Gość: jahoo IP: *.gazeta.pl 19.04.01, 11:52 Czy zgadzasz się z decyzją prokuratora, że "Siwiec całował bez obrazy"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bykk Re: Siwiec bez obrazy IP: *.chello.pl 19.04.01, 12:08 Gość portalu: jahoo napisał(a): > Czy zgadzasz się z decyzją prokuratora, że "Siwiec całował bez obrazy"? całować każdy może(jeśli ma usta, a nie pysk) natomiast małpować tylko małpa siwiec to gniot kwacha taki powinien być wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: Siwiec bez obrazy IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 19.04.01, 15:03 Jest wysoce niewłaściwe że media (także Gazeta), nagłaśniają opinię na ten temat lansowaną przez kilku ortodoksyjnych kabotynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Symeon Re: Siwiec bez obrazy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 01:17 Czy ktoś może mi przybliżyć temat? Kogo obrażał (czy też nie) Siwiec? Bo z dotychczasowych wypowiedzi nie bardzo to do mnie dociera, a sprawę już zapomniałem. Klara napisała że to ją obrażono, ale nie chce mi sie wierzyć, aby prokuratura z takiego powodu wszcynała postępowanie. Może jednak jestem w błędzie, może obrażanie Klary jest w naszym kraju karalne? Ale mimo to nie chwytam, w jaki sposób ją obraził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bykk Re: Siwiec bez obrazy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 07:19 bykk wal do Iranu - tam takich potrzebują !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bykk Re: do Iran-bykka IP: *.chello.pl 20.04.01, 15:40 Gość portalu:iran-bykk napisał(a): > bykk wal do Iranu - tam takich potrzebują !!! a co,byłeś tam i dlatego używasz cudzego nicka? mogłeś się podpisać nawet matoł,cipa,dupka, a nie cudzą ksywą! Polska to kraj demokratyczny, myślisz,że dalej steruje pzpr??? obudż się! jeśli ty wierzysz w lenina, twoja sprawa ja wolę Boga! tym się różnimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixol Re: "Niski poziom,ale to jeszcze i tak mało IP: 213.76.185.* 22.04.01, 11:49 Należy go wyeliminować,bo nas zgubi.ks.rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Siwiec bez obrazy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 14:40 Chyba powinno się uwzględnić opinie tych wszystkich, którzy właśnie p o c z u l i się obrażeni! tak jak np. ja. To jest bez sensu- dlaczgeo w tak oficjalny sposób chroni się takich małych ludzi??? Jeśli już ktoś nie chce mówić o uczuciach innych osób i szacunku wobec tych, którym ma się służyć (bo przecież to ma robić zgodnie z etymologią minister...), to przynajmniej trzeba pomyśleć w jakim świetle nas jako kraj stawia taki wyrok i takie zachowania... okropnie mi przykro... klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amen Re: Siwiec bez obrazy IP: *.ists.pl 19.04.01, 15:19 Nalezy zachowac czujnosc. W kazdej chwili ktos moze zrobic cos, co obrazi uczucia innych. I pozostanie to nie zauwazone. W przypadku Siwca nie wykazano nalezytej czujnosci - trzeba bylo kilku lat i wyborow, zeby sie okazalo, ze obrazil. A co by sie stalo, gdyby wyborow nie bylo? Zylibysmy w nieswiadomosci, ze zostaly obrazone nasze uczucia. Tak byc nie moze. Podsumowujac: Siwca do paki - niech przemysli swoja postawe - w koncu niech wie, ze nie kazdemu wolno bezkarnie calowac nawierzchnie betonowe. A wszystkim obrazonym nalezy wyplacic odszkodowanie za straty moralne. Wtedy ze stanu obrazenia przejda na wyzszy stan upojenia poczuciem dobrze spelnionego obowiazku. I pojda, i zloza ofiare Panu z wdziecznosci, ze ich rozumem nie pokaral. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Siwiec bez obrazy IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.01, 14:24 Każdy ma prawo całować ziemię, nie tylko Papież. Dlaczego w takim razie nie było afery z Korzeniowskim, on tez całował ziemię i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Siwiec bez obrazy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.01, 19:38 Siwiec wykonał głupi gest O.K. A Krzaklewski co zrobił? poinformował opinie publiczną ? nie. Przez trzy lata cwaniaczek przechowywał informacje i nie było obrazy, było O.K. Dopiero jak dostał chcicy na stołek prezydencki to ujawnił "wielką obraze" Ojca Św. Myślę że gdyby miał leprze notowania przd wyborcze, to by nie ujawnił tego filmu. Jest to cwany manipulant, ludzie się na nim poznali. I dla tego wsadził bym go na ten sam wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Siwiec bez obrazu ? IP: 193.59.192.* 19.04.01, 14:58 Nie żartujcie ! Stary leciał niedawno 180 km/h beemką 7-ką. Policja zatrzymała. Prasa napisała. A oficera policji, który zatrzymał VIP-a wyrzucili. Jaki więc sąd ? Siwiec tylko się wygłupiał, prawda Marku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Siwiec bez obrazy IP: 195.15.57.* 19.04.01, 15:57 Co sie czepiacie blazna na dworze cesarskim? Cesarz mu kazal, blazen rozsmieszyl, bo taka jest jego praca. A co, mial odmowic i na piechote, biedaczek, chodzic zamiast BMW jezdzic? Podsumowujac: gry i zabawy komuny polskiej. Chociaz czy tylko polskiej? W swoich pamietnikach, Chruszczow skarzyl sie, ze Stalin kazal swoim totumfackim zabawiac go na rozne sposoby. I tak np. zadal, aby Chruszczow tanczyl kozaka na wspolnych popijawach. Mamy do czynienia z kontynuacja tej samej sub-kultury. Dla usmiechu jednakze proponuje sobie wyobrazic nastepujace sceny: Królowa Angielska wysiada z samolotu i mowi do swego ministra obrony: Sir, a teraz fiknij dwa koziolki i zrob szpagat. Albo prezydent amerykanski, wychodzi po naradzie przed drzwi Bialego Domu z ministrem spraw zagranicznych i mowi do niego: odprezmy sie troche, masz takie zdolnosci aktorskie, John, zrob jaja z Dalaj Lamy. Strzel sobie przedtem sete (bourbonu rzecz jasna) i do dziela! Albo Papiez do ksiedza Dziwisza: .... No co, trudno sobie wyobrazic? No to moze Kwach z Siwcem jakis kolejny numer? Teraz latwiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emer Re: Siwiec bez obrazy IP: *.mega.tmns.net.au 20.04.01, 01:24 Gość portalu: sceptyk napisał(a): > Co sie czepiacie blazna na dworze cesarskim? Cesarz mu kazal, blazen > rozsmieszyl, bo taka jest jego praca. A co, mial odmowic i na piechote, > biedaczek, chodzic zamiast BMW jezdzic? Podsumowujac: gry i zabawy komuny > polskiej. Zle podsumowanie - to sa gry i zabawy politykow (wszystkich opcji) oraz ksiezy Jedynej Slusznej Religii. Skandalem jest to w jakis sposob Panowie Politycy (niewazne czy AWS, SLD czy PO) traktuja swoich wyborcow, czepianie sie tylko SLD (Kwacha, Siwca) jest bez sensu - oni przynajmniej pokazali odrobine dobrego humoru (chociaz niektorzy uwazaja ze byl to humor w bardzo zlym smaku), politycy AWS olewaja nas na zimno i bez usmiechu... emer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: St.W. Re: Siwiec bez obrazy IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 19.04.01, 16:02 Trchę przecholował, ale nie obrażał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kija Re: Siwiec bez obrazy IP: *.inet.fi 19.04.01, 16:45 Kazdy wyraza swe uczucia do ojczyzny jak uwaza takze wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Siwiec bez obrazy IP: *.tdsb.on.ca 19.04.01, 20:58 Czy holowac to nie samo "h"? Gość portalu: St.W. napisał(a): > Trchę przecholował, ale nie obrażał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Siwiec bez obrazy IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.04.01, 01:31 Nie zgadzam się z z taką decyzją! Ci wyspecjalizowani przez lata, politycy cwaniacy, żeby nie wiem co nabroili i tak są bezkarni. Kpią sobie z uciemiężonego społeczeństwa w żywe oczy i od lat obiecują gruszki na wierzbie. Trudno pojąć naiwność znacznej części naszego społeczeństwa - tej części, która takim ludziom ciągle wierzy i udziela poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Dura lex sed lex IP: 157.25.84.* 20.04.01, 09:18 Mam pytanie, kogo tak naprawdę obraził Siwiec - papieża - głowę obcego państwa czy też obywatela polskiego P. K. Wojtyłę. Jak do tej pory również Prokuratura jak również kabotyni zapomnieli, że Papież jest obywatelem polskim, ze stałym miejscem zamieszkania w kraju, itp. Od kiedy to w państwie prawa stosuje się wyższość prawa obcego nad własnym. Ja cały czas czują się obrażany jako przysłowiowy Kowalski przez oszołomów medialnych i co z tego, czy mam prawie codziennie doność Prokuraturze, że obrażono moje uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Siwiec bez obrazy IP: *.geod.agh.edu.pl 20.04.01, 09:26 Gość portalu: jahoo napisał(a): > Czy zgadzasz się z decyzją prokuratora, że "Siwiec całował bez obrazy"? Siwiec może całować co chce i kogo chce, kabotynom i idiotom pozostaje oglądanie na TVN "BIGcośtam" , albo własną dupę do lustra. To są odpowiednie rzeczy do oglądania, na ich poziom umysłowy. Aha i jeszcze radio MARYJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Siwiec bez obrazy IP: 217.30.156.* 21.04.01, 10:14 Gość portalu: normalny napisał(a): > Gość portalu: jahoo napisał(a): > > > Czy zgadzasz się z decyzją prokuratora, że "Siwiec całował bez obrazy"? > Siwiec może całować co chce i kogo chce, kabotynom i idiotom pozostaje oglądani > e na TVN "BIGcośtam" > , albo własną dupę do lustra. > To są odpowiednie rzeczy do oglądania, na ich poziom umysłowy. > Aha i jeszcze radio MARYJA. Re: do "normalnego" Porozmawiaj z psychiatrą! Polemika z Tobą na Forum to strata czasu! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Siwiec bez obrazy IP: 194.254.138.* 23.04.01, 17:29 Gość portalu: normalny napisał(a): > Gość portalu: jahoo napisał(a): > > > Czy zgadzasz się z decyzją prokuratora, że "Siwiec całował bez obrazy"? > Siwiec może całować co chce i kogo chce, kabotynom i idiotom pozostaje oglądani > e na TVN "BIGcośtam" > , albo własną dupę do lustra. > To są odpowiednie rzeczy do oglądania, na ich poziom umysłowy. > Aha i jeszcze radio MARYJA. > A wiec niech caluje twoja dupe.Wyglada na to , ze wlasnie ty ogladasz "BIGcostam". Ja nie pozwole byle Siwcowi calowac sie,a wiec nie moze calowac" co chce i kogo chce".Mnie na pewno nie.Moze takich durniow jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mars Re: Siwiec bez obrazy IP: 195.136.25.* 20.04.01, 09:55 Zostawcie już tego błazna w spokoju. Nudziło im się w podczas przelotu helikopterem no to się z Olkiem trochę nabuzowali a może nawet wcześniej zawitali do WTK Soplica "pojeździć konno" na skrzydłach wiatru ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: MARS -Siwiec bez obrazy IP: 157.25.84.* 20.04.01, 10:29 Stary! Osobiście wolę takiego błazna niż całą armię czarnych wraz z drepczącą za nimi gwardią oszołomów. Chyba nie zauważyłeś, że mamy 21 wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Siwiec bez obrazy IP: *.cern.ch 20.04.01, 12:59 Pan Siwiec zachowal sie tak, jak umial i tyle. Nawiasem mowiac, wypowiedz pani Jakubowskiej, ze "nie byla to wizyta oficjalna" i ze przed kamerami zachowuje sie inaczej niz prywatnie jest niezwykle symptomatyczna dla naszej, pozal sie Boze, klasy politycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: RE - Siwiec bez obrazy IP: 157.25.84.* 20.04.01, 14:57 Co kraj to obyczaj. Nawet jak się napił i zrobił to dla jaj, to po prostu był sobą, a nie fałszywym dewotem jak ci co dzisiaj tak głośno krzyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek S Re: Siwiec bez obrazy IP: *.amdahl.com 20.04.01, 19:15 A co sad mial zrobic? Interpretowac czyjes intencje? Sad by sie osmieszyl tak samo jak smiieszni sa ci ktorzy czuja sie obrazeni bo sobie cos tam w glowkach "zinterpretuja". Jesli chcesz to zawsze z kogos mozna probowac zrobic winnego. Prawo natomiast nie opiera sie na glupawych podejrzeniach i domniemaniach a na faktach. Jesli nawet nie lubisz faceta to docen jego inteligencje, ze zrobil cos w taki sposob ze nie mozesz udowodnic ze zrobiol to w zlej wierze. Politycy sa zwykle pokretni sprytni i inteligentni... niezaleznie czyimi "gniotami" sa. Kazdy jest czyims "gniotem" po kazdej stronie. Na tym polega polityka i jesli tego nie rozumiesz to trzymaj sie z dala jak tylko mozesz. A tak nawiasem mowiac pewnie wielu ludzi wypowiadajacych sie tutaj na forum jest ze dwa razy starszych niz ja i z dziesiec razy bardziej doswiadczonych zyciowo. No to ja mam pytanie do Was wszystkich: czy widzieliscie juz w zyciu uczciwego i otwartego polityka? ... ja niestety nie i obecnie mieszakm w USA od kilku lat. Tu jest dokladnie tak samo, ale problematyka jest nieco inna. Szczerze mowiac definicja "polityk" wydaje mi sie ze ma nieco inne znaczenie niz wielu sobie wyobraza. Zycze wszystkim swoim Rodakom wiecej spokoju, poblazliwosci i mniej nerwow. Prosze miejcie wiecej humoru i tolerancji. W zyciu zdarzaja sie rozne mniej lub bardziej glupawe sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Siwiec bez obrazy IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.04.01, 02:07 Ci AWS-owcy pogupieli-nie wiedza za co sie zlapac-moze za to ze ksiezyc w nocy swieci-bractwo obibokow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: Siwiec bez obrazy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.04.01, 21:35 Uważam, że każdy może w życiu popełnić fo pa. Nie widziałem w tych zdjęciach nic, co by obrażało kogokolwiek, a w szczególności Papieża Jana Pawła II. Można na to spojrzeć jak na prawdziwego "Big Brother- a". W życiu jest tak, że jeśli mnie się coś nie uda i zostanę za to ukarany, to będę mocno krytykował innych, żeby samego siebie wybielić. Takiego sposobu użył AWS, by zdyskredytować osoby popierające prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. To są chwyty poniżej pasa, i jako takie naganne. "Proszę pana, a Jasio napluł na podłogę". "To wytrzyj skarżypyto". Lisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrp Re: Siwiec bez obrazy IP: 128.163.239.* 21.04.01, 05:45 Brawo Amen, brawo aaaa!!! Bardzo podobaly mi sie wasze wypowiedzi. Ze swojej strony chcialbym dorzucic moje dwa grosze. Jesli Polska jest wolnym krajem, to moim zdaniem dyskusja, czy wolno malpowac Kwasniewskiego, Putina, Clintona czy papieza nie ma sensu (chyba ze wracamy do PRL-u), i odbieranie papugowania Putina jako atak na Rosje, czy parodiowanie Kwasniewskiego, jako atak na Polske, jest tak samo absurdalne, jak odbieranie malpowania papieza jako atak na Kosciol, czy wiare jako taka. Tak samo absurdalnie odbieram interpretacje wszelkiej krytyki wobec kleru jako atak na Boga. Ludzie!!! Zyjemy w wolnym kraju, niech kazdemu wolno bedzie krytykowac, papugowac, przedrzezniac czy parodiowac kogokolwiek zas, rowniez papieza, ktory przeciez nie jest Bogiem. Natomiast oczywiste jest to, ze niesmak, jaki takiemu malpowaniu towarzyszy, splywa pozniej na samego autora zartu. Pomysl o zaprzysiezeniu wymiaru sprawiedliwosci do rozstrzygania kwestii winien, czy nie, jest moim zdaniem zupelnie poroniony i ci, ktorzy posluguja sie sadami do roztrzygniecia takich kwestii, musza miec doprawdy cos nie w porzadku z glowa... Serdecznosci dla wszystkich dewotow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Siwiec bez obrazy IP: *.adsl.highway.telekom.at 21.04.01, 10:35 Gość portalu: lisa napisał(a): > Uważam, że każdy może w życiu popełnić fo pa. Nie > widziałem w tych zdjęciach nic, co by obrażało > kogokolwiek, a w szczególności Papieża Jana Pawła II. > Można na to spojrzeć jak na prawdziwego "Big Brother- > a". W życiu jest tak, że jeśli mnie się coś nie uda i > zostanę za to ukarany, to będę mocno krytykował > innych, żeby samego siebie wybielić. > Takiego sposobu użył AWS, by zdyskredytować osoby > popierające prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. To > są chwyty poniżej pasa, i jako takie naganne. > "Proszę pana, a Jasio napluł na podłogę". > "To wytrzyj skarżypyto". > > Lisa Bardziej bylbym jednak za tym,aby nie odpowiadac:"to wytrzyj skarzypyto"- tylko : " popros tu Jasia i pomöz mu to usunäc ". Nie wiem czy mnie Pani zrozumiala ? lecz jest to troche inna röznica. Na razie nie chce swojej mysli rozwijac lecz w Pani odpowiedzi ,doprowadzaloby to do przymykania oczu na zlo-bo jesli poinformuje to "za mnie sie zabiorä" -te przypadki spotykalo sie czesto za czasöww UB i SB w Polsce. Dla NOMENKLATURY tacy ludzie stawali sie "SPRAWCAMI i musieli ponosic konsekwencje czyjejs winy" pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H.M Re: Siwiec bez obrazy IP: 212.160.207.* 21.04.01, 15:09 Gość portalu: jahoo napisał(a): > Czy zgadzasz się z decyzją prokuratora, że "Siwiec całował bez obrazy"? Czy należy kogoś karać za chamskie maniery? Raczej trzeba mu współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Siwiec bez obrazy IP: *.adsl.highway.telekom.at 21.04.01, 15:35 Gość portalu: H.M napisał(a): > Gość portalu: jahoo napisał(a): > > > Czy zgadzasz się z decyzją prokuratora, że "Siwiec całował bez obrazy"? > > Czy należy kogoś karać za chamskie maniery? Raczej trzeba mu współczuć. To prawda-nalezy mu wspölczuc.Tych manieröw posiada duzo wiecej np: ucieczka autem przed policjä.Potrafi kpic sobie z ludzi i przepisöw.Tacy ludzie czujä sie bezkarni-zbyt duzo jeszcze mamy sedziöw i prokuratoröw z dawnego systemu. Oni wiedzä kiedy sie wläczyc do odpowiednich spraw i ich pilnowac. Pytanie ; "CZY W POLSCE ISTNIEJE SPRAWIEDLIWOSC "??? zbyt duzo pozostalo jeszcze "CZARNYCH CHMUR NAD PANSTWEM PRAWA " radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: do Radcy Siwiec bez obrazy IP: 157.25.84.* 23.04.01, 10:48 Wydaje mi się, że teraz dopiero RP - za czasów AWS-u zaczyna wchodzić w typowe państwo totalitarno-polityczne. Czytając gazety dochodzę do wniosku, że niegdysiejsza UB czy też SB to tylko kropla w morzu w porównaniu z dzisiejszym nadzorem społeczeństwa. Pytanie: kto dzisiaj może cie zamknąć - kiedyś to było proste MO albo SB, a dzisiaj - UOP, Policja, Policja Celna, Policja Skarbowa, Straż Graniczna no i jeszcze cała masa innych instytucji i prywatnych biur jak Rutkowski. Każda z nich założy ci pluskwę, każda może obić ci mordę - nie będziesz wiedział nawet kto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carp Re: Siwiec bez obrazy IP: *.*.*.* 23.04.01, 14:36 Gość portalu: jahoo napisał(a): > Czy zgadzasz się z decyzją prokuratora, że "Siwiec całował bez obrazy"? Więcej poczucia humoru, mniej zaciętości Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Re: Siwiec bez obrazy 23.04.01, 23:07 Z Siwca wylazł zwykły cham i prostak. To nie przestępstwo. Niech się wstydzą ci, którzy głosują na tę linię polityczną, bo to wszystko banda chamów, tylko ptrzykrywają to populistycznymi hasekami, na które nasze "mądre" społeczeństwo się łapie. Siwiec z Kwachem zapewne sobie w drodze do Ostrzeszowa podżumili, więc zachowywali się jak debile. Trudno, chyba nie mo¿na im pomóc.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Siwiec całował z miłością polską ziemię. IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 23.04.01, 23:25 Czy nie należałoby zidentyfikować i przedstawić w jakimś dokumencie te działania, gesty, ruchy itp. Papieża, których zdaniem AWS nie wolno naśladować działaczom SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: Siwiec całował z miłością polską ziemię. IP: *.tnt14.phl1.da.uu.net 24.04.01, 02:58 Dobrze że chociaż całował (imitował), choć pewnie i tak niewiele mu to dało (chyba że upust pawiowy). Natomiast spotykałem młodzież w Stanach, która miała pretensje do papieża o to, że nigdy nie ucałował ziemi amerykańskiej. To prawda, nie zwróciłem na to uwagi. I to na trzeźwo. Nie mówiąc o zakazie indywidualnej interpretacji Biblii, ogłoszonym przez papieża podczas ostatniego pobytu na kremówkach. Nawet św.Franciszka zawdzięczamy bardziej jego popularności wśród ludu (uratowała go od zagłady przez kościół) i jego matce, gnostyckiej tancerce, niż kościołowi, który od czasu reformacji, boi się panicznie wszelkiego indywidualizmu, utrzymując w ludziach wrażliwość na poziomie zmysłowego macierzyństwa (Matka Boska Królowa Polski Zawsze Dziewica Wiecznie Chowająca) i wyobraźniowo-umysłowego niemowlęctwa (Jezusik Chrystusik Maleńki Dzidziusik Ja-do-pijca Zagrzebany na Amen w jej morderczych ramionach). Ten strach przed głębszym indywidualizmem (i głębszą religijnością) niejednego pijusa nam wypłodził.I cały ten kabaret człowieczeństwa polskiego. A zresztą św.pamięci Witkacy, jeszcze przed komuną, twierdził, że nie ma bardziej antyduchowego narodu na świecie, jak nasz kochany naród polski. Amen.Alleluja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Siwiec całował z miłością polską ziemię. IP: 157.25.84.* 24.04.01, 12:45 Jest demokracja, każdy może całować co chce - jego prywatna sprawa. Więc o czym tu dyskutować. Za co przepraszać, toż to nasza Matka Rodzicielka, więc kogo kochać Odpowiedz Link Zgłoś