snatcher 31.08.06, 12:57 czy Le Soir to jakis lewicowa gazeta? to nie pierwsze apokaliptyczne wizje odnosnie Polski tego dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mietowe_loczki Re: "Le Soir": Polska w trzeciej lidze UE 31.08.06, 12:58 snatcher napisał: > czy Le Soir to jakis lewicowa gazeta? No tak, nie spodziewałam się innej reakcji i innego argumentu ... Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: "Le Soir": Polska w trzeciej lidze UE 31.08.06, 12:59 mietowe_loczki napisała: > snatcher napisał: > > > czy Le Soir to jakis lewicowa gazeta? > > No tak, nie spodziewałam się innej reakcji i innego argumentu ... > Trudno.A moze ktos zna odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: "Le Soir": Polska w trzeciej lidze UE 31.08.06, 13:11 Le Soir - centrist left-of-center Le Soir Le Soir - political affiliation not reported Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus oczywiscie. nawet pracuja tam ludzie z 31.08.06, 13:00 wyborczej i kumple :) Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: oczywiscie. nawet pracuja tam ludzie z 31.08.06, 13:06 samemu w takim razie poszukam :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus mam juz info z belgii 31.08.06, 13:13 autorem jest kuczkiewicz, ten sam co byl autorem tego tekstu gdzie chcial zeby UE nalozyla na Polske sankcje tymczasem "pdeudonim" ungera pod ktorym tam pisze nie jest do konca pseudonimem - pod nazwiskiem Paul Mathiel Leopold Unger wystepuje na liscie wildsteina Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: mam juz info z belgii 31.08.06, 13:16 marcus_crassus napisał: > autorem jest kuczkiewicz, ten sam co byl autorem tego tekstu gdzie chcial zeby > UE nalozyla na Polske sankcje > > tymczasem "pdeudonim" ungera pod ktorym tam pisze nie jest do konca > pseudonimem - pod nazwiskiem Paul Mathiel Leopold Unger wystepuje na liscie > wildsteina > > Ale czy ty piszesz powaznie? wiesz na FK jest tylu ludzi kpiacyach z PiS ze ja ostrozny jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ja pisze jak najbardziej powaznie 31.08.06, 13:19 unger jest felietonista w tej gazecie. nie pamietam teraz dokladnie o czym pisal. pisze pod tym pseudonimem - pod ktorym znalazlem go na liscie - mozesz sam zobaczyc kuczkiewicz jest zas szefem dzialu zagranicznego gazety. to on swego czasu zrobil ten wywiad z obirkiem. mentalnie pogladowo zblizony do gorbiego albo schulza - wejdz na link sygnaturki to zobaczysz. ale zakualizuje lista widlsteina za pare minut. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: mam juz info z belgii 31.08.06, 13:20 snatcher napisał: > Ale czy ty piszesz powaznie? wiesz na FK jest tylu ludzi kpiacyach z PiS ze ja > ostrozny jestem :) On pisze całkowicie poważnie. Ja jeszcze dodam, że pakiet kontrolny Le Soir ma Agora. Czy coś jeszcze trzeba dodawać ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus sorry 31.08.06, 13:25 ja podeje fakty. nie wyciagam z nich wnioskow. to co pisze to prawda mam pytanie - jaki wiec sens ma Twoj komentarz? Jednym z najbardziej tandentych chwytow - uznawanym za zachowanie NIEUCZCIWE i demagogiczne w rozmowie jest np doprowadzenie samemu jakiejs kwestii do groteski i udawanie ze to probuje sugerowac druga osoba otoz- nie sugeruje. jesli wiec nie masz argumentow, po co sie odzywasz? ps-nie mozna podac argumentow na fakty, wiec sugeruje sie nie odzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: "Le Soir": Polska w trzeciej lidze UE 31.08.06, 13:33 Wszystko jasne: Le Soir jest lewicowy, jeden z dziennikarzy jest na liście Wildsteina (też "jestem", tak się składa), pakiet kontrolny Le Soir ma Agora. No bomba. Artykuł można zatem zignorować i nawet nie próbować odnosić się do meritum. Pytanie: na jakiej podstawie należy zatem ignorować nieprzychylne nam artykuły w The Economist? Chodzi mi konkretnie o ten tygodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nie znam sie na liscie wildsteina 31.08.06, 13:35 nie interesuja mnie te sprawy. po prostu sprawdzilem co tam jest a jest o to: img462.imageshack.us/img462/4923/listaqt4.jpg i zeby nie bylo watpliwosci pl.wikipedia.org/wiki/Leopold_Unger Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: "Le Soir": Polska w trzeciej lidze UE 31.08.06, 13:38 nieistniejąca pani minister spraw zagranicznych brak stałego przedstawiciela przy Unii Europejskiej ambasadora w niemczech tez chyba nie mamy? i nie tylko w niemczech? to jest dbanie o interes Polski? Odpowiedz Link Zgłoś