Dodaj do ulubionych

Kto powita Otylkę na lotnisku?

07.08.06, 11:17
Mulat czy Koniu?
Kartofle nie bo wczasują.
Obserwuj wątek
    • xioncpb Re: Kto powita Otylkę na lotnisku? 07.08.06, 11:18
      powinien prokurator...
      • mariner4 Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 11:34
        Dziewczyna będzie z tym żyła aż do konca. Mnie jest jej żal. Nawet ze zwycięstw
        już nie umie się cieczyć.
        M.
        • asienka32 Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 13:41
          rzadko się zgadzamy, ale podpisuję się pod twoim postem.
          Jeżdzę sporo samochodem i zawsze ogarniało mnie przerażenie, na myśl, że mogę
          uczestniczyć w wypadku z ofiarami.
          A niestety wiele nie potrzeba do tego.
          • capitalissimus Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 13:45
            a wyprzedzasz kolumny tirów na wąskiej drodze z prędkością ca.150km/h?
            • asienka32 Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 13:56
              capitalissimus napisał:

> a wyprzedzasz kolumny tirów na wąskiej drodze z prędkością ca.150km/h?

To nic z czego byłabym dumna, ale na szczęście wraz z wiekiem przyszedł rozum i
              wyobraźnia. Niestety bywało, szczególnie, że do dziś lubię szybką jazdę.
              • capitalissimus Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 14:01
                bywa więc, że jeździsz nieodpowiedzialnie i łamiesz przepisy. czy uważasz, że
                osoba, która łamiąc przepisy powoduje czyjąś śmierć zasługuje na karę więzienia?
                • mariner4 Była trzeźwa i co najwyżej dostanie zawiasy. 07.08.06, 14:05
                  Żadna ewentualna kara dla niej nie będzie wieksza niż świadomość, że odpowiada
                  za śmierć brata. Trzeba być sadystą, aby teraz jej się czepiać. Będzie miała
                  sprawę i zobaczymy. Ja jej po prostu współczuję.
                  M.
                  • derduch Re: Była trzeźwa i co najwyżej dostanie zawiasy. 07.08.06, 14:20
                    Świetnie prawisz! Trzeba znieść całkowicie kary dla sprawców wypadków, jak im
                    musi być przykro! To wystarczająca kara.
                    • mariner4 Wcale tak nie myślę, 07.08.06, 14:22
                      a Otylii po prostu, po ludzku mi żal.
                      M.
                  • goniacy.pielegniarz Re: Była trzeźwa i co najwyżej dostanie zawiasy. 07.08.06, 20:53
                    mariner4 napisał:

> Trzeba być sadystą, aby teraz jej się czepiać.

Czy to stwierdzenie dotyczy tylko Otylii czy wszystkich, którzy powodują tego
                    typu wypadki z takimi skutkami?
                • asienka32 Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 14:19
                  capitalissimus napisał:

> bywa więc, że jeździsz nieodpowiedzialnie i łamiesz przepisy. czy uważasz, że
                  > osoba, która łamiąc przepisy powoduje czyjąś śmierć zasługuje na karę
                  więzienia

Bardzo dobre pytanie, którego odpowiedź można podciągnąć pod stwierdzenie:
                  punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
                  Każdy nie-kierowca odpowie, że oczywiscie tak. Kierowca się zastanowi.
                  A ja uwazam, że za tego typu przestępstwa z winy nieumyślnej za pierwszym razem
                  kara powinna być inna niż więzienie. Nie wiem, moze przysłowiowe zamiatanie
                  ulic popołudniami.

A jeśli chodzi o moją jazdę, to nie zaplaciłam w życiu ani jednego mandatu i
                  nie spowodowałam ani jednej stłuczki <odpukać>
                  Pozostawiam sprawę otwartą, czy jezdżę odpowiedzialnie czy nie.
                • kacza.republika.bananowa Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 20:51
                  capitalissimus napisał:

> bywa więc, że jeździsz nieodpowiedzialnie i łamiesz przepisy. czy uważasz, że
                  > osoba, która łamiąc przepisy powoduje czyjąś śmierć zasługuje na karę
                  więzienia
                  > ?
                  >

więzienia? asienka jest zwoleniczką kary śmierci
              • umfana Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 18:58
                asienka32 napisała:

> capitalissimus napisał:
                >
                > > a wyprzedzasz kolumny tirów na wąskiej drodze z prędkością ca.150km/h?
                >
                > To nic z czego byłabym dumna, ale na szczęście wraz z wiekiem przyszedł rozum i
                >
                > wyobraźnia. Niestety bywało, szczególnie, że do dziś lubię szybką jazdę.

Asieńka daj cynk, jak będziesz straszyć na drodze. Postram się siedzieć wtedy w
                domu!
            • xioncpb Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 15:34
              > a wyprzedzasz kolumny tirów na wąskiej drodze z prędkością ca.150km/h?
              ... będąc na dodatek świeżym kierowcą?

Najbardziej wkurza mnie, że Otylka sobie fruwa i pływa po Europie, kiedy zwykły
              Kowalski gniłby w areszcie do procesu.
              • strachzyc ludzie, wy nie na temat!!!!! 07.08.06, 16:28
                wcale nie chodziło mi dramat Otylki sprzed roku tylko o szopkę jaką mogą zrobić
                politycy.Miałem po prostu w pamięci buraka na lotnisku z piłkarzami. Wy
                zaczęliście oczywiście znowu wyżywać się na Otylii, jak ostatnie prymitywy.
              • mariner4 Nikt po podobnym wypadku nie odpowiadałby 07.08.06, 17:42
                z aresztu, mała sadystyczna kanalio.
                M.
                • henryk.log Niestety P. mariner, po podobnym wypadku syn 07.08.06, 19:30
                  Pani doktor z miejsca pracy mojej Małżonki na pierwszej rozprawie otrzymał
                  cztery lata bez zawieszenia!
                  Sprawa odbyła się ~1.5 m-ca temu, wypadek zaś kilka m-cy po nieszczęściu P. Otylii.
                  EOT
                  • umfana dla Polskiego Prawa są równi i równiejsi / nt 07.08.06, 19:43

• mariner4 Otylia będzie miała sprawę. 07.08.06, 20:16
                    Nie widzę jednak sensu aby odpowiadała z aresztu. Nie ucieknie, nie będzie
                    utrudniała śledztwa. Więc po co? Aby zaspokoić czyjeś chore instynkty?
                    M.
                    • henryk.log Sorry P. mariner, nikomu nie życzyłem aresztu ! 07.08.06, 21:16
                      P. umfana życiowo zauważyła - "są równi i równiejsi" i w opisanej przeze mnie
                      sytuacji to się niestety potwierdza!

"Sprawa odbyła się ~1.5 m-ca temu, wypadek zaś kilka m-cy po nieszczęściu P.
                      Otylii."
                      ps
                      ..dla jasności sprawy, sprawca 'mojego' wypadku nie był i jeszcze nie jest w
                      areszcie(II instancja we Wrześniu).
                  • goniacy.pielegniarz A był trzeźwy? n/t 07.08.06, 20:45

• henryk.log Panie G.P., napisałem przecież "po podobnym" ! 07.08.06, 21:05
                      EOT
                      • goniacy.pielegniarz Re: Panie G.P., napisałem przecież "po podobnym" 07.08.06, 21:18
                        Ciekaw jestem, co by się działo, gdyby Otylia dostała taki wyrok. Nie życzę jej
                        tego i zresztą nawet nie wierzę, że mogłaby taki dostać.
    • strachzyc Re: Kto powita Otylkę na lotnisku? 07.08.06, 11:31
      a powitał wszechpolak
    • umfana braciszek? 07.08.06, 19:00
      Ciekawe czy jakby rozwaliła obce osoby to też byłaby pod opieką prawa?
      Coż... bezmyślne mięsko przynosi krajowi medale i to się tylko liczy!
    • goniacy.pielegniarz Re: Kto powita Otylkę na lotnisku? 07.08.06, 20:41
      strachzyc napisała:

> Mulat czy Koniu?
      > Kartofle nie bo wczasują.

Wczasy jak wczasy, ale nie wiem, czy Kartofel chciałby stanąć przy Otylii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka