Gość: :) IP: *.acn.waw.pl 09.01.03, 18:54 a na Piechote znaczy sie na barkach Jacka Piechoty do pracusi nie łaska??? zachciało się samochodziku??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Waldemar Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.03, 19:03 Ten bydlak niebawem powie, ze idziemy do Unii i popatrzmy jakie tam ministrowie biora pensje. A ze chorym nie starczy na lekarza, na szpital, na lekarstwa - to niech inni sie tym martwia. Ciekawy jestem jak dlugo Polacy beda jeszcze znosic ta rozpanoszona mafie zlodziei i szubrawcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: proxy3:* / *.milwaukee.k12.wi.us 09.01.03, 21:06 Być może afera Rywina doprowadzi do rychłęgo upadku rządu i nowych wyborów parlamentarnych. Wtedy odejda ministrowie i posłowie z SLD, ktorzy zapomnieli po co są w rzadzie i w parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacol Re: trabant dla min. Łapińskiego IP: *.icpnet.pl 09.01.03, 21:33 Pan Minister, oprócz kwiestiowanego (nie tylko przez opozycję) stanowiska, ma jeszcze kilka innych wad: jest niezwykle zarozumiałym człowiekiem, ma monopol na rację, ma też totalną nietolerancję dla swoich adwersarzy. Jak to się ma do Pana niezrozumiałych wydatków (samochody), a czepiania się (politycznego) wydatków Kas Chorych? Proszę Pana o odpowiedź,ja po własnej klęsce gospodarczej jeździłem przez 4.lata trabantem, i mam czyste sumienie.A Pan rzuca na wagę Temidy milony ludzi, by zaspokoić własne i partyjne interesy. Rzucam Panu rękawicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: trabant dla min. Łapińskiego IP: proxy / *.avamex.krakow.pl 10.01.03, 09:54 Ludzie wejzmy sie do roboty co to ma nzaczy ze jakas nadeta swinia z wygolona broda kupuje sbie samochody za taka kase a biedne dzieci marzna w szpitalach i jesz ze mwi ze do uni idziemy to musi sie podpozadkowac ladnym autem moze by tak najpierw ludzie potem oni a nie na odwrut tutaj zadne wybory nie pomoga zadne nowe glosowania oni swoje dupska kazdy z nich przyszyli do krzesal i sie nie rusza mam taka jedna nadzieje tylko ze ci ludzie ktorzy tam zadza zostana oddelegowni na kaukaz i ze juz niedlugo bedziemy musili to znosci zeby tak ten pierdo... zond sie rozpadl i nowa mloda krew weszla na podium tylko oni wiedza co jest potrzebne polsce a nie ci strzy cwlele z zadu ktorych interesuje tylko wslassna zapasiona dupa dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieslaw Zarobki polskich lekarzy IP: 153.111.60.* 09.01.03, 23:57 Mieszkam na tzw Zachodzie.Wizyta u lekarza kosztuje u mnie ok 60- 70 zl.Jest to rownowartosc ok 3 godzin pracy przy najnizszej dozwolonej ustawowo stawce godzinowej.Lekarze praktykujacy dzisiaj w Polsce studiowali 'za darmo'czyli na koszt podatnika,a a sciagaja z niego za wizyte rownowartosc ok 10-12 godzin praCY.LEKARZ 'ZACHODNI'MUSI ZWROCIC KREDYT JAKI ZACIAGNAL NA OPLACENIE STUDIOW I I KOSZTOW UTRZYMANIA .W LONDYNIE MOZE TO BYC NAWET DO 200 OOO DOLAROW.LEKARZE W POLSCE ZARABIAJA OGROMNE PIENIADZE,GDYZ OSZUKUJA URZEDY SKARBOWE,CZYLI ZNOW PODATNIKA.DLATEGO NIE EMIGRUJA NA ;ZACHOD;ICH KANADA JEST OBECNEJ POLSCE.OSOBNY PROBLEM TO WCISKANIE BEZUZYTECZNYCH BADAN I ANALIZ ZA KTORE TRZEBA SLONO ZAPLACIC.A JAK PACJENT BEDZIE CHCIAL SZUKAC SPRAWIEDLIWOSCI W SADZIE TO KOLEGA LEKARZ ZASWIADCZY ZE PACJENT NIE MA RACJI.O ILE GO WCZESNIEJ NIE DOBIJA W KARETCE POGOTOWIA.CZY ZAUWAZYLISCIE PANSTWO JAK PIEKNIE SIE TA SPRAWA LODZKIEGO POGOTOWIA ROZMYLA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vini Re: Zarobki polskich lekarzy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.03, 00:43 Moja znajoma, lekarz, pracuje jak każdy codziennie w szpitalu, jednak aby się utrzymać musi dodatkowo brać 24 godzinne dyżury, mniej więcej pracuje ok 100 miesięcznie ponad ustawowe dla innych zawodów 170 godzin. Wszystko to za pieniądze 1600 zł miesięcznie, czyli bez nadgodzin zarabiałaby ok 1000 zł. Owszem, marzy jej się otworzenie prywatnej praktyki, gdzie będzie mogła kasować po 60zł za godzinę, ale na razie pada na pysk i nie umie wyobrazić sobie dodatkowej pracy. Z pewnością są zaradni lekarze umiejący się dobrze ustawić, ale tak samo są zaradni stolarze czy ślusarze. Poza tym nie zawsze lekarz, u którego zostawiło się 60 zł ma wielu pacjentów, czasem ma kilku miesięcznie zaledwie, a musi ponosić koszty swojej działalności. Wielu lekarzy zasuwa ponad miarę, stają wobec bardzo trudnych problemów, np. braku środków na leczenie, stoją wobec wielu pacjentów, którzy żądają rzeczy niemożliwych od nich. Aby wypowiadać się na temat lekarzy należy spędzić z jednym z nich kilka tygodni, wyjść z nim rano do pracy, przejść z nim po wszystkich salach, przyglądać się przeprowadanym badaniom, wrócić z nim do domu, kolejnego dnia iść znowu do pracy, w której już od godziny 15.00 zostaje sam na dyżurze z setką ciężko chorych ludzi kiedy wielu trzeba reanimować, kiedy trzeba uderzyć młotkiem w niesprawne EKG, być z nim do rano, poczekać aż minie standardowa dniówka, wrócić do domu, znowu iść do pracy... Patrzeć jak zmęczony i zdenerwowany nie może się skupić nad nauką, która jest koniecznością w tym zawodzie, patrzeć jak śpi niespokojnie, a kiedy wstaje to pierwsze co robi dzwoni do szpitala aby sprawdzić czy aby na pewno nie popełnił błędu, o czymś nie zapomniał przy jakimś badaniu, albo zlecić jakieś badanie, które nagle zaświatało w głowie. A potem posłuchać jak zrezygnowany mówi, że nie ma sił rozkręcać prywatnej praktyki, że aby mieć prywatnych pacjentów musi brać te dyżury, ale znowu kiedy je bierze, to nie ma sił już na nic więcej. I nie jest to pojedyńczy przypadek, wielu lekarzy angażuje się mocno w swoją pracę i także jak w każdym innym zawodzie są porządni i nieporządni pracownicy, z tym, że wiele błędów lekarskich jest spowodowanych ogromnym przemęczeniem i stresem jaki ta praca wywołuje. Moja znajoma poważnie zastanawia się nad rezygnacją z zawodu, jest lekarzem z sercem, ale jak większość tego typu lekarzy, choćby przez takie niesprawiedliwe opinie albo da sobie spokój z zawodem, albo przestanie być wrażliwa na los innych ludzi - bo staje się to po prostu bezsensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerytka Re: Zarobki polskich lekarzy IP: ProteriansAnNet:* 10.01.03, 07:29 Opisy tych kokosowych zarobkow przekazuje jedna pani drugiej pani.Przeciętny lekarz zarabia 1200-1600 zlotych + za dyżury.Pracując w zawodzie 40 lat i mając po 6 dyżurow miesiecznie świątek i piątek spędzilam w szpitalu dodatkowo 13 lat kosztem mojej rodziny za marne grosze,łapówek ani wziątków nie brałam. Proszę niech każdy kto dal łapówkę poda komu i w jakiej wysokości. opowiadania typu każdy daje ,każdy bierze są bez sensu.Moja emerytura wynosi 1200 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: munioz Re: Zarobki polskich lekarzy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 10.01.03, 10:11 W szpitalu brudnowskim w w-wie nie dalem lapówki, tylko koniak tak wiec moje szanse na zabieg kończący leczenie obecnie równe są zeru (no chyba, że zrezygnuje z pracy zawodowej i będe wysiadywał w poczekalni). Mój kolega w innym szpitalu "zapłacil" 2000PLN i Juz jest zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Zarobki polskich lekarzy IP: *.chello.pl 10.01.03, 16:35 A ja nie dałam łapówki panu policjantowi i okazało się, że jestem winna kolizji drogowej! Ludzie ! Zyjemy w cholernie skorumpowanym kraju a Wy z uporem maniaka uważacie, że tylko lekarze biora łapówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent odpowiedź dla pani emerytki IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.01.03, 10:17 Oczywiscie nie wszyscy biorą (np pan doktor w przychodni "na kasę chorych" nie bierze ale po jego kuracjach musiałem leczyc dzieci prywatnie (poniosłem dodatkowe koszty 2 x 500zł). Łapówki wręczone ordynatorowi w szpitalu - operacja żony 1000 zł, badanie/porada (w szpitalu podczas dyżuru) 5 x 100 zł Dobrzy lekarze - fachowcy - mają zatrzęsienie pacjentów i dochody - nie chcą podpisywać marnych kontraktów z kasami wolą praktyki prywatne. Marni lekarze są w miarę mozliwości omijani przez pacjentów - ale takich jest większość i okupują etaty w przychodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spox Re: Zarobki polskich lekarzy IP: *.wzmp.pwr.wroc.pl 10.01.03, 12:22 Moj wujek tez jest lekarzem, twoja znajoma to chyba straszny tłumok albotrzy miesiace temu skonczyla studia. PS. Masz bardzo zapracowana znajoma lekarza, szkoda tylko ze wsrod ogolu tej profesji jest wyjatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Zarobki polskich lekarzy IP: *.chello.pl 10.01.03, 16:31 Mój mąż nie jest tłumokiem - należy do elity polskich lekarzy ze względu na unikalną specjalnośc. Studia skończył dośc dawno. Zna kilka obcych języków i ma - cytuję pacjentów, których operował "złote ręce". Ma także: 2100 PLN brutto, 6-8 dyżurów 24 godzinnych w tym niedziele, święta, wrzody żolądka, podkrążone oczy i dodatkowy etat w spółdzielni ( dodam ,że za 60 PLN czyli 45 minut pracy np. nauczyciela języka angielskiego). Więc niech na temat zarobków polskich lekarzy nie wypowiada się ktoś, kto zna go głównie ze słyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na razie zdrowy Re: Zarobki polskich lekarzy IP: *.adamant.ua 10.01.03, 09:53 Problem polega na tym,ze koszty cale materialne sluzby zdrowia ponosi Kasa Chorych a honorarium za leczenie inkasuja lekarze do prywatnej kieszeni i nie placa od tego ani podatku ani na kase chorych i tylko narzekaja, ze Kasa daje za malo na ich wyposazenie techniczne, leki itp. Bedzie tak dopuki wszystkie wizyty lekarskie i uslugi medyczne nie beda rejestrowane elektronicznie i placone przez Kasy jednostkowo, kazdorazowo po wykonaniu uslugi. Wyeliminuje to takze tony lekarstw wypisywane jednemu inwalidzie bezplatnie. Ale to lekarze ustawiaja sluzbe zdrowia i dopuki tak bedzie nic sie nie zmieni bo komu tak jest wygodnie. Aktualny Minister chce cos w tym zmienic i dlatego wszyscy (lekarze) sa przeciw niemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlo Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 10.01.03, 00:18 na początku chciałem bardzo naubliżać temu "ministrowi od chorych" i tak jak sobie poczytałem Wasze listy to zrobiło mi się trochę lżej. Bo nie jestem sam którego to wkurwia( dla ministra by nie myślał, że ma z chamem do czynienia tylko z człowiekiem po studiach i fakultecie : "niepokoi") i jest jeszcze troche Nas, ludzi szarych, którzy mają i więcej taktu i moralności niż większa połowa obecnego rządu. Mam wielką nadzieje że kiedyś naprawdę w Polsce będzie lepiej,tylko takie przejściowe pokolenie musi po prostu wymrzeć... musi być nas mniej "bękartów komunizmu", którzy, tak jak minister zdrowia, zarażeni są nieuczciwością lenistwem, nieuczciwością i ogarnięci byle jaką moralnością. Wymrą też wkońcu (a przy pomocy ministra Łapińskiego szybciej!) te stare szeregi "czerwonych" i niereformowlnych, i tych nieudaczników (np. górników), którzy ciągle chcą by ich utrzymywać. Tak więc dla otuchy powiem: "Czas działa dla Nas" a na koniec: to powiem ci jednak ministrze Łapiński: "NIEZŁY SKURWYSYN MUSISZ BYC BY MIEC TYLE CHAMSTWA I PYCHY W SOBIE. OD DZIS MODLE SIE O TWOJA RYCHŁĄ ŚMIERĆ! CHUJ I PROSTAK Z CIEBIE!" uff... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaHa Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.proxy.aol.com 10.01.03, 07:55 Gość portalu: Waldemar napisał(a): > Ten bydlak niebawem powie, ze idziemy do Unii i popatrzmy jakie > tam ministrowie biora pensje. A ze chorym nie starczy na > lekarza, na szpital, na lekarstwa - to niech inni sie tym > martwia. Ciekawy jestem jak dlugo Polacy beda jeszcze znosic ta > rozpanoszona mafie zlodziei i szubrawcow? Ta "mafie zlodziei i szubrawcow" - wybralismy w demokratycznych wyborach - wiec dla wszystkich oburzonych wypowiedziami czlonkow tego Rzadu - nauczka na przyszlosc, by w nastepnych nie glosowac na zasadzie: od jednej ekstremalnej glupoty do drugiej!. Nie jestem pracowniczka Sluzby Zdrowia wiec trudno mi oceniac merytoryczne kompetencje p.Ministra - lecz jako czlowiek normalny na umysle (mam nadzieje!) - nie lubie gdy czlonek Rzadu mojego Kraju uzywa dla usprawiedliwienia decyzji reprezentowanego przez siebie Resortu, GLUPICH i POKRETNYCH argumentow!. Usprawiedliwia Go czesciowo "intelektualna potega" argumentacji Jego szefa - p.Premiera - ktory juz niejednokrotnie dal POPIS idiotycznych zachowan i wypowiedzi!. Do sprawy: Faktem jest, ze czlonkowie Rzadow krajow UE - nie korzystaja do celow sluzbowych z samochodow typu PF126, Lada czy Zaporozec!. Do "pracy" - jezdza dobrymi modelami KRAJOWYCH ( ze wzgledow PROMOCYJNYCH!) marek samochodowych. Tak we Francji: Peugeot-ami, Renault i Citroen, w RFN: Mercedes, Audi czy BMW a we Wloszech czy Wielkiej Brytanii - rowniez RODZIMYMI produktami itd!. Firmy samochodowe traktujac to jako doskonala REKLAME swoich wyrobow sprzedaja ADMINISTRACJI tych Rzadow rzeczone samochody na specjalnych PROMOCYJNYCH warunkach! - napewno PONIZEJ ich ceny rynkowej a i zapewne ich WARTOSCI!. ALE, w panstwach gdzie korupcja wybieralnych wladz jest PRZESTEPSTWEM sciganym z mocy PRAWA ( w odroznieniu od naszej OJCZYZNY, gdzie afera goni afere i nikt, a najmniej Szef Rzadu sie tym przejmuje!- sam majac doswiadczenie w przekretach z rozliczaniem majatku bylej PZPR!!!!!) - kazdy z czlonkow Rzadu 20 razy ZASTANOWI sie nad kazdym slowem swych WYJASNIEN - bo to natychmiast pociaga za soba KONSEKWENCJE dla dalszej Jego kariery politycznej. W Polsce - jest jak jest! - kazdy wie a najlepiej Ci ktorzy ze swoimi dolegliwosciomi zdrowotnymi sa zdani na korzystanie z "uslug" Resortu min.Lapinskiego. Tym, ktorym nie starcza z dochodow czy emerytury na niezbedne dla normalnego ZYCIA lekarstwa - zapewne natychmiast poprawi sie samopoczucie - jak pomysla jaka LIMUZYNA do "roboty" - jezdzi wspolodpowiedzialny za ten stan resortowy minister. Lekarzom pracujacym w powszechnej Sluzbie Zdrowia - ktorym brakuje niejednokrotnie specjalistycznego sprzetu diagnostycznego i przyzwoitych warunkow pracy - humor tez sie zapewnie poprawi!. Przynajmniej "wesolo jest" - a...co tam! -:))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: GECBISA* / *.crowley.pl 10.01.03, 10:06 To niestety nie tylko Łapiński. Taki sposób rzadzenia prezentowany jest przez naszego złotoustego SUPERPREMIERA i całą jego SUPEREKIPĘ z SLD. Jak widać, w Polsce łatwo jest wygrać wybory za pomocą ładnie opowiadanych bajeczek i nieustannego szkalowania poprzedników. Gorzej, kiedy trzeba zacząć realizować swoje fantastyczne programy........ I tu ukazuje sie cała prawda o kompetencjach obecnej ekipy......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 10.01.03, 08:36 Ciekawe co zrobi prokuratura w tej sprawie skoro zainteresowała się firankami !? Panie Ministrze ! A może by tak z własnych pieniędzy Pan i Pana zastępcy sprawili sobie nowe zabawki !!!!!!!!!! Bardzo łatwo jest wydawać cudze pieniądze, prawda. Jeden wydziera z gardła ludzi co się da (patrz dywidendy od lokat bankowych) a drugi za nie sobie i kolesiom kupuje fury. Panowie, nie macie dna w dupie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
clint_eastwood Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m 09.01.03, 19:05 Gość portalu: :) napisał(a): > a na Piechote znaczy sie na barkach Jacka Piechoty do pracusi > nie łaska??? > zachciało się samochodziku??? Nie obrażaj zacnego słowa "piechota". Biorąc pod uwagę poziom rządzących nami ostatnio "elyt", to niech popierd..... na "piechtę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.acn.waw.pl 09.01.03, 19:08 I przy okazji niech nie piją tyle zimnej coca coli bo pozniej zamiast bąków bassów będą strzelali kostkami lodu. Zapominają, że już mamusie małych Eskimosów uczą aby nie jadali zółtego śniegu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent dziekujemy! IP: *.CNS.NYU.EDU 09.01.03, 19:10 Urban-Jaruzelski: "Rzad sie sam wyzywi" Lapinski-Miller: "Rzad sie sam wyleczy" Dziwne jest to aroganckie "sam", bo to przeciez z naszych podatkow. Minister jest urzednikiem oplacanym przez podatnikow, a nie prywatnym przedsiebiorca dysponujacym dowoli swym wlasnym kapitalem. Pogratulowac wyborcom pana Lapiskiego. Narod Wam dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: równi i równiejsi Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 19:11 zgodnie z powiedzeniem co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie.Prokuratura to fikcja dziala dla okreslonych grup interesow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewicowiec Nigdy wiecej! IP: *.CNS.NYU.EDU 09.01.03, 19:18 Nigdy wiecej nie zaglosuje na SLD! Zawsze na nich glosowalem wierzac w moralna wyzszosc lewicowego spojrzenia na sprawy spoleczne. To juz koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
raffix Re: Nigdy wiecej! 09.01.03, 19:40 Gość portalu: lewicowiec napisał(a): > Nigdy wiecej nie zaglosuje na SLD! > Zawsze na nich glosowalem wierzac > w moralna wyzszosc lewicowego > spojrzenia na sprawy spoleczne. > To juz koniec. Z Nowego Jorku na nich glosowales? W Stanach siedzisz a na komunistow glosujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolargol Re: Nigdy wiecej! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 19:50 raffix napisał: > Gość portalu: lewicowiec napisał(a): > > Nigdy wiecej nie zaglosuje na SLD! > > Zawsze na nich glosowalem wierzac > > w moralna wyzszosc lewicowego > > spojrzenia na sprawy spoleczne. > > To juz koniec. > > Z Nowego Jorku na nich glosowales? W Stanach siedzisz a na komunistow glosujesz > ? niestety te barany na zachodzie tez glosuja .Daja noge a pozniej takie wyglupy.Powinni go wypierdolic z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genek Re: Nigdy wiecej! IP: *.med.upenn.edu 09.01.03, 21:06 raffix napisał: > Gość portalu: lewicowiec napisał(a): > > Nigdy wiecej nie zaglosuje na SLD! > > Zawsze na nich glosowalem wierzac > > w moralna wyzszosc lewicowego > > spojrzenia na sprawy spoleczne. > > To juz koniec. > > Z Nowego Jorku na nich glosowales? W Stanach siedzisz a na komunistow glosujesz > ? A ja sie ciesze ze ktos sie nawrocil ze zlej drogi. Tak witasz "brata marnotrawnego"? Oby wiecej osob poznalo sie na komuchach przed nastepnymi wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolargol Re: Nigdy wiecej! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 21:16 Gość portalu: genek napisał(a): > raffix napisał: > > > Gość portalu: lewicowiec napisał(a): > > > Nigdy wiecej nie zaglosuje na SLD! > > > Zawsze na nich glosowalem wierzac > > > w moralna wyzszosc lewicowego > > > spojrzenia na sprawy spoleczne. > > > To juz koniec. > > > > Z Nowego Jorku na nich glosowales? W Stanach siedzisz a na > komunistow glosujesz > > ? > A ja sie ciesze ze ktos sie nawrocil ze zlej drogi. Tak witasz > "brata marnotrawnego"? Oby wiecej osob poznalo sie na komuchach > przed nastepnymi wyborami Wlasnie mysle o wyjezdzie do szwecji daja mozliwosc pracy polskim lekarzom,nigdy nie glosowalem na komunistow bedac na miejscu i gdybym wyjechal tez nie.Ciekawe ile jeszcze jest za granica tylu debili, wyjechac za praca i glosowac za tym kretynstwem to szczyt glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: Nigdy wiecej! IP: *.ipt.aol.com 09.01.03, 21:42 Gość portalu: kolargol napisał: > Ciekawe ile jeszcze jest za granica tylu debili, wyjechac za praca i > glosowac za tym kretynstwem to szczyt glupoty. Różni ludzie wyjeżdżają z Polski. Poglądów nie zmienia się wraz z miejscem zamieszkania. Przynajmniej nie jest to automatyczne. Były czasy że to czerwoni wyjeżdżali na Zachód na studia. Stąd się teraz biorą tacy "eksperci" od gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: Nigdy wiecej! IP: *.proxy.aol.com 10.01.03, 01:22 a ja musze zapieprzac na budowie w USA z prawnikiem i fizykiem, przez tych i bylych czerwonych skurwysynow!!!!!!!!! ale na swoje wyjde i nie zaplace grosza pieprzonego podatku na kolejna limuzyne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEEE! Re: Nigdy wiecej! IP: 140.247.126.* 09.01.03, 22:07 Gość portalu: lewicowiec napisał(a): > Nigdy wiecej nie zaglosuje na SLD! > Zawsze na nich glosowalem wierzac > w moralna wyzszosc lewicowego > spojrzenia na sprawy spoleczne. > To juz koniec. NIGDY WIECEJ NIE PATRZ NA MNIE SZKLANYM OKIEM, NIGDY WIECEJ NIE ODWRACAJ SIE ODWLOKIEM, NIGDY DO MNIE NIE WYCIAGAJ Z DREWNA REKI, NIGDY PRZY MNIE NIE ZAKLADAJ SZTUCZNEJ SZCZEKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asoi Re: Nigdy wiecej! IP: proxy / *.pekao.com.pl 10.01.03, 12:25 Teraz całują sie z biskupami, nie drażnią ich (vide temat aborcji, edukacji seks. środków anty i wolności wyznania). Kiedy skończy się ich "misja", natychmiast sympatia kleru się skończy i znów będą komunistycznym betonem, który należy potraktować kwasem solnym. Głosowałem na nich ale teraz już mam ich dość. Tylko na kogo teraz dać głos?? Ktos wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Re: Nigdy wiecej! IP: 195.94.215.* 10.01.03, 17:49 Gość portalu: asoi napisał(a): > Teraz całują sie z biskupami, nie drażnią ich (vide > temat aborcji, edukacji seks. środków anty i wolności > wyznania). Kiedy skończy się ich "misja", natychmiast sympatia > kleru się skończy i znów będą komunistycznym betonem, który > należy potraktować kwasem solnym. > Głosowałem na nich ale teraz już mam ich dość. > Tylko na kogo teraz dać głos?? Ktos wie?? NA BALCEROWICZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Nigdy wiecej! IP: *.proxy.aol.com 10.01.03, 01:19 lepiej pozno niz wcale, moze jeszcze cos z ciebie bedzie? a tak na marginesie to gdzie byles jak po wyborach kupili sobie samoloty dla VIP-ow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Nigdy wiecej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.03, 14:13 lewicowiec to idiota, lub szmondak, lub kombinacja jednego i drugiego. idiota glosuje na sld, bo wierzy w wyzszosc!!! idiota, chyba nie ma pojecia o historii? niech idiota sie przyzna! Gość portalu: lewicowiec napisał(a): > Nigdy wiecej nie zaglosuje na SLD! > Zawsze na nich glosowalem wierzac > w moralna wyzszosc lewicowego > spojrzenia na sprawy spoleczne. > To juz koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego nie F 16 Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 19:18 dzisiaj lecial premier jutro moze latac minister moze go szlag trafi.Mysle ze wiedza corobia albo chca polikwidowac szpitale bo znam przypadki fikcyjnych hospitalizacji .Albo NFZ wkroczy w glorii chwaly z wieksza kasa.Nie podejrzewam ministra o brak rozumu w koncu skonczyl medycyne .Ciesze sie ze te szopki odstawiaczerwony on wam jeszcze pokarze.Na pohybel kasom chorych i skorupowanym urzednikom.Szpitali jest za duzo a tak nie bedzie kasy i won. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanczi Zrzutka na pióro wieczne dla Łapińskiego IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 19:19 Drodzy Emeryci! Jeśli byliście w aptece kupić leki po złotówce i Wam się nie udało, zrzućcie się po złotówce na pióro wieczne dla Pana Ministra Zdrowia. Będzie miał sympatyczną pamiątkę, jak już wróci na Banacha, gdzie na Niego z pewnością z utęsknieniem czekają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.acn.waw.pl 09.01.03, 19:28 Każda wypowiedź tego "geniusza" zdrowia trąca amatorskim kabaretem. Zadziwia przy tym jego nieuleczalna bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
jarro Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m 09.01.03, 19:31 No cóż, u nas najłatwiej wydaje się publiczne pieniądze. Nie są one Łapińskiego, więc można wydać ile się chce a ciemnemu ludowi wcisnąć jakąś opowiastę o UE - no niby też musimy dostosować się do wymogów uni co do dupowozów dla rządowych debili. Ale to nie jedyny debil będący na górze, wystarczy popatrzyć na wycznyny min. finansów... Z całego serca życzę Łapińskiemu, żeby przypier... tym Peugeocikiem w jakieś drzewo i zszedł z tego świata - byłby to jedyny dobry uczynek dla społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koalgol Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 19:36 jarro napisał: > No cóż, u nas najłatwiej wydaje się publiczne pieniądze. Nie są > one Łapińskiego, więc można wydać ile się chce a ciemnemu ludowi > wcisnąć jakąś opowiastę o UE - no niby też musimy dostosować się > do wymogów uni co do dupowozów dla rządowych debili. > Ale to nie jedyny debil będący na górze, wystarczy popatrzyć na > wycznyny min. finansów... > Z całego serca życzę Łapińskiemu, żeby przypier... tym > Peugeocikiem w jakieś drzewo i zszedł z tego świata - byłby to > jedyny dobry uczynek dla społeczeństwa... niestety tych debili jest multum pamietaj ze minstrowie to smietanka tego towarzystwa w kolejce czekaja nastepni debile.Poczytaj sobie o egzaminie w agencji tego Blazna od kolczykowania krów muuuuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drzewko Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.org 09.01.03, 20:15 jarro napisał: > No cóż, u nas najłatwiej wydaje się publiczne pieniądze. Nie są > one Łapińskiego, więc można wydać ile się chce a ciemnemu ludowi > wcisnąć jakąś opowiastę o UE - no niby też musimy dostosować się > do wymogów uni co do dupowozów dla rządowych debili. > Ale to nie jedyny debil będący na górze, wystarczy popatrzyć na > wycznyny min. finansów... > Z całego serca życzę Łapińskiemu, żeby przypier... tym > Peugeocikiem w jakieś drzewo i zszedł z tego świata - byłby to > jedyny dobry uczynek dla społeczeństwa... Jeżeli mogę dodać do Twojej wypowiedzi swoje trzy grosze to sugeruje aby Pan Łapiński zabrał ze sobą na pokład 607-ki resztę tych rządowych debili i wspólnie, kolektywnie w to drzewko. Tylko muszą pamietać o tym by zrobić to solidnie! Panowie raz a pożądnie! Nie tak jak zwykle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: algra Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.opole.dialup.inetia.pl 09.01.03, 19:40 jest to dowód na to jak pan minister dba o resortowe pieniądze,i jak bardzo liczy się z opinią publiczną,kolejny dowód arogancji i smiem teierdzić bezczelności ministra,co do losu pacjentów pod "woalem" narodowego funduszu zdrowia nie mam najmniejszych wątpliwości,nic się nie zmieni poza tym,że pieniądze bedzie trwonił pan minister a nie dyrektorzy kas chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 09.01.03, 19:58 Niech to bedzie wiadro zimnej wody dla tych wszystkich euroentuzjastow. Myslenie jest takie - Przyjdzie Unia i Wyrowna (jak to kiedys spiewal Mlynarski zastepujac Unie walcem). Przyklad ministra zdrowia i jego wybujalych ambicji trzech "zlotych zebow", gdy na wyleczenie reszty uzebienia "dienieg niet" jest juz drugim przykladem w ostatnim czasie kiedy to tlumaczenie "no bo tak jest w Unii" powoduje u naszych proletariackich przecie oficjeli zwiekszenie obciazen na rzecz nas szaraczkow. Niedawno pan wladca poczty poskiej niejaki Kwiatek zapowiedzial podwyzke cen znaczkow tlumaczac to podobna argumentacja...."a bo w Danii to znaczki sa drozsze". I tak, podejrzewam, prosze panstwa bedzie przebiegac "unifikacja" Polski. Wyzsze pensje dla urzednikow panstwowych i "ekspertow" unijnych, wille i limuzyny dla oficjeli, podniesienie podatkow i uslug panstwowych... "no bo wicie rozumicie...Unia i w ogole, musimy co onia se pomysla na zachodzie" a dla maluczkich dziurawe drogi, nizsze emerytury i pensje, gowniana opieka zdrowotna...no bo tego nie widac. Czy wy euroentuzjasci przejrzycie kiedy na oczy????????? Odpowiedz Link Zgłoś
jarro Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m 09.01.03, 20:43 Ciekawe kiedy zaczniemy jeździć lewą stroną? Przecież w Angli tak jeżdżą! a to przecież UE. Proponuję (na test) przez pierwszy tydzień ruch lewostronny dla limuzyn rządowych. I koniecznie dużo tirów na trasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 09.01.03, 23:56 Kolega przedmowca zastosowal duzy skrot myslowy, albo uzyl niewlasciwych okreslen do opisania sytuacji. UE nikomu i w zadnej sytuacji nie mowi, ze nalezy byc chamem, zlodziejem, malwersantem i kretaczem. To wlasnie ten typ dzialaczy, politykierow i roznych "dobroczyncow" spoleczenstwa wykorzystuje szum informacyjny wokol Unii, i tlumaczy tym koniecznosc zalatwiania swoich szemranych interesow. W efekcie najwiekszym zagrozeniem dla polskich rolnikow sa ci wszyscy rolniczy dzialacze, z pieknym Jarkiem na czele. Taka sama funkcje dla przedsiebiorcow pelni zakompleksiony mistrz strategii dla Polski, wespol ze zgraja specjalistow i dyrektorow z Ministerstwa Gospodarki. Reforma sluzby zdrowia nie wyjdzie, bo nikt (poza wiekszoscia pacjentow i lekarzy-rzemieslnikow, ktorzy w obecnej sytuacji tluka niemilosiernie wysoka kase) nie jest zainteresowany, aby zabijac zlotodajna kure. Kilkadziesiat lat odciecia od swiata i tlamszenia spoleczenstwa spowodowalo, ze wiekszosc Polakow oczekuje odgornego sterowania i decydowania, co dla nas jest lepsze. I dlatego jedni strasza, ze tak bedzie, gdy wejdziemy do Unii, a drudzy chca, abysmy uwierzyli, ze tylko oni moga nam zapewnic szczescie i pomyslnosc wszelka. Procesy, jakie w wiekszosci dzieja sie na naszych oczach, nie maja zwiazku z Unia Europejska, ale z tym, ze po prostu swiat sie zmienia W CALOSCI. PS. Przy zazwyczaj przygnebiajacych reportazach o rzadzie, dzialaczach, aferzystach, karierowiczach i innych niedoukach, wywiad z katowickim chirurgiem jest uzdrawiajacy. Wytne z gazety i zachowam. Niestety widac dzieki niemu wyrazniej, jakie bloto jest na tych najwyzszych półkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 10.01.03, 00:03 To wlasnie ci lekarze-rzemieslnicy nie beda zarzynac tej zlotonosnej kury. Ale gdy mysle o tym, ze na jakies badanie trzeba czekac pol roku, ale po zaplaceniu to mozna od razu (w tym samym miejscu, na tym samym sprzecie i z tymi samymi ludzmi), to mnie krew zalewa. Dlatego moze ten fragmencik byl niejasny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspiryna Oddam obywatelstwo za samochod... IP: *.panorama.sth.ac.at / 10.1.62.* 09.01.03, 19:44 Czytajac o takich rewelacjach, po raz kolejny utwierdzam sie w przekonaniu,ze pan minister zdrowia to sie powinien isc leczyc. Polecam szpital w Rybniku, a poki co to wstyd mi byc Polakiem w naszym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
raffix NAPISZMY E-MAIL DO MILLERA I LAPINSKIEGO 09.01.03, 19:49 Narzekac milo, ale warto, zeby i ci ludzie wiedzieli, ze nie aprobujemy ich zachowan (choc pewnie i tak maja nas w nosie). Dlatego napisalem juz e-mail do Kancelarii Premiera i Ministerstwa Zdrowia. Napisalem tez o tym na forum dostepnym na stronie Kancelarii Premiera www.kprm.gov.pl/326.htm Maile mozna pisac poprzez formularz na stronie Kacelarii Premiera: www.kprm.gov.pl/email.php a do Ministerstwa Zdrowia na adres: kancelaria@mz.gov.pl Ja zaakcentowalem dwie rzeczy: 1) Rozrzutnosc - Ministerstwo Zdrowia ma juz co najmniej trzy TRZYLITROWE limuzyny (ktore pala pewnie co najmniej 15 litrow na 100 km) - szczegolnie razaca w swietle nieplacenia wynagrodzen w sluzbie zdrowia (no tak, ale to z innej przegrodki, mowi cwany Lapinski) 2)Zaniepokojenie co stanie sie z poprzednimi Lanciami - czy nie zostana za pol darmo sprzedane urzednikom i ich kolegom. Podejrzewam, ze sa w dobrym stanie, bo wozily ich glownie miedzy parlamentem, URM-em itp czyli glownie po Alejach. Samochody kupione za nasze podatki nie powinny byc rozdawanie kolesiom - jesli chca je sprzedac niech zrobia to po cenie rynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
raffix Na forum Kancelarii Premiera maja chyba cenzure 09.01.03, 19:54 Na forum Kancelarii Premiera maja chyba cenzure - napisalem kilka godzin temu a post sie nie pokazal. Albo tak dlugo "moderuja" albo nie chca opublikowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Odwoluje - w koncu zamiescili IP: *.braun.de 10.01.03, 11:28 W koncu zamiescili moje i inne posty na forum Kancelarii Premiera. Troche im zajelo ale zdecydowali sie opublikowac. Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Re: NAPISZMY E-MAIL DO MILLERA I LAPINSKIEGO 09.01.03, 21:33 raffix napisał: >...napisalem juz e-mail do Kancelarii Premiera i Ministerstwa Zdrowia. > Napisalem tez o tym na forum dostepnym na stronie Kancelarii Premiera > <a href="http://www.kprm.gov.pl/326.htm"target="_blank">www.kprm.gov.pl/326.htm > </a> > S: umordowałam się jak nieboskie stworzenie, ale Twojego listu na forum premiera - nie widze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genek Re: NAPISZMY E-MAIL DO MILLERA I LAPINSKIEGO IP: *.med.upenn.edu 09.01.03, 22:41 sabine napisała: > > S: umordowałam się jak nieboskie stworzenie, ale Twojego listu na forum > premiera - nie widze!!!! I ja sie mordowalem, a po namysle napisalem swoj wlasny list i co - tez go nie widze! Moze za malo kontrowersyjny. Co tam publikuja? Widzialem tam np. smialy list gratulujacy Millerowi postawy bohatera narofdowego w walce z UE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk TE LISTY NIGDZIE NIE DOTRĄ IP: *.netburg.pl 10.01.03, 01:10 O tych listach się nikt nie dowie, na pewno nie premier, a nawet minister, bo w kancelarii siedzą głupie cipy do odpowiadania na listy, które dziennie po prostu usuwają setki niewygodnych listów albo zbywaja nadawców obietnicami poprawy. Wiem to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry_potter Re: NAPISZMY E-MAIL DO MILLERA I LAPINSKIEGO IP: *.chello.pl 10.01.03, 09:20 Eee, kolego raffix, Lancie są w bardzo złym stanie. Nie widziałeś nawierzchni Alei Jerozolimskich ? Zawieszenie każdej Lancii jest praktycznie do wymiany, więc i cena musi być niska, PRAWDA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daskaz Re: NAPISZMY E-MAIL DO MILLERA I LAPINSKIEGO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 11:20 Twójlist jest już na stronie kprm - są też 2 inne dobry pomysł zdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: NAPISZMY E-MAIL DO MILLERA I LAPINSKIEGO IP: *.braun.de 10.01.03, 11:27 Gość portalu: daskaz napisał(a): > Twójlist jest już na stronie kprm - są też 2 inne > dobry pomysł > zdrówki Rzeczywiscie, w koncu zamiescili. Dzieki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgr email do ministerstwa zdrowia IP: *.man.rsk.pl 09.01.03, 19:54 kancelaria@mz.gov.pl napiszcie im, co o nich myslicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgr Re: email do ministerstwa zdrowia IP: *.man.rsk.pl 09.01.03, 19:56 sorry, nie zauwazylem powyzszych postow z emailam i :) Odpowiedz Link Zgłoś
raffix Re: email do ministerstwa zdrowia 09.01.03, 20:04 Nie ma problemu. Nie zapomnij rowniez wyslac e-maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: email do ministerstwa zdrowia IP: 158.75.3.* 10.01.03, 09:14 Bylem na stronie forum Kancelarii. Tyle wazeliniarstwa, ze az nie poslizgnac mozna a nie sadze by sami wyznawcy Millera tam pisali!!! Te limuzyny to tylko jeszcze jeden przyklad na bezkarnosc tych gnoi. Ciekawe o ilu rzeczach my nie wiemy!!! Zreszta i tak wyjdzie na ich. Reforma sie powiedzie, oczywiscie propagandowo, bo jezeli teraz sie wstrzymuje pieniadze by je potem uruchomic...sukces murowany! Radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: email do ministerstwa zdrowia IP: *.uml.lodz.pl 10.01.03, 09:33 Gość portalu: kgr napisał(a): > > kancelaria@mz.gov.pl > > napiszcie im, co o nich myslicie! Po co? Kto chce pracować w kancelarii, za, na pewno, niezłe pieniądze, ma przekazywać tylko listy z pochwałami dla naszego premiera i członków rządu, resztę się wyrzuca. A nie, to tę osobę wyrzuci się z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.p4.col.ru 09.01.03, 20:04 Chory narod. Zeby prokurator kwestionowal zakup zaslon? Zeby minister nie mogl jezdzic Peugeotem? Ludzie, czego Wy chcecie?! Czyz nie widzicie, ze sami wychodzicie na dziadow? Zakorzenia sie mentalnosc aprobujaca wylacznie biede, poszarpane lapcie i patologiczna zazdrosc. Niedlugo chwalebnym czynem bedzie wlamywanie sie i okradanie sasiada jesli ten ma nieco wiecej od nas: znaczy zlodziej - trzeba mu zabrac i ukarac. Czy ktos sie zastanawia i zdaje sobie sprawe do czego takie nieodpowiedzialne szczucie prowadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
clint_eastwood Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m 09.01.03, 20:10 Gość portalu: rt napisał(a): > Chory narod. Zeby prokurator kwestionowal zakup zaslon? Zeby > minister nie mogl jezdzic Peugeotem? Ludzie, czego Wy chcecie?! > Czyz nie widzicie, ze sami wychodzicie na dziadow? Zakorzenia > sie mentalnosc aprobujaca wylacznie biede, poszarpane lapcie i > patologiczna zazdrosc. Niedlugo chwalebnym czynem bedzie > wlamywanie sie i okradanie sasiada jesli ten ma nieco wiecej od > nas: znaczy zlodziej - trzeba mu zabrac i ukarac. Czy ktos sie > zastanawia i zdaje sobie sprawe do czego takie nieodpowiedzialne > szczucie prowadzi? sądząc po twoim adresie, to ty się lepiej pomartw o ogrzewanie, a hasło „grab zagrabione” to też chyba nie od nas? Odpowiedz Link Zgłoś
raffix Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m 09.01.03, 20:15 Rzeczywiscie, gosc pisze z Rosji. No tak, tam bizantyjska wystawnosc wladzy kontrastujaca z nedza i bylejakoscia dookola jest standardem, wiec nie ma co sie dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 20:11 oczywiscie w glownych wiadomosciach na TVP1 o nowych zakupach lapinskiego ani slowa. mozliwe, ze minister powinien jezdzic luksusowym samochodem, bo jest ministrem. ale jak dzieje sie tak w przypadku ministra i ministerstwa, ktoremu podlega taki dzial systemu panstwa, w ktorym dzieje sie bardzo zle (wlasnie z braku pieniedzy), to jest to chore i niemoralne. Odpowiedz Link Zgłoś
raffix Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m 09.01.03, 20:13 Gość portalu: rt napisał(a): > Chory narod. (...) Rzadko czytam i odpowiadam na wypowiedzi zaczynajace sie od sentencji "chory narod" bo zwykle pisze je "chory czlowiek" :-) Ale mam nadzieje, ze tym razem jest inaczej, wiec zrobie wyjatek. > (...) minister nie mogl jezdzic Peugeotem? Ludzie, czego Wy chcecie?! Jednym jeszcze moglby, ale ma juz trzy po 150.000 i po 200.000 zl, z silnikami o pojemnosci TRZECH LITROW (zuzywaja co najmniej 15 litrow benzyny na 100 km). Kontrast miedzy "wystawnoscia wladzy" a ubostwem obywateli jest typowy dla krajow trzeciego swiata a nie krajow europejskich. Tym bardziej jest to zenujace, ze w sluzbie zdrowia w wielu miejscach kraju nie wyplaca sie wynagrodzen. > Czyz nie widzicie, ze sami wychodzicie na dziadow? Zakorzenia > sie mentalnosc aprobujaca wylacznie biede, poszarpane lapcie i > patologiczna zazdrosc. > Niedlugo chwalebnym czynem bedzie > wlamywanie sie i okradanie sasiada jesli ten ma nieco wiecej od > nas: znaczy zlodziej - trzeba mu zabrac i ukarac. Czy ktos sie > zastanawia i zdaje sobie sprawe do czego takie nieodpowiedzialne > szczucie prowadzi? Zalosne uogolnienia. Nie bardzo widze zwiazek z tym wydarzeniem. Ja np. akceptuje ludzi majetnych ale tu mowa o rozrzutnosci administracji utrzymywanej z podatkow a nie o tych co "maja wiecej". Rozrzutnosci kontrastujacej z bezwladem zarzadzanego przez te administracje sektora zdrowia. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genek W Rosji lepiej? IP: *.med.upenn.edu 09.01.03, 21:48 Gość portalu: rt napisał(a): > Chory narod. Zeby prokurator kwestionowal zakup zaslon? Zeby > minister nie mogl jezdzic Peugeotem? Ludzie, czego Wy chcecie?! > Czyz nie widzicie, ze sami wychodzicie na dziadow? Zakorzenia > sie mentalnosc aprobujaca wylacznie biede, poszarpane lapcie i > patologiczna zazdrosc. Niedlugo chwalebnym czynem bedzie > wlamywanie sie i okradanie sasiada jesli ten ma nieco wiecej od > nas: znaczy zlodziej - trzeba mu zabrac i ukarac. Czy ktos sie > zastanawia i zdaje sobie sprawe do czego takie nieodpowiedzialne > szczucie prowadzi? Ludiej u was mngo, jak troche biedakow pozdycha, to sie w szpitalach poprawi, prawda? Czy to przypadek ze jedyna opinia popierajaca te obrazliwa dla narodu rozrzutnosc ministra pochodzi zza Buga? Jak konczylem 9 lat temu medycyne, opowiadano historie wprost z Rosji o kroplowkach nalewanych z wiadra do butelek nad lozkiem pacjenta. Jestem pewien ze od tego czasu dokonal sie w Rosji wielki postep - pewnie tam minister jezdzi Mercedesem, nie Peugeotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.uml.lodz.pl 10.01.03, 09:42 Gość portalu: rt napisał(a): > Chory narod. Zeby prokurator kwestionowal zakup zaslon? Zeby > minister nie mogl jezdzic Peugeotem? Ludzie, czego Wy chcecie?! > Czyz nie widzicie, ze sami wychodzicie na dziadow? Zakorzenia > sie mentalnosc aprobujaca wylacznie biede, poszarpane lapcie i > patologiczna zazdrosc. Niedlugo chwalebnym czynem bedzie > wlamywanie sie i okradanie sasiada jesli ten ma nieco wiecej od > nas: znaczy zlodziej - trzeba mu zabrac i ukarac. Czy ktos sie > zastanawia i zdaje sobie sprawe do czego takie nieodpowiedzialne > szczucie prowadzi? My nie aprobujemy biedy. Nie możemy zgodzić się na dostosowywanie jednych spraw do Unii, a pozostawienie innych w naszej rzeczywistości. Np. samochody osób, które decydują o naszym życiu, a kupują je za pieniądze społeczne, nasze składki i podatki i to, co się z nimi dzieje, a z drugiej strony nasze zarobki, które nie są z Unii i nijak nie przystają do wydatków na poziomie unijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m 09.01.03, 20:15 Zapomniał dodać, że rząd się sam wyżywi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.03, 20:27 ale mu daliscie w kosc. mam nadzieje ze to do niego dotrze. A ode mnie to musi byc dupek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 09.01.03, 20:27 Cytat: Jesteśmy rządem RP, kraju, który wchodzi do Unii Europejskiej. Popatrzmy, jakimi samochodami jeżdżą ministrowie innych krajów. Inne resorty też kupują samochody na co najmniej takim samym poziomie - wyjaśniał wczoraj dziennikarzom minister Mariusz Łapiński ostatnie zakupy resortu zdrowia. ALE MINISTRA TEŻ POWINNIŚMY MIEĆ NA POZIOMIE EUROPEJSKIN A NIE NA POZIOMIE IDIOTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.acn.waw.pl 09.01.03, 20:31 Przykre jest tylko to, że takich Łapińskich było i bedzie więcej, a nam pozostaje tylko charować na ich wspaniałe limuzynki. LUDZIE NA BARYKADY !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.i.net.au / 203.36.162.* 09.01.03, 20:43 Mam pytanie .Kiedy syty i zdrowy zrozumie chorego i bezdomnego ? - Obywatel Unii Europejskiej 2004 r.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Niewystarczyło by standardowe wyposażenie ? 15000 IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 09.01.03, 20:44 by zaoszczędzono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.volta.net.pl 09.01.03, 21:09 to jest poprostu złodziejstwo i skurwysyństwo - nie ma pieniędzy na leki i leczenie a ten "minister" z bożej łaski wozi dupę za 307 tys. zł Nie przeliczy ten niby reformator ile za to można kupić zabiegów!!! zawsze głosowałem na sld ale teraz won i takich jak ja jest coraz więcej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: 80.48.249.* 09.01.03, 21:10 yea polaczkowo kazdy robi co chce fuckin komuna ludzi zastaszyla i dlatego oni dalej robia co chca bylem w kanadize i tam jak ktos np podniosl cene 1 L paliwa ( $ 0.75 c) to byla afera i obnizyli do 0.60 za 1 litr a w poslce to oni moga robic co im sie podoba i WCALE niemusza sie tlumaczyc bo dlamnie takie wytlumaczenie jest ostatnim i bardzo kretynskim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj Re: Jak Łapiński jedzie do Unii, czyli peugeoty m IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 21:10 Wyglada na to ze Miller nie wie co robi trzymajac Lapinskiego w rzadzie. A jak WIE? Jesli te przymilanki do Uni to blef? Jesli cale hordy debili pokroju Lapinskiego i Lybackiej nieswiadomie ale za to zgodnie z intencjami premiera prowadza nas na manowce? Pamietam jak Miller wozil kase prze ruska granice. Wladywostok coraz blizej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankuz Lepiej zeby mnie na ulicy nie spotkał... IP: *.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl 09.01.03, 21:21 Ta śmieszna postać o brazowej od solarium buzce i wiecznie przyklejonym do facjaty ciotowatym uśmieszkiem napawa taką złoscią ,że mnie po prostu straszna kurwica bierze ,a szczegolnie gdy mowi jak to dobrze bedzie w służbie zdrowia dzieki niemu ,przedstawiając kolejną kretynsko - utopijną reforme.Ale spoko , jak nie ja to ktos inny go spotka i moze nie ograniczy sie do slow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaj dobrze ze sobie meroli nie pokupili za 500 tys IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 21:33 dobrze ze sobie meroli, lexów albo jagusiów nie pokupili, a poltki sie sypią, a moze by tak chorych peugoeotami wozić a szefów poltkami karetkami ??? nie pieprzcie o uni, kanclerz niemiec lata takim zabytkiem ze zaden polski polityk by do takiego rzadowego samolotu nie wsiadl i to sie nazywa po europejsku, a wy po rusku dzialacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba A Sejm wlasnie chce skladke zwiekszyc do 8% - IP: *.sympatico.ca 10.01.03, 03:00 rozumiem, ze nadwyzka zostanie wydana na limuzyny dla lekarzy wojewodzkich ...W koncu idziemy do Europy... Odpowiedz Link Zgłoś