Dodaj do ulubionych

Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn

13.06.06, 07:09
Koszmarna głupota wypowiedzi Senyszyn może być ostatnim gwoździem do trumny
SLD i nie dziwię się zaniepokojeniu Olejniczaka. W tym kraju kpić z papieża w
trakcie uczestnictwa w paradzie obscenicznych przebierańców, to gorzej niż
zbrodnia, to błąd.
Obserwuj wątek
    • brocha Oj zawiodłem sie na Olejniczaku 13.06.06, 07:33
      powiedziała, bo mogła tak powiedzieć, bo żyjemy w wolnym kraju i każdy może
      mówić o tolerancji, a SLD niech sie przestanie kajać przed oszołomstwem w końcu!
      • gazetajudasza Re: Oj zawiodłem sie na Olejniczaku tez 13.06.06, 14:34
        Jaka nedza jest SLD, ze nawet tak cienki gosc,
        ktorym jest Olejniczak dostrzego jeszcze wieksza
        ciemnote swojej zastepczyni Senyszyn.
        To intelektualna pustynia. ZERO!
      • pandada może by tak Senyszyn i Gadzinowski założyli 13.06.06, 15:17
        własną partię?

U mnie i u żony (która uwielbiała tego Szreka) Olejniczak stracił dużo. Po co liże pupcie kołtunom? Może wyraża własne przekonania - ale to jeszcze gorzej.
      • janma46 Re: Oj zawiodłem sie na Olejniczaku 20.07.06, 14:23
        Popieram.To Olejniczak niech przeprosi za swoją bezjajowość i bezideowość. To
        między innymi za takie posępowanie stracili część elektoratu w ostatnich
        wyborach.
    • t-800 Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 13.06.06, 07:49
      Prezio przysłał instrukcję od Ałganowa, żeby przeprosić i Wojtek nie miał
      wyjścia i przeprosił.
      • tles01 t-800..twoja głupota jest porażająca! 13.06.06, 10:07
        jesteś bratem R>Begier?... też tak pieprzy...
        • t-800 Re: t-800..twoja głupota jest porażająca! 13.06.06, 10:19
          Bingo, wygrałeś zegarek! :-DDD
    • cynozura Re: pani "profesor"... 13.06.06, 07:53
      To i tak dobrze,że pani "profesor" (a więc osobnik,który powinien posiadać
      umiejętność myślenia :-) ) nie zacytowała np.Ewangelii.
      • krystian71 to SĄ slowa z ewangelii :))) 13.06.06, 09:13

• pandada jesteś o tym przekonany? 13.06.06, 15:24
          Radio Krystian

1. Nie zacytowała, lecz sparafrazowała
          2. Nie Ewangelię, lecz JP2
          3. JP2 cytował nie Ewangelię lecz Psalm, dodając "tej ziemi"
    • mysza9913 Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 13.06.06, 08:01
      Jakoś nikt nie poczuł się dotknięty i nie żądał słowa "przepraszam" od
      dominikanina który był płatnym agentem i latami donosił na Ojca Św.Drugi
      donosiciel donosił na księdza Popiełuszkę . I co? Obaj mają swoich zagorzałych
      obrońców!!
      Tymczasem pani profesor użyła słów papieża bo miała do tego prawo jak każdy na
      świecie.Nie kpiła, nie obrażała tylko chciała tak jak JPII, abyśmy na codzień
      przestrzegali przykazania miłości bliźniego. Jestem pewna, że JPII nie czuł by
      się urażony jej słowami,że by jej wybaczył. Tymczasem PIS -partia
      antyinteligencka miała świetną okazję do przeprowadzenia nagonki na kobietę ,
      która ma inne poglądy . Okazję tę wykorzystała dla polepszenia swych notowań bo
      dotąd sukcesów nie miała.
      Wczoraj wieczorem dziennikarz i wszechpolak w godzinach największej
      oglądalności pastwili się nad panią profesor. Było to widowisko żenujące. Jakiś
      gnojek pouczał p. prof. ,że ma przeprosić ( kogo, za co)bo "jego mamusia tak go
      uczyła!". Nasunęło mi się porównanie jak to w czasach Rewolucji Kulturalnej w
      Chinach ludziom nieprawomyślnym nakładano na głowy żelazne czapki, wystawiano
      na widok publiczny aby ich lżono.
      • eutrapelia prof. Senyszyn z pejczem w dłoni cytuje JP II 13.06.06, 10:32
        mysza9913 napisała:

> Jakoś nikt nie poczuł się dotknięty i nie żądał słowa "przepraszam" od
        > dominikanina który był płatnym agentem i latami donosił na Ojca Św.Drugi
        > donosiciel donosił na księdza Popiełuszkę . I co? Obaj mają swoich zagorzałych
        > obrońców!!

Ojceiec Hejmo został przykładnie napiętnowany i jest juz na emeryturze. Co do
        Czajkowskiego pretensje kieruj do Wyborczej, która go broni.

> Tymczasem pani profesor użyła słów papieża bo miała do tego prawo jak każdy na
        > świecie.Nie kpiła, nie obrażała tylko chciała tak jak JPII, abyśmy na codzień
        > przestrzegali przykazania miłości bliźniego. Jestem pewna, że JPII nie czuł by
        >
        > się urażony jej słowami,że by jej wybaczył.

Może by i wybaczył, bo nie takie rzeczy się wybacza, ale musisz przyznać, ze
        pani prof. Szenyszyn w pochodzie orgiastycznym z pejczem w dłoni cytujac słowa
        JP II, które w Polsce uchodzą za prorocze i święte, to jednak przekracza cos co
        polska opinia publiczna jest w stanie znieść i co potwierdza etos tzw. czerwonej
        profesury w naszej powojennej historii.

Tymczasem PIS -partia
        > antyinteligencka miała świetną okazję do przeprowadzenia nagonki na kobietę ,
        > która ma inne poglądy . Okazję tę wykorzystała dla polepszenia swych notowań bo
        >
        > dotąd sukcesów nie miała.

Oburzenie i nagona to są pojęcia rózne, chyba widzisz różnice. oburzają sie
        właściwie wszyscy. Chyba że przyjmiemy, iż Olejniczak jest agentem PiS w SLD.

> Wczoraj wieczorem dziennikarz i wszechpolak w godzinach największej
        > oglądalności pastwili się nad panią profesor. Było to widowisko żenujące. Jakiś
        >
        > gnojek pouczał p. prof. ,że ma przeprosić ( kogo, za co)bo "jego mamusia tak go
        >
        > uczyła!".

Bo maniery pani profesor są trochę jakby knajackie, a poglądy piramidalnie
        głupie. Nadto nie umiała wyjaśnić o co jej chodziło,poza prowokacją. Ale czemu
        ta prowokacja miała służyć. Profesorami byli w naszym kraju tak przedziwni
        ludie, że słowo to nie robi najmniejszego wrażenia.

Nasunęło mi się porównanie jak to w czasach Rewolucji Kulturalnej w
        > Chinach ludziom nieprawomyślnym nakładano na głowy żelazne czapki, wystawiano
        > na widok publiczny aby ich lżono.

Hunwejbini, o których piszesz, to tacy młodzi komuniści, coś jak zetempowcy
        tylko bardziej gorliwi. Ideowo pokrewni są prof. Senyszyn, jak by nie było
        członkini partii postkomunistycznej. Należy lepiej kojarzyc fakty, bo mozna się
        wylożyc. :)
    • wmp1234 Co w tym niezwyklego? 13.06.06, 08:30
      Senyszyn i prymitywne wypowiedzi to raczej norma a nie wypadek przy pracy.
      Dajcie juz spokoj jednej z bardziej ideowych dzialaczek tzw. polskiej lewicy.
    • kataryna.kataryna Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 13.06.06, 08:34
      Dlaczego Olejniczak przeprasza za Senyszyn? Powiedziała to co chciała
      powiedzieć, oddała pewien klimat i myślę, że więcej ludzi przyklasnęło słowom
      Senyszyn niż przeprosinom Olejniczaka. Nie ma co udawać, że takiej agresywnie
      antykatolickiej atmosfery nie ma.
      • pandada na czym polega ta "agresywnie antykatolicka 13.06.06, 15:27
        atmosfera"?

Już się pisiorom kołtun do substancji szarej dobrał?
    • atomowy Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 13.06.06, 08:52
      Olejniczak, gdzie Twoje jaja? Czy naprawde w Polsce musiscie przepraszać tych
      zawziętych niby katolików, tylko dlatego, że ktoś użył słowa z BIBLI, które
      jedynie kiedys cytowal papiez. Gdzie Wasz rzosadek. Nie idzie za beznadziejnym
      tlumem, ktory kieruje sie na siwetych.
    • zygmunte Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 13.06.06, 09:11
      Nie tyle błąd co dziecinada - SLD przez to zyska teraz etykietę niepoważnej
      parti. Szkoda, bo wolałem ich traktować jako zwykłych złodziei a nie niewinnych
      debili.

Muhomor Ali
    • krystian71 Olejniczak wie dobrze,ze taka wypowiedz to glupota 13.06.06, 09:20
      a przede wszystkim blad polityczny, on nie przeprasza, on sie tylko odcina,
      przestraszony,ze ktos i slusznie i juz na zawsze SLD bedzie z Senyszyn kojarzyl.
      Z ich punktu widzenia Senyszyn zdewauowala WSZELKIE pozytywne przekazy tej
      parady.Bo byly takie, parada byla spokojna, w miare stateczna i wystarczajaco
      liczna, by mozna mowic,ze jakis tam cel spelnila
      Senyszyn zepsula wszystko, swoja wypowiezia skonfliktowala jej organizatorow i
      wspol-partyjnych uczestnikow z wielka sila spoleczna, przez SLD doceniana,
      ktora nazywa sie "opinia publiczna"
      • pandada pieprzyć wojtyłomanię 13.06.06, 15:31
        prawicowcy mają JP2 i jego nauki w d., to dlaczego lewica ma się przejmować świętoszkami i ich instrumentalnymi obrażeniami?

GW i inna prasa wykorzystuje okrągłe zdanka Wojtyły w celach zarobkowych, to dlaczego nie można użyć wolnościowej wypowiedzi w celach wolnościowych?
      • rs_gazeta_forum Re: Olejniczak wie dobrze,ze taka wypowiedz to gl 14.06.06, 01:51
        krystian71 napisała:
        > przestraszony,ze ktos i slusznie i juz na zawsze SLD bedzie z Senyszyn kojarzyl

Ktoś, czyli ty?
        Czyli Olejniczak już zupełnie z rozumu zszedł, że zamiast liczyć się z ludźmi
        głosującymi na lewicę wchodzi w tyłek ludziom, których powinien zwalczać?
    • hopp Tryumf katolickiego totalitaryzmu 13.06.06, 09:29
      Szef partii udającej lewicową powinien przeprosić za głodne dzieci i zasiłki
      dla bezrobotnych a nie za nielubienie przez kogoś pana Wojtyły.
      • rs_gazeta_forum Re: Tryumf katolickiego totalitaryzmu 14.06.06, 01:52
        Zgadzam się.
    • indris Błąd popełnili oboje... 13.06.06, 10:18
      ...i Senyszyn i Olejniczak. Senyszyn nie doceniła siły polskiego kołtuństwa, bo
      oczywiście żadnych "kpin" w jesj odzywce nie było. Ale Olejniczak zupełnie
      niepotrzebnie się kołtuństwu przymilał.
      • rs_gazeta_forum Re: Błąd popełnili oboje... 14.06.06, 01:53
        Też się zgadzam...
    • j.dupzinger Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 13.06.06, 10:27
      Zadziwiające!! Taki młody, nieopierzony jeszcze kanarek, jeszcze "wczoraj" jako ministrant wyśpiewujący w kościele godzinki - a już "wyznacza granice smaku" dla starych wróbli, otrzaskanych w bojach o konstytucyjnie zdefiniowaną, świecką a nie klerykalną, Polskę! Klerykalną m.in. dzięki postawom takich SLD - owskich ludzików-zaprzańców-polityków, jak b.ministrant Olejniczak!
      Ma bezczelność stwierdzić:" Odebrałem źle, bo słowa Papieża nie powinny być używane w kontekście politycznym" - bo ministrant O. nie chce pamiętać, że słowa papieża użyte zostały właśnie w skrajnie politycznym, politycznie wywrotowym odniesieniu, że one tak straszliwie politycznie zaszkodziły zarówno zakłamanej i zatraconej w swym kontredansie z Kościołem PZPR, jak i jej politycznym pogrobowcom, z którymi Olejniczak się identyfikuje! I to on, Olejniczak, "zwrócił Jej uwagę na niestosowność wypowiedzi"!! Niebywałe kuriozum!
      W swej piramidalnej, wyrastającej ponad profesorów megalomani brnie dalej:" Nie ulega wątpliwości, że pani Senyszyn nie może w taki sposób się wypowiadać. I że nie można jej słów traktować jako poglądu SLD. Ktoś może tą wypowiedzią czuć się przecież urażony. Jeśli pani Senyszyn nie chce się od niej odciąć, ja czuję się w obowiązku przeprosić za nią".
      A może badał pan, ministrancie-sekretarzu Olejniczak, ile osób "poczuło sie urażonymi" słowami wygłoszonymi "w oryginale", że pan wie, iż profesor J.Senyszyn czegoś w pańskim mniemaniu "nie może"?? Skąd czerpie pan imprimatur do przepraszania "per procura" za nie swoje słowa i czyny? Co prawda pozwolono "młodości ponad poziomy wylatać" - ale przecież nie przed orkiestrę!!?

Stwierdza on dalej, że "w sporach nie powinniśmy wchodzić w antyklerykalizm". A dlaczegóż to? A ja pana posła O. pytam, jaka to za nowa "święta krowa" - zamiennik nienaruszalnych, pozadyskusyjnych, "wiecznych sojuszy z ZSRR i KPZR" - nagle się nam na nasze pastwisko wmeldowała i ma prawo paść się i bezkarnie je użytkować, swoi fanaberiom na chwałę i potęgę?? A poza tym panie Olejniczak, jako sekretarzowi generalnemu SLD chyba już pora i wypada wstać wreszcie z kolan, otrzepać kościelne błocko, przypomnieć sobie, skąd pańskie "polityczne nogi" i złożenia programowe Prawdziwej Lewicy wyrastają - i przestać pleść pod wpływem strachu przed utratą łaskawego spojrzenia kolejnych "Sekretarzy Generalnych"! Noblese oblige!
      • rs_gazeta_forum Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 14.06.06, 01:55
        Dokładnie się zgadzam.
    • trzeci_blizniak Wojtek - nie bójcie się,już nie musicie być nijacy 13.06.06, 10:30
      SLD tylko traci na chwiejności światopoglądowej - aktualne poparcie ca 9%
      skoczyłoby do 15%, gdybyście byli wszyscy 'sensyszynami' a nie chodzącymi do
      kościółka przechrztami
      • okarol59 włazidupstwo było do przewidzenia. 13.06.06, 15:32
        Wybór Olejniczaka, który otwarcie deklarował swój związek z religią było dużym
        błędem.
        • rs_gazeta_forum Re: włazidupstwo było do przewidzenia. 14.06.06, 02:05
          Olejniczak był podejrzany od początku, a teraz kompromituje się włażeniem w
          tyłek przeciwnikom, którzy niezależnie od tego, co zrobi, i tak mają go za
          szmatę, a nie dbając jak to u bezideowca w zwyczaju, o zwolenników lewicy. Cóż,
          cała SLD.

Przychodzi mi tylko jeden powód, mogący jakoś usprawiedliwić tę kuriozalną
          wypowiedź Olejniczaka. Może liczy, że jeśli nie poparł by ciemnogrodu, to
          podstawił by nogę tym w PD, którzy dopuszczają koalicję z SLD i Borowskim.
          Ale takie zagrania pod nie swoją publiczkę i tak mają krótkie nogi.
    • jacekmw chyba nie rozumiem ... 13.06.06, 10:43
      co takiego niestosownego pani S. powiedziała. Że niby parafrazowała słowa
      papieża ? I co z tego ? Za Stalina trzeba było uważać jak się wodza cytuje ...

4 RP i 3 świat
    • sekwana2005 żałosne 13.06.06, 11:03
      Wczoraj jakiś gwiazdor LPR mówi w tv, iż gorszym przestepstwem od hitlerowskich
      pozdrowień jego aktywistów jest cytowane papieża...
      Bo z Jana Pawła pracowicie robi się świątka, wbrew temu, co mówił za życia: "wy
      mnie słuchajcie, nie klaszcie"
      Teraz wolno tylko klaskać...
      Senczyszyn, gdy parada obrzucona została jajami zawołała do bojówkarzy "no to
      teraz jesteście bez jaj..." - ale okazało się iż jej partyjni koledzy też.
      W tym roku nie mogłem być na paradzie, ale w zeszłym roku byłem z zoną i córką.
      I widziałem tych "chrześcijan" z LPR i innych łysoli, o twarzach nie skażonych
      mysleniem, widziałem jak przed Sejmem i PKiN robili zadymy, rzucali kamieniami
      (w obronie papieża???), najbardziej agresywnych skutych przez policję.
      Widziałem jak dwóch z nich szczało do kosza na skrzyzowaniu Marszałkowskiej i
      Nowogrodzkiej, tak zachlanych, że nie byli w stanie fiutów schować w portki.
      Bo przyszli manifestować przeciwko manifestowaniu seksualności na ulicach...
      Mając do wyboru profesor Senczyszyn i tych łysoli, jestem przciw
      takim "chrześcijanom".
      Nie udało się zakazać parady, nie udało się jej rozbić, odbyła się bez
      ekscesów - więc należy w inny sposób ją skompromitować.
      Zarzutami, iż Senczyszyn naruszyła copyright, bo jedyną osoba upoważnioną do
      czytania, pisania, mówienia o papieżu jest kardynał Dziwisz, Namiestnik Jana
      Pawła II Na Ziemi.
      Kiedyś zniechęcano katolików do czytania Starego i Nowego Testamentu. Miał im
      wystarczyć tylko udział w mszy. Dziś zakaz czytania i cytowania dotyczy takze
      papieża, o ile nie ma się co najmniej tytułu biskupa.
      Reszta chołoty może najwyżej mu budować pominiki i ołtarzyki.
      A jeśli ja - w przeciwieństwie do "łysych chrześcijan" znam Biblię, czytałem
      przez ostanie ćwierć wieku encykliki i inne wystapienia papieża, w wielu
      sprawach z nim się zgadzam - to czy w takim razie jestem przestepcą, którego
      należy pozbawić praw obywatelskich?
      • zibi1604 Re: żałosne 13.06.06, 11:19
        W tym roku nie mogłem być na paradzie, ale w zeszłym roku byłem z zoną icórką.
        >
        Trzeba byc niezle porabanym,|zeby na impreze dla zbokow zabierac rodzine.
        • snajper55 Re: żałosne 13.06.06, 11:25
          zibi1604 napisał:

> Trzeba byc niezle porabanym,|zeby na impreze dla zbokow zabierac rodzine.

Mylisz się. Zboki swoją paradę odwołali.

S.
          • zibi1604 Re: żałosne 13.06.06, 11:42
            W zdrowym i normalnym spoleczenstwie tego typu imprezy promujace dewiacje nie
            powinny miec miejsca.Fakt iz cos takiego sie odbylo swiadczy tylko o tym iz
            garstka zboczencow ma coraz wiekszy wplyw na wladze ustawodawcza i wykonawcza.
            • hopp Re: żałosne 13.06.06, 11:45
              > W zdrowym i normalnym spoleczenstwie tego typu imprezy promujace dewiacje nie
              > powinny miec miejsca.

Nie martw się. Być może niedługo wrócą czasy zdrowego faszyzmu.
              • zibi1604 Re: żałosne 13.06.06, 11:53
                > Nie martw się. Być może niedługo wrócą czasy zdrowego faszyzmu.
                O to sie nie martwie,bo wiem ze nie wroca.Wiem tez i to ze za okolo 50 lat
                nastana w Europie czasy szariatu.Zgadnij co muzulmanie robia z dewiantami?
                • 99xyz Re: żałosne 13.06.06, 15:15
                  zibi1604 -Ty się nie martw co muzułmanie zrobią z dewiantami ? Ty się martw co
                  muzułmanie zrobią z nawiedzonymi swiata tego.Na to nie trzeba czekać 50
                  lat.Najbardziej to jednak martw się o siebie !.
                  • rs_gazeta_forum Re: żałosne 14.06.06, 02:13
                    Przecież on się nie musi martwić, bo jego (czy raczej jego potomków) szariat
                    ucieszy.
        • sekwana2005 Re: żałosne łysole 13.06.06, 11:38
          Faktycznie - było ryzyko, ze względu na tych bandziorów wokół
          Przy okazji wyjaśniam, iż homoseksualizm nie jest zakaźny, hoć homofobia jest
          zaraźliwa...
          A my należeliśmy do tej połowy uczestników parady równości, dla której chodziło
          nie o ten czy inny seks, lecz - ryzykownie zacytuję zakazane księgi - o
          hasło "kochaj bliźniego swego" i zasadę "kto bez grzechu, niech pierwszy rzuci
          kamieniem".
          Choć kamienie leciały, ale ponoć dzieci i uposledzeni na umysle nie odpowiadają
          za swe grzechy
      • bogucjusz Re: żałosne 13.06.06, 11:22
        Ale w tym kraju kocha sie Pape platonicznie, natomist dupe daje sie Rydzykowi.
        • janbezziemi Re: żałosne 13.06.06, 11:53
          Powiedziała i co? Nie mozna? Olejniczak niech sie wezmie do roboty w SLD, jesli
          nie chce spasc w sondażach, a nie zajmuje się de facto popieraniem popaprancow
          z prawicy!
      • okarol59 ROTFL ! 13.06.06, 15:08
        sekwana2005 napisał:

>Senczyszyn, gdy parada obrzucona została jajami zawołała do bojówkarzy "no to
        teraz jesteście bez jaj..." - ale okazało się iż jej partyjni koledzy też.
    • por.ub.jajec Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 13.06.06, 14:57
      stagaz napisał:

> Koszmarna głupota wypowiedzi Senyszyn może być ostatnim gwoździem do trumny
      > SLD i nie dziwię się zaniepokojeniu Olejniczaka. W tym kraju kpić z papieża w
      > trakcie uczestnictwa w paradzie obscenicznych przebierańców, to gorzej niż
      > zbrodnia, to błąd.
      Podobno sld chce by senyszyn potwierdzila publicznie ze ona (on) tez...
    • okarol59 Koszmarne kajanie się takich Olejniczaków 13.06.06, 15:06
      może być ostatnim gwoździem do trumny polskiej lewicy.
      Wiecej rozumu panowie, nie ulegajcie tej panikującej hołocie.

stagaz napisał:

> SLD

• rs_gazeta_forum Re: Koszmarne kajanie się takich Olejniczaków 14.06.06, 02:12
        okarol59 napisał:
        > Koszmarne kajanie się takich Olejniczaków
        > może być ostatnim gwoździem do trumny polskiej lewicy.

SLD to nie lewica. Ta ostatnia może wtedy wreszcie się rozwinie, jak ta z
        konieczności udająca lewicę partyjka padnie.
    • johndoe Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 13.06.06, 15:34
      czy moze mi ktos powiedziec jakie bedzie ostateczne rozwiazanie kwestii homoseksualizmu w polsce?
    • wsciekly-pies Senyszyn mial racje. Talibowie do Iranu... 13.06.06, 16:35
      > SLD i nie dziwię się zaniepokojeniu Olejniczaka.

Zadna tam glupota pani Senyszyn. Powiedziala czysta prawde. Nie jest istotne,
      ze podobne slowa wypowiedzial wczesniej guru jakiejs tam sekty...
      Wazne jest co ona chciala powiedziec. A powiedziala jak najbardziej sluszne i
      sensowne slowa majace na celu wprowadzenie normalnosci do lbow naszych
      miejscowych talibow...

Olejniczak nie ma za co przepraszac...(takimi przeprosinami psuje sobie i tak
      nie nalepsza opinie o partii "lewicy")
      Powinien sie przylaczyc do jej slow i nadac im mocniejszy jeszcze sens...
      Precz z talibami !!!
      Niech zyje wolnosc, rownosc i braterstwo.
    • onufry5 Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 13.06.06, 19:34
      Wojciechu to wielki błąd. Lewicy nikt nie przeprasza, bo pozwala po sobie
      wszystkim jeździć, jak przysłowiowy wielbłąd, którym nie jest. Widocznie masz
      problemy ze słuchem. Politycy prawicy setki razy cytowali słowa Papieża i to w
      sytuacjach, kiedy czynili akurat odwrotnie. Zresztą to co teraz robią to też ma
      niewiele współnego z naukami papieża. Słuchaj i też skarż, za znieważanie
      uczuć. Nie pamiętasz jak powiedziano o SLD, że to partia pedałów - a pedały to
      pedofile? Broń dobrego imienia lewicy w sejmie, nie pozwól kilkuset narodowym
      faszystom zadeptać polskiego społeczeństwa.
    • kemer2 Przerozumna pani Senyszyn 13.06.06, 23:37
      Czy pani profesor wie chociaż, dlaczego Jan Paweł II użył w swojej wypowiedzi
      dopowiedzenia "tej ziemi" i do jakiej tradycji nawiązał? Jeśli tak, niech
      odpowie na to pytanie.
      • rs_gazeta_forum Re: Przerozumna pani Senyszyn 14.06.06, 02:19
        Skoro p. Senyszyn nawiązała, jak sugerujesz, do zupełnie innych tradycji, to po
        co się podniecasz? A jeśli wiesz, dlaczego się podniecasz, odpowiedz na to pytanie.
    • jerrysz Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 15.06.06, 16:40
      Wszystkich wielkich ludzi się cytuje lub parafrazuje i nie ma w tym nic złego.
      Nie dajmy sie ogłupić.
    • cristobalx Re: Szef SLD: Przepraszam za panią Senyszyn 24.07.06, 13:47
      Co to za prowincjonalne smutasy w tym SLD. Już żeście się zapowrawnościowali
      prawie do śmierci! Czy nie rozumiecie barany, że Kaczorom trzeba przeciwstawić
      ostrą antyprawicową i antyklerykalną postawę, a nie katolicyzm Olejniczaka.
      Zyskacie tym młodzież, która jest antyklerykalna a nie emerytów z PZPR-u.
      • joannabarska Mów Pan za siebie 24.07.06, 14:21

Panie Olejniczak, mowe Pan za siebie! Mam głosowac na SdPL?
        "Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg." K.I.GAŁCZYŃSKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka