30.09.06, 19:46
Zastanawiam się jak zwykli ludzie zapatrują się na to wszystko co dzieje sie w
kraju. Czy poświęcenie przez Rząd największych sił, mnóstwa energii,
pogrążenie Poslki w niespotykanej od lat wzajemnej nienawiści, podział
społeczeństwa na wrogie obozy jakiego nie było nawet za komuny.

Nie chcę pisać o gospodarce bo jaka jest każdy widzi. Jedni powiedzą, że żyje
dzięki dotacjom z Unii, przeciwnicy, że dzięki Kaczyńskim, inni, że pomimo
Kaczyńskich.

Czy normalny, zwykły obywatel mając do wyboru skierowanie całej pary w gwizdek
w kierunku wyciągania brudów z przeszłości kosztem pozycji kraju w świecie-
izolacji od Unii, skłócenia i zniechęcenia do Polski sąsiadów, zdewastowania
moralności, i całej reszty tego wszystkiego za co płacimy w chwili obecnej,
czy zgadza się aby to wszystko poświęcić za mgliste opowieści o szarej pajeczynie?
Czy lustracja warta jest aż tyle? Czy podanie nazwisk agentów, TW i innych
jest dla was ważniejsze niż godne życie, życie zmierzające do poziomu
mieszkańców Unii?

Jakie są Twoje odczucia?
Pociągnij podwątek, który jest zgodny z Twoim poglądem.
Obserwuj wątek
    • jack20 Re: Ankieta 30.09.06, 19:51
      Gdzie przebiegaja te podzialy "wzajemnej nienawisci"?
      Znasz wogole komune z autopsji? Czy 9 miesiecy (wezykiem jJasiu) rzadow PiSu
      doprowadzilo do takiego horroru, "zdewastowania moralnosci"?
      Pieprzysz jak malo Kazio chory chlopcze.
      • francois.jenois Re: Ankieta 30.09.06, 20:00
        jack20 napisał:

> Gdzie przebiegaja te podzialy "wzajemnej nienawisci"?
        > Znasz wogole komune z autopsji? Czy 9 miesiecy (wezykiem jJasiu) rzadow PiSu
        > doprowadzilo do takiego horroru, "zdewastowania moralnosci"?
        > Pieprzysz jak malo Kazio chory chlopcze.

Komunę pamiętam z jej najgorszej strony, odczułem na swojej skórze jej ramię
        dyscyplinujące, więc nie pisz do mnie chłopcze. Ogólnie staraj się mniej
        osobistych wycieczek urządzać , a skup sie na zadanym pytaniu.

Poczytaj np to forum a zobaczysz jaką nienawiścią, zamiast rzeczowymi faktami
        obrzuca się część społeczeństwa (ta skomputeryzowana, a więc w założeniu
        inteligentniejsza).

Nie widzisz co przez te 9 miesięcy zrobiono z pozycja Polski? Nie widzisz jakie
        indywidualności i jakiej moralności są odpowiedzialni za najważniejsze sprawy w
        kraju?

Masz prawo do tego, bo człowiek jest tak własnie skonstruowany, że widzi róznie
        te same fakty i róznie je ocenia. W świetle Twojej wypowiedzi powinieneś się
        wpisać nie w głównym wątku ale podwątku "lustracja ponad życie"
        • jack20 Re: Ankieta 30.09.06, 20:57
          Skoro tak powaznie piszesz, przyjmij wycofanie epitetu.
          Ja po prostu tak tragicznie na razie sytuacji nie widze jak ty.
          Jedyna linie podzialu widze w tym, ze czesc spoleczenstwa wierzy w populizm JK,
          druga zas radykalnie populizm i wszystko z jego strony odrzuca (na wyrost mysle)
          9 miesiecy to za krotki na ocenienie jeszcze jego posuniec jako wielkie gafy i
          jako voux pas ocenianych a priori (a moze to jest przemyslana metoda?) w
          polityce zagranicznej.
          W polityce wewnetrznej skazany jest na takich ludzi jakich ma, komasacja wladzy
          wprowadzila go w slepy zauek.
          Z drugiej strony nie mysle, ze facet, ktory po 3 latach od zalozenia parti
          wygral podwojne wybory w nieglupim przeciez kraju jak Polska jest idiota.
          • francois.jenois Re: Ankieta 30.09.06, 21:23

-jack20 napisał:

> Skoro tak powaznie piszesz, przyjmij wycofanie epitetu.
            > Ja po prostu tak tragicznie na razie sytuacji nie widze jak ty.
            > Jedyna linie podzialu widze w tym, ze czesc spoleczenstwa wierzy w populizm
            JK, druga zas radykalnie populizm i wszystko z jego strony odrzuca (na wyrost mysle

Są jeszcze ludzie, którzy oceny opieraja na faktach i obserwacjach, mniej
            wierząc w słowo mówione. A tu niestety nie wygląda to kolorowo.

> )
            > 9 miesiecy to za krotki na ocenienie jeszcze jego posuniec jako wielkie gafy i
            > jako voux pas ocenianych a priori (a moze to jest przemyslana metoda?) w
            > polityce zagranicznej.

9 miesięcy to chwila, ale wystarczajaca aby swoimi działaniami skompromitować
            Polske na arenie miedzynarodowej. Możesz mi wskazać okres wktórym Polska miała
            gorsze notowania? I to z kazdej strony, w Rosji, w Niemczech. Śmiech sie
            skończył, została troska i wspólczucie.

> W polityce wewnetrznej skazany jest na takich ludzi jakich ma, komasacja
            wladzy wprowadzila go w slepy zauek.

Ludzi dobierał sobie sam bo chyba układ tej pajęczyny mu nie podrzucił. Wybrał
            najlepszych, i teraz od Ciebie zalezy jak oceniasz ich kwalifikacje i
            profesjonalizm. Jeśli całym sercem pragniesz , aby Twoje dzieci uczyły się
            szkołach zawiadywanych przez Giertycha, jeśli wzorcem kultury i intelektu jest
            Zawisza, jeśli twarzą prawdomówności jest dla Ciebie twarz Kurskiego a rzucane w
            chwilach ataków przez Macierewicza oskarżenia jako skrót myślowy- masz takie
            demokratyczne prawo tak odbierać rzeczywistość, masz prawo mieć takie wzorce.
            Sam zauważyłeś ślepy zaułek, więc dostrzegasz, że jednak coś tu nie bardzo.

> Z drugiej strony nie mysle, ze facet, ktory po 3 latach od zalozenia parti
            > wygral podwojne wybory w nieglupim przeciez kraju jak Polska jest idiota.-

Ja również nie twierdze , że jest idiotą. Odczuwam jednak, że nie nadaje się ze
            swymi skłonnościami do szukania konfliktów i obsesji na punkcie tajemniczego,
            wszechmocnego i wszechobecnego układu, do zarządzania krajem , którego celem
            powinno być : po piersze skorzystanie i wykorzystanie daru od niebios jakim są
            dotacje z Unii, zrobienia z Polski lidera a nie outsidera nowoubijnych członków.
            JK zbyt uwierzył w siebie jako nieomylnego stratega, a za nim poszli wszyscy ci
            którzy wierzą , że tylko taka jest droga ku dobrobytowi , a i pewnie kupa takich
            , dla których tylko stołki sie liczą.
            Wygrał bo w swoich oracjach (niezły, prawda) dał nadzieję na lepsze jutro, hasła
            porwały wielu którzy w to uwierzyli i wierzą nadal.
            Problemem jest to , ze skończyło sie na hasłach. I ani tu dobrze, ani Prawie nie
            mówiąc ,że sprawiedliwie

-----
            Korwin-Mikke:
            ZUS z pewnoscią jest instytucją przestepczą, ale nie można nazwać jej zorganizowaną.
    • maureen2 Re: Ankieta 30.09.06, 19:54
      wcześniej już pisałem,że ujawnienie teczek,agentów czy czegokolwiek nie będzie
      żadną wielką senasacją ani rewolucją, temat jest lekko passe, pełni rolę rozryw
      ki w sezonie ogórkowym i nic więcej. Zajmuje uwagę jak serial.
      • francois.jenois Re: Ankieta 30.09.06, 20:01
        maureen2 napisała:

> wcześniej już pisałem,że ujawnienie teczek,agentów czy czegokolwiek nie będzie
        > żadną wielką senasacją ani rewolucją, temat jest lekko passe, pełni rolę rozry
        > w
        > ki w sezonie ogórkowym i nic więcej. Zajmuje uwagę jak serial.

Czy wart jest ten kiepski serial aż takiej ceny?
    • superspec Trzeba ujawnić agentów. 30.09.06, 19:59
      I trzeba zrobić to solidnie.
    • loppe jest OK - lustracja ani w dupie ani ponad życie 30.09.06, 20:01
      niestety masz tooo much lustracja orietnation
      • francois.jenois Re: jest OK - lustracja ani w dupie ani ponad życ 30.09.06, 20:22
        jest OK - lustracja ani w dupie ani ponad życ.

Ani w dupie ani ponad życie to wersja 3 której nie biorę pod uwagę jako
        odstającą od tego co sie dzieje. Wersja 3 to wersja przedwyborcza z której
        zostało tylko walka, walka, szukanie teczek.
        • maureen2 Re: jest OK - lustracja ani w dupie ani ponad życ 30.09.06, 20:33
          chyba ujawnię swoją teczkę,żeby było dowcipniej, ale nie chcą mi jej pokazać
    • nonno1 Re: Ciemny lud tego chce 30.09.06, 21:07
      A Kaczynscy to zrozumieli i dają ludowi igrzyska.
      Za komuny myślałem, że naród polski jest mądrzejszy i potrafi wybierać, to co
      dobre. Niestety rzeczywistość zawiodła moje nadzieje - znaczna część narodu (i
      to ta głosująca) ma poglady sarmacko - czarnosecinne i wierzy w spiski, układy,
      agentów i t.d. Dopiero gdy oszołomy doprowadzą kraj do kryzysu, może nastapić
      otrzeźwienie, ale niekoniecznie - może to być pożywka dla rodzimego hitlerka.
      • maureen2 Re: Ciemny lud tego chce 30.09.06, 21:26
        lud już zapomniał o tych bredniach, natomiast jest ostatnio poddawany zbędnej
        indoktrynacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka