Dodaj do ulubionych

najgorszy dzień zycia

10.07.06, 15:03

rozumiem Łuczywo gdy mówi "najgorszy dzień życia"

"Przy Mazowieckim uważaliśmy, że trzeba było nad jego rządem roztoczyć
parasol ochronny. Bo to był nasz premier i nasz rząd. Ale już w 1990 roku
biliśmy się z Wałęsą, z Komisją Krajową Solidarności, to było jeszcze
bardziej krwawe niż teraz. A już najgorszym dniem mojego życia był ten, w
którym Tymiński pobił Mazowieckiego w pierwszej turze wyborów, i mam nadzieję
takiego złego dnia już nie dożyję. Więc dzisiejsze słowa Jarosława
Kaczyńskiego nie śnią mi się po nocach." - pisała Łuczywo

rozumiem ją doskonale. Rozumiem ją doskonale, gdy mówi że najgorszym dniem
jej życia był ten dzień, w którym Mazowiecki przerżnął sromotnie z
człowiekiem znikąd Tymińskim, ale ...

Myślę, że Pani Łuczywo nie stało wyobrażni. Najgorszym dniem życia będzie
ten, gdy Jarosław Kaczyński zostanie zaprzysięzony na premiera :))
To będzie nie tylko jej najgorszy dzień, to będzie najgorszy dzień Adasia
i Czesia, Wojciecha i Jurka, będzie to dzień klęski Bronka i Adasia (tego
samego Adasia od czesia), koszmarny dzień Bronka, fatalny dzień Waldka i
Jurka, najgorszy dzień Izy i Krysi, Ziuty i Majki, Sewka i Jasia, Ludwiki i
Asi, Ani II, i Marka i... całego salonu i saloniku i salonki

dlatego na pewno Pani Helena Łuczywo potrafi zrozumieć tych, którzy uważają,
że dla nich ten dzień będzie szczęśliwym, szczęśliwym dniem będzie dzień
zaprzysiężenia rządu Jarosława Kaczyńskiego, który to rząd będzie rządem
kontynuacji misji premiera Olszewskiego.

Rozumiem jak bardzo traumatycznym przeżyciem była porażka Mazowieckiego, do
dzisiaj odnajdujemy ślady tej redakcyjnej traumy na łamach gazety.

Proszę Panią redaktor, by wzięła na wstrzymanie i oszczedziła nam "jedynki"
z wierszem Szymborskiej "Nienawiść II", by nie wpadł jej do główki żaden
równie głupi pomysł. Niech uszanuje tych, dla których będzie to dzien
szczęśliwy :))

uprzejmie proszę :))

ps. a te słowa które się nie śnią Pani redaktor , to stwierdzenie
Kaczyńskiego, że "„Gazeta Wyborcza” jest skrajnie niewiarygodnym źródłem
informacji"
Obserwuj wątek
    • forum-i-ja Re: najgorszy dzień zycia 10.07.06, 15:05
      kanarek w klatce tez jest szczesliwy.
      • rekontra prośba 10.07.06, 15:07
        forum-i-ja napisała:

> kanarek w klatce tez jest szczesliwy.

czy mógłbyś wskazać mi ze dwa listy reprezentatywne dla swojej bytności na
        forum, Ty wiesz z kim masz przyjemność, a ja nie wiem z kim zaś :)
        • ppppp7 prośba nr 2 10.07.06, 15:45
          Załóż sobie prywatne forum. Tam będziesz mógł kontrolować kto bierze udział w
          dyskusji. Megalomania to jednak paskudna przypadłość
          • rekontra Re: prośba nr 2 10.07.06, 15:49
            ppppp7 napisał:

> Załóż sobie prywatne forum. Tam będziesz mógł kontrolować kto bierze udział w
            > dyskusji. Megalomania to jednak paskudna przypadłość

czy możesz napisać co masz na myśli? czy sądzisz, że wyraziłem swoje
            niezadowolenie? wręcz przeciwnie. po prostu nie znam trolli i nie zorumiałem
            przkazu, czy to jest sympatyk Cimoszki czy Millera?
            • biedronka24 hi, hi 10.07.06, 16:59
              a oni sie roznia miedzy soba? Dlugoscia wlosa czy innymi atrybutami morfologii? ;)
    • rekontra zapomniałem 10.07.06, 15:06
      rekontra napisał:

> To będzie nie tylko jej najgorszy dzień, to będzie najgorszy dzień Adasia
      > i Czesia, Wojciecha i Jurka, będzie to dzień klęski Bronka i Adasia (tego
      > samego Adasia od czesia), koszmarny dzień Bronka, fatalny dzień Waldka i
      > Jurka, najgorszy dzień Izy i Krysi, Ziuty i Majki, Sewka i Jasia, Ludwiki i
      > Asi, Ani II, i Marka i... całego salonu i saloniku i salonki

o Lechu i Mieciu, przepraszam zainteresowanych

może przy okazji wspomnę też o Donku i Jasiu
    • jaa_ga Re: najgorszy dzień zycia 10.07.06, 15:08
      ps. a te słowa które się nie śnią Pani redaktor , to stwierdzenie
      > Kaczyńskiego, że "„Gazeta Wyborcza” jest skrajnie niewiarygodnym źr
      > ódłem
      > informacji"

Czy to ciemny lud czyta GW???
      Nie sądzę:-)))))))
      • rekontra jedynki 10.07.06, 15:09

Szymborska trafi na jedynkę automatycznie z nienawiścią, a przechodząc mimo
        ciągle się potykam o jakieś nieudane zfdjęcie, cienie, rozmazane kolory, czerń
        i w ogóle :))

> *****************************************
        > Czy to ciemny lud czyta GW???
        > Nie sądzę:-)))))))
        • jaa_ga Re: jedynki 10.07.06, 15:13
          Twoje post scriptum zrozumiałam,
          jako "powiedziałem. howgh" Kaczyńskiego,
          które to spowoduje, że ludzie natychmiast
          przestaną GW kupować i czytać.
          Przyznaj no, nie to aby miałeś na mysli?
          A może i w sercu nadzieję takąż? :-))
          • rekontra jak redkacja uczci moje święto? 10.07.06, 15:18
            jaa_ga napisała:

> które to spowoduje, że ludzie natychmiast
            > przestaną GW kupować i czytać.

ja kupuję, niestety, nałóg, ale przeczytanie zajmuje mi góra 7 minut, wydanie
            świąteczne 15

> Przyznaj no, nie to aby miałeś na mysli?

> A może i w sercu nadzieję takąż? :-))

a w sercu mam ważniejsze rzeczy, nie ma miejsca na "takie"

ale jaką jedynkę przewidujesz, jak redakcja uczci moje święto ?

kirem?
            • jaa_ga Re: jak redakcja uczci moje święto? 10.07.06, 15:25
              Kirem? No co Ty :-))
              Myślę, że wszystko juz zostało generalnie napisane
              (zmianę premiera mam na myśli)
              Zaczynamy odliczanie...trzy...dwa...

• baabeczka Re: jak redakcja uczci moje święto? 10.07.06, 15:33
                Nie spodziwealam sie ,ze spotkam tu szczesliwego czlowieka, a jednak, tak malo
                potrzeba?
                • rekontra nocna zmiana - Donald wykuwałswój życiorys 10.07.06, 15:37
                  baabeczka napisała:

> Nie spodziwealam sie ,ze spotkam tu szczesliwego czlowieka, a jednak, tak
                  malo potrzeba?

tu, tzn. gdzie ?

nie narzekam na brak szczęścia, jestem szczęśliwy, chociaż w pełni szczęsliwe
                  mogą być tylko dzieci, ele .... nie napisałem że jestem szczęśliwy
                  napisałem o szczęśliwym dniu.
                  Pamiętasz obalenie rządu Olszewskiego?
                  to był jeden z najczarniejszych dni ostatnich siedemnastu lat, tego dnia
                  wykuwał swój życiorys Donald Tusk.

Czy widzisz co wykuł? Widziałąś nocną zmianę ? Donek ramię w ramię z Mieciem
                  obalali Olszewskiego.

ps.
                  • etta2 Re: nocna zmiana - Donald wykuwałswój życiorys 10.07.06, 21:05
                    Taaa, "Nocna zmiana", spłodzona przez Kurskiego (film). Patrząc na to, co się
                    działo później i teraz, można śmiało rzec: Lech się NIE POMYLIŁ. Popełnił wiele
                    błędów, ale nie w tym przypadku. Dziś teczki stoją otworem...i co? G****, na
                    czele sądu lustracyjnego stoi dyspozycyjny w latach 80-tych sędzia P. W
                    szeregi "czyścicieli", dla których nastał szczęśliwy dzień, przyjmowani są
                    czystej krwi PZPRowcy z IV szeregu. Koalicja z bandą stworzoną przez WSI,
                    mającą w swoich szeregach całkiem sporo SBków.
                    Ciesz się pajacu, MASZ SZCZĘŚLIWY DZIEŃ, hahahahahaaaaa!
              • rekontra Re: jak redakcja uczci moje święto? 10.07.06, 15:39
                jaa_ga napisała:

> Kirem? No co Ty :-))
                > Myślę, że wszystko juz zostało generalnie napisane
                > (zmianę premiera mam na myśli)
                > Zaczynamy odliczanie...trzy...dwa...

myslę, że trzeba zacząć od 5 ....
                • ubek-bubek Łczywo ma rację. GW ma "pod górkę" 10.07.06, 15:51
                  czego się nie dotknie, to spieprzy. Zgnoiła Mazowieckiego, potem Unię olności,
                  przerzuciła swe sympatie na komuchów i też ich pogrążyła. Podpięła się pod
                  Tuska i w krótkim czasie zdążyła mu zaszkodzić. Najwyższy czas, żeby zaczęli
                  Samoobronę wspierać, zapraszając Andrzeja do Wandy na grila.
    • rekontra odnoszę wrażenia, że forum sponiurało 10.07.06, 16:01

• kaczysta Re: odnoszę wrażenia, że forum sponiurało 10.07.06, 16:03
        Pakuja walizki?:))
        • rekontra Re: odnoszę wrażenia, że forum sponiurało 10.07.06, 16:04
          kaczysta napisał:

> Pakuja walizki?:))

nosy spuszczone na kwintę, miny nietęgie, Kwaśniewski migruje za zaobkiem,
          Wałesa też. Zdaje się, że liczą dni :)
          • biedronka24 na razie probuja z zapalem 10.07.06, 16:57
            swoich maturzystow spoleczno- polityczno - francuskich przypisac temu rzadowi...
            Oj karkolomne to zadanie ;)))))))
            • rekontra Re: na razie probuja z zapalem 10.07.06, 18:46
              biedronka24 napisała:

> Oj karkolomne to zadanie ;)))))))

poradzą sobie :))
      • po_godzinach sponiurało z zażenowania 10.07.06, 16:39
        tym, co piszesz
        • rekontra znajduję Ciebie w stanie zażenowania 10.07.06, 18:41
          po_godzinach napisała:

> tym, co piszesz

czytałaś co Kuroń pisał o Maleszce ?? polecam pewno masz, CG

nie mogę zacytować, gdyż nader przykrym jest widok, gdy znajdujesz się
          w stanie zażenowania :)
          • nielubiegazety2 Re: znajduję Ciebie w stanie zażenowania 10.07.06, 20:31
            To rzeczywiście przykry widok, zobaczyć po_godzinach zażenowaną.
    • jack20 Re: najgorszy dzień zycia 10.07.06, 16:45
      Nie dosc, ze wasza indoktrynacja to i poziom smiesznosci siega juz zenitu.
      Sklocacie nie tylko Polakow miedzy soba ale zrazacie caly swiat do Polski.
      Towarzystwo ponurych klakierow weszace wszedzie wrogow i miedzynarodowe spiski.
      Dwoch zakompleksialych typow z manierami, wychowaniem i zachowaniem z innej
      epoki robi bezkarnie w swiecie Polakom opinie durni.
      Definiuje patriotyzm, publicznie zniewaza osoby, ktorym do piet nie dorasta,
      nakazuje nie tylko swojej ale zagranicznej prasie co i jak ma o Polsce pisac.
      nalezy byc ostatnim idiota by wytaczac procesy satyrykowi z obcego panstwa
      grozac wiezieniem a rzadowi prawie wojna.
      Oj, doczekacie sie dnia, ze nikt z wami nawet slowa nie bedzie chcial zamienic.
      • rekontra maniery dźinsowego jacka Kuronia i niechlujnego Ad 10.07.06, 18:45
        jack20 napisał:

> Nie dosc, ze wasza indoktrynacja

jeszcze gdybyś rozumiał co piszesz :))

> Towarzystwo ponurych klakierow weszace wszedzie wrogow i miedzynarodowe
        spiski.

jakiś odgrzewany kotlecik

> Dwoch zakompleksialych typow z manierami, wychowaniem i zachowaniem z innej
        > epoki robi bezkarnie w swiecie Polakom opinie durni.

rozumiem że dżinsowy jacek Kuroń, niechlujny Adam Michnik, klepiący tłumaczkę
        po tyłku Tadeusz Iwiński, nietrzeżwy Aleksander Kweaśniwwski mają poządane
        maniery.

> Definiuje patriotyzm, publicznie zniewaza osoby, ktorym do piet nie dorasta,

możesz zacytować ?

> Oj, doczekacie sie dnia, ze nikt z wami nawet slowa nie bedzie chcial
        zamienic.

a dlaczego wyjechałeś?
        • po_godzinach Zdajesz się nie rozumieć 10.07.06, 18:49
          a rzecz jest prosta: w porządnym domu ludzi o mentalności Jacka Kurskiego
          przyjmuje się co najwyżej w przedpokoju. Jeśli nie jest to konieczne - nie
          przyjmuje się w ogóle.

W domu, który wyznaje porządne, konserwatywne zasady.
          • rekontra mentalność ludzi - czarujący staruszek z Alei Róż 10.07.06, 19:13
            po_godzinach napisała:

> a rzecz jest prosta: w porządnym domu ludzi o mentalności Jacka Kurskiego
            > przyjmuje się co najwyżej w przedpokoju.

nie pojmuję co masz do zarzucenia Kurskiemu, widocznie jakaś moda paryska.
            Obcałowywanie się Jolki z Kuną i z Żaglem, spoufalanie się z Sekułą,
            z Ałganowem biesiadowanie, z Mazurem picie, z Dochnalem robienie interesów,
            z Rywinem dealu, a z Pęczkiem dobieranie koloru zasłonek do mesia, z Anmastazją
            rozstrząsanie intymnych szczegółów - jak wiesz przykłądów by mi nie zabrakło,
            na kilka listów, Polisy i reklama mebli, mejlowanie wielodniowe Heli i Wandy z
            Olą itd, tp. Rozumiem, że tych ludzi przymuje się tereaz bna salonach, czasmi
            jakiemuś się wbije nóż między trzecie a czwarte żebro a sp[rawę się tuszuje,
            czasmi dowiaduje się człowiwek, że czarujący staruszek z Alei Róż aktywnie
            uczestniczył w wyrywaniu paznokci, a dowcipna staruszka szufladą ... nie będę
            pisał co czyniła szufladą.

> Jeśli nie jest to konieczne - nie przyjmuje się w ogóle.

a jeżeli jest konieczne, na przykłąd wyjątkowo atrakcyjnie wyglądający deal to
            się przyjmuje

> W domu, który wyznaje porządne, konserwatywne zasady.

warszawka nie ma zasad, a Warszawa się dopiero odbudowuje.
            • po_godzinach Re: mentalność ludzi - czarujący staruszek z Alei 10.07.06, 19:26
              "nie pojmuję co masz do zarzucenia Kurskiemu"

Po namyśle - nie wpuściłabym go nawet za furtkę. Z obrzydzenia.

Możemy uogólnić: dotyczy to wszystkich wyznających zasadę, że cel uświęca
              środki.
              • rekontra kwestia smaku 10.07.06, 19:30
                po_godzinach napisała:

> Możemy uogólnić: dotyczy to wszystkich wyznających zasadę, że cel uświęca
                > środki.

a jeżeli do tego celu dążą Wanda i Hela, Jola i Olej, Adam i Bronek, to
                wszystko jesy OK ??

kwestia smaku

ps. Słonimski w Alei Róż dostał mieszkanie (wiesz jakie są mieszkania w AR?)
                za zaatakowanie Miłosza. Chociaż, tenże Miłosz wcześniej, za wysługiwanie się
                moskiewskiemu reżimowi, też wyznawał zasadę - iż cel uświęca środki (polecam
                chcociuażvby Trznbadla Lewy profil) czerpał inne profity. Zasady i kwasy :)
                • po_godzinach Właśnie, kwestia smaku :) 10.07.06, 19:39
                  To - o ile pamiętam - Ty właśnie akceptujesz i pochwalasz metodę
                  Machiavellego ... Nie dziwię się więc, że ludzie o mentalności Kurskiego są dla
                  Ciebie normą.

Dla mnie nie.

Co do podanych przez Ciebie imion - nie sądzę, aby stosowali oni tę własnie
                  metodę.

"Słonimski w Alei Róż dostał mieszkanie (wiesz jakie są mieszkania w AR?)"

Wiem. Domyślam się również, że tak często o tym piszesz, iż doszłam do wniosku,
                  że to mieszkanie Ty miałeś dostać - a inny lokator Cie ubiegł ...

Co do Miłosza - wolę od Trznadla LISTY (Thomas Merton, Czesław Miłosz), Listy
                  do Manfreda Kridla i temu podobne informacje z pierwszej ręki :)

• rekontra a możesz odpowiedzieć na jedno pytanie 10.07.06, 19:45
                    po_godzinach napisała:

> Co do podanych przez Ciebie imion - nie sądzę, aby stosowali oni tę własnie
                    > metodę.

czy możesz się odnieść do konkretów? osądzasz Kurskiego (KTÓREGO LUBIĘ, bo
                    jestem wychowany na Mayu) czyli do notorycznego obrazania się księżniczki w
                    towarzystwie Kuny i żagla? (w tamtym liście zabrtakło przecinka, ale rozumiesz,
                    że Sekułą tyczył się nie jej, ale kogoś innego itd)
                    > "Słonimski w Alei Róż dostał mieszkanie (wiesz jakie są mieszkania w AR?)"
                    >
                    > Wiem. Domyślam się również, że tak często o tym piszesz, iż doszłam do
                    wniosku, że to mieszkanie Ty miałeś dostać - a inny lokator Cie ubiegł ...

inna Aleja, o równie ładnej nazwie i nie dostać, ale .. jak w znanym dowcipie
                    Michnik też ma tam mieszkanko. A co sądzisz o pomyśle, by stalinowcy oddali te
                    mieszkania?

> Co do Miłosza - wolę od Trznadla LISTY (Thomas Merton, Czesław Miłosz), Listy
                    > do Manfreda Kridla i temu podobne informacje z pierwszej ręki :)

tiaa, to może mi powiesz dlaczego Miłosz swoje listy pomieszczone w
                    tomie "Zaraz po wojnie" ocenzurował? usunął kompromitujące go fakty,
                    chociażby z Krońskim?
                    • po_godzinach Na jakie tylko zechcesz :) 10.07.06, 19:53
                      "czy możesz się odnieść do konkretów?"

Niechętnie, bo myślenie i pisanie o Kurskim mnie brzydzi - niech więc
                      pozostanie ta "kwestia smaku", OK?

"Kuna i Żagiel" - mogę wzruszyć ramionami na to żałosne widowisko. "Kuna i
                      Żagiel" to jak Czaja i Hupka, nie wymagaj, abym zajmowała się kazdym ... no,
                      stołownikiem Pana Boga.

"inna Aleja, o równie ładnej nazwie i nie dostać, ale .. jak w znanym dowcipie
                      Michnik też ma tam mieszkanko."

Wiedziałam :) Nieładna cecha: zazdrość.

"A co sądzisz o pomyśle, by stalinowcy oddali te mieszkania?"

Tobie? :)
                      Stalinowcy to juz zasadniczo nie zyją. Ilu osób to miałoby dotyczyć?

"> tiaa, to może mi powiesz dlaczego Miłosz swoje listy pomieszczone w
                      > tomie "Zaraz po wojnie" ocenzurował?"

Jest bardzo dobra zasada, że pełne wydania pamiętników i listów wydaje sie 25
                      lat po śmierci autora - żeby chronic praw osób tam opisanych.

• rekontra masz pecha 10.07.06, 19:59
                        po_godzinach napisała:

> Wiedziałam :) Nieładna cecha: zazdrość.

masz pecha
                        musisz przyjąć do wiadomości, a wiem, że wiele faktów jeszcze do Ciebie nie
                        dotarło, że niektórym rodzinom zabierano mieszkania, niektóre rodziny
                        przesiedlano, wysiedlano, zabtranioono zamieszkiwania w pewnych miastach, bo
                        waaadza tak sobie zażyczyła,

> "A co sądzisz o pomyśle, by stalinowcy oddali te mieszkania?"
                        >
                        > Tobie? :)

nie osłabiaj mnie Pogodzinach, musisz zrozumieć, że nasze doświadczenia
                        rodzinne są całowicie, diametralnie różne.

na skarb państwa oddać mieszkani, na przykład Adam Michnik mógłby tak uczynić.

> Stalinowcy to juz zasadniczo nie zyją. Ilu osób to miałoby dotyczyć?

kilka ulic, i trochę bloków na Puławskiej

> "> tiaa, to może mi powiesz dlaczego Miłosz swoje listy pomieszczone w
                        > > tomie "Zaraz po wojnie" ocenzurował?"
                        >
                        > Jest bardzo dobra zasada, że pełne wydania pamiętników i listów wydaje sie 25
                        > lat po śmierci autora - żeby chronic praw osób tam opisanych.

chronić siebie
                        • po_godzinach E tam :) 10.07.06, 20:06
                          > musisz przyjąć do wiadomości, a wiem, że wiele faktów jeszcze do Ciebie nie
                          > dotarło, że niektórym rodzinom zabierano mieszkania, niektóre rodziny
                          > przesiedlano, wysiedlano, zabtranioono zamieszkiwania w pewnych miastach, bo
                          > waaadza tak sobie zażyczyła

Sądzisz, że tego nie wiem? Uważasz, że nie ma instrumentów prawnych
                          pozwalających na odzyskiwanie własności?

> nie osłabiaj mnie Pogodzinach, musisz zrozumieć, że nasze doświadczenia
                          > rodzinne są całowicie, diametralnie różne.

Kiedy osłabianie Cię jest dość przyjemne.
                          Ciekawi mnie, skąd wiesz, jakie sa moje rodzinne doświadczenia, hę ?
                          Czy coś tam zmyślasz sobie?

"na skarb państwa oddać mieszkani, na przykład Adam Michnik mógłby tak uczynić."

Czyją własność zawłaszczył Adam Michnik?

> kilka ulic, i trochę bloków na Puławskiej

Rozumiem, ale pytam, ilu osób to wysiedlenie miałoby dotyczyć.

• po_godzinach Tak na marginesie. 10.07.06, 20:11
                            Moja rodzina w swoich dziejach wielokrotnie traciła wszystko, co miała. Dlatego
                            może wiemy, że nie warto az tak bardzo przywiązywac się do dóbr doczesnych :)
                            • rekontra Re: Tak na marginesie. 10.07.06, 20:25
                              po_godzinach napisała:

>Moja rodzina w swoich dziejach wielokrotnie traciła wszystko, co miała. Dlatego
                              > może wiemy, że nie warto az tak bardzo przywiązywac się do dóbr doczesnych :)

znowuż oceniasz? po kim? co ma jedno do drugiego?
                              skoro postulujesz nie przywiązywanie siędo dóbr doczesnych, dlaczego UDtak
                              żarliwie broniło emerytur ubeckich?

ps.
                              tak na marginesie to są rodziny, w których przechowuje się listy, z dośc
                              odległych powstań, listy mówiące o konfiskatach i płaceniu rujnyjących kar.
                              • po_godzinach Re: Tak na marginesie. 10.07.06, 20:32
                                "znowuż oceniasz?"

Bynajmniej. Piszę tylko o tym, że w mojej rodzinie (a to Ty zacząłeś o
                                doświadczeniach rodzinnych) o ile wiem nie zdarzyło się tak, aby chciec
                                wysiedlać ludzi mieszkających w domu, którego nas pozbawiono.

"skoro postulujesz nie przywiązywanie siędo dóbr doczesnych, dlaczego UDtak
                                żarliwie broniło emerytur ubeckich?"

Nie wiem. Ja piszę w swoim imieniu, nie myślę żadną partią.

"tak na marginesie to są rodziny, w których przechowuje się listy, z dośc
                                odległych powstań, listy mówiące o konfiskatach i płaceniu rujnyjących kar."

Oczywiście. To są pamiątki rodzinne i przechowuje się je na strychu.
                                • rekontra Re: Tak na marginesie. 10.07.06, 20:39
                                  po_godzinach napisała:

> "znowuż oceniasz?"
                                  >
                                  > Bynajmniej. Piszę tylko o tym, że w mojej rodzinie (a to Ty zacząłeś o
                                  > doświadczeniach rodzinnych)

doprawdy? chyba to mi zarzuciłas, że mnie lokator ubiegł i że ja miałem dostać
                                  mieszkanie. Więc ciebie poinformowałem,, żeby mieszskanie mógł dostać ktoś,
                                  zdarzało się dość często, że mieszkanie zabierano komuś. Czasami za działalnośc
                                  antykomunistyczną - żeby tylko zabierano mieszkanie, a czasmi za zwykła
                                  patriotyczną - przynależenie do oraganizacji, a czasa mi w stowarzysdzeniach
                                  kościelnych - po prostu wysiedlano. Zakazywano pobytu w danym mieście.

> o ile wiem nie zdarzyło się tak, aby chciec
                                  > wysiedlać ludzi mieszkających w domu, którego nas pozbawiono.

a tak napisałem? to ty zaczęłaś pisać o moich doświadczeniach.

> Oczywiście. To są pamiątki rodzinne i przechowuje się je na strychu.

listy to nie tylko pamiątki, to świadectwa tamtych czasów.
                                  • po_godzinach Re: Tak na marginesie. 10.07.06, 20:44
                                    "chyba to mi zarzuciłas, że mnie lokator ubiegł i że ja miałem dostać
                                    mieszkanie."

Oj, to miał być żart. Jeśli niewczesny, wybacz.

"to ty zaczęłaś pisać o moich doświadczeniach."

Nigdy bym nie smiała. Pisałam o doświadczeniach mojej rodziny. Ludzie mają
                                    rózny stosunek do utraconych dóbr.

"listy to nie tylko pamiątki, to świadectwa tamtych czasów."

Jasne. Mozna oddać do muzeum.

• rekontra żart 10.07.06, 20:51
                                      po_godzinach napisała:

> Oj, to miał być żart. Jeśli niewczesny, wybacz.

napisałem:
                                      ps. Słonimski w Alei Róż dostał mieszkanie (wiesz jakie są mieszkania w AR?)
                                      za zaatakowanie Miłosza.

na to Ty, obcinając kniec zdania, za co Słonimski otrzymał mieszkanie
                                      napisałaś:

"Słonimski w Alei Róż dostał mieszkanie (wiesz jakie są mieszkania w AR?)"

Wiem. Domyślam się również, że tak często o tym piszesz, iż doszłam do wniosku,
                                      że to mieszkanie Ty miałeś dostać - a inny lokator Cie ubiegł ...

przyjąłem do wiadomości, twierdzisz, że był to żart.

>
                                      > "to ty zaczęłaś pisać o moich doświadczeniach."
                                      >
                                      > Nigdy bym nie smiała. Pisałam o doświadczeniach mojej rodziny. Ludzie mają
                                      > rózny stosunek do utraconych dóbr.
                                      >
                                      >
                                      > "listy to nie tylko pamiątki, to świadectwa tamtych czasów."
                                      >
                                      > Jasne. Mozna oddać do muzeum.
                                      >
                                      • po_godzinach Re: żart 10.07.06, 20:55
                                        "przyjąłem do wiadomości, twierdzisz, że był to żart."

Dzięki. Wyniknęło to stąd, że bardzo często o tych mieszkaniach piszesz. Sorry,
                                        jeśli Cie uraziłam.
                          • rekontra Re: E tam :) 10.07.06, 20:31
                            po_godzinach napisała:

> Sądzisz, że tego nie wiem? Uważasz, że nie ma instrumentów prawnych
                            > pozwalających na odzyskiwanie własności?

to dlaczego tak beztrosko piszesz? dlatego napisałem, że masz pecha
                            a jeżeli chodzi o odzyskiwanie własności, to kto zablokował reprywatyzację?
                            i w oczywisty sposób ze względu na wiek, nie dotyczy to mnie, a dotyczy mojej
                            rodziny.

> Kiedy osłabianie Cię jest dość przyjemne.

gdyż nie wiesz w jakim znaczniu mówi się do kogoś - nie osłab=iaj mnie

> Ciekawi mnie, skąd wiesz, jakie sa moje rodzinne doświadczenia, hę ?
                            > Czy coś tam zmyślasz sobie?

wystarczą poglądy za rodzinne doświadczenia. Niemożliwym jest, by ktoś kto po
                            wojnie stał po drugiej stronie barykady, miał takie poglądy jak Ty.

> Rozumiem, ale pytam, ilu osób to wysiedlenie miałoby dotyczyć.

pisałem o wysiedleniu? pisałem, że można sobie wyobrazić taką sytuację, że
                            sumienie, że przyzwoitoś nakazuje, by Ci którzy za służbę komunizmowi dostali
                            mieszkania, Ci ktorych rodzice za wyrywanie paznokci dostali mieszkania, za
                            wydawanie wyroków śmierci, te zmieszkania zwrócili.
                            • po_godzinach Re: E tam :) 10.07.06, 20:40
                              Nie mam pecha. Po prostu nic o tym nie wiem, abyśmy chcieli odzyskiwać
                              własności. Było, minęło - niech dobrze służą one innym ludziom. My mamy gdzie
                              mieszkać.

"Niemożliwym jest, by ktoś kto po wojnie stał po drugiej stronie barykady, miał
                              takie poglądy jak Ty."

: ))))))))))
                              Tuś mnie setnie ubawił :)))

"przyzwoitoś nakazuje, by Ci którzy za służbę komunizmowi dostali
                              > mieszkania, Ci ktorych rodzice za wyrywanie paznokci dostali mieszkania, za
                              > wydawanie wyroków śmierci, te zmieszkania zwrócili."

No tak, ale nie można WYMAGAĆ od tych, którzy służyli komunizmowi i wyrywali te
                              paznokcie nakazu sumienia.

• rekontra masz już Czajkowskiego? 10.07.06, 20:47
                                po_godzinach napisała:

> Nie mam pecha. Po prostu nic o tym nie wiem, abyśmy chcieli odzyskiwać
                                > własności. Było, minęło - niech dobrze służą one innym ludziom. My mamy gdzie
                                > mieszkać.

zdaje się, że chciałaś mnie oceniać.

> No tak, ale nie można WYMAGAĆ od tych, którzy służyli komunizmowi i wyrywali
                                te paznokcie nakazu sumienia.

największe autorytety moralne ? piszesz, że nia mają sumienia?
                                goszczą na łamach gw i są bez sumienia. No i giewu się nie zlustruje.

Masz już Więż z Czajkowskim? zdaje się, że własną piersią go osłaniałaś.
                                A ci którym złamał życie? nie starczyło na nich?
                                • po_godzinach Re: masz już Czajkowskiego? 10.07.06, 20:53
                                  "zdaje się, że chciałaś mnie oceniać."

Nie. Chciałam dać tylko wyraz mojemu zażenowaniu związanemu z akceptowaniem
                                  przez Ciebie metody "cel uświęca środki".

"największe autorytety moralne ? piszesz, że nia mają sumienia?"

Które to "największe autorytety moralne" maja na sumieniu "wyrywanie paznokci"?

"Masz już Więż z Czajkowskim?"

Jeszcze nie mam.

"zdaje się, że własną piersią go osłaniałaś"

Mylisz się. Potępiałam metodę, jaką posłuzono się.

"A ci którym złamał życie?"

Czyli - kto? Komu mianowicie złamał zycie?

• rekontra Re: masz już Czajkowskiego? 10.07.06, 20:57
                                    po_godzinach napisała:

> Które to "największe autorytety moralne" maja na sumieniu "wyrywanie
                                    paznokci"?

prośba, jeżeli przywołujesz moje słowa, to proszę o dochowanie wierności im.

> Mylisz się. Potępiałam metodę, jaką posłuzono się.

jakbym słyszał Żakowskiego
                                    • po_godzinach Re: masz już Czajkowskiego? 10.07.06, 21:09
                                      "prośba, jeżeli przywołujesz moje słowa, to proszę o dochowanie wierności im."

"Ci którzy za służbę komunizmowi dostali
                                      mieszkania, Ci ktorych rodzice za wyrywanie paznokci dostali mieszkania, za
                                      wydawanie wyroków śmierci, te zmieszkania zwrócili.
                                      (...)
                                      największe autorytety moralne ? piszesz, że nia mają sumienia?
                                      goszczą na łamach gw i są bez sumienia."

Nie no, jakże bym nie rozumiała - chodzi tylko o jedno: aby Adam Michnik
                                      wyprowadził się ze swojego mieszkania.

"jakbym słyszał Żakowskiego"

Cieszy mnie to. Tak myśli wielu ludzi, których szanuję.
                                      • po_godzinach A co do 10.07.06, 21:38
                                        ks. Czajkowskiego - będę mogła wypowiedzieć się dopiero wtedy, gdy przeczytam
                                        Więź.
                                      • rekontra Re: masz już Czajkowskiego? 10.07.06, 21:42
                                        po_godzinach napisała:

> "prośba, jeżeli przywołujesz moje słowa, to proszę o dochowanie wierności im."
                                        >
                                        > "Ci którzy za służbę komunizmowi dostali
                                        > mieszkania, Ci ktorych rodzice za wyrywanie paznokci dostali mieszkania, za
                                        > wydawanie wyroków śmierci, te zmieszkania zwrócili.

jak więc widzisz, nie napisałem, słów które ujęłaś w cudzysłów:

• po_godzinach Re: masz już Czajkowskiego? 10.07.06, 21:46
                                          jak więc widzisz, nie napisałem, słów które ujęłaś w cudzysłów:

Widzę. Powinnam była napisać, że chodzi o ich potomków :)
        • jack20 Re: maniery dźinsowego jacka Kuronia i niechlujne 10.07.06, 19:30
          Nie starasz sie zrozumiec: ze inna jest sprawa checi pozytywnego oczyszczania
          Polski z korupcji a inna rzecza jest systematyczna deprecjacja Polski na arenie
          miedzynarodowej. A brainwashing mowi ci cos?
          Jak mozna bezdyskusyjnie przyjmowac cos za prawdziwe jesli jest w zalozeniach
          juz bledne?
          • rekontra systematyczna deprawacja i koalicja z PO 10.07.06, 19:37
            jack20 napisał:

> Nie starasz sie zrozumiec: ze inna jest sprawa checi pozytywnego oczyszczania
            > Polski z korupcji a inna rzecza jest systematyczna deprecjacja Polski na
            arenie miedzynarodowej.

a ja mam znacznie gorsze zdanie o tych, którzy donoszą na Polskę, Woltusiów i
            Bronków, tych którzy wykorzystują przetarte ścieżki, tajne kanały, by za pomocą
            zachodniej prasy oczerniać polskiego prezydenta i oczerniać polskiego premiera.
            A potem cytować tę prasę, aby uzasadniż że w oczach zachgodu Polska traci,
            prestiż upada. 100 racy wolę Leppera, z odmrożonymi policzkami, z tą słomą za
            cholewami, niż tych którzy kalają własne gniazdo.

> A brainwashing mowi ci cos?
            > Jak mozna bezdyskusyjnie przyjmowac cos za prawdziwe jesli jest w zalozeniach
            > juz bledne?

czas zweryfikuje, muszę Ci powiedzieć, że od kilku lat czas weryfikuje
            przwidywania w jedną stronę. III RP nbyłą chorta, konieczna jest sanacxja
            państwa. A to że czyni si8ęto z Lepperem i Giertychem, z tyn czy tamtrym?

i jeszcze jedno na koniec - dzisiaj czytam jakiegoś publicystę, czy politologa
            bez znaczniea, twierdzącego że Marcinkiewicz był preemierenm na koalicję z PO.
            Gdzie on do tej pory ukrywał się z tymi rewelacjami?
            Przecież wszyscy mówili, że Kaczyński nie chciał koalicji!!
            • jack20 Re: systematyczna deprawacja i koalicja z PO 10.07.06, 19:51
              Ja w uczciwosc ich wierze. Widzialem dzis jaka mial mine i co plotl wreczajac
              dymisje Marcinkiewiczowi.
              Ale wq...mnie totalny brak dyplomacji u nich, brak wyczucia sytuacji na arenie
              miedzynarodowej, potegowanie sytuacji a nie bagatelizowanie w momentach czy
              sytuacjach gdy racji nie maja a maniakalnie sie bronia.
              Wykrety wychodza ludziom, ktorzy umieja klamac, a oni nie umieja i sie
              osmieszaja.
              • rekontra kilkuminutowe stanie 10.07.06, 20:27
                ja za przygotowanie dzisiejszej uroczystości, za to kilkuminitowe stanie (tvn
                skwapliwie filmował) bym wywalił kilka osób. Trzeba poczekać jedno pokolenie.
    • ford.prefect po części możesz się mylić 10.07.06, 16:53
      Wiesz, niektórzy, których zakwalifikowałbyś do zrobionej przez ciebie wyliczanki, czy też może inaczej, niektórzy przeciwnicy (w sensie: szarzy ludzie, nie koniecznie ktoś ze świecznika, czyli, o ile dobrze rozumiem, pożyteczni idioci) twojej kochanej władzy również mogą się jednak cieszyć. Mogą się cieszyć, albowiem Kaczyński jako premier daje duże nadzieje, że ten cały układ odrzuconych, niekochanych, niedocenionych i prześladowanych partaczy, który obecnie rządzi krajem wreszcie szlag trafi. Osobiście uważam, że tak się stanie. Może nie za miesiąc, ale jednak. Oby następcy nie byli gorsi...
      Dlatego kto wie, może w głębi serca Łuczywo się cieszy?
      • rekontra Kaczyński będzie najlepszym premierem jaki kiedyko 10.07.06, 18:39
        ford.prefect napisał:

> Mogą się cieszyć, albowiem Kaczyński jako premier daje duże nadzieje, że ten
        > cały układ odrzuconych, niekochanych, niedocenionych i prześladowanych
        > partaczy, który obecnie rządzi krajem wreszcie szlag trafi. Osobiście uważam,
        > że tak się stanie.

Kaczyński będzie najlepszym premierem. Będzie bezkonkurencyjnym premierem.

Tylko nie opieraj się w oceniając jego na artykułach dzienikarzy i
        wypowiedzizach politologów. Przed chwilą słyszałem takiego jednego profa
        jak mówił, że Kaczyńscy będą się mylili, jeden z drugim, premier z prezydentem
        i powiedziało TO nieboże profesorskie z wileką pewnością, że to co mówi jest
        mądre.

Takie teksty są dobre na felieton, albo na forum, gdzie możemy sobie czasami
        podowcipkować, ale nie w "poważnej" stacji tv. Jestem po lekturze Karnowskiego
        w Newsweekuu. Okazuje się że nie tuylko można TAKI artykuł, coś takiego
        społodzić, ale się podpisać pod tym.
        • karbat Re: Kaczyński będzie najlepszym premierem jaki ki 10.07.06, 19:06
          prorok ,kariere na Jasnej Gorze bys zrobil
          • rekontra nie jesteś pierwszym :) 10.07.06, 19:14
            karbat napisał:

> prorok ,kariere na Jasnej Gorze bys zrobil

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44702133&a=44983497
            wystarczy oczy mieć otwarte, niezbyt szeroko
            • karbat Re: nie jesteś pierwszym :) ,,,,rekontra 10.07.06, 19:30
              "„A gdy się modlicie, nie bądźcie jako obłudnicy, którzy modlą się radzi w
              synagogach i stojąc na rogach ulic, aby byli widziani od ludzi. (…) A ty, gdy
              modlić się będziesz, wnijdźże do komory twojej, a zawarłszy drzwi módl się do
              Ojca twego w skrytości. A Ojciec twój, który przenika skrytości, odda tobie” –
              (Ewangelia św. Mateusza 6,5-7)"

potrafisz az tak lgac i oszukiwac :o
              • rekontra Re: nie jesteś pierwszym :) ,,,,rekontra 10.07.06, 19:39
                karbat napisał:

> (Ewangelia św. Mateusza 6,5-7)"
                >
                > potrafisz az tak lgac i oszukiwac :o

do głowy by mi nie przyszło, by posługiwać się na forum ewangelią. Możesz podać
                sobie rękę z Leszkiem z Sopotu, on miewa podbne pomysły.
    • eboshi Nawet nie wiesz jak sie mylisz :) 10.07.06, 19:30
      rekontra napisał:

> rozumiem Łuczywo gdy mówi "najgorszy dzień życia"

Odbierasz ją przez pryzmat własnej paranoi.

Dla mnie ten weekend był (politycznie) najmilszym od wielu miesięcy.
      Nareszcie pewne sprawy zostały dopowiedziane do końca.

Przez 9 m-cy rząd PiS NIC nie zrobił dla kraju bo jak się tłumaczył wciąz im
      przeszkadzano. Teraz mają juz wszystko - premiera, prezydenta, sejm, senat,
      koalicje, wszystkie służby, spółki skarbu państwa i media publiczne. Jedyne co
      zachowało w tym kraju jakąkolwiek autonomie to pogoda.

Teraz nadchodzi godzina zero.

Skończą się wykręty.
      Teraz powstanie 3 mln.mieszkań, państwo potanieje w oczach, podatki zmaleją do
      10%, wzrost PKB przekroczy 10%, bezrobocie spadnie do 5%, wynagrodzenia
      dorównają średniej UE, a korupcja zaniknie. Oczywiście Kulczyk, Gudzowaty i
      Krauze dostaną po 20 lat. Wówczas we wszystkich szkołach obok orzełka będą
      wisiec obrazki dwóch kaczek na kasztance, a dzieci w podstawówce będą sie masowo
      zapisywać do młodzieżówki PiS.

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • rekontra Re: Nawet nie wiesz jak sie mylisz :) 10.07.06, 19:38
        eboshi napisał:

> rekontra napisał:
        >
        > > rozumiem Łuczywo gdy mówi "najgorszy dzień życia"
        >
        > Odbierasz ją przez pryzmat własnej paranoi.

ble, ble, ble mów do mnie jeszcze

> Teraz powstanie 3 mln.mieszkań,

o szczegóły proiszę sięzwrócić do premiera marcinkiewicza
        • po_godzinach :)) 10.07.06, 19:42
          To właśnie jest piękne, że za to wszystko będziemy rozliczać już Jarosława K :))
        • karbat Re: ciekawe 10.07.06, 19:46
          mysle ,ze to pasujacy akapit do prorokow na Jasnej Gorze

cytatow Z Biblii nalezy sie wstydzic :o na forum

• rekontra Re: ciekawe 10.07.06, 19:50
            karbat napisał:

> mysle ,ze to pasujacy akapit do prorokow na Jasnej Gorze
            >
            > cytatow Z Biblii nalezy sie wstydzic :o na forum

foruum to jest dość specyficzne miejsce, podobne szpiytalowi, więzieniu, żeby
            zrozumieć co tu siędzieje, trzeba popisać, także ważny jest kontekst. Na jaki
            list się odpoowiada, na jakie słowa.
            Dlatego, na forum o pewnmych sprawach nie piszę nigdy i pewnymi autorytetami
            nie podpieram się nigdy. I tak też jest z biblią.
            • karbat Re: ciekawe 10.07.06, 20:00
              rekontra napisał:

> Dlatego, na forum o pewnmych sprawach nie piszę nigdy i pewnymi autorytetami
              > nie podpieram się nigdy. I tak też jest z biblią.

wystarcza ci kacze :o

• basia.basia Re: Nawet nie wiesz jak sie mylisz :) 10.07.06, 20:43
        eboshi napisał:

>
        > Dla mnie ten weekend był (politycznie) najmilszym od wielu miesięcy.
        Dla mnie był ekscytujący:)

> Nareszcie pewne sprawy zostały dopowiedziane do końca.
        >

Absolutnie się zgadzam!

> Przez 9 m-cy rząd PiS NIC nie zrobił dla kraju bo jak się tłumaczył wciąz im
        > przeszkadzano. Teraz mają juz wszystko - premiera, prezydenta, sejm, senat,
        > koalicje, wszystkie służby, spółki skarbu państwa i media publiczne. Jedyne co
        > zachowało w tym kraju jakąkolwiek autonomie to pogoda.

O nie! Jest przede wszystkim elektorat, który prędzej czy później weźmie w ręce
        kartki i pójdzie do urny:)

>
        > Teraz nadchodzi godzina zero.
        >
        > Skończą się wykręty.
        > Teraz powstanie 3 mln.mieszkań, państwo potanieje w oczach, podatki zmaleją do
        > 10%, wzrost PKB przekroczy 10%, bezrobocie spadnie do 5%, wynagrodzenia
        > dorównają średniej UE, a korupcja zaniknie.

Znikną WSI a mnóstwo czerwonych czy różowych baronów będzie miało kłopoty.
        Sprawywlokące się latami będą przyśpieszone. To są niemałe plusy:)

Oczywiście Kulczyk, Gudzowaty i
        > Krauze dostaną po 20 lat.

Obawiam się, że włos im z głów nie spadnie, bo nie da się im niczego udowodnić
        ale nie będą już mogli robić doskonałych interesów żerując na państwowym
        majątku. Kulczyk np. już się z interesami wyniósł na Ukrainę, bo tu kolesie
        zostali odspawani od złotodajnych koryt.

Wówczas we wszystkich szkołach obok orzełka będą
        > wisiec obrazki dwóch kaczek na kasztance, a dzieci w podstawówce będą sie masow
        > o
        > zapisywać do młodzieżówki PiS.
        >
        > :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        Zabawne ale nieprawdziwe:)

Obawiam się, że awantury się nie skończą podobnie jak następne kompromitujące
        ekscesy związane z Zagranicą i nie tylko. Osobiście zależałoby mi na tym, żeby
        kaczory zrobiły to minimum, które obiecały i to będzie bardzo wiele. Chciałabym,
        żeby się do reszty nie wtrącały, bo znowu jaieś netzle powsadzają w stratgiczne
        miejsca itd.
        • rekontra Basiu, mam propozycję, co Ty na to?? 10.07.06, 20:54
          basia.basia napisała:

> O nie! Jest przede wszystkim elektorat, który prędzej czy później weźmie w
          ręce kartki i pójdzie do urny:)

kto zostanie prezydsentem Warszawy ?

ile procent głosów uzyska PO, a ile PiS w nadchodzących wyborach samorządowych.

Co Ty na to?

ps. nie jestem prorokiewm nie mam dostępu do tajnych danych, nie jestem ....
          wpisać dowolne, nie pracuję dla .... wpisać dowolne
          • basia.basia Re: Basiu, mam propozycję, co Ty na to?? 10.07.06, 21:43
            rekontra napisał:

> basia.basia napisała:
            >
            > > O nie! Jest przede wszystkim elektorat, który prędzej czy później weźmie
            > w
            > ręce kartki i pójdzie do urny:)
            >
            > kto zostanie prezydsentem Warszawy ?

Nie mam pojęcia, nie jestem z Warszawy ale jak bym była to nie Marcinkiewicz:)
            Sama głosowałabym na HGW.

>
            > ile procent głosów uzyska PO, a ile PiS w nadchodzących wyborach samorządowych.

PO więcej ale o ile? Nie mam p0jęcia:)

>
            > Co Ty na to?
            >
            > ps. nie jestem prorokiewm nie mam dostępu do tajnych danych, nie jestem ....
            > wpisać dowolne, nie pracuję dla .... wpisać dowolne

:))))))
            >
            >
        • elfhelm Re: Nawet nie wiesz jak sie mylisz :) 10.07.06, 21:39
          > Znikną WSI a mnóstwo czerwonych czy różowych baronów będzie miało kłopoty.
          > Sprawywlokące się latami będą przyśpieszone. To są niemałe plusy:)

ale bzdury mimo wszystko w porówaniu z prawdziwymi problemami (autostrady,
          bezrobocie, podatki, finanse publiczne, polityka zagraniczna i 150 innych rzeczy).
          Co do tych baronów też bym to przelał przez partię. W koncu tacy ludzie jak
          Bestry, Tuderek, Nowakowski z miłości do przyzwoitości do Leppera się nie
          zapisywali.
          • elfhelm Zapomniałem... 10.07.06, 21:40
            jeszcze dopisać, że w miejsce czerwonych baronów przyjdą równie podłe postacie.
            Wystarczy spojrzeć na obsadzanie stanowisk w spółkach (i tu plusik dla KM, bo
            dokonywał tego tow. Jasiński)
          • basia.basia Re: Nawet nie wiesz jak sie mylisz :) 10.07.06, 21:44
            elfhelm napisał:

> > Znikną WSI a mnóstwo czerwonych czy różowych baronów będzie miało kłopoty
            > .
            > > Sprawywlokące się latami będą przyśpieszone. To są niemałe plusy:)
            >
            > ale bzdury mimo wszystko w porówaniu z prawdziwymi problemami (autostrady,
            > bezrobocie, podatki, finanse publiczne, polityka zagraniczna i 150 innych rzecz
            > y).
            > Co do tych baronów też bym to przelał przez partię. W koncu tacy ludzie jak
            > Bestry, Tuderek, Nowakowski z miłości do przyzwoitości do Leppera się nie
            > zapisywali.

Jak się nie ma co się lubi...
    • hrabia.m.c Re: najgorszy dzień zycia 10.07.06, 20:07
      twoj problem polega na tym ,że nic nie rozumiesz,
      ale niktorzy tak mają,to nie ich wina,
      to geny!
      • rekontra geny 10.07.06, 21:01
        hrabia.m.c napisał:

> twoj problem polega na tym ,że nic nie rozumiesz,
        > ale niktorzy tak mają,to nie ich wina,
        > to geny!

robisz w genach? może nie odróżniasz mleka matki od genów ?
    • smok62 oby im Jarek zafundował wiele fatalnych tygodni 10.07.06, 20:24
      co ja mówie, wnusiów po KPP z centrala na czerskiej czekają długie lata
      fatalnych nastrojów.To dopiero poczatek :)
      • hrabia.m.c Re: oby im Jarek zafundował wiele fatalnych tygod 10.07.06, 20:29
        a wnusiów po Jarosławie świetlana przyszłość czeka:))))
    • elfhelm dlaczego to ma być najgorszy dzień w życiu? 10.07.06, 20:31
      przecież będzie tylko zabawniej, a być może dzięki temu wreszcie pozbędziemy się
      Kartofli raz na zawsze...
      • nielubiegazety2 Dzień szakala? Bo innego sposobu nie ma. BTW 10.07.06, 20:32
        co słychać u prezydent Bochniarz?
        • elfhelm Re: Dzień szakala? Bo innego sposobu nie ma. BTW 10.07.06, 20:41
          nielubiegazety2 napisał:

> co słychać u prezydent Bochniarz?

a co ma być słychać? prezydentem PKPP L już chyba nie jest
          • nielubiegazety2 Och jaka szkoda :((( 10.07.06, 20:44

• elfhelm Re: Och jaka szkoda :((( 10.07.06, 20:45
              dla kogo? ja do PKPP L nie należę, a i dla samej B. chyba niewielka
              gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33182,3446920.html
              samolot dostanie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka