Gość: Jakubowska Re: Braun rezygnuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.03, 20:21 Zakochałam się w Czarzastym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqaa Re: Braun rezygnuje IP: *.acn.waw.pl 25.03.03, 20:41 Czarzasty na prezydenta !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Ale zrezygnował tylko z fukcji? IP: *.telkab.pl 25.03.03, 21:31 Z pensji to już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: Ale zrezygnował tylko z fukcji? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 21:52 Gość portalu: j23 napisał(a): > Z pensji to już nie? ********************************************* przecież taka pensja piechotą nie chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Ale zrezygnował tylko z fukcji? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 26.03.03, 03:01 Gość portalu: babariba napisał(a): > Gość portalu: j23 napisał(a): > > > Z pensji to już nie? > ********************************************* > przecież taka pensja piechotą nie chodzi :) ********************************* No może jest głupi, ale nie aż tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Braun rezygnuje IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 21:44 a co z resztą chołoty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesolek Re: Braun rezygnuje IP: osmolin:* / 10.0.11.* 25.03.03, 22:21 Ludzie kocham czytać Wasze teksty. Dajcie więcej czadu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Czego mogl szukac Siwiec IP: *.wa.bigpond.net.au 26.03.03, 01:12 W czasie kadencji Siwca KRRiTV przyznawala koncesje naziemna polskiej Canal+, firmie, z ktora od uruchomienia stacji w Polsce wspolpracowala spolka Lwa Rywina Heritage Films. Niektorzy czlonkowie Krajowej Rady, zwlaszcza Marek Siwiec, zadbali, aby koncesja dla Canal+ dawala jej jak najkorzystniejsze warunki, kosztem innych nadawcow i skarbu panstwa. Warunkiem wydania koncesji byla deklaracja sfinansowania przez Canal+ produkcji polskich filmow. Jak sie okazalo, najwiecej skorzystala na tym spolka Lwa Rywina. wiecej...: www.gazetapolska.pl/?gp=,0,030319,kr,wichsak,,,kr_wichsak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Re: Braun rezygnuje IP: *.crowley.pl 26.03.03, 03:33 Pan Braun zrezygnował. To wiadomość dnia. Dla mnie znaczy ona tyle, co fakt, że suka siąsiadów ma cieczkę, czyli nic. Nie interesują mnie puste gesty tzw. "etosowego bojownika", bo na taką przeszłość się powoływał podczas zeznań. Interesują mnie fakty. Zrezygnował, ale tak naprawdę z czego. Z kłopotu, bo z "michy" nie zrezygnował. Pieniądze moje i innych takich ja "przymusowych sponsorów próżniaczej klasy" nazywającej się "elita" bierze bez wstydu i wątpliwości. To jest trochę tak jak w słynnym skeczu Laskowika i Smolenia, szydzącycm z groteskowej codzienności PRL-u. Sklep, sprzedawca, wchodzi kilent. jeden, drugi, trzeci, i na pytanie każdego z nich Laskowik - jako sprzedawca - odpowiada " nie ma, nie ma, nie ma". Jakk już ostatni zrezygnowany wyszedł - Laskowik do siebie "nie ma nie ma, a na koniec miesiąca dwa tysiące kurde jest". Cała Rada, łącznie z P. Waniek, powinna po pierwsze zaprzestać pobierania nienależnych apanaży, tak apanaży bo to nie jest wynagrodzenie za pracę, i pójść do diabła, najlepiej do niskopłatnej, żmudnej codziennej roboty za 500 - 800 zł, takiej jaką formacja którą reprezentują zafundowała całemu nabrannemu na etos i Episkopat społeczeństwu. To samo proponuję Panu Prezydentowi RP. Niech zrezygnuje ze swojej pensji i da ją na odbudowę Iraku, do zburzenia którego osobiście się walnie przyczynił. Niech już nie wydaje w moim imieniu nieswoich pieniędzy. Jak się słucha i ogląda pracę Komisji Śledczej, to ogarnia człowieka przerażenie połączone z desperacją. Toż to nie demokracja, ani zdrowy system parlamentarny, to dwór i kamaryla, której koterie przepychają się w usiłowaniach o zdobycie przychylności władcy. Kończę trawestacją cytatu B. Brechta: "jak jesteście panowie niezadowolenia z Narodu, to go rozwiążcie i wybierzcie sobie inny do rządzenia" Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Duży Pałac kocha Agorę. IP: *.wa.bigpond.net.au 26.03.03, 03:44 Duży Pałac kocha Agorę. Tak bardzo, że gotów jest ulepić dla niej na nowo Krajową Radę Radiofonii i Telewizji. Obecna jest niereformowalna. Napisała projekt ustawy o RTV przeszkadzający Agorze w opanowaniu rynku mediów. I nie chce się z niego wycofać. Przez pyskatego Czarzastego, upartego Halbera. Prezydent nie może powiedzieć radzie: "czuj się odwołana". Więc szuka sposobu, by jedną kartą przebić całą talię. Ale nawet as bierze raz. "Trybuna"; Sto slow www.trybuna.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytia Kiedy Prezes Rapaczynski zrezygnuje??? IP: *.client.mchsi.com 26.03.03, 04:26 Calosc wywiadu z Mariuszem Hermanen jest tu: www.trybuna.com.pl/200303/d.htm?id=2403 Ponizej fragmenty: W publikacjach o Panu ta zasada Michnika, żeby trzy razy sprawdzać, nie zadziałała? - W ogóle nie zadziałała. Kiedy ta - jak Pan mówił - ważna dla Pana zasada, przestała obowiązywać? - Wiążę to z odejściem Grzegorza Lindenberga i pojawieniem się Wandy Rapaczynski. Zaczęto wykorzystywać łamy do niszczenia konkurencji. Dziennikarstwo, poczucie misji społecznej wyparł biznes, wprowadzenie akcji na giełdę. Ewidentnie było widać, jak gazeta jest przez zarząd Agory wykorzystywana do swoich interesów. Michnik tego nie widzi? - Michnik albo stał się zakładnikiem pewnego układu, albo kłamie mówiąc, że gazeta nie jest wykorzystywana do takich niecnych celów. Ma Pan kontakty z ludźmi z "Wyborczej"? - Oczywiście, nie będę mówił z kim, żeby ich nie zwolnili. Wielu się wstydzi tej sytuacji związanej z tzw. aferą Rywina, ukrytym magnetofonem. Czy nie sądzi Pan, że po artykule "Przychodzi ktoś do kogoś" (z 27 grudnia) Adam Michnik zadziwia bezradnością. - Według mnie jest zakładnikiem pewnego układu. Tam rządzi twardą ręką Rapaczynski. Wydaje mi się, że Michnik nie mógł wpaść na pomysł nagrywania z pomocą ukrytego magnetofonu. Prędzej by powiedział do Rywina: "wypierdalaj". Ale tu chodzi o wielki biznes, chęć Agory dominacji na rynku mediów. Jestem jednym z wielu pokrzywdzonych za to, że stanęli na drodze "Wyborczej". Zastanawiałem się z kilkoma kolegami, m.in. byłymi pracownikami Agory, czy nie stworzyć stowarzyszenia pokrzywdzonych przez tą spółkę. IIu będzie w nim członków? - Może nawet setki. Myślę, że ludzie przestaną się bać mówić. Za tzw. aferę Rywina najwięcej zapłaci ten, kto ją wymyślił. Nie trzeba być historykiem, by wiedzieć, że upadały znacznie większe niż Agora imperia. Dziękujemy za rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Wałęsa Re: wszystkie złodzieje niech rezygnują IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 07:24 Niech wszyscy złdzieje zrezygnują to będzie wtedy OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Nowa odpolityczniona Rada IP: *.raibau.rbgat.net / 10.64.82.* 26.03.03, 07:39 Takie zamiary ma pan Prezydent. Ale czy ktos mu rzeczywiscie wierzy. Telewizja i Radio to dwa, jesli chodzi o zasieg, najpotezniejsze instrumenty ksztaltowania i wplywania na opinie publiczna. Jak to funktionuje mozna bylo zaobserwowac w czasie ostatnich wyborow prezydenckich i parlamentarnych. Obsadzenie Rady niezaleznymi, objektywnymi ekspertami i menedzerami stwarza niebezpieczenstwo wymkeniecia sie jej spod kontroli SLD. Z takich rzeczy nie rezygnuje sie dobrwolnie. Wedlug mnie nie chodzi tu o nic innego jak obsadzenie Rady swoimi, zaufanymi ludzmi i cala te farse nalezy traktowac jako rozgrywki wewnatrzpartyjne SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej K. Re: Braun rezygnuje IP: *.pzl.swidnik.pl / 172.20.6.* 26.03.03, 07:44 A Nałęczem powinien zająć się Urząd Skarbowy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prysz List (notatka) Rywinado Kwaśniewskiego IP: *.altec.pl 26.03.03, 10:25 Ten list chyba pokazuje ewidentnie, że Kwaśniewski jest w sprawę zaangażowany, bo przecież ten list Rywina do prezydenta jest swoistym sprawozdaniem, raportem z tego co Rywin załatwił i na jakim etapie są sprawy. A sprawozdania zdaje się SZEFOWI. Czy Komisja śledcza i media tego nie widzą. Bardzo dziwi milczenie mediów w tej sprawie, a szczególnie milczenie tak dociekliwej Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś