krystian71 23.05.06, 10:46 za duzo tych niewyjasnionych smierci ksiezy i wciskanie kitu o rabunkowych morderstwach i przypadkowych utonieciach w rowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunatny_romek Re: Ksiadz Zalewski powinien dostac obstawe 23.05.06, 10:52 A co boisz się, że agenci bezpieki - księża, zamordują prześladowanego konfratra z obawy przed zdemaskowaniem?! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a materialy 23.05.06, 10:56 ktore ma oglosic w rownoleglch bezpiecznych miejscach, wiec tej lustracji nic nie zablokuje. Tylko zwyczajnie , zycia mi jego szkoda, gdyby musial poniesc kare w zemstwie za swoja odwage Odpowiedz Link Zgłoś
brunatny_romek Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:00 Ależ ja w pełni popieram zamiar księdza! Słowo! Uważam, że każde środowisko powinno być prześwietlone pod kątem współpracy z SB. Dziwiłem się tylko, że łączysz śmierć Krolla z niebezpieczeństwem Zaleskiego. On ma zdemaskować księży, a więc - idąc Twoim tokiem rozumowania - to ze strony kleru może go spotkać niebezpieczeństwo. I tak na marginesie - nie mogę zrozumieć, dlaczego lustruje się tylko agentów, dlaczego sbecy, często podłe bandziory, mają się świetnie i jeszcze czasami występują jako świadkowie na procesach TW! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:05 bo dzialalnosc zarowno jednych jak i drugich nie byla sprzeczna z owczesnie obowiazujacym prawem.Tylko z poczuciem przyzwoitosci i wszyscy maja prawo wiedziec, czy osoba pelniaca zawod zaufania spolecznego w czasach komuny walczyla z wlasnym spoleczenstwem ( SB) czy tez donosila na nie (TW) A lustruje sie tych, co sie sami nie zlustrowali, a na dobitke nie potrafia zejsc innym z oczu i dalej usiluja utrzymac sie w swoim zawodzie , wymagajacym przeciez jakis kwalifikacji moralnych To wielki konflikt interesow, w obronie swojej pozycji, stanowiska , dochodow, niektorzy moga posunac sie do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
brunatny_romek Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:11 I znowu się całkowicie zgadzamy. Ale odpowiedz mi proszę na zasadnicze pytanie - załozyłeś ten wątek uważając, że Zalewskiemu coś grozi i przywołałeś głośną śmierć Krolla. Pytam więc ponownie, to książa w obawie przed zdemaskowaniem mieliby usunąć swego brata w kapłaństwie? Bo komuchy to raczej będą chronić Zalewskiego, bo kompromitacja lustracyjna kościoła jest im na rękę. O co więc Tobie chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:45 chyba nie sadzisz,ze ja sadze, ze staruszek agent Delta zechce to zrobic wlasnymi trzesacymi sie rekami i plamami watrobianymi. :))) I nie zgadzm sie z toba ,ze kompromitacja agentow jest komuchom na reke. Kompromitacja Kosciola? Tak.Ale nie wlasnych agentow, w tymze Kosiele, ktorzy sami sie swoja dzialalnoscia z tego Kosciola wypisali, zdradzili go. Wpisujesz sie niechcacy we wczorajszy tytul GW, ze ujawnienie Czajkowskiego kompromituje Kosciol przed pielgrzymka... Choc tak naprawde, rzucaja sami piaskiem w oczy, bo tak naprawde kompromituje srodowisko GW, a Kosciol oczyszcza Slyszales gdziekolwiek glos Kosciola, jego rzeczywistych hierarchow,Episkopatu, ktory by to samo powiedzial i zaprotestowal? I do meritum twojego pytania-tzw sluzby zawsze chronia swoich agentow przed dekonspiracja, chocby tylko dlatego,ze po takim sladzie jak po sznureczku mozna dojsc dalej. Zwlaszcza w tak delikatnej sprawie jak inwigilowanie JPII, ktore jak wiesz, w pewnym okresie zamachem na niego sie skonczylo , a wg ostatnich doniesien wloskiego sedziego, slad wiedzie rowniez do polskiego SB, akonkretnie do Pietruszki, ktorego nazwisko wyraznie padlo. Odpowiedz Link Zgłoś
brunatny_romek Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:46 No to sobie porozmawialiśmy... Idę do pracy. Miłego dalszego logicznego łączenia faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
brunatny_romek Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:46 Sory! Jak wysłałem posta, Twój się pokazał Odpowiedz Link Zgłoś
brunatny_romek Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 12:00 Jeszcze raz Krystianie przepraszam, ale byłem pewien, że już nie odpowiesz. Tak czy inaczej Twoja odpowiedź utwierdziła mnie jednak w moim zdaniu - należy przestać tak histeryzować (przynajmniej na razie) z tymi tajnymi współpracownikami i poważnie zająć się ube i esbekami, a przynajmniej tymi, którzy łamali peerelowskie prawo (bo nawet ono nie pozwalało na szantaż, pobicia i morderstwa). A z Krollem radziłbym poczekać - motyw rabunkowy wcale nie został wykluczony! I na marginesie: co to za ksiądz, który ośmiela się zmieniać liturgię i drwić ze słów Chrystusa: "Pokój zostawiam wam, pokój mój wam daję". Równie dobrze mógłby zrezygnować z Modlitwy Pańskiej (też obowiązkowy składnik mszy), bo tam są słowa: "i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom". A teraz pozdrawiam i idę zarabiać na chleb Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Tez tak mysle, choc nie chcialam tego mowic na glo 23.05.06, 10:52 s! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt.z.mojrzeszowa Re: Tez tak mysle, choc nie chcialam tego mowic n 23.05.06, 11:02 wlasnie o tym trzeba mowic glosno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A co? Grozisz mu? A moze cos wiesz, tylko znow 23.05.06, 11:02 policji nie chcesz powiadomic, bo przeciez kapus nie jestes:))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: A co? Grozisz mu? A moze cos wiesz, tylko zno 23.05.06, 11:08 od czasu jak Czajkowskiego trzymaja w klasztorze pod kluczem, troche sie uspokoilem.Juz nie ma szans wyweszyc jakimi drogami chadza ksiadz zalewski,ale inni probuja.. Chocby ty, przed chwila,cos na temat ode mnie wyciagnac :) Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 krystianie.... 23.05.06, 11:21 a ty powinieneś dostać leki. Pielęgniarka spóźniła się? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: krystianie.... 23.05.06, 11:57 ksiedzu Krollowi, Niedzielakowi, Popieluszce,Zychowi ....juz zadne leki nie sa potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Zapomniałeś dodać do tej listy jeszcze... 23.05.06, 12:01 ...św.Stanisława. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Zapomniałeś dodać do tej listy jeszcze... 23.05.06, 12:21 bo skoncentrowalem sie na najbardziej spektakularnych mordach SB-cji z ostatnich lat, jesli juz o kims zapomnialem,to o ksiedzu Suchowolcu, zreszta tzw komisja Rokity, badajaca dzialalnosc bezpieki lat 81-89 wskazywala na 91 takich spraw Odpowiedz Link Zgłoś