Dodaj do ulubionych

Krotka definicja religii

IP: *.vic.bigpond.net.au 23.02.03, 00:21
Ktos powiedzial, ze religia to choroba psychiczna przenoszona
droga plciowa: od rodzicow do dzieci...:(
Obserwuj wątek
    • _agnostyk To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? 23.02.03, 01:05
      Jezeli "religia" przenosi sie droga plciowa to czemu w Bibli mamy tyle
      nienawisci do rodziny (nie mowiac do seksu)? Jehowa przecwiczyl Abrahama w
      mordowniu syna. Potem znow innemu wielbicielowi kazal zamordowac corke.
      Wlasnego syna Jezusa kazal ukrzyzowac bo Ewa zjadla jablko z drzewa madrosci. A
      ten Jezus wiedza co go czeka na krzyzu tak jak wiesz sie wyrazal o rodzinie:

Lukasz Rozdzial 12
      Za Jezusem lub przeciw Niemu
      49 Przyszedłem rzucić ogień* na ziemię i jakże bardzo pragnę, żeby on już
      zapłonął 50 Chrzest mam przyjąć i jakiej doznaję udręki, aż się to stanie. 51 *
      Czy myślicie, że przyszedłem dać ziemi pokój? Nie, powiadam wam, lecz rozłam.
      52 Odtąd bowiem pięcioro będzie rozdwojonych w jednym domu: troje stanie
      przeciw dwojgu, a dwoje przeciw trojgu; 53 ojciec przeciw synowi, a syn przeciw
      ojcu; matka przeciw córce, a córka przeciw matce; teściowa przeciw synowej, a
      synowa przeciw teściowej».
      Mateusz, Rozdzial 10
      Za Jezusem lub przeciw Niemu. Wyrzeczenie*
      34 Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem
      przynieść pokoju, ale miecz. 35 Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem,
      córkę z matką, synową z teściową*; 36 i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego
      domownicy*. 37 Kto kocha ojca lub matkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie
      godzien. I kto kocha syna lub córkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien.
      38 Kto nie bierze swego krzyża*, a idzie za Mną, nie jest Mnie godzien. 39 Kto
      chce znaleźć swe życie, straci je. a kto straci swe życie z mego powodu,
      znajdzie je.
      • Gość: Kagan Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? IP: *.vic.bigpond.net.au 23.02.03, 01:10
        _agnostyk napisał:
        Jezeli "religia" przenosi sie droga plciowa to czemu w Bibli mamy tyle
        nienawisci do rodziny (nie mowiac do seksu)? Jehowa przecwiczyl Abrahama w
        mordowniu syna. Potem znow innemu wielbicielowi kazal zamordowac corke.
        Wlasnego syna Jezusa kazal ukrzyzowac bo Ewa zjadla jablko z drzewa madrosci.
        A ten Jezus wiedza co go czeka na krzyzu tak jak wiesz sie wyrazal o rodzinie:
        Lukasz Rozdzial 12
        Za Jezusem lub przeciw Niemu
        49 Przyszedłem rzucić ogień* na ziemię i jakże bardzo pragnę, żeby on już
        zapłonął 50 Chrzest mam przyjąć i jakiej doznaję udręki, aż się to stanie. 51 *
        Czy myślicie, że przyszedłem dać ziemi pokój? Nie, powiadam wam, lecz rozłam.
        52 Odtąd bowiem pięcioro będzie rozdwojonych w jednym domu: troje stanie
        przeciw dwojgu, a dwoje przeciw trojgu; 53 ojciec przeciw synowi, a syn przeciw
        ojcu; matka przeciw córce, a córka przeciw matce; teściowa przeciw synowej, a
        synowa przeciw teściowej».
        Mateusz, Rozdzial 10
        Za Jezusem lub przeciw Niemu. Wyrzeczenie*
        34 Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem
        przynieść pokoju, ale miecz. 35 Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem,
        córkę z matką, synową z teściową*; 36 i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego
        domownicy*. 37 Kto kocha ojca lub matkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie
        godzien. I kto kocha syna lub córkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien.
        38 Kto nie bierze swego krzyża*, a idzie za Mną, nie jest Mnie godzien. 39 Kto
        chce znaleźć swe życie, straci je. a kto straci swe życie z mego powodu,
        znajdzie je.
        K: Znam, sam to cytowalem nie raz! :) Po prostu te osoby, ktore byly
        nielubiane przez Jehowe/Jeszu, mialy widac zamiar przenosic
        droga plciowa NIEWLASCIWE religie!
        Kagan
        • _agnostyk Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? 23.02.03, 01:30
          Kagan: Znam, sam to cytowalem nie raz! :) Po prostu te osoby, ktore byly

Agnostyk: Alez Kaganie !!! W Rzymie w Koloseum jak to barwnie opisal
          Sienkiewicz Jehowa dla wlasnej rozrywki (tak wlasnie tlumaczyl chrzescijanom
          idacym na tortury Pawel i Piort) zachecal do CIEPIEN chrzescijanskie dziewice,
          ktore spokujac wyprodukowalyby wielu innych fanatykow sadomasochizmu. Przeciez
          w tym obledzie chodzi o zmaksymalizowanie cierpien.

• Gość: Kagan Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? IP: *.vic.bigpond.net.au 23.02.03, 01:33
            Kagan: Znam, sam to cytowalem nie raz! :) Po prostu te osoby, ktore byly

Sienkiewicz Jehowa dla wlasnej rozrywki (tak wlasnie tlumaczyl chrzescijanom
            idacym na tortury Pawel i Piort) zachecal do CIEPIEN chrzescijanskie dziewice,
            ktore spolkujac wyprodukowalyby wielu innych fanatykow sadomasochizmu. Przeciez
            w tym obledzie chodzi o zmaksymalizowanie cierpien.
            K: Niewatpliwie, ale bajek Sienkiewicza nie bralbym raczej za prawde
            historyczna... ;)

• _agnostyk Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? 23.02.03, 01:44
              > Sienkiewicz Jehowa dla wlasnej rozrywki (tak wlasnie tlumaczyl chrzescijanom
              > idacym na tortury Pawel i Piort) zachecal do CIEPIEN chrzescijanskie
              dziewice,
              > ktore spolkujac wyprodukowalyby wielu innych fanatykow sadomasochizmu.
              Przeciez w tym obledzie chodzi o zmaksymalizowanie cierpien.
              > Kagan: Niewatpliwie, ale bajek Sienkiewicza nie bralbym raczej za prawde
              > historyczna... ;)
              >
              Agnostyk: Czyzbys kwestionowal sadomasochistyczne zabawy chrzescijan w
              Rzymskich amfiteatrach?
              • Gość: Ateista Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? IP: 203.12.115.* 23.02.03, 03:10
                _agnostyk napisał:
                Rzymskich amfiteatrach?
                Ateista: Sadomachistami to oni owszem byli, ale kagan chyba
                cos innego mial na mysli!
              • Gość: Ateista Re: To dlaczego Jezus nienawidzil RODZINY? IP: 203.12.115.* 23.02.03, 03:10
                _agnostyk napisał:
                Rzymskich amfiteatrach?
                Ateista: Sadomachistami to oni owszem byli, ale kagan chyba
                cos innego mial na mysli!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka