Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP

04.02.06, 07:10
Ojcu, moze dzis zaczyna sie twoj koniec.
Obserwuj wątek
    • krenglik Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 07:36
      Już się nie mogę doczekać aż się skończy bezmózgowa koalicja zawistnych ludzi,
      a że oni i o. Rydzyk się skończą to pewne, pytanie tylko kiedy.
      • almagus Re:Śpiewam z kupy gnoja o ojczyzno moja! 04.02.06, 08:34
        Politykowi małego formatu siedzenie z głową o władzę się wykłóca!

Nie markuj, zrób dziecię trzecie
        Czy na drabinie, czy to w klozecie,
        czy to w obórce, czy na zagonie
        poczynaj w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
        Mam dużą zdolność krycia.
        Jak członek w pozycji bojowej
        chcę służyć Czwartej Ludowej!

Nażarłem się owsa, widzę „qrwiki”.
        Jestem ważny, jestem dziki.
        Porywam w swoje dłonie.
        Gwałcę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Stosuję różne zabiegi,
        sieg hail ślę do kolegi,
        gdy będzie koleś w skłonie,
        wezmę go w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Tak głupie macie banki.
        Nabrałem od nich kaszanki.
        Utknie u mnie na bronie.
        Nie oddam w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Mój rechot biegnie po sali,
        aż mi „poślaki” klaskali,
        każdy na samogonie.
        Chleję w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja jestem chłopak szczery.
        Ze mną wszelkie afery.
        Wierni jak łyse konie
        kradniemy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja biorę datki, Ja biorę składki.
        Puszczam fałszywe gadki.
        Mam radio w każdej stronie.
        Biorę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

I „hosztaplery, i profesory”,
        I konowały, czyli „dochtory”.
        Mam naturalne me feromony,
        to gnojowica samoobrony.

Szukam ochoty do życia.

Wszędzie sodomia no i „gomoria”,
        won „liberały”, klerykom gloria.
        Zrobimy dziurę w każdym „kondonie”
        to demografia w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Wygasły już pluralizm,
        zanika liberalizm
        na politwiary falochronie,
        to solidarność w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Widzę koryto i jest tak blisko.
        Ja nie wybrzydzam i zjadam wszystko
        choć smród w salonie,
        byle do władzy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
        • huuump KOMUNISTYCZNA KACZKA "ŁŻE JAK Pi(e)S"- PRAWICĄ.... 04.02.06, 09:26
          byłby w Korei Płn, tutaj to jest wrednym socjalistą!!! Koszmar, jak można do
          tego dopuszczać, żeby tacy ludzie rządzili krajem. Zawłaszczają wszystkie
          urzędy, wprowadzają cenzurę, marnotrawią ciężko zarobione przez ludzi pieniądze
          poprzez durne ustawy o zapomogach zachęcając do nieróbstwa. BŁAGAM ZRÓBMY COŚ
          ŻEBY TEMU ZAPOBIEC!!! KTO JEST ZA NIECH PODA POMYSŁ, JAK TO ZMIENIC (PROTESTY
          PRZED SEJMEM, ZBIERANIE PODPISOW I WYSŁANIE PROJEKTU OBYWATELSKIEGO) POMÓŻMY
          ZMIENIĆ TEN TRAGICZNY STAN RZECZY !!!
          • antipatico Tak naprawdę to zaczęła się RP 2 i 1/2... 04.02.06, 10:15
            czyli pół kroku wstecz. Ale być może to dopiero początek i dojedziemy do
            zerowej RP.
            • mobisek Gosiewski musiał ćwiczyć 04.02.06, 12:22
              Rydzyk się napala i próbuje robić za Piotra Skargę, a tak naprawdę cała
              polityczna wierchuszka PiS zarykuje się ze szczęścia w mankiety.

Wyobrażam sobie, ile musiał ćwiczyć Gosiewski, aby nie rżeć ze śmiechu podając
              informację o pielgrzymkowym "duchowym zjednoczeniu" podczas podpisywania tego
              paktu. Wiadomo, ciemny lud z Radio Maryja kupi te bzdury jako świętą prawdę. A
              Gosiewski, Kaczyński, Kurski i reszta mają niezły ubaw.
              • kolter Re: Gosiewski musiał ćwiczyć 04.02.06, 12:27
                A nie przyszlo ci do glowy ze moze Gosiewski jest tak otumaniony kadzidlem ze
                on w to wierzy w co mowi????
                • ubol.z.giewu ZDYCHAJĄCĄ ESBECJA RYCZY SWOIMI MEDIAMI !!!!! 04.02.06, 13:15
                  To co wyprawiają w Polsce
                  geszefciarskie, pl-jęz. media na usługach po-komuszego układu
                  takie jak gw, tvn24, tvn, polsat, rzeczplita, newsweek, polityka itp.
                  nie mieści się w pale !!!

w niemczech, uk czy we francji dawno
                  by zostaly -te tuby obcej finansjery i esbecji-
                  przywołane do porządku
                  przez odpowiednie
                  organy porządkowe i jurystyczne !
                  • ubol.z.giewu Re: ZDYCHAJĄCĄ ESBECJA RYCZY SWOIMI MEDIAMI 04.02.06, 13:23
                    ubol.z.giewu napisał:

> To co wyprawiają w Polsce
                    > geszefciarskie, pl-jęz. media na usługach po-komuszego układu
                    > takie jak gw, tvn24, tvn, polsat, rzeczplita, newsweek, polityka itp.
                    > nie mieści się w pale !!!
                    >
                    > w niemczech, uk czy we francji dawno
                    > by zostaly -te tuby obcej finansjery i esbecji-
                    > przywołane do porządku
                    > przez odpowiednie
                    > organy porządkowe i jurystyczne !

pod pretekstem łamania prawa
                    do rownego dostepu do informacji
                    pl.-jez. media rozpetały histerię
                    na niespotykaną skale

celem ratowania mafijnego
                    esbecko-komunistycznego układu
                    żerujacego na Polsce
                    • henryk131 LEPPER BYLYM SEKRETARZEM PZPR W PGR 05.02.06, 00:27
                    • henryk131 TATUS GIERTYCHA KUMPLEM JARUZELA, ALE KOMPANIA 05.02.06, 00:27
                      • henryk131 ANTYPAPIESKI KOSCIOL RYDZYKANSKI W AKCJI 05.02.06, 00:29
                        • henryk131 WSZYSCY PLACA PODATKI I PIS MA DOBRZE RZADZIC I 05.02.06, 00:37
                        • henryk131 A RYDZYK NIE PLACI ! RZAD DL WSZYSTKICH OBYWATELI 05.02.06, 00:38
          • jan62 Re: KOMUNISTYCZNA KACZKA "ŁŻE JAK Pi(e)S"- PRAWIC 04.02.06, 10:49
            Jesteście antyPolonusami pomyliło ci się z kwachem (stolzmanem) metalowcu z beys-bol rogami. Kaczyński stara się ratować Polskę.
            • sandor1 Re: KOMUNISTYCZNA KACZKA "ŁŻE JAK Pi(e)S"- PRAWIC 04.02.06, 11:03
              Kaczński tak samo chce ratować Polskę jak w Lepperze zwycięża dobro!!!!!
            • koniecdemokracji Re: KOMUNISTYCZNA KACZKA "ŁŻE JAK Pi(e)S"- PRAWIC 04.02.06, 11:09
              Kaczyński stara się ratować Polskę
              Oj masz racje pływać to on umie ale ratownikiem ????????
            • kolargolo KACZYNSKI DOGADAL SIE Z RUSKIM AGENTEM 04.02.06, 12:08
              LEPPEREM I JEGO WIERNYM KUMPLEM GIERTYCHEM - KTORY RAZEM Z OJCEM OD DAWNA JEST
              POPLECZNIKIEM ROSJI. I ONI MAJA RATOWAC POLSKE...
            • xs550 nastepny "myslacy inaczej" 04.02.06, 12:45
              jan62 napisał:

> Kaczyński stara się ratować Polskę.

Przed kim? Przed Polakami?
            • polakmoronslayer Re: KOMUNISTYCZNA KACZKA "ŁŻE JAK Pi(e)S"- PRAWIC 05.02.06, 08:26
              Od kiedy to psychopaci cos naprawiaja i ratuja.Moron jestes .
          • jan62 Re: KOMUNISTYCZNA KACZKA "ŁŻE JAK Pi(e)S"- PRAWIC 04.02.06, 10:51
            huuump napisał:

> byłby w Korei Płn, tutaj to jest wrednym socjalistą!!! Koszmar, jak można do
            > tego dopuszczać, żeby tacy ludzie rządzili krajem. Zawłaszczają wszystkie pie
            >
            > poprzez durne ustawy o zapomogach zachęcając do nieróbstwa. BŁAGAM ZRÓBMY COŚ
            > ŻEBY TEMU ZAPOBIEC!!! KTO JEST ZA NIECH PODA POMYSŁ, JAK TO ZMIENIC (PROTESTY
            > PRZED SEJMEM, ZBIERANIE PODPISOW I WYSŁANIE PROJEKTU OBYWATELSKIEGO) POMÓŻMY
            > ZMIENIĆ TEN TRAGICZNY STAN RZECZY !!!Durny i chmurny to ty jesteś antyPolonus z czerwoną łapą.
          • kblach Re: KOMUNISTYCZNA KACZKA "ŁŻE JAK Pi(e)S"- PRAWIC 04.02.06, 14:24
            Patrz na strone o ruch una rzecz jednomandatowych okręgów wyborczych - tak
            wybierając swoich przedstawicieli zadna świnia do Parlamentu się nie dostanie
            www.jow.org.pl/
      • kolter Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 08:49
        Czyli na pytanie Tadka Torunskiego jakie masz zyczenie ?? powiesz mu miej
        zawal?? dobre zyczenie!!!
        • henryk131 NIKCZEMNI W POKOJU, BOHATERSCY W CZASIE WOJNY POLA 05.02.06, 00:31
          POLACY
      • zaifi robi 04.02.06, 11:27
        Proszę nie obrażaj mojego psa. te zwierzeta są szlachetne.Natomiast rządy
        Pana,wójta i plebana,zaczynają przypominać"Folwark zwierzęcy"Orwela.

• jola_z_dywit SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 04.02.06, 14:25
          Programowe porozumienie do dobra wiadomość dla ludzi rzetelnych i uczciwych.
          Niestety antagoniści formacji pronarodowych nie wyrzekną się żabnej
          niegodziwości by zaszkodzić Ojczyźnie.Podstawowy i nie naprawiony do dnia
          dzisiejszego błąd pokątnych porozumień okrągłostołowych i co za tym idzie nie
          bagatelny wpływ na procesy przemian zachodzące w Polsce,odbija się czkawką.Nie
          będzie sanacji tej patologi bez przecięcia raka sącego krew z Narodu.
          Jest nadzieja!
          Polska musi jej sprostać.
          • henryk131 UCZCIWOSC SEKRETARZA PZPR Z PGR LEPPERA TO CUD 05.02.06, 00:32
            jola_z_dywit napisała:

> Programowe porozumienie do dobra wiadomość dla ludzi rzetelnych i uczciwych.
            > Niestety antagoniści formacji pronarodowych nie wyrzekną się żabnej
            > niegodziwości by zaszkodzić Ojczyźnie.Podstawowy i nie naprawiony do dnia
            > dzisiejszego błąd pokątnych porozumień okrągłostołowych i co za tym idzie nie
            > bagatelny wpływ na procesy przemian zachodzące w Polsce,odbija się czkawką.Nie
            > będzie sanacji tej patologi bez przecięcia raka sącego krew z Narodu.
            > Jest nadzieja!
            > Polska musi jej sprostać.
    • ambientnights Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 07:44
      Jestem ze 30 lat mlodszy od was... Czekam az was juz nie bedzie... Moze wtedy
      bedzie normalniej w PL... Tylko pomyslcie czy napewno pojdziecie do nieba po
      smierci!
      • artenara sprecyzuj sie,tu sa tylko 2 opcje,za lub przeciw 04.02.06, 07:50
        Rydzykowi
      • silenius.monachijski Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 08:03
        ty jestes raczej mocno porypany. mlody szczeniak a duchem juz zgred. rozwaz pavulon.
        • dziadek544 Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 08:13
          silenius.monachijski napisała:

> ty jestes raczej mocno porypany. mlody szczeniak a duchem juz zgred. rozwaz pav
          > ulon.

Jeżeli ten młody człowiek nie chce żyć w państwie kościelnym, to nie znaczy, że
          jest porypany, i w przeciwiństwie do klona silsiusa_monachjskiego nie życzy
          nikomu rychłej śmierci, tylko ma nadzieję, że przeżyje oszołomstwo (ciebie też).
          • artenara i ten mlody czlowiek umie odczytac IP tego 04.02.06, 08:17
            nawolujacego do uzycia pavulonu.Jeszcze zaczekam,moze zaproponuje poslanie do
            gazu wszystkich inaczej /i normalnie/ myslacych.
            • silenius.monachijski zmierz swoje IQ a nie cudze IP, szpiclu 04.02.06, 08:41
              pewnie twoj tatus tez przeczekiwal PRL i zyczyl komuchom smierci. Teraz troche nie wyszlo i synek
              znowu przeczekuje kolejnych 30 lat... A moze by tak do roboty i cos zmienic, mlody malkontencie?
              • art-s Re: zmierz swoje IQ a nie cudze IP, szpiclu 04.02.06, 09:15
                a może by tak ruszyć główką i pomyśleć co się wypisyje, sam tez mógł bys wziąść
                się do roboty. A tak apropo to myślenie że mój pogląg jest jedynym prawdziwym i
                słusznym jest najbardziej niebezpieczną postawą dla demokracji i wolności!
                • silenius.monachijski To na razie. Moj uczen SILESIUS was tu pozabawia! 04.02.06, 09:18
                  wroce pozniej. Tylko mu nie za bardzo dokuczajcie, prosze. On co prawda lubi byc puszczany w liny ale
                  dajcie mu tez troche pobrylowac... to go bardzo motywuje. Pa!

NIECH ZYJE PO!
                • silesius.monachijski Re: zmierz swoje IQ a nie cudze IP, szpiclu 04.02.06, 11:24
                  powinnio byc "moglabys": "silenius" czyli orelka (moj klon) jest kobieta

art-s napisał:

> a może by tak ruszyć główką i pomyśleć co się wypisyje, sam tez mógł bys
                  wziąść
                  > się do roboty. A tak apropo to myślenie że mój pogląg jest jedynym prawdziwym
                  i
                  > słusznym jest najbardziej niebezpieczną postawą dla demokracji i wolności!
              • silesius.monachijski Re: zmierz swoje IQ a nie cudze IP, szpiclu 04.02.06, 09:30
                na ten przyklad wziac miotle i szmate videlo de reki, i zaczac uczciwie
                pracowac jako "dekorator wnetrz" jak "silenius" (pardon: pani orella.fellaci)

silenius.monachijski napisała:

> pewnie twoj tatus tez przeczekiwal PRL i zyczyl komuchom smierci. Teraz
                troche
                > nie wyszlo i synek
                > znowu przeczekuje kolejnych 30 lat... A moze by tak do roboty i cos zmienic,
                ml
                > ody malkontencie?
      • silesius.monachijski Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 08:10
        "silenius" Orelka za chwile zaczyna prace jako "dekorator wnetrz"; az dziw
        bierze, ze jeszcze siedzi przy kompie

ambientnights napisał:

> Jestem ze 30 lat mlodszy od was... Czekam az was juz nie bedzie... Moze wtedy
        > bedzie normalniej w PL... Tylko pomyslcie czy napewno pojdziecie do nieba po
        > smierci!
        • sumienie.lk NIE KOMENTUJEMY TEGO PSYCHIKA 04.02.06, 11:34

• krzych.korab Re:Czy udzielanie informacji spolegliwym mediom 04.02.06, 08:29
        nie jest korumpowaniem. Polecam słownik wyrazów obcych i biblię.
      • marconmil Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 10:35
        Kiedy w 1970r. wyjezdzalem z Polski do Londynu wiedzialem , ze musze przeczekac 20 lat , az wladza (
        gomula ) wraz z ludnoscia entuzjastycznie ja popierajaca ( wiekszosc ) zostanie skasowana przez
        naturalne prawa przyrody ( smierc ) .
        Bylem przekonany , ze z tego samego powodu nastapia dramatyczne zmiany w Rosji i ze ten idiotyczny
        system sie w koncu zawali .
        Z wielkim zalem stwierdzam , ze Polska potrzebuje nastepnych 20 lat , zeby ten caly prymitywny
        zascianek wyparowal w kosmos i zeby jak napisal ambientnights bylo normalniej .
        Z drugiej jednak strony wierze , ze dzieki dynamizmowi przemian i procesom demokratycznym ,
        zascianek pelen obludy , glupoty i chorych ambicji nie ma szans dlugo przetrwac .
        • xs550 Re: Może dziś zaczyna się II PRL... 04.02.06, 12:51
          To fakt. Obecne kadry sprawujace wladze moze i wywodza sie z opozycji ale wiekszosc zycia spedzili w PRL-u i wlasnie tym PRL-em ociekaja... Ja wiekszosc zycia spedzilem poza PRL-em i moze wlasnie dlatego takie rzeczy jak wolna prasa, dobrobyt i demokracja sa dla mnie wazniejsze niz ocena z religii w sredniej badz automatycznie odnawianie licencji nadawcom spolecznym.
    • bak_on Rzeczypospolita na zakrecie 04.02.06, 08:02
      "Może właśnie dzisiaj zaczyna się prawdziwa IV Rzeczpospolita - podsumował o.
      Rydzyk. "
      Przyznam, ze tez tego sie obawiam. Ideologia PiS w polaczeniu z ideologia
      duchownej osoby Rydzyka moze dac mieszanke przy ktorej Iran jeszcze na wielka
      demokracje wyjdzie. Jakby nie bylo Chomeini tez mial zwalczyc korupcje i
      wprowadzic odrodzenie duchowe, a wyszlo jak zwykle.
      • czort51 Re: Rzeczypospolita na zakrecie 04.02.06, 10:50
        Masz rację. Jest to wysoce niebezpieczna gra, której stawką jest Polska.
        Kłamstwa, oszustwa, przegięcia różnego rodzaju pod płaszczykiem (sory habitem)
        Rydzyka są bardzo niebezpieczne. Burzenie pomników mamy już za sobą. Teraz
        przychodzi pora na robienie porządków. Czytając między wierszami trwa cicha
        wymiana we władzach róznych spółek, zawłaszczanie majątku, przejmowanie władzy.
        Numer z prezydentem stolicy to mały pikuś. A obiecywane jest dalsze działanie
        na rzecz sprawiedliwości (i prawa - czy odwrotnie). Możemy któregoś dnia
        obudzić się w nowej rzeczywistości, wktórej będziemy musieli pracować jak
        niewolnicy, władza będzie miała nieograniczone możliwości. Wanny bedą montowane
        nie tylko u wasermana ale u wszystkich rządzących, zaś rury bedą oplatać Polskę
        jak pajęczyna. Rydzyk zostanie ministrem od spraw robienia kasy (najlepiej
        lewj) oraz unikania odpowiedzialności. Tytuł profesora będzie nadawany w
        gimnazjach. Najwyższym stopniem naukowym będzie tytuł magistra (Ziobro,
        Waserman czy pozostali cały czas podważają wiedzę i autorytety profesorów).
        Myślę, że prędzej czy później Polacy przebudzą się i pogonią te fałszywe
        autorytety. Czego i Wam i sobie życzę.
    • dzieciatko_o_dyrektora Raczej IV rzesza 04.02.06, 08:16
      Tylko kto bedzie wodzem ?
      • antipatico Przewodzic bedzie sw. trojca: KaKaLep 04.02.06, 10:31
        • m200249 Re: Przewodzic bedzie sw. trojca: Ka LeGie 04.02.06, 12:29
    • presentation1 A moze ojczyzna 04.02.06, 08:30
      Ojczyzna w histori Polski laczy sie z kosciolem.Obecny kosciol to Ci ktorzy w
      wyniku zmian ustrojowych osiagneli krocie.ICH BOLI PATRIOTYZM.
    • gordon26 Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się PRL??? 04.02.06, 08:30
      chyba mu sie cos pomyliło. zapomniał dodać ze dla niego zaczyna sie finansowe
      Eldorado. ale tego nie powie to jego słodka tajemnica:)
      • artenara przypomnij sobie dawny kosciol i porownaj go z 04.02.06, 08:33
        dzisiejszym.Kazdy metr plebanii wynajety roznym firmom albo za pieniadze.
        Kosciol zajmujacy sie biznesem na wielka skale.Na nic zdalo sie wyrzucanie
        przekupniow ze swiatyni 2000 lat temu.
        • kolter Re: przypomnij sobie dawny kosciol i porownaj go 04.02.06, 08:36
          To moze napisz o tej histori w swiatyniy moze wtedy jakis klecha uslyszy o kims
          takim jak Jezus Chrystus, moze ci starsi cos tam kiedys slyszeli!! bo tym
          mlodszym zdajesie ze Wojtyla byl mesjaszem
    • ppecherz TEN CO MAYBACHEM JEZDZI 04.02.06, 08:32
      bezczelnie nawoluje do pochylania sie nad biedna polska.
      dla mnie ten typek to zero...
      • kolter Re: TEN CO MAYBACHEM JEZDZI 04.02.06, 08:34
        Zero jest choc do czegos potrzebne a rydz jest bezwartosciowy
      • artenara to jest bezczelny cwaniak bez skrupolow 04.02.06, 08:36
        manipulujacy biednymi ludzmi,ktorzy z roznych powodow nie skorzystali na
        transformacji.Wykorzystujacy fakt,ze poniewaz odrabia prace za Kosciol,jest
        pod ochrona hierarchow i calkowicie bezkarny.
      • kasia20055 TEN CO MAYBACHEM JEZDZI - NIEPRAWDA 04.02.06, 09:08
        >>> ten typek to zero...

Tak powiedział towarzysz Miller. I dzisiaj już go nie ma w polityce.
    • radiomawryjatrwamwpysk Re: RADIO MA W RYJA 04.02.06, 08:32
      RYDZYK NA MARSZAŁKA POLSKI JAK KIEDYŚ PIŁSYDSKI -ZAMACH STANU ZROBI
      podobno żołnierze w jednostkach muszą pumeksem nacierać berety żeby zmocherowały
      się hahahahahaha
      • jama314 Jesteś w odpowiednim miejscu... 05.02.06, 14:40
        Cieszę się że jesteś "po drugiej stronie" Przyjacielu. Gdyby
        tacy "intelektualiści" wspierali o. T. Rydzyka to byłaby dopiero tragedia dla
        niego i jego dzieł. Zatem dzięki Ci za to, iż nie czuję Twej bliskości. Życzę
        zdrowia!
    • kolter JUDASZ TORUNSKI 04.02.06, 08:42
      skonczy sie bieda to i skonczy sie eldorado bogate spoleczenstwa europy maja w
      d... te sredniowieczne bajki o dobrych papiezy ,bogactwo likwiduje ciemnote
      wiec Rydz modl sie do zydowskiego Boga jego syna Zyda o to aby nie nastal u nas
      dobrobyt, ty i tak nie stracisz na tym bo zawsze znajdzie sie durny moher co
      glodny ale resztki renciny ci podesle
      • piwi77 Re: JUDASZ TORUNSKI 04.02.06, 10:20
        Ja nawet ostatnio Rydzowi troche dopinguje. On naprawde rozbija kk. Za kilka
        lat jego ugrupowanie i tak zamieni sie w lokalna sekte, niezalezna od Watykanu,
        wiec niegrozna.
    • czas_macondo komu opłaca się takie rydzyko? 04.02.06, 08:43
      W Polsce władzę przejmuje niebezpieczna sekta. W oficjalnym, ścisłym związku z
      sektą są Prezydent i Premier RP oraz wpływowi politycy sformalizowanej wczoraj
      koalicji rządzącej. Tymczasem komentatorzy i dziennikarze koncentrują się na
      otoczce wydarzenia, czyli na tym, że podobno ktoś kogoś gdzieś nie wpuścił... A
      przecież donkiszoteria żurnalistów, którzy poobrażali się jak dzieci i wyszli z
      sali, stawia pod wielkim znakiem zapytania ich profesjonalizm. Powinni byli
      zostać i zadawać trudne pytania. Także w moim imieniu!

cały tekst: czasmacondo.blox.pl/html
      • tomhislodz Re: komu opłaca się takie rydzyko? 04.02.06, 08:52
        Dobrze że wyszli, gdyby tego nie zrobili, nikt by nawet nie zauważył że coś jest nie tak (jak chciał załatwić sprawę Kaczor). Takst paktu i tak dostaną do przestudiowania i na trudne pytania przyjdzie jeszcze czas !
    • janul1 O. Rydzyk - wspaniały kochający Ojczyznę Polak 04.02.06, 08:44
      Dlatego gadzinowe media go tak opluwają, a GW-no kazdy dzien bez flekowania O. Rydzyka uwaza za stracony.
      • kolter Re: O. Rydzyk - wspaniały kochający Ojczyznę Pola 04.02.06, 08:47
        Skoro on tak kocha polske to czemu pcha nas w lapy watykanu ?? jak komunisci do
        moskwy nas pchali czy my zawsze musimy miec solitera w d... a gnac to
        moskiewsko watykanskie bractwo
      • tomhislodz Re: O. Rydzyk - wspaniały kochający Ojczyznę Pola 04.02.06, 08:50
        A dlaczego ten wspaniały Polak i jego wierne sługi opluwają takich wielkich Polaków jak Jacek Kuroń, Tadeusz Mazowiecki czy Czesław Miłosz ? W imię idei, chorej idei "Polski dla Polaków"... Temu ojcu już podziękujemy !
        • kolter Re: O. Rydzyk - wspaniały kochający Ojczyznę Pola 04.02.06, 09:05
          Bo oni cos dla polski zrobili!!! a Rydze ,Giertychy nic wiec musza nadgonic i
          caly czas wojuja zamist budowac, ale nic to ponoc tworki specjalnie dla Rydza
          kapliczke szykuja jak tam pojdzie to mu nawet msze pozwola odprawiac
          • henryk131 O.RYDZ WROG KATOLICYZMU I PAPIEZA 05.02.06, 00:33
        • kocis1 Re: O. Rydzyk - wspaniały kochający Ojczyznę Pola 04.02.06, 10:44
          aaaaaaa ... Pan Tadeusz - pamietam pamietam ... a jakże ... - to od tego gościa
          zaczeło się rozkradanie Polski - takie , przy ktorym wyczyny komunistów to nic
          nie znaczacy pyłek.
      • piwi77 Re: O. Rydzyk - wspaniały kochający Ojczyznę Pola 04.02.06, 10:25
        janul1 napisał:

> Dlatego gadzinowe media go tak opluwają, a GW-no kazdy dzien bez flekowania
        O.
        > Rydzyka uwaza za stracony.

Nieprawda, ja choc liberal nie mowie zlego slowa na Rydzyka. Nam Kosciol nie
        lezy i dobrze wiemy, ze bez Rydzyka go nie oslabimy...
      • antipatico Re: O. Rydzyk - "Polak"? Z taką kasą niemożliwe! 04.02.06, 10:35
      • m200249 Re: O. Rydzyk - wspaniały kochający Ojczyznę Pola 04.02.06, 12:36
        Po co czytasz. Nasz Dziennik nie wystarcza?
    • 1309alek Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 08:53
      Wielbny Ojcze!Przyszlosc pokaze czy masz racje,ja mysle ze dazysz do sklocenia
      Polski i Polakow,wciskasz glupote wielu wierzacym ludziom,ja sam jestem
      wierzacym ipraktykujacym katolikiem ale tobie Ojcze Dyrektorze nie wierze,wirze
      natomiast w to co mowi Biskup Pieronek,Biskup Goclowski.Opamietaj sie Ojcze i
      zejdz z ntej brudnej drogi,nie do tego powolal Cie Pan Bog,masz glosic slowo
      Boze,walczczyc z ubostwem ,bieda a Ty walczysz o polityczne wplywy i pieniadze
      dla Zakonu Redemptorystow,to sie marnie skonczy dla Katolikow,w Polsce
      corocznie zmniejsza sie ilosc wiernych o 400000 .Popatrz na te cyfre!
      • artenara dokladnie tak.Wahadlo odskoczy wreszcie kiedys 04.02.06, 08:57
        w druga strone i zmiecie kosciol.Polska dolaczy wtedy do wolnych krajow
        i moze zajmie sie wreszcie z cala wyzwolona energia budowaniem swojej
        przeszlosci.Smialismy sie zawsze z Czechow,a gdzie sa dzis???
        ale u nich kosciol nie istnieje.
        Polska jest ostatnia taka koscielna oaza w Europie,stad umizgi Watykanu i ten
        trud jaki zadaje sobie Benedykt,nieustannie cwiczac polszczyzne
      • piwi77 Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 10:35
        Nie winmy Rydzyka za oslabianie Kosciola. To Konstytucja Kosciola
        (Chrzescijanstwa w ogole) i jego "nauka" czynia go podatnym na podzialy. W
        historii zawsze sie dzielil i nigdy podzielone odlamy juz sie potem
        (dobrowolnie) nie laczyly. To co teraz z Rydzykiem obserwujemy to typowy proces
        w Kosciele. Jak i ten, ze wraz ze wzrostem wyksztalcenia, znaczenie kk
        naturalnie maleje. To, ze funkcjonariusze kk obserwuja ten proces z niepokojem
        i nerwowo reaguja to w sumie nawet zrozumiale...
      • kblach Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 14:29
        Problem w tym, że tacy "teleewangelicy" jak Rydzyk mają siłę, zobacz co dzieje
        się w Stanach - tam telewizyjni ewangelicy rosną w siłę i decydują, czy
        głosowac na Busha czy na Kerryego? I czy jest jakiś pomysł na to nową
        rzeczywistość? ja nie widze, może ruch na rzecz jednomandatowych okręgów
        wyborczych - wtedy "teleewangelik" będzie miał wpływ na polityków, ale mądrych,
        bo rzadnej świni nikt do Parlamentu nie wybierze.
      • jama314 A może do szkoły już czas? 05.02.06, 14:24
        Wygląda to jak pamiętny post naszego wspaniałego "półalfabetycznego"
        prezydenta. Nawet i błędy podobne (choć jest pewien postęp). A może do szkoły
        już czas? W każdym razie daj Boże zdrowie bo...
    • konrad.ludwik02 Re: Szkoda, że: zaczynając od kneblowania ... 04.02.06, 09:03
      ... publikatorów; to bardzo zły omen! A ja wciąż czekam, aż w Polsce zacznie
      się: "prawo i sprawiedliwość"!
    • 4bani Prosze tytułowac tego człowieka... 04.02.06, 09:03
      innymi słowy.Miałem jednego ojca,prawdziwego.
    • alkud BRAWA DLA TADEUSZA 04.02.06, 09:05
      j/w

karykatury Mahometa
      religiapokoju.blox.pl/
      • tylkoniepis Re: BRAWA DLA TADEUSZA 04.02.06, 09:37
        alkudzie czy są jakieś granice twojej akceptacji dla nowej władzy?
    • brokowisko Prezydent Rydzyk ...... 04.02.06, 09:21
      ........ pomiata kaczuszkami !!!!
      • silenius.monachijski To na razie. Moj uczen SILESIUS was tu pozabawia. 04.02.06, 09:25
        wroce pozniej. Tylko mu nie za bardzo dokuczajcie, prosze. On co prawda lubi byc
        puszczany w liny ale dajcie mu tez troche pobrylowac... to go bardzo motywuje. Pa!

NIECH ZYJE PO!
    • pablo-sk Ja bym nie przesadzał... 04.02.06, 09:31
      z tymi rządami ojca dyrektora. To raczej jareczek będzie tadeuszkiem kręcił niż
      da sobie w kaszkę dmuchać. zresztą andrzejek i romanek też nie będą mieli dużo
      do powiedzenia w tej piaskownicy

-----------------------------------------------------------------------------------
      bydleceterasy.mp3.wp.pl/
    • tylkoniepis rządzi XIONC 04.02.06, 09:36
    • pw2221 oj ! dziś poziom komentarzy PO-wców ..to dno ! 04.02.06, 09:40
      a podobno to tacy inteligenci ha, ha ....
      • diabelek_x Re: oj ! dziś poziom komentarzy PO-wców ..to dno 04.02.06, 09:42
        pw2221 napisał:

> a podobno to tacy inteligenci ha, ha ....
        =============
        Pewnie okularki zaparowaly.
    • piwi77 Wy macie 250 szabel, my 210 glow 04.02.06, 09:47
      Do tego nie obciaza nas balast demagogii katolickiej. Spie spokojnie...
      • kolter Re: Wy macie 250 szabel, my 210 glow 04.02.06, 09:51
        A tego to juz niebylbym pewny polowa PO to dawny AWS(kleru pies)stare kruchtowe
        zwyczaje nie tak latwo wytepic a szczegulnie na kawce w lagiewnikach
        • piwi77 Re: Wy macie 250 szabel, my 210 glow 04.02.06, 09:58
          Mamy jeszcze dobor naturalny (teoria Darwina). Natura sama uzna egzemplarze z
          golymi szablami za nie perspektywiczne.
    • piwi77 Rolnicy kochaja IV RP! Ceny skupu nigdy nie byly 04.02.06, 09:49
      tak niskie. Zywia i bronia.
    • puuchatek Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 10:15

Jak czytam Wasze posty, to widzę wyraźnie, że Rydzyk tryumfuje. Udało mu się w każdym razie to, na czym zależy mu najbardziej: wmówił Wam, że "Kościół to Rydzyk". Wszystckie głupoty, wszystkie świństwa mówione przez niego i "jego media" idą teraz na konto Kościoła. Psiakrew.

No i oczywiście - poza kłótniami - warto może zapytać merytorycznie:

"- Liberałowie zawyli - triumfował Zdunowski. - Stała się rzecz ogromnie ważna. Jest szansa na to, że zostanie odrzucona liberalna droga rozwoju Polski, a będzie uruchomiona droga rozwoju prospołecznego."

Czy pan Zdunowski może wskazać i JEDNO miejsce na świecie, gdzie taka "droga rozwoju prospołecznego" jaką proponuje Radio Maryja i jego rząd zdała egzamin? Jedno miejsce, gdzie ludziom dzięki takim metodom zaczeło się żyć lepiej?

_____
      Od powietrza, głodu, ognia, wojny i ekonomistów z LPR zachowaj nas, Panie.
    • starymason Re: O. Rydzyk: Może dziś zaczyna się IV RP 04.02.06, 10:16
      ty ruski agencie przyjdzie na ciebie czas i na twoich pacholkow w tzw. rzadzie
    • jamak Trzeba się powoli pakować 04.02.06, 10:19
      Trzeba się powoli pakować - naród podobno ich wybrał, podobno chcą dobrze, ale
      ja napewno mam ich już dość (po miesiącu). Trzeba znowu szukać szczęścia tam
      gdzie żyja normalni ludzie.
      • block-buster Dopoki Rydzyk i kaczory-dopoty syfilis i malaria 04.02.06, 10:29
      • gorbi4 Re: Trzeba się powoli pakować 04.02.06, 13:31
        Hehe. Od 1 maja otwarta Norwegia i Finlandia :)
        Już kiedyś popularne było hasło "ostatni gasi światło".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka