Dodaj do ulubionych

Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyprawia

09.03.06, 15:04
? Obraża dziennikarzy, nie zna protokołu,wisząca ręka Merkel. A teraz zbiera żniwo własnych poglądów. Niestety reprezentuje mnie, a ja przecież nie jestem idiotką. Co mam teraz robić. Będę protestować, to nazwie mnie lesbijką a mam 60 lat i czworo wnucząt. Mam się wstydzić własnego kraju?
Obserwuj wątek
    • w11mil hm... 09.03.06, 15:05
      risza napisał(a):

> a ja przecież nie jestem idi otką.
      • bebe3 Re: hm... 09.03.06, 15:07
        Jestes głupia i należysz do łże elit!
        Nie martw się ja też:D
    • scoutek Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:07
      risza napisał(a):

risza nie martw sie, nie jestes sama
    • loppe Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:08
      Prezydent jest reprezentantem Narodu a nie szanownej pani....czas to zrozumieć
      • po_godzinach Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:09
        a ta pani to poza narodem?

ejże, loppe
        • loppe Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:10
          chyba żartujesz? naprawde nie czujesz? ta pani sobie życzy żeby reprezentant
          Narodu Polskiego skakał tak jak jej pasuje, z jej guścikami
          • po_godzinach Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:11
            a kto tego nie chce, aby prezydent zachowywał sie zgodnie z jego gustem, no
            kto? :)
            • loppe Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:11
              ten kto ma szacunek dla gustu Narodu, prawdziwy demokrata
              • po_godzinach Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:12
                myslisz, że jest jednolity "gust narodu"?
                • loppe Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:13
                  raczej Ty tak myślisz

jest wypadkowa gustów, a nie jednolity gust, wybory tę wypadkowa ustalają
                  • po_godzinach Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:18
                    Nie, ja tak nie myślę - wręcz przeciwnie.

"wybory tę wypadkowa ustalają"

czy więc tak samo mówiłes, gdy prezydentem był Kwasniewski - że to
                    demokratyczna wypadkowa gustów, która nalezy uszanować?

• loppe Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:21
                      to chyba jasne, Pan Prezydent Kwasniewski był wypadkową gustów Narodu Polskiego
                      i słodkim owocem Demokracji
                    • loppe Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:30
                      W uszanowaniu Demokracji, Urzędu Prezydenta i gustu Narodu Polskiego nie
                      przeszkadzało mi nigdy to że nie wygrał kandydat na którego w drugiej rundzie
                      bym głosował. To co obserwujemy na tym forum to egoistyczne wrzaski
                      rozkapryszonych g... nie mających za grosz szacunku dla gustu Narodu i
                      Demokracji, oraz Państwa.
                      • po_godzinach Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:37
                        niby tak - nie uwierzę jednak, że jest Ci kompletnie wszystko jedno, kim (i
                        jaki) jest prezydent państwa :)

... i że nie zżymałbyś się, gdyby Polacy wybrali - dajmy na to - takiego
                        Tymińskiego.
                        • loppe Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 17:02
                          Masz rację; chyba zamilkłbym z załamki na rok
                        • loppe Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 17:42
                          nb. Tymiński dostał niespotykane manto w drugiej rundzie od Mądrości Narodu
                          (coś tylko 20 kilka procent miał...) więc jak widzisz ...
              • scoutek Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:12
                chcialam niesmialo przypomniec, ze to nie caly Narod wybral Kaczynskiego na
                prezydenta
                tylko jego czesc
                i to niezbyt duza
                • loppe Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:15
                  mnie g...obchodzi ten stary argumencik z czasów liberum veto i rozbiorów
                  Polski, nie macie pojęcia o nowoczesnej demokracji (wzór anglosaski)
          • a.adas Loppe... 09.03.06, 15:14
            Wybacz, ale ja nie chcę by z MOJEGO prezydenta za granicą nieustannie
            wychodziły: nieufność, kompleksy przemieszane z poczuciem wyższości i
            misyjności, podlane dodatkowo zwykłą nieporadnością, czasem wręcz
            niegrzecznością oraz krajowymi fobiami. Wystarczająco dużo widziałem tego w
            ostatnich miesiacach w Polsce.

I zanim przyczepisz się słówka MÓJ. Każdy prezydent MOJEGO kraju, reprezentujacy
            ten kraj zagranicą, jest MOIM prezydentem, cokolwiek by robił, czy bym się miał
            za niego wstydzić, czy go chwalić. W sprawach wewnętrznych dopiero musi sobie na
            to zasłużyć.

I co z tego, że Kaczyński ma wiele racji i bardzo dobrze, ze przypomina Niemcom
            nie tak dawne wydarzenia (specjalnie nie piszą "polskie krzywdy"), jeśli
            "sprzedaje" to w nieelegancki, pieniacki sposób? I forma przesłania treść

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38153477&a=38161425
            • loppe Re: Loppe... 09.03.06, 15:16
              No ale co tę jęki nad "nieporadnością" pomogą Tobie albo Polsce? Impeachment
              chcesz zrobić na tle estetycznym? Nie lepiej poczekać, dac troche oddechu
              człowiekowi i ocenić po roku i po kadencji...
          • risza Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:18
            Myślę, że jesteś młodym człowiekiem i nie wiesz co to kinder sztuba. A na salonach świata to jest podstawa istnienia. Nie chcę by mnie reprezentował człowiek, którego zachowania są dalekie od tych zasad. I jeszcze ta reprezentacyjna postura...
      • paseo ten prezydent reprezentuje dokladnie 10 %.Tych 09.03.06, 15:11
        ktorzy na niego glosowali.Ale tym razem pojdziemy juz do wyborow wszyscy.
        • loppe Re: ten prezydent reprezentuje dokladnie 10 % 09.03.06, 15:12
          jestes warchołem a nie demokratą jesli uwazasz że mamy Polskę dzielnicową
          • a.adas Re: ten prezydent reprezentuje dokladnie 10 % 09.03.06, 15:15
            No, Polskę chyba nie, ale jak sam twierdzisz - Naród jak najbardziej dzielnicowy
            coś kręcisz;)
        • loppe Re: ten prezydent reprezentuje dokladnie 10 %.Tyc 09.03.06, 21:26
          a dlaczego mowisz to mi a nie autorce wątku:)))
      • kropek_oxford Prezydent reprezentantem narodu, a"narod ciemny" 09.03.06, 15:50
        Jak powiedzial Qrwa-Kurski:)))
        • apacz.apacz Ciemność ,widzę ciemność..... 09.03.06, 16:02
    • dandelion Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:27
      risza, zostałas wychowana w komuniżmie i podświadomie stałas sie klonem
      komuny.Przynajmniej obecny Prezydent nie pokazuje się publicznie pijany i nie
      odbekuje mu się w obecnosci kamer TV. Być może dlatego,że obecny Prezydent jest
      człowiekiem kulturalnym i wykształconym oraz profesorem uniwersytetu, a nie
      podszywanym magistrem. A wnuczków w swoich postach nie wspominaj, oszczędż im
      wstydu.
      • alexanderson Re: Prezydent jest reprezentacją narodu! 09.03.06, 20:09
        dandelion:
        Kaczor NIE JEST żadnym profesorem, i rzeczywiście, nie odbija mu się, bo głośno
        próbuje połknąć nadmiar śliny co dwa słowa. A co do kultury - to "Spieprzaj,
        dziadu!"
    • psychul Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:30
      Mówi się,że wyżej własnego przyrodzenia się nie podskoczy. Wałęsa przynajmniej ewoluował. Ten człowiek mimo własnej charyzmy potrafił się uczyć. A obecny prezydent we własnym mniemaniu jest genialny jak ropuch u Lewis Carolla.
      • dandelion Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 15:39
        PSUCHUL napisał > Mówi się,że wyżej własnego przyrodzenia się nie podskoczy.
        Wałęsa przynajmniej
        > ewoluował. Ten człowiek mimo własnej charyzmy potrafił się uczyć. A obecny
        prez
        > ydent we własnym mniemaniu jest genialny jak ropuch u Lewis Carolla.
    • indris Pomysł amerykański był taki: 09.03.06, 15:34
      Wykonywano nalepki na plecaki lub inne miejsca o nastepującej treści: "przykro
      mi, ze prezydent mojego kraju jest bałwanem. Nie głosowałem na niego"

Nota bene: szef państwa nigdy nie reprezentuje NARODU ale Państwo. A z narodu,
      to tylko tych, którzy na niego głosowali. Przeciez G. W. Bush nie reprezentuje
      Michaela Noore'a.
      • dr.krisk Słuszna uwaga. 09.03.06, 16:00
        Kaczyński mnie nie reprezentuje. Prezydent jest też urzędnikiem państwowym.
        Akceptując demokrację, zgadzam się aby tymczasowo Polską rządził bałwan. Ale z
        owym bałwanem nie mam nic wspólnego.
        A nie, mam. Lubię koty.
        • sierota.po.ud Re: Słuszna uwaga. Naszym preziem Olek komsomolec 09.03.06, 17:09
          dr.krisk napisał:

> Kaczyński mnie nie reprezentuje. Prezydent jest też urzędnikiem państwowym.
          > Akceptując demokrację, zgadzam się aby tymczasowo Polską rządził bałwan. Ale
          z
          > owym bałwanem nie mam nic wspólnego.
          > A nie, mam. Lubię koty.
    • nielubiegazety2 A skąd taki kategoryczny osąd .... 09.03.06, 15:35
      własnej osoby:

risza napisał(a):
      > ja przecież nie jestem idiotką.
      • risza Dzięki, że to podkreślasz.Kategoryczny osąd,że nie 09.03.06, 15:43
        jest się idiotą bardzo pomaga. Nie dotyczy to jednak osoby, która z racji ułomych wyborów mnie reprezentuje
        • w11mil wierzę że Ci pomaga 09.03.06, 15:46
          risza napisał(a):

> jest się idiotą bardzo pomaga.
          • risza Re: wierzę że Ci pomaga 09.03.06, 15:50
            w11mil napisała:

> risza napisał(a):
            >
            > > jest się idiotą bardzo pomaga.

Manipulacja typowa dla pisiaków
          • risza Re: wierzę że Ci pomaga 09.03.06, 15:51
            nie doczyta nie pomyśli jak waserman
            • piotr7777 Re: ktoś napisał 09.03.06, 16:42
              "obecny Prezydent jest
              człowiekiem kulturalnym i wykształconym "

Człowiekiem wykształocnym, który nie zna obcych języków.
              Człowiekiem kulturalnym, który nie podaje kobiecie ręki.
              Dodam też, że jest wysokim, przystojnym blondynem o nienagannej kondycji,
              znakomitej dykcji i otwartym na świat.
              Niestety postkomunistycnze miedia fałszują jego wizerunek.
              • risza Re: ktoś napisał 09.03.06, 16:46
                Buzi. Jeśli Cię nie brzydzi całowanie staruchy....
    • wladyslaw.studnicki Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 16:48
      risza napisał(a):

> ? Obraża dziennikarzy,

Gdzie, kiedy? Jeśli chodzi o tego Francuza, to on sam zachował się po chamsku
      wobec polskiej delegacji.

nie zna protokołu

Szef protokołu jest od znajomości protokołu, nie polityk.

,wisząca ręka Merkel.

Nie raz widziałem taką scenę, jakoś nigdy to nie powodowało skandalu, no chyba
      że media mają prikaz, żeby każde kichnięcie braci Kaczyńskich wykorzystać
      przeciw nim.

A teraz zbiera żn
      > iwo własnych poglądów.

Aha. Czyli Prezydent Rzeczpospolitej nie ma prawa do własnych poglądów. No cóż,
      demokracja po pedalsku.

Niestety reprezentuje mnie, a ja przecież nie jestem idi
      > otką.

Ale piszesz idiotyzmy. Kaczyńskiemu można zarzucić poważne błędy w polityce
      zagranicznej, ale ty potrafisz bełkotać o tym co nie ma znaczenia.

Co mam teraz robić.

Pomyśleć, zanim coś napiszesz.

Będę protestować, to nazwie mnie lesbijką a mam 60 la
      > t i czworo wnucząt. Mam się wstydzić własnego kraju?

I tak się wstydzisz, więc daruj sobie krokodyle łzy.
      • ddb2 Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 17:02
        Ja tez sie wstydze, ze taki ktos mnie reprezentuje. Z obrzydzeniem ogladam go w
        telewizji, ze wstydem slucham glupot, ktore wygaduje jego brat.
        I dochodze do wniosku, ze z calej tej ekipy najlepiej prezentuje sie kot.
      • risza Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 17:05
        Trudno wyczuć o co chodzi, gdy ma się do czynienia z trupem. Może w twoich czasach taki bałwan mógł być reprezentantem narodu, ale dzisiaj? Pojedzie do Tajlandii i go obśmieją albo zamkną za amfę w proszkach od Goździkowej. Mam prawo do wyrażania takich opini, tak jak ty. Tylko nie podpisuj się imieniem trupa, bo to klasyczny przykład tchórzostwa...:)))))
    • skin.polski Kwach vel Stolzman pijany do bagażnika wlazil 09.03.06, 17:04
      wtedy byleś z niego dumny...
      • risza Re: Kwach vel Stolzman pijany do bagażnika wlazil 09.03.06, 17:13
        skin.polski napisał:

> wtedy byleś z niego dumny...

Tak, bo potrafił w obcym języku powiedzieć gdzie go odtransportować
        • lauriane Re: Kwach vel Stolzman pijany do bagażnika wlazil 09.03.06, 17:32
          Hehe, skoro takie sa Twoje, dobra kobieto, kryteria kindersztuby to
          gratuluje....
          J.C.
          • risza Re: Kwach vel Stolzman pijany do bagażnika wlazil 09.03.06, 18:35
            Lepiej się tarzać w błocie z nieodmiennym kwa, kwa, kwa. A wystarczyłoby tylko Taxi
        • skin.polski Re: Kwach vel Stolzman pijany do bagażnika wlazil 09.03.06, 17:57
          za komuny jak ktos znal obce języki znaczy że byl szpiegiem
          • piotr7777 Re: Kwach vel Stolzman pijany do bagażnika wlazil 09.03.06, 18:02
            > za komuny jak ktos znal obce języki znaczy że byl szpiegiem
            Na przykład Karol Wojtyła, prawda?
    • lolowedzynski Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 18:41
      Nasz prezio jest raczej reprezentantem Rydzyka.
    • adam81w On jest reprezentantem Pisu a nie spoleczenstwa 09.03.06, 18:43
    • risza Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 19:33
      Daleka jestem od uogólniania, ale większa część postów jest polityczna. Czemu nikt z was nie potrafi powiedzieć, że ten garnitur źle leży? Czy trzeba odwołać się do Andersena /Nowe szaty króla/, żeby to zrozumieć? Oxford ma rację opluwając to wszystko. Myślę , Panie Kaczyński, że musi się Pan przyzwyczajć do upokorzeeń, geje i tak są delikatni. Nie wystarczy cytować JP II, trzeba go profesorze poczytać. Np. do poduszki
      • suczkakruczka Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 20:47
        taki etos panie waleczny w kategorii styropianowej, willowy niby, ppsesik jaki panie, ale to sie wszystko
        wzielo od tego, ze bracia dostawali zawsze wciry od kolegow na kwadracie a jak wiadomo traumatyczne
        doswiadczenia z dziecinstwa maja decydujacy wplyw na uksztaltowanie sie naszych zachowan
        spolecznych, ba duszy nawet.
    • emelem1 Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 20:54
      jest demokracja i został demokratycznie wybrany i jest nasz czy sie to komuś
      podoba czy nie
    • hulaj_dusza Re: Prezydent jest reprezentacją narodu??? 09.03.06, 22:26
      wiadomosci.onet.pl/1275403,12,item.html
    • tom481 Re: Prezydent jest reprezentacją narodu!Co on wyp 09.03.06, 23:17
      Czy ktoś nas od niego wreszcie uwolni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka