Dodaj do ulubionych

Obywatelka IV RP ???

06.08.06, 21:41
Ponownie pojawiła się nachalna reklamówka opiewająca wszechdobrą i skuteczna
polityke PIS.
Pomijając jej wymowę, fakt że jest to niewątpliwie reklama i oczywiście
nasuwajace sie pytanie - kto za to płaci ?, mam pytanie kto oficjalnie może
uchwalić nazwe Państwa. Czy zmiana RP na IV RP jest czymś usankcjonowana ?
Obserwuj wątek
    • henryk.log Re: Obywatel IV RP ??? :-)))))))))) 06.08.06, 21:46
      ludzie.gazeta.pl/henryk.log/0,0.html
      www.joemonster.org/article.php?sid=6250
      elbatu napisała:

> Ponownie pojawiła się nachalna reklamówka opiewająca wszechdobrą i skuteczna
      > polityke PIS.
      > Pomijając jej wymowę, fakt że jest to niewątpliwie reklama i oczywiście
      > nasuwajace sie pytanie - kto za to płaci ?, mam pytanie kto oficjalnie może
      > uchwalić nazwe Państwa. Czy zmiana RP na IV RP jest czymś usankcjonowana ?
    • xtrin Re: Obywatelka IV RP ??? 06.08.06, 21:53
      > mam pytanie kto oficjalnie może uchwalić nazwe Państwa.

Parlament poprzez Konstytucję.
      W obowiązującej Konstytucji używane jest określenie "III RP".

> Czy zmiana RP na IV RP jest czymś usankcjonowana ?

Chciejstwem PiSowców i niczym więcej.
      • elbatu Re: Obywatelka IV RP ??? 06.08.06, 23:34
        A może ktoś coś konkretniej ???
        • gat45 Re: Obywatelka IV RP ??? 06.08.06, 23:36
          elbatu napisała:

> A może ktoś coś konkretniej ???

==============

Konkretniej o czym ? Na pytanie z pierwszego wpisu xtrin odpowiedziala
          calkowicie wyczerpujaco
    • dr.szfajcner PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wolska 06.08.06, 23:42
      • elbatu Re: PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wo 06.08.06, 23:51
        Cóż, w takim razie załamka. Mój wrodzony optymizm pryska jak bańka mydlana.
        Trzeba zmienić klimat.
        • xtrin Re: PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wo 06.08.06, 23:57
          Nie tak do końca. Do zmiany konstytucji potrzeba 2/3 głosów posłów, PiS z
          przystawkami mają gdzieś kolo 53% głosów. Więc póki co mamy III RP i jeszcze
          długo to się nie zmieni :).
          • elbatu Re: PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wo 07.08.06, 00:02
            Uff...............
            Ale reklama wkurzajaca!!!
            • xtrin Re: PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wo 07.08.06, 00:04
              > Ale reklama wkurzajaca!!!

Wkurzająca. Ale poczekajmy na billboard JoeMonstera, od razu się zrobi lżej na
              duszy :). A póki co:
              www.joemonster.org/article.php?sid=6254
              • gat45 Re: PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wo 07.08.06, 00:08
                xtrin napisała:

> > Ale reklama wkurzajaca!!!
                >
                > Wkurzająca. Ale poczekajmy na billboard JoeMonstera, od razu się zrobi lżej na
                > duszy :).

==========

Nie znam reklamy. Przyblizcie, prosze ?

Ja z oddali, a poza tym TV z zasady nie uzywam...
                • elbatu Re: PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wo 07.08.06, 00:11
                  TVP 1 lub 2 - taki spocik ,że jest wspaniale pod rzadami PiS, wszystko sie
                  pięknie rozwija, ludzie sa szanowani itp. itd. takie bla,bla, bla... Mnie
                  osobiście skreca, bo to nachalna reklama określonego ugrupowania i kto za to
                  płaci. Obawiam się, że podatnicy !
                  • xtrin Re: PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wo 07.08.06, 00:15
                    A nie jest to przypadkiem element samorządowej kampanii wyborczej? Płatny przez
                    komitet wyborczy PiSu?
                • xtrin Re: PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wo 07.08.06, 00:13
                  www.pis.org.pl/multimedia.php
                  • gat45 Re: PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wo 07.08.06, 00:16
                    xtrin napisała:

> www.pis.org.pl/multimedia.php

=================
                    DZIEKI !!!! Naocznie i nausznie przekonac sie mozna, ze polska kinematografia
                    nie zeszla na psy...

Ale jak mozna czlowieka po nocach straszyc czyms podobnym....
                    • xtrin Re: PiS moze wszystko. Nawet zmieniac nazwe na Wo 07.08.06, 00:55
                      A obejrzałeś reklamówkę zerżnięta z Reagana? To dopiero jest sztuka, na
                      podstawie świetnego oryginału zrobić taką szmirę.
    • travel_wawa Ja się czuję przede wszystkim obywatelem UE. 07.08.06, 00:21
      Co do Polski (Kaczorlandu)- jej mieszkańcem, dumnym z Jej historii i tradycji.
      Instytucje, prawa UE gwarantują mi wolnosci obywatelskie.
      Instytucje tego państwa natomiast toleruję, bo muszę, ale są mi
      obce.Przynajmniej w tej formie, jak obecnie.

Co do hasła, jest idealne, bo przyprawia o wymioty.
      • gat45 Re: Ja się czuję przede wszystkim obywatelem UE. 07.08.06, 00:24
        travel_wawa napisał:

>
        > Co do hasła, jest idealne, bo przyprawia o wymioty.
        >
        ==============

Skuteczny emetyk jednostke slabsza to i zabic moze....
      • elbatu Re: Ja się czuję przede wszystkim obywatelem UE. 07.08.06, 00:26
        Ja tez tak sie czułam, ale ostatnio czuje jakby gorszym obywatelem UE z uwagi na
        formę sprawowanej u nas władzy. Mnie tak naprawde wsio ryba kto rzadzi z lewa
        czy z prawa, ale jak rzadzi i co robi dla Polski właśnie. To tez jest patriotyzm.
        • travel_wawa Re: Ja się czuję przede wszystkim obywatelem UE. 07.08.06, 00:45
          Nie jest tak źle :)))
          Kilka dni temu w Czechach (Adrspaske Skalni Mesto) taki fajny gość trudniący
          się przewożeniem turystów łódkami po jeziorku w tymże uroczym miejscu
          opowiadał, co przedstawiają poszczególne utwory skalne...i była wśród
          nich "Głowa Małpy". Potem dodał nieoficjalnie, że może to być jak dla kogo:
          twarz sąsiada lub...[tu padło nazwisko Pierwszej Damy RP] - pół łódki gruchnęło
          śmiechem:))) A potem inne maszkarony to byli obecni lub byli czescy politycy.

Czesi też mają u siebie w polityce niezły syf, choć państwo dużo lepiej
          funkcjonuje (chyba kwestia mentalności), ale generalnie polityków mają w D (co
          o Klausie mówia - nie nadaje sie do cytowania).

Z pieskiem na spacer albo i w góry, na rowerek, na piwko i gra muzyka:)

Na chandrę - najlepszy wypadzik do Czech:)
      • x2468 Re: Ja się czuję przede wszystkim obywatelem UE. 07.08.06, 00:37
        Swietne.Ten mlody czlowiek patrzy z utesknieniem za Wielka Wode.,kobieta to
        chyba Wanda co kaczora nie chciala.Stanik juz zrzucila,zaraz sie do morza
        zuci.Moze biedactwo rowniez chce za wode,tylko wplaw bo jej pieniedzy na bilet
        zabraklo? A tata pokazuje cos i mowi do dzieciny:patrz dziecko jak sie dobrze
        wpatrzysz w tamto miejsce,to zobaczysz caly KCPIS.Wlasnie stoja i spiewaja
        miedzynarodowke,a moze hymn? Trudno rozroznic.Dorobili sie trzecich zeboe i
        seplenia.Patrz uwaznie. Jak usiada to ich nie zobaczysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka