create 07.02.06, 12:55 A może raczej ilu Polaków chce sobie znaleść na siłe wroga? forum.wprost.pl/ar/?O=299717&NZ=11 A czy Wy winiliście kiedyś za coś "Żydów"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
great.one ten temat jak widzisz u nikogo nie budzi tu 07.02.06, 12:59 zainteresowania.Napisz jednak tak: Znowu Zydzi i dalej dopisz co chcesz,a beda to walkowac przez tydzien z luboscia obracajac na jezyku slowo zyd. Odpowiedz Link Zgłoś
ubek-kubek Pamiętam jak w 1968 Jaruzelski gonił żydków z PRLu 07.02.06, 13:04 Od tego czasu antysemityzmu w Polsce nie stwierdzono. Odpowiedz Link Zgłoś
great.one a kto mial stwierdzic,moze Bubel??/ 07.02.06, 13:07 moze stwierdzi teraz w sadzie,bo bedzie mial nareszcie przeciw sobie zbiorowy pozew wielu b.znanych postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:28 Miano antysemity zyskuje każdy ktokolwiek śmie skrytykować Żyda za jego poczynania. Przykładem tak rozumianego antysemityzmu jest krytyka środowisk zwiazanych z UW czy Gazetą Wyborczą. JKM w swoim niedawnym felietonie trafnie rozgraniczył pojęcie Zydów i Żydostwa, uznając za Żydów mieszkańców Izreale a za Żydostwo porozrzucane po świecie lobby, które z pasją produkuje antysemityzm po to by móc później z nim walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:30 JKM jest żenującym idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:32 po_godzinach napisała: > JKM jest żenującym idiotą. Dla Twojego guru Michnika niewątpliwie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:33 Co ma do tego Michnik? Obsesję masz? Dla mnie jest idiotą i tyle. Na dodatek chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:34 Na dodatek > chamem. Nie to co dżentelmen Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:35 co ma do tego Urban? O JKM mówimy Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:38 JKM jest zręcznym publicystą, ktory do tego prezentuje bardzo rozsądny światopogląd /i w kwestiach gospodarczych i obyczajowych/. Nie wiem czym Cię tak obraził, że nazywasz go chamem. Osobista uraza czy powtarzana zasłyszana opinia? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:41 czy ty wiesz, co to jest proste myślenie (to znaczy takie, gdzie człowiek nie doszukuje sie setek den)? Zwyczajnie - uważam, że JKM to idiota i cham - i wnioskuję po tym, co pisze i mówi. Tak go oceniam - co mi wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:45 > Tak go oceniam - co mi wolno. Nikt tego nie kwestionuje, chociaż mam wrazenie że oceniasz JKM po tym jak mówi i co o nim piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:46 a miej sobie takie wrażenie, jakie chcesz - nie ma to na nic wpływu w tym wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:38 asienka32 napisała: > Nie to co dżentelmen Urban. rzeczywiscie argumentacja godna podziwu na tekst: Asienka jest infatylna uslysze: A scoutek tez ma zeza i to ma byc dyskusja???? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:39 > na tekst: Asienka jest infatylna uslysze: A scoutek tez ma zeza > i to ma byc dyskusja???? > Może być dyskusja: jesli "też" - znaczy to, że asieńka tez ma zeza - i dyskusja o okulistyce byłaby jak najbardziej na miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Asieńka 07.02.06, 14:46 Zdarza mi sie niekiedy przeczytać jakieś posty tej pani i zawsze odnoszę wrażenie, że ma chyba w głowie nie po kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Asieńka 07.02.06, 14:51 po_godzinach napisała: > jak JKM? :) :)))) Ten debil mógł zdobyć sobie popularność tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Asieńka 07.02.06, 14:53 > Ten debil mógł zdobyć sobie popularność tylko w Polsce. ... lub w USA, kraju najbardziej zbliżonym do jego chorych wizji. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Asieńka 07.02.06, 14:53 taka tam i popularność ... wybory to pokazują - wiele hałasu o nic. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Asieńka 07.02.06, 14:59 po_godzinach napisała: > taka tam i popularność ... > > wybory to pokazują - wiele hałasu o nic. tego by jeszcze brakowało, zeby takie zero w wyborach wygrywało. No proszę, zero się zrymnowało Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Asieńka 07.02.06, 15:05 Dziwne tylko, ze takim wzięciem cieszy sie u kobiet - mówi przeciez wyraźnie, że kobieta jest tym gorszym człowiekiem i należy ja krótko za twarz trzymać. Czyżby te, które go popierają, uprawiały kult macho? Czy tylko dekoracja (muszka) czyni z niego obiekt adoracji ... Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Asieńka 07.02.06, 18:17 wartburg4 napisał: > Zdarza mi sie niekiedy przeczytać jakieś posty tej pani i zawsze odnoszę > wrażenie, że ma chyba w głowie nie po kolei. to moze coś z Twoją wrazliwością jest nie tak ?:) bo ja mam wręcz odwrotnie, wg mnie asieńka jest wyjatkowo celną i trzeźwą forumowiczką. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:41 Od jakiegoś czasu mam wrazenie, że dyskutujesz sama z sobą w przekonaniu, że to dyskusja z asienka. scoutek napisała: > na tekst: Asienka jest infatylna uslysze: A scoutek tez ma zeza > i to ma byc dyskusja???? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:50 asienka32 napisała: > Od jakiegoś czasu mam wrazenie, że dyskutujesz sama z sobą w przekonaniu, że to dyskusja z asienka. na tekst: > JKM jest żenującym idiotą. napisalas: Dla Twojego guru Michnika niewątpliwie tak. potem na tekst: > Na dodatek > chamem. odpowiedzialas: Nie to co dżentelmen Urban. napisalam wiec swoja wizje (na tekst: Asienka jest infatylna uslysze: A scoutek tez ma zeza)tego jakie racjonalne argumenty przedstawiasz chyba, ze znowu chcesz udowonic, ze dyskutowanie to wylacznie bycie na przekor i wbrew.... Odpowiedz Link Zgłoś
great.one mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec ze 07.02.06, 14:33 ktos tak ladnie sie nazywajacy /asienka/ moze pisac takie brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 14:35 Cóż, JKM tez nazywa się niebrzydko :) Odpowiedz Link Zgłoś
great.one Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 14:40 z dokumentow Oswiecimia i innych wynika tez,ze zaden esesman nie dorownywal okrucienstwem swoim kolezankom.Cos z tego mamy i tu.Nienawisc do innych jaka wyziera z "damskich" postow,jest niewiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 14:43 Tak, kobiety są bardzo zajadłe :) (też mi się zdarza) Odpowiedz Link Zgłoś
great.one na szczescie w obie strony,wiec kazdy z nas 07.02.06, 14:49 /mezczyzn ma przynajmniej 50 % szansy na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: na szczescie w obie strony,wiec kazdy z nas 07.02.06, 14:50 zawsze to większe szanse, niz wygrana w toto-lotka, nie jest więc źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 14:58 Okrucieństwo esesmanów w Oswięcimiu jest niczym w porównaniu z nienawiscią jaka płynie z ust każdego /o asience nawet nie wspomne/, kto ma czelność skrytykować jakiegoś dżentelmena z pejsami. Bredzisz great.one Każdy naród można skrytykować, wyśmiać i poniżyć /patrz posty kropka - jakoś nikt nie napada go o zionięcie nienawiścią i zajadły antypolinizm/ a o Żydzie nie można źle pomyśleć nawet jak boleśnie nadepnie na nogę, bo o razu padają zarzuty o antysemityzm. great.one napisał: > z dokumentow Oswiecimia i innych wynika tez,ze zaden esesman nie dorownywal > okrucienstwem swoim kolezankom.Cos z tego mamy i tu.Nienawisc do innych jaka > wyziera z "damskich" postow,jest niewiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:01 Tylko ciekawi mnie ta logika wg. której łączy się poszczególne działania poszczególnych ludzi i uogólnia się je na cały naród. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:21 create napisał: > Tylko ciekawi mnie ta logika wg. której łączy się poszczególne działania > poszczególnych ludzi i uogólnia się je na cały naród. Tą logikę z dużym powodzeniem stosują właśnie przedstawiciele żydowskiej nacji. A wynika ona z interesu jaki ma jakaś grupa społeczna z takiego podejscia. /odwrócenia uwagi od innego problemu, nagłośnienie sprawy czy wymuszanie przez określone lobby jakiejś decyzji na władzach/. W Polsce mówi się dużo i glośno o antysemityźmie, tyle, że tak naprawdę statystyczny Polak nie widział Żyda na oczy. Przynajmniej tego ortodoksyjnego. Ja do Żydów nic nie mam, uważam nawet że są bliżsi nam kulturowo niż arabowie czy hindusi. Zresztą sposób myślenia dotyczy nie tylko antysemityzmu, przenosi się na rasizm czy homofobię. Prosty przykład: biały europejczyk nazwany na ulicy chamem jest po prostu chamem. Za to gej, Żyd czy murzyn w analogicznej sytuacji byłby ofiarą antysemityzmu, razizmu czy homofobii. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:29 > Prosty przykład: biały europejczyk nazwany na ulicy chamem jest po prostu > chamem. > Za to gej, Żyd czy murzyn w analogicznej sytuacji byłby ofiarą antysemityzmu, > razizmu czy homofobii. Znów porównujesz określenia które się ze sobą logicznie nie łączą w racjonalnej dyskusji. Można kogoś nazwać chamem, gdyż za takie uważa się jego zachowanie. Ale jaki jest sens nazywania kogoś gejem, murzynem, Żydem w sytuacji w której popełnił czyn karygodny albo szlachetny. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:33 Bo według asieńki ludzie dzielą się na białych europejczyków oraz resztę (gejów, Żydów czy Murzynów - tak wynika z tego, co pisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:37 po_godzinach napisała: > Bo według asieńki ludzie dzielą się na białych europejczyków oraz resztę > (gejów, Żydów czy Murzynów - tak wynika z tego, co pisze :) Właśnie mamy przykład wyprodukowania asienki jako homofobki, rasistki i antysemitki na podstawie jednej zręcznie później zmanipulowanej wypowiedzi. A kogo to obchodzi, że szanuję tak samo wszystkich wyzej wymienionych. Jest wróg, z którym można walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:40 Przeciez tak sama podzieliłaś: "Prosty przykład: biały europejczyk nazwany na ulicy chamem jest po prostu chamem. Za to gej, Żyd czy murzyn w analogicznej sytuacji byłby ofiarą antysemityzmu, razizmu czy homofobii". Wniosek z tego: - gej czy Żyd nie jest białym europejczykiem - Murzyn biały byc nie może - ale czy może być europejczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:42 Biały heteroseksualny europejczyk pochodzenia nieżydowskiego. Teraz lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:45 A może lepiej byłoby inaczej ludzi dzielić: na mądrych i głupich, złych i dobrych, uczciwych i nieuczciwych - i tak dalej, pomijając ich preferencje seksualne, kolor skóry, rasę i wyznanie? Nie byłoby to prościej i uczciwiej? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:50 Byłoby z całą pewnością. Tyle, że nie ja dzielę głupich czy wrednych na gejów i heteroseksualnych tylko poprawna politycznie postępowa lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:55 Mylisz sie - własnie ty to robisz, a przynajmniej robisz to w tym, co tu piszesz. Choć, rozumiem, że tego nie zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:33 Dokładnie taki jak napisałam wcześniej. Jest to rodzaj politycznego szantażu. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:33 >Tą logikę z dużym powodzeniem stosują właśnie przedstawiciele żydowskiej nacji. Czyli niesłusznie robią, czyli niesłusznym jest tak samo nazywanie konkretnej osoby Żydem, murzynem, arabem, żółtym, białasem , gejem, wtedy kiedy jako osoba prywatna popełni jakiś czyn który podlega ocenie. Bo inaczej czy oceniamy człowieka czy czyn który popełnił? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: mysle,ze jestes zbyt wyrozumialy.I pomyslec z 07.02.06, 15:38 create napisał: > Czyli niesłusznie robią, > > czyli niesłusznym jest tak samo nazywanie konkretnej osoby Żydem, murzynem, > arabem, żółtym, białasem , gejem, wtedy kiedy jako osoba prywatna popełni jakiś > czyn który podlega ocenie. > Bo inaczej czy oceniamy człowieka czy czyn który popełnił? Dokładnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:40 >Miano antysemity zyskuje każdy ktokolwiek śmie skrytykować Żyda za jego >poczynania. Tak jeśli się krytykuje poczynania nie człowieka tylko Żyda to jest to antysemityzm Za swoje działania odpowiedzialni są poszczególni ludzie, nie narodowości czy religie. I dlatego np. krtykowany kilka postow powyzej Pan redaktor dunskiej gazety, moze byc krytykowany za swoje czyny, a to czy jest Żydem czy Chrześcijaninem nie jest przedmiotem rzeczowej dyskusji. Narodowość czy Religia mogą być oceniane w racjonalnej dyskusji jeżeli działają przez swoje instytucjonalne formy t.j. Państwa i Kościoły. Mieści się więc w racjonalnej dyskusji krytyka Izraela czy Kościoła Katolickiego. Jeżeli jednak ktoś ocenia czyjeś indywidualne działania a później dodaje a bo Pan/Pani x jest Żydem/Polakiem/Muzułmaninem, to nie mieści się to w granicach racjonalności. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 15:09 create napisał: > Jeżeli jednak ktoś ocenia czyjeś indywidualne działania a później dodaje a bo > Pan/Pani x jest Żydem/Polakiem/Muzułmaninem, to nie mieści się to w granicach > racjonalności. Jeżeli jednak ktoś ocenia czyjeś indywidualne działania a później dodaje a bo Pan x jest księdzem, to na tym forum jak najbardziej mieści się to niestety w granicach "racjonalności". Np. z pojedynczego przypadku wysnuwanie wniosku, że cyt.: "seminaria to wylęgarnie pedofili"... A może to wyjątek od reguły ?... Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 15:15 A czy seminaria nie są instytucją Kościelną? A ksiądz reprezentantem kościoła? To trzeba brać pod uwagę jak się ocenia takie wypowiedzi. Natomiast mówienie o seminariach jako o wylęgarniach pedofilii, jest przykładem takiegosamego uogólnienia, jak o poszczególnym Żydzie, tylko że trzeba pamiętać że takie seminarium, czy nawet pojedyńczy ksiądz nosi większą odpowiedzialność bo reprezentuje cały kościół jako jego oficjalna instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 14:49 Teraz co do 2 czesci: >JKM w swoim niedawnym felietonie trafnie rozgraniczył pojęcie Zydów i Żydostwa, >uznając za Żydów mieszkańców Izreale a za Żydostwo porozrzucane po świecie >lobby, które z pasją produkuje antysemityzm po to by móc później z nim walczyć Czy są jakieś badania socjologiczne przeprowadzone, które by zdiagnozowały istnienie tej grupy, a jeżeli zdiagnozowały jej istnienie, to czym taka grupa się różni od Polaków rozsianych po świecie? Ja na tym forum często np. słyszę o antypolonizmach, czy jest to związane z grupą "Poloniostwo"? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 15:04 Różnica jest mniej więcej taka jak pomiędzy Polakiem - obywatelem narodu polskiego a tzw. prawdziwymi Polakami w mniemaniu wszelkiej maści nacjonalistów. A w kwestii badań socjologicznych. Wyobrażasz sobie jaki byłby krzyk gdyby je dokonano w odniesieniu właśnie do tej nacji? Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 15:10 To uważasz że nie prowadzi się takich badań naprzykład na Żydach amerykańskich? Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki W zupełności się z tobą zgadzam. Nikt w Polsce nie 07.02.06, 16:38 wzywa do nienawiści wobec Żydów. Po prostu protestujemy przeciw obrażanniu Polski, przytaczamy pewne fakty historyczne i to jest nazywane antysemityzmem. To paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Wprost proporcjonalny do ich umilowania ... 07.02.06, 14:39 BAKSZYSZU OD BOGATSZYCH ARABOW :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
great.one witaj,zastanawialismy sie gdzie jestes,jakos. 07.02.06, 14:41 ciemno sie tu zrobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck witaj niższy rasowo, papistyczny wyskrobku i 07.02.06, 15:11 odpadzie rasy kaukaskiej :)) "No i co, nie-Aryjczyku? I glupio ci sie zrobilo, Slav(e)? Sama wasza nazwa na wasza niska pozycje wskazuje juz od czasow starozytnych...Czy myslisz, ze miliony ludzi poprzez setki lat mogly sie co do was mylic? Nie badz smieszny..." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=18025439&a=18026324 "Nie jestem antysemita, a wiec mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO PAPISTYCZNY WYSKROBEK nazywa ANGLOSASA (z niewielka domieszka celtycka).A Slowianie? Coz, zmongolizowane odpady rasy kaukaskiej..." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=18025439&a=18025852 pozdrow gabrychę vel kropka, bo jakoś nie chce się mi z nią dzisiaj gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie rob drugiemu, co tobie niemilo, nie-Aryjczyku! 07.02.06, 15:24 Piecze zakompleksione Polactwo (nie mylic z Polakami, bo do tych Polactwo ma dalej, nizli do robactwa) TA SAMA antropologia hitlerowska, JAKA SAMI STOSUJA WOBEC ZYDOW? Piecze? I po to to wlasnie napisalem. By antysemickie Polactwo w goly tylek pieklo - wiecie, ze jestescie CI GORSI. I ze TYMI GORSZYMI na zawsze zostaniecie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck przejedźcie się, baranki boże, do francji, niemiec 07.02.06, 14:40 na niderlandy tudzież na wschód (ukraina, rosja). tam dopiero poznacie co to znaczy antysemityzm i ksenofobia. Odpowiedz Link Zgłoś
great.one a ja przyjacielu wlasnie mieszkam we Wloszech 07.02.06, 14:43 a drugi dom mam kolo Frejus i to co piszesz to brednie.Nie myl tego co wyczyniaja malolaty bez kasy w wielkich miastach z dniem codziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck primo, nie jestem twoim przyjacielem, a secundo 07.02.06, 14:48 w dvpie mam fakt, że takiemu kretynowi jak ty nie przeszkadzają płonące synagogi i czynne napaści na Żydów w europce i na wschodzie, a na kraj który cię litościwie, acz widocznie niesłusznie wykarmił, a którego to kraju nawet naczelny rabin twierdzi, iż antysemityzm jest w nim kwestią marginalną, uważasz za rasistowski. bywaj zdrów, pożyteczny idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
great.one ty nie jestes wogole i nigdy nie bedziesz niczyim 07.02.06, 14:54 przyjacielem,dopoki nie dojdziesz do ladu z samym soba.Po drugie,ja cie nie obrazam i nie wyzywam.Po trzecie mowisz bzdury.Nigdy nie pochwalalem zadnej przemocy,zawsze odwrotnie.I prawda jest,ze poziom antysemityzmu tzw.irracjonalnego jest w Polsce niebywaly,w stosunku do ilosci pozostalych w niej ludzi tego pochodzenia.To wlasnie jest przedmiotem nieustannego zdumienia calego swiata.Na szczescie kraj sie rozwija i miliony ludzi wyjezdzaja,a zkazdym wyjazdem coraz bardziej widza ze jest tam jednak inaczej niz im tu mowili. I nie jest to jak w starym dowcipie:na Zachodzie bez zmian,brud i nedza. Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck kłamiesz, bredzisz, bełkoczesz i prawdopodobnie 07.02.06, 15:08 jesteś rasistą, w dodatku z sortu tych, którymi najbardziej pogardzam, tj. self- hating. napisałeś: "Nie myl tego co wyczyniaja malolaty bez kasy w wielkich miastach z dniem codziennym." zatem ów rzekomy antysemityzm Polaków, zupełnie nieopresyjny, jest dla ciebie czymś gorszym niż palenie żydowskich świątyni. great.one napisał: > przyjacielem,dopoki nie dojdziesz do ladu z samym soba.Po drugie,ja cie nie > obrazam i nie wyzywam.Po trzecie mowisz bzdury.Nigdy nie pochwalalem zadnej > przemocy,zawsze odwrotnie.I prawda jest,ze poziom antysemityzmu > tzw.irracjonalnego jest w Polsce niebywaly,w stosunku do ilosci pozostalych w > niej ludzi tego pochodzenia. udowodnij to, iż jest niebywały. żądam odpowiednich statystyk, sondaży, czegokolwiek. oczywiście takich nie przedstawisz, bo po prostu wyssałeś sobie ów fakt ze swego brudnego, antypolskiego palucha. ja wolę wierzyć samym polskim Żydom (wyjmując rzecz jasna lewactwo z GW, NYT i podobnych), którzy bardzo sobie cenią polską tolerancję i gościność. i uważam, iż najbardziej dialogowi polsko-żydowskiemu szkodzą, w równym stopniu co antysemici, tacy beznadziejni żydofile jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck ee tam, to nie kwestia wysiłku, jeno raczej 07.02.06, 15:17 intelektualnego imposybilizmu. i przeto cię za to nie winię, bo człek po prostu taki już się rodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach ano rodzi się - jako i ty - który 07.02.06, 15:21 miłujesz złym słowem człowieka obrzucić i złe myśli w sercu hodować; nie powiem, abym winą cię za to nie obarczała :) Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck gardzę po prostu hipokrytami i rasistami plującymi 07.02.06, 15:26 na swoją Ojczyznę. czy to takie karygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach to zapytam 07.02.06, 15:30 1. W jakim zakresie mozna krytykować a/ Polaków b/ historię c/ rzAdzących 2. Jaki jest twój stosunek do polskich mitów? Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck to chyba oczywiste 07.02.06, 15:49 po_godzinach napisała: > 1. W jakim zakresie mozna krytykować > > a/ Polaków > b/ historię > c/ rzAdzących podstawą do takiej krytyki muszą być fakty które zaistniały, a nie te które urodziły się w czyjejś głowie. > > 2. Jaki jest twój stosunek do polskich mitów? w kwestii postrzegania rzeczywistości nie uznaję żadnych mitów. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: to chyba oczywiste 07.02.06, 15:57 > podstawą do takiej krytyki muszą być fakty które zaistniały, a nie te które > urodziły się w czyjejś głowie. Aha. Czyli można pisać, że jesteśmy hipokrytami i brudasami? > w kwestii postrzegania rzeczywistości nie uznaję żadnych mitów. A w kwestii wpływu mitów na świadomośc Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck Re: to chyba oczywiste 07.02.06, 18:11 po_godzinach napisała: > > > podstawą do takiej krytyki muszą być fakty które zaistniały, a nie te któ > re > > urodziły się w czyjejś głowie. > > Aha. Czyli można pisać, że jesteśmy hipokrytami i brudasami? a to jest niby jakiś fakt?? > > > w kwestii postrzegania rzeczywistości nie uznaję żadnych mitów. > > A w kwestii wpływu mitów na świadomośc Polaków? nie wiem jak mity wpływają na świadomość Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
great.one daj mu spokoj ,takim jak on tylko piasek wyciagnie 07.02.06, 15:24 impotencje umyslowa. Wybacz Anthony,wolaja na cieply zureck /z wedzonka/ Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck no i widzisz - nakłamałeś, naściemniałeś, a teraz 07.02.06, 15:28 się gładko wycofujesz. i co sądzić o takich jak ty? dno :( Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Buhahaha!!! Ojciec Rydzyk ci to na pocieche 07.02.06, 14:55 powiedzial? Ostatnio to tu widziano...raczej plonacy meczet:)) Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: anthony wie swoje. 07.02.06, 14:59 i Ty mi mówisz żebym dał sobie spokój? Odpowiedz Link Zgłoś
great.one szkoda w sumie czasu,ich i tak jest coraz mniej. 07.02.06, 15:01 przeminie Rydzyk ,a z nim poziom ciemnoty spadnie do szczatkowych,dyzurnych rozmiarow i problem rozwiaze sie sam .Na szczescie to nie zurki tworza postep. Odpowiedz Link Zgłoś
create Ilu wg. Was w Polsce jest Żydów 07.02.06, 14:54 Widzę że temat budzi sporę emocje, więc zadam pytanie tak: 1) Jaki macie stosunek do Żydów? Pozytywny/Obojęny/Negatywny 2) Ilu wg. Was w Polsce jest Żydów? (odpowiedzi proszę podawać w procentach) Odpowiedz Link Zgłoś
great.one Re: Ilu wg. Was w Polsce jest Żydów 07.02.06, 14:56 daj spokoj,robisz wlasnie to,czego oczekuja,znow bedzie niekonczaca sie dyskusja o niczym.Zobacz jak szybko znikaja "normalne" watki,a jakie emocje wzbudzaja te o zydach. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ilu wg. Was w Polsce jest Żydów 07.02.06, 15:29 A co, boisz się, ze się okaże że statystyczny forumowicz; 1) ma do Żydów stosunek obojetny, pozbawiony cienia antysemityzmu 2) nie ma pojęcia ilu w Polsce jest Żydów, bo nie widział na oczy nigdy Żyda. ??? Idiota JKM powiedzial we wspomnianym wyżej felietonie, że największymi antysemitami są ci którzy lubią i szanują Żydów, bo są żywym zaprzeczeniem teorii martyrologii synów dawida w XXI wieku. /nie podnoszę w wątku tematu terrorystów paleństyńskich bo tam rzeczywiście leje się niewinna krew, chociaż paradoksalnie słowo antysemita zupełnie nie jest kojarzone z palestyńczykiem - realnym wrogiem Izraela/. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzolysapala Re: Ilu wg. Was w Polsce jest Żydów 07.02.06, 15:39 Jak sie okazało że w czasie wojny wymordowano nie 6 a 1,5 mln. to zanaczy, że 4,5 przezyło,A mieli dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
great.one blad logiczny.To znaczy,ze nie bylo ich 07.02.06, 15:46 6 i nic wiecej.Dzieci tez wymordowano,jesli zapomniales. Odpowiedz Link Zgłoś
zenobia5 Who's One of Israel's Best Friends? 07.02.06, 16:01 The newly elected president of a European country, in his first interview for that country's largest newspaper, compared himself to Ariel Sharon to explain the policies he intends to pursue. His country has troops on the ground in Iraq, close military ties with Israel and a voting pattern on Middle Eastern issues in the United Nations that rests halfway between those of the European Union and the United States. Over the last 15 years, each of its presidents paid state visits to Israel, reciprocated by his Israeli counterparts, as have several of its prime ministers and foreign ministers. Israel events at this country's major universities draw large and positive audiences, while the rare anti-Israeli demonstrations are so small they do not even make it to the local media. And in that European country, the United States retains its position of "most-liked" in all public opinion polls. That country is Britain, right? But when was the last time that a British college had an Israel day? And come to think of it, don't they have a queen, not a president? That country is Poland. Ever since the fall of communism, the country so many Jews love to hate has consistently pursued a pro-American and pro-Israel policy. www.cjp.org/content_display.html?ArticleID=174456 Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Fakt, Zenobia - tez zwrocilem uwage na Lecha 07.02.06, 16:07 Kaczynskiego porownywanie sie do Ariela Sharona:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo hahahaha :))))))))) 07.02.06, 16:15 8. Typowy Zyd idac po linii prostej kolysze sie na boki niczym kaczka (Kwasniewski, Oleksy). Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Re: hahahaha :))))))))) 07.02.06, 16:22 16. Zyd bedzie pochlebca i przyjacielem dopoki ciagnie z goja korzysci. Gdy osiagna cel, gdy zdobeda nad gojem przewage, zmieniaja sie nie do poznania, bez skrupulow zrywaja znajomosci i staja sie wrodzy. Wypisz wymaluj Adaś Michnik ps "Szechter" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To zupelnie jak SWIEZO WZBOGACONY POLAK 07.02.06, 16:35 To raczej cecha srodowiskowa, nizli rasowa, mlocie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Niezle. I od razu sugeruje dowcip o TYPOWYM POLAKU 07.02.06, 16:37 Typowy Polak to taki, ktory po wyplacie nigdy w linii prostej nie chodzi. I droga do domu mu sie dluzy, bo idzie zygzakiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Re: Niezle. I od razu sugeruje dowcip o TYPOWYM P 07.02.06, 16:50 Wiec kiepski ze mnie Polak... ale sie tym nie przejmuję moja droga gabi bo twoje kryteria to typowy bełkot :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie, moj drogi - obnazam tylko IDIOTYZM TWEGO 07.02.06, 18:07 myslenia o Zydach, bo Polakowi do uwiednietego postkomunistycznego mozdzku tylko poprzez kopniak w tylek sie trafia:) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Mysle mysle mysle... 07.02.06, 21:01 no i mysle ze żydzi to najwspanialszy, najdoskonalszy i najszlachetniejszy naród we wszechswiecie! Kazdy tylko szuka jakiegos zyda zeby zamieszkał u niego w domu, w kraju, chocby na jego kontynecie! Uwazasz ze źle myśle o żydach? wiem ze to daleko od ideału (bronek giermek i adaś Szechter no ale coz ja moge... jestem tylko... Polakiem)... Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Każdy Polak to antysemita, i basta. 07.02.06, 16:29 A jakie są na to dowody? Żadne, ale każdy sposób na oplucie Polski i udowodnienie sobie, jaki to ja jestem nowoczesny i antynacjonalistyczny, jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie kazdy, ale TY NAPEWNO :))) I bardzo wielu 07.02.06, 16:33 innych zakompleksionych jak ty NIEUDACZNIKOW Z PROWINCJI. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Ty jesteś kropek najlepszym przykłądem 07.02.06, 16:40 tego, że Żydów traktuje się jak święte krowy. Gdyby w twoje wszystkie posty w miejsce Polak wstawic Żyd dawno byłbyś odżegnany od czci i wiary i okrzyknięty obrzydliwym antysemitą. Nie mówiąc o banie w serwisie www.gazeta.pl A tak - możesz sobie bezkarnie pleść farmazony, wśrod /ponoć/ nietolerancyjnych i zacietrzewionych polaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Buhahaha!!! Ja wstawiam "Polak" tam gdzie polski 07.02.06, 16:43 genetyczny antysemita napisal uprzednio"Zyd" vel "zydek". By Polaka TEZ zabolalo, by pojal, co taki Zyd moze sobie czuc... Nie odwracaj kota ogonem, aska - ja watkow nie zaczynam, ja na istniejace posty zlosliwie odpowiadam, min. poprzez zastepowanie w WASZYCH postach Zyda Polakiem. Nb. Stad sie tez i moje "nie-Aryjczyki" tutaj wziely. Odpowiedz Link Zgłoś
9119511tu Odczepcie się od Dorna i Wassermanna ! 07.02.06, 18:04 To czyści katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka7112 czysci w znaczeniu jak "chrzczona benzyna", 07.02.06, 18:45 mydlem chrzczonym myja sie? Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Buhahaha!!! Ja wstawiam "Polak" tam gdzie pol 07.02.06, 18:41 kropek_oxford napisał: > genetyczny antysemita napisal uprzednio"Zyd" vel "zydek". By Polaka TEZ > zabolalo, by pojal, co taki Zyd moze sobie czuc... 'taki Zyd':) dodatkowo czuja za niego takie wazeliniarskie kropki jak ty, co wzbudza oburzenie bardziej honorowych Polakow niesłusznie nazywane antysemityzmem. > Nie odwracaj kota ogonem, aska - ja watkow nie zaczynam, ja na istniejace posty > > zlosliwie odpowiadam, min. poprzez zastepowanie w WASZYCH postach Zyda > Polakiem. Nb. Stad sie tez i moje "nie-Aryjczyki" tutaj wziely. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Każdy Polak to antysemita, i basta. 07.02.06, 19:56 takie same są dowody na to że Żydzi są tacy czy owacy. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Przeczytałem niedawno książkę ... 07.02.06, 23:06 .. w języku niemieckim "Verfolgt und auserwählt". To historia antysemityzmu od czasów Aleksandra Wielkiego aż do współczesności. Francuskiego autora Geralda Messadie trudno raczej posądzać o propolskie sympatie. Jednak o Polsce niewiele napisał. Trochę o ograniczeniach w osiedlaniu za czasów króla Olbrachta (prześladowani w Hiszpanii), o pogromach w czasach powstania Chmielnickiego (uciekali na zachód, na tereny bezpieczne w Rzeczpospolitej), o ponownych ucieczkach w XIX wieku. Tym razem z Rosji, bo po otrzymaniu pełnych praw obywatelskich musieli służyć w carskiej armii. Polska nie ma w swojej historii prześladowań takich jak w Anglii, Francji, Hiszpanii czy Rosji. Z krajów tych Zydzi byli usuwani, w dodatku najczęściej po pozbawieniu majątków. W samej Anglii otrzymali nakaz opuszczenia kraju w 1290 roku, a ponowne prawo osiedlania otrzymali dopiero w czasach Cromwella (XVII w.) Coś mi się zdaje, że ktoś bardzo chce wmówić Polakom antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Przeczytałem niedawno książkę ... 08.02.06, 15:41 no cóż nie mówię o postawie historycznej tylko dzisiejszej. Bo to ze mamy piękną kartę historii to nie ulega wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly333 Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 23:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=36406337&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
zio29 Re: Stopień antysemityzmu Polaków 07.02.06, 23:50 lepiej kogos o cos winic niz podpalac synagogi jak w niemczech lub we francji .. Poza tym jak Zydzi pisza o polskich obozach to nas o nic nie winia ?? Odpowiedz Link Zgłoś