sawa.com 04.07.06, 23:37 Kibicowałam Włochom. I co na Angela Merkel? Też nie skomentuje:((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Złoto nie dla Niemców! 04.07.06, 23:50 sawa.com napisała: > Kibicowałam Włochom. Ja też, jak zwykle zresztą. To było piękne zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga To był piękny mecz 04.07.06, 23:59 Obie drużyny zafundowały nam niezwykłe widowisko i męską, czystą walkę. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Musieli sie starac 05.07.06, 00:07 Im lepszy wynik tym bardziej moga liczyc na poblazliwosc prokuratury. Mieli sporo fuksa - w karnych zadnych szans nie mieli. no i Klinsmann pomogl im uparcie trzymajac na boisku beznadziejnego Ballacka. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm A kogo mógł Klinsmann wstawić? 05.07.06, 00:23 Deisler jak zwykle się wyłożył przed ważną imprezą (zresztą on nie rozgrywa). A Mehmet Scholl nie pojechał. Tak więc dobrego rozgrywającego w rezerwie, który zagrałby na Neuville'a nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: A kogo mógł Klinsmann wstawić? 05.07.06, 00:31 Fakt, nie mial wielkiego wyboru, ale lepiej bylo zostawic Klosego, ktory potrafi zrobic cos z niczego i moze grac nieco z tylu niz snujacego sie bez sensu Ballacka. Przeciez ten koles tylko przeszkadzal na boisku! Ewentualnie wprowadzic obronce w dogrywce, postawic zasieki i czekac na karne, ktore Niemcy na 90% powinni wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Forza Makaroniarze :) 05.07.06, 00:12 A swoją drogą troche byłam ciekawa, jak by na Niemców zadziałał sukces, aż się boję myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie refleksja 05.07.06, 00:13 wiekszosc watkow na tym forum poswieconych dzisiejszemu meczowi znamionuje motywacje negatywna. autorzy watkow sie ciesza ze druzyna-x (nieistotna ktora) przegrala. ot ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: refleksja 05.07.06, 00:15 Skoro Niemcy wyzwali w prasie Włochów od leni i nierobów, trudno było Niemieckiej bucie kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: refleksja 05.07.06, 00:20 kika113 napisała: > Skoro Niemcy wyzwali w prasie Włochów od leni i nierobów, trudno było > Niemieckiej bucie kibicować. ten argument tylko potwierdza to co napisalem - dominujaca motywacje negatywna mniejsza o powody. wazne ze efektywnie jest to radosc z czyjejs porazki a nie z czyjegos zwyciestwa Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: refleksja 05.07.06, 00:23 No ale jak tu sie cieszyc, gdy "twoja" druzyna przegrywa, ha? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach kiedys sie mówiło: 05.07.06, 00:24 niech wygra lepszy stare dobre czasy ... Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: kiedys sie mówiło: 05.07.06, 00:26 eeee tam, takie dyplomatyczne gadki - prawdziwy kibic musi miec swoich faworytow! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kiedys sie mówiło: 05.07.06, 00:31 niby tak :) ale to za Aten tak mówili :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: refleksja 05.07.06, 00:30 michal00 napisał: > No ale jak tu sie cieszyc, gdy "twoja" druzyna przegrywa, ha? mozna sie cieszyc ze ulubiona druzyna wygrywa. za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: refleksja 05.07.06, 00:33 Nie, nie za trudne, ale ten warunek czesto sie nie ziszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: refleksja 05.07.06, 00:37 michal00 napisał: > Nie, nie za trudne, ale ten warunek czesto sie nie ziszcza. zawsze masz do wyboru: pozostac neutralnym kibicowac komus kibicowac przeciw komus Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: refleksja 05.07.06, 00:23 To był pierwszy, naprawdę piękny mecz tego mundialu. Tempo na pełen full. Non stop. Ostatnie minuty dogrywki - gra o wszystko. Ostatnie dwie minuty i dwie bramki Włochów na jednym oddechu. Czy może być piękniejszy spektakl ? Vita è bella :) ps. kibicowałam od pierwszego gwizdka Włochom. Motywacja moja była bardzo POZYTYWNA, bo zgodna z moim prywatnym rankingiem sympatii/antypatii. To naturalny odruch. Jak oddychanie... Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: refleksja 05.07.06, 00:30 Ale jak wolę Włochów, bo bardziej odpowiada mi ich charakter, to mam kibicować Niemcom, nie rozumiem twoich zasad kibica :( Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: refleksja 05.07.06, 00:31 kika113 napisała: > Ale jak wolę Włochów, bo bardziej odpowiada mi ich charakter, to mam kibicować > Niemcom, nie rozumiem twoich zasad kibica :( z ciekawosci: ile jest watkow: `ciesze sie ze wlosi wygrali?' Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach masz 05.07.06, 00:32 kibicowac temu, do kogo blizej twojemu sercu :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Oczywiście... 05.07.06, 00:29 ...miałaś okazję osobiście się o tym przekonać i ocenić. W każdym, jednostkowym przypadku. U każdego Włocha - z 58 mln'owej ich populacji. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach nie bajdurz :)) 05.07.06, 00:30 Włosi sa leniwi i dlatego maja wdzięk Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach kazdy ma swoje 05.07.06, 00:36 ja odrzucam wszelka egzaltacje - na przykład :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: kazdy ma swoje 05.07.06, 00:40 po_godzinach napisała: > ja odrzucam wszelka egzaltacje - na przykład :) ``````````````````````````````````````````` Ja wręcz przeciwnie! Niczego nie odrzucam. Poza stereotypami i intelektualną nudą... Znikam, bo robisz się taka przewidywalana :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Kochane Echo :) 05.07.06, 00:43 Znikaj - jeśli taka twoja wola - i pozwól mi miec takie zdanie, jakie mam: egzaltacji nie trawię. Od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie stereotypy 05.07.06, 00:39 to zli przyjaciele. akurat w pilce noznej wlosi znani sa z niesamowitej kondycji i katorzniczych metod treningowych. ponoc wloscy trenerzy nie sprawdzaja sie poza wlochami bo zarzynaja zawodnikow blednie sadzac ze maja taka wydolnosc jak wlosi Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Angeli nie pokazywali, gdy Włosi strzelali. 05.07.06, 00:25 Przytarli nosa Niemcom. I na całe szczęście. Na kolacją zupełnie przypadkowo zjadłem barwy włoskie: kanapkę z pomidorem, szpinak z makaronem. Na niedzielę przygotuję coś podobnego. Liczę na finał z Francją ! Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Angeli nie pokazywali, gdy Włosi strzelali. 05.07.06, 00:33 adalberto3 napisał: > Przytarli nosa Niemcom. I na całe szczęście. Na kolacją zupełnie przypadkowo > zjadłem barwy włoskie: kanapkę z pomidorem, szpinak z makaronem. Na niedzielę > przygotuję coś podobnego. Liczę na finał z Francją ! ``````````````````````````````````````````` Moja kolacja jutro to...zieleń, czerwień i ...cytrynowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Ja i tak jestem za Portugalia, ale dzieki Bogu , z 05.07.06, 00:45 e Niemcy przegrali. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Ja i tak jestem za Portugalia, ale dzieki Bog 05.07.06, 00:46 Niemcy grali piekny futbol, ale Włosi ich zmiazdzyli! Kibicowalem Niemcom, ale wiedzialem ze Włosi beda lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Ja i tak jestem za Portugalia, ale dzieki Bog 05.07.06, 00:50 Dziś rocznica zburzenia Bastylii. Francja świętuje. Zobaczymy kto będzie miał fiestę na ulicach jutro: Lizbona czy Paryż. Ja kibicuję Portugalii - stąd cytrynowy kolor :) Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: Ja i tak jestem za Portugalia, ale dzieki Bog 05.07.06, 00:55 Dlaczego cytrynowy i - czego cytrynowy? Z powodu zwiazkow z Brazylia?Przeciez Portugalia ma indygo , ktore kocham tak jak Figo i Ronaldo. Odpowiedz Link Zgłoś
em_kr "Oliwa sprawiedliwa na wierzch wypływa" 05.07.06, 07:19 "Oliwa sprawiedliwa na wierzch wypływa" Niemcy nam strzelili gola w po 90 minucie. Włosi strzelili Niemcom dwa gole minutę przed końcem meczu, a już karne były tak blisko. :))) Niech niemiury poczują smak porażki. :))) Hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))) --- Odpowiedz Link Zgłoś