Dodaj do ulubionych

Ksiadz Zalewski powinien dostac obstawe

23.05.06, 10:46
za duzo tych niewyjasnionych smierci ksiezy i wciskanie kitu o rabunkowych
morderstwach i przypadkowych utonieciach w rowie
Obserwuj wątek
    • brunatny_romek Re: Ksiadz Zalewski powinien dostac obstawe 23.05.06, 10:52
      A co boisz się, że agenci bezpieki - księża, zamordują prześladowanego
      konfratra z obawy przed zdemaskowaniem?!
      • krystian71 jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a materialy 23.05.06, 10:56
        ktore ma oglosic w rownoleglch bezpiecznych miejscach, wiec tej lustracji nic
        nie zablokuje.
        Tylko zwyczajnie , zycia mi jego szkoda, gdyby musial poniesc kare w zemstwie
        za swoja odwage
        • brunatny_romek Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:00
          Ależ ja w pełni popieram zamiar księdza! Słowo! Uważam, że każde środowisko
          powinno być prześwietlone pod kątem współpracy z SB. Dziwiłem się tylko, że
          łączysz śmierć Krolla z niebezpieczeństwem Zaleskiego. On ma zdemaskować
          księży, a więc - idąc Twoim tokiem rozumowania - to ze strony kleru może go
          spotkać niebezpieczeństwo.
          I tak na marginesie - nie mogę zrozumieć, dlaczego lustruje się tylko agentów,
          dlaczego sbecy, często podłe bandziory, mają się świetnie i jeszcze czasami
          występują jako świadkowie na procesach TW!
          • krystian71 Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:05
            bo dzialalnosc zarowno jednych jak i drugich nie byla sprzeczna z owczesnie
            obowiazujacym prawem.Tylko z poczuciem przyzwoitosci i wszyscy maja prawo
            wiedziec, czy osoba pelniaca zawod zaufania spolecznego w czasach komuny
            walczyla z wlasnym spoleczenstwem ( SB) czy tez donosila na nie (TW)
            A lustruje sie tych, co sie sami nie zlustrowali, a na dobitke nie potrafia
            zejsc innym z oczu i dalej usiluja utrzymac sie w swoim zawodzie , wymagajacym
            przeciez jakis kwalifikacji moralnych
            To wielki konflikt interesow, w obronie swojej pozycji, stanowiska , dochodow,
            niektorzy moga posunac sie do wszystkiego
            • brunatny_romek Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:11
              I znowu się całkowicie zgadzamy. Ale odpowiedz mi proszę na zasadnicze pytanie -
              załozyłeś ten wątek uważając, że Zalewskiemu coś grozi i przywołałeś głośną
              śmierć Krolla. Pytam więc ponownie, to książa w obawie przed zdemaskowaniem
              mieliby usunąć swego brata w kapłaństwie? Bo komuchy to raczej będą chronić
              Zalewskiego, bo kompromitacja lustracyjna kościoła jest im na rękę. O co więc
              Tobie chodziło?
              • krystian71 Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:45
                chyba nie sadzisz,ze ja sadze, ze staruszek agent Delta zechce to zrobic
                wlasnymi trzesacymi sie rekami i plamami watrobianymi. :)))
                I nie zgadzm sie z toba ,ze kompromitacja agentow jest komuchom na reke.
                Kompromitacja Kosciola? Tak.Ale nie wlasnych agentow, w tymze Kosiele, ktorzy
                sami sie swoja dzialalnoscia z tego Kosciola wypisali, zdradzili go.
                Wpisujesz sie niechcacy we wczorajszy tytul GW, ze ujawnienie Czajkowskiego
                kompromituje Kosciol przed pielgrzymka...
                Choc tak naprawde, rzucaja sami piaskiem w oczy, bo tak naprawde kompromituje
                srodowisko GW, a Kosciol oczyszcza
                Slyszales gdziekolwiek glos Kosciola, jego rzeczywistych hierarchow,Episkopatu,
                ktory by to samo powiedzial i zaprotestowal?
                I do meritum twojego pytania-tzw sluzby zawsze chronia swoich agentow przed
                dekonspiracja, chocby tylko dlatego,ze po takim sladzie jak po sznureczku mozna
                dojsc dalej.
                Zwlaszcza w tak delikatnej sprawie jak inwigilowanie JPII, ktore jak wiesz, w
                pewnym okresie zamachem na niego sie skonczylo , a wg ostatnich doniesien
                wloskiego sedziego, slad wiedzie rowniez do polskiego SB, akonkretnie do
                Pietruszki, ktorego nazwisko wyraznie padlo.
              • brunatny_romek Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:46
                No to sobie porozmawialiśmy... Idę do pracy. Miłego dalszego logicznego
                łączenia faktów.
                • brunatny_romek Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 11:46
                  Sory! Jak wysłałem posta, Twój się pokazał
                  • brunatny_romek Re: jestem pewien,ze sie zabezpieczyl, a material 23.05.06, 12:00
                    Jeszcze raz Krystianie przepraszam, ale byłem pewien, że już nie odpowiesz. Tak
                    czy inaczej Twoja odpowiedź utwierdziła mnie jednak w moim zdaniu - należy
                    przestać tak histeryzować (przynajmniej na razie) z tymi tajnymi
                    współpracownikami i poważnie zająć się ube i esbekami, a przynajmniej tymi,
                    którzy łamali peerelowskie prawo (bo nawet ono nie pozwalało na szantaż,
                    pobicia i morderstwa). A z Krollem radziłbym poczekać - motyw rabunkowy wcale
                    nie został wykluczony! I na marginesie: co to za ksiądz, który ośmiela się
                    zmieniać liturgię i drwić ze słów Chrystusa: "Pokój zostawiam wam, pokój mój
                    wam daję". Równie dobrze mógłby zrezygnować z Modlitwy Pańskiej (też
                    obowiązkowy składnik mszy), bo tam są słowa: "i odpuść nam nasze winy, jako i
                    my odpuszczamy naszym winowajcom".
                    A teraz pozdrawiam i idę zarabiać na chleb
    • frau_blada Tez tak mysle, choc nie chcialam tego mowic na glo 23.05.06, 10:52
      s!
      • emeryt.z.mojrzeszowa Re: Tez tak mysle, choc nie chcialam tego mowic n 23.05.06, 11:02

wlasnie o tym trzeba mowic glosno!!!
    • kropek_oxford A co? Grozisz mu? A moze cos wiesz, tylko znow 23.05.06, 11:02
      policji nie chcesz powiadomic, bo przeciez kapus nie jestes:)))
      • krystian71 Re: A co? Grozisz mu? A moze cos wiesz, tylko zno 23.05.06, 11:08
        od czasu jak Czajkowskiego trzymaja w klasztorze pod kluczem, troche sie
        uspokoilem.Juz nie ma szans wyweszyc jakimi drogami chadza ksiadz zalewski,ale
        inni probuja..
        Chocby ty, przed chwila,cos na temat ode mnie wyciagnac :)
        • frau_blada ROTFL :)))))))))))))) 23.05.06, 11:11

• nabucco4 krystianie.... 23.05.06, 11:21
      a ty powinieneś dostać leki. Pielęgniarka spóźniła się?
      • krystian71 Re: krystianie.... 23.05.06, 11:57
        ksiedzu Krollowi, Niedzielakowi, Popieluszce,Zychowi ....juz zadne leki nie sa
        potrzebne
        • entefuhrer Zapomniałeś dodać do tej listy jeszcze... 23.05.06, 12:01
          ...św.Stanisława.
          • krystian71 Re: Zapomniałeś dodać do tej listy jeszcze... 23.05.06, 12:21
            bo skoncentrowalem sie na najbardziej spektakularnych mordach SB-cji z
            ostatnich lat, jesli juz o kims zapomnialem,to o ksiedzu Suchowolcu, zreszta
            tzw komisja Rokity, badajaca dzialalnosc bezpieki lat 81-89 wskazywala na 91
            takich spraw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka