Dodaj do ulubionych

Kubica pojedzie w Grand Prix Węgier

01.08.06, 20:55

czy można się z tego faktu cieszyć na forum kraj, czy zaraz pojawi się jakiś
Giwi ?

sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3522029.html
Obserwuj wątek
    • jaa_ga Re: Kubica pojedzie w Grand Prix Węgier 01.08.06, 21:00
      Hurraaa:-))
      Choć życzę zdrowia Villneuve'owi, oczywiście też.
      Ale tak to bywa, że gwiazdy rodzą się nieraz nagle, przypadkiem,
      nieoczekiwanie, przy splocie okoliczności i...łucie szczęścia:-)
      • rekontra manie 01.08.06, 22:14
        jaa_ga napisała:

> Hurraaa:-))
        > Choć życzę zdrowia Villneuve'owi, oczywiście też.
        > Ale tak to bywa, że gwiazdy rodzą się nieraz nagle, przypadkiem,
        > nieoczekiwanie, przy splocie okoliczności i...łucie szczęścia:-)

wszystko rozstrzygnie się w niedzielę, być może kubicomania przyćmi
        małyszomanię, i wszelkie inne manie.
    • rekontra małyszomania to był mały pikuś 04.08.06, 11:29

Polski potop zaleje Europę i nie tylko :))
    • kaczysta Re: Kubica pojedzie w Grand Prix Węgier 04.08.06, 12:36
      Wiekszosc kibicow raczej sie zawiedzie.
      Przed Kubica jeszcze dluga droga.
      Aby osiagac w F1 najwieksze sukcesy trzeba najpierw trafic do dobrej
      stajni.
      Sauber nie rokuje tryumfu a Kunica musialby miec lepsze osiagi od Heidfelda
      i Vileneva.
      Czyli musi pojsc na calosc.
      Powodzenia.
      • rekontra tor jego sprzymierzeńcem 04.08.06, 12:39

trudny, dużo zakrętów, umiejętności kierowcy ważniejsze niż samochód
        czyli ma szansę. W pierwszym treningu nie wziął udziału - oszczędza samochód.
        • kaczysta Re: tor jego sprzymierzeńcem 04.08.06, 12:46
          rekontra napisał:

>
          >
          > trudny, dużo zakrętów, umiejętności kierowcy ważniejsze niż samochód
          > czyli ma szansę. W pierwszym treningu nie wziął udziału - oszczędza samochód.

Hungaroring to moim zdaniem najnudniejszy tor w calym cyrku.
          Najwieksza role technicznie odegraja hamulce i opony.
    • homosovieticus Wanda Rapaczyńska jest fanką szybkiej jazdy więc 04.08.06, 19:03
      watek nie zginie i żadna Giwi go nie wytnie!
      • homosovieticus Kubica jest wyborca PiS-u! Bedzie duza feta gdy 04.08.06, 19:33
        odniesie sukces!
        • rekontra ale mówi o Naszym Kraju 04.08.06, 19:34
          homosovieticus napisał:

> odniesie sukces!

przyznaje się do polskości, to pachnie na Czerskiej nacjonalizmem.
          • homosovieticus Dlatego fetowac sukces będzie razem z Premierem 04.08.06, 20:43
            a nie z Michnikiem.
            • rekontra mówią że chory 04.08.06, 20:44
              homosovieticus napisał:

> a nie z Michnikiem.

a żółci ciągle upuszcza
              • homosovieticus Re: mówią że chory 04.08.06, 20:48
                Uboczny efekt przygasającej świecy.
                • kaczysta Re: mówią że chory 05.08.06, 01:00
                  A riba a riba!
                  • homosovieticus Re: mówią że chory 05.08.06, 13:44
                    nie mówi sie riba chory tylko chiba chory.
    • rekontra Kubica trzeci 05.08.06, 12:20
      na trzecim treningu, sensacja wisi w powietrzu

jeżeli w kwalifikacjach będzie w dziesiątce, to ..... 14.00
      • jaa_ga Re: Kubica trzeci 05.08.06, 13:38
        Czekam też i kciuki trzymam...:-)
        • rekontra kwadrans 05.08.06, 13:43
          jaa_ga napisała:

> Czekam też i kciuki trzymam...:-)

za kwadrans wszystko się okaże :)

ps. jeżeli zda egzamin, a myślę, że zda dzisiejszy egzamin. Będzie komu
          kibiocować, przy czym odpocząć :))

ps. marzenie by dzisiaj był w ósemce, no i żeby nie miał jakiegoś pecha.
          Myślę, że realne marzenie.
          • homosovieticus Re: kwadrans 05.08.06, 14:38
            Kubica przed ostania sesja kwalifikacyjna jest dziesiaty. Brawo i Daj Mu Panie
            Boze szanse!
            • rekontra rewelka 05.08.06, 14:43
              jeżeli uwzględnimy auta :))
              • homosovieticus Re: rewelka 05.08.06, 14:44
                Może Mu się uda zdobyć dobry plac!
    • homosovieticus Kaczyńscy w Juracie siędza przed telewizorem.! 05.08.06, 13:43
      Jesli Kubica wygra to swoje zwyciestwo zadedykuje Prezydentowi I Premierowi
      rodzacej się w bólach IV-tej RP.
      Tak oswiadczył nasz przyszły bohater przed kamerami CNN
      • rekontra Re: Kaczyńscy w Juracie siędza przed telewizorem. 05.08.06, 13:44
        homosovieticus napisał:

> Jesli Kubica wygra to swoje zwyciestwo zadedykuje Prezydentowi I Premierowi
        > rodzacej się w bólach IV-tej RP.
        > Tak oswiadczył nasz przyszły bohater przed kamerami CNN

:)))
    • abstrakt2003 podobno kazio ma go odwiedzic na 0.5 godz. 05.08.06, 13:45
      przed startem.
      • homosovieticus Leci transmisja w TV z odwiedzin kazia ! ale jaja! 05.08.06, 13:47
    • homosovieticus Kubica startuje jutro z piatej lini. To wielki 05.08.06, 15:05
      sukces. Był najlepszym w ekipie BMW.
      Brawo PiS!!
      • abstrakt2003 brawo bracia Kaczynscy 05.08.06, 15:07
        gdyby nie oni to Kubica nic by nie osiagnal
        • homosovieticus Dzięki wskazówkom Jarosława I Lecha Kubica 05.08.06, 15:12
          będzie jutro najwieksza sensacja dnia.
          nie mozna byc pewnym Jego zwyciestwa ale mozna byc pewnym Jego poparcia dla
          polityki PiS-u.
          • goniacy.pielegniarz Wskazówki Jarka mogą być interesujące. 05.08.06, 16:04
            Czy on ma chociaż prawo jazdy?
            • abstrakt2003 nie ma ale z wawy do szczecina w 2h dojechal 05.08.06, 16:07

• goniacy.pielegniarz Czym? n/t 05.08.06, 16:08

• homosovieticus A po co Premierowi prawo jazdy.Michnik też nie ma 05.08.06, 18:14
              i na frila z Millerem do Rapaczyńskiej przyjeżdżal!
              Zapomnialeś?
              • goniacy.pielegniarz A przepraszam, od kiedy on jest premierem? 05.08.06, 18:16
                Poza tym to nie Michnik ma dawać wskazówki kierowcy Formuły1:)
                • homosovieticus Michnik byl napremierem od 1989r a nadprezydentem 05.08.06, 18:18
                  od poczatku kadencji Kwasniewskiego.
                  Michnik daje wskazówki kazdemu w tym także kierowcom( Frasyniuk).
                  • rekontra jestem jak Monk, czyli widzę wielki dysonans 05.08.06, 23:00
                    homosovieticus napisał:

> Michnik daje wskazówki kazdemu w tym także kierowcom( Frasyniuk).

szoferem lepiej brzmi
                    • homosovieticus jestem jak Monk, czyli także wspaniale improwizuje 06.08.06, 09:35
                      i noszę bardzo dziwne ubrania i kapeluse. Nie przeszkadza mi to pisać
                      interesujace posty, które wiekszosc forumowiczów uważa za idiotyczne.
    • rekontra jutro 05.08.06, 22:59

6.00 Japonia Polska Liga Światowa

13:45 Grand Prix Węgier - Kubica

17:00 Mistrzostwa Europy w Budapeszcie
      • entefuhrer ...bedziemy kubicowac ;-) 05.08.06, 23:00
        .
        • rekontra równmież motylkować 05.08.06, 23:06
          entefuhrer napisał:
          nie tylko kubicowanie, również motylkowanie, chociaż to całkiem inna skala
    • jukajuka9 Małyszomania ,Gołotomania....Kubiszomania???? 06.08.06, 10:00
      To droga do nikąd gdy upadł PRL upadł też sport a za sport wzieli się prywatni ludzie mecenat panstwa zniknął...wogóle to jest chore jak oni pojadą tam i będą kibicować jak dla małysza najlepiej zachowywać sie jak wszyscy ale polacy tak nie umieją oszołomstwo to u nich norma tylko zapeszą może kubica potrzebuje kibiców ale czy potrzebna jest mu banada oszołomów.

No i czy polacy kochają wyscigi samochodów tvp nigdy ich nie pokazywała a nagle tvp ma pokazac wyscigówki INDY czy formuła 1 niewiem nawet jak to się nazywa.
      Polacy nie kochają danego sportu tylko kochają ludzi jednostki które wygrywają
      są tak wygłodniali sukcesu że chba cieszyli by się z pierwszego miejsca w [badbingtonie]w kometke z chinczykami.

Polska obłuda polega na tym ze nie kocha się sportu kocha się idoli a ci idole w koncu przegrywają bo ile mozna wygrywać.
      • homosovieticus Na całym Świecie kocha sie idoli. Nie ma wiec 06.08.06, 10:06
        w tym niczego dziwnego,że i My "kochamy" swoich idoli sportowych.
    • jukajuka9 kubica nawet nie odwiedzi tego goscia w szpitalu 06.08.06, 10:04
      kubica nawet nie odwiedzi tego goscia w szpitalu, tego goscia ze swoojej druzyny bedzie zbyt zajety wyscigiem cynizm to norma w dzisiejszych czasach.
    • 3promile Re: Kubica pojedzie w Grand Prix Węgier 06.08.06, 10:15
      Tukidydes, tłuku, Tukidydes, czyli Θουκυδίδης ὁ Ἀθηναῖος, a nie "Tucydydes"!!!
      • rekontra człeczku 06.08.06, 11:21
        3promile napisał:

> Tukidydes, tłuku, Tukidydes, czyli Θουκυδί&#

odnotowałem twoją obecność w wątku, tutaj (link poniżej) zakompleksiona bidulo
        jest list o tobie, lecz nie do ciebie, więc pohamuj ciekawość.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46435742&a=46452163
        ps. a Pogodzinach zreferuje ci niedouku jak się pisze, musi poszperać w sieci.
        • 3promile Re: człeczku 06.08.06, 11:25
          Podaj czas i miejsce, maleńki.
          • rekontra Re: człeczku 06.08.06, 11:29
            3promile napisał:

> Podaj czas i miejsce, maleńki.

ty zakompleksiony człeczku masz prawo wypowiedzieć się w kwestii Tucydydesa,
            zaoszczędzisz Pogodzinach szperania. Tymczasem jesteś trollem.
            Zaistnij, rozwiń się,napisz coś do rzeczy, a wówczas być może odnotuję twoją
            obecność.

ps. na początek użyj wyszukiwarki - wpisz Tucydydes bidulko.
            • 3promile Re: człeczku 06.08.06, 11:42
              Czy ty przypadkiem nie jesteś "zbyt słaby intelektualnie i operacyjnie"?
              Chcesz, bym "napisał coś do rzeczy" ?
              Proszę bardzo - obywatel rekontra, nie posiadający elementarnej wiedzy na temat
              realiów lat osiemdziesiątych, opierając się na produktach aktywu TKM uzurpuje
              sobie prawo do oceniania ludzi, którzy w przeciwieństwie do obywatela rekontry
              byli zaangażowani w proces dekonstrukcji PRL. Obywatel rekontra chce być sędzią
              i katem, a sam w tych latach albo moczył pieluchy, albo potulnie podnosił łapkę
              podczas głosowań na egzekutywie (trudno to jednoznacznie określić, gdyż obywatel
              rekontra unika jakiejkolwiek retrospekcji, odwołując się jedynie do bieżących
              doniesień medialnych). A ja sobie obywatela rekontrę upatrzyłem i mam zamiar
              obywatela rekontrę systematycznie glanować na tym forum, gdyż obywatel rekontra
              jest dla mnie egzemplifikacją swołoczy najgorszego sortu.
              • rekontra Re: człeczku 06.08.06, 11:53
                3promile napisał:

> A ja sobie obywatela rekontrę upatrzyłem i mam zamiar obywatela rekontrę
                > systematycznie glanować na tym forum, gdyż obywatel rekontra
                > jest dla mnie egzemplifikacją swołoczy najgorszego sortu.

człeczku, bardzo mnie cieszy ta chwila szczerości, dedykuję ją koleżance
                forumowej Pogodzinach, która jest świadkiem naszego wczorajszego pierwszego
                spotkania, gdy się przypałętałeś, a następnie listami w tamtym wątku (przeze
                mnie zignorowanymi) i "tłukiem" w tym dałeś ujście swym kompleksom.

czyż mogłeś jaśniej wyłożyć swe intencje?

Nie będziesz pierwszym i otatnim, który jest pod opieką Centrali, czy też Giwi.
                wczoraj założyłeś wątek - równoległy, i po kilku minutach on zniknął. To mówi o
                twoim rodowodzie i o tym, że będziesz swołoczu piszący o glanowaniu pod ochroną
                Giwi.

• 3promile Re: człeczku 06.08.06, 11:57
                  Nie mieszaj admina w te sprawy; jak wytnie, to wytnie - powiedz lepiej, co
                  zrobiłeś dla tego kraju, żeby mieć prawo do ferowania wyroków, frustracie?
                  • rekontra powiem ci 06.08.06, 11:59
                    3promile napisał:

> Nie mieszaj admina w te sprawy; jak wytnie, to wytnie - powiedz lepiej, co
                    > zrobiłeś dla tego kraju, żeby mieć prawo do ferowania wyroków, frustracie?

określiłeś się pisząc TEGO KRAJU, znana bidulo0 maniera, to po pierwsza
                    a po drugie, jeżeli chodzi o pytanie, to powiem ci, że ze śmieciami na takie
                    tematy nie rozmawiam.
                    • 3promile Re: powiem ci 06.08.06, 12:08
                      Czy ja już ci nie mówiłem wcześniej, że nie jesteś w stanie mnie obrazić?
                      Nie odpowiadasz na pytanie - to wiele wyjaśnia. Siedziałeś cichutko pod kocykiem
                      gierkowskiej małej stabilizacji, nie odnalazłeś się w drapieżnym wolnym rynku i
                      teraz szukasz winnych? Takich jak ty jest tutaj sporo, ale ja mimo wszystko
                      wierzę w to, że Polska w końcu będzie krajem, w którym będzie dominowała zasada
                      "sąsiad ma mercedesa - zarób na bentleya", a nie "sąsiad ma mercedesa - napisz
                      do skarbówki".

Nawet nie wolno mi wziąć cię na słowo na boku - powinienem cię strzelić w pysk
                      na odlew, jako chama, ale szkoda mojej ręki, niedorobiony Savonarolo...
                      • rekontra Re: powiem ci 06.08.06, 12:20
                        3promile napisał:

> Nie odpowiadasz na pytanie - to wiele wyjaśnia.

jakieś rodzinne ciągoty rodem z Rakowieckiej? zdaje się, że to tłmuczy twoje
                        zaangażowanie w obronę zwykłych szpicli.

> Nawet nie wolno mi wziąć cię na słowo na boku - powinienem cię strzelić w
                        > pyskna odlew, jako chama, ale szkoda mojej ręki

szybko zostałeś właściwie odczytany, zakompleksiony człeczek jesteś.
                        Karzełki forumowe, postury tego, którego mistrzem duchowym jest TW.Jankowski
                        przeważnie próbują pisać o pyskach i biciu na odlew. Żenujące słowa, ośmieszasz
                        się chłopie.
                        • 3promile Re: powiem ci 06.08.06, 12:25
                          1. Jakie zaangażowanie w obronę szpicli, durniu? Czy ty czytasz cokolwiek poza
                          własnymi tekstami na tym forum?
                          2. "Ciągoty z Rakowieckiej"?
                          3. "TW Jankowski"?

To wszystko, co masz do powiedzenia na temat swojego patriotyzmu? Tak walczysz o
                          wolną Polskę? Ponawiam pytanie - co robiłeś 25 lat temu?
                          • rekontra Re: powiem ci 06.08.06, 12:30
                            3promile napisał:

> Ponawiam pytanie - co robiłeś 25 lat temu?

jesteś wolny prostaku, spadaj
                            • 3promile Re: powiem ci 06.08.06, 12:33
                              Hehe, miękka fajeczka, jak widzę ;)
                              Czyli co, odrabiałeś godziny przy budowie szeregowca kopsniętego łaskawie przez
                              ZSMP, czy pisałeś zyczliwe teksty, kto na twoim roku jest w NZS?
                              Nieładnie, nieładnie...
                          • capitalissimus Re: powiem ci 06.08.06, 12:34
                            daj spokój, od tego żałosnego kłamcy niczego się nie dowiesz, najwyżej cię
                            opluje. na szczęście coraz więcej osób przekonuje się jaki to mały człowiek.
                            • 3promile Re: powiem ci 06.08.06, 12:37
                              A dlaczego mam dać mu spokój?
                              Niech się pochwali, jak to walczył z komuną, jak go prześladowano, jak to się
                              nie dał złamać - wtedy będzie miał mandat do tego, by identyfikować "Delegatów"...
                              • capitalissimus Re: powiem ci 06.08.06, 12:38
                                tyle, że on nie ma się czym chwalić. może dzielnicowemu do mleka nasikal?
                                • 3promile Re: powiem ci 06.08.06, 12:40
                                  A chociażby i nasikał - zawsze coś. Ale niech się pochwali!
                                  • capitalissimus Re: powiem ci 06.08.06, 12:50
                                    tylko uważaj bo on lubi się mazgaić i donosić (może zostało mu z poprzedniego
                                    systemu? - tylko pytam bo krążą taki historie, mogę się mylić :-))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=45757036
                    • ayran na chwilkę się wtrącę w ten miły dyskurs 06.08.06, 12:25
                      ... o naszym junaku w F1...

rekontra napisał:

> określiłeś się pisząc TEGO KRAJU, znana bidulo0 maniera,

Ostrożnie, ostrożnie, bo obraża kolega Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, a to
                      nie uchodzi przecież.
      • homosovieticus Zb. Herbert specjalnie dla forumowego pijaczka! 06.08.06, 11:42
        Dlaczego klasycy
        dla A. H.

1
        W księdze czwartej wojny Wojny Peloponeskiej
        Tucydydes opowiada dzieje swej nieudanej wyprawy
        pośród długich mów wodzów
        bitew oblężeń zarazy
        gęstej sieci intryg
        dyplomatycznych zabiegów
        epizod ten jest jak szpilka
        w lesie
        kolonia ateńska Amfipolis
        wpadła w ręce Brazydasa
        ponieważ Tucydydes spóżnił się z odsieczą
        zapłacił za to rodzinnemu miastu
        dozgonnym wygnaniem
        exulowie wszystkich czasów
        wiedzą jaka to cena

2
        generałowie ostatnich wojen
        jeśli zdarzy się podobna afera
        skomlą na kolanach przed potomnością
        zachwalają swoje bohaterstwo
        i niewinność
        oskarżają podwładnych
        zawistnych kolegów
        nieprzyjazne wiatry
        Tucydydes mówi tylko
        że miał siedem okrętów
        była zima
        i płyną szybko

3
        Jeśli tematem sztuki
        będzie dzbanek rozbity
        mała rozbita dusza
        z wielkim żalem nad sobą
        to co po nas zostanie
        będzie jak płacz kochanków
        w małym brudnym hotelu
        kiedy świtają tapety
        • 3promile Re: Zb. Herbert specjalnie dla forumowego pijacz 06.08.06, 11:45

Google.com
          Wyniki 1 - 10 spośród około 1,180 dla zapytania tucydydes. (Znaleziono w 0,25 sek.)
          Wyniki 1 - 10 spośród około 41,000 dla zapytania tukidydes. (Znaleziono w 0,09 sek.)

Czyli bujaj się.
          • homosovieticus Tylko głupiec powołuje się na opinię większości 06.08.06, 12:00
            zamiast najwybitniejszych znawców przedmiotu.
            Ty zaś nie mogąc zaimponować rzetelną wiedzą starasz się jej braki przykryć
            dodatkowo zwykłym prostactwem.
            Mnie to nie przeszkadza bo znacznie większych prostaków i chamowatych małolatów
            w zyciu widziałem i uczyłem.

• abstrakt2003 homo nie osmieszaj sie 06.08.06, 12:08
              www.poema.art.pl/site/itm_12820.html
              • homosovieticus nie mów hop poki nie przeskoczysz 06.08.06, 12:14
                www.netsprint.pl/serwis/doccopy?id=3;-
                1610566139&url=members.chello.pl/j.uhma/herbert.html
                • rekontra i jeden i drugi liznęli trochę wiedzy 06.08.06, 12:25
                  i próbują innych poprawiać, pewnie zajrzeli do wikipedii, żeby jeszcze
                  potrafili to robić "tłuki" :)
                  Wolniewicz, który na pewno lepiej zna grekę, niż te dwie forumowe mądralinki
                  pisze Tycydydes, więc bez wątpienia obie formy są poprawne, niezależnie od tego
                  jak będą liczyli.
                  • 3promile Re: i jeden i drugi liznęli trochę wiedzy 06.08.06, 12:26
                    Tycydydes? A może Tucududes?
                  • homosovieticus Nie o pisownie chodzi lecz o zarozumialstwo buca 06.08.06, 12:37
                    Nie tylko Prof. Wolniewicz tak pisze jak rekontra. Wybitny znawca przedmiotu
                    śp. Prof. Stefan Witwicki także w ten sposób pisał nazwisko słynnego stratega .
                    Podobnie także pisał Prof. M.Krąpiec.
              • homosovieticus w wydaniu II-gim PIW-u Zb. Herbert "Poezje" 06.08.06, 12:22
                na stronie 353 ISBN 83-06-02715-9 Poeta ( redaktor Krystyna Podgórecka)użył
                pisowni takiej jaką przytoczyłem poprzednio.
                • rekontra Napis 06.08.06, 12:29
                  a wiersz pochodzi z tomiku Napis, najbardziej wiarygodna dla Herberta pisownia,
                  na stronie 57 czytam Dlaczego klasycy - Tucydydes :))
                • abstrakt2003 jesli poeta popelnil literowke 06.08.06, 12:38
                  to uznasz to za rzecz niepodwazalna?
                  PS
                  homo nie masz racji.
                  www.merlin.com.pl/frontend/towar/334000
                  • rekontra Re: jesli poeta popelnil literowke 06.08.06, 12:41
                    abstrakt2003 napisał:

> to uznasz to za rzecz niepodwazalna?

piszesz nie na temat. Są uutorzy którzy używają jednej poisowni, a inni
                    drugiej. Dlatego raczej zaopiekuj się tym zakompleksionym człeczkiem któy
                    wyskoczył z tłukiem. A jak pisała Senyszyn? a jak Iksiński? Chcesz tak jak
                    trzypromile urządzić głosowanie? Uporem ośmieszasz się.
                  • homosovieticus Re: jesli poeta popelnil literowke 06.08.06, 12:45
                    na jakiej podstawie tak twierdzisz?
                    Odnoszę wrazenie ,ze nie rozumiesz istoty sporu, który polega na tym,ze znawcy
                    przedmiotu( St. Witwicki)_ używają pisowni najbiższej pismom statega a reszta
                    posługuje się wersją uproszczoną.
                    Taka sytuacja wystepuje bardzo często w tłumaczeniach z jezyków starożytnych.
            • 3promile Re: Tylko głupiec powołuje się na opinię większoś 06.08.06, 12:10
              Mam wolny etat w psiarni - nie myślałeś o karierze szczwacza?
              • homosovieticus pozwól, że szepne Ci cos do ucha; 06.08.06, 12:58
                jesteś kaleką i byłeś szpiclem, nieprawdaż?
                • 3promile Re: pozwól, że szepne Ci cos do ucha; 06.08.06, 13:00
                  Jestem sprawny i nie byłem szpiclem - mocno się różnimy, nieprawdaż?
                  • homosovieticus Re: pozwól, że szepne Ci cos do ucha; 06.08.06, 13:04
                    Kłamiesz. Jesteś kaleką i byłeś szpiclem.
                    • 3promile Re: pozwól, że szepne Ci cos do ucha; 06.08.06, 13:06
                      Nie, chłopino, mówię prawdę. Bolesne, co? Ja ci mogę szczerze opowiedzieć, co
                      np. robiłem w '81, '88. A ty?
                      • homosovieticus Re: pozwól, że szepne Ci cos do ucha; 06.08.06, 13:10
                        Chetnie posłucham. To były bardzo ciekawe a miejscami i czasami bardzo
                        emocjonujace lata.
                        W wielkim skrócie zacznij nawijać.
                        moze zacznij od okreslenia miejsca swojej aktywnosci.
                        • 3promile Re: pozwól, że szepne Ci cos do ucha; 06.08.06, 13:28
                          Poważnie? Nie mam nic do ukrycia - nawet możesz się pośmiać, wali mnie to.

Po podstawówce poszedłem do technikum elektrycznego - rozpoczęcie roku
                          szkolnego, kwiatki, akademia, a tu szok - w auli zebranie założycielskie NSRU.
                          To z NSRU dowiedziałem się jako gó..arz o rzeczach, których nie było w
                          podręcznikach. Pierwsze poważne wp... - zomowcy nie mieli poczucia humoru;
                          obrzuciliśmy ich choinkowymi bombkami wypełnionymi farbą okrętową - ubaw był,
                          ale tydzień w łóżku, bo nie mogłem się podnieść. Tydzień to mnóstwo czasu, żeby
                          sobie pewne sprawy przemyśleć. Potem studia. Na początku niemrawo - niemal
                          wszyscy kombinowali, jak tu się załapać na wycieczkę do Budapesztu, żeby
                          pohandlować kremem Nivea, kryształami i ręcznikami frotte, ale potem się ruszyło
                          - wojewódzki sekretarz PZPR zapatrzył się w Millera i jego słynne spotkanie ze
                          studentami w stołówce SGGW i sklonował to w Olsztynie - jakiś dupek z Domu
                          Kultury zarzucił PZPR, że stała się nudna i nieatrakcyjna dla młodych ludzi;
                          wstałem i odpowiedziałem, że PZPR nie jest nudna, tylko skończona. A potem znowu
                          tydzień w łóżku - sprawcy nieznani i znowu czas na przemyślenia. Potem
                          propozycja wstąpienia do NZS - odmówiłem twierdząc, że jako wolny strzelec mogę
                          zrobić więcej. Potem 4 czerwca - zaiwanialiśmy za darmochę w sztabie mecenasa
                          Józefa "Żożo" Lubienieckiego - piękna opozycyjna karta: kipisze, przesłuchania,
                          szykanowanie itd; wsławił się tym, że jako pierwszy został pozbawiony immunitetu
                          za metrykalne przekręty. To mnie skutecznie zniechęciło do jakiejkolwiek czynnej
                          formy uprawiania polityki. Od siedemnastu lat patrzę, słucham, czytam. I
                          niezmiennie włos się jeży na głowie...
                          • homosovieticus a skąd tak awanturniczo-polemiczne zaciecie masz 06.08.06, 13:42
                            Uprawiałeś jakiś sport?
                            nie wiem takze jakie studia skonczyłes. Domyślam sie tylko ,że o profilu
                            humanistycznym. Rzeknij także kilka słów o zainteresowaniach swoich.Przpominasz
                            spsobem reagowania na słowne zaczepki Marka Hłaske w Jego wrocławskim
                            taksówkarstwie.
                            • 3promile Re: a skąd tak awanturniczo-polemiczne zaciecie m 06.08.06, 13:48
                              To nie jest żadne "zacięcie" - to jest moim zdaniem normalna, choć nieco
                              staromodna reakcja na łajdactwo - kpa kpem trzeba nazwać i tyle.
                              • homosovieticus Re: a skąd tak awanturniczo-polemiczne zaciecie m 06.08.06, 13:55
                                Myślę,że zdaniem większości, na która się uprzednio powoływałeś, niezmiernie
                                trudno jest, bez wnikliwej znajomosci, rozpoznac w człowieku kpa nie będąc nim
                                samemu.
                                • 3promile Re: a skąd tak awanturniczo-polemiczne zaciecie m 06.08.06, 13:59
                                  Wręcz przeciwnie - wystarczy odwołać się do swojej wewnętrznej hierarchii
                                  wartości, skonfrontować ją z charakterem wypowiedzi
                                  kpa - exemplum rekontra - i już.
                                  A co do większości - powołałem się na językowy usus, a więc nie próbuj mi
                                  wciskać filozofii much, które nie mogę się mylić...
                                  • rekontra zakompeksiony człeczku 06.08.06, 14:03
                                    3promile napisał:

> A co do większości - powołałem się na językowy usus, a więc nie próbuj mi
                                    > wciskać filozofii much, które nie mogę się mylić...

nawet gdbym się pomylił z pisownią, to twoje wkroczenie z tłukiem świadczy,
                                    że jesteś właśnie zakompleksioonym prostakiem.
                                    • 3promile Re: zakompeksiony człeczku 06.08.06, 14:10
                                      Ależ ten "tłuk" nie tyczył wyłącznie Tukidydesa - ty generalnie potłuczony
                                      jesteś, wnosząc z twoich oceanów żółci wylewanych na tym forum. I nie łudź się -
                                      różnimy się m.in. tym, że ja n i e j e s t e m zakompleksiony, a przede
                                      wszystkim zarzucam ci nieuprawnione besserwiserstwo. Buraczku.
                                      • rekontra ale wiocha 06.08.06, 16:40
                                        3promile napisał:

> Ależ ten "tłuk" nie tyczył wyłącznie Tukidydesa

ale odstawiasz wiochę i się kompromitujesz kolejny raz.

więc w tym wątku pojawiłeś się z "Tukidydesem", gdyż wczorajszą "polemikę" tak
                                        bardzo przeżyłeś? czyli chciałeś odreagować?
                                        przecież odstawiasz biedaku jeszcze większą wiochę, niż wczoraj, ujawniasz
                                        jeszcze większe swoje pokłady kompleksów. Do głowy by mi nie przyszło, by
                                        jakiegoś trzypromile czy innego capicośtam szukać po wątkach, by mu napisać ze
                                        jest tłukiem. Źle spałeś, rano sprawdziłes w wikipedii co piszą o Tucydydesie i
                                        wyskoczyłeś jak filip ze słomą? Wczoraj taki mocny z greki nie byłeś?
                                        Przecież nie chciałeś chyba dać do zrozumianie, że greka ci nie obcą?

> ty generalnie potłuczony jesteś, wnosząc z twoich oceanów żółci wylewanych na
                                        tym forum. I nie łudź się -
                                        > różnimy się m.in. tym, że ja n i e j e s t e m zakompleksiony,

przecież od wczoraj to udowaniasz, że jesteś kłębkiem kompleksów, wczoraj się
                                        czepiłeś pisnia z wielkiej litery (sam jak tłuk pisząc o "pisaniu wątków")
                                        a dzisiaj spróbowałeś odreagować popisując się "greką". A może znasz grekę? To
                                        bardziej się kompromitujesz. A jeżeli nie znasz greki, to tym bardzie
                                        zachowujesz się jak palant.

> a przede wszystkim zarzucam ci nieuprawnione besserwiserstwo.

czyż nie trąci to zakompleksieniem?

> Buraczku.

palanciku

ps. więcej pytań nie mam
                                        • 3promile Re: ale wiocha 06.08.06, 16:53
                                          Tłuk jest tłukiem. Tego nie przeskoczysz, choćbyś mi przypisał wszystkie swoje
                                          przywary. Tłuku.

PS. "Filip ze słomą"? To też z Wolniewicza? Niezły ubaw ;)))
                                          PS2."Przecież nie chciałeś chyba dać do zrozumianie, że greka ci nie obcą"?
                                          Zacznij od polszczyzny. Tłuku.
                                          • rekontra Re: ale wiocha 06.08.06, 16:59
                                            3promile napisał:

> Tłuk jest tłukiem. Tego nie przeskoczysz, choćbyś mi przypisał wszystkie swoje
                                            > przywary. Tłuku.

mizernie bidulku

> PS. "Filip ze słomą"? To też z Wolniewicza? Niezły ubaw ;)))

musiałbyś bidulku więcej mnie poczytać, może coś dotrze do łepetynki

> PS2."Przecież nie chciałeś chyba dać do zrozumianie, że greka ci nie obcą"?

w jaki sposób? to nie ty pisałeś ten list:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46220809&a=46450336
                                            > Zacznij od polszczyzny. Tłuku.

zacznij od siebie, chciałeś się popisać znajomością greki?
                                            • 3promile Re: ale wiocha 06.08.06, 17:09
                                              rekontra napisał:
                                              > mizernie bidulku

Na ciebie wystarczy.

Nie mam najmniejszego zamiaru "więcej cię poczytać" - nie odpowiedziałeś na moje
                                              wcześniejsze pytania, nie odnosisz się do meritum, nieudolnie próbujesz
                                              podpierać się Schopenhauerem. To cię dyskwalifikuje jako rozmówcę. Tłuku.
                                  • homosovieticus jeszcze troche poprzynudzam. 06.08.06, 14:19
                                    Mógłbys powiedziec jak budowałes swoją wewnętrzna hierachię wartosci. Co
                                    stanowiło fundament tej budowli?
                                    • 3promile Re: jeszcze troche poprzynudzam. 06.08.06, 14:25
                                      To jest zbyt osobiste pytanie.
                                    • homosovieticus Dzięki! 06.08.06, 14:41
                                      z konfabulacji dostałeś 3-.
                                      • 3promile Re: Dzięki! 06.08.06, 14:43
                                        Aaaa, czyli ty mnie oceniasz, tak? Czujesz się upoważniony? Gratuluję, szczerze
                                        gratuluję samooceny.
                      • homosovieticus czekam na próżno bo może zmieniłes zdanie? 06.08.06, 13:28
                        naprawde to ciekawe co robiłes w 81-szym i 89-tym roku.
                        myśle ,ze większośc forumowiczów, z ayranem na czele, jest bardzo ciekawa
                        Twoich przeżyć.
    • homosovieticus na jakich kanałach będzie transmisja, wie ktoś? 06.08.06, 12:48
      • 3promile Re: na jakich kanałach będzie transmisja, wie k 06.08.06, 12:55
        TV4 o 13.00 Oraz RTL. Niestety, na TV4 należy się spodziewać beznadziejnych
        komentatorów.
        • homosovieticus tym razem mówisz prawdę? 06.08.06, 13:08
          Nie znam takiego kanału TV4. To kanał satelitarny i zapewne kodowany?
          • 3promile Re: tym razem mówisz prawdę? 06.08.06, 13:09
            Możliwe, że nie ma go w dekoderze TV Trwam: tinyurl.com/84c3m
            • homosovieticus Re: tym razem mówisz prawdę? 06.08.06, 13:11
              Cóz ma do tego dekoder tv trwam. Pytam o kanał TV4 bo takiego nie znam.
      • jukajuka9 Re: na jakich kanałach będzie transmisja na tvp4 06.08.06, 12:55
        tvp4
        Kubica przyceluje w pierwsze drzewo i bedzie po rozlanym oleju.
        • 3promile Re: na jakich kanałach będzie transmisja na tvp 06.08.06, 12:59
          TVP4? Ciekawe...
          Drzewo? Przy torze F1? Jeszcze bardziej ciekawe...
          Nie pal tego świństwa.
      • jukajuka9 sorry nie ma tvp4 to jest TV[ ]4 z takim okienkiem 06.08.06, 12:59
        na 200% tylko dla tych co mają kablową
    • homosovieticus Zbliża się czternasta Panie i Panowie! 06.08.06, 13:48
      Wyobrażam sobie siebie na miejscu Kubicy.Myslałbym sobie tak,jesli Pan Bóg
      pozwoli to ja teraz im wszystkim "skroję dupę" i pierwszy zamelduje się na
      mecie.
      • 3promile Re: Zbliża się czternasta Panie i Panowie! 06.08.06, 13:50
        Kubica jest za mądry, by się pchać za wszelką cenę na pudło na takim ciasnym
        torze. Jeśli wyprzedzi tylko jednego i załapie się na punkty, to będzie
        rewelacyjny debiut, IMHO.
      • rekontra wielki sukces 06.08.06, 14:01
        homosovieticus napisał:

> Wyobrażam sobie siebie na miejscu Kubicy.Myslałbym sobie tak,jesli Pan Bóg
        > pozwoli to ja teraz im wszystkim "skroję dupę" i pierwszy zamelduje się na
        > mecie.

bęszie wielkim sukcesem, jeżli wyprzedzi na mecie Heifelda. A jezeli będzie o 2
        miejsca za nim, to będzie mały sukces. A jeżeli będzie w 16 - ce to będzie
        tosukces.
        • homosovieticus zanosi się na i sukces Roberta całe szczęscie, że 06.08.06, 14:17
          wierzę w cuda i sukces może byc niebywale wielki.
    • obraza.uczuc.religijnych Jak się ma na kasku napis 06.08.06, 14:26
      "Jan Paweł II" to popełnianie błędów jest nieuniknione...
      • homosovieticus jesteś pewnien,że to było dowcipne? 06.08.06, 14:35
        • obraza.uczuc.religijnych Tak, bo znowu popełnił błąd. 06.08.06, 14:37

• homosovieticus Rudzkim ani nawet Gdancem nie będziesz. 06.08.06, 14:41
            • obraza.uczuc.religijnych Ło ho ho. 06.08.06, 14:43

• rekontra Schumacher wyprzedzony SZOK :)) 06.08.06, 15:04

• rekontra goni drugiego Schumachera :)) 06.08.06, 15:10
        rekontra napisał:
    • rekontra jedno, jedyne pytanie płynie z toru Monza 10.09.06, 16:13
      rekontra napisał:
      > czy można się z tego faktu cieszyć na forum kraj, czy zaraz pojawi się jakiś
      > Giwi ?

Kubica na podium na historycznym torze Monza, czy można się z tego cieszyć ??

jedno, jedyne pytanie - jaki będzie tytuł na pierwszej stronie wyborczej ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka