Dodaj do ulubionych

Mówta co chceta, w "Pasji" muzyka jest Pańska!

15.04.06, 20:25
Obserwuj wątek
    • ariadna-enta Re: Mówta co chceta, w "Pasji" muzyka jest Pańska 16.04.06, 19:52
      tak masz rację- słuchałam jej w wielki piątek -wyborna.Teraz z innej beczki w
      piątek zobaczyłam tez film "Baraka"- polecam.
      • henryk.log Re: Mówta co chceta, w "Pasji" muzyka jest Pańska 16.04.06, 20:11
        :-)
        Miło mi P. ariadna.., że coś innego razem w "Pasji" dostrzegliśmy.
        :-)
        Pozdrawiam
        ps
        "Baraka" nie oglądałem, może jekieś szczegóły ?
        • ariadna-enta Re: Mówta co chceta, w "Pasji" muzyka jest Pańska 16.04.06, 20:30
          "Baraka" to film,który trudno jednoznacznie określić.Jest to jakby obraz
          współczesnego świata -są same zdjęcia notabene bardzo piękne z różnych zakątków
          naszego globu.Nie ma tu żadnych słów tylko same obrazy np rytuałów religijnych,
          pracy w Chińskich manufakturach, nędza wielkomiejskich slumsów, zdjęcia z
          Auschwitz. Wiem,że mój opis jest chaotyczny,ale tego nie da się opowiedzieć po
          prostu zobacz. Film bardzo refleksyjny z piękną muzyką.
          • frank_drebin Czyli cos w stylu zapewne Koyanisquatsii lub 16.04.06, 20:38
            Powaqatsii. Kurcze mam nadzieje, ze dobrze to napisalem bo tam tyle tych "q"
            i "u", ze moglem sie walnac w tytulach. "Baraka" nie widzialem, ale 2 ww. byly
            calkiem, calkiem.
          • henryk.log Re: Mówta co chceta, w "Pasji" muzyka jest Pańska 16.04.06, 21:12
            No tak Pani ariadno.., rozbudziłaś we mnie ciekawość, przeszukałem
            program TV na Piątek i nijak "Baraka" nie odnalazłem, to na czym go wyświetlali
            i czy jest szansa na powtórkę ?

A tak przy okazji dzielenia się wrażeniami, zna może Pani muzykę do
            f-mu "Portret Damy" z Nicole Kidman ?
            O kurde, jak ja usiłowałem ściągnąć z sieci ścieżkę dźwiękową i
            ..wie Pani , nie udało mi się. ;(
            Pozdrawiam
    • t-800 "Pasja" to film antysemicki 16.04.06, 22:22
      "Pasja" to film antysemicki - tak twierdzą światłe organizacje.
      • henryk.log Re: "Pasja" to film ze wspaniałą muzyka, t-800.. 16.04.06, 22:27
        i tyle!
        ps
        zejdź już z tej 'roli', bo resztki szacunku we mnie tracisz !
        • t-800 Re: "Pasja" to film ze wspaniałą muzyka, t-800.. 16.04.06, 22:45
          Jakieś organizacje żydowskie (w Stanach o ile pamiętam) chciały zablokować
          emisję "Pasji", ze względu na to, że, według tych organizacji, jest to
          film "antysemicki". Nie pamiętasz?
          • henryk.log N/T 16.04.06, 22:47
            • siekiera77 Re: N/T 17.04.06, 00:26
              pasja to
              historyczne
              sado/maso
              skutecznie
              zniecheca
              DO PIEKNEGO SWIETA WIOSNY
              • ariadna-enta Re: N/T 17.04.06, 13:20
                Do henryka_log- filmu "Baraka" faktycznie na próżno szukać w TV(może w
                przyszłości)-póki co to syn przyniosł na DVD od znajomego,może idż do
                wypożyczalni.
                Co do muzyki z filmu z Nicol Kidman to w tej chwili nie kojarzę.Ty chyba tak
                jak ja zwracasz dużą uwagę na muzykę w filmie.

Pozdrawiam i życzę miłego drugiego dnia świąt
                • henryk.log Re: N/T 17.04.06, 15:13
                  Ja rówwnież Pozdrawiam i życzę miłego drugiego dnia świąt. :-)
                  • braineater Re: N/T 17.04.06, 15:54
                    Ekhm, panie Henryku, że zapytam, czy muzykę z Ostatniego Kuszenia Chrystusa pan
                    zna? Bo jakoś spogladając jednym uchem na rzeczoną Pasję nie potrafiłem pozbyć
                    się wrażenia, że pan Gibson poszedł do kompozytora z tekstem: 'ty, zrób mi cos
                    takiego, coby brzmiało jak w Ostatnim Kuszeniu, tylko bez tych tam
                    awangardowych udziwnień' i pan kompozytor się wywiązał. Dokładnie te same
                    instrumenty i te same chwyty techniczne - wiodąca tabla, trochę dziwnie
                    ustawionych chórów, elektroniczne udziwniacze oraz nastrój grozy i patosu.
                    Nie to, że muzyka w Pasji jest zła, bo nie jest, ale zda mi się nieco wtórną.
                    A muzykę z Baraki, oraz serii Quatsi, znajdzie pan zarówno w sklepach jak i na
                    sieci - ta pierwszą robił Michael Stearns, tą druga Philip Glass

P:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka