Dodaj do ulubionych

Rozłam w PiS ??

17.10.06, 21:02
Igor Janke mówił w tvn 24,że wielu posłów PiS w rozmowach prywtnych po raz
pierwszy krytykuje wodza Kaczyńskiego za ostatnie błędy.
To nowa jakość:krytykowanie genialnego stratega
przez jego wyznawców - to być może początek końca tego pisowskiego guru.
Gdyby doszło do rozłamu,to zostałby rozwiązany problem przyszłej większości
parlamentarnej.
Obserwuj wątek
    • markus.kembi Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:05
      Tak, rozłamią się na PiS Lecha i PiS-bis Jarosława.
    • ayran Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:17
      To niemożliwe. W sejmowym klubie PiS zdecydowanie przeważają miernoty, którzy
      cały swój polityczny byt zawdzięczają partii. Skoro tak zachwouje się nawet
      Marek Jurek - człowiek z jakims - wydawałoby się - dorobkiem, to co powiedzieć o
      tzw. szeregowych posłach.
      • james_bond007 Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 22:44
        Co nazywasz dorobkiem? Wychwalanie Pinocheta czy lizanie dupy Kwaśniewskiemu?
        • ayran Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 22:55
          james_bond007 napisał:

> Co nazywasz dorobkiem? Wychwalanie Pinocheta czy lizanie dupy Kwaśniewskiemu?

Kwaśniewskiemu? Coś chyba się nie udało.
          • james_bond007 Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 23:01
            Jurek był członkiem KRRiT z nadania Wałesy. Po nastaniu Kwacha poszedł z nim na
            współpracę, głusując w najważniejszych sprawach, jak pozostali nominaci lewicy.
            W zamian za to zapewnił sobie ciepłą posadkę do końca kadencji...
            • zdrajcy.na.pal nie wszyscy są zomo 17.10.06, 23:26
              > Jurek był członkiem KRRiT z nadania Wałesy

jaki Jurek

i nie wszyscy tacy starzy jak banda pokomo dygnitarzy
              • james_bond007 Re: nie wszyscy są zomo 17.10.06, 23:30
                Marek Jurek, członek KRRiT od 1995 r.
                Widzę, ze niektórzy nie pamiętają jego współpracy z byłym prezydentem... I tego,
                jak wówczas głosował i co z tego miał...
    • gat45 Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:19
      Pozwole sobie zauwazyc, ze zeby cos zlamac, to to cos najpierw musi byc twarde.
      • peer2 Beton jest twardy. 18.10.06, 08:28
        • scoutek Re: Beton jest twardy. 18.10.06, 12:44
          tak
          tylko, ze betonem jest w tym przypadku prezes, braciszek i kilku okolicznych
          przydupasow w stylu Edgara, Cymanskiego, Jasinskiego, Lipinskiego ...
          nie wiem czy taki Kurski jak nie poczuje gdzies indziej zwierzyny nie poleci za
          tropem... po takich jak on mozna sie spodziewac wszystkiego... po
          Marcinkiewiczu rowniez, ale ten jest ciut za slaby, bo juz zlamany...
    • rezydent.z.kongreswki Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:22
      Rozłam w PiSie nie jest możliwy ponieważ nie ma w nim ludzi z charakterem:
      światłych i odważnych.W PiSie są tylko ludzie bojowi,czyli tacy co sie boją.
      • gat45 Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:22
        rezydent.z.kongreswki napisał:

> Rozłam w PiSie nie jest możliwy ponieważ nie ma w nim ludzi z charakterem:
        > światłych i odważnych.W PiSie są tylko ludzie bojowi,czyli tacy co sie boją.

No wlasnie.....
    • pan.nikt Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:23
      Póki co rozpada się PO.
      Był taki news 2 czy3 dni temu
      • swoboda_t Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:31
        Takie niusy to były już rok temu LOL
      • jacekm22 Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 23:20
        O Tow znowu na sluzbie ??
        • pulchna.lapka.w.pulpit Re: Tow. znowu na sluzbie ? 18.10.06, 08:26
          "Kiedy Polska da nam rozkaz..." ;)
    • nurni Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:24
      luci-c napisał:

> Igor Janke mówił w tvn 24,że wielu posłów PiS w rozmowach prywtnych po raz
      > pierwszy krytykuje wodza Kaczyńskiego za ostatnie błędy.

Jakby tego nie nazwac to wyrzucenie Leppera i zapowiedz ze z takim figurami NA
      PEWNO nie bedziemy rozmawiac jest mowiac najdelikatniej niekonsekwencja.
      Najdelikatniej mowiac...

Tyle ze z drugiej strony mamy przemilczane przez niemal wszystkie media zabiegi
      Andrew jeszcze w noc odwolania z funkcji wicepremiera - by te decyzje
      Kaczynskiego jakos odkrecic.

Lepper jest niesfornym dzieckiem - byc moze...

Ale czy Kaczynskiemu nie straczylo czasu czy cierpliwosci by niesfornego
      Andrzeja wziac na bok i przedstawic mu jasna alternatywe: woz albo naprawde:
      przewoz?

Byc moze nie starczylo.....
      Co dzis trzeba widziec jako duzy blad.

Tym wiekszy ze wlasnie zapowiedzi o tym ze z ludzmi tej prownencji rozmow nie
      bedzie wzbudzily najwiekszy aplauz na wiecach PIS.

Byc moze niektorzy dzialacze PIS (nie wierzylem nigdy w "anonimowe" zrodla
      wieszczace od roku rozne zawiarowania wewnatrz PIS, tym razem nie widze powodow
      by nie wierzyc w to co mowi Janke) publicznie daja wyraz temu co juz oczywiste.
      Czy Jaroslaw nie zalicytowal zbyt wysoko.
      • galt blad - owszem, jednak nieznaczny 17.10.06, 22:13
        wiekszosc ludzi, a zwlaszcza dobrej woli, jest w stanie dojrzec prawdziwe
        intencje Kaczynskiego - pozbycia sie Leppera. Przeslanie zostalo wyraznie
        odczytane Lepper - nie jest tam mile widziany. No coz tym razem sie nie udalo.
        NAjwiekszym zagrozeniem po tym bledzie bylo ryzyka nie pozbierania opozycji
        wobec Leppera (to sie neistety zmaterializowalo) i nie storzenia koalicji - to
        sie nie zmaterializowalo. Teraz wiec nie ma juz zagrozenia, nie ma ryzyka -
        innego niz miesiac temu - a wiec w koncowym rozrachunku jest to maly blad.

Lepper wie, ze nikt nie chce z nim polityki, a wiec manifestacja takiej pozycji
        przez Kaczynskeigo nie zrobi (jak zreszta widac) na nim wrazenia.
        • nurni Re: blad - owszem, jednak nieznaczny 17.10.06, 22:21
          galt napisał:

> wiekszosc ludzi, a zwlaszcza dobrej woli, jest w stanie dojrzec prawdziwe
          > intencje Kaczynskiego - pozbycia sie Leppera. Przeslanie zostalo wyraznie
          > odczytane Lepper - nie jest tam mile widziany. No coz tym razem sie nie
          udalo.
          > NAjwiekszym zagrozeniem po tym bledzie bylo ryzyka nie pozbierania opozycji
          > wobec Leppera (to sie neistety zmaterializowalo) i nie storzenia koalicji -
          to
          > sie nie zmaterializowalo. Teraz wiec nie ma juz zagrozenia, nie ma ryzyka -
          > innego niz miesiac temu - a wiec w koncowym rozrachunku jest to maly blad.
          >
          > Lepper wie, ze nikt nie chce z nim polityki, a wiec manifestacja takiej
          pozycji
          >
          > przez Kaczynskeigo nie zrobi (jak zreszta widac) na nim wrazenia.

Nie wiem czy blad jest nieznaczny.

Kiedy Michnik wystawia zaswiadczenia o honoru jakims zomowcom - mnie to nie nie
          rusza, mnie to tylko smieszy. Kiedy autorytet chla z Urbanem mnie to nie
          obrusza.

Ale zawsze (Bogu dzieki) tak bedzie ze od jednych wymagamy wiecej - od innych
          nie spodziewamy sie niczego.

Napisalem: Kaczynski postawil tym ruchem bardzo duzo. Nie dziwie sie ze
          znalezli sie tacy ktorzy pytaja czy nie za duzo .

Rachunek obejrzymy juz niedlugo.
          • galt przesadzasz 17.10.06, 22:30
            tak naprawde najwieksza cena jest "styl" negocjacji z SO. OK, to juz wiemy
            partie polityczne w Polsce sa dzisiaj zdesperowana. A dlaczego, bo i stawka
            jest potezna Nie mozesz niedoceniac zagrozenia jakie plynie od komunistycznej
            swoloczy. Mam informacje z pierwszej reki jakiego typu ludzie w tym siedza i
            jakie maja aspiracje. Nie wolno z Polski zrobic Meksyku. Dlatego wtedy gdy
            jestes zdesperowany to, owszem popelniasz bledy. Zobacz jednak na intencje.
            Zadna inna grupa nie rzucila komunistom takiego wyzwania otwarcie i w praktyce.
            I chociazby za to jedno nalezy sie PiS-owi poparcie.
            • nurni Re: przesadzasz 17.10.06, 23:04
              galt napisał:

> tak naprawde najwieksza cena jest "styl" negocjacji z SO.

Tak. Masz racje.
              Przeprosiny Kaczynskiego (po emisji tasm) byly bardzo preecyzyjne -
              przepraszamy za styl!
              Za nic wiecej - bo za nic wiecej przepraszac nie trzeba.

OK, to juz wiemy
              > partie polityczne w Polsce sa dzisiaj zdesperowana. A dlaczego, bo i stawka
              > jest potezna Nie mozesz niedoceniac zagrozenia jakie plynie od komunistycznej
              > swoloczy. Mam informacje z pierwszej reki jakiego typu ludzie w tym siedza i
              > jakie maja aspiracje. Nie wolno z Polski zrobic Meksyku. Dlatego wtedy gdy
              > jestes zdesperowany to, owszem popelniasz bledy. Zobacz jednak na intencje.

Ja intencje Kaczynskiego znam doskonale. Numer z Lepperem to dopiero jego drugi
              numer.
              Dla mnie trudne do zrozumienia byly zabiegi Jaroslawa w 1992 roku gdy robil
              wszystko by uratowac rzad Olszewskiego - poszedl do UW szukac sojusznikow.
              Gdy sie o tym dowiedzialem Kaczynski duzo stracil. Czego tam szukac ...

Mam duzo lepiej od Kaczynskiego bo jestem z boku - nie musze wazyc czy
              mponderabilia zbytnio odstaja od tego co chce sie REALNIE zrobic.

Jesli intencja Jaroslawa jest naprawa Polski zawsze bede po jego stronie.
              Dlatego napisalem ze niezwykle wazne jest by poznac CENE.

> Zadna inna grupa nie rzucila komunistom takiego wyzwania otwarcie i w
              praktyce.
              >
              > I chociazby za to jedno nalezy sie PiS-owi poparcie.

To tez prawda.
              Zwlaszcza owe "w praktyce".

Choc zdecydowanie blizej mi do Walentynowicz czy Macierewicza niz do
              Kaczynskich to potwierdzam:
              Trzeba zrobic tyle ile sie da. I trzeba spokojnie poprosic o rachunek - nie
              szukajac wzrokiem nikogo chetnego do tego by za to wylozyc.

Zgadzamy sie bardziej niz by wynikalo z tej wymiany listow.

Pozdrowienia.
              • galt dziekuje za dobre podsumowanie 17.10.06, 23:26
                tak tez mysle. Nie dbam o to szczegolnie czy Kaczynscy czy inni ..scy, jak
                niekotrzy z PO uzurpuja. Widze co kryminaliscy polityczni rodem nazisci
                niemieccy i komunisci robia w Ameryce Polduniowej. Kwasniewki chcial takie
                wlasnie Eldorado urzadzic dla swoich kumpli w Polsce. Musimy sie tego strzedz.
                Rozliczmy PRL, usprawnijmy nasze prawo - i wtedy mozemy sie klocic pomiedzy
                wizja liberalna a prawicowa.
              • karlin Cena 17.10.06, 23:40
                Kaczyński się na nią zgodził. Publikując całość szafy Lesiaka, nie cofając się
                przed taką koalicją, jak jest w zasięgu. Ryzykując materializację "dobrych
                życzeń" Wałęsy.

Jednak cenę zna już chyba także kolega Must, który zakłada że spod szafy
                Lesiaka może się już wyczołgać tylko sprasowany szapoklak po premierze z
                Krakowa. I jego wesołej czeredzie.
                • nurni Re: Cena 17.10.06, 23:49
                  karlin napisał:

> Kaczyński się na nią zgodził.

Ja mu nigdy nie odmawialem dobrych intencji - jak chocby przywolane powyzej
                  szukanie poparcia u udekow w 1992 roku. Btw, smiesza mnie zarzuty ze JK chcial
                  a to z Leperem, a to z Rokita i Tuskiem a dzis juz nie chce. On chcial nawet z
                  najbardziej szemranym towarzystewm ch..ni wolnosci - dowod na co?
                  Na przypisywana mu przez wsiowe media niezdolnosc do wspolpracy?

Tyle ze powiadam - rachunek moze byc barzo wysoki, zlodziejski wrecz jak
                  interesy kilku poslow SO - ale musze ( i inni ktorych mam nadzieje imie:
                  miliony) wiedziec za co, po co itd...

Zadnych polkrokow w tyl. Ostateczna rozprawa z czerwonym.
              • cics Re: przesadzasz 18.10.06, 08:36
                nurni napisał:

> Ja intencje Kaczynskiego znam doskonale. ....

i dalej ....

> Jesli intencja Jaroslawa jest naprawa Polski ..............

To jak z tą znajomością intencji Kaczyńskeigo ? . Znasz doskonale,czy też
                zaczynasz mieć wątpliwości , gdyż czyny nijak nie pasują do słów .
            • habitus Re: przesadzasz 17.10.06, 23:46
              Meksyk to cywilizowany kraj, ze społeczeństwem obywatelskim. Wywyższanie się
              zaścianka polskiego jest podobne do piania oskubanego kogucika.
              Niestety.
        • xtrin Re: blad - owszem, jednak nieznaczny 18.10.06, 01:44
          > intencje Kaczynskiego - pozbycia sie Leppera.

Poprzez dwukrotne zrobienie go wicepremierem? Niezwykle przebiegły plan.

> Przeslanie zostalo wyraznie odczytane Lepper - nie jest tam mile widziany.

Jeżeli najpierw dziecko wyrzucisz z pokoju, a później będziesz zachęcać
          cukierkami żeby wróciło to jest to przesłanie którego nie sposób wyraźnie odczytać.

> Teraz wiec nie ma juz zagrozenia, nie ma ryzyka -
          > innego niz miesiac temu - a wiec w koncowym rozrachunku jest to maly blad.

Jest kolosalna strata. Miesiąc stracony na kretyńskie przepychanki polityczne,
          by wrócić do punktu wyjścia (przy okazji opłacając to kilkoma stanowiskami).
          Kolejny miesiąc stracony dla kraju i kolejny miesiąc trzymania się PiSu przy
          żłobie. To jest rząd idący na przetrwanie - kombinują jakby tutaj jak najdłużej
          pozorować działania i oddalić wizję wyborów.
          Z punktu widzenia dobra kraju to nie jest żadna niewielka pomyłka, to jest
          "wielbłąd". I w dłuższej perspektywie dla PiSu też tak się to skończy. Kaczyński
          przestał być "wielkim strategiem". Jeżeli już najbardziej zatwardziali PiSowcy
          (znaczy "ludzie dobrej woli") przyznają, że prezes popełnił błąd, choćby
          najmniejszy, to jest to pierwsza skaza, która będzie się rozrastać aż wszystko
          pęknie. I całe szczęście.
          • pulchna.lapka.w.pulpit Re: przestał być "wielkim strategiem". 18.10.06, 08:24
            Od kiedy Andrzej z Romanem zorientowali się, że Pan Prezes boi się wyborów
            conajmniej tak samo (a może jeszcze bardziej) niż oni - trzymają go za jądra.

I nawet sto szaf czy tysiąc teczek tej oczywistości nie przesłoni ;)
    • loocee Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:25
      Ten wątek to jakaś wredna i porażająca prowokacja szarej sieci i czworokątnego
      stolika oraz łże elit i zomo.A,fe...
      • gat45 Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:29
        loocee napisał:

> Ten wątek to jakaś wredna i porażająca prowokacja szarej sieci i czworokątnego
        > stolika oraz łże elit i zomo.A,fe...

.......... w ktorej to prowokacji maczaly swoje brudne paluchy wyksztalciuchy
        et consortes

Czekam z utesknieniem na moment, kiedy Pan Premier Lepper zacznie nam serwowac
        cytaty lacinskie. Tego jeszcze nie bylo, ale bedzie - mam nadzieje.

Roma locuta, causa finita
        Alea iacta est

no i jeszcze pare takich ozdobnikow.. Och, Panie Premierze !!!!!!!!!!
        Wyksztalciuchem sie Pan stanie !
        • luci-c Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:48
          gat45 napisała: >
          > Czekam z utesknieniem na moment, kiedy Pan Premier Lepper zacznie nam serwowac
          > cytaty lacinskie. Tego jeszcze nie bylo, ale bedzie - mam nadzieje.
          >
          > Roma locuta, causa finita
          > Alea iacta est

in cauda venenum
    • katrina_bush PiS sie rozleci - ale jeszcze nie teraz. 17.10.06, 21:26
      PiS sie rozleci - ale jeszcze nie teraz.

W PiSi jest masa choragiewek i oportunistow.

Zadna z "obietnic wyborczych" nie zostanie zrealizowana.

A cyrk i burdel sie tam nigdy nie skonczy.

• karol113 Jaki rozlam ? Laczy ich koryto i brak zasad 17.10.06, 21:31
      moralnych. Dzieki temu sa w stanie nawet zawrzec sojusz z SLD jak zajdzie taka
      koniecznosc.
    • loppe życie na Marsie? 17.10.06, 21:50
      I. Kapitulny donosi że na Marsie słychac było coś jak kichnięcie
    • hoomboog Re: Rozłam w PiS ?? 17.10.06, 21:57
      PiS zatrudnił Suworowa,który ma pilnować jedności i bezpieczeństwa w jej szeregach
      • kum.z.antalowki Co najmniej dwa rozłamy,jak w każdej partii władzy 17.10.06, 22:12

Najpierw da się zauważyć podział na "uczciwych ideowców" i "pragmatycznych
        koniunkturalistów". A potem, droga inteligentnych konserwatystów zacznie się
        oddalać od jołopów z ćwokowatego betonu...
        • jacekm22 Re: Co najmniej dwa rozłamy,jak w każdej partii w 17.10.06, 23:22
          Jak poparcie spadnie do 10 , 15 % to roznie z tym monolitem pisowskim moze
          byc ...
    • wislok1 Będzie, jak PiS spadnie poniżej 15% w sondażach 18.10.06, 00:20
      Wtedy się rozleci

• mysz_polna5 Re: Rozłam w PiS ?? 18.10.06, 00:28
      luci-c napisał:

> Igor Janke mówił w tvn 24,że wielu posłów PiS w rozmowach prywtnych po raz
      > pierwszy krytykuje wodza Kaczyńskiego za ostatnie błędy.
      > To nowa jakość:krytykowanie genialnego stratega
      > przez jego wyznawców - to być może początek końca tego pisowskiego guru.
      > Gdyby doszło do rozłamu,to zostałby rozwiązany problem przyszłej większości
      > parlamentarnej.

*****************************************************************************

bZura!
      Krytyka jest zdrowym objawem! Wiec, o czym ty szemrzesz? Co?
      Hmm, widze, ze dla ciebie dogmatem sa wiadomosci tvn24! Na zdrowie!, bo na
      pomyslunek za pozno! Ot, co!
      • alistair-p Re: Rozłam w PiS ?? 18.10.06, 10:51
        PiS to monolit jak sklejona z bobków kozia kupa.Póki ktoś nie nadepnie ,nie
        rozpadnie się sama.Po wyborach zobaczycie ilu PiSowców nagle uzna że byli
        manipulowani przez kierownictwo.
        • autokrata.fetyszysta Re: ilu PiSowców nagle uzna 18.10.06, 11:27
          ...że "wykonywali tylko rozkazy" ;))
    • bryt.bryt bez przesady 18.10.06, 09:51
      Rozlam w PiS nastepuje co jakis czas, kiedy jakis polityk na pytanie, czy zgadza
      sie z wykladnia Jarka nie odpowiada od razy "tak", ale poprzedza to slowo
      znaczacym "hmmm...". To niemal wewnatrzpartyjny zamach stanu.
    • kotek.filemon AWS-bis? 18.10.06, 11:41
      Jest możliwe, ale jeszcze nie teraz. Chwilowo ławy sejmowe wypełniają oprócz
      starej gwardii same miernoty, które wiedzą, że drugi raz się do cyrku na
      Wiejskiej nie załapią i wszystko co mają zawdzięczają Jarkowi-dobrodziejowi.
      Musi się PiS jeszcze trochę pobłaźnić, żeby coś takiego zaszło...
      • kum.z.antalowki To niemożliwe, żeby w PiS byli tylko potakiwacze 18.10.06, 12:38

W kazdej grupie, nawet w grupie ludzi ideologicznie nawiedzonych, a przy
        okazji - scementowanych korzyściami z TKM-u - prędzej lub później trafi się, to
        wynika ze statystyki (a także z praw Murphy'ego) - ktoś kto zachował resztę
        przyzwoitości i rozsądku, i po którymś kolejnym numerze wycietym przez
        braciaków powie: "No nie, co za dużo to i świnia nie zeżre, nie zamierzam
        dłużej świecić za was oczami..." - PiSdnie legitymacją partyjną i przyłączy się
        do opozycji.
        • luci-c Re: To niemożliwe, żeby w PiS byli tylko potakiwa 18.10.06, 15:28
          Nadzieją milionów Polaków jest statystyka i Murphy:))
    • eurobecik Re: Rozłam w PiS ?? 18.10.06, 15:43
      Pis rozłamie się na dwie grupy:psycholi i paranoików lub maniaków i fiksatów
      • galt Ty masz racje - dobrze reprezentujesz PO 18.10.06, 15:56
        Z takim rozumieniem polityki powoli mnnie przeknujesz, ze "smietanka
        intelektualna" PO jest jedynym slusznym wyborem dla Polski. A TY o jaki urzad
        sie ubiegasz?
        • eurobecik Re: Ty masz racje - dobrze reprezentujesz PO 18.10.06, 18:33
          chcę być rezydentem PO w alkowie Wassermanna
    • superspec Czy to rozłam w sprawie zasiłku? 18.10.06, 16:37

• luciferrr Re: Rozłam w PiS ?? 18.10.06, 20:51
      w sypialni hotelu poselskiego Renatka od owsa pomoże im sie podzielić
      • zwykly2 Re: Rozłam w PiS ?? 18.10.06, 20:58
        Cybulski odszedł! Dlaczego? Po co? Do kąd? Oto są pytania!
        • luci-c Re: Rozłam w PiS ?? 19.10.06, 11:49
          Podobno PiS wypożyczył 1 posła klubowi RLN (dietetyczny plankton)po to by ten
          nie utracił statusu klubu,gdyz klub musi liczyć wg regulaminu sejmu minimum 15 osłów
          • luci-c dalsze oznaki 20.10.06, 18:58
            dziesiejszy artykuł Marcinkiewicza w Dzienniku potwierdza ferment w PiS
            i możliwość rozłamu;podobny pogląd reprezentuje równiż Ujazdowski
            • loocee Re: dalsze oznaki 20.10.06, 20:22
              Pewnie Jarek ich rozliczy
              • piq albo rozłam, albo wybory 20.10.06, 20:53
                Marcinkiewicz i Ujazdowski, znany jest konflikt premiera z Sikorskim, chwilowo
                załagodzony.
                Dodatkowo edgar w swoich ostatnich wystąpieniach w tiwi w sprawie dworca we
                Włoszczowej ani razu nie użył zwrotu "prawo i sprawiedliwość", mówił tylko o
                sobie i ile robi dla swojego okręgu wyborczego. Ziobro ani razu dzisiaj nie
                odwołał się do swojej partii i do premiera (z tego, co słyszałem), jest bardzo
                zadowolony ze swojego sukcesu osobistego, co widać. Rezydent pałacu
                rezydenckiego natomiast z wyraźną skwapliwością podkreślił dzisiaj S W O J E
                zasługi w tym śledztwie, zaznaczając, że Ziobro je dokończył, a nie zrobił całe.

Generalnie wygląda na to, że jest jakaś rozpierducha. Jeżeli Marcinkiewicz pisze
                taki tekst, to: a - ma czyjeś poparcie i z pisu i z peo, b - delikatnie
                krytykując premiera i rząd (ciekawe - nie skrytykował w ogóle opozycji!) daje do
                zrozumienia, że może zacząć bardziej, a wtedy notowania partii spadną
                dramatycznie zważywszy na jego pozycję publiczną.

Podrzucam link do mojego wątku o wystąpieniu kazimierza:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50636163&a=50636163
    • luciferrr W PiS już jest: 21.10.06, 12:18
      rozPiSdziel
    • kucyk_trojanski Re: Rozłam w PiS ?? 22.10.06, 13:44
      Gdyby z 50 posłów odeszło z PiS to PO + tych 50 + PSL moggłoby zgłosić
      konstruktywne votum w sejmie i przejąć władzę
      • hoomboog Re: Rozłam w PiS ?? 22.10.06, 13:53
        PiS rozpagnie się dopiero,gdy jego sondae spadną poniżej 10 proc.;
        rozleci się jak aws

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka