Gość: oliwia IP: *.ip-addr.teresto.net 14.12.05, 20:46 pycha wszyscy na slaku ja znaja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: slazok Re: Wodzionka IP: *.stk.vectranet.pl 13.06.06, 13:19 ale nie na mesle bzdurrrraaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anastasia Re: Wodzionka IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.06, 09:45 Moj Maz uwielbia wodzionka. Ja mam urlop to raz musi byc obowiazkowo. Tylko ze u nas do tego jeszcze sa na osobny talerzu ziemniaki upieczone (taki omlet). Uwielbiam ta skorupke z ziemniakow. :mniam: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Wodzionka IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:57 owszem wodzionka dobra ale do tego kiełbaska i troszkę smalcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wodzionka IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 08:18 Moja prababcia zawsz krasiła wodzianke skwareczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNIESMACZONY Wodzionka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:20 To jest chyba kpina. To coś nazwać zupą? W moich stronach nazywają to SMYRKĄ.Jadłem. Nie wiem jak smakują pomyje, ale to coś tak wygląda i chyba tak smakuje. Jak można to podawać jako przepis kulinarny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony^2 Re: Wodzionka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:06 wg.mnie to wspaniały przepis i twój jawny wyraz niesmaku i paskudne porównania bardzo mi nie smakują... Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Wodzionka 19.01.08, 08:18 Gość portalu: ZNIESMACZONY napisał(a): > To jest chyba kpina. To coś nazwać zupą? Jak można to podawać jako przepis kulinarny??? No tak , ty jesteś wychowany(a) na rosołkach i nie wiesz co to znaczy zupa z gwoździa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aann Wodzionka IP: 83.238.229.* 19.10.06, 21:05 czosnku, naszego, ostrego, nie żalować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Wodzionka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:23 To smak mojego dzieciństwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebetka Re: Wodzionka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.10.06, 15:05 100 % zdrowsze to, niż zupki z paczki z jakimś tam E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanysytosmiecie Re: Wodzionka IP: *.gl.digi.pl 05.04.07, 14:47 Spróbuj parę dni z rzędu jeść to ohydztwo na maśle, zerżnięte od niemieckiej biedoty- zobaczymy ile przytyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam :p Wodzionka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:40 bardzi na Śląsku znano jako brołtzupa ;) My jeszcze do tego (np.zamiast masła) dowomy szpyrki, czyli kawałeczki smażonego boczku :D ta zupa je super... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Wodzionka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:59 Wodzionka to najlepsza z śląskich zup!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo z JG Re: Wodzionka IP: *.233.udn.pl 18.05.07, 23:00 to ósmy świata cud! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deny Wodzionka IP: *.core.lanet.net.pl 08.08.07, 12:16 Wlasnie sobia ugotowalem wodzionke...Pychaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Wodzionka IP: *.stk.vectranet.pl 12.12.07, 11:58 Tania , smaczna a przede wszystkim zdrowa i idealna na jesienno zimową aurę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esteczka Re: Wodzionka 30.10.09, 15:17 Kpisz chyba. Co tu zdrowego? smaczna może, gusta guściki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Wodzionka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 00:58 Ta... danie wegetariańskie... a smalec to z czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mic Wodzionka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 23:52 Jadłem i mi nie smakowała, słona i tłusta więcej smaku poza czosnkiem nie odnalazłem, z tego co mówił gościu w knajpie jadali ją kiedyś na śląsku wszyscy, smalec, czerstwy chleb, czosnek ma każdy i zupa gotowa. Mówił też, że roladę jadało się w niedzielę, ale rolada to już inna bajka, jadłem i roladę i moim zdaniem przepyszna, chyba wołowina, korniszon, boczek ... tyle zobaczyłem ale szybko jadłem :-) Wodzionka do bani ale pewnie reszta kuchni śląskiej jest wielkie OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajakto Re: Wodzionka IP: *.stk.vectranet.pl 10.11.09, 00:14 Ci, którzy próbowali, a im nie smakowało pewnie jedli coś wstrętnego, a wmówiono im, że to wodzionka. ..ja znam przepis bez maggi i soli (zamiast tego vegeta), do wody roztrzepane 1 jajko, cebulka podsmażona na oleju(zamiast smalcu), czerstwy chleb, no i najważniejsze- czosnek (można użyć granulowanego dobrej firmy, lub ok.2 ząbki zetrzeć na drobnej tarce). Smacznego!!!!! ... i o gustach się nie dyskutuje :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska Wodzionka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:49 Uwielbiam wodzionke, tylko smalec a nie masło i mnóstwo czosnku, nieraz mam takie napady ,że jem codziennie aż sie dzieci dziwią a do tego kartofle odsmażane - pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Wodzionka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 16:52 Jak bida w familjoku, to niech bajtle nie mamrzą;) oj hanysy, hanysy.... Odpowiedz Link Zgłoś