Dodaj do ulubionych

Moja wizja przyszłej Polski.

16.02.06, 14:31
Po wyborach, ktore to Platforma Obywatelska wygrywa wiekszością, SLD JEST
OPOZYCJĄ.

PiS,
LPR,
SO , zredukowane do kilku procent odchodzą w zapomnienie.
Obserwuj wątek
    • piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:33
      A w Polsce rządzi jedna partia przez 4 lata i jesli poełni jakies błędy ,
      wygrywa ta druga partia ...i tak dalej....
      • emerytka2006 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:35
        piaf.e napisała:

> A w Polsce rządzi jedna partia przez 4 lata i jesli poełni jakies błędy ,
        > wygrywa ta druga partia ...i tak dalej....

Tak jest w Hiszpanii (w sumie im się upiekło, że premierem nie został Rajoy -
        źle mu z oczu patrzy!) - ale czy zasada ta przyjmie się w Polsce? Wątpię!
        Dlatego stawiam na blok SLD-SdPl-PD po przyszłych wyborach (może być też z
        cichym poparciem PO).
        • piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:46
          PO i SLD to dwie bardzo różniące się partie.Nie widzę możliwości ani na
          koalicje ani na wzajemne popieranie się.

Nie wydaje mi się żeby w krótkim czasie mogła zdobyc zaufanie więkdzości
          społeczęństwa...

Co do mojej wizji to oczywiście marzenie ale kto wie... moze ludzie się obudzą.
          • piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:47
            piaf.e napisała:

> PO i SLD to dwie bardzo różniące się partie.Nie widzę możliwości ani na
            > koalicje ani na wzajemne popieranie się.
            >
            > Nie wydaje mi się żeby w krótkim czasie mogła zdobyc zaufanie więkdzości
            > społeczęństwa...mam na mysli SLD
            >
            >
            > Co do mojej wizji to oczywiście marzenie ale kto wie... moze ludzie się
            obudzą.
          • wroo1 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 18.02.06, 09:14
            Polączenie SLD i PO wydaje się być na ten moment całkowicie niemożliwe. Może
            jednak, z konieczności stworzenia opozycji do skrajnie prawicowej czy też
            chrześcijańskiej partii, powstać blok "środka". Pamiętajmy że to chyba po raz
            pierszy w Polsce partiom prawicowym (oczywiście jest samoobona, ale ogólnie
            przyjmujemy to za prawo a nie lewo) udało się dojść do porozumienia. Szkoda
            tylko że takie a nie inne partie się dogadały i następne lata zapowiadają się
            tak a nie inaczej. Stworzenie opozycji dla tego układu, który teraz mamy może
            być po prostu koniecznością. Ponieważ wyklarowanie się nowej siły politycznej,
            która po pierwsze miałaby szanse wygrać, a po drugie przekonałaby wyboróców do
            pójścia do wyborów nie będzie łatwe trzeba budować z tego, co jest. A pooki co
            pozostaje PO i SLD albo ich odłamów. Myśle że za cztery lata szansą dla Polski
            jest liberalny, lekko lewicujący blok, który jako jedyny będzie miał szanse na
            to żebyśmy raz na zawsze pozbyli się braci K.
            • piaf.e Mowa o PO i SLD jako partach przeciwstawnych 18.02.06, 09:45
              i zupełnie odrębnych .Ale jadynych rozsądnych.
              Po za tym Samoobrona jest partią lewicową(tak przynajmniej kwalifikują ją za
              granicą ze względu na program :lewicowi populisci - tak określana jest ta prtia.
              Ja myslę że łączenie tych parti nie ma sensu.
              Jako drębne partie opozycyjne i jedyne rozsądne , mają duże szanse na zdobycie
              poparcia wśród wyborców.
              W Hiszpani np. jadyne liczące się partie To PP (prawica) i PSOE (Lewica)
              Tak jak w Polsce PO (PRAWICA) i SLD (lewica)

POZOSTAŁE TRZY PARTIE CZYLI (Samoobrona; LPR ;PiS) TO JAKIEŚ DZIWNE TWORY NIE
              MAJĄCE POJĘCIA O GOSPODARCE NI ROZWOJU KRAJU , KTÓRE ZACZYNAJĄ RZĄDY OD TYŁU
              (czyli chcą efektów czyli pomocy socjalnej , bez rozwoju gospodarki)To
              paranoja.
        • piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 18.02.06, 14:12
          Nie wykluczone że te partie się połączą w razie przyspieszonych wyborów
          (SLD;SdPI;PD)a przypuszczam że wczesniejsze wybory kiedys będą.Obecny układ nie
          przetrwa długo(PiS - SO - LPR)

Będzie to jednak za wcześnie aby zyskac poparcie wiekszości społeczeństwa.
          Po za tym uważam że Polsce są potrzebne(niezbędne) reformy, które proponuje
          platforma .
          Hiszpanie poszła do przodu dopiero jak (po dektaturze Franco)wzieto sie za
          zreformowanie systemu admunistracyjnego i wielu innych reform , ktore proponuje
          platforma.

PIS jak widac rozbudowywuje administracje i odszedł zupełnie od swego programu,
          który mial byc taki idealny.
      • piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:40
        Ideologia Silnego Pańswa PISu to mit.
        Silne państwo jest wtedy gdy jest silnie gospodarczo.
        A walkę z korupcją powinno się zacząc od zreformowania administracji .
    • morgana_le_fay Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:53
      piaf.e napisała:

> Po wyborach, ktore to Platforma Obywatelska wygrywa wiekszością, SLD JEST
      > OPOZYCJĄ.
      >
      > PiS,
      > LPR,
      > SO , zredukowane do kilku procent odchodzą w zapomnienie.

Jakże bym chciała podzielać Twój optymizm!
      Mam jednak wrażenie, że przeceniasz zdolność samodzielnego myślenia polskiego społeczeństwa, a nie doceniasz zdolności manipulacyjnych kaczorów, szczególnie w odniesieniu do "ciemnego ludu". Poza tym kiedy będą szli na dno nie omieszkają pociągnąć za sobą wszystkiego co żyje (głównie PO) - a ciemny lud to kupi.
      • xx23 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 17.02.06, 00:31
        Mam jednak wrażenie, że przeceniasz zdolność samodzielnego myślenia polskiego s
        > połeczeństwa, a nie doceniasz zdolności manipulacyjnych kaczorów, szczególnie
        w
        > odniesieniu do "ciemnego ludu". Poza tym kiedy będą szli na dno nie omieszkaj
        > ą pociągnąć za sobą wszystkiego co żyje (głównie PO) - a ciemny lud to kupi.

Jak ten "ciemny lud" i "mohery" są głupie to jak wygrały wybory ? A wy nie
        potrafiliscie wygrac z glupimi to znaczy zes jestescie z PO jeszcze glupsi.Bo
        jak nie wstyd przegrac z glupimi ciemnymi moherkami. Buhahahahahahaha...
        Trzeba było iść na wybory a nie do teatru , kin , na imprezy alkoholowe ,
        robić afery itp
        • piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 17.02.06, 10:15
          A może duży procent tych co nie poszli na wybory to młodzi Polacy pracujący nie
          legalnie za granicą, czekajacy na zalegalizowanie swego pobytu za granicą lub
          zwyczajnie chcący zarobic parę groszy i wrocic do kraju i poprostu nie mogli
          wziąc udziału w wyborach?
          • xx23 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 17.02.06, 14:24
            piaf.e napisała:

> A może duży procent tych co nie poszli na wybory to młodzi Polacy pracujący
            nie
            >
            > legalnie za granicą, czekajacy na zalegalizowanie swego pobytu za granicą lub
            > zwyczajnie chcący zarobic parę groszy i wrocic do kraju i poprostu nie mogli
            > wziąc udziału w wyborach?

To teraz wlasnie podziekuj Millerowi , Kwasniewskiemu i Balcerowiczowi za
            niebywaly wzrost bezrobocia i afery.
            • piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 17.02.06, 20:12
              xx23 napisał:

> piaf.e napisała:
              >
              > > A może duży procent tych co nie poszli na wybory to młodzi Polacy pracują
              > cy
              > nie
              > >
              > > legalnie za granicą, czekajacy na zalegalizowanie swego pobytu za granicą
              > lub
              > > zwyczajnie chcący zarobic parę groszy i wrocic do kraju i poprostu nie mo
              > gli
              > > wziąc udziału w wyborach?
              >
              > To teraz wlasnie podziekuj Millerowi , Kwasniewskiemu i Balcerowiczowi za
              > niebywaly wzrost bezrobocia i afery.
              >

ja nikomu nie chcę za nic dziękowac po prostu zastanawiam się czy spory procent
              tych co nie poszli na wybory nie są za granicą.
    • smok5 Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:07
      Gdzie wy żyjecie :). Co zażywałyście - prozac? SLD-Berman i furman rządzą -
      chachachachachacha. Po przyszłych wyborach chachachachachacha. Gdzie na Tytanie?
      • piaf.e Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:10
        smok5 napisał:

> Gdzie wy żyjecie :). Co zażywałyście - prozac? SLD-Berman i furman rządzą -
        > chachachachachacha. Po przyszłych wyborach chachachachachacha. Gdzie na
        Tytanie
        > ?

Nie zapominaj smoczku że to wyborcy zdecydują, a panowie Kaczynscy w swym
        żądzeniu mają już sporo na sumieniu w swym złym postępowaniu.
        Z kazdym dniem rośnie liczba niezadowolonych.
        • piaf.e Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:12
          Cholera jestem tak wsciekla na Kaczke za te zamknięte przedszkola że robie
          błędy przepraszam.
          • inna57 Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:17
            Piafko, podoba mi się Twoja wizja Naszej Polski, z tej perspektywy nawet błędy
            są mniej widoczne. Możesz mi przybliżyć o co chodzi z tymi przedszkolami, już
            wkrótce mój wnuczek zostanie przedszkolakiem i troszkę mnie to zmartwiło. Niby
            do przedszkola iść nie musi ale moim zdaniem dla dziecka jest to doskonała
            forma wychowania społecznego (tym bardziej jeśli nie jest przymusem).
            Pozdrawiam.
            • piaf.e Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:39
              Dziś zapadła zapewne decyzja o zamknięciu czterech przedszkoli w Warszawie w
              tym dwoch na Woli.Wola to ogromna gmina (ale własnie te dwa przedszkola są w
              takiej od siebie odległosci że wielu rodziców stanie przed problemem dowożenia
              dzieci autobusem do innych przedszkoli.
              Te przedszkola funkcjonowały bardzo dobrze, rodzice byli zachwyceni.Jedno z
              nich było jedynym przedszkolem uwzględniającym diety dla dzieci(przy tej samej
              stawce żywieniowej)Oba znalazły sie w czołowce konkursu na najlepsze
              przedszkola.
              Wyremontowane ogródki dla dzieci, wyremontowane lokale.Podobno same zalety.
              I nagle w ramach oszczędnosci sie je zamyka (bo w blokach mieszkaniowych)tylko
              że w sumie pieniądze za najem żadne a i tak do tego samego worka .Podobno że
              kilkanaście miejc na sto, było nie wykorzystanych w tym roku.Tylko dlaczego
              zamyka się dwa w tej samej okolicy?Szkoda słow , zwykłe łobuzerstwo i zbyt
              słabe argumenty, które mogłyby uzasadnić taka decyzję.Podobno pani, ktora sie
              zajmuje zamykaniem stwierdziła że i tak rodzice nic nie wywalczą.Jasne w
              czasach dyktatury, władza podejmuje decyzje i wykonuje, nie ma odwrotu.
              • inna57 Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:45
                Dzięki. Faktycznie to kiepska perspektywa, tym bardzie że akurat w
                przedszkolach małe grupy stymulują lepszy rozwój intelektualny dzieci. No ale
                widać nowym władcom na ty akurat nie zależy. A co do powodów to jest takie
                stare powiedzenie jednego z "mędrców" okresu stalinizmu - "dajcie mi człowieka
                a paragraf na niego się znajdzie"
                • piaf.e Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 16:08
                  w tamtych okolicach powstaja nowe osiedla , a wielu rodziców dowozi dzieci z
                  nowych osiedli, gdziejeszcze nie wybudowano przedszkoli.
                  Po za tym ma wejśc ustawa o edukacji obowiązkowej dla 5latków.Miejsc na nowe
                  przedszkola nie bedzie , a lokal, ktore 30lat służyły za przedszkola trafią
                  Bog jeden wie w czyje ręcę...żenujące.
                  • inna57 Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 16:22
                    Obawiam się że ich Bóg wie czyje ręce przejmą te lokale. Najgorsze jest to że
                    oni cały czas bredzą o polityce prorodzinnej. Ale dla nich rodzina ogranicza
                    się do pojęcia dziecka poczętego a dalej niech się już sam mały obywatel
                    fartuje.
                    • piaf.e Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 21:39
                      Niewątpliwie chodzi o lokale i ich przejecie , bo co do oszczędności to nie ma
                      sensu, za dwa lata pojawi sie problem gdzie i za ile postawić nowe przedszkole
                      w miejsce tych zamkniętych.
        • toxoplazma rośnie liczba niezadowolonych? 17.02.06, 13:28
          Z każdym dniem rośnie liczba niezadowolonych [ale w subkulturach typu forum GW i
          w TVN24].
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3169392.html
          • piaf.e Re: rośnie liczba niezadowolonych? 17.02.06, 13:35
            posłuchaj ludzi na ulicach.

Ja do sondaży podchodzę z dystansem.
            • toxoplazma Re: rośnie liczba niezadowolonych? 17.02.06, 13:51
              podejrzewasz, ze tak jak przed wyborami sondaże podawały 10% przewagi PO, a było
              inaczej, tak teraz wzrasta poparcie dla Tuska, a maleje dla MArcinkiewicza wbrew
              wynikom sondaży?

na ulicy jest spokojnie, nie zauważyłem narastania histerycznej krytyki
              rządu, takiej jak na tym forum i w TVN24

zreszta przed wyborami też była taka krytyka i NIC NIE DAŁA.

obawiam sie, że im bardziej media będą atakować dzień w dzień rząd i KAczyńskich
              - tym bardziej będzie im wzrastało poparcie.

a dopiero bedzie "tragedia", jak im sie uda skutecznie dokonać jakiejś z
              zapowiadanych reform.
    • zwykly2 Re: Admini, i czy to niej est objaw schizofrenii? 16.02.06, 15:19
      Na 10 postów 7 napisać do siebie? Prawda piaf.e
      • piaf.e Re: Admini, i czy to niej est objaw schizofrenii? 16.02.06, 15:26
        zwykly2 napisał:

> Na 10 postów 7 napisać do siebie? Prawda piaf.e

a CZY TO NIE JEST JAKAŚ DEWIACJA:wpisywać się we wszystkie moje wątkii kierować
        swoje wpisy tylko i wyłącznie do mnie?
        To forum kraj -dyskusyjne , nie towarzyskie.
        • elfhelm Re: Admini, i czy to niej est objaw schizofrenii? 16.02.06, 16:22
          Oj Piafko - zwykły "leci" na Ciebie i próbuje zwrócić Twoją uwagę na swoją
          zwykłą osóbkę. A Ty tego nie widzisz? :P
    • darek200551 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 16:16
      Zgadzam się z taką wizją kraju ale niestety w kraju podatnym na populizm to
      chyba nie przejdzie.
    • pies_na_czarnych Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 16:16
      piaf.e napisała:

> Po wyborach, ktore to Platforma Obywatelska wygrywa wiekszością, SLD JEST
      > OPOZYCJĄ.
      >

Myslisz, ze PO jest ta partia, ktora cos zrobi dla Polski?
      Moim zdaniem powinniscie wreszcie znalezc jakies inne rozwiazanie. Cos blisko
      demokracji i baaaaardzo daleko od KK.
      PO nie gwarantuje ani jednego, ani drugiego!
    • aktsieta Głowa państwa o.dyr.rydzyk 16.02.06, 16:19
      i napieprzamy się z talibami ZA NASZĄ I WASZĄ WOLNOŚĆ
    • piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 18:01
      oglądajcie tvp.3teraz
      • piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 18:06
        Było o przedszkolach w kurierze.
    • frank_drebin A to wybory mozna wygrac inaczej niz cytuje: 16.02.06, 22:37
      "wiekszością" ???? ;)
      • piaf.e Re: A to wybory mozna wygrac inaczej niz cytuje: 16.02.06, 22:40
        Franus idz spac bo jak zwykle nie rozumiesz co czytasz.
        • frank_drebin No tak jak koncza sie argumenty zaczynaja sie tzw. 16.02.06, 22:43
          "personalia" ;) A cenilem cie wyzej niz na taki poziom ....
          piaf.e napisała:

> Franus idz spac bo jak zwykle nie rozumiesz co czytasz.
          • piaf.e Re: No tak jak koncza sie argumenty zaczynaja sie 16.02.06, 22:51
            a o jakich argumentach mozemy mowić wypowiedziałes się?nie, nie ma z czym
            polemizowac zatem.
            • frank_drebin Wypowiedzialem sie w gwoli zachowania zdrowego 16.02.06, 22:52
              rozsadku, ze inaczej wyborow nie mozna wygrac niz majac wieksza ilosc glosow.
              Ty zaczelas "personalia" ..............
              piaf.e napisała:

> a o jakich argumentach mozemy mowić wypowiedziałes się?nie, nie ma z czym
              > polemizowac zatem.
              • piaf.e Re: Wypowiedzialem sie w gwoli zachowania zdroweg 16.02.06, 22:58
                a ja napisałam że mnie nie rozumiesz:chodziło mi o taką większośc żeby mogła
                rządzic sama , bez koalicjantów.
                • piaf.e Re: Wypowiedzialem sie w gwoli zachowania zdroweg 17.02.06, 11:59

• nonno1 Re: Marzenia ściętej głowy 17.02.06, 13:16
      Razcej można się spodziewać: 1) Samoobrona (lub coś jeszcze gorszego) 55%, PiS
      35% a reszta ochłapy. Tak wskazują trendy kolejnych wyborów od 1990 r., - za
      każdym razem głupiej.
      • frank_drebin I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspolnego 17.02.06, 22:44
        z np. liberalizmem gospodarczym co krzeslo z krzeslem elektrycznym. Mam po raz
        kolejny przypomniec, ze dzisiejsza PO byla pod roznymi nazwami i w roznych
        ukladach personalnych juz pare razy u tzw. waaadzy i jakos nic w kierunku
        sprowadzenia polskiej gospodarki na droge normalnej gospodarki nie zrobila a
        wrecz przeciwnie ?????
        nonno1 napisał:

> Razcej można się spodziewać: 1) Samoobrona (lub coś jeszcze gorszego) 55%,
        PiS
        > 35% a reszta ochłapy. Tak wskazują trendy kolejnych wyborów od 1990 r., - za
        > każdym razem głupiej.
        • piaf.e Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:02
          szczerze mówiąc nie rozumiem o czym piszesz ani co to ma wspólnego z PO.
          Natomiast wiem że platforma ma wiele konkretnych propozycji zmian bardzo
          rozsądnych i zdrowych, które świetnie się sprawdziły w kilku krajach europy
          inie tylko i są dla Polski wręcz niezbędne.No cóż ...jesli wygra wybory będą
          one możliwe.Miałam nadzieje że PiS CHOCIAŻNIEKTÓRE Z NICH SAM WPROWADZI, LUB
          POZWOLI WPROWADZIĆ, BIORĄC POD UWAGĘ że sam pis nie posiadanic poza Zytą G.
          Ale PiS WOLI WALCZYĆ niz budować.
          • frank_drebin Piaf po raz kolejny mnie zalamalas. Piszesz jakbys 17.02.06, 23:12
            sie wczoraj urodzila. Mam ci przypomniec rzady po 1989 r., w ktorych ludzie
            tworzacy dzisiejsza PO byli u wladzy ? Rzad Bieleckiego, rzad Suchockiej, rzad
            Buzka. I to bylo na temat co to z PO ma wspolnego. I co te rzady zrobily dla
            liberalizacji gospodarki ? I nie podejrzewam Cie o az taka naiwnosc, ze
            wierzysz w deklaracje politykow nie bedacych u wladzy (cytat: "Natomiast wiem
            że platforma ma wiele konkretnych propozycji zmian bardzo rozsądnych i
            zdrowych, które świetnie się sprawdziły w kilku krajach europy i nie tylko i są
            dla Polski wręcz niezbędne."). Nie bedac u wladzy i w kampaniach wyborczych
            wiele sie obiecuje - potem to jakos troche inaczej wyglada ......... A jak
            wygladala praktyka rzadow ludzi z tworzacych dzis PO napisalem juz napisalem w
            poprzednim poscie.

piaf.e napisała:

> szczerze mówiąc nie rozumiem o czym piszesz ani co to ma wspólnego z PO.
            > Natomiast wiem że platforma ma wiele konkretnych propozycji zmian bardzo
            > rozsądnych i zdrowych, które świetnie się sprawdziły w kilku krajach europy
            > inie tylko i są dla Polski wręcz niezbędne.No cóż ...jesli wygra wybory będą
            > one możliwe.Miałam nadzieje że PiS CHOCIAŻNIEKTÓRE Z NICH SAM WPROWADZI, LUB
            > POZWOLI WPROWADZIĆ, BIORĄC POD UWAGĘ że sam pis nie posiadanic poza Zytą G.
            > Ale PiS WOLI WALCZYĆ niz budować.
            • piaf.e Re: Piaf po raz kolejny mnie zalamalas. Piszesz j 17.02.06, 23:19
              FRANK NIE WIEM NA JAKIEJ PLANECIE ŻYJESZ TY I W JAKIEJ EPOCE>
              bo mamy obecnie rok 2006 a propozycje PO pojawiająsie co kilka dni.
              No ale to już się trzeba tym interesowac i sledzic prasę i programy
              telewizyjne, jak również i to forum czytac wnikliwiej.
              Kiedys sie z tobą fajnie rozmawiało ale od conajmniej dwochtygodni jesteś jakis
              agresywny.

wybacz ale twoje argumenty są dość jałowe.
              • frank_drebin Tak PO ma propozycje co pare dni a potem glosuje 17.02.06, 23:23
                nad zwiekszonym becikowym razem z LPR ;) Mowmy moze o faktach a nie o
                deklaracjach. Bo widze, ze Ty to, ze pisze o faktach, a nie o deklaracjach PO
                bierzesz za agresywnosc ....
                piaf.e napisała:

> FRANK NIE WIEM NA JAKIEJ PLANECIE ŻYJESZ TY I W JAKIEJ EPOCE>
                > bo mamy obecnie rok 2006 a propozycje PO pojawiająsie co kilka dni.
                > No ale to już się trzeba tym interesowac i sledzic prasę i programy
                > telewizyjne, jak również i to forum czytac wnikliwiej.
                > Kiedys sie z tobą fajnie rozmawiało ale od conajmniej dwochtygodni jesteś
                jakis
                >
                > agresywny.
                >
                > wybacz ale twoje argumenty są dość jałowe.
                • piaf.e Re: Tak PO ma propozycje co pare dni a potem glos 17.02.06, 23:30
                  frank_drebin napisał:

> nad zwiekszonym becikowym razem z LPR ;) Mowmy moze o faktach a nie o
                  > deklaracjach. Bo widze, ze Ty to, ze pisze o faktach, a nie o deklaracjach PO
                  > bierzesz za agresywnosc ....
                  > piaf.e napisała:
                  >
                  > > FRANK NIE WIEM NA JAKIEJ PLANECIE ŻYJESZ TY I W JAKIEJ EPOCE>
                  > > bo mamy obecnie rok 2006 a propozycje PO pojawiająsie co kilka dni.
                  > > No ale to już się trzeba tym interesowac i sledzic prasę i programy
                  > > telewizyjne, jak również i to forum czytac wnikliwiej.
                  > > Kiedys sie z tobą fajnie rozmawiało ale od conajmniej dwochtygodni jesteś
                  >
                  > jakis
                  > >
                  > > agresywny.
                  > >
                  > > wybacz ale twoje argumenty są dość jałowe.

TOBIE FAKTY SĄ MAŁO ZNANE JAK WIDZĘ MOŻE ZA DUŻO PRACUJESZ NIE WIEM.
                  a twoją agresywność odbieram od dawna , bez wzgledu na temat dlatego często nie
                  kontynuuję z tobą rozmowy.TYM RAZEM BĘDZIE PODOBNIE.pOWYŻYWAJ SIE NA (PO )TYLKO
                  NIE ZAPOMNIJ ŻE TWOI IDOLE Z RZĄDEM I PISEM WYGRALI A NIE ROBIĄ NIC I NIC NIE
                  ZROBILI A TACY Z NICH EKONOMISCI ZE JEDNO BECIKOWE,CO DO KTOREGO SIE UGADALI Z
                  GIERTYCHEM, ROZŁOŻyŁO im cały budżet na łopatki.
                  • frank_drebin Piafff widzisz dalem ci jeden prosty przyklad ... 17.02.06, 23:38
                    A Ty sie strasznie wzburzylas. Co do moze nie idoli, ale pogladow to ja akurat
                    najblizej UPR jestem. Pare razy na tym forum pisalem to tzw. "otwartym
                    tekstem". Widac nie tylko ja nie czytam forum "wnikliwie" ;) I nie bierz tego,
                    ze ktos nie zgadza sie z Twoimi pogladami za agresywnosc ................
                    • piaf.e Re: Piafff widzisz dalem ci jeden prosty przyklad 17.02.06, 23:43
                      nie wzburzyłam się , nie szukam w środę wtorku i wątpię żebyśmy się
                      kiedykolwiek zrozumieli. i nie nazywaj mnie naiwna.Bo zbyt wiele czytam, śledzę
                      wszystko co mogę w mediach i przeważnie wiem co mówię, choć nie zawsze mam
                      cierpliwość to udowadniać.
                      • frank_drebin I wlasnie np. na te ja to merdia bym uwazal. Jak 17.02.06, 23:51
                        moglem zauwazyc dalas sobie wbic do glowy, ze kazdy kto dzis krytykuje PO musi
                        byc zwolennikiem PiS. Jak widzisz na moim przykladzie wcale tak nie jest. Swiat
                        jest duzo bardziej kolorowy niz czarno-biale wiadomosci w jakiejkolwiek gazecie
                        i jakimkolwiek dzienniku tv ....... Nie mowie, zebys wyrzucila telewizor. Mowie
                        tylko zebys wyciagala wnioski z tego co mowia w np. w tv a nie wierzyla we
                        wszystko co Ci tam powiedza bezkrytycznie.
                        piaf.e napisała:

> nie wzburzyłam się , nie szukam w środę wtorku i wątpię żebyśmy się
                        > kiedykolwiek zrozumieli. i nie nazywaj mnie naiwna.Bo zbyt wiele czytam,
                        śledzę
                        >
                        > wszystko co mogę w mediach i przeważnie wiem co mówię, choć nie zawsze mam
                        > cierpliwość to udowadniać.
                        • piaf.e Re: I wlasnie np. na te ja to merdia bym uwazal. 18.02.06, 07:21
                          wnioski z czego mam wyciągać frank?
                          Nie grzebię się w przeszłości, niech to robią historycy.
                          Co do ostatnich miesięcy, tygodni i ........DNI I TEGO CO SIĘ WOKÓŁ DZIEJE.

Oto moje wnioski:
                          jAK OGLĄDAM SEJM TO WIDZĘ ŻE JEDYNI KTÓRZY MÓWIĄ ROZSĄDNIE I NA TEMAT TO
                          POSŁOWIE z platformy i to posłowie z SLD.
                          Posłowie z PiS MÓWIĄ DUŻO I NIE NA TEMAT(LEJĄ WODĘ), posłowie z samoobrony
                          najwyrażniej wiedzą o gospodarce, polityce zagranicznej , euro, europie itd
                          zdecydowanie o wiele mniej niż ja (nie jestem politykiem)
                          Jesli zas chodzi o posłów z LPR to nie wiem jak ci ludzie znależli się w sejmie.

Po za tym to co się dzieje i to co pis , rząd czy jego liderzy z prezydentem na
                          czele wyprawiają to przekracza wszelkie granice przyzwoitości i zdrowego
                          rozsądku.

Wybacz ale nie zamierzam się kierować uprzedzeniami do platformy tylko dlatego
                          że pis partaczy czy ma gdzieś jakakolwiek etykę..itd.

Jestem bardzo miło zaskoczona bo nie przypuszczałam że jest w Polsce taka
                          partia na miarę potrzeb przed jakimi nasz kraj obecnie stoi i z każdym dniem
                          utwierdzam się w przekonaniu że tak właśnie jest a tą partią jest platforma.
                          Fakt może powinni częściej stawiać mniej znanych ludzi do przedstawiania swoich
                          propozycji, bo gdy się pojawia, któryś z liderów to wielu nie słucha tego co
                          mówi tylko zaczynają się ataki personalne na danego lidera platformy
                          Napewno powinni mówić głóśno i zdecydowanie bo mają wiele do powiedzenia.

Po za tym frank nie znasz mnie i nie jestem osobą wierzącą we wszystko
                          bezkrytycznie o tym mogę cię zapewnić, choc nie zamierzam tego udowadniac, ci
                          co mnie znają wiedzą że tak jest.

A ty mi nie podałeś praktycznie żadnych argumentów przeciwko platformie z
                          którymi mogłabym polemizować.Tak jak powiedziałam w przeszłośći się nie grzebię
                          (nawet tej liderów pisu)to zostawiam historykom.A na dzień dzisiejszy platforma
                          jest jedyną partią, która byłaby w stanie przeprowadzić niezbędne dla tego
                          kraju reformy (i nie żaden liberalizm ni filozofie) poprostu krok po kroku
                          uzdrowic każdą z dziedzin usprawnić uskutecznic, rozwinąc i sprawic by
                          prawidłowo funkcjonowały.9PCHNĄC TEN KRAJ DO PRZODU)
                          A sld w tym czasie w opozycji mogłaby się oczyszczać z plam z przeszłości.
                          Wolę te dwie partie niż trzy oszołomskie obecnie rządzące.(A MYSLĘ TAK OD
                          NIEDAWNA, JESZCZE NIEDAWNO BYŁAM PRZECIWNA SLD, ALE JESTEM TAK ZNIESMACZONA TYM
                          CO WYRABIA PIS, A ZWŁASZCZA W WARSZAWIE, ALE NIE TYLKO, ZE JUZ NIE WIERZĘ ZE CI
                          LUDZIE SĄ W STANIE ZROBIC COKOLWIEK DOBREGO I PRZYKRO MI ALE NIE PRZEKONAJĄ
                          MNIE DO SIEBIE UBLIZAJĄC CZY UTRUDNIAJĄC MI ŻTCIE WRECZ PRZECIWNI

A więc czekam na wybory i nie spodziewam się niczego dobrego od pisu , nie
                          zdziwiłabym sie jakby znależli sposób na wyrzucenie mnie z mieszkania dla
                          zwykłej zemsty za moje poglądy.(nic mnie już nie zdziwi)
          • kubala11 Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:18
            piaf.e napisała:

> szczerze mówiąc nie rozumiem o czym piszesz

Szczerze mówiąc nie da się nie lubić Edytki. Jest taka infantylna.
            • piaf.e Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:22
              kubala11 napisał:

> piaf.e napisała:
              >
              > > szczerze mówiąc nie rozumiem o czym piszesz
              >
              > Szczerze mówiąc nie da się nie lubić Edytki. Jest taka infantylna.

Nie potrafisz trafnie oceniać ludzi i mylisz się.Uśmiałabym sie jakby się
              okazało że mnie też z kimś mylisz.
              • piaf.e Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:23
                Dobranoc.
                • kubala11 Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:27
                  Jeśli wybierasz się do sypialni to życzę kolorowych snów, jeśli spłodzisz coś
                  jeszcze na tym forum nie omieszkam skomentować.
              • kubala11 Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:25
                Nie mogę się mylić. Inteligentną osobę wyczuwam na odległość:)))
    • dunczyk1960 Potop 18.02.06, 09:33
      soldat.dis.se/logos/karoliner.jpg
      .. ci byli ongis,obecnie Ikea,Nordea,Livia,Scandia ,i wiele innych "inwestycji"
      • piaf.e Re: Potop 18.02.06, 09:50
        A pis to chce zastąpic potopem PiS WE WSZYSTKICH GAŁĘZIACH, ŻEBY POTEM UMOCNIĆ
        dużch polskich inwestorów i dołączyć do nich prywatyzując , co jeszcze nie
        sprywatyzowane dla swoich za grosze i zgodnie z prawem przez siebie ustalonym.
        Polska to nie prywatna własność pisu ani braci Kaczyńskich.
        Nie trudno przewidzieć o co im chodzi.
        • odin-2 Re: Potop 18.02.06, 09:57
          piaf.e napisała:

> A pis to chce zastąpic potopem PiS WE WSZYSTKICH GAŁĘZIACH, ŻEBY POTEM
          UMOCNIĆ
          > dużch polskich inwestorów i dołączyć do nich prywatyzując , co jeszcze nie
          > sprywatyzowane dla swoich za grosze i zgodnie z prawem przez siebie ustalonym.
          > Polska to nie prywatna własność pisu ani braci Kaczyńskich.
          > Nie trudno przewidzieć o co im chodzi.

... widze ze jestes smakoszem .., czerniny ?
          • piaf.e Re: Potop 18.02.06, 10:07
            Nie wiem o co ci chodzi.Chce żyć w normalnym rozwijającym siękraju takim jak
            Hiszpania czy Portugalia (gdzie ludzie zarabiający najmniej są się w stanie
            utrzymać i ma tak ogromnych róznic jak w Polsce ani kontrastów jak w USA.
            Aja się obawiam że to co się w Polsce dzieje obecnie zmierza w złym kierunku.
            Kaczki chcą Polskę wprowadzić w jakis UKŁAD , swój układ , bredząz o walce z
            jakimś urojonym układem.
            • piaf.e Re: Potop 18.02.06, 10:11
              O co chodzi z tą czerniną?
              • piaf.e Re: Potop 18.02.06, 16:25
                KTOS WIE?
    • dunczyk1960 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 18.02.06, 17:21
      Zazdroszcze Ci,ze masz jeszcze jakies wizje,mnie moje wizje muzgogniot
      z pomoca plebana eqzorcysty ze mnie wygonil .
      • piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 19.02.06, 09:46
        No coż nadzieja to ostatnie co cłowiek ma do stracenia.Ja nadzieją na normalna
        i rozwijającą sie Polske wciaz jeszcze mam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka