Gość: Wierzba Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 23:36 Brak mi słów. To obrzydliwe. Byłam czynną harcerką siedem lat, z tego trzy drużynową. Czuję się, jakbym dostała brudną ścierką w twarz. Ten człowiek powinien zostać wyrzucony z ZHP, i to natychmiast. A poza tym - gdzie są zwierzchnicy tego drużynowego, gdzie są i czemu milczą inni instruktorzy tego środowiska? Jeśli też uważają, że "nie ma sprawy, same chciały", to jest to jeszcze większy skandal. Świadczący o tym, że całe środowisko jest naganne moralnie i wychowawczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 27.03.03, 00:32 Gość portalu: Wierzba napisał(a): > Brak mi słów. To obrzydliwe. Byłam czynną harcerką siedem lat, > z tego trzy drużynową. Czuję się, jakbym dostała brudną ścierką > w twarz. Ten człowiek powinien zostać wyrzucony z ZHP, i to > natychmiast. A poza tym - gdzie są zwierzchnicy tego > drużynowego, gdzie są i czemu milczą inni instruktorzy tego > środowiska? Jeśli też uważają, że "nie ma sprawy, same > chciały", to jest to jeszcze większy skandal. Świadczący o tym, > że całe środowisko jest naganne moralnie i wychowawczo. Masz rację, tylko nie powinnaś się tak czuć jak piszesz. Ja (też były harcerz) tylko wiem, że śmieci znaleźć można prawie wszędzie. Ale harcerskiego munduru to nie plami (nawet jeśli w tym bierze udział "góra") Co do jego losów - już go ma prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim jesteś Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 00:38 Dobrze mówisz> Z tego co piszesz wnioskuje, że jestes z Rzeszowa i chociaz trochę znasz sprawę. mam nadzieje, ze twoje słowa się sprawdzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostatni raz ostatni raz IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 00:34 1.Harcerz służy Polsce i sumiennie spełnia swoje obowiązki. -sumiennie poszerzaj sobie "wianuszek" 2.Na słowie harcerza polegaj jak na Zawiszy. -mów każdej to co chce usłyszeć 3.Harcerz jest pożyteczny i niesie pomoc bliźnim. -rozdziewiczaj lecz słuchaj także ich problemów 4.Harcerz w każdym widzi bliźniego swego, a za brata uważa każdego innego harcerza. -każdą uważaj za możliwą do zdobycia, każdą możesz uważac za przyszłą zdobycz 5.Harcerz postępuje po rycersku. - bielizna, pierścionki, randki itd 6.Harcerz miłuje przyrodę i stara się ją poznać. - mów każdej że ja kochasz najbardziej na swiecie 7.Harcerz jest karny i posłuszny rodzicom i wszystkim swoim przełożonym. - nie dotyczy 8.Harcerz jest zawsze pogodny. - "nie urodziłem się kulawy, ani z krzywym nosem, jestem uśmiechniety" 9.Harcerz jest oszczędny i ofiarny. - przyjmuj ich ofiarę i rzucaj 10.Harcerz jest czysty w myśli, mowie i uczynkach; nie pali tytoniu i nie pije napojów alkoholowych. - nie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harcerz Harcerstwo bez seksu ? NUDA i strata czasu. IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 00:51 Powinni wprowadzić zdobywanie sprawności jebaki Odpowiedz Link Zgłoś
thormentor Harcerz kocha przyrode i dziewczynki mlode 27.03.03, 11:31 "Harcerz kocha przyrode i dziewczynki mlode" - juz za czasow mojego ojca krazylo takie powiedzonko wsrod braci harcerskiej. Najwyrazniej reporter Wyborczej odkryl Ameryke. Swoja droga pluje sobie w brode ze nie zostalem harcerzem - czlowiek byl mlody i glupi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Harcerz kocha przyrode i dziewczynki mlode IP: *.mst.gov.pl 27.03.03, 11:51 thormentor napisał: > "Harcerz kocha przyrode i dziewczynki mlode" - juz za czasow > mojego ojca krazylo takie powiedzonko wsrod braci harcerskiej. > Najwyrazniej reporter Wyborczej odkryl Ameryke. > Swoja droga pluje sobie w brode ze nie zostalem harcerzem - > czlowiek byl mlody i glupi... Zaluj, ze nie zostales harcerka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B:edronca Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.foxnet.com.pl 27.03.03, 14:21 To SKANDAL! Po pierwsze nigdy nie podobalo mi sie tworzenie druzyn koedukacyjnych...Bo jak facet moze wychowac mloda kobiete?? Jaki ona ma miec z faceta przyklad?? Niestety w ZHP to jest jeszcze powszechny zwyczaj... Po drugie wszyscy zapominaja o idei skautibgu i harcerstwa o jakich mowili min. gen.R.Baden-Powell i Olga oraz Andrzej Małkowscy(zalozyciele skautingu w Polsce). Po trzecie jak takiemu typowi Komisja Stopni Instruktorskich moga zamknac pozytywnie probe na stopien instruktorski?? Dlaczego ten tym w tym wieku bedac juz podharcmistrzem mogl pelnic funkcje na szczeblu druzyny?Troche za stary na to... Wogole jak mogl pelnic taka finkcje wychowawcza?? Dlaczego nikt go nie "przeswietlil"nim obial ta funkcje i nim wogole zostal instruktorem??(Tu zrzucam wine na harcmistrzow- sorx). Ten typ zlamal wszelkie regulaminy,statuty,idee etc.,itp.,a takze Prawo Harcerskie! Jak on mogl sprowadzac do burdelu mlodziez harcerska a nawet intruktorom zalatwial prace...Boshe sposc noge z glanem i kopnij!!! Kolejna sprawa...kto widzial by w taki sposob swietowac XX- lecie druzyny? To naprawde nie poharcersku :( Wiem ze GKZHP chce zachowac twarz i postapic dyplomatycznie, ale nie powinni tak lagodnie i laskawie podchodzic do sprawy. A wypowiedz Maslanki uwazam za bulwersujaca! Ten typ w stopniu podharcmistrza powinnien nie tylko siedziec, ale uwazam ze nalezy nie dawac mu szans i go zdegradowac (odebrac stopnie harcerskie i instruktorskie, Krzyz Harcerski,inne odznaczenia, sprawnosci itp.)a przede wszystkim zakazac mu noszenia munduru harcerskiego do konca zycia! Tak wiec drogie wladze "u gory"... Prosze myslec przy pisaniu rozkazow i przy powolywaniu na funkcje wychowawcze swoich ludzi i przyznawajac komus kolejne stopnie... Bo to nie tylko szarga wam w ZHPie opinie,ale takze innym w SKH"ZAWISZA", POH i ZHR itp....duzo y wymieniac :)) Wszyscy jestesmy BRACMI! A potem spoleczenstwo i przede wszystkim mlodziez... tak niechetnie na nas patrzy...Bluzga,rzuca kamieniami jak widza nas w mundurach...BRAK SLOW. Potem sie dziwicie ze cos nie gra... Pozdrawiam harcerskim Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerki IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 15:16 Artykuł typowy dla typowego brukowca. oj Gazeto co się z tobą stało, schodzisz na psy a raczej do rangi brukowca - niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druh A CO SIE DZIEJE NA OBOZACH... :) IP: 217.11.133.* 27.03.03, 16:03 sam bylem harcerzem, to wiem... kazdej nocy wypad do namiotow dziewczyn - niektorym klientkom nie przeszkadzalo, ze jednej nocy spia z tym a drugiej z innym... a druzynowy spal z druzynowa w jednym namiocie - owszem, alkoholu i fajek nie bylo, bo harcerz nie pije i nie pali... ale o waleniu nic nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość To druzynowy z III LO w rzeszowie IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 27.03.03, 20:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Majkut Re: Drużynowy przez lata molestował swoje harcerk IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 20:58 Ten gość nazywa się tak jak ja, co za cholerny zbieg okoliczności Odpowiedz Link Zgłoś