piaf.e 16.02.06, 14:31 Po wyborach, ktore to Platforma Obywatelska wygrywa wiekszością, SLD JEST OPOZYCJĄ. PiS, LPR, SO , zredukowane do kilku procent odchodzą w zapomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:33 A w Polsce rządzi jedna partia przez 4 lata i jesli poełni jakies błędy , wygrywa ta druga partia ...i tak dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:35 piaf.e napisała: > A w Polsce rządzi jedna partia przez 4 lata i jesli poełni jakies błędy , > wygrywa ta druga partia ...i tak dalej.... Tak jest w Hiszpanii (w sumie im się upiekło, że premierem nie został Rajoy - źle mu z oczu patrzy!) - ale czy zasada ta przyjmie się w Polsce? Wątpię! Dlatego stawiam na blok SLD-SdPl-PD po przyszłych wyborach (może być też z cichym poparciem PO). Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:46 PO i SLD to dwie bardzo różniące się partie.Nie widzę możliwości ani na koalicje ani na wzajemne popieranie się. Nie wydaje mi się żeby w krótkim czasie mogła zdobyc zaufanie więkdzości społeczęństwa... Co do mojej wizji to oczywiście marzenie ale kto wie... moze ludzie się obudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:47 piaf.e napisała: > PO i SLD to dwie bardzo różniące się partie.Nie widzę możliwości ani na > koalicje ani na wzajemne popieranie się. > > Nie wydaje mi się żeby w krótkim czasie mogła zdobyc zaufanie więkdzości > społeczęństwa...mam na mysli SLD > > > Co do mojej wizji to oczywiście marzenie ale kto wie... moze ludzie się obudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
wroo1 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 18.02.06, 09:14 Polączenie SLD i PO wydaje się być na ten moment całkowicie niemożliwe. Może jednak, z konieczności stworzenia opozycji do skrajnie prawicowej czy też chrześcijańskiej partii, powstać blok "środka". Pamiętajmy że to chyba po raz pierszy w Polsce partiom prawicowym (oczywiście jest samoobona, ale ogólnie przyjmujemy to za prawo a nie lewo) udało się dojść do porozumienia. Szkoda tylko że takie a nie inne partie się dogadały i następne lata zapowiadają się tak a nie inaczej. Stworzenie opozycji dla tego układu, który teraz mamy może być po prostu koniecznością. Ponieważ wyklarowanie się nowej siły politycznej, która po pierwsze miałaby szanse wygrać, a po drugie przekonałaby wyboróców do pójścia do wyborów nie będzie łatwe trzeba budować z tego, co jest. A pooki co pozostaje PO i SLD albo ich odłamów. Myśle że za cztery lata szansą dla Polski jest liberalny, lekko lewicujący blok, który jako jedyny będzie miał szanse na to żebyśmy raz na zawsze pozbyli się braci K. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Mowa o PO i SLD jako partach przeciwstawnych 18.02.06, 09:45 i zupełnie odrębnych .Ale jadynych rozsądnych. Po za tym Samoobrona jest partią lewicową(tak przynajmniej kwalifikują ją za granicą ze względu na program :lewicowi populisci - tak określana jest ta prtia. Ja myslę że łączenie tych parti nie ma sensu. Jako drębne partie opozycyjne i jedyne rozsądne , mają duże szanse na zdobycie poparcia wśród wyborców. W Hiszpani np. jadyne liczące się partie To PP (prawica) i PSOE (Lewica) Tak jak w Polsce PO (PRAWICA) i SLD (lewica) POZOSTAŁE TRZY PARTIE CZYLI (Samoobrona; LPR ;PiS) TO JAKIEŚ DZIWNE TWORY NIE MAJĄCE POJĘCIA O GOSPODARCE NI ROZWOJU KRAJU , KTÓRE ZACZYNAJĄ RZĄDY OD TYŁU (czyli chcą efektów czyli pomocy socjalnej , bez rozwoju gospodarki)To paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 18.02.06, 14:12 Nie wykluczone że te partie się połączą w razie przyspieszonych wyborów (SLD;SdPI;PD)a przypuszczam że wczesniejsze wybory kiedys będą.Obecny układ nie przetrwa długo(PiS - SO - LPR) Będzie to jednak za wcześnie aby zyskac poparcie wiekszości społeczeństwa. Po za tym uważam że Polsce są potrzebne(niezbędne) reformy, które proponuje platforma . Hiszpanie poszła do przodu dopiero jak (po dektaturze Franco)wzieto sie za zreformowanie systemu admunistracyjnego i wielu innych reform , ktore proponuje platforma. PIS jak widac rozbudowywuje administracje i odszedł zupełnie od swego programu, który mial byc taki idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:40 Ideologia Silnego Pańswa PISu to mit. Silne państwo jest wtedy gdy jest silnie gospodarczo. A walkę z korupcją powinno się zacząc od zreformowania administracji . Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 14:53 piaf.e napisała: > Po wyborach, ktore to Platforma Obywatelska wygrywa wiekszością, SLD JEST > OPOZYCJĄ. > > PiS, > LPR, > SO , zredukowane do kilku procent odchodzą w zapomnienie. Jakże bym chciała podzielać Twój optymizm! Mam jednak wrażenie, że przeceniasz zdolność samodzielnego myślenia polskiego społeczeństwa, a nie doceniasz zdolności manipulacyjnych kaczorów, szczególnie w odniesieniu do "ciemnego ludu". Poza tym kiedy będą szli na dno nie omieszkają pociągnąć za sobą wszystkiego co żyje (głównie PO) - a ciemny lud to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 17.02.06, 00:31 Mam jednak wrażenie, że przeceniasz zdolność samodzielnego myślenia polskiego s > połeczeństwa, a nie doceniasz zdolności manipulacyjnych kaczorów, szczególnie w > odniesieniu do "ciemnego ludu". Poza tym kiedy będą szli na dno nie omieszkaj > ą pociągnąć za sobą wszystkiego co żyje (głównie PO) - a ciemny lud to kupi. Jak ten "ciemny lud" i "mohery" są głupie to jak wygrały wybory ? A wy nie potrafiliscie wygrac z glupimi to znaczy zes jestescie z PO jeszcze glupsi.Bo jak nie wstyd przegrac z glupimi ciemnymi moherkami. Buhahahahahahaha... Trzeba było iść na wybory a nie do teatru , kin , na imprezy alkoholowe , robić afery itp Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 17.02.06, 10:15 A może duży procent tych co nie poszli na wybory to młodzi Polacy pracujący nie legalnie za granicą, czekajacy na zalegalizowanie swego pobytu za granicą lub zwyczajnie chcący zarobic parę groszy i wrocic do kraju i poprostu nie mogli wziąc udziału w wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 17.02.06, 14:24 piaf.e napisała: > A może duży procent tych co nie poszli na wybory to młodzi Polacy pracujący nie > > legalnie za granicą, czekajacy na zalegalizowanie swego pobytu za granicą lub > zwyczajnie chcący zarobic parę groszy i wrocic do kraju i poprostu nie mogli > wziąc udziału w wyborach? To teraz wlasnie podziekuj Millerowi , Kwasniewskiemu i Balcerowiczowi za niebywaly wzrost bezrobocia i afery. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 17.02.06, 20:12 xx23 napisał: > piaf.e napisała: > > > A może duży procent tych co nie poszli na wybory to młodzi Polacy pracują > cy > nie > > > > legalnie za granicą, czekajacy na zalegalizowanie swego pobytu za granicą > lub > > zwyczajnie chcący zarobic parę groszy i wrocic do kraju i poprostu nie mo > gli > > wziąc udziału w wyborach? > > To teraz wlasnie podziekuj Millerowi , Kwasniewskiemu i Balcerowiczowi za > niebywaly wzrost bezrobocia i afery. > ja nikomu nie chcę za nic dziękowac po prostu zastanawiam się czy spory procent tych co nie poszli na wybory nie są za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:07 Gdzie wy żyjecie :). Co zażywałyście - prozac? SLD-Berman i furman rządzą - chachachachachacha. Po przyszłych wyborach chachachachachacha. Gdzie na Tytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:10 smok5 napisał: > Gdzie wy żyjecie :). Co zażywałyście - prozac? SLD-Berman i furman rządzą - > chachachachachacha. Po przyszłych wyborach chachachachachacha. Gdzie na Tytanie > ? Nie zapominaj smoczku że to wyborcy zdecydują, a panowie Kaczynscy w swym żądzeniu mają już sporo na sumieniu w swym złym postępowaniu. Z kazdym dniem rośnie liczba niezadowolonych. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:12 Cholera jestem tak wsciekla na Kaczke za te zamknięte przedszkola że robie błędy przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:17 Piafko, podoba mi się Twoja wizja Naszej Polski, z tej perspektywy nawet błędy są mniej widoczne. Możesz mi przybliżyć o co chodzi z tymi przedszkolami, już wkrótce mój wnuczek zostanie przedszkolakiem i troszkę mnie to zmartwiło. Niby do przedszkola iść nie musi ale moim zdaniem dla dziecka jest to doskonała forma wychowania społecznego (tym bardziej jeśli nie jest przymusem). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:39 Dziś zapadła zapewne decyzja o zamknięciu czterech przedszkoli w Warszawie w tym dwoch na Woli.Wola to ogromna gmina (ale własnie te dwa przedszkola są w takiej od siebie odległosci że wielu rodziców stanie przed problemem dowożenia dzieci autobusem do innych przedszkoli. Te przedszkola funkcjonowały bardzo dobrze, rodzice byli zachwyceni.Jedno z nich było jedynym przedszkolem uwzględniającym diety dla dzieci(przy tej samej stawce żywieniowej)Oba znalazły sie w czołowce konkursu na najlepsze przedszkola. Wyremontowane ogródki dla dzieci, wyremontowane lokale.Podobno same zalety. I nagle w ramach oszczędnosci sie je zamyka (bo w blokach mieszkaniowych)tylko że w sumie pieniądze za najem żadne a i tak do tego samego worka .Podobno że kilkanaście miejc na sto, było nie wykorzystanych w tym roku.Tylko dlaczego zamyka się dwa w tej samej okolicy?Szkoda słow , zwykłe łobuzerstwo i zbyt słabe argumenty, które mogłyby uzasadnić taka decyzję.Podobno pani, ktora sie zajmuje zamykaniem stwierdziła że i tak rodzice nic nie wywalczą.Jasne w czasach dyktatury, władza podejmuje decyzje i wykonuje, nie ma odwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 15:45 Dzięki. Faktycznie to kiepska perspektywa, tym bardzie że akurat w przedszkolach małe grupy stymulują lepszy rozwój intelektualny dzieci. No ale widać nowym władcom na ty akurat nie zależy. A co do powodów to jest takie stare powiedzenie jednego z "mędrców" okresu stalinizmu - "dajcie mi człowieka a paragraf na niego się znajdzie" Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 16:08 w tamtych okolicach powstaja nowe osiedla , a wielu rodziców dowozi dzieci z nowych osiedli, gdziejeszcze nie wybudowano przedszkoli. Po za tym ma wejśc ustawa o edukacji obowiązkowej dla 5latków.Miejsc na nowe przedszkola nie bedzie , a lokal, ktore 30lat służyły za przedszkola trafią Bog jeden wie w czyje ręcę...żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 16:22 Obawiam się że ich Bóg wie czyje ręce przejmą te lokale. Najgorsze jest to że oni cały czas bredzą o polityce prorodzinnej. Ale dla nich rodzina ogranicza się do pojęcia dziecka poczętego a dalej niech się już sam mały obywatel fartuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Cały wątek -chachachachachacha 16.02.06, 21:39 Niewątpliwie chodzi o lokale i ich przejecie , bo co do oszczędności to nie ma sensu, za dwa lata pojawi sie problem gdzie i za ile postawić nowe przedszkole w miejsce tych zamkniętych. Odpowiedz Link Zgłoś
toxoplazma rośnie liczba niezadowolonych? 17.02.06, 13:28 Z każdym dniem rośnie liczba niezadowolonych [ale w subkulturach typu forum GW i w TVN24]. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3169392.html Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: rośnie liczba niezadowolonych? 17.02.06, 13:35 posłuchaj ludzi na ulicach. Ja do sondaży podchodzę z dystansem. Odpowiedz Link Zgłoś
toxoplazma Re: rośnie liczba niezadowolonych? 17.02.06, 13:51 podejrzewasz, ze tak jak przed wyborami sondaże podawały 10% przewagi PO, a było inaczej, tak teraz wzrasta poparcie dla Tuska, a maleje dla MArcinkiewicza wbrew wynikom sondaży? na ulicy jest spokojnie, nie zauważyłem narastania histerycznej krytyki rządu, takiej jak na tym forum i w TVN24 zreszta przed wyborami też była taka krytyka i NIC NIE DAŁA. obawiam sie, że im bardziej media będą atakować dzień w dzień rząd i KAczyńskich - tym bardziej będzie im wzrastało poparcie. a dopiero bedzie "tragedia", jak im sie uda skutecznie dokonać jakiejś z zapowiadanych reform. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 Re: Admini, i czy to niej est objaw schizofrenii? 16.02.06, 15:19 Na 10 postów 7 napisać do siebie? Prawda piaf.e Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Admini, i czy to niej est objaw schizofrenii? 16.02.06, 15:26 zwykly2 napisał: > Na 10 postów 7 napisać do siebie? Prawda piaf.e a CZY TO NIE JEST JAKAŚ DEWIACJA:wpisywać się we wszystkie moje wątkii kierować swoje wpisy tylko i wyłącznie do mnie? To forum kraj -dyskusyjne , nie towarzyskie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Admini, i czy to niej est objaw schizofrenii? 16.02.06, 16:22 Oj Piafko - zwykły "leci" na Ciebie i próbuje zwrócić Twoją uwagę na swoją zwykłą osóbkę. A Ty tego nie widzisz? :P Odpowiedz Link Zgłoś
darek200551 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 16:16 Zgadzam się z taką wizją kraju ale niestety w kraju podatnym na populizm to chyba nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 16:16 piaf.e napisała: > Po wyborach, ktore to Platforma Obywatelska wygrywa wiekszością, SLD JEST > OPOZYCJĄ. > Myslisz, ze PO jest ta partia, ktora cos zrobi dla Polski? Moim zdaniem powinniscie wreszcie znalezc jakies inne rozwiazanie. Cos blisko demokracji i baaaaardzo daleko od KK. PO nie gwarantuje ani jednego, ani drugiego! Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Głowa państwa o.dyr.rydzyk 16.02.06, 16:19 i napieprzamy się z talibami ZA NASZĄ I WASZĄ WOLNOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 16.02.06, 18:06 Było o przedszkolach w kurierze. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A to wybory mozna wygrac inaczej niz cytuje: 16.02.06, 22:37 "wiekszością" ???? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: A to wybory mozna wygrac inaczej niz cytuje: 16.02.06, 22:40 Franus idz spac bo jak zwykle nie rozumiesz co czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No tak jak koncza sie argumenty zaczynaja sie tzw. 16.02.06, 22:43 "personalia" ;) A cenilem cie wyzej niz na taki poziom .... piaf.e napisała: > Franus idz spac bo jak zwykle nie rozumiesz co czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: No tak jak koncza sie argumenty zaczynaja sie 16.02.06, 22:51 a o jakich argumentach mozemy mowić wypowiedziałes się?nie, nie ma z czym polemizowac zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Wypowiedzialem sie w gwoli zachowania zdrowego 16.02.06, 22:52 rozsadku, ze inaczej wyborow nie mozna wygrac niz majac wieksza ilosc glosow. Ty zaczelas "personalia" .............. piaf.e napisała: > a o jakich argumentach mozemy mowić wypowiedziałes się?nie, nie ma z czym > polemizowac zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Wypowiedzialem sie w gwoli zachowania zdroweg 16.02.06, 22:58 a ja napisałam że mnie nie rozumiesz:chodziło mi o taką większośc żeby mogła rządzic sama , bez koalicjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Marzenia ściętej głowy 17.02.06, 13:16 Razcej można się spodziewać: 1) Samoobrona (lub coś jeszcze gorszego) 55%, PiS 35% a reszta ochłapy. Tak wskazują trendy kolejnych wyborów od 1990 r., - za każdym razem głupiej. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspolnego 17.02.06, 22:44 z np. liberalizmem gospodarczym co krzeslo z krzeslem elektrycznym. Mam po raz kolejny przypomniec, ze dzisiejsza PO byla pod roznymi nazwami i w roznych ukladach personalnych juz pare razy u tzw. waaadzy i jakos nic w kierunku sprowadzenia polskiej gospodarki na droge normalnej gospodarki nie zrobila a wrecz przeciwnie ????? nonno1 napisał: > Razcej można się spodziewać: 1) Samoobrona (lub coś jeszcze gorszego) 55%, PiS > 35% a reszta ochłapy. Tak wskazują trendy kolejnych wyborów od 1990 r., - za > każdym razem głupiej. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:02 szczerze mówiąc nie rozumiem o czym piszesz ani co to ma wspólnego z PO. Natomiast wiem że platforma ma wiele konkretnych propozycji zmian bardzo rozsądnych i zdrowych, które świetnie się sprawdziły w kilku krajach europy inie tylko i są dla Polski wręcz niezbędne.No cóż ...jesli wygra wybory będą one możliwe.Miałam nadzieje że PiS CHOCIAŻNIEKTÓRE Z NICH SAM WPROWADZI, LUB POZWOLI WPROWADZIĆ, BIORĄC POD UWAGĘ że sam pis nie posiadanic poza Zytą G. Ale PiS WOLI WALCZYĆ niz budować. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Piaf po raz kolejny mnie zalamalas. Piszesz jakbys 17.02.06, 23:12 sie wczoraj urodzila. Mam ci przypomniec rzady po 1989 r., w ktorych ludzie tworzacy dzisiejsza PO byli u wladzy ? Rzad Bieleckiego, rzad Suchockiej, rzad Buzka. I to bylo na temat co to z PO ma wspolnego. I co te rzady zrobily dla liberalizacji gospodarki ? I nie podejrzewam Cie o az taka naiwnosc, ze wierzysz w deklaracje politykow nie bedacych u wladzy (cytat: "Natomiast wiem że platforma ma wiele konkretnych propozycji zmian bardzo rozsądnych i zdrowych, które świetnie się sprawdziły w kilku krajach europy i nie tylko i są dla Polski wręcz niezbędne."). Nie bedac u wladzy i w kampaniach wyborczych wiele sie obiecuje - potem to jakos troche inaczej wyglada ......... A jak wygladala praktyka rzadow ludzi z tworzacych dzis PO napisalem juz napisalem w poprzednim poscie. piaf.e napisała: > szczerze mówiąc nie rozumiem o czym piszesz ani co to ma wspólnego z PO. > Natomiast wiem że platforma ma wiele konkretnych propozycji zmian bardzo > rozsądnych i zdrowych, które świetnie się sprawdziły w kilku krajach europy > inie tylko i są dla Polski wręcz niezbędne.No cóż ...jesli wygra wybory będą > one możliwe.Miałam nadzieje że PiS CHOCIAŻNIEKTÓRE Z NICH SAM WPROWADZI, LUB > POZWOLI WPROWADZIĆ, BIORĄC POD UWAGĘ że sam pis nie posiadanic poza Zytą G. > Ale PiS WOLI WALCZYĆ niz budować. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Piaf po raz kolejny mnie zalamalas. Piszesz j 17.02.06, 23:19 FRANK NIE WIEM NA JAKIEJ PLANECIE ŻYJESZ TY I W JAKIEJ EPOCE> bo mamy obecnie rok 2006 a propozycje PO pojawiająsie co kilka dni. No ale to już się trzeba tym interesowac i sledzic prasę i programy telewizyjne, jak również i to forum czytac wnikliwiej. Kiedys sie z tobą fajnie rozmawiało ale od conajmniej dwochtygodni jesteś jakis agresywny. wybacz ale twoje argumenty są dość jałowe. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Tak PO ma propozycje co pare dni a potem glosuje 17.02.06, 23:23 nad zwiekszonym becikowym razem z LPR ;) Mowmy moze o faktach a nie o deklaracjach. Bo widze, ze Ty to, ze pisze o faktach, a nie o deklaracjach PO bierzesz za agresywnosc .... piaf.e napisała: > FRANK NIE WIEM NA JAKIEJ PLANECIE ŻYJESZ TY I W JAKIEJ EPOCE> > bo mamy obecnie rok 2006 a propozycje PO pojawiająsie co kilka dni. > No ale to już się trzeba tym interesowac i sledzic prasę i programy > telewizyjne, jak również i to forum czytac wnikliwiej. > Kiedys sie z tobą fajnie rozmawiało ale od conajmniej dwochtygodni jesteś jakis > > agresywny. > > wybacz ale twoje argumenty są dość jałowe. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Tak PO ma propozycje co pare dni a potem glos 17.02.06, 23:30 frank_drebin napisał: > nad zwiekszonym becikowym razem z LPR ;) Mowmy moze o faktach a nie o > deklaracjach. Bo widze, ze Ty to, ze pisze o faktach, a nie o deklaracjach PO > bierzesz za agresywnosc .... > piaf.e napisała: > > > FRANK NIE WIEM NA JAKIEJ PLANECIE ŻYJESZ TY I W JAKIEJ EPOCE> > > bo mamy obecnie rok 2006 a propozycje PO pojawiająsie co kilka dni. > > No ale to już się trzeba tym interesowac i sledzic prasę i programy > > telewizyjne, jak również i to forum czytac wnikliwiej. > > Kiedys sie z tobą fajnie rozmawiało ale od conajmniej dwochtygodni jesteś > > jakis > > > > agresywny. > > > > wybacz ale twoje argumenty są dość jałowe. TOBIE FAKTY SĄ MAŁO ZNANE JAK WIDZĘ MOŻE ZA DUŻO PRACUJESZ NIE WIEM. a twoją agresywność odbieram od dawna , bez wzgledu na temat dlatego często nie kontynuuję z tobą rozmowy.TYM RAZEM BĘDZIE PODOBNIE.pOWYŻYWAJ SIE NA (PO )TYLKO NIE ZAPOMNIJ ŻE TWOI IDOLE Z RZĄDEM I PISEM WYGRALI A NIE ROBIĄ NIC I NIC NIE ZROBILI A TACY Z NICH EKONOMISCI ZE JEDNO BECIKOWE,CO DO KTOREGO SIE UGADALI Z GIERTYCHEM, ROZŁOŻyŁO im cały budżet na łopatki. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Piafff widzisz dalem ci jeden prosty przyklad ... 17.02.06, 23:38 A Ty sie strasznie wzburzylas. Co do moze nie idoli, ale pogladow to ja akurat najblizej UPR jestem. Pare razy na tym forum pisalem to tzw. "otwartym tekstem". Widac nie tylko ja nie czytam forum "wnikliwie" ;) I nie bierz tego, ze ktos nie zgadza sie z Twoimi pogladami za agresywnosc ................ Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Piafff widzisz dalem ci jeden prosty przyklad 17.02.06, 23:43 nie wzburzyłam się , nie szukam w środę wtorku i wątpię żebyśmy się kiedykolwiek zrozumieli. i nie nazywaj mnie naiwna.Bo zbyt wiele czytam, śledzę wszystko co mogę w mediach i przeważnie wiem co mówię, choć nie zawsze mam cierpliwość to udowadniać. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin I wlasnie np. na te ja to merdia bym uwazal. Jak 17.02.06, 23:51 moglem zauwazyc dalas sobie wbic do glowy, ze kazdy kto dzis krytykuje PO musi byc zwolennikiem PiS. Jak widzisz na moim przykladzie wcale tak nie jest. Swiat jest duzo bardziej kolorowy niz czarno-biale wiadomosci w jakiejkolwiek gazecie i jakimkolwiek dzienniku tv ....... Nie mowie, zebys wyrzucila telewizor. Mowie tylko zebys wyciagala wnioski z tego co mowia w np. w tv a nie wierzyla we wszystko co Ci tam powiedza bezkrytycznie. piaf.e napisała: > nie wzburzyłam się , nie szukam w środę wtorku i wątpię żebyśmy się > kiedykolwiek zrozumieli. i nie nazywaj mnie naiwna.Bo zbyt wiele czytam, śledzę > > wszystko co mogę w mediach i przeważnie wiem co mówię, choć nie zawsze mam > cierpliwość to udowadniać. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: I wlasnie np. na te ja to merdia bym uwazal. 18.02.06, 07:21 wnioski z czego mam wyciągać frank? Nie grzebię się w przeszłości, niech to robią historycy. Co do ostatnich miesięcy, tygodni i ........DNI I TEGO CO SIĘ WOKÓŁ DZIEJE. Oto moje wnioski: jAK OGLĄDAM SEJM TO WIDZĘ ŻE JEDYNI KTÓRZY MÓWIĄ ROZSĄDNIE I NA TEMAT TO POSŁOWIE z platformy i to posłowie z SLD. Posłowie z PiS MÓWIĄ DUŻO I NIE NA TEMAT(LEJĄ WODĘ), posłowie z samoobrony najwyrażniej wiedzą o gospodarce, polityce zagranicznej , euro, europie itd zdecydowanie o wiele mniej niż ja (nie jestem politykiem) Jesli zas chodzi o posłów z LPR to nie wiem jak ci ludzie znależli się w sejmie. Po za tym to co się dzieje i to co pis , rząd czy jego liderzy z prezydentem na czele wyprawiają to przekracza wszelkie granice przyzwoitości i zdrowego rozsądku. Wybacz ale nie zamierzam się kierować uprzedzeniami do platformy tylko dlatego że pis partaczy czy ma gdzieś jakakolwiek etykę..itd. Jestem bardzo miło zaskoczona bo nie przypuszczałam że jest w Polsce taka partia na miarę potrzeb przed jakimi nasz kraj obecnie stoi i z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu że tak właśnie jest a tą partią jest platforma. Fakt może powinni częściej stawiać mniej znanych ludzi do przedstawiania swoich propozycji, bo gdy się pojawia, któryś z liderów to wielu nie słucha tego co mówi tylko zaczynają się ataki personalne na danego lidera platformy Napewno powinni mówić głóśno i zdecydowanie bo mają wiele do powiedzenia. Po za tym frank nie znasz mnie i nie jestem osobą wierzącą we wszystko bezkrytycznie o tym mogę cię zapewnić, choc nie zamierzam tego udowadniac, ci co mnie znają wiedzą że tak jest. A ty mi nie podałeś praktycznie żadnych argumentów przeciwko platformie z którymi mogłabym polemizować.Tak jak powiedziałam w przeszłośći się nie grzebię (nawet tej liderów pisu)to zostawiam historykom.A na dzień dzisiejszy platforma jest jedyną partią, która byłaby w stanie przeprowadzić niezbędne dla tego kraju reformy (i nie żaden liberalizm ni filozofie) poprostu krok po kroku uzdrowic każdą z dziedzin usprawnić uskutecznic, rozwinąc i sprawic by prawidłowo funkcjonowały.9PCHNĄC TEN KRAJ DO PRZODU) A sld w tym czasie w opozycji mogłaby się oczyszczać z plam z przeszłości. Wolę te dwie partie niż trzy oszołomskie obecnie rządzące.(A MYSLĘ TAK OD NIEDAWNA, JESZCZE NIEDAWNO BYŁAM PRZECIWNA SLD, ALE JESTEM TAK ZNIESMACZONA TYM CO WYRABIA PIS, A ZWŁASZCZA W WARSZAWIE, ALE NIE TYLKO, ZE JUZ NIE WIERZĘ ZE CI LUDZIE SĄ W STANIE ZROBIC COKOLWIEK DOBREGO I PRZYKRO MI ALE NIE PRZEKONAJĄ MNIE DO SIEBIE UBLIZAJĄC CZY UTRUDNIAJĄC MI ŻTCIE WRECZ PRZECIWNI A więc czekam na wybory i nie spodziewam się niczego dobrego od pisu , nie zdziwiłabym sie jakby znależli sposób na wyrzucenie mnie z mieszkania dla zwykłej zemsty za moje poglądy.(nic mnie już nie zdziwi) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:18 piaf.e napisała: > szczerze mówiąc nie rozumiem o czym piszesz Szczerze mówiąc nie da się nie lubić Edytki. Jest taka infantylna. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:22 kubala11 napisał: > piaf.e napisała: > > > szczerze mówiąc nie rozumiem o czym piszesz > > Szczerze mówiąc nie da się nie lubić Edytki. Jest taka infantylna. Nie potrafisz trafnie oceniać ludzi i mylisz się.Uśmiałabym sie jakby się okazało że mnie też z kimś mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:23 Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:27 Jeśli wybierasz się do sypialni to życzę kolorowych snów, jeśli spłodzisz coś jeszcze na tym forum nie omieszkam skomentować. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: I dobrze, ze ściętej. Bo PO to ma tyle wspoln 17.02.06, 23:25 Nie mogę się mylić. Inteligentną osobę wyczuwam na odległość:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunczyk1960 Potop 18.02.06, 09:33 soldat.dis.se/logos/karoliner.jpg .. ci byli ongis,obecnie Ikea,Nordea,Livia,Scandia ,i wiele innych "inwestycji" Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Potop 18.02.06, 09:50 A pis to chce zastąpic potopem PiS WE WSZYSTKICH GAŁĘZIACH, ŻEBY POTEM UMOCNIĆ dużch polskich inwestorów i dołączyć do nich prywatyzując , co jeszcze nie sprywatyzowane dla swoich za grosze i zgodnie z prawem przez siebie ustalonym. Polska to nie prywatna własność pisu ani braci Kaczyńskich. Nie trudno przewidzieć o co im chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
odin-2 Re: Potop 18.02.06, 09:57 piaf.e napisała: > A pis to chce zastąpic potopem PiS WE WSZYSTKICH GAŁĘZIACH, ŻEBY POTEM UMOCNIĆ > dużch polskich inwestorów i dołączyć do nich prywatyzując , co jeszcze nie > sprywatyzowane dla swoich za grosze i zgodnie z prawem przez siebie ustalonym. > Polska to nie prywatna własność pisu ani braci Kaczyńskich. > Nie trudno przewidzieć o co im chodzi. ... widze ze jestes smakoszem .., czerniny ? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Potop 18.02.06, 10:07 Nie wiem o co ci chodzi.Chce żyć w normalnym rozwijającym siękraju takim jak Hiszpania czy Portugalia (gdzie ludzie zarabiający najmniej są się w stanie utrzymać i ma tak ogromnych róznic jak w Polsce ani kontrastów jak w USA. Aja się obawiam że to co się w Polsce dzieje obecnie zmierza w złym kierunku. Kaczki chcą Polskę wprowadzić w jakis UKŁAD , swój układ , bredząz o walce z jakimś urojonym układem. Odpowiedz Link Zgłoś
dunczyk1960 Re: Moja wizja przyszłej Polski. 18.02.06, 17:21 Zazdroszcze Ci,ze masz jeszcze jakies wizje,mnie moje wizje muzgogniot z pomoca plebana eqzorcysty ze mnie wygonil . Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Moja wizja przyszłej Polski. 19.02.06, 09:46 No coż nadzieja to ostatnie co cłowiek ma do stracenia.Ja nadzieją na normalna i rozwijającą sie Polske wciaz jeszcze mam. Odpowiedz Link Zgłoś