Dodaj do ulubionych

Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami!

23.08.06, 17:57
Wy z PiS, LPR i Samoobrony!

Jesteście RASOWYMI FASZYSTAMI!

NA POHYBEL WAM!
Obserwuj wątek
    • mariner4 Nie denerwuj się! 23.08.06, 18:10
      Na Kaczorów przyjdzie czas, a zemsta będzie słodka!
      M.
      • travel_wawa Re: Nie denerwuj się! 23.08.06, 18:11
        Dzisiaj dotarło do mnie, że to są rzeczywiście faszyści.
    • sierzant_nowak partie, z ktorych kazda ma poparcie od 2 do 30 % 23.08.06, 18:12
      spoleczenstwa a razem maja circa polowe doszly do wniosku, ze majac ciut ponad polowe sejmu to moga wszystko. Tym samym POLOWIE OBYWATELI TEGO KRAJU daja w pysk, nie zwazajac ani odrobine na ich glos... Nie ma co - buduja patriotyzm 100x lepiej niz moglbyby najlepsze lekcje z patriotyzmu :-/
      • mariner4 [...] 23.08.06, 18:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • travel_wawa Re: I my im te butne teraz ryje 23.08.06, 18:17
          A potem zrobimy sobie pieczenie kartofli :))))
        • hrabia.mileyski Re: I my im te butne teraz ryje 23.08.06, 18:19
          mariner4 napisał:

> obijemy! Kiedy przyjdzie czas. A przyjdzie!

Już miałem wygłosić odezwę, żeby nie szermować słowem "faszyzm" na lewo i prawo,
          ale widzę, że bym srodze się pomylił. Trafiłem na bojówkę. Właściwą.
          • travel_wawa Re: I my im te butne teraz ryje 23.08.06, 18:20
            To, co sie dzisiaj działo w komisji samorządowej była manifestem faszystowskim.
          • mariner4 Teraz ja czuję sie obity 23.08.06, 18:21
            i nie w sensie dosłownym. Ale na nich przyjdzie taki sam czas!
            M.
            • travel_wawa Re: Teraz ja czuję sie obity 23.08.06, 18:29
              Ten sie śmieje, kto sie śmieje ostatni:))))
          • elfhelm Nazywanie PiS faszystami to nadużycie 23.08.06, 20:34
            ale wyrażenie "gó..arstwo polityczne" (autocenzura wstawi kropki) jest jak
            najbardziej na miejscu
    • mariner4 Wycięli mnie, ale i tak kiedyś zrobimy to. 23.08.06, 18:18
      M.
      • travel_wawa Re: Wycięli mnie, ale i tak kiedyś zrobimy to. 23.08.06, 18:21
        Zrobimy:)))
    • potodno [...] 23.08.06, 18:19
      • monte83 demokracje PiS to ja pier..... 23.08.06, 18:36
        jaka to ma byc demokracja???
        pomijal fakt jak ten przewodniczacy sie zachowywal, wystarczy mi to, ze PiS
        chce zawlaszczyc wszystko, im po prostu brakuje stolkow do obsadzania
        stanowisk...
        teraz od wyborcow bedzie zalezec na kogo zaglosuja- nie bedzie tak jak rok
        temu, ze ludzie glosowali i na po i na pis bo chciecli koalicji. juz neidlugo
        trzeba bedzie wybrac konkretnie. nie lubie zadnych politykow ale to co robi pis
        przechodzi wszelkie pojecie...
    • travel_wawa Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 18:28
      > bura suka

Ta inwektywa w Twoich ustach to dla mnie zaszczyt :))))

Piszę to, co piszę, bo szkoda mi Polski (tak...jeszcze czasem piszę Polski...,
      bo coraz cześciej uzywam pojecia Kaczorland).

Coraz mniejszym pocieszeniem jest to, ze mozecie mi skoczyć, że kiedy zechce,
      moge w ramach UE stąd wyjechac, wrócic tez kiedy zechcę itd...

Tylko ilekroć gdzies pojadę, coraz bardziej sie z nas śmieją...
      Wstyd mi po prostu...za mój własny kraj.
      • potodno Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 18:30
        śmieja się z cibie nie z Polaków
        bo widocznie na to zasługujesz
        • travel_wawa Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 18:32
          No więc cie zmartwię....śmieją się z Polski, i z tych typków, którzy nia
          chwilowo administrują. I czasem śmiejemy się wspólnie....tylko potem troche
          smutno...
          • potodno Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 18:38
            travel_wawa napisał:

> No więc cie zmartwię....śmieją się z Polski, i z tych typków, którzy nia
            > chwilowo administrują. I czasem śmiejemy się wspólnie....tylko potem troche
            > smutno...

wcale mnie twoje bajanie nie martwi
            przy mnie nikt by nie smiał bo by dostał w pape ale jak takie d..pki na to
            pozwalaja to nie dziwne pze przy tobie to robia zreszta to ci odpowiada to może
            chca ci zrobić przyjemność
            • travel_wawa Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 19:01
              Śmiałem się z Czechami:)))

W Adrspaskim Skalnym Miescie:)))
      • ebn Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 18:34
        Proponuję upewnić się, czy nie śmieją się z osoby Szanownego Pana.
    • douglasmclloyd Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 18:32
      Jakie wysluchanie? PiSiory o wszystkim powiedzialy konusowi i wystarczy.
    • po_godzinach Chyba nie sądziłeś, że 23.08.06, 18:34
      kogoś z nich interesuje, co inni mają do powiedzenia?
      • douglasmclloyd Re: Chyba nie sądziłeś, że 23.08.06, 18:36
        po_godzinach napisała:

> kogoś z nich interesuje, co inni mają do powiedzenia?

Ludzie mowie wam spieprzajcie stamtad poki czas.
        • po_godzinach Chyba żartujesz :) 23.08.06, 18:37
          Zostawic ojczyznę na pastwę takich ludzi?

Nigdy.
    • 1normalnyczlowiek Nigdy nie szanowałeś demokracji-teraz cierp 23.08.06, 18:37
      travel_wawa napisał:
      > szanuj demokrację i wolnosć faszysto

---> W dzień po wyborach już ogłosiłeś, że wyjeżdżasz i innych do tego
      namawiałeś. Jestes obłudnikiem i kłamcą jak cała reszta chóru wujów.
      • travel_wawa Re: Nigdy nie szanowałeś demokracji-teraz cierp 23.08.06, 19:00
        Wyjechac to ja mogę kiedy zechcę, a nastęnie wrócić.
        Jako obywatel UE (to obywatelstwo cenię sobie najbardziej) mam prawo wjeżdżać i
        wyjeżdżać z Kaczorlandu nawet 100 razy dziennie :)))))

Jeśli cierpię to tylko z tego powodu, że faszole administrujace tym rejonem UE
        wystawiają nas na pośmiewisko Europy.
    • tezas Jak to bylo: "Blizej ludzi"? Buhahahaha! 23.08.06, 18:38

---------------------------------
      Jarosław Kaczyński, 2005: "Jeśli mój brat wygra wybory prezydenckie, nie będę
      premierem."
      • travel_wawa Re: Jak to bylo: "Blizej ludzi"? Buhahahaha! 23.08.06, 18:57
        Bliżej ludzi w znaczeniu "bliżej sie przyjrzymy twoim poglądom i stosunkowi do
        Kaczorlandu;))))))
        • elfhelm Bliżej ludzi? 23.08.06, 20:36
          to znaczy bliżej twojej kieszeni (podatki), bliżej twojego dziecka (NIW), bliżej
          twoich spraw osobistych (CBA)
    • prawicowa.krysia Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:10
      Jesteście niedorozwojami!
      Zniknijcie liberały ze sceny politycznej!
      • monte83 Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:24
        a co powiesz o mnie skoro ja nie popieram zadnych politykow tylko wkur....mnie
        cala ta granda.
        • prawicowa.krysia Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:25
          Nie chodź na wybory.
          • monte83 Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:26
            nie zrozumialas mojego pytania wiec przeczytaj moj poprzedni post i czekam na
            odp.
            • prawicowa.krysia Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:29
              Nikogo nie popierasz?
              To znaczy, że jesteś apolityczny.
              Apolityczni są sto razy lepsi od PO-waleńców i SLD-omowców!
              • monte83 Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:34
                popieram ludzi przyzwoitych.

a co ty sie tak czepiasz sld i po- a co z pisem? tak sie sklada, ze znam
                jednego posla pisu, ktory swego czasu przyszedl do mnie o pewna opinie i
                proponowal butelke wodki..brawo panie posle.
                pewnie, ze slyszalem o peczaku, o piskorskim a jednak to chyba pis bije
                wszelkie rekordy obsady stanowisk wg wiernych, w tym swojej rodziny...a ten ich
                konkursy sa naprawde ciekawe.
                • aron2004 Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:36
                  travel_wawa bardzo tęskni za Długoszem, Jagiełłą, Pęczakiem i Łapińskim stąd te
                  teksty o faszyźmie.

Napisz jak to lekarze za Łapińskiego zarabiali 10000 zł miesięcznie a potem
                  wredny Dorn obniżył im pensje. Na co czekasz?
                  • travel_wawa Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:46
                    Dorn nikomu honorariów nie obniżył, ani też za Łapińskiego (kawał s...yna,
                    nawiasem mówiąc) nie zarabiali 10000 PLN.

Ale wkrótce będą tyle zarabiać (ci, co nie wyjadą, bo tamci więcej).
                    A będą strajki w październiku, to masz pewne, jak w banku, kiedy sie okaże co
                    sa warte te "obietnice rzadu".

Rządy PiS połamią sobie zęby na Ochronie Zdrowia...
                  • monte83 Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:48
                    dorn obnizyl pensje lekarzom? pierwsze slysze.
                    poza tym ty chyba jestes pisowcem- kurde, pewnie, ze lekarze zarabiaja duzo, ja
                    sie ich nie zaluje ale nie badz ignorantem- wez czlowieku i popatrz ile oni
                    pracuja.

mam dosc tej waszej pisowskiej retoryki, a co do dorna to smiesza mnie jego
                    przykrotkie skarpetki... a wkurza to, ze jak kobieta zaplakana do niego
                    zwrocila sie o pomoc to ja olal, dobrze, ze lepper cos jej dal.

i jeszcze jedno- ponoc dorn ma korzenie zydowskie?...spojrzcie na metryke jego
                    rodzicow...
                    • prawicowa.krysia Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:49
                      monte83 napisał:

a wkurza to, ze jak kobieta zaplakana do niego
                      > zwrocila sie o pomoc to ja olal

Kolejny czubek dał się nabrać na obrzydliwą manipulację łżej-telewizji TVN.
                      • monte83 Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:54
                        to chyba sie mocno mylisz bo ja nie znam tej sprawy z tvn, zdaje sie, ze to Ty
                        mylisz dwie wizyty dorna.

poza tym gratuluje retoryki, jak ktos ma inne zdanie to musi byc czubkiem- i
                        wiesz co? z twojej strony to jednak komplement, ciesze sie, ze nie jestem
                        naiwny.
                      • travel_wawa Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:55
                        Tylko niestety ten typ tak się tam zachował....
                        Czyzbys była zwolenniczką CENZURY?
                • prawicowa.krysia Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:37
                  Mówię o ich programie i sposobie rządzenia.
                  PiS jest wymarzoną partią wielu Polaków, którzy zagłosowali na nich, a nie ma
                  ich na tym forum.
                  • monte83 Re: Wy z PO, SLD i PD 23.08.06, 19:45
                    wymarzona partia dla wielu polakow...dobre..
                    co do sposoby rzadzenia i programy to pis nie ma sie czym chyba pochwalic,
                    prawda? tacy troche populisci, marcinkiewicz normalny ziom z osiedla, ciekawe
                    kiedy go tylko pod budka z piwem zobacze, kaczynski to juz prawdziwy polak i ma
                    nosa jak poznac aferzystow i ten jego edgar...taki ogar typowy, cos dlugo
                    studiowal na tym prawie- watpie, zeby bylo tak ciezko ale to pewnie byl
                    spisek...

to nie moja wina, ze wielbiciele pisu nie wchodza na gazeta.pl- zreszta tak nie
                    jest i nie wiem, czy po prostu jestes w niewiedzy czy celowo manipulujesz info?

a na koniec pytanie- kiedy wreszcie bedzie w polsce lepiej?
                    • prawicowa.krysia PiS wygrał wybory 23.08.06, 19:48
                      więc jest wymarzoną partią wielu Polaków.
                      • monte83 Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 19:52
                        chyba nie wyczytalas tego z mojego postu... poza tym pis moze byc partia marzen
                        dla tych, ktorzy lubia sluchac jak to pieknie bedzie...sluchac i nic wiecej.
                        pewnie, ze czasem sam marze o wygranie w lotto 6 mln zlotych, fajnie miec duzo
                        pieniazka i wydawac je na bliskie osoby..ale poki nie wygrywam to ide do pracy
                        i tyle.
                        a pis??? pis z tego co slysze to obsadza zonami poslow rozne agencje i tyle.
                        a ziobro? wkoncu jakby konferencji mniej, chyba na urlop pojechal...
                        a znasz sedziego kryze? nie mowie tutaj o ojcu bo rodziny sie nie wybiera ale
                        czy znasz andrzeja?
                        • prawicowa.krysia Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 19:59
                          Niech obsadza.
                          Im więcej PiS-owców na stanowiskach tym lepiej.
                          Obsadzają swoimi, bo nie chcą, żeby ważne instytucje były w niedobrych rękach.
                          • monte83 Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:01
                            a moze lepiej postawic na fachowcow?
                            nie zawsze np zona posla po technikum odziezowym powinna zostawac szefowa duzej
                            agencji...
                            • prawicowa.krysia Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:03
                              Nie mówię o tym.
                              PiS powinien obsadzać na wysokich stanowiskach swoich fachowców.
                              • monte83 Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:04
                                ale pis chce miec nawet swojego ciecia.
                                • prawicowa.krysia Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:06
                                  PiS powinien mieć wszystkie stanowiska w Polsce.
                                  Obsadzając fachowcami wysokie urzędy, a nie fachowcami niższe urzędy.
                                  Cała władza dla PiS!
                                  • monte83 Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:08
                                    z tego co wiem to nigdy fachowcami pis nie obsadzal doly.
                                    nie wiem czy ty sie zbijasz czy jestes tak podatna na propagande telewizji i
                                    pisu- kobieto, zacznij myslec.
                                  • travel_wawa Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:08
                                    Wszystkie stanowiska?
                                    A dyrektor szkoły? Też?

A może od razu ustawowo zdelegalizowac opozycję?
                                  • rejestr1 Cała władza w ręce rad 24.08.06, 07:06
                                    Jasne Krysiu, trzeba wrócić do źródeł, tak jak drzewiej bywało. Nie ma już PZPR,
                                    ale idea została. Tak więc teraz trochę zmodyfikowaną wersję trzeba podawać
                                    "cała władza dla PiS!"
                              • travel_wawa Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:07
                                Problem PiSu to brak fachowców.
                                Ci mieli byc z PO, ale PiS wolał faszoli z LPR i przestępców z SO.
                            • travel_wawa Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:06
                              ...chyba, że towarzyskiej :))))
                      • travel_wawa Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 19:54
                        Wygrał z przewaga 3% w skali całego Kaczorlandu.

W Gdańsku na przykład przegrał.
                        W Warszawie PiS dostał dwa razy mniej głosów niz PO.
                        Nie jest to wiec tak, ze partie opozycyjne sa w Kaczorlandzie marginesem.

No chyba, że wyznajesz zasadę :"KTO NIE Z NAMI, TEN PRZECIW NAM"

A może jesteś zwolenniczka delegalizacji opozycji?
                        • prawicowa.krysia Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:00
                          W Warszawie nie dostał dwa razy mniej.
                          Tak, jestem zwolenniczką całkowitej delegalizacji opozycji.
                          PiS na zawsze!
                          • monte83 wzielas leki? 23.08.06, 20:02
                            jestes chora??? wiesz, ja tez czasem sobie robie jaja ale ty to na powaznie???
                            jak jestes za delegalizacja to marsza na bialorus.
                            • prawicowa.krysia Re: wzielas leki? 23.08.06, 20:04
                              Nie mieszkam na Białorusi.
                              PiS wygrał wybory i powinien zatrzymać swoją władzę jeszcze długo, tak jak to
                              zrobiły PPR-PPS w 1947:
                              -Wybory
                              -Rządzenie przez 45 lat.
                              • monte83 Re: wzielas leki? 23.08.06, 20:07

• prawicowa.krysia Re: wzielas leki? 23.08.06, 20:11
                                  Nie chcę jechać na Białoruś, bo to nie mój kraj.
                                  Wolę taką Polskę.
                                  • monte83 Re: wzielas leki? 23.08.06, 20:14
                                    taka polske? przeciez jeszcze jest wiele chwastow, ktore pis musi wyrwac...

nie wiem co toba kieruje ale to nie moj klopot.
                                    a wracajac do sedziego kryze- mowia, ze byl bardzo dyspozycyjny w stanie
                                    wojenny a dorn to zyd..prawda to?
                          • travel_wawa Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:09
                            Ustrój monopartyjny?
                            • prawicowa.krysia Należy zdelegalizować opozycję 23.08.06, 20:11
                              i oddać PiS pełnię władzy.
                              PiS powinien wprowadzić 100-letnie rządy silnej ręki.
                              PiS wielką partią!
                              • travel_wawa Krycha, ale wtedy wszyscy stąd wyjadą... 23.08.06, 20:12
                                Kim ten Pis wtedy bedzie rządził?
                                • prawicowa.krysia Zabronić im wyjadzu! 23.08.06, 20:13
                                  PRL-bis w wykonaniu PiS!
                                  • monte83 Re: Zabronić im wyjadzu! 23.08.06, 20:15
                                    jestes chora albo pracujesz w cyrku i placa ci za blaznowanie na forum...
                                  • travel_wawa Re: Zabronić im wyjadzu! 23.08.06, 20:15
                                    Obywatelowi UE nie da się zabronić wyjazdu.

Machasz dowodzikiem, albo i to nie (za rok Schengen!) i sobie jedziesz:)
                                    • prawicowa.krysia Nie będzie żadnej UE 23.08.06, 20:16
                                      PiS podejmie decyzję i wychodzimy z tego szajstwa.
                                      PiS na wieki - wielką partią Polski!
                                      Viva La Kaczyński!
                                      • monte83 Re: Nie będzie żadnej UE 23.08.06, 20:18
                                        po tym temaci to juz wiem, ze sie zbijasz- ale naprawde poczatkowo myslalem, ze
                                        wierzysz w pis...sorry, ze tak pomyslalem, w sumie nie jestes oszolomem.
                                        • prawicowa.krysia Masz tempe rozumowanie. 23.08.06, 20:20
                                          Mówię to w stylu wielkich przywódców PZPR i nie żartuję.
                                          PiS i LPR to wielkie polskie partie.
                                          • monte83 Re: Masz tempe rozumowanie. 23.08.06, 20:23
                                            brawo, doskonala retoryka i kultura, juz po raz drugi mnie
                                            obrazasz...zadowolona.
                                            fajnie, ze nasladujesz wielkich przywodcow pzpr- dla mnie oni nigdy nie byli
                                            wielcy. ciekawe co by powiedzial jarek i lechu gdyby wiedzieli , ze ich
                                            zagorzala zwolenniczka wielki pzpr= pewnie, ze jestes...sama sobie odpowiedz:).
                                      • travel_wawa Monte83! Zapraszam Ciebie i Kryche na piwo! 23.08.06, 20:21
                                        Pogadamy sobie, bo dyskusja może byc pasjonująca.
                                        Marze o rozmowie ze zwolennikiem PiS przy piwie:)
                                        Przy czeskim piwie, bo polskie dla mnie za mocne.

Jejku...ona naprawde chce, zeby ludziom odebrano paszporty...w XXI wieku....w
                                        UE...i Ona wierzy, że ludziska dadza sobie to odebrac dobrowolnie.

Gdzie jesteście teraz?

Zabierzmy Kryche na piwo!
                                        • prawicowa.krysia Re: Monte83! Zapraszam Ciebie i Kryche na piwo! 23.08.06, 20:23
                                          Nie było by miło przy piwie z przeciwnikami PiS
                                          Wracając do paszportów, to ludzie nie mieliby nic do gadania.
                                          Zabierze się im i koniec dyskusji.
                                        • monte83 Re: Monte83! Zapraszam Ciebie i Kryche na piwo! 23.08.06, 20:24
                                          ja nie jestem zwolennikiem pis, nie obrazaj mnie:).

poza tym nie wiem skad jestescie ale ja jestem z twierdzy ojca dyrektora...
                                          • travel_wawa Re: Monte83! Zapraszam Ciebie i Kryche na piwo! 23.08.06, 20:26
                                            Daleko do Torunia...szkoda.

Ja w Wawie mieszkam, ale z urodzenia GDAŃSZCZANIN!

Oczywiście wiem, że nie jestes zwolennikiem PiS, ale moze bysmy Krychę jakoś
                                            rozruszali:)
                                            • prawicowa.krysia Pójdę na piwo, jak zaprosicie jeszcze 23.08.06, 20:27
                                              loko31 i wnuczkakomunisty.
                                              • travel_wawa Re: Pójdę na piwo, jak zaprosicie jeszcze 23.08.06, 20:28
                                                Bardzo proszę:)
                                            • monte83 Re: Monte83! Zapraszam Ciebie i Kryche na piwo! 23.08.06, 20:30
                                              krycha? watpie, chociaz ciagle mysle, ze ona sie zbija...nie moge uwierzyc w to
                                              co pisze...
                                              • travel_wawa Re: Monte83! Zapraszam Ciebie i Kryche na piwo! 23.08.06, 20:33
                                                (też mi sie tak wydaje)...
                                                • prawicowa.krysia Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 20:34
                                                  zagorzałym zwolennikiem partii rządzącej i chcieć, żeby rządziła wiecznie?
                                                  Nie jestem jedna.
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 20:36
                                                    Wierze, ale jak zaczęłaś z tym odbieraniem paszportów, z ta Libią itp to
                                                    troszkę zbiło mnie to z pantałyku... ;)
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 20:37
                                                    Odbieranie paszportów to była rzeczywistość PRL.
                                                    Ta rzeczywistość powinna powrócić wraz z tym rządem.
                                                  • monte83 Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 20:38
                                                    coz, nie znasz prawa mimo wszystko...coraz czesciej paszporty nie sa
                                                    potrzebne...swoj tez chetnie oddam, zreszta konczy sie termi waznosci:).
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 20:38
                                                    Kartki na żywość też?
                                                  • monte83 Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 20:37
                                                    nie wierze, ze mozna wierzyc w pis.
                                                    co do partii rzadzacej- coz zawsze lepiej byc przy korycie tylko czy za kazda
                                                    cene? watpie.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 20:43
                                                    Wierzę w PiS!
                                                    Kartki na żywność nie, ale na inne produkty tak.
                                                    Bez paszportu nie będzie wolno wyjeżdżać poza Polskę.
                                                    Przypominam, że wychodzimy z UE.
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 20:56
                                                    > Kartki na żywność nie, ale na inne produkty tak.

Na prezerwatywy?

> Bez paszportu nie będzie wolno wyjeżdżać poza Polskę.

A na Słowacje przez Rysy?

> Przypominam, że wychodzimy z UE.

To nie takie proste....
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 20:59
                                                    travel_wawa napisał:

> Na prezerwatywy?

Antykoncepcję się zdelegalizuję, a za dokonanie aborcji będzie kara śmierci.

> A na Słowacje przez Rysy?

To by była ucieczka.
                                                    Słowacja to jednak dosyć normalne państwo i władze ma prawicowe.

> To nie takie proste....

Wystarczy, że Polska nie będzie przestrzegać kompletnie żadnych przepisów UE.
                                                    Sami nas wywalą.
                                                  • monte83 Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:05
                                                    jak nie bedziemy przestrzegac prawa to zakreca nam kurek z kasa i jeszcze
                                                    naloza kary.

krycha czy ty naprawde jestes taka ignorantka?
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:19
                                                    > Antykoncepcję się zdelegalizuję, a za dokonanie aborcji będzie kara śmierci.

Nie sprawdzisz, czy ludzie współzyja w gumce czy bez (ja tam wole bez,
                                                    przyjemniej ;)
                                                    A co do aborcji - jestem przeciwnikiem.

> To by była ucieczka.

Myślałem, że turystyka...

> Słowacja to jednak dosyć normalne państwo i władze ma prawicowe.

Które wcale nie mają zamiaru ani wyprowadzać Słowacji z UE czy też wypowiadac
                                                    umowy o turystycznych przejściach granicznych.
                                                    Słowacja podobnie jak Polska wstępuje do strefy Schengen za rok i wtedy granicę
                                                    będzie mozna przekraczać w dowolnym miejscu i porze.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:26
                                                    Wiesz co to jest delegalizacja?
                                                    Nie zezwoli się na produkcję i transport do Polski.
                                                    Tego w ogóle nie będzie, więc nie będą mogli stosować.

Na Słowacji mają władze prawicowe, ale nie takie jak w Polsce!
                                                    U nas to jest prawdziwy rząd twardej ręki.
                                                    Obywatele, przygotujcie się na IV tysiącletnią rzeszę!
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:36
                                                    > Wiesz co to jest delegalizacja?
                                                    > Nie zezwoli się na produkcję i transport do Polski.

Ale ludzie pojadą na zakupy na Słowacje i sobie poprzywożą...

Ja stosuje metodę naturalną, ale do tego potrzebna jest wiedza.
                                                    Już mniejszym złem sa prezerwatywy, no chyba, że chcesz, zeby 14 latki
                                                    zachodziły w ciażę...masz pojecie, jak wczesnie teraz młodzież rozpoczyna
                                                    współżycie?

> Na Słowacji mają władze prawicowe, ale nie takie jak w Polsce!

I podatek liniowy, i wolnosć gospodarczą, konkurencyjne ubezpieczenia zdrowotne
                                                    i 7% wzrost gospodarczy:) Bywam, to wiem!
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:38
                                                    Nie przywiozą, bo się im zakaże wyjazdu tam!

Za stosunek nie po Bożemu, będzie się wsadzać młodocianych do poprawczaka!

Po co nam wolność gospodarcza?
                                                    Wszystko ma być państwowe.
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:43
                                                    W poprawczakach to się dopiero dzieje...

> Po co nam wolność gospodarcza?
                                                    > Wszystko ma być państwowe.

Ej Krycha...to gdzie Twoje prawicowe poglady?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:45
                                                    To nich będzie wolny rynek, ale zarządzany przez wyborców PiS (wszak wyborcy
                                                    opozycji będą siedzieć w więzieniu).

To by były poprawczaki PiS.
                                                    Zasay wg PiS!
                                                  • travel_wawa Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 21:53
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2743273.html
                                                    A ja idę na piwo.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:00
                                                    Rzeczywiście, sporo tych prowokatorów na forum Kraj.
                                                    Nie wierzę, że jest tylu kretynów, głosujących na PO.
                                                  • monte83 Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:01
                                                    krycha, wiec skoro sa kretyni glosujacy na po to zapewne jest tez cale stado
                                                    glosujace na pis, tak?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:03
                                                    Na PiS głosują wyłącznie mądrzy ludzie.

Na PO - ludzie zboczeńcy.
                                                    PO chce całkowitej liberalizacji państwa.
                                                    Nie można do tego dopuścić.
                                                  • monte83 Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:05
                                                    a skad posiadlas taka wiedze?
                                                    poza tym pewne badania pokazaly, ze na pis glosuja ci, ktorymi latwo sterowac...
                                                  • prawicowa.krysia Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:06
                                                    Pewne badania, hehe...
                                                    GFK Polonia?
                                                  • monte83 Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:07
                                                    haha, mowie o badaniach socjologow z umk lub uw, juz nie pamietam skad.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:09
                                                    "Wyborcy PiS słuchają Radia Maryja", pewnie ten stereotyp dał takie dane.
                                                  • monte83 Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:11
                                                    krycha, nie kompromituj sie...
                                                    poza tym ja czasem slucham tego radia, zdziwiona?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:12
                                                    Słuchasz Radia Maryja?!
                                                    Cud nad Wisłą!
                                                    Ja nie słucham, ale czasem włączę na TV Trwam.
                                                  • monte83 Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:18
                                                    czasem slucham, lubie miec swoje wlasne zdanie na pewne sprawy, ogladalem film
                                                    kurskiego nocna zmiana, cenie anne walentynowicz i gwiazdkow.
                                                    a jednak jestem od Ciebie inny... moze dlatego, ze jestem bardziej otwarty na
                                                    dyskusje, czasem jesli sie myle to wiem, ze przyznac sie do bledu nie jest
                                                    porazka i wreszcie nie pisze takich pie....
                                                  • prawicowa.krysia Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:21
                                                    Nie piszesz takich rzeczy jak ja, bo nie masz duszy prawdziwego PRL-owskiego
                                                    nacjonalisty!
                                                  • monte83 Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:23
                                                    bo jestem zdrowy na umysle.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:25
                                                    Twierdzisz, że każdy PZPR-owiec był chory na umyśle?
                                                  • monte83 Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:27
                                                    umiesz czytac ze zrozumieniem? jesli tak to skorzystaj z tego.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 23.08.06, 22:32
                                                    Twierdzisz, że każdy PZPR-owski nacjonalista był chory na umyśle?
                                                  • monte83 Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 24.08.06, 00:34
                                                    poczytaj, poczytaj az zrozumiesz...
                                                  • travel_wawa Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 24.08.06, 00:48
                                                    Kryska coś się zezłościła....
                                                  • monte83 Re: Krysiu...coś dla Ciebie...przeczytaj. 24.08.06, 00:50
                                                    raz napisalem, ze jarek nie umie spiewac i to chyba przez to...a poza tym ona
                                                    myslala, ze jestem ksiedzemi teraz czuje sie oszukana:).
                                                  • monte83 Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:04
                                                    przypominam ci, ze nic nie wiem, ze jarek kaz wyjsc z ue. obudz sie krycha.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:14
                                                    monte83 napisał:

> przypominam ci, ze nic nie wiem, ze jarek kaz wyjsc z ue. obudz sie krycha.

Teraz nie, ale w IV kadencji IV-1000letniej rzeszy, PiS wyjdzie z UE.

Jak nałożą kary, to Polska ich nie zapłaci, i co?
                                                    Wywalą nas od razu.
                                                  • monte83 Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:22
                                                    nie znasz ani konstytucji ani konstytucji ue...

gdybys byla troszke bardziej wyedukowana i zamiast wypowidania swoich sloganow
                                                    troche sie zastanowila to bys wiedziala, ze mozemy stracic suwerennosc.
                                                    poza tym jesli mamy byc prawdziwa IV-1000 rzesza to chyba warto zawladnac
                                                    unia???
                                                    no ale ty tego widac nie przewidzialas, lepiej byc rzesza w stachlewie niz w
                                                    europie.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:28
                                                    Zawładniemy unią, w jakiejś VIII kadencji.
                                                    Wypowiemy wojnę Niemcom, potem Francji, potem UK i wreszcie nasza zwycięska
                                                    armia dobrnie do Brukseli i wbije flagę Polski.
                                                    Będziemy światową potęgą!
                                                  • monte83 Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:29
                                                    nadal nie rozumiesz...krycha...
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:22
                                                    Ale do ludzi przekraczających granicę polsko-czeską Czesi strzelać nie będą....

(w latach stalinowskich sporo było ucieczek przez Izerę...most na niej
                                                    wysadzono dopiero w latach 80 tych, dzisiaj stoi nowy odbudowany, a granicy
                                                    strzeże tam...Święty Jan Napomucen wyrzeźbiony z drewna...)
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:24
                                                    Święty Jan Nepomucen:)

(czeski Świety zamordowany za odmowę wyjawienia tajemnicy spowiedzi
                                                    władcy...czyli też jakby opozycjonista w stosunku do rządzących...)
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:28
                                                    Czesi za nami nie przepadają.
                                                    Nie wpuszczą nas.
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:32
                                                    Nie obstawia całej Izery...a w czasach stalinowskich, do 1948 roku można było
                                                    przez Czechy (Izera lub Karkonosze we mgle) uciec na Zachód.
                                                    Nasz WOP za to strzelał do ludzi i to tak, żeby zabić.

Do dzisiaj mozna na grzbiecie karkonoskim napotkac na resztki "systemu".
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:36
                                                    I po co było im uciekać?
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:38
                                                    Np. przed więzieniem i sowieckim łagrem za walke w AK.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:39
                                                    Po co walczyli w AK?
                                                    Trzeba im było walczyć w AL!
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:40
                                                    Ojciec Braci Kaczyńskich walczył w AK.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:41
                                                    To przypadek.
                                                    Musiał nie byś świadomy swoich działań.
                                                    Grot-Rowecki go zmusił!
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:45
                                                    Jednak chyba się zgrywasz z nas tutaj...
                                                    (albo jestes żoną...arona:)
                                                  • prawicowa.krysia Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:47
                                                    Kto to jest aron?

Nie żartuję!
                                                    W czasie wojny robiono pranie mózgu wielu osobom, zarówno po stronie AK jak i
                                                    AL.
                                                  • travel_wawa Re: Nie wierzycie, że można być 23.08.06, 21:55
                                                    > Kto to jest aron?
                                                    taki jeden nawiedzony z forum "służba zdrowia".
                                                    Ma obsesje na punkcie lekarzy rodzinnych, że jeżdżą terenówkami i na nartach w
                                                    Austrii. Ale na Słowacje na narty pozwala:)
                              • monte83 Re: Należy zdelegalizować opozycję 23.08.06, 20:14
                                powtarzasz sie- ale dam ci dobra rade- nie powtzaj glupot.
                            • prawicowa.krysia Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:12
                              travel_wawa napisał:

> Ustrój monopartyjny?

Nie!
                              Dwupartyjny.
                              PiS i LPR.
                              • travel_wawa Monopartyjny! 23.08.06, 20:14
                                NSPP (PiS + LPR + SO) = Narodowo-socjalistyczna Partia Polski.

Krycha, napisz cos więcej o twojej wizji Polski....
                                Np o prawach obywateli....
                                • prawicowa.krysia Re: Monopartyjny! 23.08.06, 20:18
                                  travel_wawa napisał:

> NSPP (PiS + LPR + SO) = Narodowo-socjalistyczna Partia Polski.
                                  >
                                  > Krycha, napisz cos więcej o twojej wizji Polski....
                                  > Np o prawach obywateli....

Prawa obywateli byłyby mniej więcej w stylu PRL, tylko prawicowe.
                                  • travel_wawa Re: Monopartyjny! 23.08.06, 20:23
                                    A paszport?
                                    • prawicowa.krysia Re: Monopartyjny! 23.08.06, 20:24
                                      Paszport, tak!
                                      Białoruś, Korea Płn, Mozambik i Libia.

Jedyne normalne kraje.
                                      • travel_wawa Re: Monopartyjny! 23.08.06, 20:27
                                        Jak mogłaś pominąć Turkmenistan Turkmenbaszy.....
                              • monte83 Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:15
                                a co z samoobrona???
                                • prawicowa.krysia Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:17
                                  Samoobrona nie jest taka jak PiS i LPR.
                                  Te dwie partie są jedyną sukcesywną przyszłością Polski.
                                  • monte83 Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:19
                                    ciezko bedzie tylko lpr i pis bo lpr powoli znika...
                                    • prawicowa.krysia Nowe wybory 23.08.06, 20:22
                                      PiS - 50% głosów
                                      LPR - 50% głosów

Frekwencja: 95%
                                      • monte83 Re: Nowe wybory 23.08.06, 20:25
                                        krycha, obudz sie - to tylko sen... wiesz co jest bardziej prawdopodobne- to,
                                        ze wygram w totka trafiajac wszystkie liczby, wszystkie szesc liczb.....15 razy
                                        z rzedu.
                                      • travel_wawa Re: Nowe wybory 23.08.06, 20:28
                                        Jakimi metodami chcesz to osiągnąć?
                                        • prawicowa.krysia Re: Nowe wybory 23.08.06, 20:29
                                          travel_wawa napisał:

> Jakimi metodami chcesz to osiągnąć?

Wsadzając resztę elektoratu (PO, SLD, PD i inne) do więzienia na czas wyborów.
                                          Więźniowie nie mają prawa głosu.
                                          • monte83 Re: Nowe wybory 23.08.06, 20:31
                                            a wlasnie, ze maja- nie wiem czy wiesz ale w wiezieniach pis mial bardzo niskie
                                            poparcie..szkoda, ze nie znasz prawa.
                                            • prawicowa.krysia Re: Nowe wybory 23.08.06, 20:35
                                              Przeczytaj sobie konstytucję RP.
                                              Osoby pozbawione praw publicznych nie mają prawa głosu.
                                              A więźniowie polityczni byliby pozbawieni tych praw.
                                              • travel_wawa Więźniowie polityczni, powiadasz.... 23.08.06, 20:37
                                                słuchamy dalej z zapartym tchem.....
                                              • monte83 Re: Nowe wybory 23.08.06, 20:39
                                                haha, uwierz mi, ze o pozbawieniu decyduje dodatkowo sad- ten kto idzie do
                                                wiezienia nie musi miec odebranych praw publicznych...
                                                widac, ze dodajesz nowe szczegoly, zeby wyjsc ze swojego blamazu i wiesz co?
                                                lubie Ciebie, chetnie bym z toba podyskutowal, moze dlatego ,ze jestem leniwy a
                                                ty neizbyt wymagajaca?
                                                • prawicowa.krysia Re: Nowe wybory 23.08.06, 20:41
                                                  Będzie się im odbierać prawa publiczne, wraz z zatrzymaniem i osadzeniem w
                                                  areszcie.

PS. Co to znaczy, że nie jestem wymagająca?
                                                  • monte83 Re: Nowe wybory 23.08.06, 20:46
                                                    w areszcie? coz, sad wydajac wyrok orzeka o osadzeniu ale w wiezieniu..
                                                    owszem, areszt czy wiezienie uzywa sie zamiennie ale chodzi o pewna istota
                                                    roznice, ze w areszcie oczekuje sie na wyrok a w wiezieniu wyrok sie odbywa.

no tak ale to ja jestem czubek a ty wspaniala krycha...

ps- a jak myslisz?
                                          • travel_wawa Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:34
                                            Kryska...ile Ty masz lat (możesz odpowiedziec na priv, obiecuję, że sie nie
                                            wygadam).

Kurde.....nie chodzi o to, ze chcesz, ale jak zamkniesz kilka milionów ludzi do
                                            więzienia?
                                            • prawicowa.krysia [...] 23.08.06, 20:40
                                              • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:42
                                                jestem dorosla...pamietaj, ze metryka nie swiadczy o wszystkim.
                                                poza tym swietny pomysl na te lapanki, tylko trzeba lapac cale rodziny to wtedy
                                                miezkania beda wolne, duzo wolnych mieszkan...moze nawet 3 miliony i powiemy,
                                                ze pis dotrzymuje zawsze swoich obietnic:).

a wlasnie , ze tak nie powiemy bo te mieszkania mialy byc wybudowane a nie
                                                zabrane.
                                                • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:45
                                                  Zburzą stare domy i postawią nowe.
                                                  Będzie wybudowane.
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:47
                                                    hm...ciekawe w jaki sposob- gdybys byla racjonalna to zamiast wprowadzac kare
                                                    smierci wprowadzilabys kamieniolomy, zeby wiezniowie mogli pracowac dla panstwa.
                                                    no ale nie moge sie tego po tobie spodziewac.
                                                • prawicowa.krysia Moja wypowiedź została skasowana?! 23.08.06, 20:48
                                                  Co było źle o tych łapankach?
                                                  • monte83 wez leki krycha... 23.08.06, 20:50
                                                    co bylo zle? przeczytaj swoje wypowiedzi... od ciebie bije nienawisc i
                                                    wywyzszanie siebie- czy to patriotyzm? nie, to nacjonalizm...
                                                  • prawicowa.krysia Re: wez leki krycha... 23.08.06, 20:53
                                                    Jak to nienawiść?
                                                    Nie mówię tego z nienawiścią, tylko ze szczerością.

Tak, jestem nacjonalistką PZPR-owsko - PIS-owską!
                                                  • monte83 Re: wez leki krycha... 23.08.06, 20:55
                                                    nienawisc do innych, do przeciwnikow- a premiera jestes dumna? tak zabawnie
                                                    hymn spiewal...
                                                  • prawicowa.krysia Re: wez leki krycha... 23.08.06, 20:57
                                                    Przeciwnicy to jest, co trzeba eliminować z naszej sceny politycznej.
                                                  • monte83 Re: wez leki krycha... 23.08.06, 20:59
                                                    a co z premierem? to teraz taki bedzie hymn?
                                                  • prawicowa.krysia Re: wez leki krycha... 23.08.06, 21:06
                                                    Hymn powinien się zmienić na bardziej nacjonalistyczny.
                                                    Musi się odwoływać zarówno do wielkiej PZPR, jak i do PiS.
                                                  • travel_wawa Re: wez leki krycha... 23.08.06, 21:08
                                                    Jak już zmieniać Hymn to mi się bardzo podoba Gaude Mater Polonia (przynajmniej
                                                    brzmi miło dla ucha i nawiązuje do naszej starej tradycji Wielkiej
                                                    Rzeczpolspolitej Obojga Narodów. Wielkiej swoja tolerancją dla innowierców,
                                                    wielkiej Unią Lubelską, Konstytucja 3 Maja...
                                                  • monte83 Re: wez leki krycha... 23.08.06, 21:09
                                                    nacjonalistyczny czy jeszcze bardziej latwy?
                                                  • travel_wawa Moja Mama jest w PiS. 23.08.06, 21:05
                                                    I jakoś, mimo kilku "gorących dyskusji" żadne z nas nie ma zamiaru się
                                                    wzajemnie eliminować. Powiem więcej, dla Niej fakt koalicji z LPR i SO był
                                                    trudnym do przełknięcia faktem.

Ale pomysły w rodzaju "odbieranie paszportów" czy delegalizacja opozycji są Jej
                                                    dalekie...

I cały czas Ona ma nadzieję, na pojednanie PiS i PO (ja juz nie mam takiej
                                                    nadziei)

Zaskoczyłem Cie Krysiu?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Moja Mama jest w PiS. 23.08.06, 21:07
                                                    Zaskoczyłeś.
                                                    Dlaczego liczy na pojednanie z tymi wrednymi opozycjonistami?
                                                    PiS jest jedyną wielką partią.
                                                    LPR dla PiS, to jak SD dla PZPR.
                                                  • travel_wawa Re: Moja Mama jest w PiS. 23.08.06, 21:11
                                                    Zaskoczyłem?

Moja Mama tak nie mówi o Platformie, nawet, jak ja mówię, ze PiS stosuje metody
                                                    faszystowskie. Dzisiaj w komisji zachowali się jak faszysci.

Ale ja też widze miejsce dla PiS na scenie politycznej, ale na zasadzie
                                                    współpracy, dialogu, nie zas dyktatu.

Dogaduje sie z Mama, w kóncu kiedys wierzylismy w to samo, choć nieraz jest to
                                                    dialog bardzo trudny. Różnica pokoleń.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Moja Mama jest w PiS. 23.08.06, 21:16
                                                    Ja widzę na scenie politycznej tylko PiS i LPR!
                                                    Niech żyje IV 1000-letnia rzesza!
                                              • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:47
                                                Krysiu....ja też dorastałem w duchu prawicy. Ściślej w duchu antykomunizmu.
                                                Przy Radiu Wolna Europa, w atmosferze legendy Józefa Piłsudskiego...w dobrym
                                                warszawskim Harcerstwie w 1 WDH "Czarnej Jedynce"...

Dla nas wtedy marzenie o swobodzie podróżowania, o paszporcie w kieszeni było
                                                synonimem wolnosci i demokracji.

Dziewczyno, Ty naprawde chcesz zamykac kilka milionów ludzi do pierdla?
                                                Czy Twój chłopak też mysli podobnie?
                                                • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:52
                                                  Chcę zamykać!
                                                  Jeśli są przeciwni naszej władzy, to chcę!
                                                  Chłopaka to miałam dawno, teraz mam męża.
                                                  Oczywiście, że on też popiera PiS.
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:54
                                                    a dzieci masz? co zrobisz jak Twoje dziecko zapisze sie do antyklerykalnej
                                                    partii postepu RACJA- wyrzucisz z domu?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:55
                                                    Nie zapisze się.
                                                    A gdyby jego znajomi zrobili mu pranie mózgu i by wstąpił, to na wyrzuceniu z
                                                    domu by się dopiero skończyło!
                                                    Wcześniej by było kilka innych niespodzianek.
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:58
                                                    dobra z ciebie matka- a co gdyby byl gejem? chyba bys go zabila...

nie wiemy co przyniesie nam przyszlosc... ja poki co mam dziewczyne, zony
                                                    nie:), dzieci tez nie mam ale wiem, ze bede chcial rozmawiac z dziecmi, nie
                                                    tylko rzadzic ale rozmawiac tak jak z Toba chociaz widze pewne rozniece miedzy
                                                    nami. kto wie- moze spotkamy sie kiedys w sklepie...

co robisz na codzien?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:03
                                                    Gejem?!
                                                    Nie rób sę jaj!
                                                    Jeśli stwierdzisz, że nie będziesz w stanie wychować dzieci wg swoich poglądów,
                                                    to zawsze możesz je oddać do domu wychowania, który założy PiS.
                                                    Obyśmy się nigdy nie spotkali, hehe... pewne różnice?
                                                    Różnice są ogromne, podstawą jest to, że ty nie popierasz PiS!
                                                    Powiem co robię, jak ty powiesz.
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:16
                                                    ja piszac o geju zastanawialem sie co bys zrobila gdyby okazalo sie, ze twoj
                                                    syn jest gejem.
                                                    poki co wierze, ze wychowam swoje dzieci i nie widze miesjca na dom dziecka
                                                    wiec nie wpadaj w paranoje. extra, ze pis chce otwierac domy dziecka- wolalbym,
                                                    zeby poprawic przepisy o adopcji ale zapewne tego nei zrozumiesz bo to tez
                                                    zagadnienie na pograniczu prawa.
                                                    moze sie spotkamy- czasem robie zakupy w warzywniaku:).

co ja robie- jestem studentem i pracuje przy przyznawaniu pomocy materialnej.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:21
                                                    Liczę na to, że jesteśmy z różnych miast i się nie spotkamy.
                                                    Mi chodziło o nowy typ domów dziecka, o "domy wychowania" - wychowywało by się
                                                    tam dzieci wg zasad PZPR-PiS i potem oddawało rodzicom.

Pracuję jako montażysta mebli.
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:23
                                                    kto wie, moze kiedys jakies meble mi pomozesz zmontowac,wiesz jak juz beda
                                                    kartki na meble:).

mam pytanie- czy po wzieciu przez pis wladzy poprawilo ci sie- czy dzieki
                                                    pisowi masz wieksza pensje, wieksze premie?

masz dzieci?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:32
                                                    Nie mam obecnie dzieci.
                                                    Skoczyła mi pensja, ale dopiero niedawno.
                                                    Teraz pensje skaczą w wielu branżach.
                                                  • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:28
                                                    > Mi chodziło o nowy typ domów dziecka, o "domy wychowania" - wychowywało by
                                                    się
                                                    > tam dzieci wg zasad PZPR-PiS i potem oddawało rodzicom.

Tak było w Hiszpanii Generała Franco, z tą różnicą, że tam NIE ODDAWANO DZIECI
                                                    RODZICOM....zmieniano im nazwiska, wychowywano na "janczarów"...

Twój pomysł z tymi "domami wychowania" pierwszy potępi Kosciół....
                                                  • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:57
                                                    A jak Wasze dzieci będą miały inne poglądy też każesz je zamknac?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:58
                                                    Nie będą miały, już my z mężem tego dopilnujemy.
                                                  • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 20:59
                                                    Chodzicie czasem na Mszę Święte do Dominikanów?
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:00
                                                    ja nie choze do kosciola, modle sie w domku do mojego sw.judy tadeusza:).
                                                  • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:02
                                                    Wspomniałem o Zakonie Kaznodziejskim, bo oni maja nowoczesne poglądy, są
                                                    europejscy (popieraja np. wspolnote TAIZE), nie są entuzjastami teologii w
                                                    wydaniu Ojca Dyrektora...
                                                    Krycha jest pewnie praktykujaca Katoliczką, do Niej było to pytanie.
                                                  • prawicowa.krysia Za nie wierzenie w Boga 23.08.06, 21:05
                                                    powinno się wsadzać do więzienia!
                                                  • travel_wawa Re: Za nie wierzenie w Boga 23.08.06, 21:06
                                                    To tak, jak w krajach islamskich.....

A jak sprawdzisz, czy Wiara jest prawdziwa a nie na pokaz?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Za nie wierzenie w Boga 23.08.06, 21:09
                                                    travel_wawa napisał:

> A jak sprawdzisz, czy Wiara jest prawdziwa a nie na pokaz?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47289152
                                                    Poczytaj sobie mój wczorajszy wątek.
                                                  • monte83 Re: Za nie wierzenie w Boga 23.08.06, 21:09
                                                    ja wierze w boga, jestem bardzo zadko w kosciele ale z to wspieram kosciol przy
                                                    remoncie etc.
                                                    wiec co ty masz do mnie? ze do kosciola nie chodze?
                                                    nie chodze bo nie odpowiada mi obluda niektorych ksiezy, ktorzy jezdza
                                                    mercedesami. niestety, dzis nie ma juz ludzi pokroju wyszynkiego, sapiehy czy
                                                    naszego papieza tylko coraz wiecej mlodych wilczkow.

poza tym jestes naprawde ignorantka skoro uwazasz, ze najlepiej karami zmusic
                                                    ludzi do chodzenia do kosciola.

mam inne zdanie- wierzyc w boga trzeba, ale nie ma co laczyc tego z zaraza
                                                    czarnej stonki...ksieza sa z boku, to bog rozdaje karty. i tym bogiem nie
                                                    bedzie nigdy ani rydzyk ani jarek.
                                                  • travel_wawa Re: Za nie wierzenie w Boga 23.08.06, 21:14
                                                    Rozumiem, Cie jako Toruniaka...

Nie mercami tylko...Maybachami:)
                                                    Nie wspominając o Imperium na ul Żwirki i Wigury....

Dlatego mi bliżsi sa Dominikanie, bo sa autentyczni.

A w Warszawie polecam Ojca Tadeusza Bartosia:)
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:04
                                                    Chodzimy do kościoła dwa razy w tygodniu i czasem jesteśmy na kilku mszach.
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:10
                                                    i mam ci za to zaplacic?
                                                    szkoda, ze nie zajmiesz sie praca- wiesz nad czym sie zastanawiam? czy
                                                    przywiazujesz wage do czystosci, ale nie duchowej tylko takiej, czy w domu jest
                                                    czysto, okna pomyte, zaslony poprane...
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:11
                                                    A co ma czystość do moich poglądów?
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:14
                                                    najpierw odpowiedz na moje pytanie...pewnie czasem nie chce sie posprzatac,
                                                    cio?:)...krycha, ty maly brudasku...
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:15
                                                    Sprzątamy z mężem jak się nabrudzi, ale u nas rzadko jest brudno.
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:18
                                                    hehe...wiesz, ze tak myslalem... a moja mama mnie szkoli i czasem to nawet
                                                    codziennie sie odkurza..
                                                    wiem, wiem, krycha zaraz powie- boze ile to pradu, ile wody...a jednak jest
                                                    milo jak jest czysto...moze ty tego nie zauwazasz jak jestescie wpatrzeni w tv
                                                    i jarka?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:22
                                                    Zauważamy.

PS. W naszej sypialni wisi wielki plakat Lecha i Jarosława.
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:25
                                                    plakat???
                                                    to rozumiem, ze sexu nie uprawacie bo jak to tak pod okiem wodza:)))...

mysle, ze nie zauwazacie bo jak wracasz z pracy to chcesz za wszelka cene
                                                    mezowi opowiedziec, jaki to pis jest wspanialy i razem o tym rozmawiacie...
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:34
                                                    Często chwalimy PiS, zarówno w pracy jak i w domu, ale z granicami.

Co do seksu, to po ciężkim dniu pracy i sławienia PiS oraz widma IV-
                                                    tysiącletniej rzeszy (należę do PiS) jesteśmy zmęczeni i idziemy spać.
                                                  • aron2004 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:35
                                                    ty może postaw pomnik Łapińskiemu i Naumannowi, bo za ich czasów zarabiałeś 10
                                                    000 zł miesięcznie potem Dorn ci zabrał kasę.
                                                  • travel_wawa Do arona 23.08.06, 21:39
                                                    Nieprawda aron...wtedy jeszcze nie miałem specjalizacji...
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:44
                                                    kto? ja???
                                                    haha, widac, nie czytasz moich postow albo czytasz je nieuwaznie albo masz
                                                    klopoty ze zrozumieniem. ja nawet nie studiuje medycyny osiolku.
                                                    pomnikow nie bede stawiac politykom bo dla mnie oni wszyscy, nie tylko z pisu-
                                                    to zlodzieje.
                                                  • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:46
                                                    To było do mnie...ja jestem lekarzem:)
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:47
                                                    to gratuluje...takim lekarzem, co zarabia 10 kola i jezdzi bmw? wam to dobrze...

a tak na marginesie to potrzeba sprywatyzowac sluzbe zdrowia.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:56
                                                    monte83 napisał:

> a tak na marginesie to potrzeba sprywatyzowac sluzbe zdrowia.

Nie!
                                                    Służba zdrowia bezpłatna dla wszystkich!
                                                  • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:59
                                                    Dla wszystkich ubezpieczonych opłacajacych składki:)
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 22:02

krysiu, ty nie rozumiesz co znaczy prywatyzacja...boze...
                                                    ja napialem, ze trzeba sprywatyzowac sluzbe zdrowia.
                                                    o placeniu nawet sie nie zajaknalem...
                                                    wiesz, szkoda, ze nie jestemy poslami bo chetnie bym z toba chodzil do telwizji
                                                    na debaty:).
                                                    "czy dhl okrada wlasnych klientow?- dosc zlodziejstwa! moj wlasny protest"
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 22:05
                                                    Sprywatyzowana służba zdrowia to płatna służba zdrowia (zazwyczaj).
                                                    Ludzie w Polsce nie mają pieniędzy na płacenie za własne zdrowie.
                                                  • monte83 Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 22:09
                                                    kobieto, nie myl pojec- ludzie nie maja pienidzy bo placa i tak horrendlane
                                                    skladki na panstwowa sluzbe- wiesz ile pieniadzy idzie na opieke z twojej
                                                    kasy???
                                                    a poza tym gdyby byla sluzba jednolicie prywatna to wtedy zamiast placic na
                                                    ministra ja wole placic na to co chce- chce sie leczyc i sie ubezpieczam, za te
                                                    same pieniadze lub nawet mniejsze moge miec opieke na przyzwoitym poziomie, bez
                                                    lapowek.
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 22:10
                                                    Wy i wasze liberalne myślenie!
                                                  • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 22:12
                                                    leki i narzędzia kosztuja niestety...honorarium lekarza i pielegniarki to tez
                                                    są rzeczywiste a nie wirtualne pieniadze.
                                                  • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 22:10
                                                    Ktos jednak koszta pokrywac musi...po to sa systemy ubezpieczeń zdrowotnych.
                                                    bardzo dobrze coś takiego działa na Słowacji, którą chwalisz. I lekarze tam
                                                    lepiej zarabiaja, w mniejszym stopniu wyjeżdżajac w inne rejony UE...pacjent
                                                    zaś może sobie wybrać "kasę chorych" spośród chyba pięciu czy sześciu...
                                                  • travel_wawa Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 23.08.06, 21:57
                                                    Facet...podstawowe honorarium lekarza specjalisty to 1460 PLN i to jest podobno
                                                    duzo bo Twoi toruńscy lekarze zarabiaja mniej. Lekarze, nie ordynatorzy! Bo to
                                                    jest róznica.
                                                    U nas ludziska pakuja walizki, aż przykro patrzeć...
                                                  • monte83 Re: Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 23.08.06, 22:04
                                                    hm, te 10 kola to bylo zaczerpniete chyba od arona...
                                                    a ty wierzysz w adwokatow zarabiajcych 10 kola?

co do lekarzy- wiem, ze duzo pracujecie, nawet bardzo duzo, zeby wyciagnac
                                                    jakies pieniadze.
                                                  • travel_wawa Re: Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 23.08.06, 22:07
                                                    > a ty wierzysz w adwokatow zarabiajcych 10 kola?

W przypadku starych, doświadczonych i UZUPEŁNIAJĄCYCH NA BIEŻĄCO swoją wiedzę
                                                    prawniczą może byc to prawda.
                                                  • monte83 Re: Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 23.08.06, 22:13
                                                    w przypadku starych doktorow moga nawet i 50 tys.wziac.
                                                    podobnie z prawnikami, jak adwokat madry to zarobic moze ladnego pieniazka...
                                                    tylko po pierwsze nie jest to kazdy student zaraz po aplikacji ani kazdy
                                                    adwokat tam gdzie ich duzo a wbrew pozorom prawnicy maja wielka konkurncje w
                                                    niektorych miastach.
                                                  • travel_wawa Re: Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 23.08.06, 22:14
                                                    > prawnicy maja wielka konkurncje w
                                                    > niektorych miastach.

Dokładnie, jak lekarze....tylko relacje w medycynie są bardziej feudalne
                                                    (zwłaszcza w ośrodkach klinicznych)
                                                  • monte83 Re: Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 23.08.06, 22:19
                                                    bardziej feudalne?
                                                    ze co?szef katedry jest np ordynatorem i jeszcze cos tam?
                                                  • aron2004 Re: Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 24.08.06, 00:45
                                                    travel_wawa napisał:

> Facet...podstawowe honorarium lekarza specjalisty to 1460 PLN i to jest
                                                    podobno
                                                    duzo bo Twoi toruńscy lekarze zarabiaja mniej. Lekarze, nie ordynatorzy! Bo to
                                                    > jest róznica.
                                                    > U nas ludziska pakuja walizki, aż przykro patrzeć...

A to wina PiSu, Dorna i Kaczyńskich. Za Łapińskiego lekarze zarabiali 10 000 zł
                                                    miesięcnie, nie strajkowali ( z wyj. rodzinnych), nie chcieli wyjeżdżać.
                                                    Dopiero PiS obniżył im pensje.
                                                  • monte83 Re: Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 24.08.06, 00:47
                                                    ta, pis obnizyl im pensje- przestan sciemniac.
                                                    dorn to sie nadaje ale do straszenia. dobrze, ze wreszcie wzial slub...ponoc
                                                    dorn jest zydem, to prawda?
                                                  • travel_wawa Re: Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 24.08.06, 00:50
                                                    Słub to wiął... z rekordzistką w...pewnej konkurencji;)

Tylko najpierw rozwiódł się z żoną i wyrzucił ją z domu.
                                                    A co do pochodzenia, tak...po ojcu, ale to go nie obciąża akurat.
                                                  • monte83 Re: Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 24.08.06, 02:57
                                                    coz, tak jak sedzia kryze nie moze odpowiadac sam za swojego ojca romana-
                                                    chociaz za swoje sprawy ze stanu wojennego moze- tak dorn za ojca tez nie moze.
                                                    chociaz w przypadku calej tej nagonki nacjonalistycznej, calego atakowania
                                                    zydow ciekawe jaka reakcja mialaby miesjce? w pewnym stopniu dorna to trcohe
                                                    obciaza...
                                                    a i tak uwielbiam dorna skarpeteczki i te traperki...
                                                  • travel_wawa Re: Naprawde wierzysz w te 10 kPLN? 24.08.06, 00:49
                                                    Ciśśśśś dziubecku......bzdety opowiadasz.
                                                  • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:30
                                                    A Józef Piłsudski?
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:35
                                                    Mamy też plakat Gomułki, ale nie wisi nigdzie.
                                                    Piłsudskiego na razie brak.
                                                  • travel_wawa Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:40
                                                    Gomułka nie kochał Piłsudskiego.
                                                    (może się mylę?)
                                                  • prawicowa.krysia Re: Uuuuuuuuuuuuuuuu........ 23.08.06, 21:42
                                                    Nie.
                                  • travel_wawa Re: PiS wygrał wybory 23.08.06, 20:24
                                    Ale się Andrew wk@#%$wi!!!!!!
      • travel_wawa Wiesz Krycha... 23.08.06, 19:42
        To jest tak....

50%, a może i więcej mieszkańców Kaczorlandu, nie chodzi na wybory i ma to w
        d....Wisi im, kto aktualnie administruje tym rejonem UE.

Pozostała połowa jest mniej więcej podzielona równo na pół:
        +/- 50% za państwem autorytarnym
        +/- 50% za państwem w kształcie niezbędnego minimum władzy nad obywatelem.

Ale biorąc pod uwage kryteria terytorialne, wykształcenie to juz te podziały
        przebiegają troszeczke inaczej.

Reasumując, nie jesteście w stanie wyeliminować w Kaczorlandzie ludzi o
        poglądach liberalnych, konserwatywno-liberalnych, czy też lewicowych (lewica
        też ma prawo istnieć). Zwłaszcza, że Kaczorland należy do UE i wszelkie
        rozwiązania siłowe nie wchodza w rachubę.

Wiec nie uzurpuj sobie prawa do zmuszania kogokolwiek do znikania.
        • prawicowa.krysia Re: Wiesz Krycha... 23.08.06, 19:46
          Szkoda, że należymy do UE.
          Ci brukselscy idioci nie mają pojęcia np. o brutalnościach zbrodni i nie
          pozwolą wprowadzić kary śmierci w Polsce.
          PiS nie musi się słuchać UE, niech robią co chcą, ale do Polski niech się nie
          wtrącają.
          • monte83 Re: Wiesz Krycha... 23.08.06, 19:50
            szkoda??? to powiedz jarkowi, zeby pieniadzy z unii nie bral, ok?

ja akurat glosowalem przeciwko wejsciu do ue- bardziej chodzilo mi o warunki-
            ale jak widze ile jest inwestycji ze srodkow unijnych to sie ciesze.
            poza tym ue jest rowniez po to, zeby kaczynskie nie zrobily z polski bialorusi.
          • travel_wawa Re: Wiesz Krycha... 23.08.06, 19:52
            > Szkoda, że należymy do UE.

Ale należymy i nadal należeć będziemy:)
            A to taki zespół naczyń połączonych.

> Ci brukselscy idioci nie mają pojęcia np. o brutalnościach zbrodni i nie
            > pozwolą wprowadzić kary śmierci w Polsce.

Nie pozwolą, bo to jest kara nieodwracalna.
            Za niesłuszne więzienie da się przynajmniej wypłacić odszkodowanie, a za
            niesłusznie wykonana karę śmierci?
            No chyba, że jesteś zwolenniczką potraktowania takiej sytuacji jak "koniecznego
            poświęcenia jednostki dla sprawy"...

Moratorium na wykonywanie kary głownej nie jest związane z członkostwem w UE
            ale z członkostwem w Radzie Europy (nawiasem mówiąc).

> PiS nie musi się słuchać UE, niech robią co chcą, ale do Polski niech się nie
            > wtrącają.

Ale obywatele Kaczorlandu są Obywatelami UE i nie muszą się słuchac PiS:))))
            • prawicowa.krysia Re: Wiesz Krycha... 23.08.06, 19:56
              travel_wawa napisał:

> Ale należymy i nadal należeć będziemy:)
              > A to taki zespół naczyń połączonych.

W każdej chwili możemy wyjść.
              Giertych, jak dojdzie do władzy to tego dopilnuje.

> Nie pozwolą, bo to jest kara nieodwracalna.
              > Za niesłuszne więzienie da się przynajmniej wypłacić odszkodowanie, a za
              > niesłusznie wykonana karę śmierci?
              > No chyba, że jesteś zwolenniczką potraktowania takiej sytuacji
              jak "koniecznego > poświęcenia jednostki dla sprawy"...

Kara śmierci była by tylko, po UDOWODNIENIU winy oksarżonemu.
              Ta kara jest bardzo potrzebna nie tylko w Polsce, ale w każdym kraju na świecie.

> Ale obywatele Kaczorlandu są Obywatelami UE i nie muszą się słuchac PiS:))))
              >

Obywatele UE są obywatelami Polski i nie muszą się słuchać Brukseli.
              • travel_wawa Re: Wiesz Krycha... 23.08.06, 20:06
                > W każdej chwili możemy wyjść.
                > Giertych, jak dojdzie do władzy to tego dopilnuje.

A wiesz, że mozna wyjsc teoretycznie tylko tak, jak sie weszło?
                A jak weszlismy? w drodze REFERENDUM.
                Sądzisz, że Polacy DOBROWOLNIE zrezygnuja np. z prawa do swobodnego poruszania
                sie po UE (daje to możliwosc wyjazdu z kraju i powrotu do niego, kiedy tylko
                się zechce).

> Kara śmierci była by tylko, po UDOWODNIENIU winy oksarżonemu.
                > Ta kara jest bardzo potrzebna nie tylko w Polsce, ale w każdym kraju na
                > świecie.

A wiesz, że Jan Paweł II był przeciwnikiem kary śmierci?
                Moratorium na tę karę jest dowodem wyższego poziomu cywilzacyjnego.

> Kara śmierci była by tylko, po UDOWODNIENIU winy oksarżonemu.
                > Własnie a O CO OSKARŻONEMU? Dzisiaj powiesz, że chodzi o brutalne
                przestępstwa kryminalne, ale kutro faszyści z LPR albo innej partii zmienia
                prawo i kara śmierci bedzie za np...głoszenie poglądów opozycyjnych (jak w
                Hiszpanii Franco, czy Chile Pinocheta). To bardzo niebezpieczna furtka w rękach
                polityków. Dlatego wiele krajów UMÓWIŁO SIĘ, że tej kary stosować nie będzie.
                Bez wyjątków. I to jest mądrę. Tak własnie nauczał Papież Polak.

> Obywatele UE są obywatelami Polski i nie muszą się słuchać Brukseli.

Ale moga korzystać z praw przysługujacych obywatelom UE.
                Np. z prawa do wyjazdu z kraju bez pytania sie kogokolwiek o zgodę (zreszta za
                rok juz na granicach wewnętrznych zostana tylko tabliczki z nazwami państw, a
                żeby było śmieszniej PiS jest akurat zwolennikiem wejścia do Schengen).
    • haen1950 Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 19:14
      travel_wawa napisał:

> Wy z PiS, LPR i Samoobrony!
      >
      > Jesteście RASOWYMI FASZYSTAMI!
      >
      > NA POHYBEL WAM!

O, pardon. Porządni faszyści nie byli tchórzami. Wystarczy popatrzeć na tych
      wodzów jak się trzęsą o swoje zasr... kuperki. To są, no... pisiorki.
      • francois.jenois Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 19:36

prawicowa.krysia napisala:
        Jesteście niedorozwojami!
        Zniknijcie liberały ze sceny politycznej!

Czy to Ty jesteś ta Krycha z maturą od Giertycha?
    • aron2004 Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 19:27
      w porównaniu z Grassem to każdy jest faszystą.
      • obraza.uczuc.religijnych To tak jak przy Kartoflach i Gilowskiej 23.08.06, 19:38
        każdy jest TW.
        • monte83 Re: To tak jak przy Kartoflach i Gilowskiej 23.08.06, 19:55
          z gilowska to bez przesady- dla mnie troche to jest sztuczne, ze esbek
          troszczyl sie tak o zyte..
    • hrabia.m.c Re: Wysłuchania nie będzie :jestescie faszystami! 23.08.06, 19:49
      kartofle wiedzą lepiej.
    • w11mil przyczyną było niebezpieczeństwo opóźnienia 23.08.06, 19:55
      uchwalenia ustawy - to wszystko napisane jest w artykule w Gazecie Wyborczej
      • w11mil BTW. dlaczego uważasz że jesteśmy faszystami? 23.08.06, 19:56
        czy zechciałbyś uzasadnić swoją opinię?
        • hrabia.m.c Re: BTW. dlaczego uważasz że jesteśmy faszystami? 23.08.06, 20:00
          w11mil napisała:

> czy zechciałbyś uzasadnić swoją opinię?

Dlatego ,że nie dopuszczacie do glosu tych,
          ktorzy mają inne zdanie niż wy faszysci.
          • w11mil jak, na Boga, moge nie dopuścić Cię do głosu? 23.08.06, 20:04
            dzieki uprzejmosci Gazety Wyborczej możesz tu głosić co Ci się podoba;
            wysłuchanie nie jest obowiązkiem Sejmu- w tym przypadku przyczyną jego braku są
            napięte terminy (patrz GW)
            • hrabia.m.c Re: jak, na Boga, moge nie dopuścić Cię do głosu? 23.08.06, 20:07
              w11mil napisała:

> dzieki uprzejmosci Gazety Wyborczej możesz tu głosić co Ci się podoba;
              > wysłuchanie nie jest obowiązkiem Sejmu- w tym przypadku przyczyną jego braku są
              >
              > napięte terminy (patrz GW)

co to są napięte terminy w demokracji?
              • w11mil otóz wysłuchanie 11.09 może opóźnic 23.08.06, 20:09
                uchwalenie ustawy (wybory są jesienią)

hrabia.m.c napisał:
                > co to są napięte terminy w demokracji?
                • obraza.uczuc.religijnych A co? Nie istnieje żadna ordynacja? 23.08.06, 20:10

• w11mil istnieje ordynacja ale większość sejmowa chce 23.08.06, 20:13
                    ją zmienić
                    • obraza.uczuc.religijnych A po co? 23.08.06, 20:13

• w11mil chyba po to aby zdobyc władzę w samorządach 23.08.06, 20:16
                        i realizować swoje cele (to też nie jest faszyzm)
                        • obraza.uczuc.religijnych Przecież "większość" ich popiera! 23.08.06, 20:20
                          MUSIELIBY wygrać z palcem w tyłku. Skąd takie obawy o zwycięstwo?
                          • w11mil strzeżonego Pan Bóg strzeże 23.08.06, 20:22
                            obraza.uczuc.religijnych napisał:
                            > MUSIELIBY wygrać z palcem w tyłku. Skąd takie obawy o zwycięstwo?
                            • obraza.uczuc.religijnych Strzeżonego Budda strzeże. 23.08.06, 20:25
                              I dlatego zmienia się reguły gry w trakcie tejże?
                              • w11mil Sejm ma prawo do uchwalania ustaw 23.08.06, 20:27
                                również dotyczących ordynacji wyborczej

> I dlatego zmienia się reguły gry w trakcie tejże?
                                • obraza.uczuc.religijnych Oczywiście. 23.08.06, 20:29
                                  Ja zresztą nie o tym. Ja o zmienianiu liczby członków komisji bo coś się nie
                                  spodobało.
                                  • w11mil Re: Oczywiście. 23.08.06, 20:38
                                    > Ja zresztą nie o tym. Ja o zmienianiu liczby członków komisji bo coś się nie
                                    > spodobało.

pewnie że się nie spodobało - było ryzyko że pomysły koalicji nie przejdą;
                                    to było racjonalne posunięcie - naturalnie że popzycji się to nie podoba ale
                                    nawet w demokracji nie mozna wszystkich zadowolić
                                    • obraza.uczuc.religijnych Nie lubię patosu 23.08.06, 20:42
                                      ale zapytam: gdzie w tym wszystkim są jakieś reguły postepowania? Zwłaszcza
                                      reguła mówiąca o nie zmienianiu zasad w czasie gry...
                                      • w11mil w Sejmie obowiązują reguły demokracji 23.08.06, 20:45
                                        a to nie są szachy ani bridge

> ale zapytam: gdzie w tym wszystkim są jakieś reguły postepowania? Zwłaszcza
                                        > reguła mówiąca o nie zmienianiu zasad w czasie gry...

• obraza.uczuc.religijnych Pewnie. 23.08.06, 20:49
                                          Demokratycznie wybrano skład komisji. Wszystko było w porządku do zeszłego
                                          tygodnia. Doraźnie zmieniono zasady. To chyba nie jest dobry wzorzec dla
                                          młodzieży?
            • monte83 Re: jak, na Boga, moge nie dopuścić Cię do głosu? 23.08.06, 20:12
              poki co forum gazety dziala- ale daje mu max 7 lat przy rzadach pisu.
              co do wysluchanie- napiete terminy? ciekawe, zdaje sie, ze mozna bylo
              przyspieszyc wysluchanie... i dobra rada- nie powtarzaj glupot.
        • monte83 Re: BTW. dlaczego uważasz że jesteśmy faszystami? 23.08.06, 20:06
          a pis uzasadnia swoje glupie pomysly w logiczny sposob?
          faszystami bym pisu nie nazwal ale wkurza mnie co pis robi- tylko szkodzi i
          ciagle populizm.
          • w11mil tym przypadku to nie jest głupi pomysł 23.08.06, 20:07
            i ma logiczne uzasadnienie -przeczytaj artykuł w GW

monte83 napisał:
            > a pis uzasadnia swoje glupie pomysly w logiczny sposob?
            • monte83 Re: tym przypadku to nie jest głupi pomysł 23.08.06, 20:10
              nie zaczytuje sie w gazecie wyborczej.
              wiem, ze pis celowo powiekszyl komisje, celowo zmienil przewodniczacego i
              celowo odwolal wysluchanie publiczne- a juz sie nawet zastanawialem czy moglbym
              jehac do sejmu:).
              wiem, ze pis chce za wszelka cene wygrac wybory ale dobrze dzis pawlak
              powiedzial- idzmy na wybory i utrzyjmy im nosa:).
              • w11mil oczywiscie że celowo 23.08.06, 20:14
                po to zdobywa się władzę aby realizować swoje cele (ale to nie jest faszyzm)

monte83 napisał:
                > wiem, ze pis celowo powiekszyl komisje, celowo zmienil przewodniczacego
                • monte83 Re: oczywiscie że celowo 23.08.06, 20:17

i jestes z tego dumny, ze pis nie liczy sie ze zdaniem?

a co do wladzy- powiem ci, ze sztuka jest byc przyzwoitym, niewazne czy sie
                  jest wielkim poslem- rzedy cymanskiego czy giertych bo tylko o wzrostu tu moze
                  chodzic czy sie jest zwyklym klszardem. trzeba byc przyzwoitym a pis chce
                  zawlaszczyc wszystko, jutro pewnie paczki i pieczywo bedzie sprzedawane- pis
                  daje jesc...
                  "czy dhl okrada wlasnych klientow?- dosc zlodziejstwa! moj wlasny protest"
                  • w11mil czyim zdaniem? 23.08.06, 20:19
                    są zdania większości i mniejszości; zdania te są sprzeczne - które powinno
                    przeważyć?

monte83 napisał:
                    > i jestes z tego dumny, ze pis nie liczy sie ze zdaniem?
                    • monte83 Re: czyim zdaniem? 23.08.06, 20:20
                      przyzwoite... mi chodzi o to, ze nie chca wysluchac samorzadowcow. a dlaczego?
                      bo pis gdyby wiedzial, ze samorzady pochwala projekt to by zaprosil telewizje i
                      jeszcze oplacil wszystkim pobyt w warszawie.
                      • w11mil w GW piszą że chodzi o terminy 23.08.06, 20:24
                        monte83 napisał:
                        > bo pis gdyby wiedzial, ze samorzady pochwala projekt to by zaprosil telewizje
                        pewnie to też miało znaczenie;
                        • monte83 Re: w GW piszą że chodzi o terminy 23.08.06, 20:28
                          mysle, ze to bylo istotne, gdyby pis wiedzial, ze tak bedzie to taki
                          wysluchanie odbyloby sie w piatek, pis zaplacilby za autokary i za hotele dla
                          samorzadowco- oczywiscie z kasy panstwa bo trzeba wspierac ruch samorzadowy...
                          • w11mil na wysłuchaniu byliby przeciwnicy i zwolennicy 23.08.06, 20:43
                            argumenty obu stron są w zasadzie znane; problem polega na braku czasu
                            monte83 napisał:

> mysle, ze to bylo istotne, gdyby pis wiedzial, ze tak bedzie to taki
                            > wysluchanie odbyloby sie w piatek,
                            wg. Wyborczej to mailo byc 11.09

• monte83 Re: na wysłuchaniu byliby przeciwnicy i zwolennic 23.08.06, 20:49
                              problem polega na tym, ze nie wszyscy wiedza co sadza o tym samorzadowcy ale
                              zakladam,ze media naglosnia ich stanowisko.
                              poza tym rzeczywiscie ta ustawa zabije lokalne samorzady bo pis plus lpr i
                              samoobrona za wszelka cene beda chcialy byc wszedzie.
                              po i sld sie obro, psl podbnie, ale lokalne komitety, ludzie, ktorzy chcieli
                              robic cos dla gminy, powiatu, wojewodztwa nie dadza rady.
                              • w11mil zagrożenie upartyjnienia samorządów istnieje 23.08.06, 20:53
                                ale z moich obserwacji wynika ze lepszy kandydat "partyjny" niż "niezależny" co
                                na szczeblu lokalnym oznacza najbogatszy we wsi (patrz kariera sen. Stokłosy)
                                • monte83 Re: zagrożenie upartyjnienia samorządów istnieje 23.08.06, 20:56
                                  nie wpadajmy w skrajnosci.
                                  a partyjny? gosiewski jest the best, lubie jego wywiady...

najbogatrzy we wsi- a samoobrona to biednych bierze?
                                  • w11mil wiedząć ze kandydat jest z np. Samoobrony 23.08.06, 20:59
                                    możesz na niego nie głosować
                                    a jak masz "niezależnego" to skad wiesz co o takim myśleć?

monte83 napisał:
                                    > najbogatrzy we wsi- a samoobrona to biednych bierze?
                                    • monte83 Re: wiedząć ze kandydat jest z np. Samoobrony 23.08.06, 21:01
                                      boze...samoobrony mam juz dosc. chodzi o to, zeby glosowac na tego ktory zrobil
                                      najwiecej dobra dla ludzi, dla gminy, ktory jest przyzwoity a nie przywieziony
                                      w teczce przez prezesa.
                            • obraza.uczuc.religijnych Co z tego że argumenty są znane? 23.08.06, 20:50
                              Wczoraj nie przeszkodziło to zrobić wysłuchania ws. NIW.
                              • w11mil ale w GW piszą że terminy!! 23.08.06, 20:56
                                > Wczoraj nie przeszkodziło to zrobić wysłuchania ws. NIW.
                                • obraza.uczuc.religijnych Jak nie zdążą to trudno. Trzeba było zająć się tym 23.08.06, 21:04
                                  wcześniej.
                                  • w11mil pewnie że trzeba było 23.08.06, 21:07
                                    ale co im zrobisz, tym faszystom leniwym?
                                    • obraza.uczuc.religijnych A ktoś to dziś krytykował opozycję 23.08.06, 21:11
                                      na podstawie art. 6 ustawy o wykonywaniu mandatu posła i senatora, czyli
                                      obowiązkowo czynnym uczestnictwie w pracach sejmu i senatu. Proponował nawet
                                      zwrócenie się do Tryb. Konstytucyjnego ws. sprawdzenia zachowania opozycji. A
                                      tu lenie z kołalicji biernie przypatrują sie i odkładają wszysko na ostatnią
                                      chwilę.
                                      • w11mil słusznie krytykował! 23.08.06, 21:21
                                        posłowie biorą w końcu za coś pieniądze
                                        • obraza.uczuc.religijnych To za co biorą kołalicjanci z komisji samorządowej 23.08.06, 21:33
                                          ?
                                          • w11mil Re: To za co biorą kołalicjanci z komisji samorzą 23.08.06, 21:36
                                            krytykowano fakt niegłosowania przy jednoczesnej obecnosci na sali
                                            glosowanie jest pracą posła, za którą sie mu płaci
                                            poslowie koalicji głosowali
                                            • obraza.uczuc.religijnych No ale w komisji 23.08.06, 21:48
                                              posłowie kołalicji zbijali bąki przez kilka dobrych miesięcy. A teraz mówią że
                                              terminy gonią.
                                            • monte83 jestes tchorzem w11mil... 23.08.06, 21:52
                                              a wiesz czemu jestes tchorzem? bo napisales najpierw, ze ja tez nazywam rzady
                                              koalicji rzadami faszytow, a pozniej, ze byc moze to nie ja...widac, zabraklo
                                              ci odwagi, zeby napisac wyraznie cos w stylu- sorry, to jednak ni ety.
                                              a tak byloby po sprawie- coz, dla mnie zawsze bedziesz juz tchorzem.
                                              • w11mil w tym przypadku lepiej byłoby nazwać mnie chamem 23.08.06, 21:57
                                                zwracam Ci jednak uwagę na post z moimi przeprosinami i wyjaśnieniem;
                                                przykro mi że uznałes to za niewystrczające
                                                • monte83 Re: w tym przypadku lepiej byłoby nazwać mnie cha 23.08.06, 22:06
                                                  przeprosiny?
                                                  mowisz o tym poscie, ktory ma tytul- sorry, posty mi sie pomylily???

dobrze, ze podejmujesz dyskusje bo to oznacza, ze jednak nie jestes tchorzem,
                                                  chamem tym bardziej. a jednak trzeba byc odpowiedzialnym za swoje slowa.
                                                  • w11mil Re: w tym przypadku lepiej byłoby nazwać mnie cha 23.08.06, 22:08
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47358224&a=47369843
                                                  • monte83 Re: w tym przypadku lepiej byłoby nazwać mnie cha 23.08.06, 22:14
                                                    ...byc moze w Twoim wypadku bylo niepotrzebne...
                                                    byc moze???
                                        • monte83 Re: słusznie krytykował! 23.08.06, 21:49
                                          za cos??? wydawalo mi sie, ze biora za przyzwoita legislacje- ale to moj maly
                                          ideal bo wiekszosc z nich nie wie jak wyglada legislacja, ty zapewne tez nie
                                          skor kazesz im glosowac nawet jak maja glupoty uchwalic...
            • stolat3 Re: tym przypadku to nie jest głupi pomysł 23.08.06, 20:12
              no tak . Skoro napięte terminy to rezygnujemy z demokracji. Ciekawe zasady
              demokracji zaczyna wprowadzać pis.
              A co następnym razem posłuży do ograniczenia możliwości wypowiedzi?
              Jak nie urok to sraczka .
              • w11mil gdzie tu jest rezygnacja z demokracji? 23.08.06, 20:17
                albo naruszenie prawa?

stolat3 napisał:
                >Skoro napięte terminy to rezygnujemy z demokracji
                • monte83 Re: gdzie tu jest rezygnacja z demokracji? 23.08.06, 20:21
                  coz, zobaczymy jutro- pojawiaja sie glosy, ze nie powinno rezygnowac sie z
                  wysluchania publiznego- cos czuje, ze pis za to zaplaci.
                  • hrabia.m.c Re: gdzie tu jest rezygnacja z demokracji? 23.08.06, 20:24
                    monte83 napisał:

> coz, zobaczymy jutro- pojawiaja sie glosy, ze nie powinno rezygnowac sie z
                    > wysluchania publiznego- cos czuje, ze pis za to zaplaci.
                    Kaczyński
                    to
                    Lukaszenko made in Poland
                    • w11mil to już było 23.08.06, 20:26
                      hrabia.m.c napisał:
                      > Kaczyński to Lukaszenko made in Poland

napisz coś o faszystach, będzie zabawnie
                      • monte83 Re: to już było 23.08.06, 20:29
                        dla mnie to nie jest powod do dumy, ze rzadacych porownuje sie do faszystow.
                        a ciebie to tak smieszy? moze warto isc zobaczyc kto siedzi w piaskownicy?
                        • w11mil to właśnie mnie śmieszy 23.08.06, 20:32
                          monte83 napisał:
                          > rzadacych porownuje sie do faszystow.

a moze powinno przerażać - źle świadczy to o poziomie wykształcenia
                          młodzieży
                          • monte83 Re: to właśnie mnie śmieszy 23.08.06, 20:35
                            wiesz, o poziomie wyksztalcenia mlodziezy to mi nie pier...juz Twoj minister
                            pokazuje jak wyksztalcic mlodziez...a moze tylko omamic o przeciez
                            rozporzadzenia nie podpisal.

co do wyksztalcenia to jednak, w mojej oponii, wierni PiSu sa gorzej
                            wyedukowani, zreszta pokazaly to badania, ze PiS ma najwieksze poparcie wsrod
                            osob z wyksztalceniem podstawowym, zawodowym, na wsiach i miasteczkach, przy
                            duzym bezrobociu i przy malej akttywizacji zawodowej. w sumie takimi ludzmi
                            najlatwiej sie steruje i pisowi widac to odpowiada.
                            • w11mil jeśli produkują się tu lepiej wyedukowani 23.08.06, 20:41
                              przeciwnicy PIS to wygląda na to, że pieniądze na oświate są wyrzucane w błoto
                              w tym konkretnym przypadku chodzi mi o błędne stosowanie terminu faszyści

monte83 napisał:
                              > wierni PiSu sa gorzej wyedukowani,
                              • monte83 Re: jeśli produkują się tu lepiej wyedukowani 23.08.06, 20:44
                                uczepiles sie jednego pojecia a ja doskonale rozumiem wzburzenie autora tego
                                tematu i rozumiem, ze uzyl tego pojecia.
                                sam wolalbym uzyc pojecia- zlodzieje- ale to nie ja jestem autorem.
                                poza tym uciekasz chyba od tematu- bo nie wiem jak np zapatrujesz sie na
                                wypowiedzi krychy...ciekawe poglady..
                                • w11mil warto jednak posługiwać się słowami które się 23.08.06, 20:47
                                  rozumie; bez tego trudno o rozmowę

monte83 napisał:
                                  > ale zapytam: gdzie w tym wszystkim są jakieś reguły postepowania? Zwłaszcza
                                  > reguła mówiąca o nie zmienianiu zasad w czasie gry...
                                  > sam wolalbym uzyc pojecia- zlodzieje-
                                  czy zechciałbyś uzasadnić zarzut złodziejstwa?
                                  • w11mil sorry troche poplatalem posty 23.08.06, 20:49
                                    > monte83 napisał:
                                    > sam wolalbym uzyc pojecia- zlodzieje-
                                    czy zechciałbyś uzasadnić zarzut złodziejstwa?
                                    • monte83 Re: sorry troche poplatalem posty 23.08.06, 21:00
                                      odszukaj post, w ktorym to zrobilem.
                                  • monte83 Re: warto jednak posługiwać się słowami które się 23.08.06, 20:53
                                    pis bierze wszytko, nie patrzy nawet na swoje hasla o uczciwosci- bo w takim
                                    wypadku co robi tam lepper?
                                    czemu zlodzieje? bo kradna nam demokracje.

co do slownikow- coz, czasem i poslom pisu zdarzaja sie wpadki a premier
                                    ciekawe czy dzis zaspiewalby dobrze hymn...dobrze znaczy poprawnie jesli idzie
                                    o slowa bo o kulturze muzycznej nie wspominam.
                                    • w11mil co znaczy kradną nam demokrację? 23.08.06, 20:56
                                      monte83 napisał:
                                      > czemu zlodzieje? bo kradna nam demokracje.

i komu "nam"?
                                      w Polsce są również zwolennicy PIS (sam nim jestem); czy oni mają prawo do
                                      realizacji swoich celow (porzez wybrancyh przez nich reprezentantów)?
                                      • monte83 Re: co znaczy kradną nam demokrację? 23.08.06, 21:03
                                        swoje cele? a co to znaczy?

kradna demokracje- bo zamiast wczesniej poganiac komisje, zeby pracowala
                                        szybciej to oni sobie lezeli i przez to nie ma wysluchania publicznego, to jest
                                        zawlasczenie demokracji. nadal nie rozumiesz?
                                        • w11mil te pretensje to do wszystkich parti w Sejmie 23.08.06, 21:06
                                          monte83 napisał:
                                          >zamiast wczesniej poganiac komisje, zeby pracowala
                                          > szybciej to oni sobie lezeli i przez to nie ma wysluchania publicznego,

pewnie, że jakość pracy posłów jest kiepska - ale dlaczego tylko PIS?
                                          i skad ten faszyzm w tytule watku?
                                          • monte83 Re: te pretensje to do wszystkich parti w Sejmie 23.08.06, 21:12
                                            w moim watku faszyzm??? czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem.

mam pretensje do wszystkich- dlatego uwazam, ze poslowie to darmozjady, wszyscy-
                                            a jesli doszukasz sie w moim watku, ze pisze dobrze o jakiejs partii to daj mi
                                            znac.

nadal nie wiem jakie cele miales na mysli- badz rzeczowy i daj znac.
                                            • w11mil przepraszam za nieprecyzyjne sformułowanie 23.08.06, 21:19
                                              monte83 napisał:
                                              > w moim watku faszyzm??? czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem

chodziło mi o cała dyskusję
                                              moim celem było zwrócenie uwagi na absurdalność zarzutu o faszyzm
                                              być może w Twoim przypadku było to nieptrzebne
                                              • w11mil a' propos lepiej wyedukowanych przeciwników PIS 23.08.06, 21:25
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47358224&a=47369954
                                                inteligencja polemisty aż bije po oczach
                                              • monte83 Re: przepraszam za nieprecyzyjne sformułowanie 23.08.06, 21:27
                                                byc moze??? stary, masz odwage?

ja wszystkich politykow po prostu mam gleboko w ...
                                                wiem, ze nie chca nic zrobic i tyle, ze chca tylko dla siebie kase, kase,
                                                kase...
                                                i tak naprawde nasz los ich nie obchodzi, wazne , ze oni biora kupe kasy dla
                                                siebie i moga poustawiac swoje rodziny.
                            • hrabia.m.c Re: to właśnie mnie śmieszy 23.08.06, 20:43
                              monte83 napisał:

> wiesz, o poziomie wyksztalcenia mlodziezy to mi nie pier...juz Twoj minister
                              > pokazuje jak wyksztalcic mlodziez...a moze tylko omamic o przeciez
                              > rozporzadzenia nie podpisal.
                              >
                              > co do wyksztalcenia to jednak, w mojej oponii, wierni PiSu sa gorzej
                              > wyedukowani, zreszta pokazaly to badania, ze PiS ma najwieksze poparcie wsrod
                              > osob z wyksztalceniem podstawowym, zawodowym, na wsiach i miasteczkach, przy
                              > duzym bezrobociu i przy malej akttywizacji zawodowej. w sumie takimi ludzmi
                              > najlatwiej sie steruje i pisowi widac to odpowiada.

matura od giertycha to i śmieszy byle g....te piskie ...
                      • hrabia.m.c Re: to już było 23.08.06, 20:31
                        w11mil napisała:

> hrabia.m.c napisał:
                        > > Kaczyński to Lukaszenko made in Poland
                        >
                        > napisz coś o faszystach, będzie zabawnie

Nie nie będzie zabawne,jeśli eksterminacja cie bawi ,
                        to powodzenia.
              • hrabia.m.c [...] 23.08.06, 20:34
    • ave.duce Faszyści, naziści, populiści - rządząca koŁalicja! 23.08.06, 21:11
      Przyznaję się bez bicia - nie przeczytałam całego wątku, jak mam w zwyczaju,
      bo nie mam za dużo czasu.

:P
    • 1234kk kaczki to polscy nazisci. demokracja to komuna i 23.08.06, 21:20
      zamordyzm w stylu stalinowsko-hitlerowskim dla tych smieci polskich.
      • ksenos Re: kaczki to polscy nazisci. demokracja to komu 23.08.06, 21:59
        RZECZYWISTOŚĆ jest bardziej ponura-zamordyzm niedługo ,już niedługo
        • hrabia.m.c Re: dlaczego pis to faszyści? 23.08.06, 22:07
          bo stosuja faszystowskie metody do eliminacji swoich oprzeciwnikow.
          przyklad.
          delegują psychola do rzucznia oskarżeń,premier przyjmuje do wiadomości ,
          a gdzie dowody?
          • ksenos Re: dlaczego pis to faszyści? 23.08.06, 22:14
            he,he-dowody???? a po co///???? PRZEKONANIE wystarczy!!!
            • hrabia.m.c Re: dlaczego pis to faszyści? 23.08.06, 22:23
              ksenos napisał:

> he,he-dowody???? a po co///???? PRZEKONANIE wystarczy!!!

Czyli jak faszyści,
              ayższa rasa ,a że wzrost nie nordycki?
              nic nowego:0
          • haen1950 Re: dlaczego pis to faszyści? 23.08.06, 22:27
            Jacy faszysci? Porządny faszysta to młody, wysportowany i odważny facet.
            Przygłupi wprawdzie, bo wierzy swojemu wodzowi i całej hierarchi.
            Kaczorki, ze swoimi obes.rany.mi ze strachu kuperkami to faszyści? Nigdy w
            życiu.
            • ksenos Re: dlaczego pis to faszyści? 23.08.06, 22:34
              z takim kurduplowatym wzrostem istotnie jakos niepasują
              • kika113 Re: dlaczego pis to faszyści? 24.08.06, 08:42
                Dla lewaka każdy kto nie jest zboczonym lewakiem od razu dostaje łatkę
                faszysty, haha.
                • ave.duce Re: Haha! ;)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))) 24.08.06, 08:53

• travel_wawa Re: Haha! ;)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))) 24.08.06, 10:17
                    A dla pisiora, każdy, kto nie zachwyca się faszystowskimi metodami PiS, jest
                    zaraz lewakiem (jakby nie było całego wachlarza poglądów pośrednich).

Pisiorstwo swoim wczorajszym zachowaniem pokazało, że chce po prostu rządów
                    twardej ręki, bez prawa do dyskusji, a wręcz z jej zakazem.
                    • travel_wawa Re: Haha! ;)))))))))))))))))))))))))))))))) )))) 24.08.06, 15:27
                      Do czego dąży PiS?

W moim przekonaniu do zbudowania państwa autorytarnego, na tyle, na ile jest to
                      możliwe w ramach UE (zdają sobie sprawę, że wystąpienie z UE nie jest możliwe).

A może to tylko gra? Może to tylko podlizywanie się tym wyborcom, którzy wolą
                      państwo wszechwładne, którego organom obywatel ma być bezwzględnie posłuszny?
                      (sporo ludzi, zwłaszcza mniej wykształconych, często starszych, w dawnej
                      Kongresówce - zaborze rosyjskim, tęskni za zamordyzmem).

Mnie w PiSie bardzo razi, że uzurpują sobie prawo do dzielenia ludzi na
                      patriotów i zdrajców według tylko przez siebie wyznawanych kryteriów.
                      • ave.duce Re: Haha! ;)))))))))))))))))))))))))))))))) ))) 24.08.06, 15:34
                        travel_wawa napisał:

> Do czego dąży PiS?
                        >
                        > W moim przekonaniu do zbudowania państwa autorytarnego, na tyle, na ile jest to
                        >
                        > możliwe w ramach UE (zdają sobie sprawę, że wystąpienie z UE nie jest możliwe).

Tak, w tym celu muszą zmienić konstytucję. I zrobią to - za każdą cenę!

>
                        > A może to tylko gra? Może to tylko podlizywanie się tym wyborcom, którzy wolą
                        > państwo wszechwładne, którego organom obywatel ma być bezwzględnie posłuszny?
                        > (sporo ludzi, zwłaszcza mniej wykształconych, często starszych, w dawnej
                        > Kongresówce - zaborze rosyjskim, tęskni za zamordyzmem).

Nie, to nie gra! To żądza wAAAdzy zakompleksionych hipokrytów, którym wmówiono,
                        że są "mężami stanu" i mają śmiałość porównywac się do Marszałka Piłsudskiego!

>
                        > Mnie w PiSie bardzo razi, że uzurpują sobie prawo do dzielenia ludzi na
                        > patriotów i zdrajców według tylko przez siebie wyznawanych kryteriów.

Pamiętam w czasie stanu wojennego, gdy powstała PRON, tablicę na dworcu
                        Warszawa- Śródmieście: KAŻDY POLAK popiera PRON!
                        Teraz czuję się tak samo, jak wówczas... Ale teraz jestem dorosła i nie zależy
                        mi, czy jakiś faszysta uznaje mnie za Polkę, czy nie.

:P
                        • travel_wawa Re: Haha! ;)))))))))))))))))))))))))))))))) )) 24.08.06, 15:39
                          > Pamiętam w czasie stanu wojennego, gdy powstała PRON, tablicę na dworcu
                          > Warszawa- Śródmieście: KAŻDY POLAK popiera PRON!
                          > Teraz czuję się tak samo, jak wówczas... Ale teraz jestem dorosła i nie zależy
                          > mi, czy jakiś faszysta uznaje mnie za Polkę, czy nie.

Ale wtedy nie było wolnych mediów, internetu, nie byliśmy w UE i w NATO,
                          paszport tylko dla 80 latków za pisemną zgodą obojga rodziców, podróż, choćby
                          na Słowacje z dowodem - marzeniem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka