Dodaj do ulubionych

Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi...

15.02.06, 23:11
Kultura, klasa, inteligencja, takt, dyskretny dowcip, dyplomacja najczystszej
próby, elegancka szczerość w referowaniu genezy swojej potencjalnej dymisji,
silny charakter i skromność w jednym - taki zespół cech z bliższej obserwacji
na dziś. Dobre expose w sejmie...Myślę że od początku Meller i premier
rozumieją się doskonale, ta sama chemia... W Stanach i po powrocie do
kraju 'dorozumieli' się z prezydentem. Potrzebny był czas, rozmowa, bliższe
poznanie, po prostu wyczucie wzajemnej aury...
Dobrze, że jest na pokładzie...

Obserwuj wątek
    • przyladek.dobrej.nadziei Pogratuluj min. Jasinskiego i malzonki nt 15.02.06, 23:12
      • echo_o Dziękuję za udział w dyskusji n/t Mellera ! 15.02.06, 23:15

• przyladek.dobrej.nadziei Tow. Jasinski to jest temat 15.02.06, 23:15
          Nie jakies odgrzewane kartofle.
          • echo_o Re: Tow. Jasinski to jest temat 15.02.06, 23:20
            przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> Nie jakies odgrzewane kartofle.

```````````````````````````````

Mam wrażenie, że to właśnie Ty serwujesz przeterminowany fast food...
            • kropek_oxford To PiSuar wam przeterminowanego Min.Skarbu 16.02.06, 00:11
              zaserwowal - PZPRowski zabytek z czasow TOW.GIERKA. Z rownie zabytkowa
              malzonka - z Trybuny Ludu:)))
    • michal00 Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:17
      A czy Meller i LK tez sie rozumieja? Kto w koncu prowadzi polityke zagraniczna?
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:17
        michal00 napisał:

> A czy Meller i LK tez sie rozumieja? Kto w koncu prowadzi polityke
        zagraniczna?

Jak to kto? Jaroslaw K.
    • trevik Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:18
      To znaczy chciales napisac, ze tak skutecznie chwycil Kaczorow za jaja, ze
      trzeba go bylo przyjac do Rady Bezpieczenstwa Narodowego, bo jego dymisja w tym
      momencie bylaby szczegolnie nieporzadana?

T.
      • michal00 Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:21
        Bujna nasz fantazje chlopie.
        • trevik Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:22
          Oj nie, za to jestem pelen uznania wzgledem Mellera za rozegranie tej sytuacji -
          ma chlopina wyczucie, co moze i kiedy moze, aby swoje osiagnac,

T.
          • echo_o Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:27
            trevik napisał:

> Oj nie, za to jestem pelen uznania wzgledem Mellera za rozegranie tej
            sytuacji
            > -
            > ma chlopina wyczucie, co moze i kiedy moze, aby swoje osiagnac,
            >
            > T.

Nic nie rozumiesz...
            • trevik Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:32
              Raczej sadze, ze to Ty nic nie rozumiesz. Rozgrywanie wlasnej dymisji przez
              Mellera w tym akurat momencie kiedy to zrobil wydaje mi sie wrecz perfekcyjne,
              ale do takiego uznania trzeba spojrzec na wydazenia ostatnich dni w nieco innym
              swietle - swoje patrzenie dzisiaj znaczaco uzupelnilem. Pokazal swoj talent: na
              szefa dyplomacji nadaje sie bez dwoch zdan,

T.
              • nurni Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 16.02.06, 00:06
                trevik napisał:

> Raczej sadze, ze to Ty nic nie rozumiesz. Rozgrywanie wlasnej dymisji przez
                > Mellera w tym akurat momencie kiedy to zrobil wydaje mi sie wrecz perfekcyjne,
                > ale do takiego uznania trzeba spojrzec na wydazenia ostatnich dni w nieco
                innym
                > swietle - swoje patrzenie dzisiaj znaczaco uzupelnilem. Pokazal swoj talent:
                na
                > szefa dyplomacji nadaje sie bez dwoch zdan,

Nadaje sie :)
                Nadaje sie na szefa dyplomacji rzadu. Za madry i za dobry jest by byc szefem
                dyplomacji cieniasow.
                • echo_o Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 16.02.06, 00:15
                  nurni napisał:

> Za madry i za dobry jest by byc szefem
                  > dyplomacji cieniasow.

W rzeczy samej, za mądry i za dobry...
                  Wszak Bronio Komorowski jest cieniem Mellera!
                  Szokujące zestawienie :)))
                  • echo_o Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 16.02.06, 00:19
                    echo_o napisała:

> Wszak Bronio Komorowski jest cieniem Mellera!

Dodam, że - jak wieść gminna niesie - gdyby PiS zaproponował MSZ Komorowskiemu,
                    nie Saryuszowi - ten pierwszy by w_te_pędy ! :)
                    Nie chciałam w to wierzyć, ale usłyszałam to z wiarygodnych (dla mnie) ust...
                    • nurni Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 16.02.06, 00:24
                      echo_o napisała:

> echo_o napisała:
                      >
                      > > Wszak Bronio Komorowski jest cieniem Mellera!
                      >
                      > ```````````````````````````````
                      >
                      > Dodam, że - jak wieść gminna niesie - gdyby PiS zaproponował MSZ
                      Komorowskiemu,
                      >
                      > nie Saryuszowi - ten pierwszy by w_te_pędy ! :)
                      > Nie chciałam w to wierzyć, ale usłyszałam to z wiarygodnych (dla mnie) ust...

Ja mysle ze Bronek swietnie sprawdza sie jako cien. I o dziwo - on to wie i ja
                      to wiem :)

• trevik Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 16.02.06, 12:22
                      Kandydatem na szefa MSZ ze strony PO byl JSW i o nikim wiecej sie nie mowilo -
                      nie uwazam, ze JSW ustepuje Mellerowi w czymkolwiek, Komorowski byl
                      przedstawiany ewentualnie jako kandydat do MON a faktycznie zgloszono oficjalnie
                      go jako kandydata do fotela marszalka Sejmu. Tak ja przynajmniej pamietam. Ale
                      jak widac nie przeszkadza to niektorym kilka miesiecy po "terminie waznosci"
                      calej sprawy twierdzic, ze na stolku MSZ mial znalezc sie Bronek - troche chyba
                      przesadzasz,

T.
                      • echo_o Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 16.02.06, 12:35
                        trevik napisał:

> Ale jak widac nie przeszkadza to niektorym kilka miesiecy po "terminie
                        > waznosci" calej sprawy twierdzic, ze na stolku MSZ mial znalezc sie Bronek -
                        > troche chyba przesadzasz,
                        >
                        > T.

Nie do mnie Twoja pretensja. Nie odpowiadam za brak konsekwencji w PO.
                        Komorowski w gabinecie cieni odpowiada za MSZ, a Biernacki za MON :

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,3112133.html
                        • echo_o errata: Zdrojewski oczywiście (nie Biernacki) 16.02.06, 12:36

• menthos1 Re: errata: Zdrojewski oczywiście (nie Biernacki) 21.02.06, 21:56
                            Zdrojewski to ten z Wrocławia, jak Schetyna?
                        • trevik Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 21.02.06, 12:16
                          Wiec lopatologicznie: JSW siedzi w PE i nie bedzie jakims cieniem aby recenzowac
                          rzad w mediach. Poza tym brak dostepu do danych i bierzaca aktywnosc na to nie
                          pozwalaja. Dlatego jest zamet,

T.
                  • nurni Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 16.02.06, 00:21
                    echo_o napisała:

> nurni napisał:
                    >
                    > > Za madry i za dobry jest by byc szefem
                    > > dyplomacji cieniasow.
                    >
                    > ```````````````````````````````
                    >
                    > W rzeczy samej, za mądry i za dobry...
                    > Wszak Bronio Komorowski jest cieniem Mellera!
                    > Szokujące zestawienie :)))

O Matko!

Myslalem ze Bronek cieniuje Radka Sikorskiego.

Psiakrew. Jestem niekompetentny. Nie nadaje sie na takie fora.
                    Ja przeciez nie potrafie wymienic wiecej jak jednego ministra cieniasa....

A madrze sie jakbym sto rozumow zjadl !
                    • echo_o Zapamiętałka : 16.02.06, 00:23
                      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,3112133.html
                      papam!
                      dobranoc...
          • michal00 Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:29
            Meller jest tylko jednym z wielu czynownikow w MSZ. W kazdej chwili mozna go
            wymienic. Nie ma zadnego zaplecza politycznego. Jego zwolnienie nie zrobiloby
            zadnego wrazenia. Dobrze o nim swiadczy, ze zaczal sie upominac o okreslenie
            swoich kompetencji. Ma facet swoj honor. To juz cos.
      • echo_o Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:23
        trevik napisał:

> To znaczy chciales napisac, ze tak skutecznie chwycil Kaczorow za jaja, ze
        > trzeba go bylo przyjac do Rady Bezpieczenstwa Narodowego, bo jego dymisja w
        tym
        > momencie bylaby szczegolnie nieporzadana?
        >

Jeśli dla Ciebie rządzenie polega na zabawie genitaliami, to możemy to
        kontynuować, ale jako kobietę stawiasz mnie w dwuznacznej...pozycji :)
        • trevik Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:29
          > Jeśli dla Ciebie rządzenie polega na zabawie genitaliami, to możemy to
          > kontynuować, ale jako kobietę stawiasz mnie w dwuznacznej...pozycji :)

Ja tylko tutaj wypisalem moje skromne zdanie na temat calej tej sytuacji z
          Mellerem a uzycie takiego kolokwializmu wydalo mi sie akurat bardziej niz
          uzasadnione w kontekscie calego zamieszania i ostatniego zwulgaryzowania
          polskiej polityki.

Jednak jako kawaler nieco starej daty bardzo nie chcialbym ustawiac tutejszych
          kobiet w zadnych dwuznacznych pozycjach i przepraszam, jesli tak wyszlo -
          postaram sie byc na przyszlosc zdecydowanie jednoznaczny,

T.
          • echo_o ok! :) 15.02.06, 23:30

• frau_blada Czerwony nieudacznik 15.02.06, 23:21
      echo_o napisała:

W Stanach i po powrocie do
      > kraju 'dorozumieli' się z prezydentem.

No chyba zarty sie Ciebie dzis trzymaja.
      Polonia wsciekla otwarte listy do biura Prezydenta wysyla, zeby ludzi z MSZ i
      ambasady USA zlustrowal, bo sobie wlasne gierki rozgrywaja, a tutaj peany ku
      czci Mellera. Chyba za to, ze mu sie tak dobrze z ekipa Kwasniewskiego
      wspolpracowalo.

--------------------------------------------------------------
      Kiedy zydowscy ,,partyzanci'' przeproszą Polaków za Koniuchy – sygn. akt S
      13/01/Zk IPN i www.kpk.org/english/toronto/koniuchy.pdf
      • echo_o Re: Czerwony nieudacznik 15.02.06, 23:24
        frau_blada napisała:

> No chyba zarty sie Ciebie dzis trzymaja.
        > Polonia wsciekla otwarte listy do biura Prezydenta wysyla, zeby ludzi z MSZ i
        > ambasady USA zlustrowal, bo sobie wlasne gierki rozgrywaja, a tutaj peany ku
        > czci Mellera. Chyba za to, ze mu sie tak dobrze z ekipa Kwasniewskiego
        > wspolpracowalo.

> --------------------------------------------------------------

Znam tą sprawę z Polonią i lepiej to zmilczeć...
        Polonia amerykańska ma swój niepowtarzalny urok :)
        • frau_blada Re: Czerwony nieudacznik 15.02.06, 23:32
          >
          > Znam tą sprawę z Polonią i lepiej to zmilczeć...
          > Polonia amerykańska ma swój niepowtarzalny urok :)

Tu nie ma nic do rzeczy urok Polonii, tylko komusze towarzystwo, ktore zalatwia
          swoje interesy w USA. Zaangazowanie polskiej ambasady w wybory polityczne w USA
          jest skandalem. To Meller jest odpowiedzialny za tych palantow wyslanych tam na
          wywczasy przez czerwona mafie biznesowo-agenturalna.

A sowja droga Meller ma same porazki na swoim koncie.
          Przepraszanie to ma we krwi po Kwasniewskim.
          Facet bez jaj.
          • kwaczka11 Re: Czerwony nieudacznik 15.02.06, 23:50
            i znow cie olewaja, zalosna frau. To NASZA wladza, jak zawsze. i ty stekac
            mozeszz, bo to demokracja i wolno byc glupim.
          • echo_o Re: Czerwony nieudacznik 15.02.06, 23:55
            frau_blada napisała:

> To Meller jest odpowiedzialny za tych palantow wyslanych tam na
            > wywczasy przez czerwona mafie biznesowo-agenturalna.

`````````````````````````````````

Bladzieńka, co do komuszej-agentury w naszych ambasadach to ja się zgadzam w
            100% ! Tylko kogo wysłał Meller jako minister SZ ??? Nikogo jeszcze !
            Póki co wywalił (z inspiracji PiS) spore stadko czerwonych... Wszelkie
            nominacje (te jeszcze za Kwaśniewskiego) zostały z a b l o k o w a n e.
            • trouble_maker "Nieudacznik" wlaśnie postawił na swoim i... 21.02.06, 12:24
              ...wymusił na Kaczorach swoje wejście do RBN ;-)
      • kropek_oxford Fuherin Blada? Przeblysk rozsadku, czy znow ten 16.02.06, 00:08
        antysemityzm?
        Nb. A jak ci sie Min. Jasinski podoba. Wraz z malzonka? :)))
    • pro.filutek1 Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:21
      Ja tez sie cieszę.
      • ab554 Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:28
        Moze zalozymy nowy Fan-Club?
        • pro.filutek1 Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 15.02.06, 23:48
          Czemuzby nie?
    • elfhelm Mellera wszyscy olewają 15.02.06, 23:28
      W RBN jest szeregowy poseł a nie ma szefa MSZ, w kancelarii premiera jest
      sekretarz ("jeden z dziesięciu") prowadzący własne rozgrywki. Mellerowi do
      ministerstwa dorzucono na wice Gdańską Niekompetencję. Wreszcie resort
      gospodarki prowadzi własną politykę zagraniczną co do energetyki, a Jurgiel bez
      konsultacji nie jedzie na negocjacje cukrowe (zasłaniając się godnością).
      • ab554 Re: Mellera wszyscy olewają 15.02.06, 23:35
        Dzieki forumowemu Fan Clubowi i naszemu poparciu jest szansa , ze wybije sie na
        niepodleglosc.
      • echo_o Re: Mellera wszyscy olewają 15.02.06, 23:35
        Ten rząd jest kompilacją różnych frakcji i temperamentów. Jedni tłumaczą to
        krótką ławką, ale poważniejsi analitycy widzą w tym otwartość formacji PiS -
        wbrew temu co się o nich nie próbuje wygadywać. Taki mechanizm musi się
        dotrzeć, doszlifować, czasem trzeba wymienić kogoś kto nie zagra w całym
        mechanizmie, uzupełnić o inne - brakujące ogniwo. Robienie sensacji z
        dogrywania się 'drużyny', z ich rozgrzewki jest bardzo nośne, ale nic ponad to.
        Czasai jesteśmy (wszyscy, ja też) bardzo powierzchowni w komentarzach. Media to
        umiejętnie rozgrzewają, bo media to też tylko ludzie.

ps. Jurgiel do wymiany
        • ab554 Re: Mellera wszyscy olewają 15.02.06, 23:38
          I co? Znowu Balasc?
          • echo_o :))) 15.02.06, 23:38
            • asso1 Meller? Szkoda człowieka... 15.02.06, 23:48
              na tę bandę ciemniaków i nieudaczników. Mogliby mu buty czyścić. On jest z
              innej bajki. To, ze jeszcze jest między tymi Gosiewskimi, Cymańskimi, Jurkami i
              Kaczyńskimi wynika chyba wyłącznie z jego poczucia obowiązku i patriotyzmu. Ale
              to na krótko, bo oni go i tak zczyszczą. I to niedługo. Wsadzą kogoś od Rydzyka
              i to będzie radocha! Dla wszystkich. Zwłaszcza dla zagranicy.
              • menthos1 Zgoda, jest z innej bajki 21.02.06, 14:36

I nie pasuje. Ciekawe dlaczego nastąpiła zgoda na RBN?
                • trouble_maker Re: dlaczego nastąpiła zgoda 21.02.06, 14:48
                  To proste - Meller postawił twarde warunki, a Kaczory (z różnych względów) nie
                  mogą sobie teraz pozwolić na jego dymisję.
                  • alinea Re: dlaczego nastąpiła zgoda 21.02.06, 19:42
                    z jakich względów?
                    • trouble_maker Oj, z wielu; najważniejszy - niby kto miałby go... 21.02.06, 21:21
                      ...zastąpić ?

PiS to partia wiernych i posłusznych miernot. Politycznego komisarza można
                      wtrynić do KRRiTV - wiele nie nabroi, a bedzie trzymać rękę na pulsie. Szef MSZ-
                      u musi mieć i doświadczenie, i umiejętności i klasę - kogo można mianować:
                      następnego Jurgiela czy Gosiewskiego?...
        • elfhelm A ile się oni mają "docierać"? 16.02.06, 00:01
          na razie sejm dociera się już od ponad 4 miesięcy, rząd od 100 dni.
          • echo_o Re: A ile się oni mają "docierać"? 16.02.06, 00:02
            elfhelm napisał:

> na razie sejm dociera się już od ponad 4 miesięcy, rząd od 100 dni.

Jak na mnijeszościowy rząd to i tak rekord świata w krótkim docieraniu się,
            bądź choć raz obiektywny...
            • elfhelm Re: A ile się oni mają "docierać"? 16.02.06, 00:06
              A kiedy rząd był mniejszościowy?
              Lepper i Roman popierają go cały czas poza jednym głosowaniem (duży becik). No i
              poza głosowaniem przeciw antysamorządowemu śmieciowi warszawskiemu. Zresztą
              ministrant Michałkiewicz twierdzi, że duży becik to sukces. Więc w sumie nigdy
              nie "skrewili".

• echo_o Posłowie : 15.02.06, 23:43

Wyraziłam spontanicznie swoje zdanie po nasłuchu i obserwacji Mellera w dniu
      dzisiejszym...MSZ jest najbardziej wybuchową wysepką w każdym niemal rządzie,
      tu (tak sobie wyobrażają noworysze w rządzeniu) są najsmaczniejsze konfitury.
      Dlatego nominacja kogoś na szefa MSZ spoza układu PiS była dla mnie pozytywnym
      zaskoczeniem. Nikt nie wie, jak się ułoży współpraca po tym wzajemnym
      przeczołganiu się. A tematów jest mnóstwo, jest racja stanu, Polski poza
      Polską... Nie chciałam wynosić pod niebiosa Mellera, tylko podzielić się miłymi
      doznaniami z odbioru jego zachowania w dniu dzisiejszym. Czas pokaże, co z tego
      będzie...
      • asso1 Echo! 15.02.06, 23:54
        Podobno jesteś kobietą co co nieco usprawiedliwia twoją amatorszczyznę w tej
        sprawie. Ale już wypisywanie takich bzdur -
        Dlatego nominacja kogoś na szefa MSZ spoza układu PiS była dla mnie pozytywnym
        zaskoczeniem. -
        jest kompromitacją! A kogo mieli mianować? Znasz choćby jedną osobę z PiSu
        odpowiednią na to stanowisko?
        • echo_o Re: Echo! 16.02.06, 00:01
          Tak mi się w życiu ułożyło, że z dyplomacją aktywną miałam empiryczny,
          kilkuletni kontakt i nadal mam, choć pośrednio, bo to zbyt skostniała,
          statyczna w trybie pracy, jak na mój temperament, 'firma'.

Libicki i Roszkowski doskonale by sobie poradzili z MSZ, jestem pewna.
          Nie czyń zarzutu PiS'owi z tego, że od zarania III RP MSZ był obstawiany
          (alternatywnie) przez UW i SLD :)
        • nowytor ej pierdzielu, ty mów o kompetencji 16.02.06, 12:32
          jak to było włąściwie z tym socjalizmem w Polsce?
          No jeszcze raz.
          Pomagałeś barskiej, tak bardzo, że się kobiecina przeraziła i zwiała przed
          twoimi awansami.
        • menthos1 Nominacja Leppera wzbudziłaby zainteresowanie 21.02.06, 22:13
    • indris Jak tu gratulować...... 16.02.06, 12:45
      ...dalszego brnięcia w irackie bagno i legitymizacji probuszowskiego
      serwilizmu. Meller jest na poziomie, więc trochę szkoda takiego człowieka na
      taką politykę. Powinien złożyc dymisje już 28 grudnia 20-05, po decyzji rządu o
      przedłużeniu polskiej haniebnej "misji" w Iraku.
      • menthos1 A kto poszedł do Iraku? Przecież nie Kaczyński 21.02.06, 22:10
        Tylko Kwaśniewski
    • humbak Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 16.02.06, 12:57
      Ale przy zawetowaniu VATu wymiękł:/
    • menthos1 dlaczego Meller? 21.02.06, 19:49

Moglibyśmy choć raz wziąć przykład z Izraela. To naprawdę dbające o siebie i o
      swoich obywateli państwo. W Izdraelu żaden nie-Żyd do rządu czy parlamentu
      nigdy nie będzie dopuszczony. A już tym bardziej - do rady bezpieczeństwa.
      • sawa.com Re: dlaczego Meller? 21.02.06, 20:00
        No i masz ci los! Wsadziłeś kij w mrowisko. Nie wiedziałam o tym, że gojom
        występy w knesecie i w rządach izraelskich są zabronione. Ale to jest bardzo w
        stylu Izraelitów. Oni rzeczywiście bronią czystości narodowych. Nawet
        przestępców czy zbrodniarzy którzy nabroili u innych nacji nie wydają. Czegośmy
        doświadczyli bardzodotkliwie ostatnimi laty.
        Moja przyjaciółka Żydówka, która często bywa w Izraelu, mówi, że wszystko się w
        niej burzy kiedy tam u nich widzi jak są traktowani obywatele arabskiego
        pochodzenia. Są to ludzie drugiego sortu. Podludzie.
    • loppe Re: Gratuluję Mellera, gratuluję Mellerowi... 21.02.06, 20:08
      Chyba wszyscy ministrowie spraw zagranicznych na szczęście tacy byli (?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka