Dodaj do ulubionych

kadry IV RP - jedziemy dalej

08.08.06, 09:14
Po obsadzeniu w ostatnich dniach "bezpartyjnymi fachowcami" publicznych mediow
koalicja pracuje chyba nad "naprawa" kolejnego odcinka. Otoz na pasku w TVN24
przeczytalem, ze skompromitowany urzednik stolecznego ratusza ma zarzadzac
budowa autostrad. Wiadomosc jest podobno w "Dzienniku", ktorego nie czytuje,
dlatego poprosilbym o potwierdzenie lub zaprzeczenie.

Ladnie to sie sklada ze sprawa spolek specjalnego przeznaczenia, ktore maja
byc powolywane w celu przyspiewszenia budowy drog.
(forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46487201&a=46487201)

Na szczescie chyba odejdzie Netzel ...
Obserwuj wątek
    • bryt.bryt cos znalazlem 08.08.06, 09:21
      Info z Onet.pl. Bardzo sympatyczny zbieg okolicznosci:

"(...)Janusz Fota wsławił się między innymi tym, że dzięki protekcji kolegów ze
      stołecznego Ratusza załatwił sobie atrakcyjne mieszkanie w centrum Warszawy.
      Został za to w lipcu 2004 zdymisjonowany przez ówczesnego prezydenta stolicy,
      Lecha Kaczyńskiego(...)"

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=50316&wid=8452416&rfbawp=1155021490.619
      Tylko czekac, kiedy dzieki temu kolejnemu "sukcesowi" znowu w gore poszybuja
      notowania PiS ...

• ave.duce Re: Zaradny !!! BRAWO !!! "Rewolucjonista moralny" 08.08.06, 09:22
        bryt.bryt napisał:

> Info z Onet.pl. Bardzo sympatyczny zbieg okolicznosci:
        >
        > "(...)Janusz Fota wsławił się między innymi tym, że dzięki protekcji kolegów ze
        > stołecznego Ratusza załatwił sobie atrakcyjne mieszkanie w centrum Warszawy.
        > Został za to w lipcu 2004 zdymisjonowany przez ówczesnego prezydenta stolicy,
        > Lecha Kaczyńskiego(...)"
        >
        > <a
        href="wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=50316&wid=8452416&rfbawp=1155021490.619"
        target="_blank">wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=50316&wid=8452416&rfbawp=1155021490.619</a>
        > Tylko czekac, kiedy dzieki temu kolejnemu "sukcesowi" znowu w gore poszybuja
        > notowania PiS ...
        >

;)))
        • bryt.bryt errata 08.08.06, 09:26
          info oczywiscie z WP.pl ... :-)
          • ave.duce Re: errata ? Nie zmienia "rewolucjonisty" !!! ;))) 08.08.06, 09:29
            bryt.bryt napisał:

> info oczywiscie z WP.pl ... :-)
            • bryt.bryt konkurs 08.08.06, 09:37
              Fakt. Ciekawe, jakie sa wrunki konkursu, ktory wygral pan Fota?
              Moze to podobna tendencja do tej, ktora sie pojawila po odejsciu z MSZ Mellera?
              Tam obnizyli wymagania, uznajac, ze Meller tak je wysrubowal, aby tylko jego
              protegowany mogl wygrac:

"(...)PiS obniżyło kryteria wyboru dyrektora generalnego MSZ, by kluczowa
              placówkę zdobył ktoś "spoza układu". - Będzie mierny, bierny, ale wierny -
              komentują starzy dyplomaci(...)"

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,69906,3532907.html
    • ksiundz :)) Ale to, że do końca tygodnia po Panu Focie 08.08.06, 09:36
      zostanie tylko cień - oczywiście nie ma znaczenia :)
      • bryt.bryt Re: :)) Ale to, że do końca tygodnia po Panu Foci 08.08.06, 09:37
        ksiundz napisał:

> zostanie tylko cień - oczywiście nie ma znaczenia :)

Pozwole sobie nie zrozumiec tej metafory.
        • ksiundz Okaże się, że wiadomość jest fałszywa 08.08.06, 09:42
          podana za Radiem Erewań. Po temacie nie będzie śladu, przeprosin ze strony
          gryzipiórka też nie. Zostanie tylko cień na mediach, kolejny. Tak jak wczoraj z
          tą łapanką do wojska. A później media się dziwią, że nikt im nie wierzy a pis
          ma 31% :)
          • ave.duce Re: Okaże się, że wiadomość jest fałszywa 08.08.06, 09:45
            ksiundz napisał:

> podana za Radiem Erewań. Po temacie nie będzie śladu, przeprosin ze strony
            > gryzipiórka też nie. Zostanie tylko cień na mediach, kolejny. Tak jak wczoraj z
            >
            > tą łapanką do wojska. A później media się dziwią, że nikt im nie wierzy a pis
            > ma 31% :)
            >

Ta też? Przecież ksiundzowy idol weń uwierzył:

Według gazety, Janusz Fota wsławił się między innymi tym, że dzięki protekcji
            kolegów ze stołecznego Ratusza załatwił sobie atrakcyjne mieszkanie w centrum
            Warszawy. Został za to w lipcu 2004 zdymisjonowany przez ówczesnego prezydenta
            stolicy, Lecha Kaczyńskiego...

;(
            • ksiundz No wybacz - mianowanie takiego gościa szefem 08.08.06, 09:47
              od autostard ubliża mojej inteligencji. No ale w końcu gazety nie są dla
              inteligentnych :)))

> Według gazety, Janusz Fota wsławił się między innymi tym, że dzięki protekcji
              > kolegów ze stołecznego Ratusza załatwił sobie atrakcyjne mieszkanie w centrum
              > Warszawy. Został za to w lipcu 2004 zdymisjonowany przez ówczesnego prezydenta
              > stolicy, Lecha Kaczyńskiego...
              • ave.duce Re: No wybacz - mianowały Fotę... gazety ?! 08.08.06, 09:51
                ksiundz napisał:

No wybacz - mianowanie takiego gościa szefem

> od autostard ubliża mojej inteligencji. No ale w końcu gazety nie są dla
                > inteligentnych :)))
                >

Twój post ubliża mojej inteligecji...

;(
                • ksiundz No pomyśl... człek, któryby mianował takiego Fotę 08.08.06, 09:58
                  zostałby podziobany przez Kaczki tego samego dnia :)
                  • ave.duce Re: No pomyśl... @ ... Nie chce mi się ... @ 08.08.06, 10:19
                    ksiundz napisał:

No pomyśl... człek, któryby mianował takiego Fotę

> zostałby podziobany przez Kaczki tego samego dnia :)
                    >

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46551534&a=46554990
                    ;)
                    • ksiundz No dobrze... @ ... Nie chce mi się ... @ 08.08.06, 10:21
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46551534&a=46555528
                      :))
                      • ave.duce Re: No dobrze... @ ... Nie chce mi się ... @ 08.08.06, 10:26
                        ksiundz napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46551534&a=46555528
                        > :))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46551534&a=46555884
                        ;)))
                        • ksiundz A masz !... Acani ! :))) 08.08.06, 10:33
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46551534&a=46556421
                          • ave.duce Re: A masz !... Acani ! :)) Spóźniłeś się, acan ;( 08.08.06, 10:45
                            Czytałam, czytałam!

b/o
                            • ksiundz Nie jestem doskonałym, ale się doskonalę :)) 08.08.06, 11:44

• ave.duce Re: No to doskonale !!! ;)))))))))))))))))))) n/t 08.08.06, 11:46
                                Oby tylko ideał (doskonały) nie sięgnął bruku...

;)
              • bryt.bryt Re: No wybacz - mianowanie takiego gościa szefem 08.08.06, 09:51
                ksiundz napisał:

> od autostard ubliża mojej inteligencji. No ale w końcu gazety nie są dla
                > inteligentnych :)))

Wsrod ludzi PiS takich, ktorzy swoija dzialalnosci ublizaja inteligencji
                publicznosci jest wiecej, z jednym - sztandarowym - osobnikiem na czele.
          • bryt.bryt Re: Okaże się, że wiadomość jest fałszywa 08.08.06, 09:50
            ksiundz napisał:

> podana za Radiem Erewań. Po temacie nie będzie śladu, przeprosin ze strony
            > gryzipiórka też nie. Zostanie tylko cień na mediach, kolejny. Tak jak wczoraj z
            > tą łapanką do wojska. A później media się dziwią, że nikt im nie wierzy a pis
            > ma 31% :)

Zwyciezca konkursu jest dosc latwy do sprawdzenia. Poza tym jest cytat z
            Ministerstrwa, opisujacy zalety zwyciezcy.
            Z jednym sie zgodze - tak, czy inaczej, niezaleznie od ilosci kompromitacji, PiS
            ma zapewnione stabilne notowania w sondazach.
            • ksiundz Mniemanych kompromitacji dodam - to raczej media 08.08.06, 09:53
              się kompromitują, dzień po dniu :)
              A ponieważ znam dobrze 2 Ministerstwa mogę Waści zapewnić, że liczba idiotów
              tam pracujących - niezależnie od zmieniajacych się ekip - też jest stabilna :))
              • bryt.bryt Re: Mniemanych kompromitacji dodam - to raczej me 08.08.06, 09:58
                ksiundz napisał:

> się kompromitują, dzień po dniu :)
                (...)

Rozumiem wiec, ze media publiczne nie zostaly obsadzone partyjnymi
                pseudofachowcami, ze Neztel to dobry kandydat, ze Jasinski to dobry minister itd.
                Pozostane przy tej konstatacji, bo wyczuwam, ze dyskusja na ten temat nie ma sensu.
                • ksiundz Ależ nie twierdzę, że PiS nie popełnia błedów, 08.08.06, 10:03
                  ale nie tyle ile mu media przypisują:)
                  • bryt.bryt bledow? 08.08.06, 10:11
                    Jakich bledow? Nie chodzi o bledy, ale o swiadoma polityke. To sa ruchy
                    dokladnie przemyslane, mocno uzasadnione, bronione jako wlasciwe. Uzasadnienia
                    nie wytrzymuja krytyki. A jest tego cala masa.
                    • ksiundz Faktycznie nie znajdziemy płaszczyzny porozumienia 08.08.06, 10:19
                      ale miło się rozmawiało - a media, jako źródło, należy traktować b. krytycznie -
                      to taka dyrektywa badawcza, wierzaj mi Pan sprawdza się w praktyce :)
                      • ave.duce Re: Faktycznie nie znajdziemy płaszczyzny porozum 08.08.06, 10:25
                        ksiundz napisał:

> ale miło się rozmawiało - a media, jako źródło, należy traktować b. krytycznie
                        > -
                        > to taka dyrektywa badawcza, wierzaj mi Pan sprawdza się w praktyce :)
                        >

Acha!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46512922
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46547022
                        etc...

:P
                        • ksiundz :)) No akurat tutaj wiemy Kto to jest Pan Jaruzels 08.08.06, 10:32
                          ski znamy jego słowa i czyny więc nie widzę problemu. NIK też jest dobrym
                          źródłem :))
      • ave.duce Re: :)) Ale to, że do końca tygodnia po Panu Foci 08.08.06, 09:41
        ksiundz napisał:

> zostanie tylko cień - oczywiście nie ma znaczenia :)
        >

I mieszkanie chiba?!

;)))
        • ksiundz Jako kaczysta jestem przeciwnikiem bezdomności:) 08.08.06, 09:45

• ave.duce Re: ESpecially for yoU !!! ;))) 08.08.06, 09:48
            img123.imageshack.us/img123/9497/kaczachata8vy.jpg
            ;)
            • ksiundz Śliczny ! dzięki :) 08.08.06, 09:49

• wiewiorzasta Re: kadry IV RP - jedziemy dalej 08.08.06, 09:45
      Kacza Rewolucja (M)oralna czy ławka się już skończyła i trzeba dobierać z tych,
      którzy z niej spadli?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka