Dodaj do ulubionych

SLD chce rodziców do paki wsadzać!

24.05.06, 10:43
SLD wymyśliło, żeby za klpasa groziła kara pozbawienia wolności do lat 5.
A wymyśliła to niejaka pani Piekarska. Czy ta pani ma dzieci?
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: SLD chce rodziców do paki wsadzać! 24.05.06, 10:52
      A nt. Jaruzelskiego i Kiszczaka się nie wypowiadała w kontekście wsadzania do
      więzienia?
      • ala.ali.ala Re: SLD chce rodziców do paki wsadzać! 24.05.06, 10:54
        Nie. Nic na ten temat nie powiedziała.
        :)
    • rydzyk_fizyk Obrzydliwy liberalizm - chce mniej niż Ziobro? 24.05.06, 10:56
      ten kazał karać do dożywocia włącznie.
    • karlin Ale wie 24.05.06, 10:59
      za co można spore dofinansowanie z zagranicy uzyskać.

A potem Biedroń urządzi seminarium i szkolenie z dawania "karalnych" i
      "niekaralnych" klapsów 9-letnim chłopcom i dziewczynkom.

• marouder A dasz alu link do tej informacji? 24.05.06, 11:01

ala.ali.ala napisała:

> SLD wymyśliło, żeby za klpasa groziła kara pozbawienia wolności do lat 5.
      > A wymyśliła to niejaka pani Piekarska. Czy ta pani ma dzieci?
      • ala.ali.ala Re: A dasz alu link do tej informacji? 24.05.06, 11:02
        co mam nie dać? ;)
        www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=87444
        Przy okazji można się dowiedzieć, ze pani Piekarska ma syna, którego karci
        milczeniem. ;)
        • marouder Nie lubie "natchnionych"... 24.05.06, 11:10
          To nieodzywanie sie do malego chlopca swiadczy o niedorozwoju emocjonalnym poslanki Piekarskiej.
          Pomysl, by za klapsa na kilka lat robijac rodzine swiadczy o jej niedorozwoju spolecznym.
          Ta kobieta jest w jednym dobra i tym sie powinna zajmowac, nie zas polityka, czy kreowaniem postaw, mianowicie jest dobra w glaskaniu kotkow i pieskow.
          Niektorzy, qrnq nigdy nie dojrzeja:(

ala.ali.ala napisała:

> co mam nie dać? ;)
          > www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=87444
          > Przy okazji można się dowiedzieć, ze pani Piekarska ma syna, którego karci
          > milczeniem. ;)
          • krystian71 Re: Nie lubie "natchnionych"... 24.05.06, 11:56
            maruderku, to nie jest autorski pomysl p.Piekarskiej.A stosowany od lat
            skuteczne w takim kraju np jak szwecja,gdzie za klapsa rodzic moze pojsc do
            paki a juz na pewno stracic prawa rodzicielskie.
            Pikanterii tej calej polityce dodaje fakt, ze najczesciej jedynym swiadkiem
            tego przestepstwa jest samo dziecko, a wiec to ono musi i czesto jest do tego
            namawiane doniesc na swojego rodzica na policje.
            Z Pawki Morozowa Sowiety uczynily ikone i wzor, tymczasem jak swiadcza nowe
            badania tego Pawki tak na prawde nigdy nie bylo.Cala te historie wymyslil przy
            biurku jakis sowiecki propagandzista.
            Tymczasem w szwecji takich Pawkow Morozowow jest juz spora druzyna
            • 3210start Re: Nie lubie "natchnionych"... 24.05.06, 12:25
              krystian71 napisała:

> maruderku, to nie jest autorski pomysl p.Piekarskiej.A stosowany od lat
              > skuteczne w takim kraju np jak szwecja,gdzie za klapsa rodzic moze pojsc do
              > paki a juz na pewno stracic prawa rodzicielskie.

A wyprodukowane w ten sposób sieroty społeczne będzie można przekazać do
              adopcji parom homoseksualnym - oni też mają swoje prawa.
              • krystian71 Re: Nie lubie "natchnionych"... 24.05.06, 12:30
                nie wymysliles nic nowego :))) wlasnie dokladnie tak sie dzieje.
                Niedawno bylo w necie szwedzka wstrzasajaca historia dziecka, ktore pisalo do
                swojej matki listy z prosba o ratunek, bo wlasnie przez homoseksualistow
                zostalo adoptowane.
                Ratunku sie nie doczekalo, popelnilo samobojstwo
                • 3210start Re: Nie lubie "natchnionych"... 24.05.06, 12:34
                  krystian71 napisała:

> nie wymysliles nic nowego :))) wlasnie dokladnie tak sie dzieje.
                  > Niedawno bylo w necie szwedzka wstrzasajaca historia dziecka, ktore pisalo do
                  > swojej matki listy z prosba o ratunek, bo wlasnie przez homoseksualistow
                  > zostalo adoptowane.
                  > Ratunku sie nie doczekalo, popelnilo samobojstwo

Ale postępowe społeczeństwo nie żałuje homofoba.
        • krystian71 Re: A dasz alu link do tej informacji? 24.05.06, 12:03
          wspolczuje jej dziecku, to chora kobieta.
          Kazdy praktyk rodzic, rzecz jasna normalny,a niie sadysta i kazdy psycholog
          podpowie ci,ze milczenie rodzica moze wyrzadzic o wiele wieksze szkody w
          psychice dziecka niz sporadyczny klaps .
          Wywolac w dziecku syndrom odrzucenia, przestrachu, niekochania,
          • ala.ali.ala Re: A dasz alu link do tej informacji? 24.05.06, 12:06
            krystian71 napisała:

> wspolczuje jej dziecku, to chora kobieta.
            > Kazdy praktyk rodzic, rzecz jasna normalny,a niie sadysta i kazdy psycholog
            > podpowie ci,ze milczenie rodzica moze wyrzadzic o wiele wieksze szkody w
            > psychice dziecka niz sporadyczny klaps .
            > Wywolac w dziecku syndrom odrzucenia, przestrachu, niekochania,

Mam dokładnie takie same odczucia.
            Milczenie jest czymś okrutnym, o wiele bardziej niż klaps. To jest dręczenie
            psychiczne.
            Współczuję temu dziecku.
            • krystian71 Re: A dasz alu link do tej informacji? 24.05.06, 12:18
              mam swoich dwoje, juz doroslych prawie, wiec wiem co mowie , bo niestety rozne
              modne teoryjki czesciowo na nich trenowalismy.
              Dokladniej na mlodszym synu , gdy jako objawienie pojawila sie teoria tzw
              bezstresowego wychowania.Szybko trzeba ja bylo porzucic:))), widzac jak z glaba
              wyrasta calkowicie aspoleczny , egoistyczny typ.
              A juz z tzw.milczenienia, czyli de facto obrazania sie na dziecko ,natychmiast,
              po pierwszej probie, gdy dostalo szoku i podpatrzylismy jak przerzuca zdjecia
              rodzinne ,by wreszcie zapytac ze lzami w oczach, czy przypadkiem nie zostalo
              adoptowane.
              Zaloze sie,ze zadnemu bachorowi wtykajacemu gwozdz do kontaktu, za co zostal
              sklapsowany a potem wytlumaczono mu smiertelne niebezpieczenstwo jakie mu
              zagrazalo, zadne tego typu pytanie nie przejdzie przez plowa glowke.Jesli juz
              to przeswiadczenie,ze rodzic go kocha i wyszedl z nerw z przestrachu i milosci
    • marga_f Re: SLD chce rodziców do paki wsadzać! 24.05.06, 11:12
      ala.ali.ala napisała:

> A wymyśliła to niejaka pani Piekarska. Czy ta pani ma dzieci?

Mało im ze odebrali połowie matek samotnie wychowujących dzieci prawo do
      zasiłku rodzinnego?
      • krystian71 pierwszym posunieciem SLD w 2001 24.05.06, 11:58
        bylo skrocenie urlopow macierzynskich i odebranie zasilkow rodzinnych a takze
        likwidacja Funduszu Alimentacyjnego.
        SLD to typowa partia liberalna, zadna z niej lewica
    • xtrin Re: SLD chce rodziców do paki wsadzać! 24.05.06, 11:37
      Przesada w żadną stronę dobra nie jest, nie odpowiada mi ani zbyt restrykcyjny
      pomysł pani Piekarskiej, ani poseł PiS postulujący kary cielesne w szkołach. Ale
      z dwojga złego to już jej przegięcie lepsze.
      • ala.ali.ala Re: SLD chce rodziców do paki wsadzać! 24.05.06, 11:56
        xtrin napisała:

> Przesada w żadną stronę dobra nie jest, nie odpowiada mi ani zbyt restrykcyjny
        > pomysł pani Piekarskiej, ani poseł PiS postulujący kary cielesne w szkołach. Al
        > e
        > z dwojga złego to już jej przegięcie lepsze.

Jak przegięcie tego typu może być lepsze.
        To jest chore, a nie lepsze.
    • 3210start Re: SLD chce rodziców do paki wsadzać! 24.05.06, 11:42
      ala.ali.ala napisała:

Idioci.
      • wirwieder Re: SLD chce rodziców do paki wsadzać! 24.05.06, 11:57
        Nie znacie zartów p.Piekarskiej?
        • krystian71 mozna by to potraktowac za zart 24.05.06, 11:59
          gdyby nie to,ze piekarska idzie za propaganda Unijna
          • jaga90 Polityka strasznie miesza ludziom w głowie! 24.05.06, 12:28
            Pani Piekarskiej to poslowanie już drugą chyba kadencję uczyniło dość spory
            uszczerbek w szarych komórkach!
            • krystian71 Re: Polityka strasznie miesza ludziom w głowie! 24.05.06, 12:38
              SLD doluje, coraz wiecej informacji o poczatkach tej partii , jej wlasciwych
              celach i tym,ze nie jest to prawdziwa , wrazliwa na los najbiedniejszego
              elektoratu lewica dociera do mediow.
              Stad poszukiwanie innego image'u, innego elektoratu, niszowych zwolennikow i
              wyskakiwania przed szereg
    • nowytor3 Trochę drastyczna historia sprzed wojny 24.05.06, 12:30
      Przed egzekucją, na ostatnie widzenie przyszła matka delikwenta tam osadzonego.
      Facet poprosił matkę, by zbliżyła się do krat, bo chce się z nią pożegnać. Ta
      myślała, że chce ją "ukochać", a ten odgryzł jej nos i powiedział jej mniej
      więcej tak: "To ty powinnaś tu zamiast mnie siedzieć, kija nie miałaś jak był na
      to czas?".

• joannabarska Plec,pleć,pleć... 24.05.06, 12:41
        Te bajeczkę skąd znasz? Ja podobna wersję kiedys miałam. Nie lałam
        dzieciaczkow, nie załuję.
        • ala.ali.ala Re: Plec,pleć,pleć... 24.05.06, 12:52
          joannabarska napisała:

> Te bajeczkę skąd znasz? Ja podobna wersję kiedys miałam. Nie lałam
          > dzieciaczkow, nie załuję.

Ja też nie leję dzieciaczków. Ale jeśli zdarzył mi się w życiu klaps, własnie w
          nagłej sytuacji, to nie zamierzam być za to wsadzana do więzienia, jak
          przestępca, a tego chce to głupie SLD.
          Które samo każe dzieci maltretowaniem psychicznym i nam każe robić to samo!
        • nowytor3 Z Lwowa? 24.05.06, 13:21
          Ty se barska możesz podziamdziolić. W Toruniu widziałem jak dziecko mało co i
          pod samochód by wpadło na czerwonym świetle, bo mamusia nie była dość kategoryczna.
          Od czasu do czasu słyszy się o jakimś dziecku, które przez okno wypadło, wpadło
          pod samochód, wywołało pożar etc.
          • p.smerf Re: Z Lwowa? 24.05.06, 14:34
            Chodowla szantażystów? "jak mi nie kupicie górala, to powiem, że mnie
            bijecie"."Mogę się nawet samookaleczyć, jak mój kumpel. Albo poproszę Ziutka,
            który to robi fachowo za 2 dychy".

Nie to, żebym był zwolennikiem bicia dzieci, choć sam od ojca nieraz oberwałem
            (i dzięki Mu za to). Ale klaps w "trudnym okresie" to nie to samo, co katowanie
            niemowlaka "bo wrzeszczy, a tata ma kaca i łeb mu pęka". Ponadto znając dynamikę
            działania naszych sądów, tata zostanie ukarany w czasie, gdy to skrzywdzone
            dziecię będzie lało swoje własne..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka