Gość: webb Re: Transporter z Finlandii IP: *.valpa.sonera.fi 21.12.02, 17:47 To ze tam mieszkasz nie znaczy ze duzo wiesz a moze ci sie tez udalo? puola napisał: > > Zastanawiam sie jak to tej finskiej firmie sie udalo. Moze > dlatego ze jest ciezka zima ich pojazd zostal lepiej > zaprojektowany i zrobiony? Nie mam odpowiedzi pomimo ze mieszkam > wlasnie w Finlandii. Hauska Joulua czyli Wesolych Swiat. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woland Transporter Bojowy ma za dużą d...e? IP: 62.233.169.* 21.12.02, 22:36 Nie mogę pojąć jak polskie wojsko może być tak krótkowzroczne, wybierając bóz bojowy tańszy, lecz o zbyt wielkich gabarytach. W przyszłości, gdy polscy chłopcy będą wożeni samolotami transportowymi C-130 Herkules, to czy ich wozy bojowe będą dowożone na miejsce przez PKP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Generał Re: Transporter Bojowy ma za dużą d...e? IP: 62.233.169.* 21.12.02, 23:01 Zgadzam się w pełni, z wypowiedzią kolegi wolanda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapral Re: dyletanci, siedzieć cicho IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 00:28 Gość portalu: woland napisał(a): > Nie mogę pojąć jak polskie wojsko może być tak krótkowzroczne, > wybierając bóz bojowy tańszy, lecz o zbyt wielkich gabarytach. > W przyszłości, gdy polscy chłopcy będą wożeni samolotami > transportowymi C-130 Herkules, to czy ich wozy bojowe będą > dowożone na miejsce przez PKP? Skąd wiadomo, że polscy chłopcy będą wożeni Herculesami? ;-) Szerokość AMV to 290 cm. Dane ładowni Herka masz tutaj: www.af.mil/news/factsheets/C_130_Hercules.html - 312 cm. www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/c-130.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Powoli - troche zdrowego rozsadku IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.12.02, 01:01 Wygrana Finskiej firmy wcale nie oznacza przegrana HSW. Przeciez z kims ta finska firma bedzie musiala dzialac w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: Transporter z Finlandii IP: *.proxy.aol.com 22.12.02, 08:25 Nareszcie Polska bedzie miala dlugo oczekiwany transporter. Finski transporter,amerykanskie samoloty i huzia na tego drania.....ktorego drania?....Chiny?...Rosje?...Litwe? A moze nalezalo by pomyslec jak by tu poprawic byt rodakow? Odpowiedz Link Zgłoś
dyplomata Transportery transportowac Herculesami? 22.12.02, 11:13 Wydaje mi sie ze argument o transporcie Herculesami jest malo istotny. Po pierwsze polskie wojsko nie ma ambicji prowadzenia akcji globalnych tak jak US Army. Po drugie pelna transportery ´beda dostepne w wiekszych ilosciach po roku 2010 a wtedy (od 2011) bedzie gotowy europejski samolot transportowy Airbus 400M. Korzystniej jest nastawic sie na ten samolot bo to bedzie na miejscu w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś