Dodaj do ulubionych

Oglądałam wczoraj kawałak z sejmu...

28.01.06, 07:45
Wypowiedzi kilku posłow na temat wprowadzenia euro.
Hanna Gronkiewicz Walz ,podała przykłady kozysci dla Polski szybkiego
wprowadzenia euro i oparla to na badaniach ekonomistow, ciekawa i mądra
wypowiedz...

Pani z LPR -Masłowska , bodajze, mowiła same bzdury udowadniajac ze nie ma
pojęcia o czym mowi, poprostu głupia baba i tyle.

no i kilka innych wypowiedzi poslow z LPR- BEZNADZIEJNYCH ZRESZTĄ.

Zastanawiałam sie dlaczego w prasie czy telewizji nie mowi się na temat tych
mądrych i racjonalnych wypowiedzi???
Dziennikarze lubia z polityki robic sensacje a nie informowac ludzi,
prawdopodobnie...
Obserwuj wątek
    • piaf.e Re: Oglądałam wczoraj kawałak z sejmu... 28.01.06, 08:48
      Politycy, ktorzy chcą cos zrobic dobrego i rozsądnego dla naszego kraju,mają
      pomysły wiedzę i doswiadczenie, sa albo pomijani milczeniem albo niesłusznie
      atakowani...
    • dr.wal2 Re: Oglądałam wczoraj kawałak z sejmu... 28.01.06, 08:50
      ..,zgadza sie,tylko kawalek
      jako kawal juz sie opatrzyl !
      • piaf.e Re: Oglądałam wczoraj kawałak z sejmu... 28.01.06, 08:55
        dr.wal2 napisał:

> ..,zgadza sie,tylko kawalek
        > jako kawal juz sie opatrzyl !

czy Polacy są głupi???
        Nie chcą swego dobra i dobra kraju???
        • piaf.e Re: Oglądałam wczoraj kawałak z sejmu... 28.01.06, 12:07
          No własnie .Czego chą Polacy?
          • piaf.e Re: Oglądałam wczoraj kawałak z sejmu... 28.01.06, 13:23
            Moze na forum społeczenstwo lepiej zrozumiem polski upor do niszczeniu tego co
            dobre czy tych ktorzy potrafią cos dobrego zrobic.
    • frank_drebin Tak szczerze mowiac zamiast wypowiedzi poslow z 28.01.06, 13:28
      jakiejkolwiek partii wole sie opierac na praktyce a pare krajow, ktore
      wprowadzily ojro juz tego zaluje i przemysliwa czy sie z tego nie wycofac
      (Wlochy, Niemcy). Wiec z tym owczym pedem do strefy ojro bylbym co najmniej
      ostrozny. Nie mowie juz o tym, ze ojro to chyba jedyny pieniadz na swiecie za
      ktory nikt nie odpowiada. Zwroc uwage, ze na kazdym pieniadzu jest podpis szefa
      instytucji go emitujacego na ojro nie ma takiego podpisu. Czyli jesli za jakas
      walute nikt nie odpowiada to nie jest dobry prognostyk dla takiej waluty.
      • piaf.e Re: Tak szczerze mowiac zamiast wypowiedzi poslow 28.01.06, 13:32
        prawdopodobnie więcej ludzi w Polsce mysli podobnie.
        Ja osobiscie uwazam ze są to niczym nie uzasadnione obawy , uprzedzenia.
        • bebe3 Re: Tak szczerze mowiac zamiast wypowiedzi poslow 28.01.06, 13:38
          Piaf.e , zrobiono badania i wyszło w nich ,że 47% Polaków nie rozumie prognozy
          pogody, instrukcji użycia aspiryny.
          Za dużo wymagasz:( Smutne to
          • anthony.zhureck tyleż pewnie nie wie co to jest impeachment 28.01.06, 14:42
            więc nie wtryniaj się dziecko, jeśli cię nie pytają :)
            • bebe3 Re: tyleż pewnie nie wie co to jest impeachment 28.01.06, 14:43
              A fe Gdy brak argumentów pojawia się chamstwo
              • anthony.zhureck to ty wyskoczyłaś z argumentem o ciemniakach 28.01.06, 14:45
                nie rozumiejących jaśnieoświeconej Hanki. apeluję o więcej samokrytyki :)
                • bebe3 Re: to ty wyskoczyłaś z argumentem o ciemniakach 28.01.06, 14:47
                  Ja to tylko przytoczyłam wyniki badań przeprowadzanych w całej Europie
        • frank_drebin Piafff yyyy jakie uprzedzenia ? Ja pisze o faktach 28.01.06, 13:46
          o tym, ze paru krajom ojro powoli wychodzi bokiem i mysla, czy nie wrocic do
          swoich walut. Gdzie tu uprzedzenia ? Nie mowie juz o tym, ze na przyklad 2
          najwieksze kraje tzw. starej UE Francja i Niemcy maja gdzies zapisy unijne o
          dopuszczalnym deficycie budzetowym w strefie ojro itp. i jesli beda dalej
          postepowac to z pewnoscia polegna gospodarczo ciagnac za soba inne kraje
          nalezace do strefy ojro. Nie rozumiem dlaczego Polska ma wejsc w jeszcze
          glebszy kryzys ze wzgledu na to, ze w Niemczech i Francji ludzie sa przywiazani
          do jeszcze wiekszego socjalizmu niz w Polsce. Jesli to co napisalem nazywasz
          uprzedzeniami to, ze tak powiem wykazuje duze zdziwienie (to bylo napisane
          bardzo dyplomatycznie).
          I to by bylo na tyle :)
          piaf.e napisała:

> prawdopodobnie więcej ludzi w Polsce mysli podobnie.
          > Ja osobiscie uwazam ze są to niczym nie uzasadnione obawy , uprzedzenia.
          • piaf.e Re: Piafff yyyy jakie uprzedzenia ? Ja pisze o fa 11.02.06, 21:14
            frank_drebin napisał:

> o tym, ze paru krajom ojro powoli wychodzi bokiem i mysla, czy nie wrocic do
            > swoich walut. Gdzie tu uprzedzenia ? Nie mowie juz o tym, ze na przyklad 2
            > najwieksze kraje tzw. starej UE Francja i Niemcy maja gdzies zapisy unijne o
            > dopuszczalnym deficycie budzetowym w strefie ojro itp. i jesli beda dalej
            > postepowac to z pewnoscia polegna gospodarczo ciagnac za soba inne kraje
            > nalezace do strefy ojro. Nie rozumiem dlaczego Polska ma wejsc w jeszcze
            > glebszy kryzys ze wzgledu na to, ze w Niemczech i Francji ludzie sa
            przywiazani
            >
            > do jeszcze wiekszego socjalizmu niz w Polsce. Jesli to co napisalem nazywasz
            > uprzedzeniami to, ze tak powiem wykazuje duze zdziwienie (to bylo napisane
            > bardzo dyplomatycznie).
            > I to by bylo na tyle :)
            > piaf.e napisała:
            >
            > > prawdopodobnie więcej ludzi w Polsce mysli podobnie.
            > > Ja osobiscie uwazam ze są to niczym nie uzasadnione obawy , uprzedzenia.

ty byłes kiedykolwiek , w ktoryms z tych krajów?
    • xx23 Re: Oglądałam wczoraj kawałak z sejmu... 28.01.06, 13:55
      Hanna Gronkiewicz Walz : buhahahahaha.
      Madrymi sa Szwedzi , Brytyjczycy , Dunczycy bo nie maja Euro.Juz Szwaby i
      Makaroniarze narzekaja na Euro i tesknia za D-Markami , Lirami.
    • anthony.zhureck pani eurokomunistce Hiennie Gronkowiec dziękujemy. 28.01.06, 14:29
      niech weźmie pod rękę tow. Balcerowicza i znajdzie sobie innych frajerów do
      naganiania na eurobubel. na zachodzie takich frajerów nie znajdzie, na południu
      i północy takoż - pozostaje więc wschód :)

euobserver.com/9/20775
      • bracia_zbrojek Wzorzec: zero! 28.01.06, 14:47
        Posłanka Masłowska to jest wzorzec ekonomiczny w postaci zera. Niżej nie ma juz
        nikogo, chociaz...
        • anthony.zhureck poczytajcie braciszkowie Friedmanna, albo 28.01.06, 14:53
          chociażby posłuchajcie ekspertów z rodzimego CASu. ten pierwszy przewidywał, że
          koncept "ein reich, ein volk, ein euro" upadnie gdzieś ok. 2010 i wszystko jest
          na dobrej drodze ku temu aby przepowiednia owa się sprawdziła :)
    • cygnus11 Re: Oglądałam wczoraj kawałak z sejmu... 28.01.06, 14:51
      mam znajomych w UK i jak mi powiadaja brytyjczycy wcale nie chcą euro i wcale
      nie chca sluchac HGW, jakies glupki chyba
      • piaf.e Re: Oglądałam wczoraj kawałak z sejmu... 11.02.06, 21:09
        cygnus11 napisał:

> mam znajomych w UK i jak mi powiadaja brytyjczycy wcale nie chcą euro i wcale
        > nie chca sluchac HGW, jakies glupki chyba

O ile dobrze pamietam choć juz troche dni mineło to HGW ARGUMENTOWALA ŻE UK
        żyje z wymiany walut więc nie sa zainteresowani.
        Natomiast inne kraje takie uważane do niedawna za biedniejsze w uni na tym
        skożystały.
        • p.smerf Re: Oglądałam wczoraj kawałak z sejmu... 11.02.06, 21:14
          Nie od rzeczu byłoby dodać, że Anglicy nie chcą również systemu metrycznego. czy
          to znaczy, że calowy jest lepszy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka