l.george.l 07.12.06, 18:08 „- Myślę, że przed nami są ogromne zadania. Tu chodzi o ewangelizację, o to, by wszyscy Polacy rzeczywiście należeli do Chrystusa” - powiedział Rydzyk Tadeusz www.radiomaryja.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cichociemnym a przynajmniej do Chrystusa..... 07.12.06, 18:10 do którego należy Rydzo - złodziej i malwersant. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: a przynajmniej do Chrystusa..... 07.12.06, 18:22 Jezus ostrzegal przed falszywymi nauczycielami : " baczcie aby kto was nie zwiodl " . Katolicy nie znaja Biblii znaja jedynie ksiezy z imienia i nazwiska . Odpowiedz Link Zgłoś
cichydon1 Re: Nie chcę należeć do żadnego Chrystusa 07.12.06, 18:13 Sa tacy co mają bycie sługa w genach. Musza mieć jakiegoś pana nad soba bo do nosa palcem samodzielnie by nie trafili bez polecenia i instrukcji. Mają jeszcze dużo miejsca w czaszkach na mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Nie chcę należeć do żadnego Chrystusa 07.12.06, 18:27 To moze w ramach ewangelizacji przypomni pogrom torunski? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie chcę należeć do żadnego Chrystusa 07.12.06, 18:50 l.george.l napisał: > „- Myślę, że przed nami są ogromne zadania. Tu chodzi o ewangelizację, o > to, by wszyscy Polacy rzeczywiście należeli do Chrystusa” - powiedział Rydzyk > Tadeusz ... a jak nie - to na stos... alibo i pod topór... jak to drzewiej bywało :)) zapomniał dodać! Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Falszywym posrednikom,nie 07.12.06, 19:34 Mam gleboko w tylku wszystkich posrednikow,jestem pewny ze do tego nie potrzebni sa darmozjady typu Glep czy Rydzyk,i jezeli zylem uczciwie to bez ich pomocy znajde sie tam gdzie powinienem byc Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Falszywym posrednikom,nie 07.12.06, 19:51 I z pewnoscią będziesz, bo oni maja tyle wspolnego z naukami Jezusa,co ja z baletem mongolskim. Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat Przed ostatnim tchnieniem będziesz go wołał 07.12.06, 19:51 Dzisiaj jesteś geroj? Przyjdzie czas, że będziesz go wołał. Żebrał, aby Ciebie przyjął. Trochę pokory, to po pierwsze, a po drugie nie obrażaj tych, którzy wierzą w Chrystusa. Jest ich wielu. Chrystus jest jeden. Może być także Twój. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Re: Przed ostatnim tchnieniem będziesz go wołał 07.12.06, 20:11 Ten czas byc moze jest bardzo blisko, i nadal twierdze ze posrednicy sa mi nie potrzebni,a po drugie skad ta pewnosc,ze wymienieni przeze mnie panowie wierza w Chrystusa? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Przed ostatnim tchnieniem będziesz go wołał 08.12.06, 01:39 rotepirat napisał: > Dzisiaj jesteś geroj? Przyjdzie czas, że będziesz go wołał. Żebrał, aby Ciebie > przyjął. Cóż warta jest wiara oparta na strachu? W każdym razie warto, byś znał pogląd Epikura na tę sprawę, która Twoim zdaniem wywołuje w ludziach potrzebę uwierzenia: "gdy istniejemy, śmierć jest nieobecna, a gdy tylko śmierć się pojawi, wtedy nas już nie ma". Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Przed ostatnim tchnieniem będziesz go wołał 08.12.06, 01:46 l.george.l napisał: > Cóż warta jest wiara oparta na strachu? W każdym razie warto, byś znał pogląd > Epikura na tę sprawę, która Twoim zdaniem wywołuje w ludziach potrzebę > uwierzenia: "gdy istniejemy, śmierć jest nieobecna, a gdy tylko śmierć się > pojawi, wtedy nas już nie ma". I co? Myślisz że zrozumiał? Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat Re: będziesz go wołał don.kichote 08.12.06, 23:02 Trochę pokory don.kichote. Każdy boi się śmierci. Nawet nie wiesz jak bardzo. Zaglądałem śmierci w oczy. I dlatego wierzę w Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Skąd wiesz, co zrobię? 08.12.06, 08:55 Jesteś Duchem Świętym? Dlaczego Ci, co wierzą, obrażają nas, żądając by WSZYSCY Polacy należeli do tego, kto nie istnieje? Niech zostają sami ze swymi urojeniami. My nie prosimy, ani nie żądamy, by WSZYSCY Polacy porzucili religijne zabobony. Niech sobie wierzą nawet w czary, uroki, astrologię i inne brednie nie mniej absurdalne niż którakolwiek religia. Odpowiedz Link Zgłoś
memor3 Ciekawe do kogo modli sie Rydzyk? Do $, euro 08.12.06, 06:56 a moze ma diabelka z rogami? Odpowiedz Link Zgłoś
kilimandzaro5 Jezus tak mówi "Jesteś programem ty nie istniejesz 08.12.06, 23:14 Jezus tak mówi o człowieku "Jesteś programem ty nie istniejesz" źródło "Dzienniczek siostry Faustyny" Faustyna została uznana przez watykan Każdy chwali Jezusa i to jak on wychwala człowika a nikt nie pisze o jego ciemnej stronie jak on nie chwali człowieka W tekstach chrzescijanskich Bóg przyznaje że człowiek jest mu do niczego nie potrzebny. No więc jak Bóg może kochać człowieka czyli ciebie jak popierasz ateizm to masz ku temu pełne podstawy. Bo nawet jak jest jakiś Bóg lub Jezus to ich słowo poznane wpędza w ateizm Jednak nawet w USA przyznawanie się w środowisku że jest się ateista jest niewłasciwe mozna być odrzuconym. Najlepiej chyba gadać że jest się nie praktykującym katolikiem nikt się wtedy nie czepia. Nie warto też gadać że sie nie wierzy w Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Kłamiesz,czy dasz link do tej wypowiedzi? 08.12.06, 23:32 kilimandzaro5 napisała: > Jezus tak mówi o człowieku "Jesteś programem ty nie istniejesz" > źródło "Dzienniczek siostry Faustyny" Jaki konkretny program miał na myśli? Windows? "Nie jesteś na Ziemi po to, żeby się Boga czepiać, tylko żeby czynić dobro. Jeżeli nie wierzysz, to czyń dobro ! Zamiast gapić się w telewizor, idź do biednych ludzi, daj im chleb ! Zrób coś, zanim nadejdzie ostatni dzień życia." Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Jezus tak mówi "Jesteś programem ty nie istni 09.12.06, 00:00 źródło "Dzienniczek siostry Faustyny" Faustyna została uznana przez watykan Rozni mieli rozne omamy.A Watykan?No cóż,przykazania boskie pozmienial,sakramentow nawprowadzal,produkuje swietych,bo z tego kasa jest. A ze to nie ma nic wspolnego z religią rabbe Jezusa? No nie ma.A musi miec? Odpowiedz Link Zgłoś
kilimandzaro5 Ja napisałam prawde 09.12.06, 00:09 "Jesteś tylko programem ty nie istniejesz"- tak mówił Jezus "Człowiek jest mi do niczego niepotrzebny"- tak mówił Bóg A wnieoficjaknych nie uznawanych objawieniach Jezus mówił zdanie "Nie jestem katolikiem"-i rzeczywiście Jezus był Rebe tu coś dziwnie napiszę ale też coś było Chyba w Fatimie Maryja ukazała się przez moment jako szatan by coś uświadomić dzieciom nie wiem o co chodziło w tedy z tym obliczem jej jakimś żalem że tak ją postrzegają ludzie? Sam książe aniołów Archanioł Michał czekał bezczynnie jak w europie szalała dżuma a tylko dlatego pomógł ludziom i zdjął z nich dżume ponieważ mu się zachciało kapilczki we włoszech w której by go czczono i powiedział że jak ludzie odgruzują grote i stworzą kapliczke dla niego to on znich zdejmie dżume niby tak sie stało. Cała religia to wszystko jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Ja napisałam prawde - Więc daj link 09.12.06, 00:15 kilimandzaro5 napisała: > "Jesteś tylko programem ty nie istniejesz"- tak mówił Jezus Chyba sam tego nie wymyśliłeś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kilimandzaro5 Re: Ja napisałam prawde - Więc daj link 09.12.06, 00:31 Nie dam linku bo nie mogę przeczytać dzienniczka św Faustyny nie mam na to czasu ale czytałam wyrywki. Mam tez niektóre rzeczy zasłyszane z mediów. Trudno to jest teraz znajść. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Nie chcę należeć do żadnego Chrystusa 09.12.06, 00:26 Literówka - chodziło o należenie do chytrusa, czyli do Jego Ekscelencji Ojca Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Literówka-należeć do chyt-rusa 09.12.06, 00:29 markus.kembi napisał: > Literówka - chodziło o należenie do chytrusa, czyli do Jego Ekscelencji Ojca > Dyrektora. Jak nie chce należeć do ruskich, to niech się zlustruje. Odpowiedz Link Zgłoś