Dodaj do ulubionych

czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na PO?

19.10.06, 17:38
czy ta afera nie będzie początkiem klęski PO? pamietajcie że będzie jeszce
raport WSI.
Obserwuj wątek
    • nautilus.pompilius Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 17:39
      Zagłosują, zagłosują. Może nie przeciw PO, ale przeciwko Kaczyńskim, co w sumie
      na jedno wyjdzie.
      • zwolennik2 Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 17:46
        mysle że PISowi wzrośnie poparcie po tej aferze w końcu Kaczyńscy sa jej
        ofiarami a działacze PO katami (przynajmniej tak to media przedstawiają. a
        ludzie lubia głosowac na męczenników
        • nautilus.pompilius Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 17:47
          Myślę, że ludzie mają już dosyć awanturników-Kaczyńskich, a w tej całej "aferze"
          to i tak przeciętny obywatel nie wie, o co chodzi.
          • 9111951u Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 17:47
            a nie mówiłem ?
          • galt masz racje 19.10.06, 18:15
            przecietny obywatel wiedzial w dniu wyborow (choc nie wszyscy jeszce poszli) i
            nie dal sie zmylic TVN, TVP, GW, Polsat i innym.

Teraz bedzie podobnie tylko razy 2.

Czy ktos kto ucisza awanturnika krzykiem to tez jest awanturnik.
            Ja wiem, ze wielu SB-kow wolaloby takiej "awantury" uniknac. Wierz mie ten
            Narod oczekuje rozliczenia okresu PRL-owskiego jak niczego innego. Dopiero
            wtedy mozemy pracowac. Pokazuja to nieszczesne przyklady z byleog bloku
            socjalistycznego czy pozytywne jak np. z Afryki Poludniowej.
            • zdrajcy.na.pal ja postulują męki - karę dla zdrajców 19.10.06, 21:24
              Szczegolnie tych co piastowali najwyższe funkcje

Czy to jest coś niestosownego że ludzie domagają się kary śmierci za
              najochydnijsze zbrodnie? Za zbrodnie celowego ludbójstwa narodu!

Jaka jast ochydniejsza zbrodnia niż zdrada narodu przez narodu wybrańca?

Proponuję ją zastosować dla poniższych osób:

pan prezydent RP Lech Wałęsa.
              pan prezydent RP Aleksander Kwaśniewski.

inni - do osądu kto?

nie będzie to żaden nowy precedens, nasza tradycja jest odwieczna.
              Na pal.
            • palnick Re: masz racje 20.10.06, 09:55
              jak w tytule.
    • wujcio44 Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 17:48
      Oczywiście, że nikt nie zagłosuje. Będą mieli 0% głosów.
    • galt w tym kraju wybrano komuniste Kwacha na prez 19.10.06, 17:53
      Komuniste, ktory nigdy nie zerwal z kryminalnymi ukladami PRL-owsko -SB-ckim,
      komuniste, ktory wysmial wybitnego Polaka JPII w wulgarny spowsob, komuniste,
      ktory przy rozwiazywaniu PZPR w pamietnym przemowieniu szydzil z woli narodu
      demokratycznego sugerujac, ze nie bedziemy mogli ich juz palowac jak wczesniej,
      musimy to robic inaczej nie w bialy dzien (moimi slowami jego wypowiedz).
      A Ty kolego zastanawiasz sie czy w naszym ukochanym kraju, dotknietym terrorem
      faszyzmu i latami gehenny komunistycznej, niektorzy nie machna reka na tzw.
      wartosci moralne??? :(

U nas ludzie stoja przy drogach i szczaja, a Ty wymagasz inteligentnej anlizy
      faktow?? :(

Musimy poczekac. Ale pewno warto.
      • institoris1 to mowicie galt, ze PiS tylko dlatego nie osiagnie 19.10.06, 18:29
        100%go wyniku w wyborach, bo musielismy przezyc/przetrwac a)faszyzm, b)komunizm
        i dodatkowo jeszcze, bo c)zdazaja sie osobniki szczajace przy drogach?

Analiza iscie blyskotliwa, jedynie pozazdroscic.
        Tak z ciekawosci na koniec- a gdzie wy galt szczacie?

galt napisał:

> Komuniste, ktory nigdy nie zerwal z kryminalnymi ukladami PRL-owsko -SB-ckim,
        > komuniste, ktory wysmial wybitnego Polaka JPII w wulgarny spowsob, komuniste,
        > ktory przy rozwiazywaniu PZPR w pamietnym przemowieniu szydzil z woli narodu
        > demokratycznego sugerujac, ze nie bedziemy mogli ich juz palowac jak wczesniej,
        >
        > musimy to robic inaczej nie w bialy dzien (moimi slowami jego wypowiedz).
        > A Ty kolego zastanawiasz sie czy w naszym ukochanym kraju, dotknietym terrorem
        > faszyzmu i latami gehenny komunistycznej, niektorzy nie machna reka na tzw.
        > wartosci moralne??? :(
        >
        > U nas ludzie stoja przy drogach i szczaja, a Ty wymagasz inteligentnej anlizy
        > faktow?? :(
        >
        > Musimy poczekac. Ale pewno warto.
        • galt daleko od drogi 19.10.06, 18:37
          tj szczamy. Analiza rzeczywiscie zawiera skrot myslowy. mam nadzieje, ze nie az
          tak abstrakcyjny. Widze, ze chwyciles.
          PiS nie dostanie 100%. Ale nadzieje, PO ze odbierze PiS-sowi iwecej niz PiS
          odbierze PO plus czesc z 50% rezwerw sa bezpodstawne.
          Lis pisze "Polska. Glupcze". Nie wiem co Lis ma na mysli, ale wobec PO
          powtorze "No wlasnie".
    • luci-c Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 18:33
      PO jest mniejszym złem od PiS-u.
      • galt albo odrotnie 19.10.06, 18:48
        Na przyklad:
        PiS + SO - niewelkie ryzyko kontroli nieobliczalneog Leppera
        PO + SLD - potezne ryzyko kontroli cynicznej reprezentacji sstarego ukladu

Ciesze sie jednak, ze tak PiS jak i PO maja podobny problem. Dlaczego Tusk tego
        nie potrafi zrozumiec?
    • hummer Ja np. 19.10.06, 18:39
      A wy dalej marnujcie czas antenowy. :)
    • viatra Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 18:49
      A czy po aferze z nagraniem powinienem głosować na pis."Afera z wsi jest tylko chorą zemstą kilu obłokanych ludzi?Na kogo jak nie na PO

• galt i ktorej szkodliwosc spoleczna jest... ? 19.10.06, 18:53
        No wlasnie:
        - PiS wpadl na probie desperacji kontynuowania reform, ktorych czescia jest
        rozbicie ukladow po PRL-owski (jak np. WSI).
        - PO bralo calkiem czynny udzial w nielegalnej dzialalnosci politycznej dla
        zabezpieczenia swojej wladzy.

Brzmi dosyc podobnie, ale ciezar gatunkowy jest inny.
    • losiu4 Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 19:31
      tak, zagłosuje. Młodych preznych wykształconych lub aspirujących do tego miana
      jest na pęczki. A papierki magistra czy innego licencjata jak najbardziej mają
      lub będa mieć. Czekają jeno na powrót zza granicy swojego guru, czyli AM. On im
      powie co i jak, wiec będa wiedzieć jak głosować.

Pozdrawiam

Losiu
    • grzechuuu3 Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 19:44
      Ja będe głosował, a co do udziału w inwigilacji prawicy ludzi z PO, to pomówić
      można każdego.
      • grzechuuu3 Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 19:45
        nie przedstawiając dowodów.
    • nonno1 Re: nie wiem, czy na PO 19.10.06, 19:50
      (bez względu na szafy Lesiaka, taśmy Gudzowatego, przecieki WSI - to wszystko
      bicie piany, które mi zwisa), w każdym razie przeciw PiS, może nawet z bólem
      serca na SLD.
      • galt rzeczywiscie godna postawa 19.10.06, 19:56
        jako, ze ci kotrzy chca przeczyscic drzewo ze zgnilych jablek, Tobie nie
        odpowiada trzeseinie drzewa to wolisz zjesc te zgnile jablka.

Jednym slowem: "nie jestes za komunizmem ale zeby tam zaraz rozliczac...to juz
        wole komunizm". Tak jak mowie - obecne spleczenstwo dopuscilo sie jednej z
        najwiekszych hanb na polskim honorze wybierajac Kwacha komuniste oprawce
        wlasnego narodu - dwa razy z rzedu. Po tym nic nie jest mnie wstanie zdiwic,
        nawet Twoja "logika".
        • nonno1 Re: czyścić może sam czysty 19.10.06, 20:03
          A czystość Kaczyńskich jaka jest, każdy widzi (chyba, że mu oczy p..dą zarosły).
          • w11mil no to otwórz mi oczy 19.10.06, 20:05
            nonno1 napisał:
            > A czystość Kaczyńskich jaka jest, każdy widzi (chyba, że mu oczy p..dą zarosły
          • galt prawda, ... 19.10.06, 21:08
            Kaczynscy tez maja problem w trzymaniu swoich aspiracji w rygorze, ktoremu sami
            przyswiecaja. Ale....
            Ale to nie to samo co zabojstwa, okradanie majatku, badnyckie uklady, czy SB-
            ckie konszachty rodem Olka.

Tu mamy cymbalski posuniecie pod prestizem utray szansy wykonania obowiazku
            spolecznego, a tam mamy do czynienia z udzialem lub sankcjonowania rozboju
            panstwa.

Nie lodz sie, nigdy zadna partia nie bedzie sie skladala ze 100% czystych
            funkcjonariuszy. Od czasow Platona, nikomu sie ta proba nie udala. Polityk to
            nie Spartan czy mnich, to urzednik. Pracownik. Mozna miec dobra wizje i sie
            potykac i mozna miec kiepska wizje i tymczawowo wygrywac jak Stalin, Hitler czy
            Kwach. Co wolisz dobrze wykonana misja w rekach KWacha, czy z bolem sie rodzace
            zwycieztwo zwalczajacego bandytow Kwacha.
        • zirby Re: rzeczywiscie godna postawa 19.10.06, 20:04
          galt napisał:

>. Tak jak mowie - obecne spleczenstwo dopuscilo sie jednej z
          > najwiekszych hanb na polskim honorze wybierajac Kwacha komuniste oprawce
          > wlasnego narodu - dwa razy z rzedu. Po tym nic nie jest mnie wstanie zdiwic,
          > nawet Twoja "logika".

Zmień sobie społeczeństwo skoro to ci nie odpowiada. Granica sa otwarte, nikt
          cie tu siłą nie trzyma:) A tak z ciekawości: jak nazwiesz działanie nawet nie
          społeczenstwa, tylko jednostki, która z pełną premedytacją, będąc w 100%
          świadoma działań pewnego faceta, ściśle związanego z ubecją i WSI, którego
          partia była przez WSI założona, sterowana i finansowana (na co owa jednostka
          miała dowody w postaci raportów ministra sprawiedliwości!) teraz tego samego
          ubeka DWUKROTNIE dopuszcza do władzy powierzając mu stanowisko wicepremiera
          państwa? :)
        • nonno1 Re: Ty wolisz komunizm, nie ja 19.10.06, 20:10
          Oczywiście komunizm w wydaniu PiS - co innego robili bolszewicy - tylko czystki
          i czystki - jestem dość stary żeby to pamiętać.
          Wieczne poszukiwanie wroga, to czysty bolszewizm.

Jeśli chodzi o sprawy kryminalne: są dowody - prokurator, sąd, wyrok. Brak
          dowodów - nie wolno nikogo oskarżać, choćby się miało podejrzenia.
          A co widszimy: Lesiak jest oskarżony (nie mam pojęcia, czy winien, udostępniane
          są tylko wybiórcze materiały), niech sąd osądzi i skarze lub uniewinni. Jeśli
          są dowody przeciw Milczanowskiemu, Wałęsie, Koniecznemu, Suchockiej, Rokicie,
          Miodowiczowi - niech prokuratura prowadzi śledztwo i wnosi oskarżenie, a nie
          żeby politycy i dziennikarze wydawali wyroki bez znajomości wszystkich
          materiałów.
          Mamy mieć państwo prawa, a nie samowoli rządzących.
          • w11mil dla członka Partii to było przykre 19.10.06, 20:13
            nonno1 napisał:
            > co innego robili bolszewicy - tylko czystki i czystki jestem dość stary żeby
            >to pamiętać

ale nam, nie komuchom, robili gorsze rzeczy
            • nonno1 Re: a dla innych? 20.10.06, 10:47
              np. tzw. kułaków, reakcjonistów, wrogów klasowych?
              Oni byli czyszczeni jako pierwsi, partyjni w dalszej kolejności.
              A przypisywanie przeciwnikowi w dyskusji najgorszych cech (np. przynależności
              do partii) to wyraz Twojej uczciwości?

W każdym razie metoda wiecznego poszukiwania wroga i zwalania na niego
              wszelkich niepowodzeń jest stara jak polityka, ale szczególnie była doskonała w
              totalitaryzmach. Teraz ideologia PiS tylko i na tym się opiera. Ich 'rewolucja
              moralna' i 'naprawa państwa' to tylko poszukiwanie wrogów w postaci UKŁADU,
              agentów, szarej sieci, ZOMOwców, łże-elit, wykształciuchów i czego tam jeszcze
              Wielki Analityk nie wyduma i ustawianie wszędzie swoich popleczników - jakoby z
              definicji uczciwych i prawych. A ich uczciwość widzimy na Lepperze, członkach
              Klubu LN (mających różne problemy prawne), prawdomówności JK zaprzeczającego
              dzisiaj temu, co mówił wczoraj itd.
              • w11mil dowiedz się co oznacza okreslenie "czystki" 20.10.06, 11:28
                nonno1 napisał:
                > np. tzw. kułaków, reakcjonistów, wrogów klasowych?
                • nonno1 Re: dobrze wiem, co znaczy 20.10.06, 20:02
                  Lingwistycznie masz rację. Ale w szerokim sensie terror wobec niepartyjnych
                  nie można nazwać czystką? Niech będzie czyszczenie.
                  Nie chodzi o słowa, ale o meritum.
                  A Kaczyńscy właśnie zajmują się ciągle poszukiwaniem wroga (nie klasowego tym
                  razem, ale 'antypolskiego') i tropieniem mitycznych spisków, układów i tp. To
                  jest właśnie metoda bolszewicka.

Poczekaj, gdyby Kaczyńscy umocnili swoją władzę do poziomu Feliksa i Josifa,
                  zaczęliby i czystki wśród swoich. Na szczęście (dla Was, ale i dla nas) taka
                  możliwość jest praktycznie wykluczona.
    • agent-smith Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 19:53
      Nie dajmy się zwariować!!!

Po pierwsze: koledzy z PiS (dawne PC) są ostro umoczeni w aferach ArtB, Fozz,
      Telegraf i co tam jeszcze, a teraz próbują wmówić, że normalne działania UOP to
      zamach na demokracje - dobre sobie. Jak widać nieźle im to wychodzi.

Po drugie: ich kłamstwa jak każde kłamstwa mają, przysłowiowe, krótkie nogi i
      prawda prędzej lub później wypłynie...

... dajmy im jeszcze chwile.
    • w11mil zwolennicy PO nie bardzo wiedza o co chodzi 19.10.06, 20:00
      w większości nie są świadomi istoty problemu;
      • alistair-p Jeszcze ze dwie takie afery.... 19.10.06, 20:11
        oczywiście w PO i notowania PiS osiągną poniżej 10%.Jako zwolennik PO proszę PiS
        o dalsze postępowanie wg.dotychczasowego wzorca.
        • palnick Re: Jeszcze ze dwie takie afery.... 21.10.06, 07:59
          PiS czyści ten kraj z szamba, trochę smrodu musi być. Większość produkuje PO.
    • marcus_crassus tak, ja 19.10.06, 20:15
      sa w Polsce ludzie dla ktorych inwigilacje pewnego kota nie ma duzego znaczenia
      • w11mil takie podejscie jak Twoje jest efektem czasow 19.10.06, 20:24
        komunistycznych, kiedy nie mielismy poczucia że to państwo jest nasze i
        wszelkie patologie struktur panstwowych w zasadzie były nam obojetne;
        zwróć uwage jednak, że czasy się zmieniły- możnośc swobodnego wyboru oznacza
        jednak przyjęcie odpowiedzilności; głosując za osobami odpowiedzialnymi za
        bezprawne dzialanie organów państwa opowiadasz się za takim działaniem

marcus_crassus napisał:
        > sa w Polsce ludzie dla ktorych inwigilacje pewnego kota nie ma duzego
        znaczenia
    • goniacy.pielegniarz Jeśli chodzi o raport WSI... 19.10.06, 20:21
      ...to zależy, kto Macierewicza traktuje poważnie.
      • goniacy.pielegniarz A propos 19.10.06, 20:22
        Czy w tym raporcie ma być coś na temat PO, że pytasz?
    • hrabia.m.c Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 20:22
      Ja tym bardziej!!!
      • kacza.republika.bananowa Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 20:28
        hrabia.m.c napisał:

> Ja tym bardziej!!!

no coś ty, spieprzyli sprawę. Kaczory na wolności zostawili.
        • hrabia.m.c Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 20:31
          kacza.republika.bananowa napisała:

> hrabia.m.c napisał:
          >
          > > Ja tym bardziej!!!
          >
          >
          > no coś ty, spieprzyli sprawę. Kaczory na wolności zostawili.
          >
          >
          >
          Dlatego zagłosuje na PO ,żeby mogli naprawić to co spieprzyli.
    • devegas Re: czy po aferze z inwigilacją ktoś zagłosuje na 19.10.06, 20:27
      Dziwna wąptliwość. A kto nie zagłosuje? Tylko PISofanatycy.
    • krystian10 Ja zagłosuje :) 19.10.06, 20:29

• naczelny_belzebub Oczywiście, że zagłosuję na PO 19.10.06, 20:36
    • kamasz_dorna Polak to przekorna i antyrządowa bestia, 19.10.06, 21:26
      jakby pisuary mowiły, że PO jest OK to wówczas byłby problem.
    • kruder76 Zagłosuje jakieś 25-30% głosujących 20.10.06, 10:53
      Przecież to nie PO inwigilowała, więc czemu mają nie zagłosować?
      • jo.jo1 Re: Zagłosuje jakieś 25-30% głosujących 20.10.06, 11:05
        PO nie ale jej członkowie
        • cics Re: Zagłosuje jakieś 25-30% głosujących 20.10.06, 11:29
          jo.jo1 napisała:

> PO nie ale jej członkowie

Bardzo wysoko postawiony członek PiS również.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka