Dodaj do ulubionych

Narodowy ośrodek prześwietlania mediów

• lika78 Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 09:49
      I oni chcą niezależne radio dla Białorusi sponsorować!
      Przecież na własnym podwórku zaczynają zabawiac się w łukaszenkopodobnych.
    • p26 Mam nadzieje że prześwietlanie zaczną do Rydza. 23.02.06, 09:57
      Mam nadzieje że zaczną do Radia Ryja, TV Trwam i Naszego Dziennika. Powszechnie
      wiadomo, że media te powstały nie tylka z datków starych babek i ciotek ale
      również za pieniądze byłego KGB. CEL: odciągnąć Polskę od Europy i rzucić w
      ramiona wiekiego brata.
    • simplex Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 09:59
      struve napisała:
      > Blady strach padł na nieuczciwe media. Chodzą na pasku obcego kapitału
      >
      Widac ze PRL ci ostro w główce namieszał, bo uzywasz PRLowskiej retoryki. Idąc
      tym tropem struve chodzi na pasku Rydzyka.
    • jonasz666 Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 10:00
      Synku, poczytaj sobie o aferze Michnik - Rywin, jak to nazywasz, sprawdź w
      encyklopedii takie hasła, jak "demokracja", "wolność słowa" i podobne, a potem
      pomyśl trochę. Nie bój się, to nie boli.
    • zylioner Wspaniały pomysł!!!! 23.02.06, 10:02
      Po zmianie warty kolejna ekipa musi rozpocząć porządki od prześwietlenia Radia
      Maryja!
    • ozesz-ty1 Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 10:04
      tanie państwo...
      ale jaja!
    • stachu44 Popieram - nie bedzie ... plul nam w twarz! 23.02.06, 10:11
      I mianowal ministrow.
    • oja83 Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 10:17
      ui z mediów zrobi się specjalistyczna agencja reklamowa Kaczyzmu........
      • albacor Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 10:37
        Tak po cichu zaczynam się zastanawiać kiedy przyjdzie czas na internet. Google
        dał już przykład w Chinach, cóż może przychylić sie do prośby Ukochanego
        Przywódcy Samo Dobro i wprowadzić cenzurę internetu. Kiedyś traktowałbym to jak
        dobry żart, ale teraz zaczynam się zastanawiać jak dalego ten "monitoring" może
        sie posunąć. Może urząd będzie tez odnotowywał kto jaka prasę czyta i
        prenumeruje?. Paranoja, brak słów
    • kolo1001 Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 10:32
      struve napisała:

> Blady strach padł na nieuczciwe media. Chodzą na pasku obcego kapitału i śmią
      > jeszcze mówić, że są wolni i niezależni. To jest pierwsza władza. Wystarczyło
      > popatrzyć co wyprawiał Michnik przed Komisją Śledczą. Pewnie szykują już
      > kalejną prowokację typu Michnik-Rywin aby skompromitować ten pomysł.

Racja! Zamknąć wszystkie gazety! Jedynie Nasz (?) Dziennik będzie miał prawo
      działania, a i to po uprzedniej akceptacji każdego materiału przez Naszego
      Jedynego i Kochanego Przywódcy, Który Nigdy Się Nie Myli.
    • piglowacki Jak to po co? Trzeba zamknąć gęby łże elitom. SIC! 23.02.06, 10:40

Posunięcia Jarusia MATACZA można przewidzieć z długim wyprzedzeniem. Wystarczy
      uświadomić sobie, że SŁONECZKO TATR postanowił co najmniej POLSKĘ PUTINOWSKĄ
      NAM/SOBIE/BRATU urządzać (he, he, he ostatnie „ocieplenie” stosunków z Rosją)
      co jednoznacznie PiSiorki zadekretowały w projekcie swojej konstytucji (o czym
      niżej).

O bliźniakach „CO UKRADLI POLSKĘ” i ich JANCZARACH ukazuje się coraz więcej
      alarmistycznych analiz, z ich zaplecza medialnego „schodzi powietrze”
      (intelektualnego nie mają), a „ciemny lud” przestaje im wierzyć, mimo że ogląda
      tylko Teleexpress.

Jaruś DESTRUKTOR ma „złą prasę”, zdążył już zrazić do siebie wszystkie
      środowiska opiniotwórcze, aparat urzędniczy, III władzę (szczególnie naczelne
      jej organy), media, przedsiębiorców, …. ,a ostatnio nawet UE, to odwrócenie
      uwagi „:ciemnego ludu” o poczynań neobolszewi stało się bardzo pilne.

I ten chwyt z WZNIOSŁĄ retoryką Jarusia MATACZA i jego MEDIALNYCH JANCZARÓW w
      jedną, a czynami w drugą stronę; każdy najmniejsza WAADZA w koniecznie w
      PiSiorkowych rękach, a zza każdego zamysłu spoziera bolszewizm; prawo to jest
      dla ……, a nie dla „ODNOWICIELI MORALNYCH” z PiS; im wszystko wolno, cel
      uświęca środki, podstępy, kupczenie i matactwa, nieformalne układy, nikt obcy,
      wyłącznie swoi; stały numer z „łapcie złodzieja” i „odwracanie kota ogonem”, …
      sukcesywnie przestaje działać.

Dysponując tylko sprawnymi medialnie JANCZARAMI gotowymi wykonać
      każde „zlecenie” (od dawna budował partię „KADROWĄ”, która jeszcze niedawno
      miała „aż” 3 tys. członków; słownie: trzy tys.) można WYGRAĆ WYBORY, można do
      czasu POMATACZYĆ, ale RZĄDZIĆ SIĘ NIE DA.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

22.11.2005 napisałem:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32343349&a=32352628
      …”Jaruś kuma, że tylko przez jakiś czas można medialnie GRAĆ na zmianach
      kadrowych i instytucjonalnych, na wtłaczaniu „ciemnemu ludowi”:

jacy MY jesteśmy he, he, he, WSPANIALI
      i jak WAM zrobimy he, he, he, DOBRZE. SIC!

W tym roku PiS nie wprowadzi żadnych znaczących reform, bo się na gospodarce
      nie zna (łapanka ministrów do resortów gospodarcze i ministerstwa Zdrowia), a
      tłumaczył się będzie budżetem Belki i fachowością „ministrów z PO”. Tylko co
      dalej? Obietnice he, he, he, wyborcze? CHLEBA nie ma i szybko go nie
      przybędzie, więc trzeba „ciemnemu ludowi” zorganizować IGRZYSK. SIC!

Do kreacji politycznego MATRIX-u Jarusiowi potrzebne są media. Na ich dalszy
      gorliwy udział w manipulowaniu „ciemnym ludem” (dorobek PORAŻONYCH komisji) nie
      może już liczyć (przekaziory w końcu zauważyły, że obudziły się z ręką w
      nocniku). Efektywne („by ciemny lud uwierzył”) funkcjonowanie Wielkiej Komisji
      he, he, he, Prawdy i he, he, he, Sprawiedliwości wymaga współudziału
      Morozowskiego, Gawryluk, …, Faktów TVN i TVN24 Waltera, Wydarzeń Lisa, …. , a
      przede wszystkim całej ekipy TVP i PR.

W przyszłym roku upływają kadencje władz wszystkich mediów publicznych. Dlatego
      na najbliższym posiedzeniu Sejmu Jaruś postanowił spacyfikować KRRiT . SIC!

A dalej to „już pójdzie” z mediami prywatnymi włącznie. Solarzowi odgrzebie się
      nie przeźroczystą przeszłość, a Walterowi pochodzenie szmalu na TVN. To już
      kiedyś było przez Prawych i Sprawiedliwych eksploatowane. SIC”….

a w poniedziałek Jaruś MATACZ zapodał, że Narodowy Ośrodek Monitorowania Mediów
      ma się zajmować:

…”m.in. badaniem zaplecza finansowego mediów. Ludzie mają prawo wiedzieć,
      jakie są powiązania, jakie były życiorysy dziennikarzy, skąd się wywodzą. To
      jest taka sama wiedza jak wiedza o politykach. Dziennikarze są bardzo ważną
      częścią życia publicznego i powinni być opinii publicznej znani”…

A za jakiś czas się okaże, tak jak się okazuje się permanentnie od wielu
      miesięcy, że to tylko NEOBOLSZEWICKA KAZUISTYKA, a tak naprawdę chodzi o
      zamknięcie gęby ŁŻE ELICIE. SIC! SIC! i jeszcze raz SIC!

a poniżej jeden z moich postów w sprawie PiSiorkowego projektu konstytucji:

Jaruś destruktor ma już przygotowane „autorskie rozwiązanie”. Zostało mu tylko
      skompletowanie 2/3 potrzebnych do zmiany Konstytucji głosów do czego będzie
      dążył WSZELKIMI, powtarzam WSZELKIMI METODAMI. SIC!

O projekcie Konstytucji braci mniejszych mało się mówi, a od momentu jego
      pojawienia media powinny o nim GRZMIEĆ, bo jest się czego bać.

Jaruś DESTRUKTOR co najmniej Polskę PUTINOWSKĄ nam szykuje podpartą silnie
      deologią katolicko - narodową. SIC!

Prof. P.Wieczorek RZ serwis płatny: „Państwo narodowe czy obywatelskie”
      (5.12.2005)
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051230/prawo/prawo_a_11.html

….o projekcie konstytucji PiS…

W.Kuczynski RZ serwis płatny: „Muszę się lękać” (5.09.2005)
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050905/publicystyka/publicystyka_a_3.html

….charakterystyka mentalności Jarusia destruktora….

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Fragmenty powyższych artykułów (i nie tylko) są „jeszcze” dostępne tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34848138

T.Lis o PiSiorkach w TOK FM:

„Takiej buty władzy przez 16 lat jeszcze nie było”
      „Oni wychodzą przed mikrofon i bez zmrużenia oka łżą, łżą, łżą, łżą”
      • pawel.m7 Re: Jak to po co? Trzeba zamknąć gęby łże elitom. 23.02.06, 10:47
        poza tym wszystko O.K.?
      • ozesz-ty1 Re: Jak to po co? Trzeba zamknąć gęby łże elitom. 23.02.06, 11:11
        piglowacki napisał:
        Prof. P.Wieczorek RZ serwis płatny: „Państwo narodowe czy obywatelskie
        > 221; (5.12.2005)
        > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051230/prawo/prawo_a_11.html
        >

Oj, panie piglowacki, wstyd! Zwracam uwagę, żeś pomylił pan nazwisko profesora. Faktycznie chodzi o prof. Piotra Winczorka, jednego z najbardziej znanych i uznanych polskich konstytucjonalistów. Popraw się pan i przeproś profesora!
        • piglowacki Re: Jak to po co? Trzeba zamknąć gęby łże elitom. 23.02.06, 11:22

ozesz-ty1 napisał:

Ups! Ale ja się nie pomyliłem. To „samowolna” korekta edytora po wklejeniu
          starego postu, której nie zauważyłem.
          • ozesz-ty1 Re: Jak to po co? Trzeba zamknąć gęby łże elitom. 23.02.06, 11:36
            Link do poprzedniego pańskiego postu też został wykorzystany i tam też jest bład. W związku z tym przy kolejnym cytowaniu własnego postu poprawiaj pan "e" na "n" w nazwisku profesora. A przeprosić profesora tak czy siak wypada!
    • wrecz Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 10:46
      uuuuuu, panowie i panie, wiedziełem że rządy PiS'u w Polsce, to nic dobrego dla
      tego kraju, ale to już brak słów, na to co wymyśla pan prezes, chyba najwyższy
      czas zastanowić się nad opuszczeniem Ojczyzny(chociaż, do tej pory byłem temu
      przeciwny), jak tak dalej pojdzie to pan prezes, zaraz zacznie sprawdzać i
      szpiegować każdego obywatela, który nie ogląda TV Trwam i nie chodzi do kościoła.
      • uu1 Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 11:51
        Z całą pewnością. I możesz być pewny, że znajdzie wielu wiernych i prawdziwie
        oddanych sprawie pomocników.
    • marian.kaluski BARDZO DOBRA I POTRZEBNA INICJATYWA PiS 23.02.06, 10:48
      Kiedyś śpiewało się, że „z samych panów zguba Polski”. Dzisiaj należałoby
      śpiewać, że „z samych „polskich” mediów zguba Polski”.
      I nie ma w tym stwierdzeniu żadnej przesady.
      Dlatego zapowiedziane przez prezesa PiS Jarosława Kaczyńskigo kontrolowanie
      mediów przez Narodowy Ośrodek Monitorowania Mediów to bardzo dobra i potrzebna
      rzecz. W rzekomo polskich mediach dzieje się źle: są po zwycięstwie wyborczym
      PiS w większości antypaństwowe i od 1945 roku zdecydowanie antypolskie. A
      przecież to CZWARTA SIŁA POLITYCZNA. Dlatego tak jak polityków należy
      kontrolować i media: ich program polityczny i to do kogo należą, skąd mają
      pieniądze, kim są dziennikarze, skąd się wywodzą, z kim są powiązani.
      Tego domaga się interes POLSKI i narodu polskiego oraz polska racja stanu.
      Że to nie w smak to wydawcom i dziennikarzom to nie problem narodu polskiego –
      to ich problem. Ich, czyli obcym nam!
      Czy robi różnicę to jakiej narodowości jest dziennikarz prezentujący się w
      polskich mediach? Na pewno tak. Nie myślę, że np. znany dziennikarz Piotr Tym,
      który jest Ukraińcem i prezesem Związku Ukraińców w Polsce, myśli i pisze po
      polsku. Podobnie jest z wszystkimi innymi nie-Polakami w polskich mediach. Tym
      bardziej, że one w większości należą do niepolskich wydawców, którzy – jako
      obcy – mogą i czesto narzucają redaktorom antypolską politykę. Przecież wie
      każdy Polak, że antypolską jest często „Gazeta Wyborcza”, że w swej
      publicystyce reprezentuje często antypolski punkt widzenia w sprawach polsko-
      żydowskich. Czy nie dlatego, że właściciele gazety i wielu w niej dziennikarzy
      jest pochodzenia żydowskiego?!
      Tutaj zabrał głos przeciwko temu projektowi PiS m.in. Tomasz Wróblewski,
      redaktor naczelny "Newsweek Polska". Ilu Polaków wie, co się przed nimi ukrawa,
      że Wróblewski jest Żydem? A jeśli tak, to czy ma on moralne prawo wypowiadać
      się w żywotnych sprawach NARODU POLSKIEGO?!
      Na pewno nie!
      Media w Polsce MUSZĄ służyć Polsce, narodowi polskiemu i polskiej racji stanu.
      Co wcale nie oznacza, że ogranicza się im wolność słowa. Bo KONSTRUKTYWNA
      krytyka także służy Polsce, narodowi polskiemu i polskiej racji stanu.
      Czy tutejsi krytycy planu PiS: Adam Michnik – redaktor naczelny „Gazety
      Wyborczej”, Jerzy Baczyński - naczelny"Polityki", Tomasz Wróblewski - redaktor
      naczelny "Newsweek Polska" i Robert Kozyra – prezes radia Zet mogą udowodnić
      dwie rzeczy: 1. że np. media izraelskie są także antypaństwowe i antyżydowskie
      i 2. że w ich mediach nie ukazały się nigdy teksty antypaństwowe i antypolskie?
      Obawiam się, że na to pytania nie będą w stanie odpowiedzieć pozytywnie.
      I właśnie dlatego potrzebny jest w Polsce Narodowy Ośrodek Monitorowania Mediów.

Marian Kałuski, Australia
      • nobody000 Re: 23.02.06, 11:43
        To co napisales mozna tlumaczyc jedynie faktem, ze w Australii jest teraz koniec
        lata i slonce mocno oswietla Twoja biedna glowe..

Zreszta, skoro jestes na antypodach, milcz prosze o tym co dzieje sie w kraju.
        Wasc prawa glosu nie masz, chocby i dlatego, ze pewnie nawet zaglosowac nie
        raczyles.

Pozdrawiam!
        • pawel.m7 Re: 23.02.06, 11:46
          nobody000 napisał:

> To co napisales mozna tlumaczyc jedynie faktem, ze w Australii jest teraz
          konie
          > c
          > lata i slonce mocno oswietla Twoja biedna glowe..
          >
          > Zreszta, skoro jestes na antypodach, milcz prosze o tym co dzieje sie w
          kraju.
          > Wasc prawa glosu nie masz, chocby i dlatego, ze pewnie nawet zaglosowac nie
          > raczyles.
          >
          > Pozdrawiam!

On jest po prostu mniej polskim Polakiem od wasci, czyz nie tak?
          • nobody000 Re: 23.02.06, 11:54
            Nie wiem, czy zwrociles uwage, ale nie odmawiam mu obywatelstwa czy stopnia
            polskisci (ciezkie do zdefiniowania, nie uwazasz?), a jedynie prawa do
            zabierania glosu.
            Na podobnej zasadzie sam go nie zabieram, przynajmniej w kwestii merytorycznej
            tego artykulu. Smieszy mnie natomiast zywe zaangazowanie w sprawy krajowe osoby
            bedacej od spraw tych tak daleko, ze nieomalze nie da sie dalej.

Dziekuje za polemike.
      • hirsh1 M. Kałuski wyjechał zPolski w po III 1968 roku 23.02.06, 11:56
        Czyli to jest rodowity Polak.
        Na 100%.
        Do tego "antysemita". He he.
        Chory człowiek i tyle.
        • marian.kaluski Jestem Zydem i adwentystą 23.02.06, 13:16
          Tak, wypędzono mnie z Polski w marcu 1968 roku, bo jestem Polakiem żydowskiego
          pochodzenia, czyli mickiewiczowskim Jankielem, co Polskę jako Polak kochał.
          Czy jest coś w tym złego? Czy ci się to nie podoba, że chociaż jestem
          pochodzenia żydowskiego jestem LEPSZYM Polakiem od ciebie? Dużo lepszym, bo nie
          jestem splamiony komunizmem. Nie jestem tak ja wy (prawie)wszyscy tutaj homo
          sovieticus i albo ateusze albo pseudokatolicy.
          Ty wytykając moją żydowskość udowodniłeś, że jesteś antysemitą. Gdyby była
          ciągle II wojna światowa to zapewne wydałbyś mnie Niemcom za butelkę wódki!
          Poza tym jestem adwentystą. Zobacz jaki piękny szkic napisałem o polskich
          adwentystach w Australii w witrynie Polskiej Agencji Prasowej
          Polonia_dla_Polonii.
          Niech żyją Jankiele - (prawie) jedyni dziś patrioci polscy!

Marian Kałuski (Kałuszyner), Australia
          • peer2 Re: Jestem Zydem i adwentystą 23.02.06, 20:06
            Coś mi się filmik "Fanantyk" przypomniał? Nie wiem czemu...
            A po drugie nie siej antypaństwowego i proizraelskiego fermentu na forum. My
            już wiemy komu zależy na skłóceniu Polaków:)
          • unijny Re: Jestem Zydem i adwentystą 23.02.06, 21:22
            Kto szanownego Polaka (zydo-polaka)wypedzil z Polski w marcu 1968.?????
            Zwiales bracie z podkulonem ogonem do Australii (tak przynajmiej dajesz nam do
            wiadomosci).
            Porownujesz sie do mickiewiczowskiego Jankiela - a plujesz jak sie da na Polske.

Normalnie ptak nie sra w swoje gniazdo!!!

Jestes lepszym Polakiem od nas - no to bracie wrac aj do Polski i pokaz swoj
            talent, buduj WOLNA POLSKE za miesieczna pensje Euro 300.

Przestan macic, ze nie jestes splamiony komunizmem - a do 1968 jakie powietrze
            wdychales? , nie wymyslaj nam Polakom, ze wszyscy jestesmy homo sovieticus -
            jestes skonczonym balwanem, ktory nic nie rozumie.

Nie wymyslaj nam Polakom, ze jestesmy antysemitami, grubo sie mylisz kochasiu.

Jestesmy Polakami i jestesmy z tego bardzo dumni.
            Ty, zas jestes farbowanym kotem, skrzyzowaniem jankiela-adwentysty-
            australijczyka-polaka-zyda. rezultat tej krzyzowki: Kaluszyner.

• fritz.fritz Brawo Marian, swietny post napisales na temat 23.02.06, 21:33
              prasy w Polsce.

Masz calkowicie racje.

A pinczerami pro szwabskimi nie przejumuj sie. Tylko pro szwabski zasraniec
              mogl tak fajnie sie "wypowidziec".

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37338100&a=37394321
          • koham.mihnika a ja myslalem,ze ty jestes TYLKO glupi!!! 23.02.06, 23:57
            nie mam nic przeciwko twojemu pochodzeniu, ale usmialem sie setnie. Kto by
            pomyslal? Jankiel broniacy Kaczynskiego!!!
            To qrwa lepsze niz Yonesco i Mrozek cuzamen do kupy.
            Pisz bracie starszy w wierze, make my day, dobry zart tynfa wart....
      • andiboz Re:Bardzo dobra inicjatywa PiS.. 23.02.06, 12:57
        pan Marian z antypodów to kolejna ofiara spiskowej teorii dziejów.
        Ciekawe co robił, gdy Michnik siedział w więzieniu?
        Tak bardzo nienawidzi obcych, to co robi w Australii?
        Żałosny nacjonalista i antysemita.
        • aisug Re:Bardzo dobra inicjatywa PiS.. 23.02.06, 15:53
          andiboz napisał:
          > pan Marian z antypodów to kolejna ofiara spiskowej teorii dziejów.
          > Ciekawe co robił, gdy Michnik siedział w więzieniu?
          > Tak bardzo nienawidzi obcych, to co robi w Australii?
          > Żałosny nacjonalista i antysemita.
          =================================================================
          "Jaoslaw Kaczynski byl w stanie wojennym u Kuronia, kiedy "wpadl" Kiszczak z
          niezapowiedziana wizyta. Przywital sie wylewnie z panem domu potem z gosciem.
          Kaczynski wspomina szok, w jaki go wprawila zazyla przyjazn miedzy tymi dwoma.
          Ale KOR to byla legalna opozycja. Wszyscy zadowoleni. SB bo nie musi ich
          szukac, Kuronie i Michniki bo narod mysli, ze walcza o wolnosc, prawdziwi
          opozycjonisci bo maja sie gdzie wyladowac i SB raz jeszcze bo ma tych naiwnych
          frajerow na widelcu".
      • podpisany Re: Marian Kaluski z Australii 23.02.06, 21:11
        Widac, ze przebywasz za duzo z kangurami. Cos nie tak z twoja mozgownica.
    • creesn Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 11:01
      dziennikarz nie może mieć przeszłości kapusia.Baśka
    • jorlo Żegnaj, demokracjo. Żegna, III RP :(((((( 23.02.06, 11:31
      Kaczyzm nadchodzi wielkimi krokami i wcale nie w śmiesznym wydaniu, raczej
      tragicznym dla Polski :(((
    • hirsh1 Olo Łukaszenka ma taki organ i się sprawdził 23.02.06, 11:32
      Olo Łukaszenka ma taki organ i się sprawdził bo dyrektor swowchozu ma teraz na
      Białorusi z mediami spoko i "wygrywa" wybory po wyborach.
      Nikt mu nie podskoczy bo zaraz takiemu wichrzycielowi udowodnią kto za nim stoi
      i co on sam ma na sumieniu.
      Tak też trzymać.
    • jorlo Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 11:32
      struve napisała:

Żal mi ciebie, człowieku. Moherowy beter przyćmił ci rozum.
    • markerek1 Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 11:46
      Nie lubię mediów, nie lubię dziennikarzy.
      To oni są w dużej mierze odpowiedzialni za sytuację w jakiej jestemy.
      Bezkrytyczne popieranie U.W. ( obecnie P.O.) , niedostrzeganie prawdziwych
      problemów polaków, wykańczanie niepokornych, kłamstwa, nierzetelne
      dziennikarstwo, - lista jest nieskończenie długa.
      Pamiętajmy że zasługi także niebagatelne.
      Ktoś na początku dyskusji napisał że pomysł J.K. przypomina mu czasy PZPR.
      Mnie przypomina czasy PPR-u.
      To co opowiadają politycy PIS-u J.K. ale także Ziobro, Dorn, Gosiewski i.t.p to
      niebezpieczne zbliżanie się do bolszewizmu.
      Pamiętam argumenty ,jakich używała władza komunistyczna spotykając się z
      zarzutami, że rozwiązania ustrojowe są niedemokratyczne.
      Jeżeli MY KOMUNIŚCI będziemy sprawować tą władzę to przecież będzie uczciwie bo
      KOMUNIŚCI SĄ UCZCIWI- czy Państwu to czegoś nie przypomina???.
      Wcale nie jest śmiesznie . Zaczyna być NIEBEZPIECZNIE !!!!!
      • hirsh1 Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 11:59
        markerek1 napisał:

> Nie lubię mediów, nie lubię dziennikarzy.
        > To oni są w dużej mierze odpowiedzialni za sytuację w jakiej jestemy.
        > Bezkrytyczne popieranie U.W. ( obecnie P.O.) , niedostrzeganie prawdziwych
        > problemów polaków, wykańczanie niepokornych, kłamstwa, nierzetelne
        > dziennikarstwo, - lista jest nieskończenie długa.
        > Pamiętajmy że zasługi także niebagatelne.
        > Ktoś na początku dyskusji napisał że pomysł J.K. przypomina mu czasy PZPR.
        > Mnie przypomina czasy PPR-u.
        > To co opowiadają politycy PIS-u J.K. ale także Ziobro, Dorn, Gosiewski i.t.p
        to
        > niebezpieczne zbliżanie się do bolszewizmu.
        > Pamiętam argumenty ,jakich używała władza komunistyczna spotykając się z
        > zarzutami, że rozwiązania ustrojowe są niedemokratyczne.
        > Jeżeli MY KOMUNIŚCI będziemy sprawować tą władzę to przecież będzie uczciwie
        bo
        > KOMUNIŚCI SĄ UCZCIWI- czy Państwu to czegoś nie przypomina???.
        > Wcale nie jest śmiesznie . Zaczyna być NIEBEZPIECZNIE !!!!!

Podpisuję się pod tym tekstem. Masz 100% racji.
    • auto258374 [...] 23.02.06, 12:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • uu1 Re: jazgot ŁŻE-ELITY 23.02.06, 12:40
        Dlatego należało by notować wystąpienia
        > dziennikarzy, sędziów, intelektualistów i przyjrzeć się ich życiorysom w okresi
        > e
        > komunizmu oraz zachowaniu w latach 1992-1993.
        Pięknie. Pawka Morozow redivivus.
        • auto258374 moralność Kalego 23.02.06, 12:47
          > Pięknie. Pawka Morozow redivivus.

Prześwietlać Radio Maryja - dobrze, wolność; prześwietlać Maleszkę - źle,
          faszym. Cała moralność postsowieckiej łże-elity.
        • kwiecien45 Re: jazgot ŁŻE-ELITY 23.02.06, 12:49
          uu1 napisała:

> Dlatego należało by notować wystąpienia
          > > dziennikarzy, sędziów, intelektualistów i przyjrzeć się ich życiorysom w
          > okresi
          > > e
          > > komunizmu oraz zachowaniu w latach 1992-1993.

Czyli podpie..nie za komuny było be a podpieralanie dziś jest cool!
          To jest bełkot chorych ludzi.
          Chorych z nienawiści i urojenia.
          Paranoja polityczna.
          • auto258374 Re: jazgot ŁŻE-ELITY 23.02.06, 12:50
            > Chorych z nienawiści i urojenia.

Prześwietlać Radio Maryja - dobrze/wolność; prześwietlać Maleszkę - źle/faszym.
            Cała moralność postsowieckiej łże-elity.
      • chris12 Spisek Marsjan przeciw PiS 23.02.06, 12:47
        Mamy największe bezrobocie i mało obcych inwestycji. Nasza nauka nie przeciera
        światowych odkryć ale głupawych obywateli wierzących w teorię spisków mamy ok.
        50% i dziwić się, że drepczemy za Słowacją.
        • auto258374 Dezinformacje gazety wybiórczej 23.02.06, 12:49
          To nie spisek, to zwykła dezinformacja
          pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Gazeta_Wyborcza#Dezinformacje_Gazety_Wyborczej
          Poparcie spada z 39% do 42%

2006-2-21 Gazeta Wyborcza donosi, że "Spada poparcie dla prezydenta". Taki tekst
          figuruje w tytule artykułu [2] oraz w leadzie napisanym wytłuszczoną czcionką.
          Akapit dalej Gazeta pisze: "Pozytywnie działalność prezydenta oceniło w lutym 42
          proc. Polaków (wzrost o 3 pkt proc. wobec stycznia)". Czyli Gazeta Wyborcza
          pisze o wzroście z 39% na 42% ale w tytule nazywa go spadkiem. W komentarzu
          opublikowanym później tego samego dnia Gazeta podała więcej informacji o
          reprezentatywnej próbie badanych w zleconej przez siebie ankiecie na temat
          wcześniejszych wyborów. Gazeta Wyborcza zbudowała w tej ankiecie grupę z osób od
          15 roku życia i nazwała ją reprezentatywną, pomimo że w Polsce bierne prawo
          wyborcze mają osoby powyżej 18 roku życia.
          [Edytuj]

"W PIS mówi się o rekonstrukcji rządu..."

2006-2-20 Gazeta Wyborcza publikuje wywiad[3] z Ryszardem Czarneckim
          (Samoobrona), który twierdzi, że w rządzie PIS rodzi się konflikt pomiędzy
          premierem Marcinkiewiczem a Jarosławem Kaczyńskim. Według Czarneckiego Kaczyński
          planuje... wymienić premiera Marcinkiewicza. Wyborcza prezentuje wypowiedzi
          Czarneckiego jako fakty dokonane dając tekstowi podtytuł:

* - Rekonstrukcja gabinetu już za trzy miesiące - przewiduje Ryszard
          Czarnecki z Samoobrony. Powód? Konflikt między premierem Marcinkiewiczem a
          szefem PiS Jarosławem Kaczyńskim.

Czyli Czarnecki przewiduje tylko rekonstrukcję gabinetu, a konflikt według
          Gazety jest faktem. Dezinformacyjna kula śniegowa toczy się dalej i w innych
          portalach pomysł wymiany Marcinkiewicza pochodzi już od... PIS a nie od
          Czarneckiego:

* W PiS mówi się o rekonstrukcji rządu. Szanse na zostanie premierem mają
          Ludwik Dorn, Zbigniew Ziobro i Andrzej Urbański. Interia.pl

Drugie zdanie mówiące już wprost o "prawdopodobnych kandydatach", ma na celu
          uwierzytelnienie kłamstwa podanego w pierwszym zdaniu ("w PIS mówi się"). Jeśli
          mówimy o kandydatach, to znaczy że sam fakt wymiany premiera nie ulega
          wątpliwości (tak jak powyżej z konfliktem). Dopiero z uważnej lektury tekstu
          można wywnioskować, że i jedno i drugie to konfabulacje Czarneckiego
          (dementowane potem przez Adama Lipińskiego z PIS).
          [Edytuj]

"Kaczyński stracił..."

2006-2-15 Wyborcza publikuje tekst pod tytułem "Sondaż PBS: prezydent Kaczyński
          stracił w oczach Polaków"[4]. W tekście komentarz: "Jednocześnie prezydent (...)
          raczej na tym wszystkim stracił".

Do tekstu jest dołączona malutka infografika[5] zawierająca faktyczne wyniki
          sondażu. Wynika z nich, że wbrew tytułowi i komentarzom w tekście, w
          rzeczywistości odsetek tych, których ocena Kaczyńskiego nie zmieniła się lub
          poprawiła wyniósł 53%, czyli nadal jest to przeważająca większość. Badanie było
          prowadzone na grupie 500 osób na zamówienie Gazety Wyborczej.
          [Edytuj]

Blog wyłapujący nonsensy GW

| Blog - może dodać do linków zewnętrznych jako argumenty "drugiej" strony?
          217.98.20.195 01:18, 14 lut 2006 (CET)

I tak admini wywalą, na Wikipedii o Wyborczej można pisać tylko dobrze.
          Lepiej umieszczać takie rzeczy tutaj, przecież dyskusja jest tak samo publicznie
          dostępna jak główne hasło.

[Edytuj]

Protesty Homoseksualistów przeciwko czy ...?

Myślę że to wystarczy za komentarz.

Screenshot do artykułu w GW - usunięto A.J. 16:32, 7 lut 2006 (CET)

Wystarczyłby cytat lub link. Jeśli chcesz, możesz tą grafikę zamieścić
          gdzieś na którymś z darmowych serwerów. Nie wolno zamieszczać w Wikipedii treści
          łamiących prawa autorskie. A.J. 16:29, 7 lut 2006 (CET)

Zgodnie z sugestią link do screenshota: Francja: Homoseksualiści przeciwko
          Kaczyńskiemu

Treść screenshota: artykuł z portalu Gazeta.pl z 2005-11-29 zatytułowany
          "Francja: Homoseksualiści przeciwko Kaczyńskiemu". Artykuł poświęcony
          demonstracji francuskich homoseksualistów, którzy "wyrażają swoją solidaraność z
          polskimi homoseksualistami po wyborze Lecha Kaczyńskiego na prezydenta".
          Pierwsze zdanie cytowanych przez Gazetę demonstratów brzmi: "Nie protestujemy
          przeciwko prezydentowi Kaczyńskiemu". Dalej wyjaśniają, że będą tylko obserwować
          sytuację w Polsce. Wypowiedź demonstrantów stoi w jawnej sprzeczności z tytułem
          nadanym przez Gazetę Wyborczą. Dodatkowo do tekstu jest dołączone po prawej
          stronie zdjęcie Lecha Kaczyńskiego z następującym komentarzem redakcji Gazety
          Wyborczej: "Nowy prezio. Przyznajemy mu dożywotni tytuł Uśmiech Dnia. Żeby nie
          było że dożywotnio jest tylko katolikiem. Tym samym kończymy cotygodniowy
          plebiscyt na najpiękniejszy uśmiech. Bo tak serio, to nam wcale nie do śmiechu.
          [Lech Kaczyński] Fot. ALIK KEPLICZ AP".
          [Edytuj]

Artykuł ala radio Erewań

Kolejny przykład dezinformacji w wykonaniu GW:

3.02.06, Gazeta Wyborcza publikuje sensacyjny materiał, który zajmuje 2/3
          drugiej strony dziennika ("Gazociąg Wassermanna")

* Przez dwa kilometry ciągnie się ulicami Krakowa żółta powyginana rura
          przytwierdzona taśmą klejącą do płotów, szop i słupów elektrycznych. Płynął nią
          gaz. Rurę powiesiła gazownia po interwencji ministra Wassermanna, który ma dom
          na niedogrzanym osiedlu. (…) Ustaliliśmy, że gazownia zdecydowała się na
          prowizorkę pointerwencji ministra koordynatora służb specjalnych Zbigniewa
          Wassermanna, którego dom stoi na Bielanach.

9.02.06, PAP podaje jak było na prawdę:

* Jak ustaliła prokuratura, prowizoryczny gazociąg zamontowano w nocy z 23
          na 24 stycznia. Tymczasem minister Wassermann interweniował w wojewódzkim
          sztabie kryzysowym 28 stycznia, ale w sprawie prądu. Interwencji ministra w
          sprawie gazu nie stwierdzono. (…) Do prokuratury dotarło w czwartek pismo
          radnych dzielnicy, podpisane przez 170 osób, reprezentujących - jak napisano -
          wszystkie domy na Bielanach, do których doprowadzono gaz (służący im m.in. do
          ogrzewania). W piśmie twierdzą oni, że - ich zdaniem - gazownia działała w
          stanie wyższej konieczności, ponieważ brak gazu w sieci przy temperaturze minus
          27 stopni mógł doprowadzić do zagrożenia ich życia i zdrowia. Radni piszą także,
          iż są oburzeni tym, że do sprawy włącza się ministra Wassermanna, który nie miał
          z nią związku.

[Edytuj]

"Sąsiedzi cieszą się z wyprowadzki Kaczyńskich"

"Nowy Dzień" z 2006-2-9 publikuje artykuł "Sąsiedzi cieszą się z wyprowadzki
          Kaczyńskich"[6]. Artykuł jest podręcznikowym przykładem tekstu propagandowego,
          pisanego według najlepszych wzorców dezinformacji opracowanych przez Wydział "D"
          KGB ZSRR.

Autorka Katarzyna Wójtowicz dwoi się i troi by przekonać czytelnika, że
          Kaczyńskich nie cierpią sąsiedzi. Na poparcie tych tez Wójtowicz przywołuje
          szokujące aspekty życia Kaczyńskich:

* sąsiadka Czerniawska zaprosiła ich oglądać małe kotki, a oni nie przyszli
          i dlatego cieszy się, że się wyprowadzili
          * sąsiadka Rachmielowska nigdy nie wypiła herbatki z Kaczyńską
          * Kaczyńscy ani razu nie pożyczyli szklanki cukru lub mąki od sąsiadów
          * piesek Kaczyńskich nie może się spokojnie wysikać, bo patrzą na niego
          ochroniarze BOR

W ten sposób Wójtowicz buduje atmosferę zgrozy i obrzydzenia. Wójtowicz stosuje
          także klasyczny środek z arsenału dezinformacji - uogólnienia:

* "Sąsiedzi cieszą się", tymczasem rzekomo mówi to tylko Czerniawska,
          * "Inne sąsiadki też nie wypiły herbatki", tymczasem powołuje się na to
          Rachmielowska.

Inny komentarz do tekstu Wójtowicz można znaleźć w publikacji Galba [7].
          • auto258374 Re: Dezinformacje gazety wybiórczej 23.02.06, 13:04
            > Autorka Katarzyna Wójtowicz dwoi się i troi by przekonać czytelnika, że
            > Kaczyńskich nie cierpią sąsiedzi. Na poparcie tych tez Wójtowicz przywołuje
            > szokujące aspekty życia Kaczyńskich:

Wiem, nie powinno się kopać leżącego. Uczcijmy Nowy Dzień minutą ciszy.
            Czytelnicy zagłosowali nogami i wbrew życzeniu Michnika nie chcieli czytać o tym
            jak wstrętne kaczorowskie borowiki podglądają pieski.
        • adas313 Re: Spisek Marsjan przeciw PiS 23.02.06, 13:25
          > 50% i dziwić się, że drepczemy za Słowacją.

A lada miesiąc prześcignie nas Rumunia.
    • chris12 Zamknąć media krytykujące partię PiS i prezydenta 23.02.06, 12:40
      Koniec z tą samowolą i swawolą dziennikarską ważącą się krytykować działania
      premiera, czcigodnych ministrów i nawet - braci!
      • kwiecien45 Za ryj pismaków! Trzymać krótko.Laurki niech piszą 23.02.06, 12:41
        • adas313 Albo do woja i na front do Iraku. 23.02.06, 13:29
          A do Wiadomości przesunąć Annę Sobeckę.
    • andiboz Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 12:46
      struve jest "kalejną" ofiarą fobii obcego kapitału.
    • zygfryd.okrutny Stalin, Lukaszenko,juszczenko 23.02.06, 13:00
      to plotki w porownaniu z tandemem totalitarystow polskich. Ale, Polacy to nie dzicz zza Buga, ze daje sie wziasc na smycz, bandzie narodowo-socjalistycznej
      czyli N.S.D.A.P - naroodowo-socjalistyczna-durnowato-antyeuropejska-pispolska.

Lichen, symbolem polskim, orzel polski, zdechl w bezrobociu i w czynszowej ruderze Mlawy i Kutna.
      • adas313 Sam popierałeś PiS! 23.02.06, 13:14
        Więc pretensje do siebie.
      • zygfryd.okrutny Licheniarzom, po prostu: NIE!!!! 23.02.06, 13:30
        zamach totalitaryzmu na demokracje w Polsce, przyjal juz wartosci bukinafaso, wyperfumowani neonazisci spod znaku bojowek rynsztoka endeckiego, od przeszlo 100 dni rzadzenia naszym pieknym krajem, nic nie robia tylko formuja rzad,
        ktory nie rzadzi, knowuja w Sejmie, ktory przypomina chlopska XIX wieczna karczme, szantazuja Parlemanet Europejski, szantazuja sasiadow. Szlachtkowie spod znaku brony i klonicy, po stu dniach rzadow , musza ogloscic
        swoja sromotna porazke. Coz to zrobili ci spod sierpa i mlotapopulistyczego hasla prawa i sprawiedliwosci?? Dbaja jak komunisci o swoje medilane kartoflane
        postacie, ktore w Europie wzbudzaja conajmniej wstret i zastanowienie, kogosmy do tej UE przyjeli. Nie chodzi tu o zdrowe demokratyczne pokolenie polskie, pielegnujace postawy obywatelskie, ale ultrakonserwatystow, odprawiajacych
        egzorczmy w licheniu, bergerowe i aparatczkow PZPR, jak lepper czy giertych. Gdziez to Polska wyladowalas, za Bialorusia i Ukraina, za Bukinafaso, kuba i libia? faszysci spod zanku polskiego NSDAP, porazili wszystkich w
        demokratycznym kraju Polsce, gdzie jest inteligencja?, gdzie studenci bijacy w pysk chamstwa i obsurantyzmu politycznyego? Michnik siedzial tylle lat w poslkim wiezieniu, przeciwko staliom-polskim, prezciwko cenzurze i kneblowi na pysk, chamstwu i nazistom, szykujacym atak an demoktatyczna Konstytucje, naszego , kochanego kraju.

Dalismy sie zredukaowac do koreii Polnocenj? Na ulice!! zamiast dbac o demokracje na bialorusi, zadbajmy u siebie!!

Precz z totalitaryzmem N.S.D.A.P!!!! Zwrocmy Polske demokracji i Europie!!!

Powiedz egzorcystom z Lichenia i srednowiecza: NIE!!!

• kwiecien45 Re: Licheniarzom, po prostu: NIE!!!! 23.02.06, 14:04
          Co ty masz co Lichienia?
          Prowokacją jest twój tekst.
          Podpuchą.
          Udajesz człowieka lewicy a piszesz jak "szalony kangur" z tego forum.
      • jedrunio Re: Stalin, Lukaszenko,juszczenko 23.02.06, 19:07
        zygfryd.okrutny napisał:

> to plotki w porownaniu z tandemem totalitarystow polskich. Ale, Polacy to nie d
        > zicz zza Buga, ze daje sie wziasc na smycz, bandzie narodowo-socjalistycznej
        > czyli N.S.D.A.P - naroodowo-socjalistyczna-durnowato-antyeuropejska-pispolska.
        >
        > Lichen, symbolem polskim, orzel polski, zdechl w bezrobociu i w czynszowej rude
        > rze Mlawy i Kutna.

Ta paralela PiSu i NSDAP jest wyjątkowo trafna!!!!!...uderzające
        podobieństwo!...miejmy nadzieję że nie skończy się tak samo...

MALI ŹLI BRZYDCY WASZ KONIEC JEST NIEUCHRONNY!!!
    • tadeuszx Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 13:12
      struve napisała:

Czyli w skrócie NOPM. Jak przejdą do mózgów, nawt skrótu nie trzeba będzie
      zmieniać! A swoją drogą: Hej! obrońcy wolności słowa: Tu też jesteście w gazecie
      i godzicie się na pewne ograniczenia!? No, no... ciekawe, ciekawe...
    • intermix.rozklady.jazdy Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 13:39
      O jasna ciasna :
      ale nam się szykuje PISkie życie !
      • uu1 Re: Narodowy ośrodek prześwietlania mediów 23.02.06, 13:47
        Już PISzczysz? :-)
    • mobileinmobili Re: Narodowy ośrodek prześwietlania rasy 23.02.06, 14:01
      narodowy osrodek poprawnego myslenia, narodowy osrodek eksterminacji ludzi o innych pogladach. Bo to sie wszystko tak zaczyna..ktos to spiewal, czy w Polacy nie przesadzacie??

-------
      Komunistyczny Front Odrodzenia
    • kosa811 Super - igrzyska mamy zapewnione, a co z chlebem? 23.02.06, 14:03
      Erdal Tekin of Colorado University.

"We find that unattractive individuals commit more crime in comparison to
      average looking ones."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka