Gość: Kagan IP: *.vic.bigpond.net.au 23.02.03, 00:21 Ktos powiedzial, ze religia to choroba psychiczna przenoszona droga plciowa: od rodzicow do dzieci...:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_agnostyk To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? 23.02.03, 01:05 Jezeli "religia" przenosi sie droga plciowa to czemu w Bibli mamy tyle nienawisci do rodziny (nie mowiac do seksu)? Jehowa przecwiczyl Abrahama w mordowniu syna. Potem znow innemu wielbicielowi kazal zamordowac corke. Wlasnego syna Jezusa kazal ukrzyzowac bo Ewa zjadla jablko z drzewa madrosci. A ten Jezus wiedza co go czeka na krzyzu tak jak wiesz sie wyrazal o rodzinie: Lukasz Rozdzial 12 Za Jezusem lub przeciw Niemu 49 Przyszedłem rzucić ogień* na ziemię i jakże bardzo pragnę, żeby on już zapłonął 50 Chrzest mam przyjąć i jakiej doznaję udręki, aż się to stanie. 51 * Czy myślicie, że przyszedłem dać ziemi pokój? Nie, powiadam wam, lecz rozłam. 52 Odtąd bowiem pięcioro będzie rozdwojonych w jednym domu: troje stanie przeciw dwojgu, a dwoje przeciw trojgu; 53 ojciec przeciw synowi, a syn przeciw ojcu; matka przeciw córce, a córka przeciw matce; teściowa przeciw synowej, a synowa przeciw teściowej». Mateusz, Rozdzial 10 Za Jezusem lub przeciw Niemu. Wyrzeczenie* 34 Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz. 35 Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową*; 36 i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy*. 37 Kto kocha ojca lub matkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. I kto kocha syna lub córkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. 38 Kto nie bierze swego krzyża*, a idzie za Mną, nie jest Mnie godzien. 39 Kto chce znaleźć swe życie, straci je. a kto straci swe życie z mego powodu, znajdzie je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? IP: *.vic.bigpond.net.au 23.02.03, 01:10 _agnostyk napisał: Jezeli "religia" przenosi sie droga plciowa to czemu w Bibli mamy tyle nienawisci do rodziny (nie mowiac do seksu)? Jehowa przecwiczyl Abrahama w mordowniu syna. Potem znow innemu wielbicielowi kazal zamordowac corke. Wlasnego syna Jezusa kazal ukrzyzowac bo Ewa zjadla jablko z drzewa madrosci. A ten Jezus wiedza co go czeka na krzyzu tak jak wiesz sie wyrazal o rodzinie: Lukasz Rozdzial 12 Za Jezusem lub przeciw Niemu 49 Przyszedłem rzucić ogień* na ziemię i jakże bardzo pragnę, żeby on już zapłonął 50 Chrzest mam przyjąć i jakiej doznaję udręki, aż się to stanie. 51 * Czy myślicie, że przyszedłem dać ziemi pokój? Nie, powiadam wam, lecz rozłam. 52 Odtąd bowiem pięcioro będzie rozdwojonych w jednym domu: troje stanie przeciw dwojgu, a dwoje przeciw trojgu; 53 ojciec przeciw synowi, a syn przeciw ojcu; matka przeciw córce, a córka przeciw matce; teściowa przeciw synowej, a synowa przeciw teściowej». Mateusz, Rozdzial 10 Za Jezusem lub przeciw Niemu. Wyrzeczenie* 34 Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz. 35 Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową*; 36 i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy*. 37 Kto kocha ojca lub matkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. I kto kocha syna lub córkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. 38 Kto nie bierze swego krzyża*, a idzie za Mną, nie jest Mnie godzien. 39 Kto chce znaleźć swe życie, straci je. a kto straci swe życie z mego powodu, znajdzie je. K: Znam, sam to cytowalem nie raz! :) Po prostu te osoby, ktore byly nielubiane przez Jehowe/Jeszu, mialy widac zamiar przenosic droga plciowa NIEWLASCIWE religie! Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
_agnostyk Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? 23.02.03, 01:30 Kagan: Znam, sam to cytowalem nie raz! :) Po prostu te osoby, ktore byly nielubiane przez Jehowe/Jeszu, mialy widac zamiar przenosic droga plciowa NIEWLASCIWE religie! Agnostyk: Alez Kaganie !!! W Rzymie w Koloseum jak to barwnie opisal Sienkiewicz Jehowa dla wlasnej rozrywki (tak wlasnie tlumaczyl chrzescijanom idacym na tortury Pawel i Piort) zachecal do CIEPIEN chrzescijanskie dziewice, ktore spokujac wyprodukowalyby wielu innych fanatykow sadomasochizmu. Przeciez w tym obledzie chodzi o zmaksymalizowanie cierpien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? IP: *.vic.bigpond.net.au 23.02.03, 01:33 Kagan: Znam, sam to cytowalem nie raz! :) Po prostu te osoby, ktore byly nielubiane przez Jehowe/Jeszu, mialy widac zamiar przenosic droga plciowa NIEWLASCIWE religie! Agnostyk: Alez Kaganie !!! W Rzymie w Koloseum jak to barwnie opisal Sienkiewicz Jehowa dla wlasnej rozrywki (tak wlasnie tlumaczyl chrzescijanom idacym na tortury Pawel i Piort) zachecal do CIEPIEN chrzescijanskie dziewice, ktore spolkujac wyprodukowalyby wielu innych fanatykow sadomasochizmu. Przeciez w tym obledzie chodzi o zmaksymalizowanie cierpien. K: Niewatpliwie, ale bajek Sienkiewicza nie bralbym raczej za prawde historyczna... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
_agnostyk Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? 23.02.03, 01:44 Agnostyk: Alez Kaganie !!! W Rzymie w Koloseum jak to barwnie opisal > Sienkiewicz Jehowa dla wlasnej rozrywki (tak wlasnie tlumaczyl chrzescijanom > idacym na tortury Pawel i Piort) zachecal do CIEPIEN chrzescijanskie dziewice, > ktore spolkujac wyprodukowalyby wielu innych fanatykow sadomasochizmu. Przeciez w tym obledzie chodzi o zmaksymalizowanie cierpien. > Kagan: Niewatpliwie, ale bajek Sienkiewicza nie bralbym raczej za prawde > historyczna... ;) > Agnostyk: Czyzbys kwestionowal sadomasochistyczne zabawy chrzescijan w Rzymskich amfiteatrach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateista Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? IP: 203.12.115.* 23.02.03, 03:10 _agnostyk napisał: Agnostyk: Czyzbys kwestionowal sadomasochistyczne zabawy chrzescijan w Rzymskich amfiteatrach? Ateista: Sadomachistami to oni owszem byli, ale kagan chyba cos innego mial na mysli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateista Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? IP: 203.12.115.* 23.02.03, 03:10 _agnostyk napisał: Agnostyk: Czyzbys kwestionowal sadomasochistyczne zabawy chrzescijan w Rzymskich amfiteatrach? Ateista: Sadomachistami to oni owszem byli, ale kagan chyba cos innego mial na mysli! Odpowiedz Link Zgłoś