kataryna.kataryna 04.08.06, 12:06 I może mi powiedzieć z kim jest ten wywiad bo na stronie nie piszą? www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006080405 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rekontra raczej nie wygląda 04.08.06, 12:23 nie powiedziałby "Taki sposób myślenia był też bliski jednemu z Kaczyńskich, chyba Jarosławowi" ani nie użył kilku charakterystycznych słów, ale nie będę się wymądrzał jakich :) czyli raczej nie Stefek Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Niesiołowski nie był w OKP... 04.08.06, 17:45 rekontra napisał: > > nie powiedziałby "Taki sposób myślenia był też bliski jednemu z Kaczyńskich, > chyba Jarosławowi" ani nie użył kilku charakterystycznych słów, ale nie będę > się wymądrzał jakich :) > > czyli raczej nie Stefek > Ten ktoś mówi o sobie, że był pierwszym posłem, który domagał się lustracji. Wydaje się, że to musi być senator i jest nim Borusewicz, ktorego tożsamość usiłuje Trybuna ukryć:) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niesiołowski nie był w OKP... 04.08.06, 18:00 basia.basia napisała: > Ten ktoś mówi o sobie, że był pierwszym posłem, który domagał się lustracji. > Wydaje się, że to musi być senator i jest nim Borusewicz, ktorego tożsamość > usiłuje Trybuna ukryć:) Trybuna chce ukryć tożsamość Borusewicza dlatego go pyta: - Według marszałka Borusewicza, najlepiej byłoby, gdyby ustawa lustracyjna została napisana na nowo, bo obecne poprawianie uchwalonych przez Sejm rozwiązań to jak robienie z krowy konia. - Trochę tak, ale z drugiej strony byłoby to trudne. Borusewicz też nieźle się kamufluje udając, że jest z Platformy: - Jak się zachowa w całej sprawie Platforma? - Jesteśmy w trakcie podejmowania decyzji. Są różne głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Stefan był Basiu w OKP 05.08.06, 11:09 był posłem na Sejm kontraktowy z "S" 1989-1991 i członkiem Obywatelskiego Klubu Parlamentarnego Borsuk w 1989 nie startował do parlamentu (była grupa działaczy związkowych jak Rulewski, Bujak, Borsuk, Frasyniuk, a ponadto Hall i Mazowiecki, co nie wystartowali w ogóle do parlamentu). Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Stefan był Basiu w OKP 05.08.06, 11:12 elfhelm napisał: > był posłem na Sejm kontraktowy z "S" 1989-1991 i członkiem Obywatelskiego Klubu > Parlamentarnego > > Borsuk w 1989 nie startował do parlamentu (była grupa działaczy związkowych jak > Rulewski, Bujak, Borsuk, Frasyniuk, a ponadto Hall i Mazowiecki, co nie > wystartowali w ogóle do parlamentu). Czy ty przypadkiem nie piszesz doktoratu z najnowszych dziejów Polski po 1989? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Stefan był Basiu w OKP 05.08.06, 11:15 > Czy ty przypadkiem nie piszesz doktoratu z najnowszych dziejów Polski po 1989? Na szczęście nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Stefan był Basiu w OKP 05.08.06, 11:35 elfhelm napisał: > był posłem na Sejm kontraktowy z "S" 1989-1991 i członkiem Obywatelskiego Klubu > Parlamentarnego > > Borsuk w 1989 nie startował do parlamentu (była grupa działaczy związkowych jak > Rulewski, Bujak, Borsuk, Frasyniuk, a ponadto Hall i Mazowiecki, co nie > wystartowali w ogóle do parlamentu). Na pewno się machnęłam co do Niesiołowskiego ale grzebałam wczoraj w necie i wikipedia nie podaje, że Niesiołowski, Chrzanowski i Jurek (wszyscy z ZCHN), byli w OKP. Z Borusewiczem palnęłam głupstwo ale czy to nie on był rzeczywiście pierwszym posłem dopominającym się o lustrację. Tu jest wykaz wszystkich posłów: pl.wikipedia.org/wiki/Pos%C5%82owie_X_kadencji_1989-1991 Wydaje mi się, Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Stefan był Basiu w OKP 05.08.06, 11:56 orka.sejm.gov.pl/ArchAll2.nsf Wykaz posłów kadencjami od 1947 r. - z podaniem przynależności klubowej etc. Wiki dobrze podaje, Chrzanowski też nie był posłem kontraktówki. A Stefan występował wówczas pod hrabiowskim nazwiskiem Stefan Myszkiewicz-Niesiołowski :) Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Chylimy czola przed Trybuna 04.08.06, 12:20 Same tego nie wymyslilybysmy - anonimowy dziennikarz prowadzi wywiad z anonimowym ekspertem Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Kataryno, dzisiaj się czyta coś innego 04.08.06, 12:23 pierwszy piątek miesiąca, dzisiaj sięczyta niezależną gazetę polską :)) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Kataryno, dzisiaj się czyta coś innego 04.08.06, 12:24 > pierwszy piątek miesiąca, dzisiaj sięczyta niezależną gazetę polską :)) i to 2 egzemplarze zgodnie z wezwaniami Sakiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Kto czytał dzisiejszą Trybunę? 04.08.06, 14:11 Przy gwiazdce na dole błąd techniczny (bywa tak). Wiadomo, ze wywiad z p. Srefanem N. Odpowiedz Link Zgłoś
szmaciakowa A wywiad przeprowadzilam ja, Szmaciakowa 04.08.06, 14:53 jak zawsze pragnąca zachować anonimowość. -- Ręce precz od Izraela! Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum A coz to Szmaciakowa, takie cieple gniazdko 04.08.06, 15:03 w Trybunie macie i zas tutej Was PO-Nieslo forum obSrefaniac? Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Kto czytał dzisiejszą Trybunę? 04.08.06, 14:18 A czego ty od nas wymagasz????? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Barska na pewno czytała 04.08.06, 14:58 I bracia_zbrojek, i janbezziemi, i werbaweritatis, i wierwieder, i venus99 i coś tam jeszcze (zapomniałem). Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza t-800 nie czytał. Ślepota spowodowana luesem. 04.08.06, 15:10 Od własnej mamusi ... . Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: t-800 nie czytał. Ślepota spowodowana luesem 04.08.06, 15:18 Verbaveritatis miało być (a nie werbaweritatis). A Ty może jesteś ten od toników wzmacniających na spirytusie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner PiSowski inteligent ! 04.08.06, 16:55 Gdy Semka pisał artykuł o Lechu Kaczynskim - prezydencie wszystkich inteligentow, pewno mial na mysli t-800. Odpowiedz Link Zgłoś
lolowedzynski Re: t-80/jedno zero mniej z litości/ 04.08.06, 17:16 Ty jesteś jednak klasyczny tuman kolejowy. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: t-80/jedno zero mniej z litości/ 04.08.06, 17:22 Tuman kolejowy to Twój ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
lolowedzynski Re: t-80/jedno zero mniej z litości/ 04.08.06, 17:27 Mój ojciec przy tobie, ty przygłupie ,to jest geniusz. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: t-80/jedno zero mniej z litości/ 04.08.06, 17:30 Ehehehehe! Taki sam geniusz jak i Ty. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Kto czytał dzisiejszą Trybunę? 04.08.06, 15:10 Wygląda to na wywiad z Tuskiem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Kto czytał dzisiejszą Trybunę? 04.08.06, 17:25 Nie wyglada, czytaj uwaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
szmaciakowa Skazalam wlasnie podejrzanego na uwazne czytanie 04.08.06, 17:44 Trybuny. Wyrok prawomocny. I kto tu rządzi? Anonimowo. Waadza. Nie pionta ino ćwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum A coz to, Szmaciakowa za szkaradztwo 04.08.06, 17:51 przyobleklyscie na siebie? Ten Wasz stary, Henek na smierc zapil, czy z sądu wracacie? Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Kto czytał dzisiejszą Trybunę? Może Ludu? 05.08.06, 11:22 Trybunę? Może Ludu? Nie. Nie czytam. Dawniej kupowałem, zamiast papiery toaletowego! Odpowiedz Link Zgłoś