Dodaj do ulubionych

UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą)

IP: 192.168.42.* 15.11.01, 15:34
jednym z argumentów za UE głoszonych przez polskie media jest to że WSZYSCY
CHCĄ trochę mnie to dziwiło bo taka jednomyślność jest podejżana i jednak
miałem rację
1)gdzieś tam w radiu usłyszałem że jakiś ważny gościu (chyba przewodniczący
parlamentu) jest eurosceptykiem i skloł ten oststni raport na czym świat stoi
2)na Cyprze też nie jest tak rózowo jak to się nam wmawia
3)kiedyś premier Węgier powiedział że jeśli tak dalej UE będzie w ciula grać to
może go w dupę pocałować

niestety więcej szczegółów nie znam, a na te trafiłem przypadkowo, raz gdzieś
ktoś powiedział, a potem te informacje szybko znikały z anteny (CZYŻBY
NIEŻETOLNOŚĆ ANTYUNIJNYCH DZIENNIKARZY BYŁA TEGO POWODEM)

tak samo jak informacja o tym że w maju w roku wyborów prezydenckich w Polsce
UE przyjęła deklarację że nowe kraje dostaną tyle kasy z UE ile do niej
wpłaciły, a obsługę kasy przejmie dotychczasowa piętnastka, z czasem
partycypacja kosztów utrzymania kasy będzie dotyczyć wszystkich.

więcej szczegółów nie znam BO NIGDZIE WIĘCEJ O TEJ SPRAWIE NIE SŁYSZAŁEM, A
SŁYSZĘ ŻE UE DA DA I DA (chyba nam w dupę)

ja osobiście od UE chce jednego NIECH UE MI DA ŚWIĘTY SPOKÓJ
Obserwuj wątek
    • Gość: GMR Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 18:50
      Czyli nic nowego pod słońcem bo czegóżsię spodziewać po nich jeśli w 80%
      udziały należą albo do kapitału zachodniego albo do naszych rodzimych
      eurofanatyków. A jak to się stało? Wystarczy spojrzeć na skład KRRiTV. na 9
      członków tej rady 7 jest z SLD UP PSL I UW...nie ma co tego komentować taki
      skład rady gwarantuje że żaden eurosceptyk nie może liczyć na poważne
      traktowanie w tych mediach. A jeszcze sie burzą jak woda w klozecie bo jedno
      maleńkie radyjko z Torunia jakimś dziwnym trafem wymknęło sie im spod kontroli.
      Tego błędu juz nie powtórzyli przy rozdawaniu koncesji na telewizję. Niby
      katolici PULS jest bardziej liberalny niż katolicki.. i żaden eurosceptyk nie
      ma tam prawa wstępu! Wiedz jeszcze Prowokacie że Rzeczpospolita w 51% należy do
      norweskiej Orkli a dziesiątki tytułów prasy lokalnej i regionalnej do Passauer
      Neue Presse. Te media są orientacji liberalnej lub socliberalnej i co jak co
      ale mediów to oni nam nigdy nie dadzą.Antyunijne wystąpienie w tych gazetach =
      koniec kariery jako dziennikarza. Napewno nie ujrzymy w nich artykułów o
      przekętach w zachodnich firmach no bo któż by podniósł rekę na swego
      żywiciela? Kiedys kluczem do władzy byłą ziemia , potem węgiel dziś ropa ale i
      media .Tak, więc KTO MA MEDIA TEN MA WŁADZĘ!
      • Gość: Jajacek Prowokat i GMR IP: *.kabel.telenet.be 15.11.01, 19:10
        Macie chlopaki jeszcze rok na pieprzenie tych bzdur.
        Na referendum nie liczcie -ja wam to mowie wprost z Brukseli !!
        • Gość: prowokat do jajacka IP: 192.168.42.* 15.11.01, 19:25
          wskaż mi w kturym miejcu pierdolę głupoty konkretnie co źle rozumiem
          bo powiedzieć że ktoś pierdoli każdy potrafi
          UDOWODNIJ TO
          powiedz co dobrego ma do zaoferowania UE, jakie jej pomysły przyniosą ulgę
          Polsce, jakie będą z tego korzyści
          • Gość: jajacek Re: prowokat IP: *.kabel.telenet.be 15.11.01, 20:30
            Gość portalu: prowokat napisał(a):

> wskaż mi w kturym miejcu pierdolę głupoty konkretnie co źle rozumiem
            > bo powiedzieć że ktoś pierdoli każdy potrafi
            > UDOWODNIJ TO
            > powiedz co dobrego ma do zaoferowania UE, jakie jej pomysły przyniosą ulgę
            > Polsce, jakie będą z tego korzyści

Moze az tak ostro nie napisalem :))

www.europa.eu

Przedewszystkim Polska bedzie mial szanse na przyspieszenie rozwoju .
            Ogromne pieniadze wpakowane beda w nasza infrastrukture .
            Ekologia -zniszczone rzeki ,tereny w zniszczone przez przmysl .
            Rolnictwo -produkcja nareszcie stanie sie oplacalna .
            Swobodny wybor miejsca zamieszkania w Europie .
            Wiele ,wiele innych kozysci -jesli dasz mi troche czasu to chetniej przygotuje
            cos bardziej szczgolowego .
            Albo pytaj mie o konkretne sprawy ,ktory cie interesuja ,czy ewetualnie jakie
            kozysci ma przecietny mieszkaniec UE.
            Moze wtedy bardzie przekonasz sie do UE jesli bede mogl ci opwiedziec moje
            osobiste doswiadczenia zwyklego obywatela UE .
            • Gość: GMR Jak więc widać przeciwnicy UE to nie tylko RM i . IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 09:10
              ..Samoobrona ale też UPR i nawet co niektórzy z SLD (Syczewski).. My
              Eurosdceptycy musimy tzrymać się razem bo w pojedynkę to oni nas zniszcą .
              Porzućmy swe dawne animozje i zacznijmy działać wspólnie. Eurofanatykom strach
              zajrzał w oczy bo oto pojawiła sie realna groźba że ... mogą nie dostać sie na
              swe wymarzone ciepłe posadki w Brukseli. Oto im wył. chodzi... dla UE są gotowi
              na wszystko, po nich choćby potop!
            • Gość: prowokat Do jajacka 2 IP: 192.168.42.* 16.11.01, 11:23
              > Przedewszystkim Polska bedzie mial szanse na przyspieszenie rozwoju .
              > Ogromne pieniadze wpakowane beda w nasza infrastrukture .

nie sądzę UE ma wiele kłopotów z samą sobą, niski (może nawet w niedalekiej
              przyszłości ujemny) przyrost gospodarczy zapewne spowoduje to że państwa zachodu
              niechętnie będą dawału tutaj pieniądze, skoro może ich zabraknąć na własnym
              podworku. Poza tym przepisy UE w niej samiej raczej spowalniają rozwój i w
              niedalekiej przyszłości prawdopodobnie go zachamują. Co do infrastruktury to
              1)należy RADYKALNIE obnizyć podatki
              2)obciąć pasozytów np AGENCE, AGENDY i nne pierdoły
              po prostu należy dążyć do tego aby poziom cen i płac był niski bo
              1)niski poziom cen -
            • Gość: sir Re: prowokat IP: *.chello.pl 20.11.01, 17:06
              Gość portalu: jajacek napisał(a):

> Gość portalu: prowokat napisał(a):
              >
              > > wskaż mi w kturym miejcu pierdolę głupoty konkretnie co źle rozumiem
              > > bo powiedzieć że ktoś pierdoli każdy potrafi
              > > UDOWODNIJ TO
              > > powiedz co dobrego ma do zaoferowania UE, jakie jej pomysły przyniosą ulgę
              >
              > > Polsce, jakie będą z tego korzyści
              >
              > Moze az tak ostro nie napisalem :))
              >
              > www.europa.eu
              >
              > Przedewszystkim Polska bedzie mial szanse na przyspieszenie rozwoju .
              > Ogromne pieniadze wpakowane beda w nasza infrastrukture .
              > Ekologia -zniszczone rzeki ,tereny w zniszczone przez przmysl .
              > Rolnictwo -produkcja nareszcie stanie sie oplacalna .
              > Swobodny wybor miejsca zamieszkania w Europie .
              > Wiele ,wiele innych kozysci -jesli dasz mi troche czasu to chetniej przygotuje
              > cos bardziej szczgolowego .
              > Albo pytaj mie o konkretne sprawy ,ktory cie interesuja ,czy ewetualnie jakie
              > kozysci ma przecietny mieszkaniec UE.
              > Moze wtedy bardzie przekonasz sie do UE jesli bede mogl ci opwiedziec moje
              > osobiste doswiadczenia zwyklego obywatela UE .

CŻŁOWIEKU... Z CAŁĄ STANOWCZOŚCIĄ MOGĘ STWIERDZIĆ, ŻE JESTEŚ IDIOTĄ ... BARDZO MI
              Z TEGO POWODU PRZYKRO... KURCZE TO TRZEBA MIEĆ KONMPLETNIE WYPRANY MÓZG ŻĘBY
              UZNAĆ ŻE WZROST GOSPODARCZY UDA SIĘ PRZYSPIESZYĆ POPRZEZ SUBWENCJE NP. Z
              BUDŻETU ... TU Z KASY EUROKOŁCHOZU (ZSRE - ZWIĄZEK SOCJALISTYCZNYCH REPUBLIK
              EUROPEJSKICH) , KRETYN POPROSTU KRETYN ... CHYBA ZA DŁUGO MIESZKASZ W TEJ
              BELGII... PROPONUJĘ POCZYTAĆ TROCHĘ DOBRYCH KSIĄZĘK Z EKONOMII NP. LAUREATA
              NAGRODY NOBLA PANA MILTONA FRIEDMANA !!! JEST JESZCZE JEDNO ROZWIĄZANIE - NIE
              JESTEŚ DEBILEM TYLKO CWANIAKIEM KTÓRY CHCE SIĘ DOROBIĆ NA BYUCIU URZĘDASKIEM -
              ALE W TAKIM WYPADKU TO NIE MA DLA CIEBIE INNEJ NAGRODY NIŻ STRYCZEK...
    • Gość: skrzypek Do prowokata-prawdziwe informację o UE IP: *.interklub.pl 15.11.01, 23:51
      Jeśli chcesz dowiedzieć się prawdy o UE polecam strony UPR-u. www.upr.org.pl
      Tam w linkowni znajdziesz też adres do Eurosceptyków(ZSRE).Porównaj sobie z tym
      co mówi prasa i wszyscy euroidioci.Dla mnie nie ma wątpliwości,co ci bardziej
      przypadnie do gustu.
      Jeśli chodzi o przedstawianie w polskich mediach przeciwników UE media
      specjalnie pokazują tylko jakiś,żenujących polityków typu Janowskiego czy
      Samoobrony(vide np dzisiejszy Tygodnik Polityczny Jedynki-10 euroentuzjastów
      przeciw 2 śmiesznym chłopcom).Takich łatwo jest zagiąć.
      UE-nie bo jest przeżarta socjalizmem i biurokracją.Podatki są
      horrendalne,przegrywa konkurencję z NAFTA(USA,Kanada,Meksyk)jest mało
      innowacyjna i nie ma w niej prawdziwego wolnego rynku,a państwo opiekuńcze
      dopełnia jej powolne bankrutowanie.Jest jeszcze dość bogata,ale stoi w miejscu
      i się nie rozwija.
    • Gość: Skrzypek Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ.UE przegrywa z NAFTA. IP: *.interklub.pl 16.11.01, 00:11
      Gość portalu: prowokat napisał(a):

> jednym z argumentów za UE głoszonych przez polskie media jest to że WSZYSCY
      > CHCĄ trochę mnie to dziwiło bo taka jednomyślność jest podejżana i jednak
      > miałem rację

Kłamstwo wg "sondaży" chce 49%-jeśli sobie przypomnimy w Irlandi wg "sondaży" za
      traktatem w Nicei było 45% przeciw 24%,a wyniki okazały się,że 60% jest przeciw.W
      Polsce nie dopuszcza się rozumnych przeciwników UE do głosu tylko delikatnie
      mówiąc ludzi niewiele "kapujących"
      > 1)gdzieś tam w radiu usłyszałem że jakiś ważny gościu (chyba przewodniczący
      > parlamentu) jest eurosceptykiem i skloł ten oststni raport na czym świat stoi

Zapewne był to Stanisław Michalkiewicz w 1 pr radia,ale proszę też posłuchać
      zdania o UE rektora SGH Marka Rockiego.
      > 2)na Cyprze też nie jest tak rózowo jak to się nam wmawia

Nie tylko na Cyprze.W Czechach i w Estonii niemal na pewno w referendum akces do
      UE zostanie odrzucony.
      > 3)kiedyś premier Węgier powiedział że jeśli tak dalej UE będzie w ciula grać to
      >
      > może go w dupę pocałować

Czech Waclaw Klaus Też o tym mówił.Obydwaj jako alternatywę widzieli NAFTA.
      >
      > niestety więcej szczegółów nie znam, a na te trafiłem przypadkowo, raz gdzieś
      > ktoś powiedział, a potem te informacje szybko znikały z anteny (CZYŻBY
      > NIEŻETOLNOŚĆ ANTYUNIJNYCH DZIENNIKARZY BYŁA TEGO POWODEM)

Dlatego,że prawie wszystkie media są w rękach politpoprawnej lewicy,która m.in
      świetnie będzie się czuła w "postępowej" Europie.
      > tak samo jak informacja o tym że w maju w roku wyborów prezydenckich w Polsce
      > UE przyjęła deklarację że nowe kraje dostaną tyle kasy z UE ile do niej
      > wpłaciły, a obsługę kasy przejmie dotychczasowa piętnastka, z czasem
      > partycypacja kosztów utrzymania kasy będzie dotyczyć wszystkich.
      >
      > więcej szczegółów nie znam BO NIGDZIE WIĘCEJ O TEJ SPRAWIE NIE SŁYSZAŁEM, A
      > SŁYSZĘ ŻE UE DA DA I DA (chyba nam w dupę)

Nie przywiązywałbym do tego większej wagi.UE to porażka bo podatki wynoszą w
      niej blisko 50% i są przeżerane przez biurokrację.Polska będzie odpowiednie
      naciskana i już to się dzieję by te "świetne" ustawy przyjąć.
      > ja osobiście od UE chce jednego NIECH UE MI DA ŚWIĘTY SPOKÓJ

Dokładnie-Wolność.,Niech państwo się odczepi od gospodarki i pozwoli działa
      wolnemu rynkowi(podatki możliwie najniższe-10% liniowy na dobry początek),wtedy
      Polska będzie się rozwijać niezwykle szybko.Możliwy jest wzrost roczny nawet ok
      12-15% i to nie są bajki(w razie czego mogę podjąć dyskusję z ewentualnymi
      oponentami,choć nie mam zbyt duzo czasu).Nie ma wtedy bezrobocia,bo kolejny
      człowiek na rynku,to kolejne ręce do pracy,a nie jak chćą socjaliści,którzy
      dominują w UE(poza Irlandią,Anglią,Włochami i Hiszpanią)kolejni potencjalni
      bezrobotni.
      Alternatywą dla UE jest wolny rynek w Polsce,którego jeszcze nie było od 1989
      roku i przystąpienie do NAFTA.
    • Gość: Lech Cenzura GW w żaden sposób nie ingeruje??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.01, 19:46
      Cenzura GW w żaden sposób nie ingeruje???

W stopce Forum dyskusyjnego gazeta.pl znajduje taka oto informacja:

"Agora S.A. informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i W ŻADEN SPOSÓB NIE
      INGERUJE w treść wątków i komentarzy umieszczanych przez użytkowników na Forum.
      Usuwane mogą być jedynie listy o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z
      zasadami Netykiety, zgodnie z Regulaminem Forum."

Zakładanie blokady na dostęp do dyskusji to nie jest żadna ingerencja? To czym
      to jest, bo w końcu nie jest też usuwaniem listów? Zaiste, zdumiewające!
      Przecież blokada została założona właśnie z powodu przesyłanych przeze mnie
      listów, których treść, bynajmniej nie reklamowa, nie spodobała się cenzorom
      zarówno ze względu na temat, jakiego dotyczyła, jak i w miarę wyczerpującego
      podbudowania tego tematu odniesieniem do autentycznych świadectw ludzi i
      faktów, których nie znajdzie się w żadnej literaturze.

O co tu więc chodzi? Oczywiście, że o ingerencję w związku z "niestosownym"
      tematem. Po prostu niektórzy już pogłupieli sądząc, że pełne poszanowanie i
      uznanie należy się tylko tzw. "nowym i mniejszościowym grupom wyznaniowym" (w
      rzeczywistości często nadużywającym wolności religii ze szkodą dla ludzi). W
      ich ujęciu ma to wręcz być elementarnym sprawdzianem poszanowania praw
      człowieka i demokracji w ogóle. Jak widać po tym forum wolno krytykować
      szanowane autorytety, uznanych polityków i papieża, kościół katolicki i
      prawosławny oraz inne tradycyjne wyznania, nie przebierając w tu środkach:
      obelżywości i nikczemności, ale od sekt - wara!!!

Chyba nie tędy droga, by popierać absolutną wolność religii, bo czasami możemy
      ocknąć się na łózku szpitalnym po jakimś ataku gazowym, jak "Najwyższej Prawdy"
      w tokijskim metrze, albo zasypani w zawalonym biurowcu po samobójczym ataku
      terrorystów islamskich...

Tym wszystkim, którzy zachowali trochę trzeżwości i zdrowego rozsądku proponuję
      zajrzeć na stronę internetową Ruchu Obrony Rodziny i Jednostki, członka
      federacji podobnych ośrodków działających w Unii Europejskiej (FECRIS):

free.ngo.pl/rorij/

Pozdrawiam

Lech Rugała, RORiJ
      • Gość: snajper Nie, nie ingeruje. IP: *.waw.cdp.pl 19.11.01, 12:59
        Forum:

W odpowiedzi na zarzuty o cenzure wyjasniam, ze powodem zalozenia blokady bylo
        dlugotrwale i wielokrotne naruszanie przez "Lecha" regulaminu naszego Forum,
        ktory zabrania publikowania u nas spamu. "Lech" (pan Rugala)wielokrotnie
        wysylal na rozne nasze fora, w wiekszosci nie majace nic wspolnego z tematem
        sekt, te same tresci (liczace tysiace znakow relacje osob pokrzywdzonych przez
        sekty oraz artykuly na ten temat), nie reagujac na rowniez wielokrotne
        ostrzezenia z naszej strony. Wystarczy pobawic sie chwile wyszukiwaniem Forum,
        zeby zobaczyc, ze takie listy szly w dziesiatki - co najmniej.

Pozdrowienia,

Admini

• Gość: GMR Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 13:30
      Poczytajcie sobie przedostani numer Nesweeka. Tam jest opisany scenariusz
      ogłupiania narodu wraz z kosztami tej operacji...
      • Gość: snajper Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą) IP: *.waw.cdp.pl 28.11.01, 15:26
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> Poczytajcie sobie przedostani numer Nesweeka. Tam jest opisany scenariusz
        > ogłupiania narodu wraz z kosztami tej operacji...

Ogłupiania ? Informowania. Naród to jest ogłupiany przez RM i ND.

• Gość: Janusz2 Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą) IP: 194.92.234.* 28.11.01, 15:34
          Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: GMR napisał(a):
          >
          > > Poczytajcie sobie przedostani numer Nesweeka. Tam jest opisany scenariusz
          > > ogłupiania narodu wraz z kosztami tej operacji...
          >
          > Ogłupiania ? Informowania. Naród to jest ogłupiany przez RM i ND.

Informowania? Nawet oficjalnie nazywają to akcja promowania UE.
          Dla Ciebie propaganda jest równoważna informowaniu?
          Współczuję.

A tak na marginesie RM i ND są mediami o bardzo ograniczonym zasięgu, czy czasem
          nie demonizujesz ich roli?

• Gość: snajper Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą) IP: *.waw.cdp.pl 28.11.01, 15:58
            Gość portalu: Janusz2 napisał(a):

> Gość portalu: snajper napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: GMR napisał(a):
            > >
            > > > Poczytajcie sobie przedostani numer Nesweeka. Tam jest opisany scenar
            > iusz
            > > > ogłupiania narodu wraz z kosztami tej operacji...
            > >
            > > Ogłupiania ? Informowania. Naród to jest ogłupiany przez RM i ND.
            >
            > Informowania? Nawet oficjalnie nazywają to akcja promowania UE.
            > Dla Ciebie propaganda jest równoważna informowaniu?
            > Współczuję.
            >
            > A tak na marginesie RM i ND są mediami o bardzo ograniczonym zasięgu, czy
            czase
            > m nie demonizujesz ich roli?

Ja nic nie pisałem o ich roli. Ja jedynie stwierdziłem, co robią. Fakt kłamania
            nie zależy od ilości odbiorców.

• Gość: Janusz2 Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą) IP: 194.92.234.* 28.11.01, 17:34
              "Poczytajcie sobie przedostani numer Nesweeka. Tam jest opisany scenariusz
              ogłupiania narodu wraz z kosztami tej operacji..."

"Ogłupiania ? Informowania. Naród to jest ogłupiany przez RM i ND."

Gość portalu: Janusz2 napisał(a):
              "Informowania? Nawet oficjalnie nazywają to akcja promowania UE.
              Dla Ciebie propaganda jest równoważna informowaniu?
              Współczuję.
              A tak na marginesie RM i ND są mediami o bardzo ograniczonym zasięgu, czy
              czasem nie demonizujesz ich roli?"

"Ja nic nie pisałem o ich roli. Ja jedynie stwierdziłem, co robią. Fakt kłamania
              nie zależy od ilości odbiorców."

Dzięki, że odniosłeś się do tego co napisałem "na marginesie".
              Szkoda, że pominąłeś to, co było gówną treścią mojego postu, czyli to, że
              kampanię propagandową rządu mylisz z rzetelnym informowaniem.
          • Gość: GMR Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 16:05
            Ograniczony? w Jakim sensie? Przecież RM dociera przez satelitę do polonii w
            USA i Kanadzie. Pewnie milion i coś tam na LPR to jeszcze nie to samo co 5 i
            pół miliona głosów SLD ale to napewno jest więcej niż AWSP i UW !! A jakby te
            głosy zsumować to z ledwością ta koalicja AWS-UW wyprzedza LPR
            Policzmy stopień poparcia uzyskany przez uprzednio rządzących i LPR w ostatnich
            wyborach (%)> AWSP - 5,6 UW - 3,1%= 8,7% - sama LPR -7,87% a do tego należałoby
            doliczyć niektórych posłów z PiS...podbnie do LPRu w wielu sprawach myśli też
            Samoobrona...
            • Gość: Janusz2 Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą) IP: 194.92.234.* 28.11.01, 17:41
              > Ograniczony? w Jakim sensie? Przecież RM dociera przez satelitę do polonii w
              > USA i Kanadzie.

Nie chciałem Cię urazić.
              Pisząc o graniczonym zakresie RM i ND, miałem na myśli to, że w porównaniu z
              TVP1, TVP2, TVPolonia, Polsatem, TVN, Gazetą Wyborczą czy NIE - mają dużo
              mniejsze oddziaływanie na społeczeństwo.
              Zwolennicy UE udają, że nie widzą, że wielka machina propagandowa pracuje na
              rzecz euroentuzjastów i z uporem maniaka wskazują RM czy ND jako źródła "złych"
              postaw wobec UE.
    • Gość: Puchatek Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą) IP: *.stacje.agora.pl 28.11.01, 16:07
      Rozumiem, że tytuł wątku dotyczy głównie Radia Maryja i Naszego Dziennika?
      1. Nikt nie mówi, że wszyscy. Mówi się, że większość, i tak sondaże pokazują. Kto nie wierzy
      sondazom niech spojrzy na wynik ostatnich wyborów - lie miejsc w parlamencie dostały partie o
      programie pro-UE, a ile przeciwne.
      2. To, że Radio Maryja i Nasz Dziennik są przeciwne integracji z UE i że to publicznie głoszą, jest
      absolutnie normalne - w każdym demokratycznym kraju ludzie mają różne opinie. Tyle, że RM i ND nie
      próbują nawet dyskutować na ten temat. Zamiast racjonalnych argumentów raczą swoich ogłupiałych
      słuchaczy potokiem demagogii i - przykro to mówić - kłamstwa. No i próbują do tego celu
      wykorzystywać autorytet Kościoła, a to już poważne nadużycie.
      3. Jeszcze raz - głośno i dobitnie - proponuję GMRowi i innym antyUE - przeprowadźcie się na
      Białoruś. Tam macie swój wymarzony raj - cenzura, odgórnie sterowana gospodarka, prezydent
      dyktujący co wolno, a co nie. Powodzenia.
      Rozumiem, że marzą się Wam dawne czasy, odgórne decydowanie o tym, co myśli większość...
      • Gość: GMR Re: UE --- MEDIA KŁAMIĄ (i kłamać będą) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 16:37
        Ja właśnie dlatego sprzeciwiam się UE by nikt mi nie narzucał odgórnie takich
        rzeczy jak np Ilości szczebli w drabinie czym jest marchewka itp. WY za to
        przemilczacie rózne sprawy mówiąc tylko pół lub ćwierć prawdy..to też jest
        nadużycie!
      • Gość: prowokat kurwa co wy macie z tą Białorusią IP: *.chello.pl 28.11.01, 19:00
        każdy pieprzony ue fan wysyła eurosceptyków na Białorus
        mam lepsze rozwiązanie uruchomicie oświęcim lub wydzierżawcie do ruskich obekty
        na syberii

nie wiem jak inni ale ja się tego pierdolenia o Białorusi nie boję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka