. Kochanowski też ważny, musi być 26.01.06, 23:57 RPO, bo Zoll zwariował do reszty na tym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski ach żałuj że tego nie widzisz 27.01.06, 00:01 Jaki ten Jurek dzisiaj grzeczny. Na razie sie nie poddaje, ale jest łagodny, mniej pewny i chyba sam już nie wiem co ma robić. Kaczyńskiego nie ma na sali. Doszli do ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: A posłowie PIS gdzie są? 27.01.06, 00:05 Częściowo wrócili. Ale już Jurek znowu ogłosił przerwe. Takiego smutnego Jurka jeszcze nie widziałem. Natomiast przed wznowieniem obrad o 23.40 sala skandowała "Kotlinowski". Tego, żeby ktoś w Sejmie krzyczał też jeszcze nigdy nie widziałem. Aż żal iśc spać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Pisal wyzej, ze ich nie ma... I w tym caly urok 27.01.06, 00:05 tej sytuacji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski jest znowu. Komorowski zgłosił wniosek formalny 26.01.06, 23:57 o powrót do porządku obrad, który przewiduje głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Kopacz do Jurka: pan wymaga interwencji lekarza :) 26.01.06, 23:58 Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Kochanowski przepadnie - oby!!! 27.01.06, 00:05 To żałosna kreatura. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia obraza burdelu.... 27.01.06, 00:23 Jechałam dzisiaj taksówką a taksówkarz słuchał radia i na wieści z Sejmu (nawet nie wiem o co chodziło) zaczął się indyczyć w stylu: banda trutniów, która za nic ma nas, nasze sprawy itd.. Ja na to - ma pan rację, też ma tego wszystkiego dość, to po prostu burdel a on się obruszył i mówi: Jaki burdel! to pbraza burdelu! W burdelu jest porządek - jest burdelmama, są dziwki, ktore wiedzą co mają robić, jest cennik, jest porządek:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm hehehe no tak w burdelu zawsze porządnie i czysto 27.01.06, 00:29 bo inaczej sanepid przyjdzie. A w Sejmie? Niektórzy posłowie z obawy o własne życie nawet się wykąpać nie mogą :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Hehehe...Bedzie alarm w PiSuarze - by zdazyli 27.01.06, 00:04 sie zjawic na sali sejmowej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Dadzą radę, niestety. 27.01.06, 00:06 Przecież jeśli Jurek zarządzi tę przerwę do jutra, jak już zrobił, to mogą mu skoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
alleluja_i_do_przodu Niech te gnoje sejmowe wezmą się do roboty 27.01.06, 00:03 Bo przerwę to sobie kurvva robią od 5 miesięcy. Co to ma być! Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm LPR i SO jeszcze nie przekupione stołkami? 27.01.06, 00:07 i głosów dla pierwszego RPO z tytułem dra nie starczy? Czy Jurek nie wróci po przerwie? Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: LPR i SO jeszcze nie przekupione stołkami? 27.01.06, 00:08 elfhelm napisał: > i głosów dla pierwszego RPO z tytułem dra nie starczy? > > Czy Jurek nie wróci po przerwie? Zarządzi przerwę do jutra i będzie po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: LPR i SO jeszcze nie przekupione stołkami? 27.01.06, 00:11 no własnie sie zastanawiam dlaczego teraz nie ogłosił przerwy do jutra, tylko na pół godziny. Możliwe, że po prostu Jarek poszedł spać i nie mogą sie do niego dodzwonić, a bez Jarka cała reszta partii jest kompletnie jak niemowlak we mgle. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: LPR i SO jeszcze nie przekupione stołkami? 27.01.06, 00:14 A Jarka nie było? Dziwne, bo u Lisa prosił, żeby nie musiał siedzieć zbyt długo, żeby zdążył na głosowania. Korki o północy to podejrzana sprawa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: LPR i SO jeszcze nie przekupione stołkami? 27.01.06, 00:16 no własnie bardzo podejrzana. zastanawiam się czy PiS może teraz z PO uzgadniać nowego, kompromisowego kandydata na RPO, żeby wyjść ze ślepego zaułka. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: LPR i SO jeszcze nie przekupione stołkami? 27.01.06, 00:17 franciszekszwajcarski napisał: > no własnie bardzo podejrzana. zastanawiam się czy PiS może teraz z PO uzgadniać > > nowego, kompromisowego kandydata na RPO, żeby wyjść ze ślepego zaułka. Wątpię. Raczej Lepperowi i Giertychowi obiecują, że poprą jakieś następne senioralne. Kochanowskiego raczej nie odpuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: LPR i SO jeszcze nie przekupione stołkami? 27.01.06, 00:19 Ale Lepper nie chce już żadnego senioralnego. On chce członka KRRiT i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: LPR i SO jeszcze nie przekupione stołkami? 27.01.06, 00:20 franciszekszwajcarski napisał: > Ale Lepper nie chce już żadnego senioralnego. On chce członka KRRiT i koniec. To jeśli rzeczywiście się uprze, pewnie go dostanie. Zobaczymy. Cholera, ciekawie się zrobiło, a spać przecież trzeba. Nie mieli kiedy się kłócić? Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: a co najpierw? RPO czy KRRiT? 27.01.06, 00:26 Nie wiem. Ale chyba nie chcesz sugerować, że Pisowcy mogą być aż takimi złamasami, żeby swoich koalicjantów wydymać już w następnym głosowaniu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: a co najpierw? RPO czy KRRiT? 27.01.06, 00:27 Chyba nie - jak PO będzie przeciw Kochanowskiemu, to żaden z jej kandydatów do KRRiT nie przejdzie. Za karę :) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: a co najpierw? RPO czy KRRiT? 27.01.06, 00:30 Pierwsze jest chyba KRRiT. PiS bardzo chce poprzeć Arabskiego, ale w zamian chce poparcia PO dla Kochanowskiego, a PO mówi im, żeby spadali. Jednocześnie Lepper z Giertychem też mówią żeby spadali. No a jednocześnie i Giertych i Lepper i Tusk mówią " jak chcecie wybory, to okej, niech będzie, prosze bardzo". A PiS stoi sam na środku i chyba robi buuuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: a co najpierw? RPO czy KRRiT? 27.01.06, 00:32 franciszekszwajcarski napisał: > A PiS stoi sam na środku i chyba robi buuuuu. Dlaczego? Chyba nie uwierzył w ten ostatni sondaż? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: a co najpierw? RPO czy KRRiT? 27.01.06, 00:34 Dlatego, że sam nie da rady przegłosować Kochanowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: a co najpierw? RPO czy KRRiT? 27.01.06, 00:36 Spokojna głowa, klepną go za tego pipsztaka z Samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: a co najpierw? RPO czy KRRiT? 27.01.06, 00:39 Na to wygląda. To dość smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
jaerk Re: a co najpierw? RPO czy KRRiT? 27.01.06, 00:40 Ale to jest "BUUUU" wymyślone przez największego stratega;-) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: LPR i SO jeszcze nie przekupione stołkami? 27.01.06, 00:23 Ale jak PiS mając do wyboru jakiegoś trepa z Samoobrony i Arabskiego z PO, który ma więcej kumpli w PiS niż w PO i z którym nawet Kurski sie kumpluje, wybierze trepa z SO, to sie pół klubu PiS tak wnerwi na Kaczyńkiego, że może być z tego straszna chryja. Więc Samoobrona nie może dostać KRRiT. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To Jarek jest ZA glosowaniem? A Jurek przeciw? 27.01.06, 00:24 Nie wierze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza jurek, ogórek, kiełbasa i sznurek 27.01.06, 00:08 Jurek zeszmacił się ostatecznie. Na jego tle Olejniczak jawi się ostoja rozsądku i umiaru. Jeszcze parę takich kontrastowych obrazkow z sejmu i SLd wróci triumfalnie do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Co jest grane? 27.01.06, 00:18 iza.bella.iza napisała: > Jurek zeszmacił się ostatecznie. Na jego tle Olejniczak jawi się ostoja > rozsądku i umiaru. Jeszcze parę takich kontrastowych obrazkow z sejmu i SLd > wróci triumfalnie do władzy. Widziałaś to? Wiesz o co chodzi? Ja oglądałam "Zwrotnicę" i teraz wiem tylko, że Jurek chicał odwlec głosowanie nad nowym RPO i członkami KRRiT ale czy to było w programie posiedzenia? Co się stało? No popatrz! Jarek poszedł do Lisa, spuścił ich z oczu na 3 godziny i co się wyprawia:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Co jest grane? 27.01.06, 00:21 Jest przerwa do 0.30. Na sali nie ma całego klubu PiS, nie ma Kaczyńskiego, Jurek zaproponował zamiast głosowań nad RPO i KRRiT jakiś inny punkt programu, czyli jakieś odpowiedzi ministra na pytania posłów. Został gremialnie wyśmiany, Komorowski złożył wniosek formalny o to aby przegłosować czy Sejm chce powrócić do oryginalnego porządku obrad. Poparł to Olejniczak. A Jurek stwierdził, że w takim razie zarządza przerwe. Co ciekawe Jurek jest bardzo delikatny, spokojny, cichy i chyba nawet smutny. Zupełnie nie ten człowiek co zwykle. Grzeczniutki taki. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Co jest grane? 27.01.06, 00:38 franciszekszwajcarski napisał: > Jest przerwa do 0.30. Na sali nie ma całego klubu PiS, nie ma Kaczyńskiego, > Jurek zaproponował zamiast głosowań nad RPO i KRRiT jakiś inny punkt programu, > czyli jakieś odpowiedzi ministra na pytania posłów. Został gremialnie wyśmiany, > > Komorowski złożył wniosek formalny o to aby przegłosować czy Sejm chce powrócić > > do oryginalnego porządku obrad. Poparł to Olejniczak. I chyba większość posłów obecna na sali. > A Jurek stwierdził, że w > takim razie zarządza przerwe. Stwierdził tak, kiedy podpowiedział mu swoim wnioskiem kolega klubowy. Jurek najwyraźniej nie chciał zarządzić głosowania nad wnioskiem formalnym Komorowskiego, ale zwlekał i cos bełkotał, bo bał się powtórki sprzed dwóch tygodni. Wtedy na ratunek przyleciał mu jakiś palant z PiS. i oczywiście wniosek jednego marszałaka, podparty popraciem drugiego został przez Jurka olany, a wniosek partyjnego kolegi wzięty pod uwagę. >Co ciekawe Jurek jest bardzo delikatny, spokojny, > > cichy i chyba nawet smutny. Zupełnie nie ten człowiek co zwykle. Grzeczniutki > taki. Wcale nie jest grzeczniutki, jest tylko wystraszony. I głupi mu, że po raz kolejny musi się błaźnić, bo mu prezes tak każe. A najgorszym chamstwem w tym jest to, że najpierw ten jurek-ogórek trzyma posłów do północy, a potem sobie z nich drwi i przerwę zarządza. A to wszystko po to, żeby Samoobrona wreszcie zgodziła się poprzeć Kochanowskiego na RPO. Dostanie za to fotel dla Borysiuka w KRRiTV. A Borysiuk nawet rekomendacji z komisji nie dostał. Kaczyński wycinki z gazet zbiera z wypowiedziami polityków PO, żeby udowadniać światu jacy to oni podli, ale to, że Borusik był producenten filmu, za który TVP musiała Kaczyńskich przepraszać już mu nie przeszkadza. Wirchuszka PiS to zwykłe szmaty. Autentycznie mi żal ludzi, którzy im uwierzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
alleluja_i_do_przodu Piss po raz kolejny pokazuje że liczą się stołki 27.01.06, 00:10 tylko stołki i nic więcej. A że parlament ogranicza się głównie do robienia przerw to nic, ważne że TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawc Re: Piss po raz kolejny pokazuje że liczą się sto 27.01.06, 02:06 No i już po głosowaniu. Widać jest koalicja. Specjalnie piszę JEST zamiast MAMY, gdyż ja się z tym nie identyfikuję. Więc PISuary + Liga Polskich Rączek (głosujących tak jak chce PIS) + Samogłosująca Maszynka (tak jak chce PIS). Najbardziej zdziwiło mnie wybranie tego rzecznika. Jak usłuszałem co on ma na swojej stronie na temat Episkopatu, to zdziwiłem się, że klerykalny pisiorek go wybrał. Mam w radzie LPRków i Samoobrońców... i nie będzie wyborów w wawie... Po prostu zaczynam czuć, że mieszkam w jednym wielkim pisuarze... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:16 od najwiekszych demokratow i patriotow w Sejmie - z SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:18 skąd wiesz, że od SLD ? Na sali siedzi jeszcze PO, LPR, PSL i Samoobrona, a w momencie oklasków kamera pokazywała tylko Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:19 franciszekszwajcarski napisał: > skąd wiesz, że od SLD ? Na sali siedzi jeszcze PO, LPR, PSL i Samoobrona, a w > momencie oklasków kamera pokazywała tylko Komorowskiego. Kotlinowski dostał te oklaski czy Komorowski?! Każdy pisze co innego i zgłupieć można! Co się ta,m dzieje i o co poszło? Odpowiedz Link Zgłoś
alleluja_i_do_przodu nurni ma pewnie dolby surround 27.01.06, 00:20 no a z sejmu to dźwięk chyba panoramiczny nadają, wrażliwe ucho wyznawcy pissu zaraz wyłapało z której strony sali zabrzmiały oklaski Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:20 franciszekszwajcarski napisał: > skąd wiesz, że od SLD ? Na sali siedzi jeszcze PO, LPR, PSL i Samoobrona, a w > momencie oklasków kamera pokazywała tylko Komorowskiego. Ano pokazala jeszcze demokratow i patriotow w momencie gdy Bronek sie skonczyl. Przepraszam : gdy zakonczyl. Jeszcze raz: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa od demokratow i patriotow Z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A wiec i ja powtorze odpowiedz: 27.01.06, 00:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35705775&a=35707256 Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:25 za wniosek formalny w sprawie powrotu do porządku obrad, po tym kiedy Jurek zmienił porządek obrad i wyciął z niego głosowania, które już trwały w momencie ogłaszania wcześniejszej przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:28 Wiec nie przewidzialo mi sie franciszekszwajcarski napisał: > za wniosek formalny w sprawie powrotu do porządku obrad, po tym kiedy Jurek > zmienił porządek obrad i wyciął z niego głosowania, które już trwały w momencie > > ogłaszania wcześniejszej przerwy. Czyli SLD nie tylko demokraci i patrioci ale jeszcze legalisci. A tyle zlego sie o nich naczytalem. Okazuje sie ze w najtrudniejszych chwilach mozna na nich polegac. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:30 To jednak dość żałosne, kiedy zwolennik PiSu, widząc nieudolność i przekręty swojej ulubionej partii, musi się odwoływać do takich tanich chwytów, jak przywalanie komuś za to, że dostał brawa od posłów SLD. Prawdę mówiąc, wolałbym dostać brawa od Jarugi-Nowackiej, niż od Jacka Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:33 dyl.sowizdrzal napisał: > To jednak dość żałosne, kiedy zwolennik PiSu, widząc nieudolność i przekręty sw > ojej ulubionej partii, Mam widac cos z oczami > musi się odwoływać do takich tanich chwytów, jak przywalanie komuś za to, że do > stał brawa od posłów > SLD. No jest to chyba powod do satysfakcji. Gdyby bylo inaczej - logiku na cwierc etatu - nie napisalbys tego co nizej: >Prawdę mówiąc, wolałbym dostać brawa od Jarugi-Nowackiej, niż od Jacka Kur > skiego. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:45 nurni napisał: > Czyli SLD nie tylko demokraci i patrioci ale jeszcze legalisci. > A tyle zlego sie o nich naczytalem. Okazuje sie ze w najtrudniejszych chwilach > mozna na nich polegac. A żebyś wiedział - na tle tego, co PiS wyprawia oni się wydają o niebo lepsi. I podziękuj za to swoim niedołęgom od Jareczka. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni do archiwum forum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.06, 00:49 iza.bella.iza napisała: > nurni napisał: > > > > > Czyli SLD nie tylko demokraci i patrioci ale jeszcze legalisci. > > A tyle zlego sie o nich naczytalem. Okazuje sie ze w najtrudniejszych chw > ilach > > mozna na nich polegac. > > A żebyś wiedział - na tle tego, co PiS wyprawia oni się wydają o niebo lepsi. Gratuluje. Nie, nie Tobie. Gratuluje komunistom. Tak po prostu Ciebie widze - cenny z Ciebie nabytek. A komunistom nie polecalbym byle kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza kretyn 27.01.06, 00:53 nurni napisał: > Gratuluje. > Nie, nie Tobie. > > Gratuluje komunistom. Tak po prostu Ciebie widze - cenny z Ciebie nabytek. > A komunistom nie polecalbym byle kogo. Wiesz co - odpr ... ty się ode mnie, matołku zamroczny. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: kretyn 27.01.06, 01:05 iza.bella.iza napisała: > nurni napisał: > > > > Gratuluje. > > Nie, nie Tobie. > > > > Gratuluje komunistom. Tak po prostu Ciebie widze - cenny z Ciebie nabytek > . > > A komunistom nie polecalbym byle kogo. > > > Wiesz co - odpr ... ty się ode mnie, matołku zamroczny. Unikam Cie tak jak unikam czerwonego w realu. Nie interesujesz mnie. Na przyszlosc po prostu nie podpisuj sie pod moimi postami. Unikniesz kompromitacji. Nie umiem sie czyms odwdzieczyc Tobie - bo powod podalem dwie linijki wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Unikasz? To po co do mnie piszesz, pisdokrato?n/ t 27.01.06, 01:12 Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Unikasz? To po co do mnie piszesz, pisdokrato 27.01.06, 01:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35705775&a=35708075 Nie klnij. Jeszcze kto pomysli ze to nie ja jestem ten zly. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:30 franciszekszwajcarski napisał: > za wniosek formalny w sprawie powrotu do porządku obrad, po tym kiedy Jurek > zmienił porządek obrad i wyciął z niego głosowania, które już trwały w momencie > > ogłaszania wcześniejszej przerwy. ------------------------------------------------------------ Po czym Jurek mu przypomniał, że za porządek obrad odpowiada on, a zmiana kolejności rozpatrywania punktów obrad w czasie sesji nie jest niczym niezwykłym. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:32 Tak, ale nie zmienia sie porządku obrad w trakcie trwania jakiegoś punktu. Porządek można zmienić pomiędzy punktami. Przed ogłoszeniem przerwy głosowania już trwały. A po wznowieniu obrad Jurek zachowywał się tak, jakby się w ogóle nie zaczęły. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:34 franciszekszwajcarski napisał: > Tak, ale nie zmienia sie porządku obrad w trakcie trwania jakiegoś punktu. > Porządek można zmienić pomiędzy punktami. Przed ogłoszeniem przerwy głosowania > już trwały. A po wznowieniu obrad Jurek zachowywał się tak, jakby się w ogóle > nie zaczęły. Ale co było głosowane? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:35 nie wiem. przed przerwą chyba nic ważnego. ogłosili przerwe przed głosowaniem nad KRRiT. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:35 Było wiele głosowań. Każde z nich to odrębny punkt obrad. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:37 a rzeczywiście. masz racje. w takim razie Jurkowi można zarzucić tylko chamówe. Regulaminu nie łamie. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Za co Bronek Komorowski dostal rzesiste brawa 27.01.06, 00:39 franciszekszwajcarski napisał: > a rzeczywiście. masz racje. w takim razie Jurkowi można zarzucić > tylko chamówe. Regulaminu nie łamie. nie sie zdaje ze marszalek powinien byc sejmu a nie partii. niedlugo jurek przescignie cimoszewicza a to nie jest latwa sztuka. ekspertyzy juz ma Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Niewazne, wazne, ze PiSuar sie wali :)))) Coz, 27.01.06, 00:19 szantaz "odnowionych moralnie" ma rownie krotkie nogi, jak szantaz byle zula... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Brawa dla Pani poseł Ewy Kopacz 27.01.06, 00:21 Jurek się prawie rozpłakał. W sumie to mi Jurka żal. Dał się Kaczyńskiemu "spłaszczyć". Brak minimum niezależności. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: Brawa dla Pani poseł Ewy Kopacz 27.01.06, 00:22 A co powiedziała? Na ten fragment nie zdążyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe mam gorącą prośbę... 27.01.06, 00:25 chyba nie tylko w swoim wlasnym imieniu. czy ktoś, kto jeszcze nie idzie spać, a ma dostęp do TVN24, mogłby od czasu do czasu powiedzieć co się dzieje? Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe dzięki :) i proszę o dalsze informacje jak cos się 27.01.06, 00:28 będzie działo. Próbuję złapać jakąś relację w radiu, ale też coś mi nie wychodzi :( A. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: dzięki :) i proszę o dalsze informacje jak co 27.01.06, 00:32 a jakbyś złapała jakieś radio, to ja z kolei poproszę o info - bo do telewizora do drugiego pokoju biegać muszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: dzięki :) i proszę o dalsze informacje jak co 27.01.06, 00:35 dyl.sowizdrzal napisał: > a jakbyś złapała jakieś radio, to ja z kolei poproszę o info - bo do telewizora > do drugiego pokoju biegać > muszę :) Ok, ale próbuję mniej więcej od północy. na razie bez rezultatu :( Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: Swoją drogą 27.01.06, 00:37 cholery mozna dostać :( W takim momencie poza kablowką w programach tylko jakieś debilne filmy i plywacy :( Oho chyba trójka wchodzi wlaśnie z sejmem. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: Swoją drogą 27.01.06, 00:43 Pewnie, że to żenada. Zresztą żenujące też jest, że nie transmituje tego żadne radio. Ale na razie nuda - jakieś rolnicze poprawki głosują. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Brawa dla Pani poseł Ewy Kopacz 27.01.06, 00:25 Coś że Jurkowi potrzebny jest lekarz, ale ona jest tylko pediatrą. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Brawa dla Pani poseł Ewy Kopacz 27.01.06, 00:27 i że żąda szacunku nie tylko jako poseł, ale także jako kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Brawa dla Pani poseł Ewy Kopacz 27.01.06, 00:32 franciszekszwajcarski napisał: > i że żąda szacunku nie tylko jako poseł, ale także jako kobieta. Niesamowite! Czy to może być tak, że posłowie PiS się zmyli, bo byli święcie przekonani, że nie będzie tych głosowań w nocy a tu Jurkowi nie wyszło, bo nici zbyt grube? No jak Jurek popadł w śmieszność to jest już całkiem niedobrze:( Ostatecznie to jest Marszałek Sejmu! Czytałam czyjąś wypowiedź (nie pamiętam czyją) po tamtej awanturze, że Jurek to porządny facet ale został zgwałcony (tak to było w oryginale) przez Jarosława i źle się z tym czuje. No ale znowu próbuje łamać regulamin! To znaczy, że bardzo łątwo mozna go zgwałcić, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Brawa dla Pani poseł Ewy Kopacz 27.01.06, 00:36 basia.basia napisała: > > Czy to może być tak, że posłowie PiS się zmyli, bo byli święcie przekonani, że > nie będzie tych głosowań w nocy a tu Jurkowi nie wyszło, bo nici zbyt grube? > albo episkopat sie zdenerwowal > No jak Jurek popadł w śmieszność to jest już całkiem niedobrze:( > Ostatecznie to jest Marszałek Sejmu! > > Czytałam czyjąś wypowiedź (nie pamiętam czyją) po tamtej awanturze, że > Jurek to porządny facet ale został zgwałcony (tak to było w oryginale) > przez Jarosława i źle się z tym czuje. No ale znowu próbuje łamać > regulamin! To znaczy, że bardzo łątwo mozna go zgwałcić, czyż nie? ponoc najtrudniejszy dla ofiary jest pierwszy gwalt. potem bariery sa mniejsze. rzecz dobrze znana chocby ze srodowisk wieziennych :( Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r A zaczęła od tego, że nie jest zdemenciała 27.01.06, 00:31 w przeciwieństwie do pana marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Chyba się dogadali... PiS, LPR, SO 27.01.06, 00:34 Borysiuk za Kochanowskiego Idę zwymiotować... Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski wznawiają obrady. Lepper sie podobno uśmiecha. 27.01.06, 00:34 Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski no ale wznowili głosowania. 27.01.06, 00:42 Jak przegłosują Borysiaka do KRRiT to nie będzie wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: głosują jakieś bzdurne uchwały 27.01.06, 00:43 ale mają też głosować pozostałe punkty dzisiejszego porządku dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: OK, najpierw KRRiTV 27.01.06, 00:47 A teraz zachwalany jest Borysiuk :))) zachwala Wisniowska :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: OK, najpierw KRRiTV 27.01.06, 00:47 o :) znalazłaś coś? "młody, twórczy, realizator inicjatywy". co za dno! Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: OK, najpierw KRRiTV 27.01.06, 00:48 dyl.sowizdrzal napisał: > o :) znalazłaś coś? > "młody, twórczy, realizator inicjatywy". co za dno! Znalazłam program 3 w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: OK, najpierw KRRiTV 27.01.06, 00:48 Pięknie zachwala :) Prawdziwa antyreklama. Nie tylko ja się smieję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: SLD-UPki dymią. 27.01.06, 00:53 Ziszczą się zapewne dzisiejsze (już wczorajsze :)) slowa Kurskiego, że ustalenia w komisji, to co innego, bo są wyrazem osobistych przekonań posłów, a na sali sejmowej obowiązuje dyscyplina partyjna. Ciekawe czy przewidywali juz taki scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: OK, najpierw KRRiTV 27.01.06, 00:53 Jak wybiorą tego Borysiaka o inteligencji stajennego w dodatku syna posła. Niedośc, że nepotyzm... to w dodatku absolutny burak nie nadający się na to stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: OK, najpierw KRRiTV 27.01.06, 00:55 sawa.com napisała: > Jak wybiorą tego Borysiaka o inteligencji stajennego w dodatku syna posła. > Niedośc, że nepotyzm... to w dodatku absolutny burak nie nadający się na to > stanowisko. > > > Widziałaś przesłuchanie w komisji? Zrobilo się smutno i straszno jak zaczął swoje brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm przedstawiają kandydatów... chyba SO i LPR 27.01.06, 00:47 bo Rokita olał prezentację Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski czy jest jeszcze potrzeba relacjonowania ? 27.01.06, 00:49 czy może już wszyscy mają gdzie oglądać ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm buahahahah ten z LPRu to biolog :))) 27.01.06, 00:49 pasuje do rady biologów Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: buahahahah ten z LPRu to biolog :))) 27.01.06, 00:51 Czy to ten, co "wykończył" wydział?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: buahahahah ten z LPRu to biolog :))) 27.01.06, 00:54 cheetah51 napisał: > Czy to ten, co "wykończył" wydział?;-))) ten :) Ładnie to tak wyśmiewać się z przejęzyczenia sennego posla? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: buahahahah ten z LPRu to biolog :))) 27.01.06, 00:55 Raczej p-OSŁA;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: czy jest jeszcze potrzeba relacjonowania ? 27.01.06, 00:50 franciszekszwajcarski napisał: > czy może już wszyscy mają gdzie oglądać ? :) W swoim imieniu odpowiem, że ja już mam :) Jesli ktoś nie wie gdzie szukać, to program 3 TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: czy jest jeszcze potrzeba relacjonowania ? 27.01.06, 00:55 franciszekszwajcarski napisał: > czy może już wszyscy mają gdzie oglądać ? :) Ja nie mam. Bazuję na waszych wiadomościach z drugiej ręki. Ale ja mieszkam na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski maszyna sie zacięła. wstrzymali głosowanie :) 27.01.06, 00:56 Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: czy jest jeszcze potrzeba relacjonowania ? 27.01.06, 00:56 sawa.com napisała: > franciszekszwajcarski napisał: > > > czy może już wszyscy mają gdzie oglądać ? :) > > Ja nie mam. Bazuję na waszych wiadomościach z drugiej ręki. Ale ja mieszkam na > wsi. > Wstrzymano głosowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: czy jest jeszcze potrzeba relacjonowania ? 27.01.06, 00:57 No to Ci powiem. Głosowanie zostało wstrzymane. Jurek objaśnia zasady głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: czy jest jeszcze potrzeba relacjonowania ? 27.01.06, 00:57 Jesli 3, to mam. Tylko w drugim pokoju. A wasze komentarze są OK, więc mi ich trochę szkoda. Będę biegać. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Zapadła zlowroga cisza :) 27.01.06, 00:59 Poslowie upewniają się ktory guzik jest biały, a który czarny. Jurek mowi o donioslosci chwili :) Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Mówiła, że złowroga :( 27.01.06, 01:01 Borysiuk na pierwszym miejscu :( Poza tym tylko Haydukiewicz. Handlarze !:( Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski to ja ide spać. I chce sie obudzić w 2009. 27.01.06, 01:00 Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach a czegoście sie spodziewali? macie jeszcze 27.01.06, 01:01 złudzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: a czegoście sie spodziewali? macie jeszcze 27.01.06, 01:05 ale mi sie to nie opłaca :)) Wiem, że to ostatnie szmaty, ale myślałem, że będą inaczej kalkulować. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: a czegoście sie spodziewali? macie jeszcze 27.01.06, 01:05 po_godzinach napisała: > złudzenia? Miałam. Miałam złudzenia, że PiS jednak nie wejdzie w handel z SO,ze nie poprze ewidentnego buraka do KRRiT. Nie wiem czy mogę życzyć dobrej nocy, bo to zabrzmi jak szyderstwo. Może więc tylko spokojnej. A. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: a czegoście sie spodziewali? macie jeszcze 27.01.06, 01:07 też kiedyś miałam ale po "dziadku z Wehrmachtu: nie mam już zadnych złudzeń dobranoc abe.abe :) świat się nie kończy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: to ja ide spać. I chce sie obudzić w 2009. 27.01.06, 01:02 Nie wierzyłem, że PiS może okazać się aż tak szmatławy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaerk Re: to ja ide spać. I chce sie obudzić w 2009. 27.01.06, 01:05 no to będzie nowy RPO Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski RPO to teraz tylko formalność. 27.01.06, 01:06 a za tydzień będzie projekt ustawy zmieniającej liczbe członków Rady Polityki Pieniężnej. I wymiotą tam wszystkich tak samo jak w KRRiT. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Wybrano: Hajdukiewicz, Borysiuk 27.01.06, 01:02 To tak jak bac1 Pani mieszka, Pani Sawo;-))) Wiem to z wizytówki... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymsmierc Re: ustawa samorządowa głosowana 27.01.06, 01:07 w W-wie może juz być komisar ale do października 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Wybrano: Hajdukiewicz, Borysiuk 27.01.06, 01:12 cheetah51 napisał: > To tak jak bac1 Pani mieszka, Pani Sawo;-))) > Wiem to z wizytówki... Wygląda na to, że obie mieszkamy na wsiach podstołecznych. Fajnie się mieszka nawet jak śnieg zasypuje. Postanowiłam sie nie denerwować na widok tego co się dzieje w naszym sejmie. Te dwa głosowania wołają o pomstę do nieba. Ale Kochanowskiego cenię. Nic na to nie poradzę. Wygląda na to, że przejdzie. Wolałabym, żeby nie w ten sposób. Nie w takim pakiecie handlowym. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Wybrano: Hajdukiewicz, Borysiuk 27.01.06, 01:21 Proszę przeczytać mój post niżej;-))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35705775&a=35708698 Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szkoły. 27.01.06, 01:07 Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:09 Jestem. Do biura dopiero na 9.15 - szmat czasu. Nie oglądam, czytam Wasze relacje - tak lepiej. Szkoda Arabskiego, tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:11 Szkoda, że wcześniejszych wyborów nie będzie. Bo teraz to chyba nie będzie. Wszystko przez ten głupi OBOP. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:13 Uwierz, że ja też żałuję, że nie będzie (jeśli) wcześniejszych wyborów. Z bardzo wielu względów,a z tego jednego to naj: żeby PiS nie musiał szmatławić się z SO i LPR. Wolałabym va banque. W tym względzie JK mnie zaskoczył (rozczarował ?). PO (głosowałam na wspólny projekt) - rozczarował o stokroć bardziej...Niepojęte, że do tego wszystkiego doszło. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:17 echo_o napisała: > Jestem. Do biura dopiero na 9.15 - szmat czasu. > Nie oglądam, czytam Wasze relacje - tak lepiej. > Szkoda Arabskiego, tyle. Ano szkoda :( Był zdecydowanie najlepszym kandydatem. Jednak dobry choc taki jeden malutki jaśniejszy punkcik w tej calej sytuacji - że takie osoby jak Ty, też żałują takiego wyboru :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:20 abe.abe napisała: > Jednak dobry choc taki jeden malutki jaśniejszy punkcik > w tej calej sytuacji - że takie osoby jak Ty, też żałują takiego wyboru :) ``````````````````````````````` Takie osoby jak ja, abe ? Nie będę wnikać czy to jest przytyk czy dobre słowo. Jestem zmęczona... pa. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:24 echo_o napisała: > abe.abe napisała: > > > Jednak dobry choc taki jeden malutki jaśniejszy punkcik > > w tej calej sytuacji - że takie osoby jak Ty, też żałują takiego wyboru : > ) > > ``````````````````````````````` > > Takie osoby jak ja, abe ? > Nie będę wnikać czy to jest przytyk czy dobre słowo. Jestem zmęczona... > pa. Czy musisz być aż tak podejrzliwa? To było dobre słowo. Przynajmniej taki był zamiar. Przyrzekam, więcej probować nie będę. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:27 echo_o napisała: > Szkoda Arabskiego, tyle. Szkoda. Sam Kurski wyrazal sie o nim jak najlepiej. Szkoda ze PO nie zdecydowala sie poprzec Kochanowskiego (za chwile glosowanie). Bylo by jasno i prosto. A nawet normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie :)))))) 27.01.06, 01:32 nurni napisał: > echo_o napisała: > > > Szkoda Arabskiego, tyle. > > Szkoda. Sam Kurski wyrazal sie o nim jak najlepiej. > na szczescie opinia osob trzecich nie kompromituje chwalonej osoby. > > Szkoda ze PO nie zdecydowala sie poprzec Kochanowskiego (za chwile glosowanie). > Bylo by jasno i prosto. A nawet normalnie. znowu po zawinila ze pis zawarl pakt z lepperem i z bolem wybral lachmytow do waznego organu panstwa :))). tylko po to zeby miec wiernego partii rzecznika praw obywatelskich :)). proponuje zmiane nazwy urzedu kochanowskiego na `rzecznik interesow partyjnych'. zwlaszcza ze `obywatelski' jest w tym kraju slowem na cenzurowanym. niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: :)))))) 27.01.06, 01:36 bush_w_wodzie napisał: > nurni napisał: > > > echo_o napisała: > > > > > Szkoda Arabskiego, tyle. > > > > Szkoda. Sam Kurski wyrazal sie o nim jak najlepiej. > > > > na szczescie opinia osob trzecich nie kompromituje chwalonej osoby. :) > > Szkoda ze PO nie zdecydowala sie poprzec Kochanowskiego (za chwile glosow > anie). > > Bylo by jasno i prosto. A nawet normalnie. > > > znowu po zawinila ze pis zawarl pakt z lepperem i z bolem wybral lachmytow do > waznego organu panstwa :))). tylko po to zeby miec wiernego partii rzecznika > praw obywatelskich :)). proponuje zmiane nazwy urzedu kochanowskiego na > `rzecznik interesow partyjnych'. zwlaszcza ze `obywatelski' jest w tym kraju > slowem na cenzurowanym. niestety :( Posluchaj lepiej czym dla SLD jest wybor Kochanowskiego. To jest ich dzien sromoty. PO jak zwykle wygralo tyle ile umialo. Nie czuje sie odpowiedzialny za ich wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: :)))))) 27.01.06, 01:43 nurni napisał: > > Posluchaj lepiej czym dla SLD jest wybor Kochanowskiego. > To jest ich dzien sromoty. > a co ich tak zasromalo w osobie tego rzecznika? > > PO jak zwykle wygralo tyle ile umialo. > musze przyznac ze imponuje mi konsekwencja z jaka po obnaza zamysly i mentalnosc pis. to warte sporo wiecej niz `swoj czloweik w radzie'. > Nie czuje sie odpowiedzialny za ich wybory. dziwiloby mnie gdyby bylo inaczej. z ciekaowosci. a czy czujesz sie odpowiedzialny za wybory pis i kaczynskich? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: :)))))) 27.01.06, 01:48 bush_w_wodzie napisał: > z ciekaowosci. a czy czujesz sie odpowiedzialny za wybory pis i kaczynskich? Odpowiedzialny oczywiscie nie. Ale popieram je. Pamietasz co przydarzylo Ci sie sadzic o becikowym PRZED i PO glosowaniu. Ja mam ten komfort ze nie musze niczego wycofywac. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: :)))))) 27.01.06, 01:54 nurni napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > z ciekaowosci. a czy czujesz sie odpowiedzialny za wybory pis i kaczynski > ch? > > Odpowiedzialny oczywiscie nie. Ale popieram je. > tak myslalem. zatem popierasz uwalenie przez pis arabskiego i wybor tego kogos wskazanego przez leppera. > Pamietasz co przydarzylo Ci sie sadzic o becikowym PRZED i PO glosowaniu. co takiego sadzilem o tmy becikowym? ze to nieskuteczne narzedzie stymulowamnia prokreacji i dodatkowy przywilej socjalny obciazajacy budzet? to nic sie nie zmienilo. > Ja mam ten komfort ze nie musze niczego wycofywac. oczywiscie. nie ma czytelniejszego kryterium analizowania rzeczywistosci niz analiza ze wzgledu na interes partii. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: :)))))) 27.01.06, 02:04 bush_w_wodzie napisał: > nurni napisał: > > > bush_w_wodzie napisał: > > > > > z ciekaowosci. a czy czujesz sie odpowiedzialny za wybory pis i kac > zynski > > ch? > > > > Odpowiedzialny oczywiscie nie. Ale popieram je. > > > > tak myslalem. zatem popierasz uwalenie przez pis arabskiego i wybor tego kogos > wskazanego przez leppera. Pisalem Ci wyzej o tym ze ja mam pewien komfort. Nic nie musze zmieniac. A pisalem jeszcze przed wyborem ze ZDECYDOWANIE wole Abramskiego. I ze bardzo bym chcial by PIS dogadal sie z Platforma. Ta jednak uznala ze lepiej uwalic Abramskiego niz poprzec Kochanowskiego. Sorry - nie odpowiadam za taktykow PO. Nie odpowiadam za ich decyzje. > > Pamietasz co przydarzylo Ci sie sadzic o becikowym PRZED i PO glosowaniu. > > > co takiego sadzilem o tmy becikowym? ze to nieskuteczne narzedzie stymulowamnia > prokreacji i dodatkowy przywilej socjalny obciazajacy budzet? to nic sie nie > zmienilo. Swiezo po glosowaniu zmieniles piesn. Pisales ze bylo i tak przesadzone przeto (dowodziles) lepiej wybrac bardziej sensowny(sic!) projekt. Slowem projekt nazywany idiotycznym zyskal miano sensownego. > > Ja mam ten komfort ze nie musze niczego wycofywac. > > > oczywiscie. nie ma czytelniejszego kryterium analizowania rzeczywistosci niz > analiza ze wzgledu na interes partii. Pytales - odpowiedzialem. Teraz wygodnie Ci opisywac rzeczywistosc z boku. A prosze bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: :)))))) 27.01.06, 02:13 nurni napisał: > Pisalem Ci wyzej o tym ze ja mam pewien komfort. Nic nie musze zmieniac. > znam cie na tyle ze to wiem. niemniej warto wyspecyfikowac co aktualnie popierasz. > A pisalem jeszcze przed wyborem ze ZDECYDOWANIE wole Abramskiego. I ze bardzo > bym chcial by PIS dogadal sie z Platforma. Ta jednak uznala ze lepiej uwalic > Abramskiego niz poprzec Kochanowskiego. > bredzisz. arabskiego uwalil pis. zalosne jest zrzucanie odpowiedzialnosci za to glosowanie poslow pis na kogos innego. posel sam odpowiada za to jak glosuje. nie wiedziales? > Sorry - nie odpowiadam za taktykow PO. Nie odpowiadam za ich decyzje. > juz to pisales. doszlismy potem do konkluzji ze popierasz uwalaenie przez pis arabskiego. > > > Pamietasz co przydarzylo Ci sie sadzic o becikowym PRZED i PO gloso > waniu. > > > > > > co takiego sadzilem o tmy becikowym? ze to nieskuteczne narzedzie stymulo > wamnia > > prokreacji i dodatkowy przywilej socjalny obciazajacy budzet? to nic sie > nie > > zmienilo. > > Swiezo po glosowaniu zmieniles piesn. Pisales ze bylo i tak przesadzone przeto > (dowodziles) lepiej wybrac bardziej sensowny(sic!) projekt. > > Slowem projekt nazywany idiotycznym zyskal miano sensownego. no dobra. moja wina. powinienem napisac - mniej idiotyczny projekt. tak lepiej? > > > > Ja mam ten komfort ze nie musze niczego wycofywac. > > > > > > oczywiscie. nie ma czytelniejszego kryterium analizowania > > rzeczywistosci niz analiza ze wzgledu na interes partii. > > Pytales - odpowiedzialem. > Teraz wygodnie Ci opisywac rzeczywistosc z boku. > A prosze bardzo... alez wszystko jest w porzadku. kazdy ocenia rzeczywistosc tak jak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: :)))))) 27.01.06, 02:20 bush_w_wodzie napisał: > > A pisalem jeszcze przed wyborem ze ZDECYDOWANIE wole Abramskiego. I ze ba > rdzo > > bym chcial by PIS dogadal sie z Platforma. Ta jednak uznala ze lepiej uwa > lic > > Abramskiego niz poprzec Kochanowskiego. > > > > > bredzisz. arabskiego uwalil pis. zalosne jest zrzucanie odpowiedzialnosci za to > glosowanie poslow pis na kogos innego. posel sam odpowiada za to jak glosuje. > nie wiedziales? No uwalil go PIS. Powinien glosowac za Abramskim a potem patrzec jak PO wraz z Sld i swiezo obrazona Samoobrona uwala Kochanowskiego, prawda? Wiec komu zabraklo checi do porozumienia? > > Sorry - nie odpowiadam za taktykow PO. Nie odpowiadam za ich decyzje. > > > > > juz to pisales. doszlismy potem do konkluzji ze popierasz uwalaenie przez pis > arabskiego. Ja to przyjmuje. Jestem b niezadowolony z tego durnia z Samoobrony. Ale jesli dzieki temu mamy po 15 latach normalnego rzecznika praw obywatelskich - to mowi sie trudno. > > Pytales - odpowiedzialem. > > Teraz wygodnie Ci opisywac rzeczywistosc z boku. > > A prosze bardzo... > > > alez wszystko jest w porzadku. kazdy ocenia rzeczywistosc tak jak potrafi. Dokladnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: :)))))) 27.01.06, 02:27 nurni napisał: > > > > > > bredzisz. arabskiego uwalil pis. zalosne jest zrzucanie odpowiedzialnosci > za to > > glosowanie poslow pis na kogos innego. posel sam odpowiada za to jak glos > uje. > > nie wiedziales? > > No uwalil go PIS. Powinien glosowac za Abramskim a potem patrzec jak PO wraz z > Sld i swiezo obrazona Samoobrona uwala Kochanowskiego, prawda? a co mnie obchodza gierki pis? zarowno bojarski jak kochanowski to zle kandydatury ale pis je poparl. arabski to pnoc dobry kandydat ale pis go uwalil. tyle. > > Wiec komu zabraklo checi do porozumienia? > piszac `porozumienie' masz na mysli handel stanowiskami? > > > Sorry - nie odpowiadam za taktykow PO. Nie odpowiadam za ich decyzj > e. > > > > > > > > > juz to pisales. doszlismy potem do konkluzji ze popierasz uwalaenie przez > pis > > arabskiego. > > Ja to przyjmuje. Jestem b niezadowolony z tego durnia z Samoobrony. Ale jesli > dzieki temu mamy po 15 latach normalnego rzecznika praw obywatelskich - > to mowi sie trudno. > w twoim slowniku normalny = podlegly pis-owi czy miales na mysli jakies powszechnie uznawane znaczenie tego slowa? > > > > > Pytales - odpowiedzialem. > > > Teraz wygodnie Ci opisywac rzeczywistosc z boku. > > > A prosze bardzo... > > > > > > alez wszystko jest w porzadku. kazdy ocenia rzeczywistosc tak jak potrafi > . > > Dokladnie :) naprawde milo czasem zblizyc stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: :)))))) 27.01.06, 02:48 bush_w_wodzie napisał: > nurni napisał: > > > > > > > > > bredzisz. arabskiego uwalil pis. zalosne jest zrzucanie odpowiedzia > lnosci > > za to > > > glosowanie poslow pis na kogos innego. posel sam odpowiada za to ja > k glos > > uje. > > > nie wiedziales? > > > > No uwalil go PIS. Powinien glosowac za Abramskim a potem patrzec jak PO w > raz z > > Sld i swiezo obrazona Samoobrona uwala Kochanowskiego, prawda? > > > a co mnie obchodza gierki pis? Przepraszam? Wiesz z jaka latwoscia mozna odwrocic Twoje "a co mnie obchodza gierki pis"? zarowno bojarski jak kochanowski to zle > kandydatury ale pis je poparl. arabski to pnoc dobry kandydat ale pis go uwalil > . > > tyle. To typowa polprawda - a wiec g. prawda. > > Wiec komu zabraklo checi do porozumienia? > > > > > piszac `porozumienie' masz na mysli handel stanowiskami? A co ? Tak na piekne oczy Stefana Niesiolowskiego ? To bylaby skrajna glupota pozwolic na uwalenie Kochanowskiego. Bo i czemu? > > > > Sorry - nie odpowiadam za taktykow PO. Nie odpowiadam za ich > decyzj > > e. > > > > > > > > > > > > > juz to pisales. doszlismy potem do konkluzji ze popierasz uwalaenie > przez > > pis > > > arabskiego. > > > > Ja to przyjmuje. Jestem b niezadowolony z tego durnia z Samoobrony. Ale j > esli > > dzieki temu mamy po 15 latach normalnego rzecznika praw obywatelskich - > > to mowi sie trudno. > > > > w twoim slowniku normalny = podlegly pis-owi czy miales na mysli jakies > powszechnie uznawane znaczenie tego slowa? Nie masz mozliwosci by znac moj slownik. Tak, Kochanowski po wszystkich Zielinskich Zollach czy Letowskich to wreszcie normalny kandydat. > > > > Pytales - odpowiedzialem. > > > > Teraz wygodnie Ci opisywac rzeczywistosc z boku. > > > > A prosze bardzo... > > > > > > > > > alez wszystko jest w porzadku. kazdy ocenia rzeczywistosc tak jak p > otrafi > > . > > > > Dokladnie :) > > naprawde milo czasem zblizyc stanowiska. Niedlugo mistrzostwa swiata w pilce noznej. Wroze z tego ze zgadzamy sie nie po raz ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: :)))))) 27.01.06, 03:07 nurni napisał: > > a co mnie obchodza gierki pis? > > Przepraszam? > Wiesz z jaka latwoscia mozna odwrocic Twoje "a co mnie obchodza gierki pis"? > nie mam pojecia > zarowno bojarski jak kochanowski to zle > > kandydatury ale pis je poparl. arabski to pnoc dobry kandydat ale pis go > uwalil > > . > > > > tyle. > > To typowa polprawda - a wiec g. prawda. > jestem powalony moca argumentu. > > > Wiec komu zabraklo checi do porozumienia? > > > > > > > > > piszac `porozumienie' masz na mysli handel stanowiskami? > > A co ? Tak na piekne oczy Stefana Niesiolowskiego ? > To bylaby skrajna glupota pozwolic na uwalenie Kochanowskiego. Bo i czemu? bo cena za powolanie kochanowskiego jest wtawienie miernego lebka z so do krritv. cena jest takze ostentacyjne ujawnienie przez pis skrajnie partyjniackoego podejscia do urzedow panstwowych. mnie to akurat cieszy. im jasniej tym lepiej. > > > > w twoim slowniku normalny = podlegly pis-owi czy miales na mysli jakies > > powszechnie uznawane znaczenie tego slowa? > > Nie masz mozliwosci by znac moj slownik. tak wlasnie sadzilem ze to jest twoj slownik a nie slownik jezyka polskiego. > Tak, Kochanowski po wszystkich > Zielinskich Zollach czy Letowskich to wreszcie normalny kandydat. nadal nie znam twojej interpretacji przymiotnika `normalny'. > > > > > Pytales - odpowiedzialem. > > > > > Teraz wygodnie Ci opisywac rzeczywistosc z boku. > > > > > A prosze bardzo... > > > > > > > > > > > > alez wszystko jest w porzadku. kazdy ocenia rzeczywistosc tak > jak p > > otrafi > > > . > > > > > > Dokladnie :) > > > > naprawde milo czasem zblizyc stanowiska. > > Niedlugo mistrzostwa swiata w pilce noznej. zgadza sie > Wroze z tego ze zgadzamy sie nie po raz ostatni. no i sprawdzilo sie Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: :)))))) 27.01.06, 03:58 bush_w_wodzie napisał: > nurni napisał: > > To typowa polprawda - a wiec g. prawda. > > > > jestem powalony moca argumentu. Ee... Ja sie nie uzalalem. Ale moze Ty z Platformy przeto mi nie uchodzi. > > > > Wiec komu zabraklo checi do porozumienia? > > > > > > > > > > > > > piszac `porozumienie' masz na mysli handel stanowiskami? > > > > A co ? Tak na piekne oczy Stefana Niesiolowskiego ? > > To bylaby skrajna glupota pozwolic na uwalenie Kochanowskiego. Bo i czemu > ? > > > bo cena za powolanie kochanowskiego jest wtawienie miernego lebka z so do > krritv. Z tego nikt nie robi tajemnicy. Tak to jest ta cena. >cena jest takze ostentacyjne ujawnienie przez pis skrajnie > partyjniackoego podejscia do urzedow panstwowych. mnie to akurat cieszy. im > jasniej tym lepiej. Mnie tez to cieszy bo uwazam ze bardzo wazny cel zostal osiagniety. Szkoda ze kosztem tego z SO ale co poradzic na wybor PO? Co do ceny. Jak pamietasz idiotyczne beckowe w wersji podwojnej zostalo uchwalone bo PO w uczciwych negocjacjach z Samoobrona (nie to co te chamskie handelki PISu z ta sama Samoobrona) zostalo przeforsowane by: a) uzyskac w zamian poparcie SO dla obnizenia podatkow b) Uzyskac to poparcie dla jakiegokolwiek liberalnego pomyslu C) Uzyskac poparcie dla mirazu stolka dla HAnny Waltzowej Cena moze byc roznie interpretowana -wysoka czy niska. Jak rozumiem co jednym wypada drugim nie przystoi. Nawet jesli bardzo jasno mowia w czym rzecz, nawet jesli nie robia tego znienacka tylko przedstawiaja swoja oferte. > > > w twoim slowniku normalny = podlegly pis-owi czy miales na mysli ja > kies > > > powszechnie uznawane znaczenie tego slowa? > > > > Nie masz mozliwosci by znac moj slownik. > > tak wlasnie sadzilem ze to jest twoj slownik a nie slownik jezyka polskiego. ? Tak wiem, pozno. > > Tak, Kochanowski po wszystkich > > Zielinskich Zollach czy Letowskich to wreszcie normalny kandydat. > > > nadal nie znam twojej interpretacji przymiotnika `normalny'. Normalny to normalny. Rzecznik praw obywatelskich a nie rzecznik praw wylacznie agentow SB, przestepcow i rzecznik obrony oligarchicznego systemu. Robi sie dla mnie pozno. Czy ja moglbym oglosic swoja zalosna kapitulacje na wszystkich mozliwych frontach wraz z przeprrosinami za swe pozalowania godne istnienie? Nawet pisowcy musza kiedys spac. Zauwazyles ze jak pisowcy spia to w tym samym czasie nie oszukuja biednej Platformy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: :)))))) 27.01.06, 19:42 nurni napisał: > > bo cena za powolanie kochanowskiego jest wtawienie miernego lebka z so do > > krritv. > > Z tego nikt nie robi tajemnicy. Tak to jest ta cena. > miernota za miernote. uczciwa transakcja > >cena jest takze ostentacyjne ujawnienie przez pis skrajnie > > partyjniackoego podejscia do urzedow panstwowych. mnie to akurat cieszy. > im > > jasniej tym lepiej. > > Mnie tez to cieszy bo uwazam ze bardzo wazny cel zostal osiagniety. Szkoda ze > kosztem tego z SO ale co poradzic na wybor PO? > no wlasnie. co poradzic na to ze nie wszsycy sa przekupni? > Co do ceny. > Jak pamietasz idiotyczne beckowe w wersji podwojnej zostalo uchwalone bo PO w > uczciwych negocjacjach z Samoobrona (nie to co te chamskie handelki PISu z ta > sama Samoobrona) zostalo przeforsowane by: > > a) uzyskac w zamian poparcie SO dla obnizenia podatkow > b) Uzyskac to poparcie dla jakiegokolwiek liberalnego pomyslu > C) Uzyskac poparcie dla mirazu stolka dla HAnny Waltzowej hmm. byc moze po to zeby zrobic wybory w warszawie tak jak nakazuje to obowiazujace prawo? > > Cena moze byc roznie interpretowana -wysoka czy niska. > Jak rozumiem co jednym wypada drugim nie przystoi. Nawet jesli bardzo jasno > mowia w czym rzecz, nawet jesli nie robia tego znienacka tylko przedstawiaja > swoja oferte. alez ocena tego co komu w polityce przystoi jest przywilejem kazdego wyborcy. niemniej nie mozna sie zgdzodzic z bzdura w rodzaju tej ktora propagujesz ze po ubila arabskiego wbrew woli pis. > > > > Tak, Kochanowski po wszystkich > > > Zielinskich Zollach czy Letowskich to wreszcie normalny kandydat. > > > > > > nadal nie znam twojej interpretacji przymiotnika `normalny'. > > Normalny to normalny. Rzecznik praw obywatelskich a nie rzecznik > praw wylacznie agentow SB, przestepcow i rzecznik obrony > oligarchicznego systemu. > dziekuje. nareszcie jasno. szkoda tylko ze nie bylbys w stanie tej tezy udowodnic. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Bushu... 27.01.06, 03:27 bush_w_wodzie napisał: > znowu po zawinila ze pis zawarl pakt z lepperem i z bolem wybral lachmytow do > waznego organu panstwa :))). tylko po to zeby miec wiernego partii rzecznika > praw obywatelskich :)). proponuje zmiane nazwy urzedu kochanowskiego na > `rzecznik interesow partyjnych'. zwlaszcza ze `obywatelski' jest w tym kraju > slowem na cenzurowanym. niestety :( > > Interesuje mnie Twoje zdanie w pewnej kwestii. Czy odrzucasz tę ewentualność, że te dzisiejsze z gruntu chore wybory mogą mieć pewien nieco bardziej dalekosięzny cel? Jeśli nowe wybory są postanowione to tego typu zagrywki spowodują, że nawet najwięksi ich przeciwnicy przyjmą wieść o nowym rozdaniu z wielką ulgą. Moze o to chodzi? Jeśli zechce Ci się odpowiedzieć, to przeczytam to już jutro, a raczej za kilka godzin. Dobrej nocy :) Abe Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Bushu... 27.01.06, 20:10 abe.abe napisała: > > Interesuje mnie Twoje zdanie w pewnej kwestii. > Czy odrzucasz tę ewentualność, że te dzisiejsze z gruntu chore wybory > mogą mieć pewien nieco bardziej dalekosięzny cel? > Jeśli nowe wybory są postanowione > to tego typu zagrywki spowodują, że nawet najwięksi > ich przeciwnicy przyjmą wieść o nowym rozdaniu z wielką ulgą. > Moze o to chodzi? to prawda ze zachowanie pis juz wielokrotnie kompromitowalo sejm i parlamentaryzm. mozna podejrzewac ze strategia pis jest taka ze im gorzej w sejmie tym lepiej. trzeba pamietac ze ich celem jest system prezydencki z prezydentem kaczynskim na lat 20. celem czastklowym jest rozwiazanie parlamentu. z drugiej strony jednak ci ludzie sa jakby stworzeni do kompromitujacych zachowan. niestety nie potrafie rozstrzygnac czy to taktyka czy natura. moze obydwie te opcje na raz? z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:32 nurni napisał: > echo_o napisała: > > > Szkoda Arabskiego, tyle. > > > Szkoda. Sam Kurski wyrazal sie o nim jak najlepiej. > > Szkoda ze PO nie zdecydowala sie poprzec Kochanowskiego (za chwile glosowanie). > Bylo by jasno i prosto. A nawet normalnie. ``````````````````````````````` Bo PO podjęła decyzję strategiczną, dlatego napisałam, że to ona właśnie jest moim największym rozczarowaniem...Jęk i zgrzytanie zębami - taki obrali kurs. Czuję się utytłana tym całym bagienkiem, ale pocieszam się nadzieją na porządki spod dywanu. Dobre i to. Może tak ma być, skoro nie może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:35 echo_o napisała: > Czuję się utytłana tym całym bagienkiem, ale pocieszam się nadzieją na > porządki spod dywanu. kazda pociecha jest dobra w chwilach takich jak ta. > Dobre i to. Może tak ma być, skoro nie może być inaczej. oczywiscie ze mogloby byc inaczej. tylko kto inny musialby miec wladze. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:39 bush_w_wodzie napisał: > echo_o napisała: > > > > Czuję się utytłana tym całym bagienkiem, ale pocieszam się nadzieją na > > porządki spod dywanu. > > kazda pociecha jest dobra w chwilach takich jak ta. > > > > Dobre i to. Może tak ma być, skoro nie może być inaczej. > > > oczywiscie ze mogloby byc inaczej. tylko kto inny musialby miec wladze. Ani ja ani Echo nie jestesmy nawet zwyklymi czlonkami PO ... Dodatkowo zdaje sie to tez nie wystarczy. Trzeba byc w Radzie Krajowej. Sorki...gdybysmy mogli pomoc - to natychmiast :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:46 nurni napisał: > > > > oczywiscie ze mogloby byc inaczej. tylko kto inny musialby miec wladze. > > > Ani ja ani Echo nie jestesmy nawet zwyklymi czlonkami PO ... > Dodatkowo zdaje sie to tez nie wystarczy. Trzeba byc w Radzie Krajowej. > > Sorki...gdybysmy mogli pomoc - to natychmiast :) czyzby to po uwalilo arabskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:51 bush_w_wodzie napisał: > nurni napisał: > > > > > > > oczywiscie ze mogloby byc inaczej. tylko kto inny musialby miec wla > dze. > > > > > > Ani ja ani Echo nie jestesmy nawet zwyklymi czlonkami PO ... > > Dodatkowo zdaje sie to tez nie wystarczy. Trzeba byc w Radzie Krajowej. > > > > Sorki...gdybysmy mogli pomoc - to natychmiast :) > > > > czyzby to po uwalilo arabskiego? A co zrobilo zeby zostal wybrany? Wycofalo sie z zapowiedzi ze bedzie przeciw Kochanowskiemu - ktory budzi taka furie komunistow (ogladam Sejm Live)? Juz rozumiem. Zglosilo go i to mialo wystarczyc. Cale szczescie ze PO nie dziala a arenie miedzynarodowej. Tam pewnie tez wystarczy zglosic i czekac z szampanem w dloni. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:57 nurni napisał: > > > > czyzby to po uwalilo arabskiego? > > > A co zrobilo zeby zostal wybrany? > zglosilo jego kandydature i glosowalo za nia. > Wycofalo sie z zapowiedzi ze bedzie przeciw Kochanowskiemu - ktory budzi taka > furie komunistow (ogladam Sejm Live)? > czy ten kochanowski to tez z krritv? > Juz rozumiem. Zglosilo go i to mialo wystarczyc. w normalnym kraju kompetencje mialyby pewne znaczenie. > Cale szczescie ze PO nie dziala a arenie miedzynarodowej. Tam pewnie tez > wystarczy zglosic i czekac z szampanem w dloni. no dobra. pis na zlosc po odmrozil sobie uszy i jeszcze ma do po zal. to mi chcesz przekazac? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 02:13 bush_w_wodzie napisał: > nurni napisał: > > A co zrobilo zeby zostal wybrany? > > > > zglosilo jego kandydature i glosowalo za nia. Dostal 129 glosow. Tyle ilu jest poslow PO. Mam dla Ciebie zla wiadomosc. To nie wystarczylo. Wiesz juz dlaczego? Pytalem co PO zrobilo by zostal wybrany? > > Wycofalo sie z zapowiedzi ze bedzie przeciw Kochanowskiemu - ktory budzi > taka > > furie komunistow (ogladam Sejm Live)? > > > > czy ten kochanowski to tez z krritv? Nie, to nowy rzecznik praw obywatelskich zgloszony przez PIS. > > Juz rozumiem. Zglosilo go i to mialo wystarczyc. > > > w normalnym kraju kompetencje mialyby pewne znaczenie. > > Cale szczescie ze PO nie dziala a arenie miedzynarodowej. Tam pewnie tez > > wystarczy zglosic i czekac z szampanem w dloni. > > > no dobra. pis na zlosc po odmrozil sobie uszy i jeszcze ma do po zal. > to mi chcesz przekazac? PIS zyskal co chcial. Kochanowski jest nowym rzecznikiem RPO. Mogl byc wybrany glosami Samoobrony badz glosami PO. PO nie wycofalo sie z pomyslu by byc przeciw Kochanowskiemu (b ciekawa btw dlaczego) Kto sobie odmrozil uszy i po co? Przytaczalem wczesniej zdanie Kurskiego ktory jest chyba ostatnim ktorego mozna by posadzic o sympatie do PO. PO ma wiec to czego widac chcialo. Oczywiscie wiem ze to wszystko wina PIS :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 02:20 nurni napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > nurni napisał: > > > > A co zrobilo zeby zostal wybrany? > > > > > > > zglosilo jego kandydature i glosowalo za nia. > > Dostal 129 glosow. Tyle ilu jest poslow PO. > Mam dla Ciebie zla wiadomosc. To nie wystarczylo. Wiesz juz dlaczego? > > Pytalem co PO zrobilo by zostal wybrany? > juz napisalem. zglosilo dobrego kandydata i go poparlo. a co zrobil pis by wybrac tego arabskiego zamiast kwiat samoobrony? > > > > Wycofalo sie z zapowiedzi ze bedzie przeciw Kochanowskiemu - ktory > budzi > > taka > > > furie komunistow (ogladam Sejm Live)? > > > > > > > czy ten kochanowski to tez z krritv? > > Nie, to nowy rzecznik praw obywatelskich zgloszony przez PIS. > wiec co ma piernik do wiatraka? > > > Juz rozumiem. Zglosilo go i to mialo wystarczyc. > > > > > > w normalnym kraju kompetencje mialyby pewne znaczenie. > > > Cale szczescie ze PO nie dziala a arenie miedzynarodowej. Tam pewni > e tez > > > wystarczy zglosic i czekac z szampanem w dloni. > > > > > > no dobra. pis na zlosc po odmrozil sobie uszy i jeszcze ma do po zal. > > to mi chcesz przekazac? > > PIS zyskal co chcial. Kochanowski jest nowym rzecznikiem RPO. > zgadza sie. pis zyskal co chcial. wstawil kolejnego swojego czlowieka na kolejny pastwowy urzad po spektakularnym handlu z samoobrona - ktora tez zyskala co chciala - swojego czlowieka w krritv. a jaka korzysc z tego odniesie jakosc zarzadzania mediami jakosc przestrzeganai prawobywatelskich dobro obywaeli lub dobro panstwa? > > Mogl byc wybrany glosami Samoobrony badz glosami PO. > PO nie wycofalo sie z pomyslu by byc przeciw Kochanowskiemu > (b ciekawa btw dlaczego) bo to jest stricte partyjniacki kandydat pasujacy do tego urzedu jak piesc do nosa. prawda ze proste? > Kto sobie odmrozil uszy i po co? z twojego wywodu wynika ze pis. mne na przyklad ani ziebi ani grzeje czy po ma sowjego czlowieka w krritv. chcialbym tam widziec uczciwych zawodowcow i ich brak mnie martwi > > Przytaczalem wczesniej zdanie Kurskiego ktory jest chyba ostatnim > ktorego mozna by posadzic o sympatie do PO. no i on wlasnie opoiwada o swoim bolu z jakim zaglosuje przeciw > > PO ma wiec to czego widac chcialo. > > Oczywiscie wiem ze to wszystko wina PIS :) prosto jasno i bez kazuistyki: kto glosowal za a kto przeciw arabskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 02:40 bush_w_wodzie napisał: > nurni napisał: > > > bush_w_wodzie napisał: > > > > > nurni napisał: > > > > > > A co zrobilo zeby zostal wybrany? > > > > > > > > > > zglosilo jego kandydature i glosowalo za nia. > > > > Dostal 129 glosow. Tyle ilu jest poslow PO. > > Mam dla Ciebie zla wiadomosc. To nie wystarczylo. Wiesz juz dlaczego? > > > > Pytalem co PO zrobilo by zostal wybrany? > > > > juz napisalem. zglosilo dobrego kandydata i go poparlo. > > a co zrobil pis by wybrac tego arabskiego zamiast kwiat samoobrony? Sygnaly ze strony PIS byly jednoznaczne. Abramski dostal najwiecej glosow (w tym pisowskie) w komisji d/s mediow. Ten z Samoobrony najmniej w tejze komisji bo poslowie PIS tam zasiadajacy nie dawali mu swojej rekomendacji. Oferta byla czytelna. Chyba nie mozna przedstawic jej lepiej. Niejasne bylo jedynie co zrobi PO. > > Nie, to nowy rzecznik praw obywatelskich zgloszony przez PIS. > > > > wiec co ma piernik do wiatraka? Naprawde pisze tak niezrozumiale? > > > > Cale szczescie ze PO nie dziala a arenie miedzynarodowej. Tam > pewni > > e tez > > > > wystarczy zglosic i czekac z szampanem w dloni. > > > > > > > > > no dobra. pis na zlosc po odmrozil sobie uszy i jeszcze ma do po za > l. > > > to mi chcesz przekazac? > > > > PIS zyskal co chcial. Kochanowski jest nowym rzecznikiem RPO. > > > > > zgadza sie. pis zyskal co chcial. wstawil kolejnego swojego czlowieka na kolejn > y > pastwowy urzad po spektakularnym handlu z samoobrona - ktora tez zyskala co > chciala - swojego czlowieka w krritv. Co chciala zyskac PO ? Tak bardzo chciala by przepadl znienawidzony przez komunistow Kochanowski ? No to trzeba jej oddac ze zrobila wszystko. Co zyskala. To co zwykle. > a jaka korzysc z tego odniesie jakosc zarzadzania mediami jakosc przestrzegana > i > prawobywatelskich dobro obywaeli lub dobro panstwa? > > > > > > > Mogl byc wybrany glosami Samoobrony badz glosami PO. > > PO nie wycofalo sie z pomyslu by byc przeciw Kochanowskiemu > > (b ciekawa btw dlaczego) > > bo to jest stricte partyjniacki kandydat pasujacy do tego urzedu jak piesc do > nosa. prawda ze proste? Wiem, wiem. Ja juz o "partyjnym" Kochanowskim zostalem dokladnie poinformowany dzis w nocy. Informowal mnie o tym posel Kalisz i poslanka Piekarska z apolitycznego SLD. Takze zaznaczam - partyjniactwo Kochanowskiego zostalo juz obnazone. > > Kto sobie odmrozil uszy i po co? > > > z twojego wywodu wynika ze pis. mne na przyklad ani ziebi ani grzeje czy po ma > sowjego czlowieka w krritv. chcialbym tam widziec uczciwych zawodowcow i ich > brak mnie martwi Bedzie jeden kolek, tego drugiego z LPR nie znam. Ale nie boj nic. Bedzie dobrzxe. Pozostalych trzech wybierze PIS! :) ; > > Przytaczalem wczesniej zdanie Kurskiego ktory jest chyba ostatnim > > ktorego mozna by posadzic o sympatie do PO. > > no i on wlasnie opoiwada o swoim bolu z jakim zaglosuje przeciw Kolejny sygnal ze kandydat PO moze dostac +150 glosow. Jesli chcesz sformulowac w tym miejscu zarzut ze PIS postanowilo nie dac sie ograc - to ja ten zarzut przyjmuje. Jest sprawiedliwy. > > PO ma wiec to czego widac chcialo. > > > > Oczywiscie wiem ze to wszystko wina PIS :) > > prosto jasno i bez kazuistyki: kto glosowal za a kto przeciw arabskiemu? Wszyscy poza PO byli przeciw. Dziwne.... Pisales ze wystarczy zglosic kandydata i czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 03:01 nurni napisał: > Sygnaly ze strony PIS byly jednoznaczne. Abramski dostal najwiecej glosow (w ty > m > pisowskie) w komisji d/s mediow. Ten z Samoobrony najmniej w tejze komisji bo > poslowie PIS tam zasiadajacy nie dawali mu swojej rekomendacji. Oferta byla > czytelna. Chyba nie mozna przedstawic jej lepiej. stawiasz sprawy na glowie. zadaniem sejmu jest wybor wlasciwych ludzi na stawiwska pastwowe. po postepowala zgodnie z ta zasada a pis zapraszal do handlu stanowiskami i go zrealizowal lamiac powyzsza zasade > Niejasne bylo jedynie co zrobi PO. caly czas piszesz z waskiej perspektywy partyjnego aktywisty. niestety w ten sposob mnie nie przekonasz. > > > > Nie, to nowy rzecznik praw obywatelskich zgloszony przez PIS. > > > > > > > wiec co ma piernik do wiatraka? > > Naprawde pisze tak niezrozumiale? > nie. czynimy odmienne zalozenia co do tego czym winna byc krritv i rpo. > > > > > > PIS zyskal co chcial. Kochanowski jest nowym rzecznikiem RPO. > > > > > > > > > zgadza sie. pis zyskal co chcial. wstawil kolejnego swojego czlowieka na > kolejn > > y > > pastwowy urzad po spektakularnym handlu z samoobrona - ktora tez zyskala > co > > chciala - swojego czlowieka w krritv. > > Co chciala zyskac PO ? > realnie rzecz biorac - prawdopodobnie pokazac w jasnym swietle mechanizm dzialania pis i stosunek pis do instytucji panstwowych. > > Tak bardzo chciala by przepadl znienawidzony przez komunistow Kochanowski? > wiesz. to ze komunisci nie znosza dajmy na to zepsutych ryb nie oznacza ze od razu musisz je lubic.,,, chyba ze? > > > > bo to jest stricte partyjniacki kandydat pasujacy do tego urzedu jak pies > c do > > nosa. prawda ze proste? > > Wiem, wiem. Ja juz o "partyjnym" Kochanowskim zostalem dokladnie poinformowany > dzis w nocy. > Informowal mnie o tym posel Kalisz i poslanka Piekarska z apolitycznego SLD. > Takze zaznaczam - partyjniactwo Kochanowskiego zostalo juz obnazone. > no przynajmniej nie badzmy dziecmi. to jest zaufany czlowiek kaczynskich. bez wzgledu na to co mowi o tmy piekarska kurski czy inny lepper. > > > Kto sobie odmrozil uszy i po co? > > > > > > z twojego wywodu wynika ze pis. mne na przyklad ani ziebi ani grzeje czy > po ma > > sowjego czlowieka w krritv. chcialbym tam widziec uczciwych zawodowcow i > ich > > brak mnie martwi > > Bedzie jeden kolek, tego drugiego z LPR nie znam. Ale nie boj nic. Bedzie > dobrzxe. Pozostalych trzech wybierze PIS! :) > wlasnie. media publiczne beda monopartyjne. rpo tez bedzie monopartyjny. aktywisci maja powody do radosci. > > > > > Przytaczalem wczesniej zdanie Kurskiego ktory jest chyba ostatnim > > > ktorego mozna by posadzic o sympatie do PO. > > > > no i on wlasnie opoiwada o swoim bolu z jakim zaglosuje przeciw > > Kolejny sygnal ze kandydat PO moze dostac +150 glosow. > widzisz - nie tak rzadko nie masz watpliowsci ze panienka z rogu ulicy chcialaby ci cos sprzedac ale jednak oferta jest nie do przyjecia i nie korzystasz... chyba ze? > Jesli chcesz sformulowac w tym miejscu zarzut ze PIS postanowilo nie dac sie > ograc - to ja ten zarzut przyjmuje. Jest sprawiedliwy. nie stawiam tego zarzutu. stawiam inny. taki mianowicie ze ze pis obsadza wazne urzedy pansrtwowe miernotami > > > PO ma wiec to czego widac chcialo. > > > > > > Oczywiscie wiem ze to wszystko wina PIS :) > > > > prosto jasno i bez kazuistyki: kto glosowal za a kto przeciw arabskiemu? > > Wszyscy poza PO byli przeciw. bardzo dobrze > Dziwne.... > Pisales ze wystarczy zglosic kandydata i czekac. jak widac nie wystarczy zlgosic kandydata ktorego kompetencje komisja sejmowa ocenia najwyzej. trzeba sie jeszcze nadstawic jarkowi lub jedrusiowi. a po miala ten komfort ze zglosila dobrego i niekontrowersyjnego kandydata i nie musial sie nikomu nastawiac. w tym wlasnie po odroznila sie dzis od pis Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 03:38 bush_w_wodzie napisał: > nurni napisał: > > > > > Sygnaly ze strony PIS byly jednoznaczne. Abramski dostal najwiecej glosow > (w ty > > m > > pisowskie) w komisji d/s mediow. Ten z Samoobrony najmniej w tejze komisj > i bo > > poslowie PIS tam zasiadajacy nie dawali mu swojej rekomendacji. Oferta by > la > > czytelna. Chyba nie mozna przedstawic jej lepiej. > > > stawiasz sprawy na glowie. zadaniem sejmu jest wybor wlasciwych ludzi na > stawiwska pastwowe. I wlasciwych oraz dobrych ustaw ze wspomne po raz drugi "podwojne becikowe" w wersji PO. Ludzi oczywiscie tez. Kochanowski byl dobrym "ludziem". Mogl zostac rzecznikiem jedynie dzieki wsparciu Samoobrony badz PO. Co tu wiecej tlumaczyc? po postepowala zgodnie z ta zasada a pis zapraszal do handl > u > stanowiskami i go zrealizowal lamiac powyzsza zasade Odwrocic wpisujac w miejsce PO -PIS? Ach przepraszam. Po nie handlowala z nikim. Zapowiedziala ze bedzie glosowac przeciw Kochanowskiemu i wyrazila oczekiwanie ze PIS i tak ja poprze. Wpisuje sie to w pewna (bedzie slowo mocno na wyrost) "mysl" Platformy od konca ostatnich wyborow. PIS jest od tego by ja wspierac we wszystkim oraz realizowac jej cele. Celem PO bylo zablokowanie Kochanowskiego. PIS sie zgapil i zamiast do tego dopuscic zrobil cos przeciwnego. Ja bym chyba pokusil sie nawet o stwierdzenie ze PIS znow Platforme oszukal!!!! > > Niejasne bylo jedynie co zrobi PO. > > > caly czas piszesz z waskiej perspektywy partyjnego aktywisty. niestety w ten > sposob mnie nie przekonasz. Jesli szukasz w tym czegos innego niz logiki to niewatpliwie posadzenie mnie o bycie aktywista (partyjnym) byc moze sprawi ze nagle wszystko stanie sie jasne. Logike zawieszamy na kolku. Oczywiscie nie bede sie przed tym bronil. > > > > Nie, to nowy rzecznik praw obywatelskich zgloszony przez PIS. > > > > > > > > > > wiec co ma piernik do wiatraka? > > > > Naprawde pisze tak niezrozumiale? > > > > nie. czynimy odmienne zalozenia co do tego czym winna byc krritv i rpo. Juz rozumiem. Chcialbys by byly to instytucje w ktorych sa najlepsi kandydaci. Tyle ze mamy problem bo zdaje sie powielasz o Kochanowskim wszystko co w Trybunie "ponawypisywali". > > > > PIS zyskal co chcial. Kochanowski jest nowym rzecznikiem RPO. > > > > > > > > > > > > > zgadza sie. pis zyskal co chcial. wstawil kolejnego swojego czlowie > ka na > > kolejn > > > y > > > pastwowy urzad po spektakularnym handlu z samoobrona - ktora tez zy > skala > > co > > > chciala - swojego czlowieka w krritv. > > > > Co chciala zyskac PO ? > > > > > realnie rzecz biorac - prawdopodobnie pokazac w jasnym swietle mechanizm > dzialania pis i stosunek pis do instytucji panstwowych. Ten stosunek jest jasny. PIS zawlaszcza panstwo - albo PIS po kolei czysci to panstwo z czerwonorozowych cwaniakow. Panstwo o ktorym pisze ma struktury mafijne. Taki drobiazg przypomne. > > Tak bardzo chciala by przepadl znienawidzony przez komunistow Kochanowski > ? > > > > > wiesz. to ze komunisci nie znosza dajmy na to zepsutych ryb nie oznacza ze od > razu musisz je lubic.,,, chyba ze? Dobrze wiesz ze Twoje porownanie to tak naprawde ucieczka. Kochanowski jako RPO to kolejny element IV RP. Bardzo wazny. Dotychczasowi rzecznicy na czele z Zollem byli bardziej rzecznikamni wszystkich agentow SB (Zoll interweniowal w tych sprawach WIELOKROTNIE) niz rzecznikami zwyklych ludzi. > > > bo to jest stricte partyjniacki kandydat pasujacy do tego urzedu ja > k pies > > c do > > > nosa. prawda ze proste? > > > > Wiem, wiem. Ja juz o "partyjnym" Kochanowskim zostalem dokladnie poinform > owany > > dzis w nocy. > > Informowal mnie o tym posel Kalisz i poslanka Piekarska z apolitycznego S > LD. > > Takze zaznaczam - partyjniactwo Kochanowskiego zostalo juz obnazone. > > > > no przynajmniej nie badzmy dziecmi. to jest zaufany czlowiek kaczynskich. bez > wzgledu na to co mowi o tmy piekarska kurski czy inny lepper. Kaczynscy otaczaja sie wylacznie zaufanymi ludzmi. Religa Gilowska no mozna mnozyc :) > > > > Kto sobie odmrozil uszy i po co? > > > > > > > > > z twojego wywodu wynika ze pis. mne na przyklad ani ziebi ani grzej > e czy > > po ma > > > sowjego czlowieka w krritv. chcialbym tam widziec uczciwych zawodow > cow i > > ich > > > brak mnie martwi > > > > Bedzie jeden kolek, tego drugiego z LPR nie znam. Ale nie boj nic. Bedzie > > dobrzxe. Pozostalych trzech wybierze PIS! :) > > > > > wlasnie. media publiczne beda monopartyjne. rpo tez bedzie monopartyjny. > aktywisci maja powody do radosci. No zobacz. Do tej pory nie byly? Juz wiadomo jaki zapanuje zamordyzm, prawda? > > > > > > Przytaczalem wczesniej zdanie Kurskiego ktory jest chyba osta > tnim > > > > ktorego mozna by posadzic o sympatie do PO. > > > > > > no i on wlasnie opoiwada o swoim bolu z jakim zaglosuje przeciw > > > > Kolejny sygnal ze kandydat PO moze dostac +150 glosow. > > > > widzisz - nie tak rzadko nie masz watpliowsci ze panienka z rogu ulicy chcialab > y > ci cos sprzedac ale jednak oferta jest nie do przyjecia i nie korzystasz... > chyba ze? To byla jasna oferta. Jesli sa jakies pretensje ze PIS nie chcial sie dac Platformie w.... , to pretensje te swiadcza raczej o tym ze absztyfikant byl tak naprawde nawalony jak stu drwali. Wzial pracownice banku ktora przedstawila mu jakis produkt bankowy za panienke lekkich obyczajow. On nie bedzie z jej uslug korzystal, on bedzie dalej nosil pieniadze w majtkach. A kolegom opowiadal jak t5o byl kuszony ale postanowil nie dac sie qrewstu i nie da im zarobic. Ma zasady, ma majatek (w rajtuzach) i ma oczywiscie jeszcze pretensje. Jak kazdy kto sie uchla na smutno. > > Jesli chcesz sformulowac w tym miejscu zarzut ze PIS postanowilo nie dac > sie > > ograc - to ja ten zarzut przyjmuje. Jest sprawiedliwy. > > > nie stawiam tego zarzutu. stawiam inny. taki mianowicie ze ze pis obsadza wazne > urzedy pansrtwowe miernotami Kochanowski nie jest miernota. Gdyby byl miernota - nie bylo by calego halo. Jak rozumiem PO zrobilo wszystko by jej najwybitniejsi kandydaci dostali sie do rady. Jeszcze pare takich probek i beda musieli swoich kandydatow brac z lapanki. Wiadomo ze wystawiaja ich tylko po to by ich spalic. > > > > PO ma wiec to czego widac chcialo. > > > > > > > > Oczywiscie wiem ze to wszystko wina PIS :) > > > > > > prosto jasno i bez kazuistyki: kto glosowal za a kto przeciw arabsk > iemu? > > > > Wszyscy poza PO byli przeciw. > > > bardzo dobrze To nadaje sie do podrecznika "amerykanska demokracja w dzialaniu" Rozdzial: "polityka nie jest dla wszystkich". > > Dziwne.... > > Pisales ze wystarczy zglosic kandydata i czekac. > > > jak widac nie wystarczy zlgosic kandydata ktorego kompetencje komisja sejmowa > ocenia najwyzej. trzeba sie jeszcze nadstawic jarkowi lub jedrusiowi. Ne. Trzeba glosno zapewniac ze kand Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 20:05 nurni napisał: > > > > stawiasz sprawy na glowie. zadaniem sejmu jest wybor wlasciwych ludzi na > > stawiwska pastwowe. > > I wlasciwych oraz dobrych ustaw ze wspomne po raz drugi "podwojne becikowe" w > wersji PO. juz przeciesz napisalem ze po poparla mniej idotyczny (mniej socjalny) projekt ustawy. > Ludzi oczywiscie tez. Kochanowski byl dobrym "ludziem". jasne. jest to pierwszy histroii rzecznik praw obywatelskich ktory utrzymuje ze nie powinno byc praw obywatelskich tylkom obowiazki. > Mogl zostac rzecznikiem jedynie dzieki wsparciu Samoobrony badz PO. > Co tu wiecej tlumaczyc? np wytlumaczyc jakie ma kwalifikacja na rpo. jakim wtbitynym jest prawnikiem. czy jego poglady predestynuja do tej roli. czy jego zaleznosc od rzadzacej partii nie wydaje sie zaprzeczac roli rpo ktory winien bronic obywatela przed wladza a nie na owdrot. > > po postepowala zgodnie z ta zasada a pis zapraszal do handlu > > stanowiskami i go zrealizowal lamiac powyzsza zasade > PIS jest od tego by ja wspierac we wszystkim oraz realizowac jej cele. Celem PO > bylo zablokowanie Kochanowskiego. PIS sie zgapil i zamiast do tego dopuscic > zrobil cos przeciwnego. nadal nie widze innego zwiazku miedzy kwestia arabskiego i kochanowskiego oprocz tego zwiazku ktory narzucil pis czyniac z obydwu stanowisk przedmiot handlu. > > > Niejasne bylo jedynie co zrobi PO. > > > > > > caly czas piszesz z waskiej perspektywy partyjnego aktywisty. niestety w > ten > > sposob mnie nie przekonasz. > > Jesli szukasz w tym czegos innego niz logiki to niewatpliwie posadzenie mnie o > bycie aktywista (partyjnym) byc moze sprawi ze nagle wszystko stanie sie >jasne. Logike zawieszamy na kolku. > to byl skrot myslowy. przyjmujesz milczace zalozenie ze jak pis uczynil kwestie krritv i rpo przedmiotem handlu wymiennego to nie bylo innej mozliwosci spojrzenia na te sprawy. to jest punkt wdizenia ktory jest waski i partyjny. decyzje i poglady pisu przyjmuje sie tu bowiem jako niepodwazalny punkt wyjsciowy do dalszych rozwazn. > > > > nie. czynimy odmienne zalozenia co do tego czym winna byc krritv i rpo. > > Juz rozumiem. Chcialbys by byly to instytucje w ktorych sa najlepsi kandydaci. > Tyle ze mamy problem bo zdaje sie powielasz o Kochanowskim wszystko co w > Trybunie "ponawypisywali". > jego pozycja zawodowa dorobek i wypowiedzi mowia same za siebie > > > Co chciala zyskac PO ? > > > > > > > > > realnie rzecz biorac - prawdopodobnie pokazac w jasnym swietle mechanizm > > dzialania pis i stosunek pis do instytucji panstwowych. > > Ten stosunek jest jasny. PIS zawlaszcza panstwo - albo PIS po kolei czysci to > panstwo z czerwonorozowych cwaniakow. zamienil stryjek siekierke na kijek. ale - fakt - pis ma znakomity pir. zdolal wmowic ludziom ze tkm i partyjniactwo sluza dobru ludu. ale to tymczasowe. i nie sa w tym pierwsi. pzpr caly czas tego probowala - od czasu do czasu nawet z sukcesami > Panstwo o ktorym pisze ma struktury mafijne. Taki drobiazg przypomne. wartaloby en drobiazg udowodnic a nastepnie wykazac ze nie nastepuje zastapienie jednaj mafii druga. > > > > Tak bardzo chciala by przepadl znienawidzony przez komunistow Kocha > nowski > > ? > > > > > > > > > wiesz. to ze komunisci nie znosza dajmy na to zepsutych ryb nie oznacza z > e od > > razu musisz je lubic.,,, chyba ze? > > Dobrze wiesz ze Twoje porownanie to tak naprawde ucieczka. nie. dobrze wiem ze nie wszystko co sie nie podoba komuniscie jest dobre. przyklady moge mnozyc w nieskonczonosc. > Kochanowski jako RPO to kolejny element IV RP. Bardzo wazny. > Dotychczasowi rzecznicy na czele z Zollem byli bardziej rzecznikamni wszystkich > agentow SB (Zoll interweniowal w tych sprawach WIELOKROTNIE) niz rzecznikami > zwyklych ludzi. powtarzasz to po raz kolejny i po raz kolejny na dowod swojej tezy potrafisz przytoczyc swoje silne przekonanie nie ma smieszniejszej i smutniejszej sytuacji niz ta gdy rpo jest przedstwaicielem partii rzadzacej i wrogiem praw obywatelskich > > > > no przynajmniej nie badzmy dziecmi. to jest zaufany czlowiek kaczynskich. > bez > > wzgledu na to co mowi o tmy piekarska kurski czy inny lepper. > > Kaczynscy otaczaja sie wylacznie zaufanymi ludzmi. Religa Gilowska no mozna > mnozyc :) > czyli kochanowski wg ciebie nie jest blisko zwiazany z kaczynskimi i pis? nie jest ich zaufanym czlowiekiem? prosze o odpowiedz na temat i bez wykretow. > > > > > > wlasnie. media publiczne beda monopartyjne. rpo tez bedzie monopartyjny. > > aktywisci maja powody do radosci. > > No zobacz. Do tej pory nie byly? > ostatnio byly. i pewnie wlasnie za to lud tak kocha sld? i dlatego pis musi sld scisle nasladowac? > Juz wiadomo jaki zapanuje zamordyzm, prawda? zamordyzm to raczej nie. ale nuda i glupactwo na pewno. > > > > > > > > > Przytaczalem wczesniej zdanie Kurskiego ktory jest chyb > a osta > > tnim > > > > > ktorego mozna by posadzic o sympatie do PO. > > > > > > > > no i on wlasnie opoiwada o swoim bolu z jakim zaglosuje przec > iw > > > > > > Kolejny sygnal ze kandydat PO moze dostac +150 glosow. > > > > > > > widzisz - nie tak rzadko nie masz watpliowsci ze panienka z rogu ulicy ch > cialab > > y > > ci cos sprzedac ale jednak oferta jest nie do przyjecia i nie korzystasz. > .. > > chyba ze? > > To byla jasna oferta. > Jesli sa jakies pretensje ze PIS nie chcial sie dac Platformie w.... , to > pretensje te swiadcza raczej o tym ze absztyfikant byl tak naprawde > nawalony jak stu drwali. > Wzial pracownice banku ktora przedstawila mu jakis produkt bankowy > za panienke lekkich obyczajow. kurcze. ciekawe czemu sie jej to ciagle zdarza? > On nie bedzie z jej uslug korzystal, on bedzie > dalej nosil pieniadze w majtkach. A kolegom opowiadal jak t5o byl kuszony > ale postanowil nie dac sie qrewstu i nie da im zarobic. coz. tylko przypadkiem w chwile pozniej ta panienka udala sie an przejazdzke do lasu z jedrusiem andrzejem by ten mogl ulokowac swoje walory we wlasciwym miejscu > > > Jesli chcesz sformulowac w tym miejscu zarzut ze PIS postanowilo ni > e dac > > sie > > > ograc - to ja ten zarzut przyjmuje. Jest sprawiedliwy. > > > > > > nie stawiam tego zarzutu. stawiam inny. taki mianowicie ze ze pis obsadza > wazne > > urzedy pansrtwowe miernotami > > Kochanowski nie jest miernota. Gdyby byl miernota - nie bylo by calego halo. > jasne. miernocie bysmy klaskali. niestety dla ciebie porownanie kochanowskiego z zollem nie pozostawia zadnych zludzen. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 20:21 > juz przeciesz napisalem ze po poparla mniej idotyczny (mniej socjalny) projekt > ustawy. Za to znacznie drozszy. No i dodatkowo zasilki rolnicze. Wszystkim po rowno to jest bolszewizm, a nie liberalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 20:31 michal00 napisał: > > > juz przeciesz napisalem ze po poparla mniej idotyczny (mniej socjalny) pr > ojekt > > ustawy. > > Za to znacznie drozszy. No i dodatkowo zasilki rolnicze. Wszystkim po rowno to > jest bolszewizm, a nie liberalizm. cos ci sie pomylilo. w wersji po becikowe nie jest intrumentem socjalnym wyrownujacym nierownosci materialne. kwestie zasilkow rolniczych znam slabo ale zdaje mi sie ze poprawki po zmierzaly do tego by rodziny rolnicze mogly byc traktowane tak samo (w znaczeniu rownosci wobec prawa) jak pozostale rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 20:59 cos ci sie pomylilo. w wersji po becikowe nie jest intrumentem socjalnym > wyrownujacym nierownosci materialne. Owszem. Jest swiadczeniem na zasadzie "wszystkim po rowno" wedlug modly bolszewickiej. O ile becikowe jako instrument socjalny ma jakis szczatkowy sens, to wersja poparta przez PO nie ma zadnego sensu. kwestie zasilkow rolniczych znam slabo ale > zdaje mi sie ze poprawki po zmierzaly do tego by rodziny rolnicze mogly byc > traktowane tak samo (w znaczeniu rownosci wobec prawa) jak pozostale rodziny Nic z tych rzeczy. Mowiac calkiem serio: poparcie dla tych pomyslow wynikalo wylacznie z checi znalezienia sprzymierzencow do korzystnej dla PO zmiany ustawy samorzadowej i zrobienia psikusa rzadowi. Zastanawialem sie nawet, w jaki sposob PO zapewnilo sobie gwarancje lojalnosci LPR. Wczoraj okazalo sie, ze partacze z PO nawet tego nie dopilnowali. Efekty dzialania PO sa nastepujace: ustawe samorzadowa przegrali, a wydatki budzetu zwiekszyli. Pretensje za swoje nieudacznictwo maja do PiS. Czy to sa powazni ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 21:14 michal00 napisał: > cos ci sie pomylilo. w wersji po becikowe nie jest intrumentem socjalnym > > wyrownujacym nierownosci materialne. > > Owszem. Jest swiadczeniem na zasadzie "wszystkim po rowno" wedlug modly > bolszewickiej. mylisz sie. bolszewicy zmierzali do zrownania sytuacji materialnej ludzi (w dol) a nie do ujednolicenia jakich tam swiadczen > O ile becikowe jako instrument socjalny ma jakis szczatkowy sens, to wersja > poparta przez PO nie ma zadnego sensu. > niby czemu? > > kwestie zasilkow rolniczych znam slabo ale > > zdaje mi sie ze poprawki po zmierzaly do tego by rodziny rolnicze mogly b > yc > > traktowane tak samo (w znaczeniu rownosci wobec prawa) jak pozostale rodz > iny > > Nic z tych rzeczy. no to mnie oswiec z ktorych to bylo rzeczy. > > > Mowiac calkiem serio: poparcie dla tych pomyslow wynikalo wylacznie z checi > znalezienia sprzymierzencow do korzystnej dla PO zmiany ustawy samorzadowej i > zrobienia psikusa rzadowi. Zastanawialem sie nawet, w jaki sposob PO zapewnilo > sobie gwarancje lojalnosci LPR. Wczoraj okazalo sie, ze partacze z PO nawet > tego nie dopilnowali. Efekty dzialania PO sa nastepujace: ustawe samorzadowa > przegrali, a wydatki budzetu zwiekszyli. to tylko pokazuje ze pis jest skuteczny w walce o personalia i nieskuteczny w walce o kase. samo uchwalanie ustawy pod warszawe i kolejene manipulacje prawne z ta sprawa zwiazane sa same w sobie skandaliczne ale nie oczekuje od ciebie bys to przyznal. jest jednak prawda ze dopoki kaczynscy maja w reku narzedzie szantazu jakim sa wybory w tym roku i dopoki jest jeszcze kilka stanowisk do pohandlowania nimi to po ma znikome mozliwosci skutecznego dzialania > Pretensje za swoje nieudacznictwo maja do PiS. a konkretnie co masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 21:50 > mylisz sie. bolszewicy zmierzali do zrownania sytuacji materialnej ludzi (w dol > ) > a nie do ujednolicenia jakich tam swiadczen Chodzi mi oczywiscie o to, ze zrownywanie swiadczen z liberalizmem nie ma nic wspolnego, natomiast z bolszewizmem calkiem sporo. > > O ile becikowe jako instrument socjalny ma jakis szczatkowy sens, to wers > ja > > poparta przez PO nie ma zadnego sensu. > niby czemu? Ano temu, ze jakos mozna zrozumiec chec wspomozenia ubozszych rodzin , a rozdawanie "wszystkim po rowno" sensu zadnego nie ma. Przy okazji - nie wiem czy wiesz, ale dodatek porodowy do zasilku rodzinnego zostal wprowadzony z dniem przystapienia przez Polske do UE (wymaga tego prawo UE) i wynosil 500 zl. Nowelizacja w wersji rzadowej zwiekszala kwote zasilku do 1000 zl z zachowaniem kryterium dochodowego. "Becikowe" przeglosowane dzieki po jest odebnym swiadczenie. Oznacza to, ze rodziny "bogate" dostana 1000 zl, a "biedne" 2000 zl. samo uchwalanie ustawy pod warszawe i kolejene manipulacje prawne > z ta sprawa zwiazane sa same w sobie skandaliczne ale nie oczekuje od ciebie by > s > to przyznal. Moze bym przyznal, ale nie bardzo wiem, co uwazasz za skandal. > > Pretensje za swoje nieudacznictwo maja do PiS. > > > a konkretnie co masz na mysli? > Ogolnie rzecz biorac narzekanie na "wrednosc" PiS-u, choc ich zachowanie w niczym sie nie rozni, tylko mozliwosci maja mniejsze i wykonanie gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:36 za Tadeuszem Kotarbińskim: " "Brudne środki uświniają cel". Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:37 echo_o napisała: > nurni napisał: > > > echo_o napisała: > > > > > Szkoda Arabskiego, tyle. > > > > > > Szkoda. Sam Kurski wyrazal sie o nim jak najlepiej. > > > > Szkoda ze PO nie zdecydowala sie poprzec Kochanowskiego (za chwile > glosowanie). > > Bylo by jasno i prosto. A nawet normalnie. > > ``````````````````````````````` > > Bo PO podjęła decyzję strategiczną, Pal ich... Wlasnie wielkie tupanie na sali. Komunisci tak wlasnie ciesza sie z Kochanowskiego. > Może tak ma być, skoro nie może być inaczej. Amen :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: a forumowe pisiaki śpią. Mają na 7.45 do szko 27.01.06, 01:49 nurni napisał: > > Wlasnie wielkie tupanie na sali. Komunisci tak wlasnie ciesza sie > z Kochanowskiego. > mozna bylo im mocniej przylozyc. np wybrac na rpo edgara. niestety bez edgara klub pis bylby jak bez glowy wiec tego sie zrobic nie dalo > > Może tak ma być, skoro nie może być inaczej. > > Amen :) he he. niedlugo bedzie sie wam pis z opatrznoscia mylil. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm co ma RPO do prawa karnego :))) 27.01.06, 01:08 kogo oni wybierają na RPO... "ważny dorobek - 100 prac" Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: co ma RPO do prawa karnego :))) 27.01.06, 01:10 P. Gosiewski sobie zażartował - "Janusz Kochanowski wykazał się niezależnością" i "uczestniczył w różnych zespołach". Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: co ma RPO do prawa karnego :))) NIC! Żenada 27.01.06, 01:19 Janusz Kochanowski (n/t praw obywatelskich): *To można by sformułować w charakterze praw człowieka, w charakterze zakazów dla władzy publicznej i wtedy by mi nie mówiono, że to jest prawo człowieka, tylko by mówiono: władza nie może zrobić tego, a tego i by wyszło na to samo, a wyszłoby może szczerzej i właściwiej. Dlatego chodzi mi o to, żeby w tej lawinie, czy w tej inflacji praw człowieka nie było rzeczy, które są doprowadzone już do sytuacji, no, boję się tego słowa użyć, ale inne mi nie przychodzi, do absurdalnej sytuacji, kiedy obraz powszechnej szczęśliwości jest zapisany w prawach człowieka, tylko nie można tego zrealizować. Prawo do wolności. 26 milionów ludzi jest niewolnikami współcześnie, w XXI wieku. Jeśli weźmiemy różnego rodzaju formy uzależnienia w obozach różnego rodzaju, prostytucji kobiet etc., to okaże się, że w tym świecie, który jest tak dumny ze swoich człowieka, zniewolenie, a także regularne niewolnictwo są bardzo, bardzo szeroko rozpowszechnione. *Natomiast chcę powiedzieć jeszcze raz o jednym, że tam, gdzie nie ma obowiązku za prawem, tam to prawo jest iluzoryczne. Ale tam, gdzie prawo sprowadza się do pobożnych życzeń, to są właśnie życzenia wytworzone, czy ubrane w formie praw i niesłusznie. A po trzecie, chciałbym nawiązać do tego, co pan wcześniej powiedział, a mianowicie, że między poszczególnymi prawami nie może zachodzić kolizja. Z jednej strony mamy na przykład wolność zgromadzeń, niedawno był taki poważny problem. Z drugiej strony mamy czyjąś inną wolność, która mówi, że wolność zgromadzeń może być ograniczona. Mamy prawo do życia. Teraz powstaje pytanie: czy można wymierzać kary śmierci w ochronie życia, czy nie? Przecież w Stanach Zjednoczonych, w których to prawo jest fundamentalne, od dawna zapisane, funkcjonuje kara śmierci. Dalej mamy na przykład prawo do minimum płacy. W niektórych katalogach jest to sformułowane, ale to prowadzić może do bezrobocia, czyli do nadużycia innego prawa, które brzmi: mamy prawo do pracy. *Wtedy, to jest inwencja tylko tych, którzy tymi prawami zawodowo się zajmują. I właśnie teraz jesteśmy na tym etapie, kiedy następuje inflacja, dlatego że specjaliści od praw człowieka siedzą i wymyślają je, przedstawiają wszystkie dobre, jakie życzylibyśmy sobie posiadać w formie praw człowieka. Doszli także do tego, tu pójdę już o krok dalej, że mówimy o prawach zwierząt. Przy czym nie można mówić o prawach zwierząt, tylko możemy mówić o obowiązkach naszych moralnych i innych względem innych istot na świecie. Innymi słowy, raz jeszcze chciałbym powiedzieć, jeśli czegoś nie da się przedstawić w charakterze obowiązku po innej stronie tego, jako prawa człowieka nie powinniśmy traktować, tylko jak pobożne, złudne i wprowadzające często w błąd życzenie. to fragmenty... www.pulstv.pl/index.php?t=polecamy&g=7&p=602&o=304 Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: co ma RPO do prawa karnego :))) NIC! I to! 27.01.06, 01:29 media.wp.pl/kat,4892,wid,8109210,wiadomosc.html?ticaid=1f92 Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie iv rp 27.01.06, 01:11 moze sie jeszcze nie narodzila ale skurcze robia sie coraz czestsze mysle ze to wazne chwile Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: wybitny naukowiec - ponad 100 prac 27.01.06, 01:15 Nie w ilości a w jakości rzecz panie Gosiewski. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm heheh poseł Piechota (ale z PO) zniszczył dra K. 27.01.06, 01:21 super cytaty z Kochanowskiego "episkopat słaby intelektualnie" Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Piechota był rewelacyjny 27.01.06, 01:23 Już się nie mogę doczekać wykrętasów Edgara. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: biedny Edgar 27.01.06, 01:28 Właśnie SLD-owcy z niego dworują a on, nieborak słucha podpowiedzi partyjnych zwierzchników. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: biedny Edgar 27.01.06, 01:34 Może jestem przesadnie wrażliwy, ale tak ohydnej sceny, jak obfite brawa i rozrechotana gęba Kaczyńskiego po wystąpieniu jego kolegi klubowego, Jacka Kurskiego, nie widziałem dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: biedny Edgar 27.01.06, 01:37 Nie, masz po prostu wrażliwość ustawioną na inny zoom. Ohydą jest to, że po 16 latach muszą się dziać takie sceny tylko dlatego, że nie zrobiono porządku na wiosnę III RP, bo na wiosnę robi się generalne porządki, od piwnicy aż po komin...Obłuda! Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: biedny Edgar 27.01.06, 01:40 Słucham? Czy ośmieszanie nieżyjącego profesora Zielińskiego, powoływanie na Rzecznika Praw Obywatelskich partyjnego sługusa kwestionującego zasadność części tych praw, albo powoływanie biologa do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji jest robieniem "porządku"? Gratuluję dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Kolega jest dosłowny w czytaniu - siebie, a nie 27.01.06, 01:44 wczytuje się w słowa innych. Gdyby się wczytał np. w mojej skromnej osoby słowa wiiedziałby (Kolega), że daleka jestem od dobrego samo-się-czucia. Szerszym frontem zachęcam spojrzeć, nie tu i teraz, tylko trochę za siebie looknąć. Ja tam właśnie patrzę szukając przyczyn tego co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: Kolega jest dosłowny w czytaniu - siebie, a n 27.01.06, 01:57 Wybacz, ale tłumaczenie dzisiejszych głosowań, a przede wypowiedzi (bo to one były najbardziej bulwersujące) paru gnid z partii tytułującej siebie "prawą" i "sprawiedliwą" tym, co się działo w kraju kilkanaście lat temu, jest wyrazem kompletnej naiwności, bezsilności i braku argumentów (nie dziwota zresztą, bo nie sposób jakiekolwiek znaleźć). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: właśnie PiS-owcy chamsko atakują dawnych 27.01.06, 01:34 ...rzeczników, w tym nieżyjącego już prof. Tadeusza Zeilińskiego. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: PiSuje to chamy i tyle! 27.01.06, 01:36 piotr7777 napisał: > ...rzeczników, w tym nieżyjącego już prof. Tadeusza Zeilińskiego. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
alleluja_i_do_przodu To jest po prostu skandal. 27.01.06, 01:39 Łapy precz od ludzi tak wielkiej kultury, wiedzy i klasy jak prof.Łętowska i śp.T.Zieliński... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: To jest po prostu skandal. 27.01.06, 01:43 to są po prostu nowe standardy - takie bardziej ludowo-proletariackie Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Kochanowski, wg Edgara, nie będzie dyspozycyjny 27.01.06, 01:44 To jakaś koszmarna PARANOJA! Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: znowu nocny dym w Sejmie. Teraz. 27.01.06, 01:54 Późno, wystarczy już siania paniki i desperowania, zabierać łopatki i do domu;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: znowu nocny dym w Sejmie. Teraz. 27.01.06, 02:04 pink.freud napisał: > Późno, wystarczy już siania paniki i desperowania, zabierać łopatki i do domu;) > )))))))) > mane tekel fares? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm koniec transmisji - a jeszcze KRS jest 27.01.06, 02:02 czy też kupione w pakiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: koniec transmisji - a jeszcze KRS jest 27.01.06, 02:06 "Z kogo się śmiejecie? Z siebie samych się śmiejecie" - w pakiecie... To idzie faszyzm, faszyzm, faszyzm...;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Czy Kochanowski wycofa wniosek Zolla? 27.01.06, 01:57 To będzie probierz! Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Czy Kochanowski wycofa wniosek Zolla? 27.01.06, 01:59 Powiedział ponoć, że tak;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: Czy Kochanowski wycofa wniosek Zolla? 27.01.06, 01:59 basia.basia napisała: > To będzie probierz! Oczywiście, że wycofa. Kaczyński powiedział, Kochanowski wykona. I zamelduje wykonanie zadania. IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie dolary przeciw orzechom 27.01.06, 02:00 ze tak. bedzie przeciez dobrym rzecznikiem praw partyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy Kochanowski wycofa wniosek Zolla? 27.01.06, 02:06 naturalnie, że wycofa przeciez od tego jest Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymsmierc Re: Czy Kochanowski wycofa wniosek Zolla? 27.01.06, 02:07 oczywista ze wycofa masz jakies watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza A niech sobie wycofuje. 27.01.06, 02:27 Sobie tylko zrobi źle. Ustawę niezgodną z konstutucją może do TK zaskarżyć np. PO. Może to zrobić zwykły obywatel, korzystając ze skargi konstytucyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Bedzie jeszcze smieszniej, gdy zaskarzy...SLD :) 27.01.06, 02:59 I wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Co znaczy RPO? Rząd Przeciw Obywatelom?.. 27.01.06, 03:33 Rozpieprzyć Platformę Obywatelską? Czy co? Odpowiedz Link Zgłoś