strachzyc 07.08.06, 11:17 Mulat czy Koniu? Kartofle nie bo wczasują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xioncpb Re: Kto powita Otylkę na lotnisku? 07.08.06, 11:18 powinien prokurator... Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 11:34 Dziewczyna będzie z tym żyła aż do konca. Mnie jest jej żal. Nawet ze zwycięstw już nie umie się cieczyć. M. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 13:41 rzadko się zgadzamy, ale podpisuję się pod twoim postem. Jeżdzę sporo samochodem i zawsze ogarniało mnie przerażenie, na myśl, że mogę uczestniczyć w wypadku z ofiarami. A niestety wiele nie potrzeba do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 13:45 a wyprzedzasz kolumny tirów na wąskiej drodze z prędkością ca.150km/h? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 13:56 capitalissimus napisał: > a wyprzedzasz kolumny tirów na wąskiej drodze z prędkością ca.150km/h? To nic z czego byłabym dumna, ale na szczęście wraz z wiekiem przyszedł rozum i wyobraźnia. Niestety bywało, szczególnie, że do dziś lubię szybką jazdę. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 14:01 bywa więc, że jeździsz nieodpowiedzialnie i łamiesz przepisy. czy uważasz, że osoba, która łamiąc przepisy powoduje czyjąś śmierć zasługuje na karę więzienia? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Była trzeźwa i co najwyżej dostanie zawiasy. 07.08.06, 14:05 Żadna ewentualna kara dla niej nie będzie wieksza niż świadomość, że odpowiada za śmierć brata. Trzeba być sadystą, aby teraz jej się czepiać. Będzie miała sprawę i zobaczymy. Ja jej po prostu współczuję. M. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Była trzeźwa i co najwyżej dostanie zawiasy. 07.08.06, 14:20 Świetnie prawisz! Trzeba znieść całkowicie kary dla sprawców wypadków, jak im musi być przykro! To wystarczająca kara. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wcale tak nie myślę, 07.08.06, 14:22 a Otylii po prostu, po ludzku mi żal. M. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Była trzeźwa i co najwyżej dostanie zawiasy. 07.08.06, 20:53 mariner4 napisał: > Trzeba być sadystą, aby teraz jej się czepiać. Czy to stwierdzenie dotyczy tylko Otylii czy wszystkich, którzy powodują tego typu wypadki z takimi skutkami? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 14:19 capitalissimus napisał: > bywa więc, że jeździsz nieodpowiedzialnie i łamiesz przepisy. czy uważasz, że > osoba, która łamiąc przepisy powoduje czyjąś śmierć zasługuje na karę więzienia Bardzo dobre pytanie, którego odpowiedź można podciągnąć pod stwierdzenie: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Każdy nie-kierowca odpowie, że oczywiscie tak. Kierowca się zastanowi. A ja uwazam, że za tego typu przestępstwa z winy nieumyślnej za pierwszym razem kara powinna być inna niż więzienie. Nie wiem, moze przysłowiowe zamiatanie ulic popołudniami. A jeśli chodzi o moją jazdę, to nie zaplaciłam w życiu ani jednego mandatu i nie spowodowałam ani jednej stłuczki <odpukać> Pozostawiam sprawę otwartą, czy jezdżę odpowiedzialnie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 20:51 capitalissimus napisał: > bywa więc, że jeździsz nieodpowiedzialnie i łamiesz przepisy. czy uważasz, że > osoba, która łamiąc przepisy powoduje czyjąś śmierć zasługuje na karę więzienia > ? > więzienia? asienka jest zwoleniczką kary śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 18:58 asienka32 napisała: > capitalissimus napisał: > > > a wyprzedzasz kolumny tirów na wąskiej drodze z prędkością ca.150km/h? > > To nic z czego byłabym dumna, ale na szczęście wraz z wiekiem przyszedł rozum i > > wyobraźnia. Niestety bywało, szczególnie, że do dziś lubię szybką jazdę. Asieńka daj cynk, jak będziesz straszyć na drodze. Postram się siedzieć wtedy w domu! Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Zostaw ją w spokoju! 07.08.06, 15:34 > a wyprzedzasz kolumny tirów na wąskiej drodze z prędkością ca.150km/h? ... będąc na dodatek świeżym kierowcą? Najbardziej wkurza mnie, że Otylka sobie fruwa i pływa po Europie, kiedy zwykły Kowalski gniłby w areszcie do procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
strachzyc ludzie, wy nie na temat!!!!! 07.08.06, 16:28 wcale nie chodziło mi dramat Otylki sprzed roku tylko o szopkę jaką mogą zrobić politycy.Miałem po prostu w pamięci buraka na lotnisku z piłkarzami. Wy zaczęliście oczywiście znowu wyżywać się na Otylii, jak ostatnie prymitywy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nikt po podobnym wypadku nie odpowiadałby 07.08.06, 17:42 z aresztu, mała sadystyczna kanalio. M. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Niestety P. mariner, po podobnym wypadku syn 07.08.06, 19:30 Pani doktor z miejsca pracy mojej Małżonki na pierwszej rozprawie otrzymał cztery lata bez zawieszenia! Sprawa odbyła się ~1.5 m-ca temu, wypadek zaś kilka m-cy po nieszczęściu P. Otylii. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Otylia będzie miała sprawę. 07.08.06, 20:16 Nie widzę jednak sensu aby odpowiadała z aresztu. Nie ucieknie, nie będzie utrudniała śledztwa. Więc po co? Aby zaspokoić czyjeś chore instynkty? M. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Sorry P. mariner, nikomu nie życzyłem aresztu ! 07.08.06, 21:16 P. umfana życiowo zauważyła - "są równi i równiejsi" i w opisanej przeze mnie sytuacji to się niestety potwierdza! "Sprawa odbyła się ~1.5 m-ca temu, wypadek zaś kilka m-cy po nieszczęściu P. Otylii." ps ..dla jasności sprawy, sprawca 'mojego' wypadku nie był i jeszcze nie jest w areszcie(II instancja we Wrześniu). Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Panie G.P., napisałem przecież "po podobnym" 07.08.06, 21:18 Ciekaw jestem, co by się działo, gdyby Otylia dostała taki wyrok. Nie życzę jej tego i zresztą nawet nie wierzę, że mogłaby taki dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
strachzyc Re: Kto powita Otylkę na lotnisku? 07.08.06, 11:31 a powitał wszechpolak Odpowiedz Link Zgłoś
umfana braciszek? 07.08.06, 19:00 Ciekawe czy jakby rozwaliła obce osoby to też byłaby pod opieką prawa? Coż... bezmyślne mięsko przynosi krajowi medale i to się tylko liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Kto powita Otylkę na lotnisku? 07.08.06, 20:41 strachzyc napisała: > Mulat czy Koniu? > Kartofle nie bo wczasują. Wczasy jak wczasy, ale nie wiem, czy Kartofel chciałby stanąć przy Otylii. Odpowiedz Link Zgłoś