Dodaj do ulubionych

Dlacego te biskupy takie som nieetycne ?

IP: *.proxy.aol.com 19.01.03, 20:47
One tak tych swoich ksiendzow broniom, prawde toby ukrywaly, pinionski do
sakiewki zbieraly, mieskaly se jak krole jakies i za ministry sie braly, a na
innych nagadyjom. Tak purzondny czlek nie robi. Purzondny czlek to som zyje
skromnie i bez grzechow, a innem nie wytyko patykiem grzechow bez ustanku.
Obserwuj wątek
    • Gość: pyzdra Re: Dlacego te biskupy takie som nieetycne ? IP: *.multicon.pl 19.01.03, 21:50
      Bo one som akome na dutki i tych dutkuf majom o ho ho i niechcom nikomu gadac
      jakie majom pensyje i jado potym limuzynom i gadajom coby pochyloc nad
      chudobami i bidokami a potem wracajom jak to powiedzom do tych swojech palacow
      na smaczny obiadek i smacne inse frykasy,frukty i koniacki o i takie one so
    • sabine Re: Zlitujcie się chłopaki 19.01.03, 22:09
      Przestańie pisać pseudo gwarą. Ona i tak jest trudna do zniesienia w formie
      pisanej. A dodatkowo robicie takie błędy, że doslownie mi słabo. Żeby nie było
      wątpliwości - mieszkam od prawie 30 lat na skalnym Podhalu, to daje mi podstawy
      wiedzy o góralskim narzeczu :o)
      • Gość: Juhas Re: Zlitujcie się chłopaki IP: *.ipt.aol.com 19.01.03, 22:37
        Ano widzis, paniusiu. Jak czlek chce cosik powiedziec dorzecnego to czasem
        najlepiej gwarom, bo jezykiem literackim nie wychodzi, bo rzecy som za proste
        na normalny jezyk.
        • sabine Do Juhasa i Pyzdry 20.01.03, 00:13
          I tak Was kocham :o)
          • Gość: pyzdra Re: Do Juhasa i Pyzdry IP: *.multicon.pl 20.01.03, 00:21
            sabine napisała:

> I tak Was kocham :o)
            -
            • sabine Re: Do Juhasa i Pyzdry 20.01.03, 00:25
              Rozanieliło mnie to wymuszone na Was panowie - wyznanie. Dziekuję. Idę spać.
              Żegnam, albo jesli wolicie - klaniom sie piknie.
              • Gość: Jugas Do Sabinki IP: *.ipt.aol.com 20.01.03, 00:29
                Kochom cie tyz jak Pyzdra juz powiedziol. Jakzes nie posla jesce spac to se
                przecytos. Calujemy cie tyz z Pyzdrom w czolko na dobranoc. Pa
      • Gość: Pyzdra Re: Zlitujcie się chłopaki IP: *.multicon.pl 20.01.03, 00:00
        sabine napisała:

> Przestańie pisać pseudo gwarą. Ona i tak jest trudna do zniesienia w formie
        > pisanej. A dodatkowo robicie takie błędy, że doslownie mi słabo. Żeby nie
        było
        > wątpliwości - mieszkam od prawie 30 lat na skalnym Podhalu, to daje mi
        podstawy
        >
        > wiedzy o góralskim narzeczu :o)
        -------------------------------------------------------------------------------
        - a bo my som gorole paniusiu z tych tater wislanych znaczy sie z Zulaw
        Nadwslnych bo my z tymi owieckami se hasamy po tych halach tam
        • Gość: Juhas Re: Zlitujcie się chłopaki IP: *.ipt.aol.com 20.01.03, 00:32
          Mosz racje. Jak dobrze posukac to i gory mozno wszendzie znalezc. W windach to
          przeciez nie wis jak zamknies ocy gdzie cie wiozom. Jo tak czesto robie i se
          mysle zem w Alpach jezd albo w polskich Tatrach.
    • Gość: Q Re: Dlacego te biskupy takie som nieetycne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.03, 11:59
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka