kecawy 06.06.06, 21:08 Dla kierownictwa PZPR a więc i dla sekretarzy POP powinien być zakaz piastowania stanowisk w administracji rządowej i samorządowej kecaw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ubek_kubek Był juz taki pomysł,ale płk Lesiak się nie zgodził 06.06.06, 21:13 Użył nawet Nmietka i Bolka, by "ukręcić łeb sprawie" Odpowiedz Link Zgłoś
dewot007 Re: Był juz taki pomysł,ale płk Lesiak się nie zg 06.06.06, 21:41 Vicepremier też jest przeciw ! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie bredz: przy tym zakazie PiSuar paru ministrow 07.06.06, 10:24 by stracil:))) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach ja bym jednak była za 06.06.06, 21:42 kryterium kompetencji, nie historii Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: ja bym jednak była za 06.06.06, 21:45 Niemcy po wojnie tak postąpili z członkami aparatu NSDAP .Tak mi się coś wydaje iż NSDAP a PZPR czy KPZR to praktycznie to samo kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach moje doświadczenie mówi mi, że 06.06.06, 21:48 mało jest cenniejszych rzeczy, niz kompetentny, wykształocony i niegłupi urzędnik państwowy czy samorządowy. Jakie Ty masz doświadczenie we wspólpracy z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: moje doświadczenie mówi mi, że 06.06.06, 21:52 ale faszysta czy komunista ? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach powiem tak: 06.06.06, 21:54 1. Nie lubię i nie stosuję uogólnień. Pomijając już, że Twoje pytanie jest niejasne. 2. Cóz stąd, że mam za prezydenta miasta osobę, która nie była w PZPR - skoro jest nią skończony kretyn niezdolny podkąc zadnej decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: powiem tak: 06.06.06, 21:56 ale czy POPom i tym innym dziękujemy czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach nie wiem 06.06.06, 21:57 z jednej strony - tak, z drugiej - jesli pozostali kandydaci są idiotami, wolę nieidiotę nawet z PZPR-owską przeszłością - chocby po to, aby umiał wyremontowac drogi Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: powiem tak: 06.06.06, 22:06 po_godzinach napisała: > 2. Cóz stąd, że mam za prezydenta miasta osobę, która nie była w PZPR - skoro > jest nią skończony kretyn niezdolny podkąc zadnej decyzji? ---> Nie rozsądniej byłoby, żeby zarówno takich kretynów jak i byłych działaczy pezetpeerowskich odsunąć od decydowania o sprawach kraju? Polska nie jest taka mała, by był tylko wybór między debilami i postkomunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach heh :) 06.06.06, 22:09 jasne zgodnie z marzeniem, ze lepiej byc młodym, pięknym, bogatym i zdrowym niz starym, brzydkim, biednym i chorym :) można tak powiedzieć, jak mówisz - ale żeby jedynym kryterium był brak przynależności do PZPR (jak pisze Autor) to jest idiotyzm :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: ja bym jednak była za 07.06.06, 12:28 pisiory tak nie sądzą. Jasiński i Lepper są w rządzie. Oceniać należy człowieka, a nie etykietkę. Jeśli ktoś boi się oceny indywidualnej to często zostaje narodowcem, fanatykiem religijnym czy innym elementem stada. To co, ze jest idiotą, skoro także prawdziwym Polakiem, katolikiem (świadectwo chrztu) i w gębie mieli nazwiska bohaterów? Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: ja bym jednak była za, a nawet przeciw 06.06.06, 21:54 po_godzinach napisała: > kryterium kompetencji, nie historii Aparat PZPR od sekretarzy POP w gore dal taki pokaz kompetencji, ze az zapisali wiele niechlubnych kart historii. Tym ciemniakom juz dziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Tak, 06.06.06, 22:00 to jest podejście bardzo emocjonalne i w jakiejś części prawdziwe. Jednak nie jest to takie proste. Proszę mi wierzyć, że niekompetentny urzędnik to straszne nieszczęście dla - na przykład - miasta. Niezaleznie od tego, jak często się modli. I niezaleznie od tego, czy był w PZPR, SL czy SD. Nam bardzo potrzeba inteligentnych fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: ja bym jednak była za 06.06.06, 22:00 po_godzinach napisała: > kryterium kompetencji, nie historii ---> A więc np. oszust, ale doskonały znawca i specjalista spraw gospodarczych, według Ciebie może zostać ministrem gospodarki lub prezesem wielkiej firmy? Ta "historia" nie odbije się na poczynaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach kryterium uczciwości 06.06.06, 22:05 "oszust" jest tak oczywiste, że awet o nim nie wspominam. Jednak to, czy ktoś jest, czy nie jest oszustem nie zalezy od tego, czy był w PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: kryterium uczciwości 06.06.06, 22:09 po_godzinach napisała: > Jednak to, czy ktoś jest, czy nie jest oszustem nie zalezy od tego, czy był w > PZPR. ---> To też jest oczywiste. Nie powinien działać "automat", lecz rzetelna opinia o danym kandydacie na stanowisko. Powtarzam - rzetelna. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach no i tu się z panem zgodzę, proszę pana :) 06.06.06, 22:11 wirz mi, prezydent miasta-idiota (choć świątobliwy wielce) to straszne nieszczęście Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: ja bym jednak była za 06.06.06, 22:07 > ---> A więc np. oszust, ale doskonały znawca i specjalista spraw gospodarcz > ych, > według Ciebie może zostać ministrem gospodarki lub prezesem wielkiej firmy? No zobacz, taki oszust Bill G. od małegomiekkiego całkiem nieźle sobie poradził... Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Marzy się tobie prawicowy zamordyzm, co? 06.06.06, 21:47 Nie Polska uwolniona od relatywistów choć w aparacie rządowym i samorządowym. W prywatnym biznesie róbta sobie co chceta pozdrawiam kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 06.06.06, 21:51 przynajmniej wyczyścić prokuratury i sądy, jeśli się da to rząd i instytucje centralne, reszta jest nierealna. W naszym kraju nawet kardynał broni esbecji, więc marzenia o braku sekretarzy w samorządach to bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 06.06.06, 21:53 Postulując to wywołujemy wilka z lasu może choć jeden były POPowiec nie zostanie urzędnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 06.06.06, 21:54 Wicepremier aut! Jako byly pierwszy popowiec, Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Wojtek Jasiński wylatuje z ministra? 06.06.06, 21:59 szef Komitetu Miejskiego PZPR o ile mnie pamięć nie myli. PiS już dawno pogrzebał dekomunizację - jedynie kryterium to to czy się było kumplem Prezia Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Re: Wojtek Jasiński wylatuje z ministra? 06.06.06, 22:02 Bez b. członkow PZPR nawet PiS sobie nie poradzi - nie ma kadr. Jaroslaw Kaczynski i dalej długo nic. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 06.06.06, 22:05 To skąd obecna koalicja kadry dla rządu weźmie? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Popieram. Bardzo sluszny pomysl. :))) 06.06.06, 22:09 I w edukcaji i na wyzszych uczelniach tez! Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Popieram. Bardzo sluszny pomysl. :))) 07.06.06, 02:00 Pomysł dobry :) Ale koalicjanci z Samoobrony się nie zgodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Najpierw trzeba by... 07.06.06, 09:49 ...zmienić Konstytucję RP. A na to na szczęście Kaczory nie mają dość głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
francuskilacznik Re: Najpierw trzeba by... 07.06.06, 09:57 Fakt, trzeba zaczekac jeszcze troche , jak sie PO rozleci, i przejdzie na strone PiS'u:)) Odpowiedz Link Zgłoś
francuskilacznik Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 07.06.06, 09:55 Przyspieszenie juz niedlugo zajmie sie i tym problemem. Szkoda ze PiS nie zaczal rozprawy z bolszewikami od zakazu o ktorym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi A za 20 lat - b. czlonkom PiS-u?! 07.06.06, 10:44 10 milionow Polakow należało do PZPR, często osoby wybitne. Po co to idiotyczne pisanie? Sprawę b.członków PZPR rozwiążę biologia. Potem nasze dzieci beda zabraniac piastowania jakichkolwiek urzędow byłym członkom PiS-u? Historia kołem sie toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Za 3 lata. ;) _______nt 07.06.06, 12:09 janbezziemi napisał: > 10 milionow Polakow należało do PZPR, często osoby wybitne. Po co to idiotyczne > > pisanie? Sprawę b.członków PZPR rozwiążę biologia. Potem nasze dzieci beda > zabraniac piastowania jakichkolwiek urzędow byłym członkom PiS-u? Historia > kołem sie toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: A za 20 lat - b. czlonkom PiS-u?! 07.06.06, 12:22 janbezziemi napisał: > 10 milionow Polakow należało do PZPR, L. 10 milionow ???? Juz kilka luf sobie strzeliles? często osoby wybitne. L. Wybitne, czy to nie z ich inspiracji powstaly Wolominy, Pruszkowy itp.... Po co to idiotyczne > > pisanie? Sprawę b.członków PZPR rozwiążę biologia. L. Napewno, na 90% ich pomiot bedzie mial odziedziczona predylekcje do lamania prawa..... Potem nasze dzieci beda > zabraniac piastowania jakichkolwiek urzędow byłym członkom PiS-u? Historia > kołem sie toczy. L. Nigdzie historia kolem sie nie toczy, za wyjatkiem spolecznosci nizszego stopnia rozwoju.... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Polszczyna takze, lauriane! 07.06.06, 12:32 Nie "za wyjątkiem" ale "z wyjątkiem" - tak prawidłowo pisze się po polsku. Innych Twych uwag nie komentuję. Tu potrzebny psychiatra, a nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Polszczyna takze, lauriane! 07.06.06, 14:35 janbezziemi napisał: > Nie "za wyjątkiem" ale "z wyjątkiem" - tak prawidłowo pisze się po polsku. L. Bagatela! Natomiast 10 mln czlonkow PZPR bagatela nie jest..... > Innych Twych uwag nie komentuję. Tu potrzebny psychiatra, a nie ja. L. Tu nawet psychiatra nie pomoze, zwazywszy, ze Polska okupuje 70-te miejsce w rankingu CPI (Intl Transparency) i jest korelacja miedzy objeciem rzadow SLD (PZPR)w 2001 roku, kiedy to Polska zajmowala 43-cie miejsce i koncem ich rzadow, czyli 70-te w 2005 roku. PZPR, czyli SLD dzisiaj (tak, jak przytlaczajaca wiekszosc partyjno-rzadowa z czasow PRL) - to srodowiska kryminogenne "par excellence" P.S. Czujesz sie tak niedowartosciowany, ze az musisz cytowac "zlote mysli" Huxley'a ? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 07.06.06, 15:24 francuskilacznik napisała: > Przyspieszenie juz niedlugo zajmie sie i tym problemem. Szkoda ze PiS nie zaczal rozprawy z bolszewikami od zakazu o ktorym piszesz. Dlatego,że są rzeczy których PiS nie przeskoczy.Jesli około 5-10 milionów ludzi to byli czlonkowie PZPR oraz wszyscy którzy byli beneficjentami PRL:milicjanci, urzędnicy,wojsko itp , to nie możesz ot tak sobie odebrać im praw wyborczych (czynnych i biernych).A jeśli mogą głosować, to możesz być pewna, że gdy tylko spróbujesz ograniczyć ich prawa to przy najbliższych wyborach pójdą ochoczo głosować na każdą partię ,która obieca wysłać PiS na Antarktydę. A wybory będą bardzo szybko - zabraknie PiS-owi koalicjantów i koniec będzie tak szybki jak szybki był koniec premierowania Olszewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 07.06.06, 15:26 Niestety masz rację .cOĆ TYCH Z pzpr NIE BYŁO 5 MILIONÓW ALE ONI PLUS ICH RODZINY I SIĘ NAZBIERA KECAW Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 07.06.06, 15:29 To Leppera musisz jako pierwszego posunac (w przenosni oczywiscie masz go posunac). Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak ale dlaczego chcesz to robic administracyjnie? 07.06.06, 10:58 Dolaczyc informacje o czlonkostwie do obowiazkowych materialow wyborczych i decyzje pozostaw ludziom. DEMOKRACJA na tym polega... Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Upiorny prowincjonalizm 07.06.06, 12:06 Z zadowoleniem przyjąłem wiadomość, że minister Ziobro ma zamiar usprawnić nasz wymiar sprawiedliwości. Niestety, ostatnio porzucił on swą reformatorską misję i postanowił poświęcić się historii. Sam bowiem stwierdza, że rozpatrywanie pożyczki udzielonej kierownictwu PZPR nie pozostaje w żadnym związku z wymiarem sprawiedliwości. Nawet gdyby w tych badaniach znaleziono jakieś nieprawidłowości, to ze względu na przedawnienie i tak ich sądowi przedstawić nie można. A w ogóle to znajdujemy się na ludowym kiermaszu. Za niewielką opłatę można sobie postrzelać do tarczy z napisem „komunizm”. Minister Ziobro (były reformator) nie zdaje sobie sprawy, że ta cała strzelanina to upiorny prowincjonalizm. Bo kilka czy kilkanaście dni przed wystąpieniem ministra Zbigniewa Ziobry nie kto inny, jak zasłużony działacz komunistyczny został prezydentem Włoch. Prezydent Francji w latach 1981-1995, François Mitterrand, został wysunięty na to stanowisko przez socjaldemokratów i był popierany przez komunistów. Gdy na wiecu przedwyborczym podchwytliwie go zapytano, czy komuniści znajdą się w rządzie, odpowiedział bez wahania: „Skoro mogli tam się znaleźć za premierostwa gen. de Gaulle'a, nie widzę powodu, by nie mogli tam być za mojej prezydentury”. Odnoszę wrażenie, że w istocie minister Zbigniew Ziobro to duchowy kontynuator tradycji związanych z Komitetem Centralnym Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Tam bowiem skarżącym się na trudności w polemice z prawicą mówiono wprost: „Zwymyślajcie ich od faszystów”. O ileż łatwiej niż zreformować sądownictwo – rozumuje pan Ziobro – jest znaleźć sobie jakiś powód do wszczęcia antykomunistycznej hecy. Poradzić sobie z bezrobociem i nędzą też dużo trudniej uważa mój dobry znajomy, p.S.Boratynski, i ma w 100 proc. racje. "Jeder sieht durch seine eigene Brille!" Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ale dlaczego chcesz to robic administracyjnie 07.06.06, 12:09 sierzant_nowak napisał: > Dolaczyc informacje o czlonkostwie do obowiazkowych materialow wyborczych i > decyzje pozostaw ludziom. DEMOKRACJA na tym polega... Ale tu nie chodzi o demokrację, tylko sprawiedliwość. A dokładniej Prawo i Sprawiedliwość. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: ale dlaczego chcesz to robic administracyjnie 07.06.06, 15:09 sierzant_nowak napisał: > Dolaczyc informacje o czlonkostwie do obowiazkowych materialow wyborczych i >decyzje pozostaw ludziom. DEMOKRACJA na tym polega... Nie martw się, wkrótce się dowiesz ,że demokracja to przeżytek i należy ją zamienić bardziej poprawnym ustrojem Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: ale dlaczego chcesz to robic administracyjnie 07.06.06, 15:57 O tym,ze demokracja to przezytek trabiono juz w 1945 roku.... Nostalgia ? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: ale dlaczego chcesz to robic administracyjnie 07.06.06, 16:21 lauriane napisał: > O tym,ze demokracja to przezytek trabiono juz w 1945 roku.... > Nostalgia ? > J.C. nie - ironia Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Wiceprezes PiSuaru i minister skarbu w jednym 07.06.06, 17:23 jest byłym członkiem PZPR. Wicepremier i zarazem minister rolnictwa jest byłym sekretarzem POP. To tyle w kwestii dekomunizacji w wersji pisuarowej. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Wiceprezes PiSuaru i minister skarbu w jednym 07.06.06, 17:52 Tam gdzie mowa o milionach, Ty wyskakujesz z jednym przykladem.... Brilliant idiotyzm? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś