Dodaj do ulubionych

Przykro patrzec.

12.11.06, 01:30
Oglądałem spory fragment relacji z oficjalnych obchodów święta
niepodległości. Wszystko pięknie wyglądało. Do czasu.
Pokazali trybunę honorową z VIPami. Lech Kaczyński, Jarosław Kaczyński, Marek
Jurek, Kazimierz Marcinkiewicz, Anna Fotyga. Wszystko w porządku.
Przedstawiciele władz. Żadnej z tych osób nic bym nie zarzucił w takim dniu i
w takiej chwili. Ale gdy zobaczyłem wśród nich Leppera, to sobie pomyślałem,
co do k..wy nędzy taki warchoł robi w takim miejscu, w takim dniu?
Obserwuj wątek
    • omamiony.wiedzmin Re: patrzę inaczej 12.11.06, 01:41
      i zastanawiam się jak to możliwe,że Andrew przy tej całej spsiałej reszcie
      zaczął wygladać jak prawdziwy mąż stanu !!!!!!!!
      robisz Szanowny Pielo z Leppera kozła ofiarnego polskiego badziewia ,a to
      kaczory pociagaja za wszystkie sznurki
      Lepper jest tysiac razy uczciwszy,bardziej lojalny i rozsądny niz te 2
      kurduple z kilkudziesiecioma ograniczonymi przydupasami razem wzięte
      i tak sobie myslę,ze skoro dawny warchoł stał sie politykiem z klasą (na tle
      kaczogosiewszczyzny) to czy pisuary moga upasć jeszcze niżej ???
      pozdrawiam i liczę,że jednak pójdziesz głosować :)
      • goniacy.pielegniarz On się nie cywilizuje i nie ma żadnej klasy. 12.11.06, 01:53
        To po prostu kolejna maska, potrzebna akurat na tym etapie.

pozdrawiam
        • pandada pewnie, że Lepper trzyma niewysoki poziom 12.11.06, 01:56
          ale kaczory lecą na dziób
        • omamiony.wiedzmin Re: On się nie cywilizuje i nie ma żadnej klasy. 12.11.06, 02:01
          goniacy.pielegniarz napisał:

> To po prostu kolejna maska, potrzebna akurat na tym etapie.
          nie zgadzam się kompletnie,Giertycha tez zresztą coraz bardziej trawię
          natomiast to co sie porobiło z czołówką pisu (moze za wyjatkiem Dorna)
          przeszło moje najśmielsze oczekiwania - takiego upadku jakiejkolwiek
          moralności w polityce stosowanej od 17 lat Polska jeszcze nie widziała (moim
          zdaniem oczywiście)
          pytaniem jest tylko czy lud to widzi ......
          • humbak Re: On się nie cywilizuje i nie ma żadnej klasy. 12.11.06, 02:28
            Gdyby nie ustawa lustracyjna, powiedziałbym że Kaczyńscy wcale się nie degradują, a idą konsekwentnie... ona jednak zbija mnie mocno z tropu.
            • omamiony.wiedzmin Re: On się nie cywilizuje i nie ma żadnej klasy. 12.11.06, 02:40
              humbak napisał:

> Gdyby nie ustawa lustracyjna, powiedziałbym że Kaczyńscy wcale się nie
              degraduj
              > ą, a idą konsekwentnie... ona jednak zbija mnie mocno z tropu.
              którys z nas jest chyba niewidomy Humbaku
              mam dobre serce przyjmuję ,że ja :)
              nie chce mi sie przytaczać wszystkich numerów kaczystów od roku bo straciłbym
              tydzień na opisanie tej całej masy antypolskich zagrywek
              czy Ty Humbaku szprycujesz się czymś ,że nie widzisz sromoty kwaczących ???
              aż boję się zapytać - czy Ty czasem nie jestes Omamiony (Kaczyzmem)?????????
              :)
              • humbak Re: On się nie cywilizuje i nie ma żadnej klasy. 12.11.06, 02:52
                Chyba mnie źle zrozumiałeś. Mnie chodzi o to, że Kaczyńscy mają pewien priorytet a reszta jest dla nich sprawą drugorzędną... tyle że jajca z tą ustawą mieszają mi szyki.
                • omamiony.wiedzmin Re: On się nie cywilizuje i nie ma żadnej klasy. 12.11.06, 03:16
                  dla mnie lustracja to sprawa stoczterdziestosiódmorzędna,tak jak
                  dekomunizacja,tropienie układu czy rewolucja moralna - te karły intelektualne
                  niczym sensownym zająć się nie umieją po prostu więc tworzą dymną zasłonę dla
                  ciemnego luda
                  a lud (ten młodszy,bardziej wykształcony i z mniejszymi zobowiazaniami)zaczyna
                  zlewac ten oszołomski zascianek i szuka innego miejsca na swiecie do normalnego
                  życia - myślisz,że wyjeżdzają z powodu nieskończonej lustracji ???
                  szczerze mówiąc nie jestem w stanie zobaczyc najmniejszego SENSOWNEO I
                  POTRZEBNEGO POLSCE priorytetu ,którym te niedorozwoje by się zajęły CZYNNIE ,a
                  nie tylko w deklaracjach
                  dobrej nocy życzę :)
                  • humbak Re: On się nie cywilizuje i nie ma żadnej klasy. 12.11.06, 03:28
                    Widzisz, różnimy się pod względem priorytetów. Ale nie o to tu chodzi. Gdyby nie wspomniana ustawa lustr. Uznać bym mógł że Kaczyńscy po prostu zaniedbują rzeczy dla nich mniej istotne. Ta kwestia jednak jakoś przeczy tej tezie... mam więc wątpliwości.
                    > dobrej nocy życzę :)
                    Dziękuję i odwdzięczam się tym samym.
    • hochsztapler-przestepca Przykro patrzec, Spoko, spoko..Romana nie było! 12.11.06, 01:42

> Oglądałem spory fragment relacji z oficjalnych obchodów święta
      > niepodległości. Wszystko pięknie wyglądało. Do czasu.
      > Pokazali trybunę honorową z VIPami. Lech Kaczyński, Jarosław Kaczyński, Marek
      > Jurek, Kazimierz Marcinkiewicz, Anna Fotyga. Wszystko w porządku.
      > Przedstawiciele władz. Żadnej z tych osób nic bym nie zarzucił w takim dniu i
      > w takiej chwili. Ale gdy zobaczyłem wśród nich Leppera, to sobie pomyślałem,
      > co do k..wy nędzy taki warchoł robi w takim miejscu, w takim dniu?
    • gh10 Re: Przykro patrzec od roku na to szambo. 12.11.06, 01:46
    • mmkkll Re: Przykro patrzec. 12.11.06, 01:56
      > Ale gdy zobaczyłem wśród nich Leppera, to sobie pomyślałem,

No to zadaj sobie jeszcze pytanie nt. tego, kto jest odpowiedzialny za jego
      obecność tam.
      • omamiony.wiedzmin Re: Przykro patrzec. 12.11.06, 02:03
        mmkkll napisał:

> > Ale gdy zobaczyłem wśród nich Leppera, to sobie pomyślałem,
        > > co do k..wy nędzy taki warchoł robi w takim miejscu, w takim dniu?
        >
        > No to zadaj sobie jeszcze pytanie nt. tego, kto jest odpowiedzialny za jego
        > obecność tam.
        platforma ??? :)
        • mmkkll Jasne 12.11.06, 02:10
          Zmontowali też odpowiednią intrygę(chodzi o nieobecność), aby przypadkiem nikt
          nie doszedł do podobnego wniosku.
          • omamiony.wiedzmin Re: Jasne 12.11.06, 02:17
            mmkkll napisał:

> Zmontowali też odpowiednią intrygę(chodzi o nieobecność), aby przypadkiem nikt
            > nie doszedł do podobnego wniosku.
            żartowałem ,ze platforma zostałaby posądzona - wiadomo układ jest
            winny,łżeelity ,te sprawy ....
            kaczory podobno chciały dobrze (tak jak Gierek) i też im nie wychodzi
            jak mawiał Pietrzak w czasach swej świetności (dawno dawno temu) - ideałem
            byłby władca ,który chciałby źle i tez by mu się nie udało :)
            • humbak Re: Jasne 12.11.06, 02:24
              Szanowny Omamiony... to nie jest wina ino PiSu. To jest wina i PiSu i Platformy... i tych co nie poszli do głosowania lub głosowali bez sensu. Nigdy nie jest tak, że wina leży po jednej stronie.
      • humbak Re: Przykro patrzec. 12.11.06, 02:22
        Hehe... pan, pani, pan, my wszyscy jesteśmy winni;)
        • omamiony.wiedzmin Re: Przykro patrzec. 12.11.06, 02:32
          humbak napisał:

> Hehe... pan, pani, pan, my wszyscy jesteśmy winni;)
          masz rację Mosci Humbaku tez boleję nad tym ,ze za mało pokazywałem wczesniej
          na fk obłudę i małość kaczystów :)
          mea culpa :)
          Andrew dla Polski jest niegroźny,spełnia pożyteczną rolę ścierwojada
          politycznego,to Nawiedzeni Bolszewicy spod znaku ptactwa błotnego niszcza ten
          kraj !!!
          pozdro
          • humbak Re: Przykro patrzec. 12.11.06, 02:36
            Powyżej napisałem dokładnie o co mi chodzi. A co do Endrju to sam nie wiem, czy się go bać, czy się z niego śmiać. SO straciła w sondażach.... ale czy to znaczy że już po nich? Nie wiem. Z PiSem się nie zgadzam, mam przeciwne do nich poglądy w wielu sprawach, mam nawet wątpliwości co do ich celów... ale uważam ich nadal za polityków (ogólnie rzecz biorąc).Zaś SO... no cóż... to dla mnie coś najgorszego co być może.
    • sanitarny nie dziel 12.11.06, 02:27
      Kazdy Polak patryjota mial tam prawo byc. Swieci to lipa
      • kum.z.antalowki Smiej się pan z tego! Wart Pac pałaca a pałac Paca 12.11.06, 02:31

Szelmowska spółka i tyle.
        www.fun.anfa.pl/swf/data/por_i_seler.swf
    • haen1950 Re: Przykro patrzec. 12.11.06, 03:24
      Mnie wcale nie było przykro. Dzisiaj to nasz Jędruś reprezentuje demokrację i
      opozycję w tym kraju. To on, a nie platforma, trzyma w garści bat na
      niedowarzone pomysły Kaczyńskich objęcia kontrolą i podporzadkowania sobie
      wszystkich instytucji państwowych i społecznych w tym kraju z kościołem na
      czele. Image Leppera zmienia się błyskawicznie, to on wkrótce będzie pupilkiem
      mediów niezależnych.
      Przyczyna tego jest prosta, to facet walki i odwagi. Odważnie wpycha się
      nieproszony na salony, mówi, że chce być za cztery lata prezydentem Polski w
      amerykanskim stylu. Ukazał wszystkim empirycznie i naocznie, jakie cyniczne i
      obłudne szmaty dzisiaj rzadzą Polską. On wcale nie mówi, że jest od nich
      lepszy, ale jest przynajmniej szczery i niezakłamany. Na tym to polega.
      I on jeden oficjalnie twierdzi, że ma w dupie kaczorów i pogardza tą hołotą
      quasi inteligencką w rodzaju Rokity. Mnie osobiście to się podoba.
      • kum.z.antalowki Łabędzica zakochała się w plastikowej łódce 12.11.06, 03:44

Pokazywali w telewizji. Zadurzonej ptaszycy nie przeszkadzało ani to, że
        tworzywo jest sztuczne, ani - że kiczowato pokolorowane, ani - że puste w
        środku.
        Cóż - serce nie sługa, a gdy rozum śpi... to kazda potwora znajdzie amatora.

haen1950 napisał:
        > ...Dzisiaj to nasz Jędruś reprezentuje demokrację i
        > opozycję w tym kraju...
        (...)
        > I on jeden oficjalnie twierdzi, że ma w dupie kaczorów i pogardza tą hołotą
        > quasi inteligencką w rodzaju Rokity. Mnie osobiście to się podoba.

Łojezusicku...
    • logo.vlad Re: Przykro patrzec. 12.11.06, 04:03
      goniacy.pielegniarz napisał (m.in.):

> w takiej chwili. Ale gdy zobaczyłem wśród nich Leppera, to sobie pomyślałem,

I dlaczego, do k..wy nędzy, taki warchoł na takim tle wygląda na męża stanu?
      • kum.z.antalowki No to patrz na jakieś milsze widoki. Nie katuj się 12.11.06, 04:13

A swoja drogą... faktycznie, mieć takie władze to jak się dorobić wrzoda na
        tyłku. Ani samemu popatrzeć, ani komu pokazać...
        • miejscowy_glupek Re: No to patrz na jakieś milsze widoki. Nie katu 12.11.06, 08:52
          apps.hp.com.pl/shrek/photos/obraza0142.jpg
    • wartburg4 Re: Przykro patrzec. 12.11.06, 13:12

> .
      > w takiej chwili.

Masz niewielkie wymagania. Na prawdę uważasz, że wszystko w porządku?

W porządku ta krowa Fotyga, ten lisek Jurek, ten Kazio sobowtór Stuhra, czyli
      Lutka Danielaka z "Wodzireja"? Te dwa kartoffle, które boją się pokazać we
      dwójkę?
      • goniacy.pielegniarz Re: Przykro patrzec. 12.11.06, 14:52
        wartburg4 napisał:

> Masz niewielkie wymagania. Na prawdę uważasz, że wszystko w porządku?

W tym kontekście tak.

> W porządku ta krowa Fotyga, ten lisek Jurek, ten Kazio sobowtór Stuhra, czyli
        > Lutka Danielaka z "Wodzireja"? Te dwa kartoffle, które boją się pokazać we
        > dwójkę?

Nawet jeśli w wielu rzeczach nie popieram Kaczyńskich, ich polityki i sposobu
        prowadzenia tej polityki, to akurat trudno mi uznać, że nie mają moralnego
        prawa do pojawiania się przy okazji takiego święta. Można się z nimi nie
        zgadzać co do ich wizji państwa, ale mają moim zdaniem coś takiego jak instynkt
        propaństwowy. Zresztą widzę spory postęp, bo Kaczyńscy i ich środowisko akurat
        mieszczą się w tej tradycji(nie tylko zresztą oni, żeby była jasność), w
        odróżnieniu od swoich poprzedników, czyli komunistycznych ścierek, które zawsze
        są gotowe nadstawić się tam, gdzie wiatr zawieje i jeśli trzeba, to można i
        nawet 11.XI świętować. Ale pomijając już tradycję, większy nacisk położyłbym na
        ten instynkt propaństwowy, na który warto zwrócić uwagę właśnie przy okazji
        takiego święta. Jak się Lepper mieści w takim kontekście? Nie trzeba chyba
        nawet tego komentować.
    • elfhelm Ilu PZPRowców na trybunie naliczyliście? 12.11.06, 13:14
      1. Łopiński - rzecznik prezia.
      2. Lepper - wicepremier, min. roln.

Była Sowińska - RPD? Aumiller - min. bud.? Kostrzewski - skarbnik krajowy PiS?
      Tuderek - lider warszawskiej SO? Kryże?
    • reakcjonista1 przecie lud go wybrał 12.11.06, 14:00

• humbak Re: przecie lud go wybrał 12.11.06, 14:02
        Te! Nie zgrywaj monarchisty:)
        • haen1950 Re: przecie lud go wybrał 12.11.06, 14:17
          Jędruś jest gość. Z właściwym sobie optymizmem oświadczył przedwczoraj, że
          celem jego życia jest prezydentura Polski. I to prezydentura w stylu
          amerykańskim, żeby skuteczniej mógł dbać o interesy prowincji. Na głosy
          wykształciuchów w rodzaju Rokity nie liczy.
          O Kaczynskich i PiS lekceważąco powiedział, że trzeba było utrzeć im nosa.
          Zapomnieli o liczbie posłów potrzebnych do tworzenia większości rządowej.
          Obiecuję sobie wiele ciekawych scen z życia tej koalicji po wyborach, gdy
          Samoobrona osiągnie przyzwoity, dwucyfrowy wynik. Plan jego będzie prosty,
          wszędzie przyłączyć się do rządzacych, Jędruś jest uniwersalny, gdy chodzi o
          dostęp do koryta.
        • reakcjonista1 Re: przecie lud go wybrał 12.11.06, 14:19
          a co, moze nieprawde mowie?
          • mmkkll Re: przecie lud go wybrał 12.11.06, 14:22
            Te! Nie zgrywaj demokraty:)
            • humbak Re: przecie lud go wybrał 12.11.06, 14:26
              No to już jest szkalowanie;P
          • humbak Re: przecie lud go wybrał 12.11.06, 14:26
            Gdzieś coś takiego napisałem?
            • reakcjonista1 Re: przecie lud go wybrał 12.11.06, 14:46
              nie dlatego się pytam
              • humbak Re: przecie lud go wybrał 12.11.06, 14:50