Gość: Jasio IP: *.proxy.aol.com 26.03.03, 03:46 Co kraj to obyczaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Drużynowy przez lata molestował swoje harcerki IP: *.washington-12rh16rt.dc.dial-access.att.net 26.03.03, 03:47 No nie, teraz to juz Gazeta przesadzila! Nie mozna tak od razu oskarzac zboczonego pedofila, tylko dlatego, ze zadna kobieta go nie chce i musi biedaczek korzystac z sekciarskich warunkow w zethape, czy eselde czy pod cela. Nie on jeden sra ze strachu przed normalnym zyciem, dla podbudowania wlasnej samooceny wykorzystuje ludzi (harcerka to czlowiek!) zeby chociaz na troche poczuc sie jak ruski soldat z garnizonu w priwislinskom kraje, ktoremu brudna jolka na prikaz obciaga druta. A przecie trzeba miec troche wrazliwosci spolecznej i nie domagac sie od razu, zeby niedopieszczony lewus sam sie zaspokoil. Lepiace sie raczki i brak zapalu do wysilku fizycznego uniemozliwiaja prolom masturbacje. Stad sie bierze cala ideologia, wiara i jedyny cel zycia dla odpadku ewolucyjnego zwanego proletariatem. I wara Gazecie od naszych towarzyszy! A jak nie to czarzasto-jakubowski tandem zapluje sie w telewizji inwektywami pod adresem obcej narodowo i nieslusznej ideowo Agory, zrzuconej niczym stonka przez krwiozerczy kapitalizm na bujne pola eseldowskiego pegieeru. Bez spadochronu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x JAK MOZNA POWIEDZIEC O HARCERCE ZE PACHNIE ??? IP: 217.153.49.* 26.03.03, 09:29 i jest sexi ??? BZDURA ! Jak ktos nosi mundurek i glany, to nie moze byc sexi i na 100% ma smierdzace nogi. Sexi to sa dziewczyny na dyskotekach z fajnymi fryzurami, ladna buzka ozdobiona odlotowym makijazem, ubrane w miniowki, przeswitujace bluzki, ponczoszki i szpileczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X [...] IP: *.nsm.pl / 192.168.140.* 26.03.03, 09:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Odpowiedz do czlonka samoobrony. IP: 217.153.49.* 26.03.03, 12:00 Twoje wulgarne slownictwo wskazuje na zupelny brak kultury i pozwala mi sadzic, ze miales problem ze skonczeniem podstawowki. W dodatku lubisz brudne dziewczyny. Nic dziwnego skoro nie masz duzego wyboru, bo na najblizszej dyskotece w Koziej Wolce spotykasz dziewczyny pijane i notorycznie palace papierosy "Mocne". Mimo Twojej rozpaczliwej sytuacji w relacjach damsko-meskich sugerowalbym Ci kierowanie sie nastepujaca wskazowka: lepiej nie jest wcalce niz jesc z brudnej miski... Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Uwaga! Zakladam druzyne zenska... 27.03.03, 11:23 ... mile widziane same bonobabki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: JAK MOZNA POWIEDZIEC O HARCERCE ZE PACHNIE ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 15:50 Gdy ja bylam hafcerka,nosilysmy mini i sandalki i wszyscy w liceum sie za nami ogladali.Dokladnie pamietam,ze bylysmy popularne rowniez u profesorow.Widocznie nie tylko "za mundurem panny sznurem".Natomiast to straszne,ze dziewczyny ukrywaly molestowanie tak dlugo,mam nadzieje ,ze teraz sie nie przestrasza i dran odpowie za swoje czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guja Re: JAK MOZNA POWIEDZIEC O HARCERCE ZE PACHNIE ?? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 16:38 Kochanie, popracuj może raczej nad ortografią, bo inaczej nawet harcerka w glanach Cie nie zechce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio_EREWAŃ [...] IP: 213.241.38.* 26.03.03, 11:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Odpowiedz do czlonka samoobrony... IP: 217.153.49.* 26.03.03, 11:54 Przeraza mnie Twoje ubogie slownictwo i dzika nienawisc do ludzi o innych pogladach. Wnioskuje, ze nie posiadasz ukonczonej podstawowki i jestes zapewne fanatycznym czlonkiem samoobrony. Zauwazylem, takze ze nieobca Ci jest znajomosc hodowli swiniakow. W zwaizku z tym daj sobie spokoj z dyskusjami na forum, bo to nie poziom dla Ciebie. Lepiej wyprowadz swoje swianiaki na pastwisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.03, 13:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Y - ale pierdoła IP: 217.153.49.* 26.03.03, 14:49 Na jakiej podstawie tak sadzisz ? Na podstawie tego, ze nie interesuja mnie brudne harcerki, ktorymi Ty sie podniecasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio_EREWAŃ ADRESIK? ADIDASA OCZYWIŚCIE... IP: 213.241.38.* 26.03.03, 13:58 Gość portalu: x napisał(a): > Przeraza mnie Twoje ubogie slownictwo i dzika nienawisc do ludzi > o innych pogladach. Wnioskuje, ze nie posiadasz ukonczonej > podstawowki i jestes zapewne fanatycznym czlonkiem samoobrony. > Zauwazylem, takze ze nieobca Ci jest znajomosc hodowli swiniakow. > W zwaizku z tym daj sobie spokoj z dyskusjami na forum, bo to nie > poziom dla Ciebie. Lepiej wyprowadz swoje swianiaki na pastwisko... A teraz spiker Radia EREWAŃ przypomni stary dobry kawał który idealnie pasuje do obywatela x żyjącego w środowisku dresiarskim (ale oczywiście NA POKAZ nie rozumie dresiarskich aluzji :) P: Czy to prawda, że odpowiedzi Radia Erewań są znane na całym świecie? O: Tak, to prawda - za wyjątkiem Związku Radzieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ADRESIK? ADIDASA OCZYWIŚCIE... IP: 217.153.49.* 26.03.03, 14:45 Widze z moj przedmowca juz zupelnie nie wiedzial co napisac. Tak to jest gdy sie za duzo ze swiniakami urzeduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: JAK MOZNA POWIEDZIEC O HARCERCE ZE PACHNIE ?? IP: *.Minsk-Maz.nett.pl 26.03.03, 18:47 Uwazam , ze tego typu publikacje godza w dobre imie organizacji spolecznej jaka jest ZHP. Jesli fakty były az tak przekonywujace nic nie stoi na przeszkodzie by podac owego druha X do Sądu. Sam jestem dzienikarzem i harcerzem uwazam ze artykuł ten bardziej przypomina tanią sensacyjkę z brukowca typu NIE niz porządny materiał. Gdzie etyka dzienikarska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-15 Re: JAK MOZNA POWIEDZIEC O HARCERCE ZE PACHNIE ?? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 26.03.03, 22:55 Gość portalu: J-23 napisał(a): > Uwazam , ze tego typu publikacje godza w dobre imie organizacji > spolecznej jaka jest ZHP. Jesli fakty były az tak przekonywujace > nic nie stoi na przeszkodzie by podac owego druha X do Sądu. Sam > jestem dzienikarzem i harcerzem uwazam ze artykuł ten bardziej > przypomina tanią sensacyjkę z brukowca typu NIE niz porządny > materiał. Gdzie etyka dzienikarska? Może jesteś dziennikarzem. Pewnie w gazetce szkolnej. Druh X już jedną nogą w sądzie. Razem ze swoimi oberdruhami i nadharcmistrzami, specjalistami od "udupiania" spraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnalka Re: JAK MOZNA POWIEDZIEC O HARCERCE ZE PACHNIE ?? IP: *.axelspringer.com.pl 27.03.03, 17:31 Gość portalu: x napisał(a): > i jest sexi ??? BZDURA ! > > Jak ktos nosi mundurek i glany, to nie moze byc sexi i na 100% ma > smierdzace nogi. Sexi to sa dziewczyny na dyskotekach z fajnymi > fryzurami, ladna buzka ozdobiona odlotowym makijazem, ubrane w > miniowki, przeswitujace bluzki, ponczoszki i szpileczki... Dlatego wlasnie dobry pan druzynowy zapragnal podciagnac podopieczne do tego poziomu. W najlepszym burdelu w okolicy. Gratulacje, panowie i panie dzialacze i dzialaczki, pedagodzy i kuratorki! Rzeszow przoduje w marszu ku nowoczesnosci. Dedykujcie stan rzeszowskiego harcerstwa - w rocznice - harcerzom, ktorzy zgineli pod Arsenalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewta.de [...] IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.03, 10:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II LO RZESZ Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.trzciana.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 11:40 Czy to aby nie był nauczyciel muzyki z II LO w Rzeszowie, harcerzyk szanciarz, wspołwłasciciel Tawerny o ptaśim nazwisku- licze na odpowiedzi osob z Rzeszowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent II LO Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.dami / 192.168.2.* 26.03.03, 14:33 Nauczyciel muzyki z II LO nie jest podharcmistrzem, (w ogóle od 2 lat nie zajmuje sie harcerstwem), nie jest blondynem, i nigdy nie pracował w lokalu Prince. Sugeruję uważniejsze czytanie artykułu i zastanowienie sie nad pojęciem wtórny analfabetyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burnett [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.03, 11:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: 62.233.173.* 26.03.03, 14:29 To smutne, że dorośli niszczą piękną ideę przez własną głupotę i brak odpowiedzialności. Z drugiej strony dziwi mnie tylko to, ze tak wiele osób zabiera tu głos bajdurząc zupełnie,a o co innego tu chyba chodzi. Sami robicie z tego wielką sensację załatwiając przy okazji wąłsne porachunki z różnymi grupami społecznymi. Tylko czy to o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzemoC Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 15:42 Ale o co chodzi?? Czy to źle, że Gazeta to napisała?? Chyba nie, a Ty napisałeś swój komentarz chyba tylko w celu pisania, bo żadnego sensu on nie niósł... Z poważaniem PrzemoC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 26.03.03, 22:45 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > No nie, teraz to juz Gazeta przesadzila! > Nie mozna tak od razu oskarzac zboczonego pedofila, > tylko dlatego, ze zadna kobieta go nie chce > i musi biedaczek korzystac z sekciarskich warunkow > w zethape, czy eselde czy pod cela. > A wiesz jak mu dogodzą pod celą? Wcale rączki sobie zmęczy. Wiara lubi pedofilów > > zrzuconej niczym stonka przez > krwiozerczy kapitalizm na bujne pola > eseldowskiego pegieeru. Bez spadochronu. > To prawda. Sam widziałem - bom stary - jak stonka spadała z tyvh bombowców. Bez spaddochronów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.214.122.6.Dial1.Boston1.Level3.net 26.03.03, 04:22 Jakkolwiek brzydze sie wszelkiej masci pedalami,pedofilami i lesbijami,to jednak bedac swiadomym atakow na Kosciol,zolnierzy podziemia i wszystko,co jeszcze nosi slady polskosci,pamietajac,jak mi zalozono czerwona chuste i przekonywano,ze harcerstwo jest beee - poczekam.... Moze to byc wlasnie proba rozlozenia harcerstwa. Co wiecej,zgadzam sie z ostatnim zdaniem artykulu.16-17letnia dziewica powinna wiedziec,jak podniesc wrzask. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Babiarz i tyle. Za seks z panienka w tym wieku ... 26.03.03, 05:42 zadne prawo swiata nie kaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.03, 07:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucker [...] IP: *.oho.com.pl 26.03.03, 07:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx ... Jakies kompleksy? Obsesje? IP: *.nestec.ch 26.03.03, 08:20 ...bo tresc odpowiedzi na to wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucker Re: ... Jakies kompleksy? Obsesje? IP: *.oho.com.pl 26.03.03, 08:55 a wg mnie nie wskazuje kretynie, naucz sie czytac !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: ... Jakies kompleksy? Obsesje? IP: *.net.pl 26.03.03, 09:21 A wg mnie jednak wskazuje. Co? Ano, że głupi jesteś i biedny jesteś i zakompleksiony jesteś. A dodatkowo na pewno brzydki, mały i ogólnie fujara zyciowa. Twoja agresja słowna to tylko dowód, jak bardzo ktoś Cię w dzieciństwie skrzywdził. A może mamusia z tatusiem robili to, co teraz z takim hukiem wygłaszasz na łamach forum. Bo w zyciu żadna siła nie byłaby dzwignąć Twojego marnego narządzika do siusiania. Obrzydliwy z Ciebie dupek i tyle. I niezależnie, co napiszesz - wiedz, ze nie jesteś w stanie mnie obrazić, bo do pięt mi nie dorastasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWJ Re: ... Jakies kompleksy? Obsesje? IP: *.atm.com.pl 26.03.03, 09:25 Jak to nie kompleksy? Facet, nawet Twój nick o tym świadczy że nie wspomne o słownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomowy_dobromir TIA... GABRIELA A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA... IP: 213.241.38.* 26.03.03, 07:58 gabrielacasey napisała: > zadne prawo swiata nie kaze. ALE ZNAWCZYNI HIHIHI.... POJEDŹ DO IRANU I DOWIEDZ SIĘ JAKIE TAM PRAWO PANUJE W TEJ KWESTII... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdul -raif Re: TIA... GABRIELA A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA... IP: 213.17.198.* 26.03.03, 10:15 ale u nas w irnan kobietami staja sie 14 latki , 16-17 to zaczy wybrakowany towar, sataro -panna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomowy_dobromir TO FAKT... ALE GDYBY 16-TKI HASAŁY Z HARCMISTRZEM IP: 213.241.38.* 26.03.03, 14:01 Gość portalu: abdul -raif napisał(a): > ale u nas w irnan kobietami staja sie 14 latki , 16-17 to zaczy > wybrakowany towar, sataro -panna TO FAKT... ALE GDYBY 16-TKI HASAŁY Z HARCMISTRZEM PRZED WYJŚCIEM ZA MĄŻ... TO BY JE UKAMIENOWANO NA MIEJSCU... CO KRAJ TO OBYCZAJ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blues Re: Babiarz i tyle. Za seks z panienka w tym wiek IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 26.03.03, 23:05 gabrielacasey napisała: > zadne prawo swiata nie kaze. Owszem KARZE. Poczytaj sobie kk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: 209.234.166.* 26.03.03, 04:27 Wykastrować, wesołka!!! Kasanowa się znalazł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.ryki.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 07:28 Ciekawe jak by to byly Wasze corki kuzynki wykorzystywane, zastanowcie sie !!! Nie gadajcie o rozwalaniu harcerstwa- jestescie prymitywami i durnotami a moze utajonymi pedofilami. Taki gosc musi poniesc kare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bami Co za rewelacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.03, 04:40 Z tego co pamiętam, mój drużynowy też był fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mija Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.samart.co.th 26.03.03, 06:21 Tak sie sklada, ze znam tego czlowieka i potwierdzam. Ze mna tez probowal, bral mnie po prostu na wytrwalosc i nie traktowal na powaznie odmowy ("Ty nawet jeszcze nie wiesz, ze tego chcesz!!") Po latach powiedzial mi, ze jestem jego nie spelniona ambicja... To wariat i powinno sie go poddac leczeniu. A jego druzynowym, wieloletnim nauczycielem w 3 LO tez powinna sie Gazeta zainteresowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enio Jak łatwo jest manipulować opiniodawcami IP: *.vline.pl 26.03.03, 06:46 Wystarczyło że pierwsza osoba stanęła w obronie. Ciekaw jestem czy ci "obrońcy" dali by pod opiekę pokrzywdzonemu swą córkę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koniu [...] IP: *.pppool.de 26.03.03, 06:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala [...] IP: 212.160.130.* 26.03.03, 06:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek177a [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.03, 09:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol [...] IP: *.bmwgroup.com 26.03.03, 11:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaffa Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.03.03, 07:47 Gość portalu: mija napisał(a): > Tak sie sklada, ze znam tego czlowieka i potwierdzam. Ze mna tez probowal, bral > > mnie po prostu na wytrwalosc i nie traktowal na powaznie odmowy ("Ty nawet > jeszcze nie wiesz, ze tego chcesz!!") > Po latach powiedzial mi, ze jestem jego nie spelniona ambicja... > > To wariat i powinno sie go poddac leczeniu. > A jego druzynowym, wieloletnim nauczycielem w 3 LO tez powinna sie Gazeta > zainteresowac. > Mija, napisz jaka pogoda w Tajlandii. Chetnie bym znowu tam pojechal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio_EREWAŃ Prognoza pogody.... IP: 213.241.38.* 26.03.03, 08:08 Radio EREWAŃ podaje że dzisiejszy ranek w Tajlandii jest piękny i słoneczny. Nad Tajladnie zbliża się niewielki niż wirusa płucnego. Jak na razie jednak temperatura wynosi 36,6 stopnia jednakże wkrótce możliwe jest zwiększenie temperatury do 41 stopni... Prognoza na następny tydzień jest również obiecująca... Jedynie Wiatr wirusa płucnego może mieć prędkość 100 osób zarażonych na godzine... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnalka Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.axelspringer.com.pl 27.03.03, 17:45 Gość portalu: mija napisał(a): > Tak sie sklada, ze znam tego czlowieka i potwierdzam. Ze mna tez probowal, bral > > mnie po prostu na wytrwalosc i nie traktowal na powaznie odmowy ("Ty nawet > jeszcze nie wiesz, ze tego chcesz!!") > Po latach powiedzial mi, ze jestem jego nie spelniona ambicja... > > To wariat i powinno sie go poddac leczeniu. > A jego druzynowym, wieloletnim nauczycielem w 3 LO tez powinna sie Gazeta > zainteresowac. >Kotku, "Gazeta" nie jest od bronienia cnoty szesnastolatek - juz na nic innego nie wystarczyloby jej czasu. To Ty powinnas tematem zainteresowac swoja mame, tate, dyrektora szkoly oraz prokurature. Ale do tego trzeba odwagi - latwiej zlozyc anonimowy donosik, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Nie rozumiem o co ta afera? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 07:03 Nie rozumiem o co ta afera? 1. Gwałtu według zeznań wiadków NIE BYŁO. 2. 16-latka to w dzisiejszych czasach stara dupa dobrze już uswiadomiona, ponad połowa ma tzw. doświadczenia. 3. Współżycie z osobą, która ukończyła 15 lat JEST LEGALNE. CZY TO ABY NIE JEST JAKIEŚ ŚRODOWISKOWE PRANIE BRUDÓW? Czy ktoś za pomocą naiwnego dziennikarza nie chce załatwić swojej sprawy? Bo coś mi się tak wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARtek Re: Nie rozumiem o co ta afera? IP: *.tim.pl 26.03.03, 07:20 według powyższego to i molestowanie seksualne w miejscu pracy nie jest przestępstwem, bo i gwałtu nie ma, a i wszyscy dorośli itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Re: Nie rozumiem o co ta afera? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 08:36 Gość portalu: ARtek napisał(a): > według powyższego to i molestowanie seksualne w miejscu pracy > nie jest przestępstwem, bo i gwałtu nie ma, a i wszyscy dorośli Bo rzeczywiście NIE JEST!!! To normalne przecież w relacjach międzyludzkich zjawisko nazwano w taki idiotyczny sposób i spenalizowano tylko w krajach o chorym systemie wymiaru sprawiedliwoci. Ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nie rozumiem o co ta afera? IP: *.eurx.dupont.com 26.03.03, 08:48 Gość portalu: Pndzelek napisał(a): > > według powyższego to i molestowanie seksualne w miejscu pracy > > nie jest przestępstwem, bo i gwałtu nie ma, a i wszyscy dorośli > > Bo rzeczywiście NIE JEST!!! To normalne przecież w relacjach międzyludzkich > zjawisko nazwano w taki idiotyczny sposób i spenalizowano tylko w krajach o > chorym systemie wymiaru sprawiedliwoci. Ot co... Excuse me??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntiAll [...] IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 08:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzejbh Re: Nie rozumiem o co ta afera? IP: 217.17.237.* 26.03.03, 10:40 Gość portalu: Pndzelek napisał(a): > Nie rozumiem o co ta afera? > > 1. Gwałtu według zeznań wiadków NIE BYŁO. > > 2. 16-latka to w dzisiejszych czasach stara dupa dobrze już > uswiadomiona, ponad połowa ma tzw. doświadczenia. > > 3. Współżycie z osobą, która ukończyła 15 lat JEST LEGALNE. > > CZY TO ABY NIE JEST JAKIEŚ ŚRODOWISKOWE PRANIE BRUDÓW? Czy ktoś > za pomocą naiwnego dziennikarza nie chce załatwić swojej sprawy? > Bo coś mi się tak wydaje... I nigdy nie zrozumiesz. Gdzie jest legalne wspolzycie z 15-latka? Napewno ta 16- stka jest dobrze uswiadomiona jak ma takiego instruktora jak ty. Byc moze ze jest to pranie brudow ale czy ty zyjesz w brudzie i nigdy tego nie robisz? Czy wiesz jak sie mowi o facetach, ktorzy podobnie mysla do ciebie gdzie maja ulokowany mozg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Re: Nie rozumiem o co ta afera? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 11:03 Gość portalu: Andrzejbh napisał(a): > I nigdy nie zrozumiesz. Gdzie jest legalne wspolzycie z 15-latka? W Polsce JEST LEGALNE! gratuluję znajomości przepisw kmiotku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzejbh Re: Nie rozumiem o co ta afera? IP: 217.17.237.* 26.03.03, 13:59 Gość portalu: Pndzelek napisał(a): > Gość portalu: Andrzejbh napisał(a): > > I nigdy nie zrozumiesz. Gdzie jest legalne wspolzycie z 15- latka? > > W Polsce JEST LEGALNE! gratuluję znajomości przepisw kmiotku... Ja tobie gratuluje znajmosci prawa, pewnie wsrod takich kmiotkow jak ty jest to legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danife O cos tam chyba jednak chodzi IP: *.61.181.182.host.de.colt.net 26.03.03, 11:52 Oczywiscie wszystkie twoje punkty brzmia rozsadnie. To co ludzi oburzylo to sam fakt, ze ten Pan powinien sie zajac rozwojem kulturalnym tych dziewczyn a nie seksulanym. Jak na razie zbrodni karalnej tu nie widze ale wydaje mi sie, ze od Harcerza po prostu wymaga sie troche moralnosci, zwlaszcza od opiekuna. Swym dzialaniem sam zabija ducha harcerstwa (o ile jeszcze cos z niego zostalo), bo Polacy nie rozwaza tego jako jednego z wielu przypadkow ale jako "harcerstwo to zrodlo wykorzystywania mlodych, ciagle naiwnych dziewczyn". Czyli generalizacja. Ja wiem, wielu powie, ze obecnie nikt juz nie patrzy na moralnosc. Ale to "bylo" to co nas od (w wielu przypadkach juz lepszych od ludzi) zwierzat odroznialo. Fakt, ze o molestowanie mozna go oskarzyc, bo w jego definicji jest tez "ciagle nagabywanie do odbycia stosunku seksualnego". Ale na sukces w polskich sadach raczej bym nie liczyl. A tak przy okazji, przykro patrzec jak sobie ludziska do gardel skaczecie i wyzywacie sie roznymi pieknymi czesciami ciala. Zauwazylem, ze prawie kazde forum na lamach Wyborczej, konczy sie wymiana typu "ty ch..u", "ty dzi..o"... Czy o to tu chodzi? Pozdrawiam Danife Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnalka Re: Nie rozumiem o co ta afera? IP: *.axelspringer.com.pl 27.03.03, 17:54 Gość portalu: Pndzelek napisał(a): > Nie rozumiem o co ta afera? > > 1. Gwałtu według zeznań wiadków NIE BYŁO. > > 2. 16-latka to w dzisiejszych czasach stara dupa dobrze już > uswiadomiona, ponad połowa ma tzw. doświadczenia. > > 3. Współżycie z osobą, która ukończyła 15 lat JEST LEGALNE. > > CZY TO ABY NIE JEST JAKIEŚ ŚRODOWISKOWE PRANIE BRUDÓW? Czy ktoś > za pomocą naiwnego dziennikarza nie chce załatwić swojej sprawy? > Bo coś mi się tak wydaje... Wiesz co - powiedz to rodzicom tych dziewczyn. Kupujac mundurki, oplacajac skladki i posylajac swoje corki na zbiorki raczej nie tego rodzaju pracy wychowawczej sie spodziewali! Ten gosc naduzyl ich zaufania i zaufania podopiecznych. Wykorzystal je, uwiodl. Nic go nie usprawiedliwia. Pytanie, dlaczego jego przelozeni tolerowali fakt, ze dzialacz harcerski dorabia w burdelu? Niewazne, w jakiej roli. Hanba tym, ktorzy teraz maja geby pelne frazesow, zbieraja podpisy i bronia - przestepcy. Tamtejsza choragiew ze wstydu powinna sie rozwiazac. Ale oczywiscie pojda w zaparte! To nie dupek-playboy, ktory boi sie dojrzalych kobiet, wiec wykorzystuje nieletnie, jest winny. Winni sa dziennikarze, bo rozglosili cos, co bylo sekretem poliszynela. Fuj! Spisek przeciwko prawdziwym Polakom i harcerzom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Skandal! Do sądu! Na szafot! Zbrodnia! IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 26.03.03, 07:08 W zasadzie to wychodzi na to, że za proponowanie łóżka więcej niż jednej koleżance należałoby wsadzać do pierdla. Powinno się wprowadzić reglamentację składania propozycji łóżkowych. każdy facet dostawałby kartkę raz na kwartał, a za propozycję złożoną poza przydziałem - co najmniej rok więzienia. Może należałoby znowelizować kk i dopisać tam takie przestępstwa jak dawanie kwiatów, mówienie, że ktoś ładnie pachnie, podarowanie pierścionka. A za przebicie więcej niż jednej błony dziewiczej na pięć lat należałoby się dożywocie. W całej sprawie najzabawniejsze jest to, że autor artykułu najchętniej na miejscu drużynowego widziłby eunucha lub pedała. Ci pewnie nie interesowaliby się panienkami w ogóle i byłoby tak politycznie poprawnie, że kurwa mać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzejbh Re: Skandal! Do sądu! Na szafot! Zbrodnia! IP: 217.17.237.* 26.03.03, 10:47 Gość portalu: x napisał(a): > W zasadzie to wychodzi na to, że za proponowanie łóżka więcej > niż jednej koleżance należałoby wsadzać do pierdla. Powinno się > wprowadzić reglamentację składania propozycji łóżkowych. każdy > facet dostawałby kartkę raz na kwartał, a za propozycję złożoną > poza przydziałem - co najmniej rok więzienia. Może należałoby > znowelizować kk i dopisać tam takie przestępstwa jak dawanie > kwiatów, mówienie, że ktoś ładnie pachnie, podarowanie > pierścionka. A za przebicie więcej niż jednej błony dziewiczej > na pięć lat należałoby się dożywocie. > W całej sprawie najzabawniejsze jest to, że autor artykułu > najchętniej na miejscu drużynowego widziłby eunucha lub pedała. > Ci pewnie nie interesowaliby się panienkami w ogóle i byłoby tak > politycznie poprawnie, że kurwa mać. To sie nazywa umiec czytac artykul. Radze wrocic do szkoly i zaczac nauke od poczatku. Piszesz zupelnie o czym innym wielki Rasputinie. Proponuj sobie ile chcesz i komu chcesz. Nie o tym byla mowa w tym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a [...] IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 26.03.03, 07:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx ...Twojej corki po zajeciach w gimnazjum? IP: *.nestec.ch 26.03.03, 08:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzejbh Re: Odwal się pedale od heteroseksualitów IP: 217.17.237.* 26.03.03, 10:56 Gość portalu: a napisał(a): > Tylko pedał nie rozumie, że ktoś może pożądać kobiety. Mozna zrozumiec i wielu to rozumie tylko trzeba umiec zaspokoic swoje naturalne potrzeby z glowa. To mala roznica, ktorej pewnie nigdy nie zrozumiesz. Nacinasz sobie kreseczki na lozku po kazdej zdobyczy? Nie bardzo rozumiem co maja pedaly do tej sprawy przeciez oni interesuja sie soba, a nie dziewczetami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harom Nie ma jak "goracy temat".... IP: 202.4.31.* 26.03.03, 07:23 Witam Moze auror wysililby sie na cos nowego i tworczego ? Przypadkow molestowania opisano juz dziesiatki. Panie redaktorze, poszedl Pan na latwizne chwytajac goracy i wzbudzajacy kontrowersje temat. Jest to nic innego jak pojscie na skroty. Nie wymaga zadnego wysilku intelektualnego, bo reportaz jakby nie byl nedznie przygotowany i napisany obroni sie sam. Widocznie potrzebowal Pan szybkiego "sukcesu" bo opuscila Pana wena dziennikarska i nie wysililsie Pan. Przypadkow tego typu zostalo juz tyle opisanych, ze niedlugo zostanie wydany poradnik na temat jak skonstruowac artykol o molestowaniu seksualnym. Pozdrawiam liczac na przyplyw Panskich mocy tworczych i eksploatacji nowych, nieopisywanych tematow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzejbh Re: Nie ma jak 'goracy temat'.... IP: 217.17.237.* 26.03.03, 10:58 Gość portalu: harom napisał(a): > Witam > > Moze auror wysililby sie na cos nowego i tworczego ? Przypadkow > molestowania opisano juz dziesiatki. Panie redaktorze, poszedl > Pan na latwizne chwytajac goracy i wzbudzajacy kontrowersje > temat. Jest to nic innego jak pojscie na skroty. Nie wymaga > zadnego wysilku intelektualnego, bo reportaz jakby nie byl > nedznie przygotowany i napisany obroni sie sam. Widocznie > potrzebowal Pan szybkiego "sukcesu" bo opuscila Pana wena > dziennikarska i nie wysililsie Pan. Przypadkow tego typu zostalo > juz tyle opisanych, ze niedlugo zostanie wydany poradnik na > temat jak skonstruowac artykol o molestowaniu seksualnym. > Pozdrawiam liczac na przyplyw Panskich mocy tworczych i > eksploatacji nowych, nieopisywanych tematow. Wydaje mi sie ze winny sie odezwal. Boisz sie pisania o takich przypadkach. Jezeli ciebie nie interesuja po prostu nie czytaj. Proste prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Nie ma jak 'goracy temat'.... IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 26.03.03, 23:19 Gość portalu: harom napisał(a): > Witam > > Moze auror wysililby sie na cos nowego i tworczego ? Przypadkow > molestowania opisano juz dziesiatki. Panie redaktorze, poszedl > Pan na latwizne chwytajac goracy i wzbudzajacy kontrowersje > temat. Jest to nic innego jak pojscie na skroty. Nie wymaga > zadnego wysilku intelektualnego, bo reportaz jakby nie byl > nedznie przygotowany i napisany obroni sie sam. Widocznie > potrzebowal Pan szybkiego "sukcesu" bo opuscila Pana wena > dziennikarska i nie wysililsie Pan. Przypadkow tego typu zostalo > juz tyle opisanych, ze niedlugo zostanie wydany poradnik na > temat jak skonstruowac artykol o molestowaniu seksualnym. > Pozdrawiam liczac na przyplyw Panskich mocy tworczych i > eksploatacji nowych, nieopisywanych tematow. Ty, trójka, nie bądź taki Madziar. A jak coś chcesz napisać to najpierw chwilę pomyśl. Może miał pisać o harcerzach - uczciwych - traktujących poważnie swoją pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.gryfino.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 07:56 Co to jest ???!!! Super Express ??? Nakład spada ? D..a się przypala ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 08:00 Hi hi, no i sprawdziło się stare przysłowie o Druhu Boruhu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druzynowy Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.bptnet.pl 26.03.03, 08:14 Jest Druch boruch nie ma drucha bo rucha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tht Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.03, 11:41 ...opowiada starodawne dzieje, bohaterski wskrzesza czas ... o rycerzach znad stepowych granic ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rom Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: 213.77.79.* 26.03.03, 08:30 Co w tym dziwnego, harcersto tak jak i inne tego rodzaju grupy zawsze byly siedliskami roznych zboczencow i to niezaleznie czy to bylo czerwone, zielone czy czarne. Tam gdzie jest duzo dzieci tam sa tez i pedofile tam gdzie sa mlode dziewczyny tam sa amatorzy "swiezego mieska" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Python Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.acn.waw.pl 26.03.03, 08:31 Molestowanie to temat rzeka. Często stara baba oskarża młodszego wiele lat od siebie chłopaka o to, że zbyt pożądliwie spojrzał na jej wylewające się z przyciasnego biustonosza piersi. Ale sa też takie sprawy, jak opisywana w artykule. Instruktor harcerski po wódzie chwali sie swoimi sukcesami erotycznymi, jego słowa nabierają życia. Jedni mu wierzą inni nie, a jeszcze inni robią z tego aferę. Tylko, czy zawsze tak jest? Czy nie zdarzają się przypadki uwodzenia dziewcząt z drużyn starszoharcerskich? I czy można z czystym sumieniem powiedzieć, że skoro miała więcej niż 16 lat, to nic draniowi nie należy robić? A przecież sprawa, molestowania na obozach harcerskich dotyczy nie tylko dziewcząt. Pamiętam taka poobozową zbiórkę, na której jeden z uczestników obozu powiedział "było fajnie, tylko komendant obozu lubił jajeczka ściskać". Moim zdaniem sprawa molestowania seksualnego, jeśli dotyczy młodzieży w wieku harcerskim powinna być traktowana poważnie i bardzo indywidualnie. Należy chronić młodzież, ale też uważać, by nie sprawić krzywdy uczciwym instruktorom, czasami niesłusznie oskarżanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzejbh Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: 217.17.237.* 26.03.03, 11:03 Gość portalu: Python napisał(a): > Molestowanie to temat rzeka. Często stara baba oskarża młodszego wiele lat od > siebie chłopaka o to, że zbyt pożądliwie spojrzał na jej wylewające się z > przyciasnego biustonosza piersi. Ale sa też takie sprawy, jak opisywana w > artykule. Instruktor harcerski po wódzie chwali sie swoimi sukcesami > erotycznymi, jego słowa nabierają życia. Jedni mu wierzą inni nie, a jeszcze > inni robią z tego aferę. > > Tylko, czy zawsze tak jest? Czy nie zdarzają się przypadki uwodzenia dziewcząt > z drużyn starszoharcerskich? I czy można z czystym sumieniem powiedzieć, że > skoro miała więcej niż 16 lat, to nic draniowi nie należy robić? > > A przecież sprawa, molestowania na obozach harcerskich dotyczy nie tylko > dziewcząt. Pamiętam taka poobozową zbiórkę, na której jeden z uczestników > obozu powiedział "było fajnie, tylko komendant obozu lubił jajeczka ściskać". > > Moim zdaniem sprawa molestowania seksualnego, jeśli dotyczy młodzieży w wieku > harcerskim powinna być traktowana poważnie i bardzo indywidualnie. Należy > chronić młodzież, ale też uważać, by nie sprawić krzywdy uczciwym > instruktorom, czasami niesłusznie oskarżanym. Bardzo dobre i trafne. Oby wiecej takich glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Super IP: 217.153.25.* 26.03.03, 08:39 Gdybym był ojcem takiej dziewczyny to pogoniłbym kota temu fiutowi. Nie rozumiem tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zastrugać mu... Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.alstom.pl / 172.20.6.* 26.03.03, 08:47 Na Pal sk.syna. Zabiłbym gnoja gdyby chodziło o moje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.compfort.com.pl 26.03.03, 10:59 Gość portalu: Zastrugać mu... napisał(a): > Na Pal sk.syna. > Zabiłbym gnoja gdyby chodziło o moje dziecko. A masz dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.breitenbach.pl / 10.0.0.* 26.03.03, 08:47 W ZHR nie ma druzynowego i harcerek albo druzynowej i harcerzy. A w ZHP do dzis nie chca zrozumiec ze koedukacja nikomu nie wyjdzie na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig von Falkenstein Re: koedukacyjny ZHP i "moralny" ZHR IP: *.it-net.pl 26.03.03, 09:36 Gość portalu: john napisał(a): > W ZHR nie ma druzynowego i harcerek albo druzynowej i harcerzy. > A w ZHP do dzis nie chca zrozumiec ze koedukacja nikomu nie > wyjdzie na dobre. Oczywiście, popieram. Nie moze tak być, ze męzczyznom towarzyszą dziewczyny a kobietom chłopcy. Każdy mężczyzna powinien przebywac w towarzystwie chłopców a kobieta dziewczynek. Dopiero wtedy bedzie po bożemu i zgodnie z naturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rom Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: 213.77.79.* 26.03.03, 11:33 A lesbika nie moze byc druzynowa to chyba bardziej moralne i zgodne z natura.???? Kazedego zboczenca nalezy pietnowac. Czy to mezczyzna czy kobieta Mialem nauczycielke, ktora lubila nastolatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tht Re:Rom - Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.03, 12:27 No nie opowiadaj Rom że miałeś nauczycielkę - jajcarz z Ciebie okrutny. Może jeszcze powiesz że chodziłes do szkoły ?? Twoje uwagi są zbyt ineteligentne aby ktoś był w stanie w to uwierzyć. Trochę więcej wiary w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbytkownik Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: 217.17.242.* 26.03.03, 08:54 czy podrywanie panienek to juz jest molestowanie ? co z wieszczami dajacymi nam wzorce uduchowionego "molestowana" ? a skad biora sie dzieci ??? pewnie z gwaltow tylko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx masz corke? IP: *.nestec.ch 26.03.03, 09:11 Bo moze na zajeciach po lekcjach jej druzynowy zrobi jej dziecko? Gość portalu: zbytkownik napisał(a): > czy podrywanie panienek to juz jest molestowanie ? > co z wieszczami dajacymi nam wzorce uduchowionego "molestowana" ? > a skad biora sie dzieci ??? pewnie z gwaltow tylko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dean Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: 157.25.119.* 26.03.03, 09:23 art. 199 KK - Kto, przez NADUŻYCIE STOSUNKU ZALEZNOŚĆI (drużynowy w harcerstwie ?) lub wykorzystanie krytycznego położenia, doprowadza inną osobę do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Może to się koniecznie łapać nie będzie pod 199 ale: - dziewczyny były niepełnoletnie; - facet miał być ich WYCHOWAWCĄ i to nie w dziedzinie seksu; - bez wątpienia jednak, na miejscu ojca lub starszego brata takiej dziewczyny, pozostaje wybór: połamać mu nogi czy ręce za tego typu akcję pod adresem córki czy siostry. Co do molestowania - czym innym jest flirt w biurze pomiędzy dobrymi znajomymi a czym innym oblech obmacujący niechętną podwładną/koleżankę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Drużynowy przez lata molestował swoje har. - długi IP: *.compfort.com.pl 26.03.03, 11:09 Gość portalu: Dean napisał(a): > art. 199 KK - Kto, przez NADUŻYCIE STOSUNKU ZALEZNOŚĆI (drużynowy w > harcerstwie ?) lub wykorzystanie krytycznego położenia, doprowadza inną osobę > do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do > wykonania takiej czynności, > podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. > > Może to się koniecznie łapać nie będzie pod 199 ale: > - dziewczyny były niepełnoletnie; > - facet miał być ich WYCHOWAWCĄ i to nie w dziedzinie seksu; > - bez wątpienia jednak, na miejscu ojca lub starszego brata takiej dziewczyny, > pozostaje wybór: połamać mu nogi czy ręce za tego typu akcję pod adresem córki > czy siostry. > > Co do molestowania - czym innym jest flirt w biurze pomiędzy dobrymi znajomymi > a czym innym oblech obmacujący niechętną podwładną/koleżankę. No tak. Ale znalazl bym sporo ludzi, ktorzy za flirt z dziewczyną w biurze połamał by nogi. Oczywiście, że to są różne sprawy, ale obie nie są OK i zależnie od sytuacji ta w biurze może być bardziej bolesna dla ofiary. Łatwo ferować wyroki, gdy nie trzeba brać za nie żadnej odpowiedzialności. Może w obu przypadkach, wypada spytać ofiary o tym co czują? Z większości komentarzy do artykułów (o różnej kontrowersyjnej tematyce) wynika, że większość społeczeństwa należało by zamknąć. Ja to nazwę hipoksyzją. Błagam, miejcie swoje zdanie (na tak lub na nie, ale przemyślane). Nie piszcie tylko po to, żeby innych sprowokować (chociaż i przemyślana prowokacja jest czasem potrzebna). Bo robi się z dyskusji papkę. Prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jar Dokladnie! IP: *.haan.de.varian.com 26.03.03, 11:10 Gość portalu: Dean napisał(a): > art. 199 KK - Kto, przez NADUŻYCIE STOSUNKU ZALEZNOŚĆI (drużynowy w > harcerstwie ?) lub wykorzystanie krytycznego położenia, doprowadza inną osobę > do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do > wykonania takiej czynności, > podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. > > Może to się koniecznie łapać nie będzie pod 199 ale: > - dziewczyny były niepełnoletnie; > - facet miał być ich WYCHOWAWCĄ i to nie w dziedzinie seksu; > - bez wątpienia jednak, na miejscu ojca lub starszego brata takiej dziewczyny, > pozostaje wybór: połamać mu nogi czy ręce za tego typu akcję pod adresem córki > czy siostry. > > Co do molestowania - czym innym jest flirt w biurze pomiędzy dobrymi znajomymi > a czym innym oblech obmacujący niechętną podwładną/koleżankę. Decydujace jest, w jakim stosunku do siebie pozostaja te osoby. Jesli jest zaleznoscc szef<>podwladna, nauczyciel<>uczennica itp to jest to niedopuszczalne i z KK karalne! Jak ktos tego nie rozumie, to jest idiota. Jar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOR Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.03.03, 09:09 Tajemnicą poliszynela jest, iż w ZHP bzykanie sie ( niekoniecznie pełny stosunek seksualny ) drużynowych z harcerkami ( często nieletnimi ) jest nagminne. Harcerką byłam wiele lat. Moja córka harcerką nie będzie. Chwała i flaszka dla tego, który ten temat poruszył. Pozdrawiam. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lak Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 16:55 Gość portalu: DOR napisał(a): > Tajemnicą poliszynela jest, iż w ZHP bzykanie sie ( > niekoniecznie pełny stosunek seksualny ) drużynowych z > harcerkami ( często nieletnimi ) jest nagminne. Harcerką byłam > wiele lat. Moja córka harcerką nie będzie. Chwała i flaszka dla > tego, który ten temat poruszył. Pozdrawiam. Kasia. Ta flaszka wszystko tłumaczy, pewnie nie tylko bzykanie się było nagminne w twej młodości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harcerz hmm ostatnio jeden reżyser IP: *.acn.pl / 10.72.3.* 26.03.03, 09:14 o podobnych upodobaniach dostał oskara. Wszyscy zadowoleni, wszyscy szczesliwi, wszyscy bili brawo. Czuj czuj czuwaj Gazeto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jar Re: hmm ostatnio jeden reżyser IP: *.haan.de.varian.com 26.03.03, 11:16 Gość portalu: harcerz napisał(a): > o podobnych upodobaniach dostał oskara. Wszyscy zadowoleni, > wszyscy szczesliwi, wszyscy bili brawo. Czuj czuj czuwaj Gazeto Po pierwsze najwyrazniej "obcowanie" z dziewczyna w tym wieku (nie pamietam ile miala ta od rezysera) jest w USA karalne, czyli sprawa jest ewidentna. Po drugie, chyba nie bylo w tamtym przypadku zaleznosci sluzbowej pomiedzy rezyserem a dziewczyna (w kazdym razie nie tak jak pomiedzy nauczycielem szkolnym a uczennica), wiec tych spraw raczej nie mozna bezposrednio porownywac. W tej sprawie decydujacy jest moim zdaniem stosunek zaleznosci pomiedzy druzynowym a harcerkami porownywalny do nauczyciela i uczniow/uczennic. Jar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilki przyrzeczenie harcerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.03, 09:21 to chyba cały mój komentarz Przyrzeczenie Harcerskie Mam szczerą wolę całym życiem pełnić służbę Bogu i Polsce, nieść chętną pomoc bliźnim i być posłuszną/posłusznym Prawu Harcerskiemu. Prawo Harcerskie 1.Harcerz sumiennie spełnia swoje obowiązki wynikające z Przyrzeczenia Harcerskiego. 2.Na słowie harcerza polegaj jak na Zawiszy. 3.Harcerz jest pożyteczny i niesie pomoc bliźnim. 4.Harcerz w każdym widzi bliźniego, a za brata uważa każdego innego harcerza. 5.Harcerz postępuje po rycersku. 6.Harcerz miłuje przyrodę i stara się ją poznać. 7.Harcerz jest karny i posłuszny rodzicom i wszystkim swoim przełożonym. 8.Harcerz jest zawsze pogodny. 9.Harcerz jest oszczędny i ofiarny. 10.Harcerz jest czysty w myśli, w mowie i uczynkach; nie pali tytoniu i nie pije napojów alkoholowych. Zobowiązanie Instruktorskie Przyjmuję obowiązki instruktorki/instruktora Związku Harcerstwa Polskiego. Jestem świadoma/świadomy odpowiedzialności harcerskiego wychowawcy i opiekuna. Będę dbać o dobre imię harcerstwa, przestrzegać Statutu ZHP, pracować nad sobą, pogłębiać swoją wiedzę i umiejętności. Wychowam swego następcę. Powierzonej przez Związek Harcerstwa Polskiego służby nie opuszczę samowolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: przyrzeczenie harcerski IP: *.ibles.waw.pl 26.03.03, 10:47 Może gw wyszukuje "gorące tematy", ale jeśli to jest prawda, to postępowanie tego "harcerza" nie ma nic wspólnego z cytowanym powyżej kanonem harcerskiego zachowania, a co więcej - budzi odrazę u przecietnego, nie tak znowu czystego moralnie człowieka. Takie przypadki nie mogą być normą i nie można ich pozostawiać bez osądzenia. Ten pan musi być odsunięty od pracy z młodzieżą, bo krzywdzi ją i deprawuje wykorzystując swoją pozycję przełożonego i starszego od nich. Nie jestem święty, ale coś takiego jest zwyczajnym świństwem i młodzież ma prawo być chroniona przed takimi przewodnikami po życiu. Apeluję do władz harcerskich: ratujcie harcerstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar WYKASTROWAC IP: *.baplc.com 26.03.03, 09:26 a wszystkim, ktorzy mysla inaczej proponuje wyslac swoje corki pod opieke tego "babiarza" ktoremu popieprzyla sie praca pedagoga z nocna dzialalnosci w swoim qrwidolku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WYKASTROWAC IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 15:43 Gość portalu: cezar napisał(a): > a wszystkim, ktorzy mysla inaczej proponuje wyslac swoje corki > pod opieke tego "babiarza" ktoremu popieprzyla sie praca > pedagoga z nocna dzialalnosci w swoim qrwidolku co ty qrwa wiesz nawet sie nie odzywaj zalosny jestes cezar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe [...] IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.03.03, 09:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Ohydna hipokryzja IP: *.acn.waw.pl 26.03.03, 10:02 A jak panienka pojdzie na dyskoteke i tam zaimponuje jej bogaty dresiarz i sie z nim przespi, bo jej imponowal bogactwem, pozycja i Jaguarem, to to tez jest molestowanie? ZAMKNAC DYSKOTEKI! Prawo decyduje, ze osoba powyzej 15 roku zycia jest na tyle dojrzala, zeby sama decydowac o tym, z kim sypia. Czy jesli jest chlopak, ktory jest pzystojny i zalicza wszystkie panienki w szkole, to to tez jest molestowanie, bo "wykorzystuje swoja urode"? Zapewne wiele z nich rowniez ma potem zlamane serca i chetnie by sie odegraly. Gazeta na sile usiluje zobic sensacje, a ze zaszczuwa pzy okazji faceta, to jej nie przeszkadza. Polanskiego jakos nie potepia za stosunek z 13-latka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dean Re: Ohydna hipokryzja IP: 157.25.119.* 26.03.03, 10:08 Gość portalu: Grzes napisał(a): > A jak panienka pojdzie na dyskoteke i tam zaimponuje jej bogaty > dresiarz i sie z nim przespi, bo jej imponowal bogactwem, > pozycja i Jaguarem, to to tez jest molestowanie? ZAMKNAC > DYSKOTEKI! Różnica - dresiarz nie jest pedagogiem i wychowawcą, który wykorzystuje swoja pozycję do sypiania z niepełnoletnimi dziewczynami. A poza tym pójście na dyskotekę różni się chyba od udziału w harcerstwie - przynajmniej na pozór co nie ? Chyba,że ostatnio coś sie zmieniło... > Prawo decyduje, ze osoba powyzej 15 roku zycia jest na tyle > dojrzala, zeby sama decydowac o tym, z kim sypia. Czy jesli > jest chlopak, ktory jest pzystojny i zalicza wszystkie panienki > w szkole, to to tez jest molestowanie, bo "wykorzystuje swoja > urode"? Zapewne wiele z nich rowniez ma potem zlamane serca i > chetnie by sie odegraly. > Gazeta na sile usiluje zobic sensacje, a ze zaszczuwa pzy > okazji faceta, to jej nie przeszkadza. Polanskiego jakos nie > potepia za stosunek z 13-latka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Ohydna hipokryzja IP: *.acn.waw.pl 26.03.03, 12:16 Znam pedagogow - dresiarzy. :-) A harcerstwo jest - podobnie jak dyskoteka -nieobowiazkowe i sluzy przyjemnosci. Nacisk spoleczny istnieje zawsze, bogaty kolega z klasy tez moze miec uprzyilejowana pozycje, bo mu wszyscy wchodza w d... i jak panna go nie poslucha, to wszyscy sie od niej odsuna. Wladza harcmistrza jest mocno iluzoryczna. Przestanmy traktowac kobiety jak idiotki, ktore trzeba chronic bo sa za glupie, by myslec samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dean Re: Ohydna hipokryzja IP: 157.25.119.* 26.03.03, 14:22 Gość portalu: Grzes napisał(a): > Znam pedagogow - dresiarzy. :-) > A harcerstwo jest - podobnie jak dyskoteka -nieobowiazkowe i sluzy > przyjemnosci. Nacisk spoleczny istnieje zawsze, bogaty kolega z klasy tez moze > miec uprzyilejowana pozycje, bo mu wszyscy wchodza w d... i jak panna go nie > poslucha, to wszyscy sie od niej odsuna. > Wladza harcmistrza jest mocno iluzoryczna. Przestanmy traktowac kobiety jak > idiotki, ktore trzeba chronic bo sa za glupie, by myslec samodzielnie. Czy dla Ciebie 16-latka jest kobietą ? Bo dla mnie to na pół dziecko. A facet w roli harcmistrza jest jakiegoś rodzaju pedagogiem i powinien łapy trzymać przy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Ohydna hipokryzja IP: *.acn.waw.pl 26.03.03, 15:18 > Czy dla Ciebie 16-latka jest kobietą ? Bo dla mnie to na pół dziecko. A facet w > roli harcmistrza jest jakiegoś rodzaju pedagogiem i powinien łapy trzymać przy > sobie. Prawo stanowi, ze jest. Ma prawo samodzielnie decydowac z kim sypia od 15 roku zycia. No to albo ustawmy granice na 18 (jak w USA), albo zaakceptujmy wszeklie konsekwencje stanu aktualnego. Wiele 18, 20 i 25-latek tez jest niedojrzalych i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dean Re: Ohydna hipokryzja IP: 157.25.119.* 26.03.03, 17:27 Gość portalu: Grzes napisał(a): > > Czy dla Ciebie 16-latka jest kobietą ? Bo dla mnie to na pół dziecko. A > facet w > > > roli harcmistrza jest jakiegoś rodzaju pedagogiem i powinien łapy trzymać > przy > > sobie. > > Prawo stanowi, ze jest. Ma prawo samodzielnie decydowac z kim sypia od 15 roku > zycia. Prawo stanowi jedynie,że sypianie z 16 latką nie jest karalne a to nie to samo, ze jest ona osoba dorosłą. Chyba, że tym sie mierzy dorosłość. No to albo ustawmy granice na 18 (jak w USA), albo zaakceptujmy > wszeklie konsekwencje stanu aktualnego. Wiele 18, 20 i 25-latek tez jest > niedojrzalych i co z tego? Nic - ale istnieje pojęcie dojrzałości, której od 16 latki zazwyczaj trudno wymagać. A akcja tego faceta to czyste wykorzystanie niedoświadczenia osób mu powierzonych. Tylko tyle i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedalus Re: Ohydna hipokryzja itp.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.03, 10:20 Jest istotna różnica pomiędzy dyskoteka a druzyną harcerska. Instruktor harcerski jest WYCHOWAWCĄ. Ciekawe, czy gdyby to nauczyciel molestował również uznalibyście to za normalne? Nie wiem, czy sąd uznałby to za molestowanie w myśl cytowanego powyżej art. 199 KK, ale na pewno zachowanie tego człowieka jest sprzeczne z przysięgą harcerską i ogólnie przyjętymi zasadami przyzwoitości. Te harcerki które mu uległy musiały byc głupie lub słabe psychicznie. (Aby nie powiedzieć gorzej) Przecież nie wszystkie zspały z tym człowiekiem. Tym niemniej harcerstwo ma wychowywać. I pomagać słabyszym, również słabyszym psychicznie. Ciekawe, czy ci którzy piszą, że gazeta się czepia "normalnego zachowania" instruktora, byliby gotowi wysłać do jego drużyny swoją córkę (lub siostrę, o ile są młodsi)... Co do rozwalania harcerstwa i tym odobnych - uważam, że należy mówić o nadużyciach, aby takie organizację się oczyściły jak najszybciej. Nic tak nie niszczy autorytetu jak hipokryzja. Prawdą jest, że molestowanie to temat oklepany, ale skoro nadal występuje, to trzeba o tym pisać do skutku. PS. Nie uważam, że każdy romans biurowy, każdy uśmiech czy "uwaga z podtekstem" w pracy to molestowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedalus Re: Ohydna hipokryzja itp.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.03, 10:20 Jest istotna różnica pomiędzy dyskoteka a druzyną harcerska. Instruktor harcerski jest WYCHOWAWCĄ. Ciekawe, czy gdyby to nauczyciel molestował również uznalibyście to za normalne? Nie wiem, czy sąd uznałby to za molestowanie w myśl cytowanego powyżej art. 199 KK, ale na pewno zachowanie tego człowieka jest sprzeczne z przysięgą harcerską i ogólnie przyjętymi zasadami przyzwoitości. Te harcerki które mu uległy musiały byc głupie lub słabe psychicznie. (Aby nie powiedzieć gorzej) Przecież nie wszystkie zspały z tym człowiekiem. Tym niemniej harcerstwo ma wychowywać. I pomagać słabyszym, również słabyszym psychicznie. Ciekawe, czy ci którzy piszą, że gazeta się czepia "normalnego zachowania" instruktora, byliby gotowi wysłać do jego drużyny swoją córkę (lub siostrę, o ile są młodsi)... Co do rozwalania harcerstwa i tym odobnych - uważam, że należy mówić o nadużyciach, aby takie organizację się oczyściły jak najszybciej. Nic tak nie niszczy autorytetu jak hipokryzja. Prawdą jest, że molestowanie to temat oklepany, ale skoro nadal występuje, to trzeba o tym pisać do skutku. PS. Nie uważam, że każdy romans biurowy, każdy uśmiech czy "uwaga z podtekstem" w pracy to molestowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Ohydna hipokryzja itp.. IP: *.acn.waw.pl 26.03.03, 12:30 > Instruktor harcerski jest WYCHOWAWCĄ. Ciekawe, czy gdyby to > nauczyciel molestował również uznalibyście to za normalne? Nauczyciel ma WLADZE. Harcerz nie. Mozna zmienic druzyne, organizacje i to bez szkody dla swej przyszlosci (nie to, co ze zmiana szkoly). A artykul mowi, ze facet wykorzystywal tylko to, ze imponowal. Nie grozil konsekwencjami. Panienki chcialy, bo im imponowal. Jak panna jest tak glupia, zeby na to leciec ZNAJAC realia (zadna nie kwestionuje, ze wiedziala, jaki to typ czlowieka), to ich strata. Ze ma potem zlamane serce-za glupote sie placi. Jakby ktora z rozpaczy sie zabila, zglosze ja do Nagrody Darwina! > Nie wiem, czy sąd uznałby to za molestowanie w myśl cytowanego > powyżej art. 199 KK, ale na pewno zachowanie tego człowieka > jest sprzeczne z przysięgą harcerską i ogólnie przyjętymi > zasadami przyzwoitości. > Te harcerki które mu uległy musiały byc głupie lub słabe > psychicznie. (Aby nie powiedzieć gorzej) Przecież nie wszystkie > zspały z tym człowiekiem. Tym niemniej harcerstwo ma > wychowywać. I pomagać słabyszym, również słabyszym psychicznie. No jasne. A w szkole oceny maja byc sprawiedliwe, do pracy przyjmowac maja wg. kwalifikacji, nie znajomosci itp. Sprawa nie jest w 100% czysta ale kurcze, nie robmy z tego hecy, bo nam w cieniu takich blachostek umykaja wazne sprawy. I nie dewaluujmy slowa "molestowanie"!!! > Ciekawe, czy ci którzy piszą, że gazeta się czepia "normalnego > zachowania" instruktora, byliby gotowi wysłać do jego drużyny > swoją córkę (lub siostrę, o ile są młodsi)... Moja siostra nie mialaby najmniejszych problemow z powiedzeniem takiemu panu, ze nie zyczy sobie jego awansow i jestem pewien, ze by dotarlo. > Co do rozwalania harcerstwa i tym odobnych - uważam, że należy > mówić o nadużyciach, aby takie organizację się oczyściły jak > najszybciej. Nic tak nie niszczy autorytetu jak hipokryzja. > Prawdą jest, że molestowanie to temat oklepany, ale skoro nadal > występuje, to trzeba o tym pisać do skutku. > > PS. Nie uważam, że każdy romans biurowy, każdy uśmiech > czy "uwaga z podtekstem" w pracy to molestowanie. Wydaje mi sie, ze wieksza szkode wyrzadza "zabezpieczanie przed molestowaniem" niz ono samo. Wredny szef moze kogos wylac, bo u sie nie podoba wredna morda tej osoby, byle o tym glosno nie mowil. Jak tak skrzywdzona osoba ma sie bronic? Tam, gdzie jest wladza, sa naduzycia i nic sie na to nie porazi, Natury ludzkiej sie nie zmieni, prawo nie uchwyci subtelnosci, gdzie molestowanie, gdzie uprzejmosc. Sad, but true. Odpowiedz Link Zgłoś