Dodaj do ulubionych

PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów

• czort51 Re: PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów 04.02.06, 12:42
      To wszystko jest wina komuny. Nauczyła hołote czytać i pisać, wygoniła do
      szkół. Przetłumaczyła potem jakieś książki Suworowa w tym "Kontrolę" i są
      efekty. Kaczorom spodobał sie widać styl sprawowania władzy przez tow. Josefa
      Wisarionowicza i mamy efekty. Ciekaw jestem tylko kogo będzie kontrolował
      uczeń. Bo resztę już wiemy.
    • zygmunt55 NIech się zabiorą za siebie... 04.02.06, 12:55
      ...bo to Marcinkiewicz wprawadzał tą durną reformę oświatową. Kto go za to
      rozliczy?
    • wiemwszystno.pytajcie kandydat Podkarpacki PiSu S. Bartnik był w PZPR 04.02.06, 12:56
      Stanisław Bartnik był w PZPR, co gorsza na kierowniczym stanowisku w
      wojewodzkim dziale propagandy PZPR. Nie żebym wołał o lustracje. Wie o tym cały
      Leżajsk, jego rodzinne Grodzisko Dolne, Biedaczów i stare komuchy rzeszowskie
      także. Chcecie dowodów? Archiwa w/w działu propagandy KW PZPR w Rzeszowie,
      stenogramy z posiedzeń KM PZPR w Leżajsku, KG PZPR w Grodzisku Dolnym lata 70.-
      80. W połowie lat 80. wziął urlop i wyjechał na saksy do USA, w listach do
      znajomych wyszydzał panujący tam ustrój kapitalistyczny i wychwalał komunę. I
      to po stanie wojennym! CZY PAN MINISTER EDUKACJI, PAN PREMieR WIE O TYM?
    • makabi Re: PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów 04.02.06, 12:59
      Uczniowie chrońcie się, albo wpiszcie doi PiS. Z dnia na dzień coraz bardzije
      przypominją mi się czasy kierowniczej roli partii. Tylko bratniego sojuszu z
      ze związkiem radzieckim nie ma.
      PiS tak bardzo jest alergicznie nastawiony na PZPR i tamte czasy, że z
      luboiśćia je naśłąduje. I to ma być IV Rzeczpospolita? Totalitarna?
    • the.bill1 [...] 04.02.06, 13:15
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • soulworm Re: MEDIA III RP KłAMIą!!!!!! TO NIEUSTANNA HIP 04.02.06, 14:07
        > POLSKA WYGRA!!!

... w rosyjska ruletke?
    • wiemwszystno.pytajcie kurator podkarpacki PiS Bartnik - członek PZPR 04.02.06, 13:16
      Bartnik był w PZPR, co gorsza na kierowniczym stanowisku w wojewodzkim dziale
      propagandy PZPR. Nie żebym wołał o lustracje. Wie o tym cały Leżajsk, jego
      rodzinne Grodzisko Dolne, Biedaczów i stare komuchy rzeszowskie także. Chcecie
      dowodów? Archiwa w/w działu propagandy KW PZPR w Rzeszowie, stenogramy z
      posiedzeń KM PZPR w Leżajsku, KG PZPR w Grodzisku Dolnym lata 70.-80. W połowie
      lat 80. wziął urlop i wyjechał na saksy do USA, w listach do znajomych
      wyszydzał panujący tam ustrój kapitalistyczny i wychwalał komunę. I to po
      stanie wojennym! CZY PAN MINISTER EDUKACJI, PAN PREMieR WIE O TYM?
    • pasztetnik [...] 04.02.06, 13:18
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • qfazi NOWY PRZEDMIOT: 04.02.06, 13:31
      Tylko patrzeć jak PIS wprowadzi do szkol kreacjonizm jako przedmiot obowiazkowy
      z ktorego bedzie oczywiscie matura..
      Jeszcze smieszno ale juz powoli straszno.
    • rockawy Re: PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów 04.02.06, 13:35
      Nie tylko za szkoly bo i juz za przedszkola .Ostatnio 4 letnie dziecko
      przyszlo z przedszkola po obejrzeniu filmu o Jezusie.Komuna duzo pozniej
      zaczynala.
    • em-biz Re: PiS bierze WSZYSTKO !!! 04.02.06, 13:36
      To samo zrobiła PPR po tzw. Kongresie Zjednoczeniowym,po wchłonięciu PPS,"posprzątaniu" w PSL...
      Bierut ,Cyrankiewicz,Radkiewicz,Berman,Jan Dąb-Kocioł,Rola-Żymierski zawłaszczyli całą władzę,media,przemysł,szkolnictwo,rolnictwo...
      Tak więc IV Kacza ma gotowe wzorce!
      • wiem.toiowo.pytajcie nowy kurator podkarpacki St.Bartnik-członek PZPR 04.02.06, 15:22
    • em-biz Re: PiS wymienia kuratorów 04.02.06, 13:39
      NOWY KULT JEDNOSTKI ??? "Działacz „S”, startował z listy PiS do parlamentu. - Nie myślałem o tym, żeby zostać kuratorem, wiele osób mnie po prostu do tego namawia. Zastanowię się, bo słyszę z każdej strony głosy poparcia - mówi. I dorzuca: - Moim idolem politycznym jest od dawna Jarosław Kaczyński."
      • sam1210 Re: PiS wymienia kuratorów 04.02.06, 14:16
        noo, mógłby jeszcze do tyłka wejść, byle mu tylko głowa wystawała. Po co? By
        krzyczeć NICH ŻYJE KACZOR
    • premier_pacynka Czy sprzataczki tez juz PISS wymienili i dozorcow? 04.02.06, 13:49
      ??
      • rsrh Wymiana na dniach! Zatrdniani beda wyłącznie 04.02.06, 15:36
        członkowie PZPR najchętniej po WUMlach lub studiach w Moskwie
    • losiu4 Re: PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów 04.02.06, 14:01
      cóż... wcale nie rozpaczam... ci w kuratoriach tak oderwali sie od
      rzeczywistości, że nie bedzie źle jak sie owej przyjrzą z bliższa. Może mniej
      będzie chuchania na takich hubercików czy podobnych. A tak w ogóle bliżej by
      sie przyjrzec w ogóle zasadom działania kuratoriów, czy nawet w ogóle
      szkolnictwa...

Pozdrawiam

Losiu
    • patthecat Rydzyk zamiast Darwina, bilogia i religia..... 04.02.06, 14:14
      Nowy program nauczania - życie powstało nie na drodze ewolucji, ale z woli Ojca
      Dyrektora. Na lekcjach biologii zapomnijcie o rozmnażaniu, bo to skrzywi
      młodzieży psychikę. O wychowaniu seksualnym to nawet zapomnijcie - jak jeszcze
      na dokładkę zamkną gazety młodzieżowe, to znowu zaczną się pytania z cyklu 'Czy
      połykając nasienie można zajść w ciążę?' No i rzecz jasna, po staropolsku,
      zbiorowa modlitwa przed lekcją, w intencji dobrze wchodzącej do głowy wiedzy....
      • rsrh Oczywiście!!Darwin to już przeszłość!!Marzy ci sie 04.02.06, 15:34
        Trofim Lysenko (debil genetyk) Miczurin (cymbał od "przeszczepow " Lepieszyńska
        itd.Brawo
        • patthecat No comment..... 04.02.06, 22:11
          Rsh - Darwin to przeszłość.... Darwin - kto to jest Rsh???? A swoją drogą, wy
          nie potraficie żyć bez zwymyślania kogoś od czerwonych?
    • gdabski Re: PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów 04.02.06, 14:47
      Po sldowskich kuratorach płakać nie ma co. Kuratoria i okoliczne instytucje to
      zawsze był beton. Ale zmiany w oświacie należałoby raczej zacząć nie od
      kontroli. Tylko że tu piss może obsadzić parę stołków.

/Gdabski
    • wojtek1983 Re: PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów 04.02.06, 14:58
      prawicowi komunisci, zidiociali kretyni, karierowicze chore na wladze pedlay,
      kur... pod mur i rozstrzelac ich wszytskich od kaczorow przez marcinkiewicza po
      kretyna jurka i ich wszelakiego rodzaju ministrow sa beznadziejni !!!!!!! tylko
      zawlaszczaja sobie Polske i jest mi bardzo Wstyd ze mieszkam w tym kraju!!!
      boshe jak ja ich nie lubie!!!
    • mirek.zkanady I bardzo dobrze 04.02.06, 15:17
      Mam nadzieje, ze bedzie w szkolach mniej politycznej poprawnosci, a z drugiej
      strony pospolitego bandytyzmu i upadku obyczajow.
    • skin.polski Re: PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów 04.02.06, 15:17
      i bardzo dobrze..mam nadziejeże nowymi kuratorami zostaną nasi ludzie tj z
      Samoobrony i LPR
      • rsrh Nie!!Ci zostaną kuratorami sądowymia dla skazanych 04.02.06, 15:37
        z SLD !!!
    • op.1 Wreszcie ! 04.02.06, 15:19
      W moim powiecie np. (a dawnym województwie) kuratorem oświaty została "polonistka", która się uczyła streszczeń na pamięć i zabierała je uczniom, żeby nie mogli śledzić. A na zajęciach szukała kozła ofiarnego, który nic nie umie, bo bała się tych, co przeczytali coś poza tym. I proszę jaka kariera !
      • wiem.toiowo.pytajcie kurator podkarpacki - stary komuch z PZPR! 04.02.06, 15:36
    • emax4 Re: PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów 04.02.06, 17:12
      Byle tylko obsadzić stołki własnymi. Nie ważne czy ktoś jest kompetentny na
      zajmowanym stanowisku, niezależnie od poglądów (kurator nie powinien ich mieć,
      ponieważ grozi to zdominowaniem oświaty przez wyznających "pseudokatolicyzm"
      następców). Większość działaczy PiS, tak głośno przyznających się do
      katolicyzmu, swoim postępowaniem udowadnia, że nie ma zielonego pojęcia o
      religii, którą (jak mówią) wyznają. Przykłady można mnożyć: Bielan, Cymański,
      Suski, nie mówiąc już o Przewodniczącym KPPiS
    • ozcunt2 nowi kuratorzy nie będą 04.02.06, 17:17
      nowi kuratorzy nie będą się mieszać w sprawy nauczania. będą wyszukiwać dziewice
      dla wodza prati
    • cy24 Opanować wszystko i wszystkich 04.02.06, 19:07
      Pan Michnik na spotkaniu w Szczecinie stwierdził, iż nie zagraża nam upadek
      demokracji pod rządami obecnej władzy. Ja mam jednak inne odczucia patrząc na
      poczynania p. Kaczyńskiego i jego kolegów. Lekarzy zastraszano powołaniem do
      wojska, dziennikarzy odstawiono do kąta, a następnie pogrożono palcem, że rózgi
      się znajdą. PiS zwasalizował LPR i Samoobronę, a jednopcześnie ma bezwzględną
      większość w sejmie i senacie. Trwają czystki w ministerstwach, chce odejść się
      od konkursów na ważne stanowiska państwowe, likwiduje się niezależną komisję d/s
      reformy kodeksu karnego, ma byc przeprowadzona lustracje wszystkich obywateli.
      Powstają jakieś bliżej nieokreślone osrodki monitorowania mediów, instytuty
      wychowania itd. Czy te instytucje są demokracji potrzebne ?! Ignorowanie
      Kościoła i stawianie biznesmena o. Rydzyka ponad wytyczne episkopatu. Uważam, że
      to jest cichy zamach na demokrację i wprowadzanie rządów autorytarnych. Wolność
      staje się jedynie swobodą instrumentalną.
    • zgryzik1 PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów 05.02.06, 00:37
      teraz krucyfiksy będą już wisiały wszędzie: nad sekretarką, w stołówce,
      magazynku przy sali gimnastycznej, w szatni i tam... także,
      a matura z religi (jedynej słusznej) będzie jak AMEN w pacierzu
    • emerytka13 Re: PiS bierze się za szkoły - wymienia kuratorów 05.02.06, 20:39
      Już za AWS powstały takie "nowoczesne" pomysły . Ja tylko zwracam uwagę ,że w
      klasach 1-3 jest tyle samo religii co matematyki , a mój 9letni sąsiad
      przyszedł mnie /bo byłam belfrem/ zapytać co to jest aborcja bo otym mówili na
      religii. Czy ktoś przygotowuje tych katechetów do pracy, bo z moich doświadczeń
      to oni tylko klepać paciorki/nie mylić z modlitwą / i o aborcji potrafią . Ja
      mam przyzwoitą maturę z religii u Franciszkanów w 1968 r zdaną i takich głupot
      nie było. Ale mnie uczyli fachowcy a nie dyletanci. Zamieńmy szkołę na
      katechezę , bo przed każdą lekcją też należalo umożliwić dzieciom paciorek.
      Może po takim paciorku będa się lepiej zachowywać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka