Dodaj do ulubionych

kiedy CBS zjawi się u belki?

19.09.06, 06:13
przyjmując rozwój wypadków w sprawie PZU naświetlony swego czasu w telewizji
walterowej nastąpi to niedługo :). Jestem pewny,że ten już powoli zapomniany
towarzysz podobnie jak cimoszewicz wczesniej czy później wpadnie w sidła
sprawiedliwości.
Obserwuj wątek
    • jola_iza Re: smoku? 19.09.06, 06:19
      podobnie jak Cimoszewicz czyli nigdy -pełna zgoda:)
      • terraincognita Re: smoku? 19.09.06, 11:21
        Prędzej smoka zaciuka szewc dratewka...Belka zasługuje na order wysokiej klasy,
        a nie na nocna wizytę.
    • sztudent1 Cyrk z zatrzymaniem Wąsacza 19.09.06, 11:25
      "Wpisuje się to w jakiś scenariusz filmu sensacyjnego. O 6:50 zatrzymuje się
      byłego ministra skarbu, którego zwyczajnie można było wezwać do prokuratury"

najwazniejsze żeby był spektakl dla miernoty, a dziś go wypuścili!!!!
    • don.kichote Re: kiedy CBS zjawi się u belki? 19.09.06, 11:47
      Będziesz musiał uzbroić się w tzw. cierpliwość!
      Naj-sam-pierw pójdzie Aldona-Kamila i Maryjan!!!
    • kruder76 Mogą mu skoczyć 19.09.06, 12:18
      Belka nie jest głupi i siedzi sobie w Szwajcarii.
    • haen1950 Re: kiedy CBS zjawi się w SKOKach? 19.09.06, 12:19
    • kataryna.kataryna Re: kiedy CBS zjawi się u belki? 19.09.06, 15:00
      Właśnie dlatego, żeby się nie zjawił trwają starania o błyskawiczne wybory.
      • kura56 Cześć Kataryno 19.09.06, 16:34
        Właśnie byłam na pewnym interesującym wyjeździe. Polityków było tam jak naprał.
        Rozmawiałam z jednym opozycyjnym na temat atesztowania Wąsacza. Wygłosił wielce
        ciekawą teorię. Jego zdaniem A. Kornasiewicz załatwiła Wąsacza na samym
        początku. Dała mu coś do podpisania , a potem to ze strachu dalej brnął. Teraz
        to ona może pójść na współpracę i tarać się o status świadka koronnego.
        Rozamwialiśmy także o komisji bankowej. Powiedział: niepotrzebnie Zawisza
        zaczynał od CASE. Balcerowicza jest za co posadzić.Pdałparę szczegółów na
        poparcie tej tezy, że nawet mnie zatkało. Wiedziałam, że jest źle, ale nie,że aż
        tak.....
        • ayran wyślij te rewelacje.. 19.09.06, 16:37
          .. pod Artur.Zawisza@sejm.pl (ewentualnie arturzawisza@arturzawisza.pl).
          Wykażesz się obywatelską postawą.

• joannabarska Re: wyślij te rewelacje.. 19.09.06, 16:51
            "kura56" żałosna postac na forum.
            • kura56 A ty co tu robisz? 19.09.06, 17:15
              Już na forum do Senyszyn...
              • cichociemnym A ty co tu robisz? 19.09.06, 20:22
                paszoł won do kacznika!
        • kataryna.kataryna Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 16:43
          kura56 napisała:

> Właśnie byłam na pewnym interesującym wyjeździe. Polityków było tam jak
          naprał
          > .
          > Rozmawiałam z jednym opozycyjnym na temat atesztowania Wąsacza. Wygłosił
          wielce
          > ciekawą teorię. Jego zdaniem A. Kornasiewicz załatwiła Wąsacza na samym
          > początku. Dała mu coś do podpisania , a potem to ze strachu dalej brnął.
          Teraz
          > to ona może pójść na współpracę i tarać się o status świadka koronnego.
          > Rozamwialiśmy także o komisji bankowej. Powiedział: niepotrzebnie Zawisza
          > zaczynał od CASE. Balcerowicza jest za co posadzić.Pdałparę szczegółów na
          > poparcie tej tezy, że nawet mnie zatkało. Wiedziałam, że jest źle, ale nie,że
          a
          > ż
          > tak.....

Też uważam, że Zawisza niepotrzebnie zaczął od CASE bo to w ogóle nie jest
          sprawa dla komisji.

Natomiast co do Wąsacza to jeśli jest tak jak mówisz i on był tylko nieudolnym
          frajerem to mam nadzieję, ze perspektywa odsiadki uczyni go rozmowniejszym i
          powie co wie. Ale na wiele nie liczę bo w sprawie PZU Ziobro nie ma sojuszników
          ani w polityce, ani w mediach. Będzie tylko wrzask. Już jest. A będzie jeszcze
          gorzej.
          • kura56 Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 16:56
            Nie wiem czy jest tak faktycznie. Ja tylko powtarzam to co usłyszałam. Na pewno
            w komisji bankowej idzie straszna gra, bo banki są od biciem naszej gospodarki i
            wpływów w niej różnych podejrzanych typów.
            • cichociemnym powtarzasz co zasłyszałaś? 19.09.06, 20:23
              czyli ploty z magla tłumoku
          • karlin Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 17:01
            kataryna.kataryna napisała:

> Ale na wiele nie liczę bo w sprawie PZU Ziobro nie ma sojuszników ani w
            polityce, ani w mediach. Będzie tylko wrzask. Już jest. A będzie jeszcze gorzej.
            --------------------------------------------------------------

A w jakich sprawach on tych sojuszników ma?

I po co mu oni?

On potrzebuje tylko jednej kategorii sojuszników.

Żelaznych dowodów.

• ayran Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 17:02
              karlin napisał:

> Żelaznych dowodów.

Masz rację - żelaznych. Papierowe zostały przemielone przez niszczarki.
              • karlin Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 17:04
                ayran napisał:

> Papierowe zostały przemielone przez niszczarki.
                ---------------------------------------------------------

Nadzieja przytułkiem III RP.
                • kura56 Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 17:20
                  Mylicie się. Nie wszystko wchłonęły niszczarki. Ponoć z tego co zostało i tak
                  można sporządzić kilka ładnych aktów oskarżenia. Okazuje się , ze mniej jest w
                  tym wszystkim spektaklu niż nam się wydaje.Poseł, z którym rozmawiałam jest
                  członkiem komisji bankowej z ramienia opozycji. Poza tym ma wiedzę o PZU od
                  kolegi klubowego, który tam zasiadał.
                  • bush_w_wodzie Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 17:33
                    kura56 napisała:

> Mylicie się. Nie wszystko wchłonęły niszczarki. Ponoć z tego co zostało i tak
                    > można sporządzić kilka ładnych aktów oskarżenia.

dlatego wlasnie walkuja jakis pseudokonflikt zwiazany z case zamiast leciec z
                    papierami do prokuratury

> Poseł, z którym rozmawiałam jest członkiem komisji bankowej z ramienia
                    > opozycji. Poza tym ma wiedzę o PZU od kolegi klubowego, który tam zasiadał.

no popatrz. i chlapie chlopina na lewo i prawo. a tymczasem prokuratura lapie i
                    wypuszcza
                    • kura56 Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 18:18
                      Co do pkt.pierwszgo, masz rację. Natomiast nie masz jej wpunkcie drugim. Nie
                      chlapie na prawo i lewo. Nie ujawnił żadnej pilnie strzeżonej tajemnicy, a
                      spotkanie miało charakter zamknięty. To, zenasze banki nie udzielają kredytów
                      polskim firmom na 12-14%,to wiedziałam od dawna, ale że zamiast tego lokują w
                      zagranicznych funduszach na 3-4%, to się dowiedziałam niedawno. Sądziłam, ze
                      przyczyną takiego stanu rzeczy jest to, ze kupują papiery dłużne skarbu
                      państawa. Poza tym wiadomo, ze bank niemiecki będzie wspierał niemiecką firmę,
                      ale żeby w ten sposób hamować rozwój naszej przedsiębiorczości,to myślałam,ze to
                      wymysły oszołomów.
                      • bush_w_wodzie Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 19:14
                        kura56 napisała:

> Nie
                        > chlapie na prawo i lewo. Nie ujawnił żadnej pilnie strzeżonej tajemnicy, a
                        > spotkanie miało charakter zamknięty.

zamkniety - jak widac...

a nie ujawnil tajemnicy bo najwyrazniej nie powiedzial niczego konkretnego. prawda?

> To, zenasze banki nie udzielają kredytów
                        > polskim firmom na 12-14%,to wiedziałam od dawna, ale że zamiast tego lokują w
                        > zagranicznych funduszach na 3-4%, to się dowiedziałam niedawno. Sądziłam, ze
                        > przyczyną takiego stanu rzeczy jest to, ze kupują papiery dłużne skarbu
                        > państawa. Poza tym wiadomo, ze bank niemiecki będzie wspierał niemiecką firmę,
                        > ale żeby w ten sposób hamować rozwój naszej przedsiębiorczości,to
                        > myślałam,ze to wymysły oszołomów.

i co ma z tego wynikac?. np ja tez nie daje kredytu polskim firmom a pewna czesc
                        oszczednosci lokuje aktualnie na niski procent. bedzie afera?
                  • ayran Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 19:24
                    kura56 napisała:

> Mylicie się. Nie wszystko wchłonęły niszczarki. Ponoć z tego co zostało i tak
                    > można sporządzić kilka ładnych aktów oskarżenia. Okazuje się , ze mniej jest w
                    > tym wszystkim spektaklu niż nam się wydaje.Poseł, z którym rozmawiałam jest
                    > członkiem komisji bankowej z ramienia opozycji.

Ramię opozycji? Będę strzelał (w nawiasie prawdopodobieństwa): Sawicki (50%),
                    Grad (25%), Szczypiński (25%). Ostrowską wykluczam jako posłankę.

> Poza tym ma wiedzę o PZU od
                    > kolegi klubowego, który tam zasiadał.

Hm - Bury albo Grabarczyk (daję po 50%).
                    Żartowałem... wiem, ze konfabulujesz.
                  • cichociemnym ale ty kokoszka masz chody - o kurrrrrna! 19.09.06, 20:24
                    ty się tu marnujesz!i znosisz jaja na daramo
              • don.kichote Re: Cześć Kataryno 19.09.06, 20:20
                ayran napisał:

> Papierowe zostały przemielone przez niszczarki.

I to jest właśnie ten "żelazny" dowód!!!
      • smok62 starania się nie powiodą 19.09.06, 19:15
        lepper wróci we właściwe koleiny - wie ,że za dużo ryzykuje zostając wrogiem
        PISu (przynajmniej teraz). Zrobi wszystko co mu Jarek każe, a że trochę pobryka
        -taka jego uroda. A belch niech sie boi.
        • kataryna.kataryna Re: starania się nie powiodą 19.09.06, 19:29
          smok62 napisała:

> lepper wróci we właściwe koleiny - wie ,że za dużo ryzykuje zostając wrogiem
          > PISu (przynajmniej teraz). Zrobi wszystko co mu Jarek każe,

Zrobi wszystko co mu każą mocodawcy. A oni nie zaryzykują wałkowania afery
          Gudzowatego, sprowadzenia Mazura czy ciągnięcia sprawy PZU.
    • syndyk.iv.rp Kiedy CBS zjawi się u prezydenta? 19.09.06, 16:37
      Lech Kaczynski byl min. sprawiedliwoscie w rzadzie Belki, gdy Wasacz byl
      ministrem skarbu. Rozliczyc ich wszystkich!
      • kataryna.kataryna Re: Kiedy CBS zjawi się u prezydenta? 19.09.06, 16:40
        syndyk.iv.rp napisała:

> Lech Kaczynski byl min. sprawiedliwoscie w rzadzie Belki, gdy Wasacz byl
        > ministrem skarbu. Rozliczyc ich wszystkich!

Gdy Wąsacz sprzedawał PZU ministrem sprawiedliwości była Suchocka.
        >
        • syndyk.iv.rp Re: Kiedy CBS zjawi się u prezydenta? 19.09.06, 16:43
          kataryna.kataryna napisała:

> syndyk.iv.rp napisała:
          >
          > > Lech Kaczynski byl min. sprawiedliwoscie w rzadzie Belki, gdy Wasacz byl
          > > ministrem skarbu. Rozliczyc ich wszystkich!

> Gdy Wąsacz sprzedawał PZU ministrem sprawiedliwości była Suchocka.

Ale pozniej ministerm sprawiedliwosci byl Kaczynski. Rzadzil razem z Wasaczem,
          nieczego nagannego nie zauwazyl? Wasacza nie udalo sie kilkakrotnie odwolac ze
          stanowiska, jak glosowal prezydent Lech Kaczynski?
          • cichociemnym Re: Kiedy CBS zjawi się u prezydenta? 19.09.06, 20:27
            toż to jedna sitwa. Fiut fiutowi fiuta nie wyfiuta!
    • frau_blada Oby... Tylko kiedy? 19.09.06, 21:20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka