Dodaj do ulubionych

Zieleni2004 pod pomnikiem Dmowskiego - szacuneczek

10.11.06, 22:49
... tak całą sprawę - iście po prasku - skomentował obecny na demonstracji
wnuś.
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3728675.html
... co prawda Zieloni nie zdecydowali się na realizację mojego pomysłu
(obsiusianie pomnika), ale i tak akcja wymagała sporej odwagi (szczególnie od
niemłodej już prof. Całej), bo wokół mnóstwo osiłków z Wszechpolskiej.
Brawo, zieloni!
Wy mołodcy...
Obserwuj wątek
    • emerytka2006 Re: Zieleni2004 pod pomnikiem Dmowskiego - szacun 10.11.06, 22:52
      Pod pomnikiem - zgodnie z zapowiedziami - pojawili się też młodzi, krótko
      ostrzyżeni narodowcy. Liczebnie górowali nad protestującymi. W pewnym momencie
      narodowcy utworzyli szpaler, który zasłonił napis Zielonych. Zrobiło się
      nerwowo. Doszło do przepychanek, ale policja nie interweniowała. Walka toczyła
      się głównie na słowa. Zieloni i narodowcy zarzucali sobie wzajemnie
      nieznajomość historii Polski. - Będę pilnował tego pomnika, bo boję się, że
      zostanie zbezczeszczony - stwierdził jeden z narodowców o ksywie "Patriota".

Obłęd!
      • kukipl Re: Zieleni2004 pod pomnikiem Dmowskiego - szacun 11.11.06, 23:09
        emerytka2006 napisała:
        >Wy mołodcy...

emerytko twój wpis mówi wszystko o tobie, dla ciebie większym bohaterem był
        Dzierżyński
    • emerytka2006 gwałt na Całej 10.11.06, 23:06
      Zapowiadana przez Zielonych akcja od kilku dni wzbudzała emocje. Zaczęło się od
      tego, że na forum www.nacjonalista.org ktoś zamieścił komunikat o planowanym
      zasłonięciu pomnika Dmowskiego. Momentalnie zaczęły pojawiać się pod nim
      obraźliwe komentarze. - Dostawałam telefony z pogróżkami, grożono mi nawet
      gwałtem - mówi Alina Cała, kandydatka Zielonych 2004 do Rady Warszawy. - To
      pokazuje, jaką ideologię wyznają ludzie, którym patronuje Dmowski.

Horror!
      • nielubiegazety2 Projekcie Całej. To jest właśnie egzemplifikacja 10.11.06, 23:12
        nurtu Zielonych.
        Zgwałć mnie. Zepsuj lub zgwałć mnie.
        To tak zabawnie dzielić swój grzech na pół.

A zarób na gwalt. Nie gwałć, a będziesz zgwałcona.
        • emerytka2006 Nielubię: jesteś wulgarny 10.11.06, 23:18
          ... prawie jak ci dziarscy młodzianie z MW.
          To Twój sposób na wirtualny podryw?
          Poznaj lepiej doorbek naukowy prof. Całej!
          • gniewko_syn_ryba Re: Nielubię: jesteś wulgarny 10.11.06, 23:25
            emerytka2006 napisała:

> Poznaj lepiej doorbek naukowy prof. Całej!

Ja chciałem - wpisałem w gugla "profesor Cała" i otrzymałem takie wyniki:

Znane osoby ze Slaska Cieszynskiego
            Profesor. Cała Polska poznała go jako premiera rządu w latach 1997-2001.
            Odchodził z tego stanowiska w niesławie, ale już w 2004 roku ludność mu
            wybaczyła i ...
            www.ksiestwocieszynskie.republika.pl/ciekaw%5Cosoby.html - 33k - Kopia - Podobne
            strony

Głos Uczelni - Nr 120/2003 - Aktualności
            To, co czeka nas za trzy dni, rangą odpowiada wydarzeniu z roku 966 – powiedział
            z naciskiem profesor. Cała terminologia chrześcijańska przyszła do nas z ...
            www.ar.wroc.pl/glos/120/aktualnosci.html - 47k - Kopia - Podobne strony

Esej ekonomiczny pt. Mój samochód Naszym zdaniem wroclaw Wrocław ...
            i wtedy przypomniał mi się mój profesor, cała ta ekonomia i to, że na wykłady
            nie chodziłem. wnet wertuje księgi nerwowo, jest, znalazłem, ...
            www.dlastudenta.pl/nz/?act=show_ar&id=2078 - 21k - Kopia - Podobne strony

Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy
            Belka-profesor, Buzek-profesor ,cała reszta premierów z wyższym wykształceniem a
            efekty ich rządów mizerne. Zbyszek:. 2005-07-25 16:15 ...
            www.gazetaprawna.pl/index.php?action=showNews&dok=1508.6.3.2.1.1.0.1.htm - 91k -
            Kopia - Podobne strony

Her Magic Diary
            -No więc-podjął niechętnie wypowiedź profesor-cała nasza paczka Huncwotów nie
            była taka zwyczajna.Mieliśmy cudowne zdolności.Dlaczego Voldemordowi zależało ...
            love-hermiona-16.mylog.pl/ - 90k - Kopia - Podobne strony

Moja stronka:]
            Nie , na szczęscie wchodzi pani profesor cała usmiechnięta Przestali już wszyscy
            stękać Co za cuda, co się dzieje Na wykładzie częsć osób mdleje ...
            www.natalia-jaslo.webpark.pl/ - 17k - Wynik uzupełniający - Kopia - Podobne strony

Lily Potter - Onet.pl Blog
            powiedział profesor. Cała klasa spojrzała na mnie z niedowierzaniem. - Ale...-
            zaczęłam. - Nie ma zadnego ale! Ma panna szlaban!- krzyknął Binns. ...
            lily-zona-jamesa.blog.onet.pl/1,AR3_2006-04_2006-04-01_2006-04-30,index.html -
            63k - Kopia - Podobne strony

"I think the thing to do is to enjoy the ride while you're on it"
            Wszyscy nauczyciele stali na scenie i śpiewali "Przeżyj to sam" i nagle od tyłu
            wszedł On, nasz kochany dziadek profesor. Cała szkoła zaczęła tak klaskać, ...
            its-my-life.blog.pl/archiwum/?rok=2003&miesiac=12 - 122k - Kopia - Podobne strony

No to gdzie mam tego dorobku szukać ?...
            • emerytka2006 Re: Nielubię: jesteś wulgarny 10.11.06, 23:29
              Alina Cała dr Alina Cała. Dyscypliny KBN:, nauki historyczne. Specjalności:,
              socjologia stosowana etniczna. Miejsca pracy, zajmowane stanowiska, pełnione
              funkcje: ...
              bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/osoby/49000/o49131.htm - 2k - Kopia - Podobne
              strony

Książki - Alina CałaSerwis rekomendujący interesujące książki. Użytkownik
              ocenia przeczytane pozycje, a BiblioNETka poleca mu nową lekturę. BiblioNETka
              to również szybko ...
              www.biblionetka.pl/ka.asp?id=1664 - 11k - Kopia - Podobne strony

Alina Cała - PĘtlaCzasu.plAlina Cała. ... Alina Cała, Hanna Węgrzynek, Gabriela
              Zalewska. Kultura żydów w Polsce. Słownik ... Alina Cała. Wizerunek Żyda w
              polskiej kulturze ludowej ...
              www.petlaczasu.pl/alina/a5318 - 10k - Kopia - Podobne strony

Ostatnie pokolenie. Autobiografie polskiej młodzieży żydowskiej ...Alina
              Cała,Ostatnie pokolenie. Autobiografie polskiej młodzieży żydowskiej okresu
              międzywojennego,Alina,Cała,Ostatnie,pokolenie.,Autobiografie,polskiej ...
              wysylkowa.pl/ks397882.html - 77k - Kopia - Podobne strony

- katalog - autorzy Onet.pl Czytelniaokładka, Alina Cała, Hanna Węgrzynek,
              Gabriela Zalewska Historia i kultura Żydów polskich. Słownik wydawca:
              Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne ...
              czytelnia.onet.pl/3,0,0,30486,katalog.html - 37k - Kopia - Podobne strony

Kultura polska: ALINA CAŁA, HANNA WĘGRZYNEK, GABRIELA ZALEWSKA ..."HISTORIA I
              KULTURA ŻYDÓW POLSKICH. SŁOWNIK" zawiera ponad 800 haseł (w tym ponad 300
              biogramów) poświęconych Żydom zamieszkującym ziemie Rzeczypospolitej.
              www.culture.pl/pl/culture/artykuly/dz_cala_historia_i_kultura_zydow_polskich -
              19k - Kopia - Podobne strony

Historia i kultura Żydów polskich. Słownik Alina Cała, Hanna ...Historia i
              kultura Żydów polskich. Słownik Alina Cała, Hanna Węgrzynek, ...
              www.tanieksiazki.com.pl/go/_info/?id=1588 - 53k - Kopia - Podobne strony

Dzieje Żydów w Polsce 1944-1968 - teksty źródłowe - Alina Cała i ...Dzieje
              Żydów w Polsce 1944-1968 - teksty źródłowe - Alina Cała i Helena Datner-
              Śpiewak - Z Przedmowy:[...] Naturalną cezurą żydowskich dziejów w Polsce
              jest ...
              www.ksiazki24.pl/dzieje-zydow-w-polsce-1944-1968---teksty-zrodlowe---alina-cala-
              i-helena-datner-spiewak.i... - 51k - Kopia - Podobne strony

Ostatnie pokolenie. Autobiografia polskiej młodzieży żydowskiej ...Alina Cała
              Wydawnictwo Sic! Oprawa: miękka Ilość stron: 595 Kod: I019-W ... AUTOBIOGRAFIA
              POLSKIEJ MŁODZIEŻY ŻYDOWSKIEJ OKRESU MIĘDZYWOJENNEGO - Alina Cała ...
              ksiegarnia-odkrywcy.pl/ostatnie-pokolenie-autobiografia-polskiej-mlodziezy-
              zydowskiej-okresu-miedzywojenn... - 14k - Kopia - Podobne strony

Historia i kultura żydów polskich. Słownik - Alina Cała, Hanna ...Historia i
              kultura żydów polskich. Słownik - Alina Cała, Hanna Węgrzynek, Gabriela
              Zalewska - Słownik jest pierwszą na polskim rynku wydawniczym publikacją ...
              www.lideria.pl/sklep/opis?nr=57502 - 20k - Kopia - Podobne strony

• emerytka2006 PS. Naucz się góglować 10.11.06, 23:30
                Historia i kultura Żydów polskich. Słownik - Alina Cała, Hanna ...Słownik
                Historia i kultura Żydów polskich jest pierwszą na polskim rynku wydawniczym
                publikacją o charakterze encyklopedycznym, poświęconą dziejom narodu ...
                czytelnia.onet.pl/0,245,0,1,nowosci.html - 39k - Kopia - Podobne strony

Historia i kultura Żydów polskich. Słownik - Alina Cała, Hanna ...Historia i
                kultura Żydów polskich. Słownik - Alina Cała, Hanna Węgrzynek, Gabriela
                Zalewska - Słownik Historia i kultura Żydów polskich jest pierwszą na ...
                www.ksiazki24.pl/historia-i-kultura-zydow-polskich-slownik---alina-cala-hanna-
                wegrzynek-gabriela-zalewska... - 50k - Kopia - Podobne strony

WSIPAlina Cała. Pozycje powiązane z autorem. Lp.1, HISTORIA I KULTURA ŻYDÓW
                POLSKICH. Słownik. © Copyright by Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Spółka
                Akcyjna ...
                www.sklep.wsip.com.pl/pl.cgi/web/poziome0100?a=1233&d=p&i=1066407&lpno=1 - 15k -
                Kopia - Podobne strony

Wizerunek Żyda w polskiej kulturze ludowej - Alina Cała - Lideria.plWizerunek
                Żyda w polskiej kulturze ludowej - Alina Cała - Polska historiografia stroni od
                wgłębiania się w problemy stosunków polsko-żydowskich, ...
                www.lideria.pl/sklep/opis?nr=55812 - 16k - Kopia - Podobne strony

Zieloni 2004Warszawy Alina Cała uroczyście odsłoniła tablicę z nową nazwą ronda
                na skrzyżowaniu Alej Jerozolimskich ... Zasłonięcia dokonają Alina Cała i Adam
                Ostolski. ...
                www.zieloni2004.pl/ - 39k - Kopia - Podobne strony

warszawskiSkakał z radości, kiedy Hitler doszedł do władzy i ponosi część
                odpowiedzialności za to, że Holocaust tak się w Polsce udał - mówiła Alina
                Cała, ...
                warszawski.blox.pl/ - 38k - 9 Lis 2006 - Kopia - Podobne strony

Ostatnie pokolenie. Autobiografie polskiej młodzieży żydowskiej ...Tytuł:
                Ostatnie pokolenie. Autobiografie polskiej młodzieży żydowskiej okresu
                międzywojennego Autor: Alina Cała Wydawnictwo: SIC ! Cena: 38.30. Nadawca: ...
                www.ksiegarnia.wysylkowa.pl/index.php?
                c=11&nr=397882&restart=1&PHPSESSID=1154824040a2688a06792 - 64k - Kopia -
                Podobne strony

Ostatnie pokolenie. Autobiografie polskiej młodzieży żydowskiej ...Powiadom
                znajomego Powiadom znajomego o książce "Alina Cała - Ostatnie pokolenie.
                Autobiografie polskiej młodzieży żydowskiej okresu międzywojennego" ...
                www.ksiegarnia.wysylkowa.pl/index.php?
                jez=pl&waluta=nie&c=8&nr=397882&PHPSESSID=115336786... - 75k - Kopia - Podobne
                strony

Nasz Dziennik - Wikipedia, wolna encyklopediaAlina Cała ze
                stowarzyszenia "Otwarta Rzeczpospolita" dokonała monitoringu tej ... Alina Cała
                pisze:. Niemniej jednak Żydzi przedstawiani są wyłącznie w ...
                pl.wikipedia.org/wiki/Nasz_Dziennik - 34k - Kopia - Podobne strony

lewica.pl - lewicowy portal informacyjnyAlina Cała, tel. 0-22 839 41 26 Adam
                Ostolski, tel. 504 798 904. gdzie: Warszawa, Plac na Rozdrożu kiedy: 9
                listopada godz 12.30. Agnieszka Grzybek ...
                www.lewica.pl/?s=advert - 17k - Kopia - Podobne strony

• gniewko_syn_ryba Re: Nielubię: jesteś wulgarny 10.11.06, 23:40
                emerytka2006 napisała:

> Alina Cała dr Alina Cała

To trza było od razu, że DOKTÓR a nie PROFESÓR !!! ;))) Kuzyn żony też się w tym
                roku doktoryzuje z nauk historycznych, wię cbędę się na niego powoływał jako na
                autorytet naukowy tu na forum... A ma on "nieco" odmienne od p. dr Całej
                poglądy... ;)))

No i ten dorobek cokolwiek skromny...
                • emerytka2006 czarnosecinne 10.11.06, 23:42
                  gniewko_syn_ryba napisał:

A ma on "nieco" odmienne od p. dr Całej
                  > poglądy... ;)))
          • nielubiegazety2 Eeeeeeeee tam.Na portalu lewica.pl skrzykiwali się 10.11.06, 23:28
            na święcenie Wielkiego Października. To jest harcore.

Dorobek prof. Aliny Całej jest reklamowany przez działa, tfu dzieła, Bikontowej.
            Jak dla mnie wystarczy.
            • emerytka2006 a CO Ty masz do Bikont? 10.11.06, 23:31
              Ile jej książek (reportaży, artykułów) czytałeś?
              • nielubiegazety2 Książków ani jednej. Najnowszą wypozyczę w biblio 10.11.06, 23:38
                tece.
                A reportażów co nie miara. Dlatego pójdę do biblioteki.
                • emerytka2006 I który artykuł najbardziej Ci się 10.11.06, 23:38
                  ... podobał?
                  Na SERIO PYTAM...
                  • nielubiegazety2 Na serio. Generalnie większość reportaży jest 10.11.06, 23:48
                    manieryczna i Bikont wpisuje się w tą większość (bez wzglęgu na brawy
                    reportażysty).
                    Bikont jest do tego nieznosnie wybiórcza (jednostronna). Taka maniera, jaka
                    Gazeta. To też na poważnie.
    • ossey Re: Dmowski jest be za to Swieczewski 10.11.06, 23:20
      to byl facet...on sie kulom nie klanial.
      Leawckie klastwa zniszczyly i nadal niszcza narodowe autorytety...czaem sa
      kreowac...np Olek Kwasniewski z zona...to jest para.
      • emerytka2006 a kto powiedział, że Świerczewski jest ok? 10.11.06, 23:21
        Zresztą on był ok, ale teraz rozmawiamy o Dmowskim...
    • frank_drebin To teraz beda manify fekalne ? 10.11.06, 23:22
      emerytka2006 napisała:
      > ... co prawda Zieloni nie zdecydowali się na realizację mojego pomysłu
      > (obsiusianie pomnika),
      • emerytka2006 Dmowski na nie zasłużył 10.11.06, 23:23
        • frank_drebin To juz dalej nie pytam bo moze dzis cos jeszcze 10.11.06, 23:27
          bede jadl i nie chce wspominac "metod" nowych manif ... bleee
          • emerytka2006 a coś ty taki delikatny, Drebin? 10.11.06, 23:28

Policjant?!
            • frank_drebin No coz lubisz fekalne manify to nawet mozesz 10.11.06, 23:33
              postawic tzw. klocka przed pomnikiem - to juz twoj problem .. i mitycznego
              wnusia ...
              emerytka2006 napisała:

>
              > Policjant?!
              • emerytka2006 ja mówię tylko o "siusianiu" 10.11.06, 23:34
                PS. Czego chcesz od wnuczka?
                Masz na niego chrapkę?
                :)
                • frank_drebin Re: ja mówię tylko o "siusianiu" 10.11.06, 23:40
                  Poczytaj sobie tu o fekaliach ;)
                  www.slownik-online.pl/kopalinski/BA361206B3819752412565CB0073A4C4.php
                  Fekalna manifestantko. A wnus mityczny bo jakos dziwnie zanikal w twoich
                  (waszych) postach dziarskie chlopaki z NIE ;) Ja tam wam nie badam na kogo
                  macie ochote. Moze na na Gadzinowskiego ? ;)
                  emerytka2006 napisała:

> PS. Czego chcesz od wnuczka?
                  > Masz na niego chrapkę?
                  > :)
                  • emerytka2006 Frank nie wygłupiaj się... b/t 11.11.06, 22:36
    • ksiadz.robak Ten Biedron to ma taka grzywe na lbie, jak ja 10.11.06, 23:47
      na... - nie przymierzajac - fiucie
    • emerytka2006 hop_dziś 11.11.06, 22:34
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3729927.html
      • nielubiegazety2 Sqrwy...two, jakem piłsudczyk. 11.11.06, 22:38
        Ale od lewackiego chamstwa nie mozna się spodziewać niczego innego.

Lanca do boku, szablę w dłoń
        gazeciarzy goń, goń goń.
        • freemason A to Wyborcza zniszczyła 11.11.06, 22:46
          ... pomnik Dmowskiego?
          Chyba coś przeoczyłem...
          :)
          • nielubiegazety2 Przeoczyłeś :( 11.11.06, 22:54
            W odwecie należałoby wykpoać pół Alei Zasłużonych z Powązek.
            Nawet nie w odwecie.
            Tym doczesnym szczątkom to się należy. Niech rodzina bądź (w przypadku ich
            braku) portal lewica.pl chowa ich pod murem kremlowskim lub gdzie chce. W każdym
            razie z daleka od Alei Zasłużonych.
    • fsck [...] 11.11.06, 22:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • piotrgdansk4 [...] 11.11.06, 22:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wielki_czarownik Narodowców nie lubię, ale 11.11.06, 23:14
      Narodowców nie lubię, ale jakby obili trochę lewackich ryjów to by mnie wcale nie zmartwiło.
      • hatra Re: Narodowców nie lubię, ale 13.11.06, 01:12
        konserwatyzm.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=988&Itemid=111
      • emerytka2006 piszesz na poważnie? 03.03.07, 18:39
        Jeśli tak, współczuję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka