pro.filutek1 31.01.06, 15:22 Centerw Katowicach? www.gkw.katowice.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=43&postdays=0&postorder=asc&highlight=scc&start=4 80 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loppe Re: Czy inspekcja budowlana odwiedzi Silesia City 31.01.06, 15:23 tak patrzę na Złote Tarasy...jeszcze nie otwarte...chyba by świeciły pustkami w te dni...ja na pewno bym tam nie poszedł Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Złote Tarasy 31.01.06, 15:25 Kto tam wymiślił i zezwolił na budowę takiej konstrukcji dachów? Kto i jak to będzie odśnieżał? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Złote Tarasy 31.01.06, 15:26 nie mam pojęcia, przypuszczam że wszystko bedzie OK - ale wygląda to przerażająco! Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 sorry poprawny link 31.01.06, 15:28 www.gkw.katowice.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=43&postdays=0&postorder=asc&highlight=scc&start=480 Mam nadzieje ze władze nie przestraszą się dużego(ale marnego) kapitału. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Tutaj też jest ciekawie-dyskusja sprzed katastrofy 31.01.06, 15:31 Moja babka z angielskiego ma znajomego architekta SCC, który otwarcie mówi że wszystko jest zrobione na szybko i jak najtaniej, a ona przed każd± wizyt± dzwoni do niego i pyta czy na pewno może danego dnia się tam wybrać . Podobno zatrudnili koło 30 osób które cały czas lataj± po dachu i od¶nieżaj± bo mógłby się na korytarzach basen zrobić www.gkw.katowice.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=43&postdays=0&postorder=asc&highlight=scc&start=495 Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Tutaj też jest ciekawie-dyskusja sprzed katas 31.01.06, 15:35 pro.filutek1 napisał: > Moja babka z angielskiego ma znajomego architekta SCC, który otwarcie mówi że > wszystko jest zrobione na szybko i jak najtaniej, W przeciwieństwie do obiektów budowanych najdrożej i najdłużej jak się da. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Tutaj też jest ciekawie-dyskusja sprzed katas 31.01.06, 15:42 Tam naprawdę goniono z robotą "nadwyraz". O efektach mozesz sobie poczytać na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Tutaj też jest ciekawie-dyskusja sprzed katas 31.01.06, 15:52 pro.filutek1 napisał: > Tam naprawdę goniono z robotą "nadwyraz". O efektach mozesz sobie poczytać na > tym forum. Wiem, bo mieszkam niedaleko. Ale czego sie obawiać skoro jak sam napisałeś 30 osób lat po dachu i odśnieża? Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Tutaj też jest ciekawie-dyskusja sprzed katas 31.01.06, 15:54 To jest cytat z forum. Rzecz w tym, że dach cieknie. Lepiej dmuchać... Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 15:49 ale wlasciciele odsniezac. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 15:51 Myślenie życzeniowe. Niewidzialna ręka rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 15:59 pro.filutek1 napisał: > Myślenie życzeniowe. Niewidzialna ręka rynku. Normalnosc. Zwykla normalnosc. Kolego filutek. Kontrola i urzedty nie oznaczaja lepszego dzialania panstwa. Jako aktywista PO, kolego filutek powinniscie uzywac zupelnie innych argumentow, a wy dzis od razna tylko panstwo to, panstwo tamto. Dorn to, Dorn tamto. To dzis juz nie jestescie kolego za liberalizmem, wolnoscia i odpoaiwedzialnoscia? No i jak aktyw PO na Was bedzie patrzec. :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:01 Nie jestem aktywistą PO to po pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:02 pro.filutek1 napisał: > Nie jestem aktywistą PO to po pierwsze. Na forum jestes w pierwszym szeregu. :)))))))))))) Mam nadzieje, ze dzis zrewidujesz swoje poglady. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:03 Poczytaj sobie moje posty. Jak waliłem w PO za ich dziecinade to oni mi wypominali od pisuarów. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:09 No widzisz. A ja widzialam jak dzielnie wspierales PO. :)))))))))) To nie ma zadnego znaczenie. Drocze sie z Toba, bo dzis jakies wyjatkowe farmazony wypisujesz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:10 Nie sądzę, sama przyznajesz mi racje tylko jeszcze nie wiesz tego. Np. w ostatnim poście o potzrebie zwiększenia kar dla dużych. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:13 Ja Ci nie moge przyznac racji, bo ja nie jestem liberalka. :)))))))))))) pro.filutek1 napisał: > Nie sądzę, sama przyznajesz mi racje tylko jeszcze nie wiesz tego. Np. w > ostatnim poście o potzrebie zwiększenia kar dla dużych. Ja nie napisalam o zwiekszeniu kar. Napisalam, ze taka duza kara rozwala malego. Mam zupelnie inny poglad na te sprawe. Zero liberalizmu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:16 Zwiększenie kar DLA DUŻYCH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:22 pro.filutek1 napisał: > Zwiększenie kar DLA DUŻYCH!!! Nie przejdzie. Duzi beda krzyczec, ze sie im wolnosc gospodarcza ogranicza. Trzeba madrze. Kara od obrotu. :) Albo okreslenie standardow dla firm. I wieksza tym tym mozliwosci kontrolowania mniejsze, a wiec zaostrzenie standardow w imie dobra konsumenta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:26 No oczywiście, że nie mówimy o szczegółach tylko ogólnie o efektach. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:16 Tu masz przykłady mojej "twórczości". pamiętaj ,że sytuacja jest dynamiczna i najlepiej nie trzymać się sztywno. :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34107851&a=34107851 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34177523&a=34177523 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34160049&a=34161379 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34145610&a=34160958 Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:24 Ja sie zawsze sztywno trzymam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:27 Ja zawsze sztywno jadę. Taki ze mnie malkontent. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:01 pro.filutek1 napisał: > Myślenie życzeniowe. Niewidzialna ręka rynku. Nie odsnieza, zagraza ludziom? To kara. Nie ma na kare wejsc na hipoteke, nie ma na kredyt to mu sprzedac nieruchomosc. Tak to dziala w normalnych panstwach. Jak sie ma dom, hale, firme to sie ma obowiazki. Tego na zebraniach PO nie mowia? Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:07 Jeszcze raz powtórzę nie mam nic wspólnego s PO. Dobrze by było jakbys to przyjął/jęła do wiadomości. Ad meritum, jak wadomo w Polsce nie powstało jeszcze(czy wogóle powstanie) społeczeństwo odpowiedzialne i zorganizowane. Zanarchizowanie jest zupełnie większe , niz nie przymierzajac w UK czy Niemczech. Dlatego potzrebne jest ciągłe kontrolowanie. Na podobnej zasadzie popieram Urząd Antykorupcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:11 E tam....... W Niemczech maja obywatelskie i dachy im na lodowiska spadaja. W Wielkiej Brytani maja obywateskie i im wlasni obywatele swoich obywateli rozrywaja. Nie kalaj wlasnego gniazda. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:24 Inaczej jednak wyglada tam podchodzenie do obowiązków obywatelskich, społecznych. Patrz: niesprzątnięte odchody psie, dewastacja obiektów i urządzeń "publicznych", zaśmiecanie i niesprzątanie wokół siebie, itp itd. W Wlk Brytani jest rzeczywiście problem napięć etnicznych i mentalności mniejszości etnicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:32 Wszedzie jest COS. Polska jest normalnym krajem, takim samaym jak kazdy inny. To ze sowiectwo sila nam mentalnosc rozwalilo i nauczylo tepego chodzenia na skroty nie oznacza, ze sila sie tego nie da odwrocic. Sila czytaj ,,przymusem i karami'' pro.filutek1 napisał: > Inaczej jednak wyglada tam podchodzenie do obowiązków obywatelskich, > społecznych. Patrz: niesprzątnięte odchody psie, dewastacja obiektów i > urządzeń "publicznych", zaśmiecanie i niesprzątanie wokół siebie, itp itd. A wiesz ile sie placi za nieprzatniecie psiej kupy? Sadzisz, ze oni od kilku lat zaczeli zbierac te kupy z obywatelskiego obowiazku? W > Wlk Brytani jest rzeczywiście problem napięć etnicznych i mentalności > mniejszości etnicznych. Wszedzie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:35 Trzeba gonić, kontrolować. Dlatego właśnie na administracji publicznej ciąży taka misja. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:38 NIe na administracji tylko na sluzbach porzadkowych i sadach. Urzednicy niech sie do tego nie mieszaja. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:53 Służby porządkowe należą do administracji publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:56 Byc moze. Jednak ja slyszac administracja publiczna, nie wyborazam sobie straznika miejskiego, policjanta, ale urzedasa. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 17:01 Chyba nie myślisz, ze myślałem o krawaciarzach biegających po dachach? :D Choć ci ostatni prawnie odpowiadają, jako władza, za wykonywanie swych poleceń. Służby nie są odrębną władzą, podlegają urzędnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 17:26 Masz racje. Choc nadal uwazam, ze od egzekwowania podstawowych przepisow i karania mandatami nie sa urzedasy. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:37 Psie kupy... Czasami mam ochotę tych miłośników zwierząt (co tam z Fafikiem?) wystrzelać. Znowu, czekam tylko na reakcję "tolerantów" na podjętą przez Dorna próbę wyegzekwowania (na zasadzie "zero tolerancji") przepisów w sprawie psiego dorobku na ulicach. Na wiosnę, jak śniegi spłyną, miasta nam tym lubym zapachem "zakwitną". Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:43 Niestey a moze stety Fafik jest tylko w planach. :P Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:00 bladatwarz napisała: > ale wlasciciele odsniezac. ----------------------------------------------- Masz rację. Właściciel powinien wiedzieć, że jeśli przyjdzie do niego kontrola i wykryje łamanie prawa, zapłaci horendalną karę, zamkna mu geszeft lub pójdzie siedzieć. Teraz - kara góra 5000 zł. Np. dla Tesco... Pusty śmiech. Podobnie jest zreszta także np. z prawem antymonopolowym. Ale poczekamy, zobaczymy. Jak tylko PIS zgłosi projekt radyklanego zaostrzenia kar i przepisów, dzisiejsi obrońcy roli państwa zaczną wyć wniebogłosy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:02 Jestem za tym, zeby zrobili to jak najszybciej. A z drugiej strony nawet bez prawa da się coś "zarządzić". Widzisz przecież, ze sie teraz energicznie odśnieża? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:08 pro.filutek1 napisał: > Jestem za tym, zeby zrobili to jak najszybciej. > A z drugiej strony nawet bez prawa da się coś "zarządzić". Widzisz przecież, ze > > sie teraz energicznie odśnieża? A wiesz ldaczego sie odsnieza. Bo beda dawac mandaty za akcje ,,snieg na dachu''. Ma byc tak, zeby ludzie odsniezali, bo tak trzeba. Odsniezaja chodniki ulice, bo ludzie oddawali kamienicznikow do sadu i zawiadamiali straz. Kiedys modna byla akcja ,,sople'' Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:19 No więc mozna było te akcje zrobić wcześniej, innit? U nas takie akcje są potrzebne często i nieoczekiwanie, abstrahujac od potrzeby zmiany prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:23 Jacy inni. W Polsce byly te akcje. Odsniezanie ulic jest nieustajaco od kilkunastu lat. To nazwt dobrze, ze Ty tego nie widzisz, bo ma byc zrobione bez gadania i specjalnych akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:25 Napisałem innit czyli po polsku "czyż nie". :) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:27 Ja mam tekst na ekranie kursywa. U mnie to wyglada jak inni w cudzyslowie. OK Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:30 no pro, ma'm. :P Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To nie urzednicy maja biegac i kontrolowac 31.01.06, 16:05 karlin napisał: Do kapitalizmu trzeba dorosnac. Jak maly nie odsniezy i dostanie kare 5000 to go pogrzebia. Jak Tesco, to zaplaca,bo im sie na wielki dach ludzi do osniezania nie oplaca zatrudniac. Ludzie ciagle mysla, ze liberalizm to tylko prawa firm. Liberalizm to tez obowiazki. Wlasciciele maja obowiazki, a jak nie to doprowadzic do pozbawienia ich majatku, zeby ludziom nie zgrazali. Jak zagroza, to do paki! Odpowiedz Link Zgłoś