rekontra nabrałem, napisałem, przeczytałem 16.08.06, 08:33 rekontra napisał: > nabieram wody w usta, czyli nie napiszę dlaczego Jarosław Kaczyński MUSIAŁ > zostać premierem. Chodzi o najważniejsze decyzje decyzje strategiczne, > a także .... napiszę gdy zostanie premierem :)) a potem wypuściłem wodę, napisałem dlaczego MUSIAŁ zostać premierem: "Po co zmiana? Już napisałem między zdaniami. Kaczyński nie ma dostępu do informacji, jako szef partii nie ma dostępu do wielu informacji (mógłby mieć nieformalny). Przejmując ster, zostając premierem formalnie może wezwać każdego ministra i otrzymać kompleksową informację na dowolny temat. Jak ma się pozrozumieważ z Ziobrą? A jak z Wassermanem? A układ jest bytem realnym, WSI to byt realny. Rokita nie wierzył w rozwiązanie WSI (wyszłą jego amatorszczyzna), nie wierzył w ujawnienie akt inwigilacji prawicy, a teraz decyzje będzie podejmował premier." a dzisiaj czytam: "Prezydent Lech i premier Jarosław Ksczyńscy tylko pozornie wypoczywają w helskiej rezydencji. Obaj intensywnie konferują z ministrami, zwłaszcza z Ludwikiem Dornem i Zbigniewem Wassermannem." Odpowiedz Link Zgłoś
off_shore Re: nabrałem, napisałem, przeczytałem 16.08.06, 08:38 Rzeczywiście sensacja. Prezydent i Premier rozmawiają ze swoimi ministrami. Rzecz niespotykana, gratuluję przenikliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra inwigilacja prawicy i Wachowski 16.08.06, 08:45 off_shore napisał: > Rzeczywiście sensacja. Prezydent i Premier rozmawiają ze swoimi ministrami. > Rzecz niespotykana, gratuluję przenikliwości. doprawdy? umiesz czytać ze zrozumieniem ? na wczasach - krótkich - dwutygodniowych "intensywnie konferują z ministrami, zwłaszcza z Ludwikiem Dornem i Zbigniewem Wassermannem." cieszy beztroska, będziesz zaskoczony niebawem, jak parę autorytetów politycznych dołączy do pęczka. Jak w koncu zostaną ujawnione akta inwigilicacji prawicy. A może wiesz dlaczego Walęsa zerwał przesluchjanie? Bo musiałby podpisać. Był bardzo zasmucony, że3 nie pokazano mu tajnych dokumentów z szafeczki Wachowskiego. kroczek po kroczku, a ty bądż rónie przenikliwy jak do tej pory :)) Odpowiedz Link Zgłoś
off_shore bijesz pianę 16.08.06, 08:55 To niech w końcu ujawnią a nie tylko o tym gadają. Niech zbiorą konkretne dowody i skażą aferałów. Niech ujawnią teczki. Niech w końcu zaczną coś konkretnego robić bo dotychczas tylko gadają, czy to w Warszawie czy na Helu. A podnoszenie jako argumentu faktu spotkania z ministrami jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Uzgadniają zeznania? 16.08.06, 09:05 > Obaj intensywnie konferują z ministrami, zwłaszcza z > Ludwikiem Dornem i Zbigniewem Wassermannem." Komfranterują jak tu ugryźć sznycel-necela, co go nawarzyli? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46953977 Byle się im nie upiekło! Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra amatorszczyzna UKŁADU 29.09.06, 09:06 rekontra napisał: > nabieram wody w usta, czyli nie napiszę dlaczego Jarosław Kaczyński MUSIAŁ > zostać premierem. Chodzi o najważniejsze decyzje decyzje strategiczne, > a także .... napiszę gdy zostanie premierem :)) > tymczasem trzymam kciuki i obserwuję scenę polityczną, układ zrobi wszystko, > by zablokować tę kandydaturę, chyba że nei zdaje sobie sprawy ze skutków tego > kroku. Frajerski układ nie zablokował kandydatury Kaczyńskiego - - UKŁAD myślał, że to przelewki - jak to Zybertowicz wczoraj napisał. Już wiemy ile były warte żądania Rokity by zlikwidować WSI i ile był wart KRZYKLIWY jazgot o pełnym otwarciu archiwów - otwotrzyć wszystko by nie otworzyć niczego - to polityka panów z PO, by media decydowały kto był agentem a ktyo nie był - by było tak jaki dzisiaj mówi Kaczyński - zabiciwe samochodem trzech młodych ludzi przemilczane (Stypułkowski) a prowokacja MOROZOWSKIEGO (Sekielski to narzędzie) rodmuchana do niebotycznych rozmiarów. ....................... Ten "Ubekistan"? Tak Polskę nazywa socjolog profesor Andrzej Zybertowicz. Kiedyś uważałem, że ma dużo racji, ale jednak trochę przesadza. Teraz wiem, że nie przesadzał. Jeśli powstanie tzw. rząd zgody narodowej (PO, SLD, Samoobrona, PSL - red.), to nie obawia się Pan powtórki z 1992 roku, gdy upadł rząd Olszewskiego? Obawiam się, bo raport z likwidacji WSI jest jedną z przyczyn tego, co się stało. To może powinien go Pan jak najszybciej upublicznić? To nie jest takie proste, to wymaga zachowania procedury administracyjnej. Błyskawiczne upublicznienie byłoby nielegalne. Ale na pewno ujawnimy ten raport. I wtedy przeprowadzenie powtórki z 1992 roku nie będzie już takie łatwe. "Znam już teraz zarys raportu o likwidacji WSI. I niebawem się państwo przekonacie, co tam jest. Tylko dla tej sprawy warto było zawrzeć tamtą koalicję." pisałem - Kaczynski dlatego MUSIAŁ zostać PREMIEREM, by mieć prawo do posiadania wszelkich informacji. I dzisiaj widać jak to było weażne. Tusk i Rokita nie mają kręgosłupów, układ słabych wybrał sobie użytecznych idiotów do roli jaką mieli odgrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra link do wywiadu z Kaczyńskim 29.09.06, 09:08 rekontra napisał: > ....................... > > Ten "Ubekistan"? ....................... pisałem - Kaczynski dlatego MUSIAŁ zostać PREMIEREM, by mieć prawo do posiadania wszelkich informacji. I dzisiaj widać jak to było ważne. rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060929/kraj/kraj_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra replay 11.10.06, 10:22 rekontra napisał: > pisałem - Kaczynski dlatego MUSIAŁ zostać PREMIEREM, by mieć prawo do > posiadania wszelkich informacji. I dzisiaj widać jak to było ważne. wydarzenia ostatnich dni, milczenie mediów świadczą dosadnie UKŁAD jeszcze trwa, układ obrońców - a w tle ukłądu coraz więcej postaci, Odpowiedz Link Zgłoś