Dodaj do ulubionych

Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR

06.06.06, 21:08
Dla kierownictwa PZPR a więc i dla sekretarzy POP powinien być zakaz
piastowania stanowisk w administracji rządowej i samorządowej

kecaw
Obserwuj wątek
    • ubek_kubek Był juz taki pomysł,ale płk Lesiak się nie zgodził 06.06.06, 21:13
      Użył nawet Nmietka i Bolka, by "ukręcić łeb sprawie"
      • dewot007 Re: Był juz taki pomysł,ale płk Lesiak się nie zg 06.06.06, 21:41
        Vicepremier też jest przeciw !
      • kropek_oxford Nie bredz: przy tym zakazie PiSuar paru ministrow 07.06.06, 10:24
        by stracil:)))
    • po_godzinach ja bym jednak była za 06.06.06, 21:42
      kryterium kompetencji, nie historii
      • kecawy Re: ja bym jednak była za 06.06.06, 21:45
        Niemcy po wojnie tak postąpili z członkami aparatu NSDAP .Tak mi się coś
        wydaje iż NSDAP a PZPR czy KPZR to praktycznie to samo

kecaw
        • po_godzinach moje doświadczenie mówi mi, że 06.06.06, 21:48
          mało jest cenniejszych rzeczy, niz kompetentny, wykształocony i niegłupi
          urzędnik państwowy czy samorządowy.

Jakie Ty masz doświadczenie we wspólpracy z nimi?
          • kecawy Re: moje doświadczenie mówi mi, że 06.06.06, 21:52
            ale faszysta czy komunista ?
            • po_godzinach powiem tak: 06.06.06, 21:54
              1. Nie lubię i nie stosuję uogólnień.
              Pomijając już, że Twoje pytanie jest niejasne.

2. Cóz stąd, że mam za prezydenta miasta osobę, która nie była w PZPR - skoro
              jest nią skończony kretyn niezdolny podkąc zadnej decyzji?
              • kecawy Re: powiem tak: 06.06.06, 21:56
                ale czy POPom i tym innym dziękujemy czy nie ?
                • po_godzinach nie wiem 06.06.06, 21:57
                  z jednej strony - tak, z drugiej - jesli pozostali kandydaci są idiotami, wolę
                  nieidiotę nawet z PZPR-owską przeszłością - chocby po to, aby umiał
                  wyremontowac drogi
              • 1normalnyczlowiek Re: powiem tak: 06.06.06, 22:06
                po_godzinach napisała:
                > 2. Cóz stąd, że mam za prezydenta miasta osobę, która nie była w PZPR - skoro
                > jest nią skończony kretyn niezdolny podkąc zadnej decyzji?

---> Nie rozsądniej byłoby, żeby zarówno takich kretynów jak i byłych działaczy
                pezetpeerowskich odsunąć od decydowania o sprawach kraju? Polska nie jest taka
                mała, by był tylko wybór między debilami i postkomunistami.
                • po_godzinach heh :) 06.06.06, 22:09
                  jasne

zgodnie z marzeniem, ze lepiej byc młodym, pięknym, bogatym i zdrowym niz
                  starym, brzydkim, biednym i chorym :)

można tak powiedzieć, jak mówisz - ale żeby jedynym kryterium był brak
                  przynależności do PZPR (jak pisze Autor) to jest idiotyzm :)
        • wirwieder Re: ja bym jednak była za 06.06.06, 22:00

• pandada Re: ja bym jednak była za 07.06.06, 12:28
          pisiory tak nie sądzą. Jasiński i Lepper są w rządzie.

Oceniać należy człowieka, a nie etykietkę.

Jeśli ktoś boi się oceny indywidualnej to często zostaje narodowcem, fanatykiem religijnym czy innym elementem stada. To co, ze jest idiotą, skoro także prawdziwym Polakiem, katolikiem (świadectwo chrztu) i w gębie mieli nazwiska bohaterów?
      • my.uczennice.vii.liceum Re: ja bym jednak była za, a nawet przeciw 06.06.06, 21:54
        po_godzinach napisała:
        > kryterium kompetencji, nie historii

Aparat PZPR od sekretarzy POP w gore dal taki pokaz kompetencji, ze az zapisali
        wiele niechlubnych kart historii.
        Tym ciemniakom juz dziekujemy.
        • po_godzinach Tak, 06.06.06, 22:00
          to jest podejście bardzo emocjonalne i w jakiejś części prawdziwe.

Jednak nie jest to takie proste.

Proszę mi wierzyć, że niekompetentny urzędnik to straszne nieszczęście dla - na
          przykład - miasta. Niezaleznie od tego, jak często się modli.
          I niezaleznie od tego, czy był w PZPR, SL czy SD.

Nam bardzo potrzeba inteligentnych fachowców.
      • 1normalnyczlowiek Re: ja bym jednak była za 06.06.06, 22:00
        po_godzinach napisała:
        > kryterium kompetencji, nie historii

---> A więc np. oszust, ale doskonały znawca i specjalista spraw gospodarczych,
        według Ciebie może zostać ministrem gospodarki lub prezesem wielkiej firmy?
        Ta "historia" nie odbije się na poczynaniach?
        • po_godzinach kryterium uczciwości 06.06.06, 22:05
          "oszust" jest tak oczywiste, że awet o nim nie wspominam.

Jednak to, czy ktoś jest, czy nie jest oszustem nie zalezy od tego, czy był w
          PZPR.
          • 1normalnyczlowiek Re: kryterium uczciwości 06.06.06, 22:09
            po_godzinach napisała:
            > Jednak to, czy ktoś jest, czy nie jest oszustem nie zalezy od tego, czy był w
            > PZPR.

---> To też jest oczywiste. Nie powinien działać "automat", lecz rzetelna opinia
            o danym kandydacie na stanowisko. Powtarzam - rzetelna.
            • po_godzinach no i tu się z panem zgodzę, proszę pana :) 06.06.06, 22:11
              wirz mi, prezydent miasta-idiota (choć świątobliwy wielce) to straszne
              nieszczęście
        • james_bond007 Re: ja bym jednak była za 06.06.06, 22:07
          > ---> A więc np. oszust, ale doskonały znawca i specjalista spraw gospodarcz
          > ych,
          > według Ciebie może zostać ministrem gospodarki lub prezesem wielkiej firmy?

No zobacz, taki oszust Bill G. od małegomiekkiego całkiem nieźle sobie poradził...
    • tornson Marzy się tobie prawicowy zamordyzm, co? 06.06.06, 21:43
      • kecawy Re: Marzy się tobie prawicowy zamordyzm, co? 06.06.06, 21:47
        Nie Polska uwolniona od relatywistów choć w aparacie rządowym i samorządowym. W
        prywatnym biznesie róbta sobie co chceta

pozdrawiam kecaw
    • read1 Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 06.06.06, 21:51
      przynajmniej wyczyścić prokuratury i sądy, jeśli się da to rząd i instytucje
      centralne, reszta jest nierealna. W naszym kraju nawet kardynał broni esbecji,
      więc marzenia o braku sekretarzy w samorządach to bajki.
      • kecawy Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 06.06.06, 21:53
        Postulując to wywołujemy wilka z lasu

może choć jeden były POPowiec nie zostanie urzędnikiem
      • hrabia.m.c Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 06.06.06, 21:54
        Wicepremier aut!
        Jako byly pierwszy popowiec,
    • rydzyk_fizyk Wojtek Jasiński wylatuje z ministra? 06.06.06, 21:59
      szef Komitetu Miejskiego PZPR o ile mnie pamięć nie myli.

PiS już dawno pogrzebał dekomunizację - jedynie kryterium to to czy się było kumplem Prezia Kaczyńskiego.
      • wirwieder Re: Wojtek Jasiński wylatuje z ministra? 06.06.06, 22:02
        Bez b. członkow PZPR nawet PiS sobie nie poradzi - nie ma kadr. Jaroslaw
        Kaczynski i dalej długo nic.
    • james_bond007 Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 06.06.06, 22:05
      To skąd obecna koalicja kadry dla rządu weźmie?
    • bladatwarz Popieram. Bardzo sluszny pomysl. :))) 06.06.06, 22:09
      I w edukcaji i na wyzszych uczelniach tez!
      • ppppp7 Re: Popieram. Bardzo sluszny pomysl. :))) 07.06.06, 02:00
        Pomysł dobry :)
        Ale koalicjanci z Samoobrony się nie zgodzą.
    • indris Najpierw trzeba by... 07.06.06, 09:49
      ...zmienić Konstytucję RP. A na to na szczęście Kaczory nie mają dość głosów.
      • billy.the.kid Re: Najpierw trzeba by... 07.06.06, 09:51
        również opusdeistom.
      • francuskilacznik Re: Najpierw trzeba by... 07.06.06, 09:57
        Fakt, trzeba zaczekac jeszcze troche , jak sie PO rozleci, i przejdzie na strone PiS'u:))
    • francuskilacznik Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 07.06.06, 09:55
      Przyspieszenie juz niedlugo zajmie sie i tym problemem. Szkoda ze PiS nie zaczal rozprawy z
      bolszewikami od zakazu o ktorym piszesz.
      • janbezziemi A za 20 lat - b. czlonkom PiS-u?! 07.06.06, 10:44
        10 milionow Polakow należało do PZPR, często osoby wybitne. Po co to idiotyczne
        pisanie? Sprawę b.członków PZPR rozwiążę biologia. Potem nasze dzieci beda
        zabraniac piastowania jakichkolwiek urzędow byłym członkom PiS-u? Historia
        kołem sie toczy.
        • snajper55 Za 3 lata. ;) _______nt 07.06.06, 12:09
          janbezziemi napisał:

> 10 milionow Polakow należało do PZPR, często osoby wybitne. Po co to
          idiotyczne
          >
          > pisanie? Sprawę b.członków PZPR rozwiążę biologia. Potem nasze dzieci beda
          > zabraniac piastowania jakichkolwiek urzędow byłym członkom PiS-u? Historia
          > kołem sie toczy.
        • lauriane Re: A za 20 lat - b. czlonkom PiS-u?! 07.06.06, 12:22
          janbezziemi napisał:

> 10 milionow Polakow należało do PZPR,
          L. 10 milionow ???? Juz kilka luf sobie strzeliles?
          często osoby wybitne.
          L. Wybitne, czy to nie z ich inspiracji powstaly Wolominy, Pruszkowy itp....
          Po co to idiotyczne
          >
          > pisanie? Sprawę b.członków PZPR rozwiążę biologia.
          L. Napewno, na 90% ich pomiot bedzie mial odziedziczona predylekcje do lamania
          prawa.....
          Potem nasze dzieci beda
          > zabraniac piastowania jakichkolwiek urzędow byłym członkom PiS-u? Historia
          > kołem sie toczy.
          L. Nigdzie historia kolem sie nie toczy, za wyjatkiem spolecznosci nizszego
          stopnia rozwoju....
          J.C.
          • janbezziemi Polszczyna takze, lauriane! 07.06.06, 12:32
            Nie "za wyjątkiem" ale "z wyjątkiem" - tak prawidłowo pisze się po polsku.
            Innych Twych uwag nie komentuję. Tu potrzebny psychiatra, a nie ja.
            • lauriane Re: Polszczyna takze, lauriane! 07.06.06, 14:35
              janbezziemi napisał:

> Nie "za wyjątkiem" ale "z wyjątkiem" - tak prawidłowo pisze się po polsku.
              L. Bagatela! Natomiast 10 mln czlonkow PZPR bagatela nie jest.....

> Innych Twych uwag nie komentuję. Tu potrzebny psychiatra, a nie ja.
              L. Tu nawet psychiatra nie pomoze, zwazywszy, ze Polska okupuje 70-te miejsce w
              rankingu CPI (Intl Transparency) i jest korelacja miedzy objeciem rzadow SLD
              (PZPR)w 2001 roku, kiedy to Polska zajmowala 43-cie miejsce i koncem ich
              rzadow, czyli 70-te w 2005 roku.
              PZPR, czyli SLD dzisiaj (tak, jak przytlaczajaca wiekszosc partyjno-rzadowa z
              czasow PRL) - to srodowiska kryminogenne "par excellence"
              P.S. Czujesz sie tak niedowartosciowany, ze az musisz cytowac "zlote mysli"
              Huxley'a ?
              J.C.
      • cics Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 07.06.06, 15:24
        francuskilacznik napisała:
        > Przyspieszenie juz niedlugo zajmie sie i tym problemem. Szkoda ze PiS nie
        zaczal rozprawy z bolszewikami od zakazu o ktorym piszesz.

Dlatego,że są rzeczy których PiS nie przeskoczy.Jesli około 5-10 milionów ludzi
        to byli czlonkowie PZPR oraz wszyscy którzy byli beneficjentami PRL:milicjanci,
        urzędnicy,wojsko itp , to nie możesz ot tak sobie odebrać im praw wyborczych
        (czynnych i biernych).A jeśli mogą głosować, to możesz być pewna, że gdy tylko
        spróbujesz ograniczyć ich prawa to przy najbliższych wyborach pójdą ochoczo
        głosować na każdą partię ,która obieca wysłać PiS na Antarktydę. A wybory będą
        bardzo szybko - zabraknie PiS-owi koalicjantów i koniec będzie tak szybki jak
        szybki był koniec premierowania Olszewskiego
        • kecawy Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 07.06.06, 15:26
          Niestety masz rację .cOĆ TYCH Z pzpr NIE BYŁO 5 MILIONÓW ALE ONI PLUS ICH
          RODZINY I SIĘ NAZBIERA

KECAW
          • pies_na_czarnych Re: Zakaz piastownia stanowisk dla czł PZPR 07.06.06, 15:29
            To Leppera musisz jako pierwszego posunac (w przenosni oczywiscie masz go
            posunac).
    • sierzant_nowak ale dlaczego chcesz to robic administracyjnie? 07.06.06, 10:58
      Dolaczyc informacje o czlonkostwie do obowiazkowych materialow wyborczych i decyzje pozostaw ludziom. DEMOKRACJA na tym polega...
      • wirwieder Upiorny prowincjonalizm 07.06.06, 12:06
        Z zadowoleniem przyjąłem wiadomość, że minister Ziobro ma zamiar usprawnić
        nasz wymiar sprawiedliwości. Niestety, ostatnio porzucił on swą reformatorską
        misję i postanowił poświęcić się historii. Sam bowiem stwierdza, że
        rozpatrywanie pożyczki udzielonej kierownictwu PZPR nie pozostaje w żadnym
        związku z wymiarem sprawiedliwości.
        Nawet gdyby w tych badaniach znaleziono jakieś nieprawidłowości, to ze względu
        na przedawnienie i tak ich sądowi przedstawić nie można. A w ogóle to
        znajdujemy się na ludowym kiermaszu.
        Za niewielką opłatę można sobie postrzelać do tarczy z napisem „komunizm”.
        Minister Ziobro (były reformator) nie zdaje sobie sprawy, że ta cała
        strzelanina to upiorny prowincjonalizm. Bo kilka czy kilkanaście dni przed
        wystąpieniem ministra Zbigniewa Ziobry nie kto inny, jak zasłużony działacz
        komunistyczny został prezydentem Włoch. Prezydent Francji w latach 1981-1995,
        François Mitterrand, został wysunięty na to stanowisko przez socjaldemokratów i
        był popierany przez komunistów. Gdy na wiecu przedwyborczym podchwytliwie go
        zapytano, czy komuniści znajdą się w rządzie, odpowiedział bez wahania: „Skoro
        mogli tam się znaleźć za premierostwa gen. de Gaulle'a, nie widzę powodu, by
        nie mogli tam być za mojej prezydentury”.
        Odnoszę wrażenie, że w istocie minister Zbigniew Ziobro to duchowy kontynuator
        tradycji związanych z Komitetem Centralnym Polskiej Zjednoczonej Partii
        Robotniczej. Tam bowiem skarżącym się na trudności w polemice z prawicą mówiono
        wprost: „Zwymyślajcie ich od faszystów”. O ileż łatwiej niż zreformować
        sądownictwo – rozumuje pan Ziobro – jest znaleźć sobie jakiś powód do wszczęcia
        antykomunistycznej hecy. Poradzić sobie z bezrobociem i nędzą też dużo trudniej
        uważa mój dobry znajomy, p.S.Boratynski, i ma w 100 proc. racje.

"Jeder sieht durch seine eigene Brille!"
      • snajper55 Re: ale dlaczego chcesz to robic administracyjnie 07.06.06, 12:09
        sierzant_nowak napisał:

> Dolaczyc informacje o czlonkostwie do obowiazkowych materialow wyborczych i
        > decyzje pozostaw ludziom. DEMOKRACJA na tym polega...

Ale tu nie chodzi o demokrację, tylko sprawiedliwość. A dokładniej Prawo i
        Sprawiedliwość. ;)

S.
      • cics Re: ale dlaczego chcesz to robic administracyjnie 07.06.06, 15:09
        sierzant_nowak napisał:
        > Dolaczyc informacje o czlonkostwie do obowiazkowych materialow wyborczych i
        >decyzje pozostaw ludziom. DEMOKRACJA na tym polega...

Nie martw się, wkrótce się dowiesz ,że demokracja to przeżytek i należy ją
        zamienić bardziej poprawnym ustrojem
        • lauriane Re: ale dlaczego chcesz to robic administracyjnie 07.06.06, 15:57
          O tym,ze demokracja to przezytek trabiono juz w 1945 roku....
          Nostalgia ?
          J.C.
          • cics Re: ale dlaczego chcesz to robic administracyjnie 07.06.06, 16:21
            lauriane napisał:
            > O tym,ze demokracja to przezytek trabiono juz w 1945 roku....
            > Nostalgia ?
            > J.C.
            nie - ironia
    • idiotyzmy-kacze Wiceprezes PiSuaru i minister skarbu w jednym 07.06.06, 17:23
      jest byłym członkiem PZPR. Wicepremier i zarazem minister rolnictwa jest byłym sekretarzem POP. To tyle w kwestii dekomunizacji w wersji pisuarowej.
      • lauriane Re: Wiceprezes PiSuaru i minister skarbu w jednym 07.06.06, 17:52
        Tam gdzie mowa o milionach, Ty wyskakujesz z jednym przykladem....
        Brilliant idiotyzm?
        J.C.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka