Dodaj do ulubionych

Profesor Zoll wątpi.

25.10.06, 00:08
www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,43474.html#43474
Ujawnienie agentów mogłoby być nieetyczne.
Obserwuj wątek
    • kura56 Re: Profesor Zoll wątpi. 25.10.06, 00:15
      Ujawnienie agentów jest z pewnościa nieetyczne,ale juz inwigilacja partii
      politycznych przez spec służby nie.A nawet wręcz przeciwnie.
      • duziabuzia jest kandydatem Samoobrony na prezydenta 25.10.06, 00:27
        chłe,hłe,che,he...
      • torpeda.wulkaniczna Re: Profesor Zoll wątpi. 25.10.06, 00:32
        Właśnie ten brak symetrii - o etyce inwigilacji się nie mówi, o etyce
        ujawnienia ( a raczej jej braku : a fe!)jak najbardziej.

Możnaby wymagać więcej od takich ludzi.Powinni miec szerszą perspektywę.

Dlatego Zolla nie rozumiem.
    • frank_drebin Zoll caly czas robi sobie tzw. PR przed wyborami 25.10.06, 00:15
      prezydenckimi. Nie zauwazyl tylko w swojej "wspanialosci" jednego. Wybory
      prezydenckie beda za 4 lata i te teksty zostana zapomniane. Ludzie maja krotka
      pamiec. No chyba, ze idzie metoda, ze bedzie sie wypowiadac nawet o wplywie
      pinwginow na tajfuny w Turcji. Czyli w skrocie bedzie sie wypowiadac non-stop
      zeby ludzie go nie zapomnieli. To tez jakas metoda tylko grozi czyms. Ale tego
      czym nie zdradze. Niech sie Zoll sam meczy ze swoimi ambicjami.
      • torpeda.wulkaniczna Re: Zoll caly czas robi sobie tzw. PR przed wybor 25.10.06, 00:19
        Ja już nie wiem momentami - czy to mnie pokręciło, czy też niektórym, rozsądnym
        zdawałoby się ludziom - a za takiego uważam nadal Zolla - coś się stało w język.

• kura56 Re: Zoll caly czas robi sobie tzw. PR przed wybor 25.10.06, 00:23
          Zollowi to cos to się nie stało w język, tylko zupełni inną podrobę.
        • frank_drebin Typuje, ze uwierzyl w swoja "wspanialosc" i w to, 25.10.06, 00:25
          ze bedzie ostatnia nadzieja Saloniku w nastepnych wyborach prezydenckich. I
          typuje to, ze przyjal metode bede gadal o wszystkim zeby byc na wierzchu. Nie
          uwazam sie za nieomylnego wiec czas pokaze.
          torpeda.wulkaniczna napisał:

> Ja już nie wiem momentami - czy to mnie pokręciło, czy też niektórym,
          rozsądnym
          >
          > zdawałoby się ludziom - a za takiego uważam nadal Zolla - coś się stało w
          język
          > .
          >
      • torpeda.wulkaniczna Re: Zoll caly czas robi sobie tzw. PR przed wybor 25.10.06, 07:57
        frank_drebin napisał:

> prezydenckimi. Nie zauwazyl tylko w swojej "wspanialosci" jednego. Wybory
        > prezydenckie beda za 4 lata i te teksty zostana zapomniane. Ludzie maja
        krotka
        >
        > pamiec. No chyba, ze idzie metoda, ze bedzie sie wypowiadac nawet o wplywie
        > pinwginow na tajfuny w Turcji. Czyli w skrocie bedzie sie wypowiadac non-stop
        > zeby ludzie go nie zapomnieli. To tez jakas metoda tylko grozi czyms. Ale
        tego
        > czym nie zdradze. Niech sie Zoll sam meczy ze swoimi ambicjami.

A może liczy nadal na kryterium uliczne i prośbę zatroskanych faszyzmem o
        objęcie steru?
    • pro.filutek1 Re: Profesor Zoll wątpi. 25.10.06, 00:18
      Rzeczą ludzką jest wątpić.
    • goldenwomen Re: Profesor Zoll wątpi. 25.10.06, 07:59
      a my watpimy w profesora Zolla
    • sam_sob Re: Profesor Zoll wątpi. 25.10.06, 08:02
      torpeda.wulkaniczna napisał:

> Ujawnienie agentów mogłoby być nieetyczne.

Tak jak aborcja, bo się świetnie na niej zna?
      • torpeda.wulkaniczna Nie wiem, co sądzi o aborcji. 25.10.06, 08:05
        Ale w problemach filozoficznych związanych z agentami porusza się swobodnie,
        jako zatroskany państwowiec (racjonalność ujawniania) i zadumany etyk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka