obseerwator 26.03.06, 21:22 prościej wytłumaczyć się juz nie da, dlaczego wyborów nie będzie serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3237995.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hrabia.m.c Re: Brawo Jasiu :) 26.03.06, 21:31 masz nadzieje ,że piskowe przyglupki to zrozumieją? ja wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil zgadłes - ni cholery nie rozumiem 26.03.06, 21:34 jesli PIS zły to niech go wyborcy obalą hrabia.m.c napisał: > masz nadzieje ,że piskowe przyglupki to zrozumieją? > ja wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: zgadłes - ni cholery nie rozumiem 26.03.06, 21:37 w11mil napisała: > jesli PIS zły to niech go wyborcy obalą Obalą, obalą. Ale pośpiech przy obalaniu jest złym doradcą, nawet jeśli chodzi o pół litra (jak mawiał nieodżałowany Marian Krzaklewski). Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 PiS jest zły... 26.03.06, 21:37 wyborcy go obalą prędzej czy później.... Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil to chyba lepiej predzej? 26.03.06, 21:39 abstrakt2003 napisał: > wyborcy go obalą prędzej czy później.... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: to chyba lepiej predzej? 26.03.06, 21:43 Niekoniecznie. Jak już obalać, to tak żeby wpadło pod próg wyborczy, a nie żeby miało 20% (ze 100 miejsc w Sejmie). Zwłaszcza zważywszy osobę prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil czyli wybory sa OK po warunkiem ze PIS przegra? 26.03.06, 21:44 ayran napisał: > Niekoniecznie. Jak już obalać, to tak żeby wpadło pod próg wyborczy, Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: czyli wybory sa OK po warunkiem ze PIS przegr 26.03.06, 21:47 Z grubsza o to chodzi wszystkim. PiS chce wyborów zaraz, bo póki co może uzbierać w miarę sporo głosów, natomiast w interesie PO jest, by wybory były później. PiS wie, ze PO wie a PO wie, że PiS wie. Odpowiedz Link Zgłoś
ra_v2 Re: czyli wybory sa OK po warunkiem ze PIS przegr 26.03.06, 22:44 PIS to realne zagrozenie dla tego kraju. Są w konstytucji zapisy które eliminują tego typu ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: zgadłes - ni cholery nie rozumiem 26.03.06, 21:39 w11mil napisała: > jesli PIS zły to niech go wyborcy obalą > > hrabia.m.c napisał: > > masz nadzieje ,że piskowe przyglupki to zrozumieją? > > ja wątpię. to niech pis do wyborów doprowadzi. tu jest przepis jak to zrobić serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3237995.html Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil wystarczy że to Sejm przeglosuje 26.03.06, 21:41 nie trzeba zadnych "przepisów" hrabia.m.c napisał: > tu jest przepis jak to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: wystarczy że to Sejm przeglosuje 26.03.06, 21:44 To niech pis przegłosuje:))))) jest przecież wiodącą silą:) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil ale dlaczego PO nie chce obalic PIs? 26.03.06, 21:45 hrabia.m.c napisał: > To niech pis przegłosuje:))))) > jest przecież wiodącą silą:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: ale dlaczego PO nie chce obalic PIs? 26.03.06, 21:49 a po co? wystarczy poczekać i pis sam sie utopi. przeczytaj ze zrozumieniem. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3237995.html Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil ale w miedzyczasie nie da sie kierowac krajem 26.03.06, 21:52 hrabia.m.c napisał: > wystarczy poczekać i pis sam sie utopi. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: ale w miedzyczasie nie da sie kierowac krajem 26.03.06, 21:54 To twierdzisz ,że ten Twoj ukochany pis nie potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil z "twardą opozycją" PO nie da rady! 26.03.06, 21:55 hrabia.m.c napisał: > To twierdzisz ,że ten Twoj ukochany pis nie potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: z "twardą opozycją" PO nie da rady! 26.03.06, 21:58 rozumiem ,że przyznałes rację:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil tak, ale Polski szkoda 26.03.06, 21:58 hrabia.m.c napisał: > rozumiem ,że przyznałes rację:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak to niech PiS zlozy dymisje :D 26.03.06, 23:24 jak z PO nie da rady :D Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: ale w miedzyczasie nie da sie kierowac krajem 26.03.06, 22:40 hrabia.m.c napisał: > To twierdzisz ,że ten Twoj ukochany pis nie potrafi? Tak wlasnie, PiS nie potrafi przeprowadzic reform dysponujac rzadem mniejszosciowym, tak to jest na calym swiecie, znasz moze odstepstwa od tej reguly? PO dysponujac rzadem mniejszosciowym bylaby w podobnej sytuacji, moze jednak latwiejszej, latwiej bowiem konserwowac zdobycze okraglego stolu, niz reformowac panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner On nie zgadywal. On wiedzial. Zreszta inni tez. 26.03.06, 21:39 w11mil napisała: > jesli PIS zły to niech go wyborcy obalą > > hrabia.m.c napisał: > > masz nadzieje ,że piskowe przyglupki to zrozumieją? > > ja wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 coz za pytanie!!! 26.03.06, 21:48 Najgorsza rzecza w wyborach jest to, ze nie wygrywa w nich Platforma. To wbrew istocie demokracji. Wybory bedziemy mieli wtedy, gdy sondaze pokaza, ze partia Klamliwego Donka (a raczej jego nastepcy) osiagnie wraz z SLD 70% glosow w sejmie. Co prawda do bezstresowego rzadzenia wystarczy 60%, ale platformersi nauczeni smutnym doswiadczeniem w sondaze nie bardzo wierza i dla bezpieczenstwa musza miec sondazowo 70%, aby znowu nie wyjsc na dudkow. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: coz za pytanie!!! 26.03.06, 21:50 nie - wyboru będą wtedy, jak mina 4 lata bo taka już jest zasada zapisana w konstytucji i szalony jareczek tego nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Jasiu jest jaki jest, ale potrafi czasem powiedzie 26.03.06, 21:39 prawde, co korzystnie odroznia go od Klamliwego Donka, ktory wykreca sie JOWami i w ogole kombinuje jak kon pod gore. Pamietam, ze wzbudzil kiedys spory poploch wsrod kolegow bez zenady przyznajac, ze stanal uklad miedzy UW a AWS, ktory przewidywal poparcie Balcerowicza na prezesa NBP w zamian za poparcie awuesowskiego budzetu przez UW. Teraz to sie chyba nazywa "korupcja polityczna" czy jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Zdobyl wreszcie punkt do stolka lidera PO :) 26.03.06, 21:44 Raczej jednak watpliwe, aby go wybrali na przewodniczaego PO w maju. :( Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum wyrazany tu dla p. Jasia zachwyt forumowych meneli 26.03.06, 22:45 potwierdza nasze spostrzezenia na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Ja forumowy menel, też popieram Jasia... 26.03.06, 23:23 i jestem z tego dumna:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ja forumowy menel, też popieram Jasia... 27.03.06, 00:25 basia.basia napisała: > i jestem z tego dumna:) ja też popieram i też jestem z tego dumna:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ja forumowy menel, też popieram Jasia... 27.03.06, 00:42 iza.bella.iza napisała: > basia.basia napisała: > > > i jestem z tego dumna:) > > ja też popieram i też jestem z tego dumna:) > > Ach, witaj, witaj menelko:))))))) To nie pierwszy raz kiedy mnie dziewczynki spostponowały:( Wg nich to ja jestem postkomunistka a może naet faszystka! Nie mogę pojąć co się nagle niektórym stało:( Byłam O`K jak "walczyłam" z SLD itd. i marzyłam, by władzę przejęła prawica i przejęła. Częśc tej prawicy coraz mniej mi się podoba a mnie wrogów przybywa:( Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Ja forumowy menel, też popieram Jasia... 27.03.06, 02:10 Nie od dzis jestesmy zoologiczne, nasz wybor, smiejemy sie i wcale nie cierpimy z tego powodu. Twojego nowego samookreslenia nie rozumiemy, ale przyjmujemy do wiadomosci. A odnoszac sie do dyskutowanej tu wypowiedzi Jasia Orfeusza, stwierdza on ni mniej ni wiecej: przeglosujcie sobie wotum zaufania, dostaniecie je jak bedzie trzeba to i od nas w tym jednym jedynym glosowaniu, bo w nastepnych pokazemy wam wala. I to jest caly geniusz tego polityka. Wiecej nie chce nam sie pisac, kto ciekawy znajdzie na naszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: a ty zalosny 27.03.06, 13:18 my.uczennice.vii.liceum napisała: > cokolwiek na temat? > Wam się nie chciało a jemu nie wolno? To jest żadna rozmowa kiedy zamiast argumentów używa się opisu wad rozmówcy oraz w ogóle nadużywa przymiotników. A menelami nazwałyście zwolenników PO, jestem więc menelką:( Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Szanowna Basiu, 27.03.06, 14:10 Twoje uogolnienia ida zbyt daleko. Wyrazilysmy nasze zdanie, ze istnieja w tym watku wypowiedzi forumowych meneli pelne zachwytu dla pana Jasia Orfeusza. (i to zanim tu zabralas glos) Nigdzie nie twierdzilysmy, ze wszyscy forumowi menele kochaja Jasia, ani ze jak ktos lubi JMWOR to jest menel, ani ze wszyscy zwolennicy PO to menele. Kwantyfikator szczegolowy i ogolny to dwie rozne sprawy, a implikacja nie musi byc tozsamoscia. W tym watku oprocz meneli wypowiadalysmy sie i na inne tematy zwiazane z panem Jasiem, prawdopodobnie nie zauwazylas. Oczywiscie nie mozemy Ci zabronic cierpienia za miliony i za pana Jasia nawet gdybysmy mialy byc tego cierpienia glownym powodem. Nie mozemy Ci rowniez ani zabronic, ani zmusic do merytorycznej obrony JMWOR. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: a ty zalosny 27.03.06, 13:44 > cokolwiek na temat? nie będę nobilitował tych bredni probą rzeczowej polemiki :] Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Brawo Jasiu :) 26.03.06, 21:46 Jak zwykle pan Rokita wyjasnil to jak trzeba i blyskotliwie , czy ciemny narod to zrozumie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jestem, jestem! 26.03.06, 21:51 jacekm22 napisał: > Czy konie mnie slysza ???? Rząd ma zaufanie wyborców; wotum zaufania od tego podejrzanego towarzystwa w Sejmie jest zupelnie niepotrzebne - ale to jest moje zdanie (p. Rokita moze miec swoje) Odpowiedz Link Zgłoś
ra_v2 Re: jestem, jestem! 26.03.06, 22:48 w11mil napisała: > jacekm22 napisał: > > Czy konie mnie slysza ???? > > Rząd ma zaufanie wyborców; > wotum zaufania od tego podejrzanego towarzystwa w Sejmie jest zupelnie > niepotrzebne - ale to jest moje zdanie (p. Rokita moze miec swoje) To prawda. Jak mawiał swego czasu Clint Eastwood, opinia jest jak dziura w d..pie kazdy ma własną. Pewien wloski dyktator też doszedł do władzy na fali niezadowolenia społecznego głosząc hasła walki z liberalizmem. O pewnym zachodnim dyktatorze tylko wspomnę (nerowowo powstrzymując rwącą się do góry rękę). Nikt wtedy sie nie spodziewał, że tamte wybory mogą doprowadzic do takich tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
vvojtek29 Re: Brawo Jasiu :) 26.03.06, 21:49 A ja ciągle nie rozumiem dlaczego skoro jest tak źle (vide Hiroszima) to ma być jeszcze gorzej, by niektórym partiom było lepiej (jakoś nie widzę w tym rozumowaniu dobra Polski). Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Brawo Jasiu :) 26.03.06, 22:03 już to tłumaczyłam ,ale specjalnie dla Ciebie jeszcze raz .W większości elektorat PiSu nie czyta nie ogląda nie słucha ,albo bardzo mało.Nie potrafią analizować i to co słyszą biorą DOSŁOWNIE .Mówi Jarek ,że to wina platformy to mówi prawdę,obiecał to spełni itp.Zwolennicy pisu szczególnie ci z prowincji czują sie rozczarowani transformacją,prosty lud chciał socjalizmu z ludzką twarzą.Więc wierzą Jarkowi,że to wszystkiemu winny UKŁAD.Dopiero jak się przekonają na własnej skórze zmienią zdanie w myśl przysłowia jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
vvojtek29 Re: Brawo Jasiu :) 26.03.06, 22:12 Czyli jeszcze raz - wszystkim ma być jeszcze gorzej, by niektórym "partyją" było lepiej? I co chcesz by ten wg Ciebie "ciemny lud" cierpiał trzy i pół roku? Przedziwne rozumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Brawo Jasiu :) 26.03.06, 22:30 skuteczne lekarstwa są najczęściej gorzkie i drogo kosztują:)) Odpowiedz Link Zgłoś
vvojtek29 Re: Brawo Jasiu :) 26.03.06, 22:41 Tylko dlaczego od 17 lat te lerarstwa są ciągle gorzkie, a poprawy stanu zdrowia coś złabo widać? Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Wreszcie z jajem i konkretnie! 26.03.06, 21:54 Brawo Rokita, z nimi trzeba dosłownie, prostymi słowami, konkretnie, wypunktowując ich brak logiki w działaniu. Brawo! Jak chcą igrzysk, to niech robią je sami, a nie przypomocy PO. Niech Kaczor Wielki rozpisuje sam wybory, po uzyskaniu braku wotum zaufania dla rządu Marcinkiewicza w Sejmie. A jak uzyska Kaziu Krzywousty poparcie, to niech dalej rządzi i się błaźni. koń Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil rzad Marcinkiewicza ma zaufanie Polaków 26.03.06, 21:55 kon_by_sie_usmial napisał: > braku wotum zaufania dla rządu Marcinkiewicza w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: rzad Marcinkiewicza ma zaufanie Polaków 26.03.06, 21:56 w11mil napisała: rzad Marcinkiewicza ma zaufanie Polaków to niech qrwa rządzi, a nie bredzi o przedterminowych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil PO uniemozliwia sprawne rzadzenie 26.03.06, 21:58 obseerwator napisał: > to niech qrwa rządzi, Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: PO uniemozliwia sprawne rzadzenie 26.03.06, 21:59 w jaki sposób ? jaki projekt ustawy zgłoszony przez PiS nie przeszedł ? czy krytyka to przeszkadzanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil racja, moze nieptrzebnie wierza zapowiedziom Tuska 26.03.06, 22:01 obseerwator napisał: > w jaki sposób ? jaki projekt ustawy zgłoszony przez PiS nie przeszedł ? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: PO uniemozliwia sprawne rzadzenie 26.03.06, 21:59 w11mil napisała: > obseerwator napisał: > > to niech qrwa rządzi, W jaki sposób 28% głosów w Sejmie miałoby uniemożłiwić sprawne rządzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil sa inne partie wrogie PIS 26.03.06, 22:02 ayran napisał: > W jaki sposób 28% głosów w Sejmie miałoby uniemożłiwić sprawne rządzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: sa inne partie wrogie PIS 26.03.06, 22:03 Są inne wrogie partie, ale winna jest PO? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil PO nie chce wyborów które moglyby zmienic 26.03.06, 22:05 te sytuację ayran napisał: > Są inne wrogie partie, ale winna jest PO? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: PO nie chce wyborów które moglyby zmienic 26.03.06, 22:14 w11mil napisała: > te sytuację PO nie chce wyborów, w których znowu będzie remis ze wskazaniem, bo i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: rzad Marcinkiewicza ma zaufanie Polaków 26.03.06, 21:56 To niech rządzi ,po c....wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil bo PO obiecuje ze bedzie przeszkadac 26.03.06, 21:57 hrabia.m.c napisał: > To niech rządzi ,po c....wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: bo PO obiecuje ze bedzie przeszkadac 26.03.06, 21:58 krytyka prawem opozycji w demokracji przynajmniej za PRL - u opozycji nie było w sejmie, za tym jareczek tęskni, ale to nie wróci (mam nadzieję) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil ale dobro Polski tez jest istotne 26.03.06, 21:59 obseerwator napisał: > krytyka prawem opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: ale dobro Polski tez jest istotne 26.03.06, 22:01 na czym konkretnie poelga "przeszkadzanie" w rządzeniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: ale dobro Polski tez jest istotne 26.03.06, 22:03 obseerwator napisał: > na czym konkretnie poelga "przeszkadzanie" w rządzeniu ? to moje subiektywne wrazenie po wypowiedziach liderów PO ale moze naprawde jest zupelnie inaczej i PO chce współpracy z PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: ale dobro Polski tez jest istotne 26.03.06, 22:06 na czym polega przeszkadzanie w dobrym rządzeniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: ale dobro Polski tez jest istotne 26.03.06, 22:11 obseerwator napisał: > na czym polega przeszkadzanie w dobrym rządzeniu ? np obstrukcja przy przeglosowywaniu ustaw - Tusk obiecal ze PO bedzie "twarda opozycja" Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: ale dobro Polski tez jest istotne 26.03.06, 22:17 znaczy się nie wolno mieć innego zdania na temat ustawy ? człowieku to IIIRP, a KRL-D Kim Dzong Ila ! prawem i obowiązkiem opozycji jest poddawanie rządu krytyce jesli kaczyńśki tego nie rozumie i paranoicznie czuje sioe skrzywdzony (zmuszając np własna matkę to robienia wycinanek z krytycznych tekstów nt kaczyńskiego) to niech sie wycofa z polityki ale to nie jest przeszkadzanie innaczej - czy krytyka SLD w porpzedniej kadencji przez PiS była przeszkadzaniem ? nie , wówczas była słusznym zachowaniem opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: ale dobro Polski tez jest istotne 26.03.06, 22:21 obseerwator napisał: > znaczy się nie wolno mieć innego zdania na temat ustawy ? wolno ale ustawa nie przejdzie i nici ze sprawnego rzadzenia Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: ale dobro Polski tez jest istotne 26.03.06, 22:25 to trzeba zrobic - trudne słowo - koalicję i pójść na - jeszcze trudniejsze słowo - kompromis rozumiem, że jaroslaw już przed wyborami - o czym sam mówił - nie widział możliwości porozumienia z lumpenliberałami z PO, OK to trzeba się porozumieć z komuchami z SO czy LPR czy obwiniasz Tuska także za to, że PiS nie zdobył 50% miejsc w sejmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil ciekawe co na to PO? 26.03.06, 22:33 obseerwator napisał: > to trzeba zrobic - trudne słowo - koalicję i pójść na - jeszcze trudniejsze > słowo - kompromis Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: ciekawe co na to PO? 26.03.06, 22:37 jarosław przed wyborami wiedział, że koalicji nie będzie - jego słowa sprzed kilku tygodni to może niech się dogaga z SO i LPR - czemu pakt stabilizacyjny jest dobry, a koalicja nie ? i znowu pytam, bo unikasz odpowiedzi czy obwiniasz Tuska także za to, że PiS nie zdobył 50% miejsc w sejmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil i Tusk sie obraził? 26.03.06, 22:39 obseerwator napisał: > jarosław przed wyborami wiedział, że koalicji nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: i Tusk sie obraził? 26.03.06, 22:42 nie - jarosław był niezdolny do budowania koalicji z PO i takie jest prawo zwyciężcy wyborów ale obowiązkiem zwycięzcy było budowanie z kim innym koalicji, by sprawnie rządzić i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jestes zwolennikem Leppera w rządzie? 26.03.06, 22:44 obseerwator napisał: > ale obowiązkiem zwycięzcy było budowanie z kim innym koalicji, Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: jestes zwolennikem Leppera w rządzie? 26.03.06, 22:48 nie ja wygrałem wybory i nie moje zmartwienie - szczerze : TAK jestem zwolennikiem Leppera w rządzie !!! własnie dlatego, by na kilkadziesiąt lat Polacy zapamiętali czym są rządy populistów. po rządach PiSu i SO długo żadna populistyczna partia nie wygra w tym kraju wyborów, bo tzw. "ciemny lud" na własnej - przepraszam - dupie zrozumie dlaczego "balcerowicz musi zostać" Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak dokladnie :] 27.03.06, 00:09 w11: PO mowi Ci przeciez otwarcie: tak, chcemy przejac wladze. Ale organizowanie wyborow w najblizszym mozliwym terminie NIEKONIECZNIE jest srodkiem przejecia tej wladzy! Wyobraz sobie, ze po wygranej SLD przy poprzednich wyborach (zgarneli cos ze 40%, nie?) PO zaczeli krytykowac Millera. Miller mowi - tydzien po wyborach - OK, to moze wniosek o samorozwiazanie poprzecie? Oczywiscie - PO by sie nie zgodzilo. Dlaczego? Bo nic by im to nie dalo. PO uwaza - ja sie zgadzam - ze bedzie duzo lepsza partia rzadzaca niz PiS. Ale zeby do tego doprowadzic trzeba wyborow wtedy, gdy sie preferencje wyborcow zmienia, a nie najwczesniej jak to mozliwe! A jezeli PiS twierdzi ze nie mozna rzadzic to niech sie poda do dymisji. Bo to jest jak blaganie o litosc: "aaaaaaaaaaa, nie mozemy rzadzic, rozwiazcie sie, zeby nam pomoc" :D Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: rzad Marcinkiewicza ma zaufanie Polaków 26.03.06, 21:57 To prawda. Zaufanie to jednakowoż spada i spadać będzie. Zrozumiałym jest, że na rękę PiS-owi sa wybory możliwie wcześnie, przy w miarę wysokim poparciu i dla rządu i dla PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Skoro ma zaufanie Polaków... 26.03.06, 22:02 w11mil napisała: > kon_by_sie_usmial napisał: > > braku wotum zaufania dla rządu Marcinkiewicza w Sejmie. Skoro ma zaufanie Polaków, to... o co chodzi??? koń Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa to znaczy ilu Polaków ufa rządowi? 26.03.06, 22:02 za PISem zagłosowało około 8 mln, ale to było pół roku temu... oglądając tę szopkę zwaną "rządami Marcinkiewicza" (kukiełki poruszanej przez Ojca i Większego Brata, ta liczba z pewnością się zmieniła; Polska to prawie 40 mln Więc ilu ufa obecnemu rządowi? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: to znaczy ilu Polaków ufa rządowi? 26.03.06, 22:08 seledynowa napisała: > Więc ilu ufa obecnemu rządowi? z ostatnich sondazy wynika ze wiekszosc; ale moze jest inaczej tak naprawde wybory byly by najlepszym testem Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: to znaczy ilu Polaków ufa rządowi? 26.03.06, 22:09 a stać nas na tak kosztowne testy??? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: to znaczy ilu Polaków ufa rządowi? 26.03.06, 22:09 test za 300 mln złotych ? tanie państwo znaczy się :) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil pozostawienie kraju w takim stanie bedzie drozsze 26.03.06, 22:13 obseerwator napisał: > test za 300 mln złotych ? tanie państwo znaczy się :) Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: pozostawienie kraju w takim stanie bedzie dro 26.03.06, 22:13 ale majowe wybory to właśnie kontynuowanie tej agonii Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil wyborcy nie obalą PIs? 26.03.06, 22:15 seledynowa napisała: > ale majowe wybory to właśnie kontynuowanie tej agonii Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: wyborcy nie obalą PIs? 26.03.06, 22:24 jeszcze nie na tyle mocno, żeby można było spokojnie zając się rządami a nie walką polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa świetnie! 26.03.06, 22:08 Obraziłabym się na PO, gdyby podjęto decyzję poparcia wniosku PISu. Musieliby być idiotami, żeby strzelać gola do włąsnej bramki. Po co wylewać tyle kasy w maju do szamba? Żeby znowu wpakować się w obstrukcję rządową? Żadnej pomocy dla Kaczyńskich! Jarosław śmie oczekiwać, że PO podłoży mu podusię pod pupsko, gdy przyjdzie mu gruchnąć o glebę za ten bałagan zamiast IV RP???? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil ale trzeba myslec tez o Polsce 26.03.06, 22:10 seledynowa napisała: > Musieliby być idiotami, żeby strzelać gola do włąsnej bramki. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial To w czym problem? 26.03.06, 22:12 Niech podadzą rząd do dymisji, a Prezydent niech rozpisze wybory? W czym jest problem??? Dlaczego tego nie chcą zrobić??? Łopatologicznie poproszę, jak krowie na miedzy. koń Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil bo rzad odpowiada Polakom 26.03.06, 22:14 dlaczego ma sie podawac do dymisji kon_by_sie_usmial napisał: > Niech podadzą rząd do dymisji, Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial To... 26.03.06, 22:18 ... niech rządzi! Skoro rząd odpowiada Polakom, to po co nowe wybory? Tym razem też łopatologicznie poproszę. koń Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil nie moze sprawnie rzadzic przy tak silnej opozycj 26.03.06, 22:20 w Sejmie kon_by_sie_usmial napisał: > ... niech rządzi! Skoro rząd odpowiada Polakom, to po co nowe wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial To... 26.03.06, 22:22 w11mil napisała: > w Sejmie > kon_by_sie_usmial napisał: > > ... niech rządzi! Skoro rząd odpowiada Polakom, to po co nowe wybory? ... niech podadzą rząd do dymisji i niech Sejm wybierze nowego premiera, może np. z PO? W czym jest rzeczywisty problem? koń Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil wola wyborcow i tego Sejmu moze sie róznic 26.03.06, 22:26 kon_by_sie_usmial napisał: > niech Sejm wybierze nowego premiera, Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa a niech sie różnią ;-) 26.03.06, 22:30 naród wybiera Sejm; ale nie rząd - to funkcja posłów Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil posłowie moga nie odpowiadac narodowi 26.03.06, 22:33 seledynowa napisała: > naród wybiera Sejm; > ale nie rząd - to funkcja posłów Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa oczywiście! 26.03.06, 22:39 nie odpowiadają mi posłowie wybrani przez fanów np. Samoobrony, ale na tym polega demokracja, że w pełni akceptuję ich obecność w Sejmie - bo sa wybrańcami swoich wyobrców - ludzi o innych poglądach Natomiast nie akceptuję łamania prawa przez posłów, uzurpowania sobie większych praw niż im przysługują i naruszania mojej wolności -a to sa grzechy posłów PISu, LPR Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jakies konkrety? 26.03.06, 22:40 seledynowa napisała: > Natomiast nie akceptuję łamania prawa przez posłów, uzurpowania sobie większych> praw niż im przysługują i naruszania mojej wolności -a to sa grzechy posłów > PISu, LPR Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: jakies konkrety? 26.03.06, 22:53 ustawa o mediach działalność pani Kruk afera z Owsiakiem narzucanie światopoglądu katolickiego (nietolerancja dla gejów, oceny z religii itp.) ...to sa awantury z ostatniego tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial A gdy proporcje będą takie same to... 26.03.06, 22:32 w11mil napisała: > kon_by_sie_usmial napisał: > > niech Sejm wybierze nowego premiera, ... zaproponujesz kolejne, trzecie wybory? No zlituj się. Czy naprawdę myślisz, że te wybory cokolwiek by zmieniły??? A chcesz fundować loterię za kilkaset milionów? koń Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: bo rzad odpowiada Polakom 26.03.06, 22:18 rząd ma być sprawny a nie się podobać; sondaże to niepewna podstawa (ostatnie wybory tego dowodzą) przekonania o kompetencji rządu; jesli sami rządzący twuerdzą, ze rządzić nie mogą to jest najlepszy dowód na ich niesprawność Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia To w czym problem? A w tym... 26.03.06, 23:35 kon_by_sie_usmial napisał: > Niech podadzą rząd do dymisji, a Prezydent niech rozpisze wybory? W czym jest p > roblem??? Dlaczego tego nie chcą zrobić??? > > Łopatologicznie poproszę, jak krowie na miedzy. > > koń Moim (skromnym) zdaniem PiS nigdy przenigdy nie zgodzi się na podawanie Marcinkiewicza pod werdykt Sejmu (wotum), ponieważ żeby Marcinkiewicz NIE DOSTAŁ WOTUM ZAUFANIA (co umożliwiłoby wybory) PIS MUSIAŁBY GŁOSOWAĆ PRZECIW WŁASNEMU RZĄDOWI! Marcinkiewicz jest osobą popularną, lubianą itd. (dobrze chłopu z gęby patrzy) i ludzie nie zrozumieliby dlaczego przeciw ich ulubionemu premierowi głosuje jego partia i pewnikiem doszliby do wniosku, że Jarek to jednak oszołom jest:) I to byłby koniec Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: ale trzeba myslec tez o Polsce 26.03.06, 22:13 żeby nie być gołoslownym forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39233643&a=39235947 pytma więc jeszcze raz : jak PO "uniemożliwia" PiSowi sprawne rządzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: ale trzeba myslec tez o Polsce 26.03.06, 22:17 obseerwator napisał: > pytma więc jeszcze raz : jak PO "uniemożliwia" PiSowi sprawne rządzenie ? z wypowiedzi liderów PO wniskuję ze tak będzie - ale to tylko moje wrazenie dowodów na to nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: ale trzeba myslec tez o Polsce 26.03.06, 22:19 czyli wycofujesz się ze stwierdzenia, że PO uniemożliwia PiSowi sprawne wybory - no to po co przedterminowe wybory, skoro PO nie "uniemożliwia" sprawengo rządzenia. niech kaziu rządzi (w zasadzie niech jarek rządzi) albo niech się poda do dymisji,skoro go rządzenie przerasta Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: ale trzeba myslec tez o Polsce 26.03.06, 22:13 w/g Ciebie myśłeć o Polsce to urządzać kolejne wybory za kilkaset milionów, gdy wynik jest przewidywalny - tzn. "nic nowego"??? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil nie wierzysz w PO? 26.03.06, 22:18 seledynowa napisała: > wynik jest przewidywalny - tzn. "nic nowego"??? Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Ja Ci odpowiem 26.03.06, 22:20 w11mil napisała: > seledynowa napisała: > > > wynik jest przewidywalny - tzn. "nic nowego"??? W PO wierzę, ale nie wierzę w wyborców, którzy są tak mocno spolaryzowani tymi waśniami, że nie ma szans przy obecnej ordynacji wyborczej by wynik był inny od obecnego. I wybory niczego tutaj nie zmienią. koń Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa :-))))))))))) 26.03.06, 22:23 z ust, a raczej spod palców mi to wyjąłeś! Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Usta :) :) :) 26.03.06, 22:24 Do ust wolę wkładać, a nie z nich wyjmować, hehehee :) :) ;) Mam nadzieję, że nie obraziłem :) ukłoniki najniższe koń Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil moze dac szanse wyborcom 26.03.06, 22:23 sporo sie w miedzyczasie wyjasnilo kon_by_sie_usmial napisał: > W PO wierzę, ale nie wierzę w wyborców, moim zdaniem wyborcy sa wazniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: moze dac szanse wyborcom 26.03.06, 22:28 wyjasniło??? może TU na forum, ale w terenie ludzie nie kumają jeszcze o co chodzi - z jednej strony manipulują media, z drugiej Jarosław i jego pinczerki, a na dodastek cyrki z Samoobroną, Radiem Maryja, Madzią Buczek i Owsiakiem; PIS nie ma czasu - oni wiedza, ze ludzie w końcu pokumają kto jest sprawca bałaganu.... Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil po czyjej stronie są media? 26.03.06, 22:32 seledynowa napisała: > jednej strony manipulują media, Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Po żadnej... 26.03.06, 22:35 w11mil napisała: > seledynowa napisała: > > > jednej strony manipulują media, ... bo wbrew temu co próbują zasugerować Kaczyńscy, media są wolne. Przynajmniej w zdecydowanej większości. Wybacz, ale za poważny jestem by uwierzyć, że KAŻDY dziennikarz podlega manipulacji. Zbyt dobrze znam to środowisko by wiedzieć że zdecydowana większość z nich nie pozwoliłaby sobie na jakąkolwiek manipulacją wobec nich samych. Z ich natury to wynika, by być przekornymi. koń Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil koń by sie usmial 26.03.06, 22:41 kon_by_sie_usmial napisał: > Z ich natury to wynika, by być przekornymi. > Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial No stary, wyprali Ci móżdżek, nie ma co :) 27.03.06, 00:03 Jedyne obiektywne media to Radio Maryja i TV Trwam :) Jak to kościelna indoktrynacja robi wodę z mózgu. A Marks mówił: wiara to opium dla ludu. koń Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: moze dac szanse wyborcom 26.03.06, 22:28 a jesli będzie znów taki sam rozkład głosów - to co kolejne wybory już na jesień czy dopiero na wiosnę 2007? Odpowiedz Link Zgłoś
vvojtek29 Re: moze dac szanse wyborcom 26.03.06, 22:31 Przecież zaproponowano inną ordynację, która doprowadziła by do wyłonienia jednego zwycięzkiego obozu - może nawet PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Stary, cóż za brak logiki i konsekwencji! 26.03.06, 22:30 w11mil napisała: > sporo sie w miedzyczasie wyjasnilo > > kon_by_sie_usmial napisał: > > W PO wierzę, ale nie wierzę w wyborców, > > moim zdaniem wyborcy sa wazniejsi Chcesz dawać szansę za kilkaset milionów, podczas gdy wiadomo że wyniki wyborów będą podobne i żadna z partii nie będzie w stanie rządzić samodzielnie, a ugrupowania które wejdą do Sejmu będą stanowiły prawdopodobnie podobną większość??? Czy Ty napawdę myślisz, że PiS dostanie 51% głosów??? Zejdź na ziemię. Nawet wizyta papieża nie pomogłaby uzyskać takiego wyniku, mimo że Kaczyńskim tak się wydaje i na to liczą. To pobożne życzenia. koń Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil inters PIS nie jest wazny 26.03.06, 22:36 wazne aby skład Sejmu umozliwil sprawne rzadzenie kon_by_sie_usmial napisał: > Czy Ty napawdę myślisz, że PiS dostanie 51% głosów??? Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial A może... 26.03.06, 23:16 w11mil napisała: > wazne aby skład Sejmu umozliwil sprawne rzadzenie > > kon_by_sie_usmial napisał: > > Czy Ty napawdę myślisz, że PiS dostanie 51% głosów??? ... to skład Sejmu jest właściwy, tylko nie właściwy jest rząd? Brałeś taką opcję pod uwagę? koń Odpowiedz Link Zgłoś
jackmal Re: moze dac szanse wyborcom 26.03.06, 22:31 O tak wyborcy są wżniejsi, w 93 wybrali postkomunę, w 2001 wybrali postkomunę, dwa razy wybrali Kwacha. Inni wyborcy w kraju obok kiedyś zupełnie legalnie wybrali Łukaszenkę. W argentynie ważniejsi wyborcy tak długo wybierali populistów, aż załatwili kwitnący kiedyś gospodarczo kraj. W Niemczech i Francji wyborcy nie chcą dopuścić do niezbędnych reform. A ponieważ pognanie wyborców, czyli dyktatura nie jest dobrym pomysłem, czasami trzeba , żeby im się trochę woda do uszu nalała. Dlatego wyborów teraz nie będzie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil zapędy dyktatorskie? nieładnie! 26.03.06, 22:38 jackmal napisał: > czasami trzeba , żeby im się trochę > woda do uszu nalała. Dlatego wyborów teraz nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa nie po tej stronie ;-) 26.03.06, 22:47 obrona przed dyktaturą może przybierac charakter nawet dość agresywny, ale to zawsze jest OBRONA Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: nie wierzysz w PO? 26.03.06, 22:22 w PO wierzę! ale nie wierzę w ...mądrość wyborców ;-) myślę, że wyniki wyborów majowych bedą porównywalne z poprzednimi - może nawet z większą korzyscią dla PO, dlatego potrzeba czasu, aby wyborcy zrozumieli, że PIS sobie nie radzi lub otwartego przyznania się PISu do ..klęski Odpowiedz Link Zgłoś
vvojtek29 Re: nie wierzysz w PO? 26.03.06, 22:25 seledynowa napisała: > w PO wierzę! > ale nie wierzę w ...mądrość wyborców ;-) Czyli mówisz, że wg Ciebie "ciemny lud tego nie kupi" To po co Ci demokracja kiedy Ty wiesz z góry co jest lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa żeby było demokratycznie 26.03.06, 22:35 to lud musi ciut pomyśleć, a nie pozwalać nabierać się na obietnice PISu i demagogię Rydzyka; jestem za tym, żeby dać narodowi czasu na to myślenie, na wyjście z oszołomienia po wyskokach polityków z PISu, Samoobrony i LPRu Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil wolalbym aby mnie (lud) nie pouczano 26.03.06, 22:37 seledynowa napisała: > to lud musi ciut pomyśleć, Odpowiedz Link Zgłoś
jackmal Re: wolalbym aby mnie (lud) nie pouczano 26.03.06, 22:40 To wiadomo, że elektorat PiSSu nie garnie się do wiedzy. Dlatego trzeba go nieco potresować. Pawłowem go! Nie będzie kiełbaski - innaczej zagłosuje. Trnowaliśmy to już za MIillera. Nie było gruszek - wybrali Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jestes zwolennikem PO? 26.03.06, 22:46 jackmal napisał: > . Dlatego trzeba go nieco potresować. Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa :-))))))) 26.03.06, 22:45 przecież nikt nie zmusi cie do myślenia! ale można zmusić polityków do wiekszego szacunku wobec wyborców; dlatego ja się nie zgadzam na to by nieudolna partia rządząca stawiała warunki zmniejszające ból ich porażki,jednocześnie niekorzystne dla innych Odpowiedz Link Zgłoś
vvojtek29 Re: żeby było demokratycznie 26.03.06, 22:39 Czyli do tej pory lud poznał się tylko na wspomnianych niżej ROAD, UD, UW i PDpl? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil " w PO wierzę! ale nie wierzę w mądrość wyborców" 26.03.06, 22:30 z całym szacunkiem dla p. Rokity i Tuska - pozostanę zwolennikiem demokracji seledynowa napisała: > w PO wierzę! > ale nie wierzę w ...mądrość wyborców ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jackmal Re: " w PO wierzę! ale nie wierzę w mądrość wybor 26.03.06, 22:35 A nie uważasz,że demokracja to nie tylko przyjemność zdobycia władzy, ale także obowiązki, czyli trud rządzenia? Czego PiSS chce uniknąć jak diabeł święconej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
vvojtek29 Re: nie wierzysz w PO? 26.03.06, 22:34 A i przypomniała mi się dziwnym trafem nieboszczka ROAD, UD, UW czy jak tam się ostatnio nazywała PDpl? Podobny stosunek do wyborców - społeczeństwo jeszcze nie dorosło? Po tylu latach indokrynacji - trzeba zmienić nauczycieli? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator do w11mil - kilka pytań 26.03.06, 22:45 zadam kilka pytań jeszcze raz, bo na nie niestety nie dostałem odpowiedzi : Re: moze dac szanse wyborcom obseerwator 26.03.06, 22:28 + odpowiedz a jesli będzie znów taki sam rozkład głosów - to co kolejne wybory już na jesień czy dopiero na wiosnę 2007? • Re: ale trzeba myslec tez o Polsce obseerwator 26.03.06, 22:19 + odpowiedz czyli wycofujesz się ze stwierdzenia, że PO uniemożliwia PiSowi sprawne wybory - no to po co przedterminowe wybory, skoro PO nie "uniemożliwia" sprawengo rządzenia. niech kaziu rządzi (w zasadzie niech jarek rządzi) albo niech się poda do dymisji,skoro go rządzenie przerasta Re: ale dobro Polski tez jest istotne obseerwator 26.03.06, 22:25 + odpowiedz to trzeba zrobic - trudne słowo - koalicję i pójść na - jeszcze trudniejsze słowo - kompromis rozumiem, że jaroslaw już przed wyborami - o czym sam mówił - nie widział możliwości porozumienia z lumpenliberałami z PO, OK to trzeba się porozumieć z komuchami z SO czy LPR czy obwiniasz Tuska także za to, że PiS nie zdobył 50% miejsc w sejmie ? • Re: ale dobro Polski tez jest istotne obseerwator 26.03.06, 22:17 + odpowiedz znaczy się nie wolno mieć innego zdania na temat ustawy ? człowieku to IIIRP, a KRL-D Kim Dzong Ila ! prawem i obowiązkiem opozycji jest poddawanie rządu krytyce jesli kaczyńśki tego nie rozumie i paranoicznie czuje sioe skrzywdzony (zmuszając np własna matkę to robienia wycinanek z krytycznych tekstów nt kaczyńskiego) to niech sie wycofa z polityki ale to nie jest przeszkadzanie innaczej - czy krytyka SLD w porpzedniej kadencji przez PiS była przeszkadzaniem ? nie , wówczas była słusznym zachowaniem opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil sorry nie wyrabiam sie 26.03.06, 22:53 obseerwator napisał: > a jesli będzie znów taki sam rozkład głosów - to co kolejne wybory już na > jesień czy dopiero na wiosnę 2007? wierze ze wyborcy w miedzyczasie przejrzeli na oczy > czyli wycofujesz się ze stwierdzenia, że PO uniemożliwia PiSowi sprawne >wybory > no to po co przedterminowe wybory, skoro PO nie "uniemożliwia" sprawengo > rządzenia. moim zdaniem uniemozliwia > niech kaziu rządzi (w zasadzie niech jarek rządzi) albo niech się poda do > dymisji,skoro go rządzenie przerasta skad pomusl ze przerasta? jedyny problem to "twarda opozycja" PO i wybory to moga rozwiazac > to trzeba zrobic - trudne słowo - koalicję i pójść na - jeszcze trudniejsze > słowo - kompromis PO powinno wyjsc z ta propozycja > > rozumiem, że jaroslaw już przed wyborami - o czym sam mówił - nie widział > możliwości porozumienia z lumpenliberałami z PO, OK pewnie w głebi duszy wierzył -potem to gorycz przmwiala porzez niego > to trzeba się porozumieć z komuchami z SO czy LPR to bardzo niedobre rozwiazanie > czy obwiniasz Tuska także za to, że PiS nie zdobył 50% miejsc w sejmie ? alez skąd! > znaczy się nie wolno mieć innego zdania na temat ustawy ? wolno > prawem i obowiązkiem opozycji jest poddawanie rządu krytyce oczywiscie > jesli kaczyńśki tego nie rozumie i paranoicznie czuje sioe skrzywdzony > (zmuszając np własna matkę to robienia wycinanek z krytycznych tekstów nt > kaczyńskiego) to niech sie wycofa z polityki > ale to nie jest przeszkadzanie nie znam tak blisko Kaczora > innaczej - czy krytyka SLD w porpzedniej kadencji przez PiS była > przeszkadzaniem ? nie , wówczas była słusznym zachowaniem opozycji SLD to nie przeszkadzało Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: sorry nie wyrabiam sie 26.03.06, 22:57 I tak dużo lepiej sobie radzisz niż większość ważniaków z wysokiej polityki na dywaniku np. u Moniki Olejnik :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator odpowiem wielkimi literami - żeby było czytelnie- 26.03.06, 23:05 co nie znaczy, że krzyczę :) w11mil napisała: > obseerwator napisał: > > > > a jesli będzie znów taki sam rozkład głosów - to co kolejne wybory już na > > > jesień czy dopiero na wiosnę 2007? > > wierze ze wyborcy w miedzyczasie przejrzeli na oczy JESZCZE NIE TERAZ - DO KOŃCA PRZEJRZĄ NA OCZY JESIENIĄ 2009 PO 4 LATACH RZĄDÓW PIS > > > > czyli wycofujesz się ze stwierdzenia, że PO uniemożliwia PiSowi sprawne > >wybory > > no to po co przedterminowe wybory, skoro PO nie "uniemożliwia" sprawengo > > rządzenia. > moim zdaniem uniemozliwia > > > > niech kaziu rządzi (w zasadzie niech jarek rządzi) albo niech się poda do > > > dymisji,skoro go rządzenie przerasta > > skad pomusl ze przerasta? jedyny problem to "twarda opozycja" PO i wybory to > moga rozwiazac PRZERASTA, BO CHCE WYBORÓW (W ZASADZIE TO MÓWI ŻE CHCE), BA CZYM POLEGA TWARDOŚĆ OPOZYCJI, NA KRYTYCE RZĄDU, JAK JEST LESZCZEM I BOI SIĘ KRYTYKI TO NIECH WRACA DO GORZOWA A JAK W SZKOLE W KIBLU JEGO UCZNIOWIE PISZĄ NA ŚCIANIE MARCINKIEWICZ HÓJ TO, CO TEŻ Z NERWÓW NIE BĘDZIE JUZ CHCIAŁ BYĆ NAUCZYCIELEM? > > to trzeba zrobic - trudne słowo - koalicję i pójść na - jeszcze trudniejs > ze > > słowo - kompromis > > PO powinno wyjsc z ta propozycja PO NIE WYGRAŁO WYBORÓW, TO PIS JE WYGRAŁ, CO NIE ZNACZY, ŻE WYGRAŁ BEZWZLĘDNĄ ILOŚCIA GŁOSÓW I NIE MUSI SIĘ Z NIKIM LICZYĆ > > rozumiem, że jaroslaw już przed wyborami - o czym sam mówił - nie widział > > > możliwości porozumienia z lumpenliberałami z PO, OK > > pewnie w głebi duszy wierzył -potem to gorycz przmwiala porzez niego NIE WIEM W CO WIERZYŁ, WIEM I T Y TEŻ WIESZ CO MÓWIŁ > > > to trzeba się porozumieć z komuchami z SO czy LPR > > to bardzo niedobre rozwiazanie NIEPRAWDA, TO DOBRE ROZWIĄZANIE DLA POLSKI - BOLESNA ALE NIEZBĘDNA EDUKACJA DLA POLAKÓW > > czy obwiniasz Tuska także za to, że PiS nie zdobył 50% miejsc w sejmie ? > > alez skąd! TO DOBRZE BO MYŚLALEM, ŻE ZA TO PO TEŻ ODPOWIADA > > > znaczy się nie wolno mieć innego zdania na temat ustawy ? > wolno > > > > prawem i obowiązkiem opozycji jest poddawanie rządu krytyce > oczywiscie > > > > jesli kaczyńśki tego nie rozumie i paranoicznie czuje sioe skrzywdzony > > (zmuszając np własna matkę to robienia wycinanek z krytycznych tekstów nt > > > kaczyńskiego) to niech sie wycofa z polityki > > ale to nie jest przeszkadzanie > > nie znam tak blisko Kaczora TO SKRZYWDZONE EGO KACZORA UNIEMOŻLIWIŁO TAK NAPRAWDĘ KOALICJE PO/PIS, MYŚLĘ , ŻE WIELU POSŁOW PIS (TYCH Z TYLNYCH ŁAWEK) NAPRAWDĘ CHCIAŁO KOALICJI, ALE TERAZ JEST ZA PÓXNO - JARECZEK NIE CHCIAŁ, NIECH SIĘ MARTWI, ALBO NIECH ODDA WŁADZE W PIS A TEKST, ŻE WSZYSTKIEMU WINNE JEST JUŻ PO PROSTU NUDNY > > > innaczej - czy krytyka SLD w porpzedniej kadencji przez PiS była > > przeszkadzaniem ? nie , wówczas była słusznym zachowaniem opozycji > > SLD to nie przeszkadzało NO WIDZISZ W KOŃCU ROZUMIESZ, BYŁA TWARDA OPOZYCJA, A USTAWY PRZECHODZIŁY, NA TYM POLEGA DEMOKRACJA, JEDEN RZĄDZI, DRUGI GO KRYTYKUJE KRYTYKA JEST PRAWEM OPOZYCJI Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil odpowiem małym literami 27.03.06, 14:28 obseerwator napisał: > JESZCZE NIE TERAZ - DO KOŃCA PRZEJRZĄ NA OCZY JESIENIĄ 2009 PO 4 LATACH >RZĄDÓW PIS Polsce nie wyjdzie na zdrowie 4 lata obstrukcji parlamentarnej ( tak rozumiem zapowiedzi PO o "twardej opozycji") > PRZERASTA, BO CHCE WYBORÓW (W ZASADZIE TO MÓWI ŻE CHCE), BA CZYM POLEGA > TWARDOŚĆ OPOZYCJI, NA KRYTYCE RZĄDU, JAK JEST LESZCZEM I BOI SIĘ KRYTYKI TO > NIECH WRACA DO GORZOWA istnieje obawa ze PO i inne partie beda blokowac inicjatywy rzadu w Sejmie > A JAK W SZKOLE W KIBLU JEGO UCZNIOWIE PISZĄ NA ŚCIANIE MARCINKIEWICZ HÓJ najlepiej aby wyborcy zdecydowali czy tacy "uczniowie" powinni byc w Sejmie > PO NIE WYGRAŁO WYBORÓW, TO PIS JE WYGRAŁ, CO NIE ZNACZY, ŻE WYGRAŁ BEZWZLĘDNĄ > ILOŚCIA GŁOSÓW I NIE MUSI SIĘ Z NIKIM LICZYĆ PIS zaprosil PO do koalicji ale nic z tego nie wyszlo; mozna szukac winnych ale moim zdaniem lepiej szukac rozwiazania - wg. mnie są nim wybory > NIE WIEM W CO WIERZYŁ, WIEM I T Y TEŻ WIESZ CO MÓWIŁ Kaczor winien, OK; to niech wyborcy go ukarają i ukrócą jego władzę > NIEPRAWDA, TO DOBRE ROZWIĄZANIE DLA POLSKI - BOLESNA ALE NIEZBĘDNA >EDUKACJA .DLA POLAKÓW co ty tak nie lubisz tych Polaków- prosciej jest wyeliminowac awanturnikow z Sejmu poprzez nowe wybory > TO SKRZYWDZONE EGO KACZORA UNIEMOŻLIWIŁO TAK NAPRAWDĘ KOALICJE PO/PIS,MYŚLĘ, > ŻE WIELU POSŁOW PIS (TYCH Z TYLNYCH ŁAWEK) NAPRAWDĘ CHCIAŁO KOALICJI, ALE >TERAZ JEST ZA PÓXNO Tusk sie obraził? > JARECZEK NIE CHCIAŁ, NIECH SIĘ MARTWI, ALBO NIECH ODDA WŁADZE W > PIS a to juz niech sami Pisowcy zadecydują > > SLD to nie przeszkadzało > NO WIDZISZ W KOŃCU ROZUMIESZ, BYŁA TWARDA OPOZYCJA, A USTAWY PRZECHODZIŁY, NA > TYM POLEGA DEMOKRACJA, JEDEN RZĄDZI, DRUGI GO KRYTYKUJE nie jestem zadowolony z efektów rzadów SLD > KRYTYKA JEST PRAWEM OPOZYCJI ale jesli to bedzie "twarda opozycja" która moim zdaniem sprowadzi sie do blokowania inicjatyw ustawodawczych rzadu? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Wierzę w wyborców:) 26.03.06, 23:48 seledynowa napisała: > w PO wierzę! > ale nie wierzę w ...mądrość wyborców ;-) > Warto pamiętać, że ordynacja proporcjonalna jest w pewnym sensie oszustwem, czego wyborcy nie są świadomi. Po drugie ta właśnie ordynacja sprawia, że począwszy od pierwszych wolnych wyborów WSZYSTKIE RZĄDY BYŁY KOALICYJNE! Bo tak to cholerstwo działa i wyborcy nic na to poradzić nie mogą. Traktowani są przez posłów (to oni mieli szansę opracować dobrą ordynację a tylko ją ciągle poprawiali i zepsuli całkiem) jak owce czy nawet jak "ciemny lud". Ta ordynacja dopuszcza do tego, że posłami są przestępcy!!! > myślę, że wyniki wyborów majowych bedą porównywalne z poprzednimi - może nawet > z większą korzyscią dla PO, > dlatego potrzeba czasu, aby wyborcy zrozumieli, że PIS sobie nie radzi lub > otwartego przyznania się PISu do ..klęski Zgoda w 80% a te 20% to dlatego, że jest szansa na zmianę ordynacji, jeśli się PO uprze i będzie uprawiać odpowiednią propagandę czyli tłumaczyć w prostych słowach ludziom na czym polega oszustwo i dlaczego JOW są lepsze (napływ nowych ludzi, koniec z listami partyjnymi, stabilne, większościowe rządy, itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: Wierzę w wyborców:) 26.03.06, 23:54 ale czy do maja da się zmienić ordynację? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Wierzę w wyborców:) 27.03.06, 00:07 seledynowa napisała: > ale czy do maja da się zmienić ordynację? Ależ nie da się! Zmiana ordynacji z proporcjonalnej na większościową musi być zaakceptowana poprzez referendum. Tylko, że konstytucja i tak musi być poprawiona (jakieś wymogi unijne nas do tego obligują), więc należy poprawić wszystko, co jest w niej do poprawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa no to o co chodzi???? 27.03.06, 00:14 nie może być wyborów w maju i PiS nie ma nic do zaoferowania PO w negocjacjach o nowe wybory I tak sie manipuluje wyborcami... :-( Sporo ludzi jest pewna, że PIS zgodził się na warunki PO, a ta dalej grymasi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Jutro się coś wyjaśni... 27.03.06, 00:38 seledynowa napisała: > nie może być wyborów w maju i PiS nie ma nic do zaoferowania PO w negocjacjach > o nowe wybory > I tak sie manipuluje wyborcami... :-( > Sporo ludzi jest pewna, że PIS zgodził się na warunki PO, a ta dalej grymasi ;- > ) serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3237991.html Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa PO dostanie klapsa od Prezydenta ;-) 27.03.06, 00:44 Marcinkiewicz to przynajmniej jakaś taka sympatyczna kukiełka :-) Ale kukiełka-Prezydent to już bardzo smutna rzeczywistość :-( Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: PO dostanie klapsa od Prezydenta ;-) 27.03.06, 00:57 na czym te pieszczoty maja polegac? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak a dodatkowo Jas Rokita wyjasnil 27.03.06, 01:14 kto tutaj jest za panstwem prawa, a kto "prawem" i "sprawiedliwoscia" wyciera sobie ryja. W sprawie decyzji o wybraniu szefowej KRRiTV prezydent podjal decyzje samodzielnie, bez kontrasygnaty premiera. Podczas gdy konstytucja RP mowi: Prezydent Rzeczypospolitej, korzystając ze swoich konstytucyjnych i ustawowych kompetencji, wydaje akty urzędowe. Akty urzędowe Prezydenta Rzeczypospolitej wymagają dla swojej ważności podpisu Prezesa Rady Ministrów, który przez podpisanie aktu ponosi odpowiedzialność przed Sejmem. Przepis ust. 2 nie dotyczy: 1) zarządzania wyborów do Sejmu i Senatu, 2) zwoływania pierwszego posiedzenia nowo wybranych Sejmu i Senatu, 3) skracania kadencji Sejmu w przypadkach określonych w Konstytucji, 4) inicjatywy ustawodawczej, 5) zarządzania referendum ogólnokrajowego, 6) podpisywania albo odmowy podpisania ustawy, 7) zarządzania ogłoszenia ustawy oraz umowy międzynarodowej w Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej Polskiej, 8) zwracania się z orędziem do Sejmu, do Senatu lub do Zgromadzenia Narodowego, 9) wniosku do Trybunału Konstytucyjnego, 10) wniosku o przeprowadzenie kontroli przez Najwyższą Izbę Kontroli, 11) desygnowania i powoływania Prezesa Rady Ministrów, 12) przyjmowania dymisji Rady Ministrów i powierzania jej tymczasowego pełnienia obowiązków, 13) wniosku do Sejmu o pociągnięcie do odpowiedzialności przed Trybunałem Stanu członka Rady Ministrów, 14) odwoływania ministra, któremu Sejm wyraził wotum nieufności, 15) zwoływania Rady Gabinetowej, 16) nadawania orderów i odznaczeń, 17) powoływania sędziów, 18) stosowania prawa łaski, 19) nadawania obywatelstwa polskiego i wyrażania zgody na zrzeczenie się obywatelstwa polskiego, 20) powoływania Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego, 21) powoływania Prezesa i Wiceprezesa Trybunału Konstytucyjnego, 22) powoływania Prezesa Naczelnego Sądu Administracyjnego, 23) powoływania prezesów Sądu Najwyższego oraz wiceprezesów Naczelnego Sądu Administracyjnego, 24) wniosku do Sejmu o powołanie Prezesa Narodowego Banku Polskiego, 25) powoływania członków Rady Polityki Pieniężnej, 26) powoływania i odwoływania członków Rady Bezpieczeństwa Narodowego, 27) powoływania członków Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, 28) nadawania statutu Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej oraz powoływania i odwoływania Szefa Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej, 29) wydawania zarządzeń na zasadach określonych w art. 93, 30) zrzeczenia się urzędu Prezydenta Rzeczypospolitej. -------------- Pod ktory z tych 30 punktow podpada wybor szefa KRRiTV, skoro PiS kwestionuje decyzje TK ? Odpowiedz Link Zgłoś