asienka32 11.12.06, 20:45 ... nikt normalny /kto ma wiedziec ten wie do kogo jest skierowana/ nie loguje się w tym dniu na forum. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polska.europa.swiat Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 20:48 Ok , nie loguje sie! Ale w inne dni: ideologicznie tepie lewakow i chronie mlodych przed zguba :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 20:51 polska.europa.swiat napisał: > Ok , nie loguje sie! Ale w inne dni: ideologicznie tepie lewakow i chronie > mlodych przed zguba :-))) To miło o ile nie jest to ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 22:26 Też się nie loguję. I chyba uczynię to na dłużej - jest coraz mniej miło. Trolle i mendy forumowe coraz gorszej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 20:50 asienka32 napisała: > ... nikt normalny /kto ma wiedziec ten wie do kogo jest skierowana/ nie > loguje się w tym dniu na forum. > Co Wy na to? dlaczego obrazasz ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 20:50 Normalny czyli z normalnymi poglądami na to kto jest bohaterem pozytywnym a kto szumowiną stanu wojennego. Bez względu na dzisiejsze preferencje polityczne, bo wiem, ze spore grono zwolenników PO uważa Jaruzelskiego za zbrodniarza. Milczacy sprzeciw fałszowaniu historii? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 20:53 asienka32 napisała: a jak sie zaloguje, to bedzie dowod na to, ze jestem "szumowina" stanu wojenego? kto ci dal prawo pisac o ludziach "szumowiny"? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud [...] 11.12.06, 20:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 20:57 bio.mum napisała: > asienka32 napisała: > a jak sie zaloguje, to bedzie dowod na to, ze jestem "szumowina" stanu wojenego > ? > > kto ci dal prawo pisac o ludziach "szumowiny"? Przeczytaj jeszcze raz. Ale to co jest napisane, a nie to na co masz gotową odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 20:58 asienka32 napisała: > > Przeczytaj jeszcze raz. Ale to co jest napisane, a nie to na co masz gotową > odpowiedź. przepraszasz potencjalnych internautów? jako potencjalna internautka, która bedzie tego dnia sie logowac pisze - przyjete.> Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 21:47 bio.mum napisała: > asienka32 napisała: > a jak sie zaloguje, to bedzie dowod na to, ze jestem "szumowina" stanu wojenego > ? > > kto ci dal prawo pisac o ludziach "szumowiny"? Prawdopodobnie wyniosla to z domu rodzinnego. Plucie na ludzi to jej specialite a'la maison. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 A kto nibu fałszuje historię? 11.12.06, 20:56 To że Michnik sie zeszmacił (powinni zbadać go psycholodzy - pewnie nie jedna habilitacja by powstała) nie oznacza że musimy bojkotować forum! PS A co z Giertychami? Oni popierali stan wojenny w czasie gdy był wprowadzany... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A kto nibu fałszuje historię? 11.12.06, 20:58 abstrakt2003 napisał: > To że Michnik sie zeszmacił (powinni zbadać go psycholodzy - pewnie nie jedna > habilitacja by powstała) nie oznacza że musimy bojkotować forum! > PS > A co z Giertychami? Oni popierali stan wojenny w czasie gdy był wprowadzany... Młody Giertych niekoniecznie, ale stary owszem i spokojnie można go zbojkotować /nie tylko za to zresztą ;)/ Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: A kto nibu fałszuje historię? 11.12.06, 21:00 asienka32 napisała: > abstrakt2003 napisał: > > > To że Michnik sie zeszmacił (powinni zbadać go psycholodzy - pewnie nie j > edna > > habilitacja by powstała) nie oznacza że musimy bojkotować forum! > > PS > > A co z Giertychami? Oni popierali stan wojenny w czasie gdy był wprowadza > ny... > > Młody Giertych niekoniecznie, ale stary owszem i spokojnie można go > zbojkotować /nie tylko za to zresztą ;)/ =============================================== U nich poglądy są dziedziczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: A kto nibu fałszuje historię? 11.12.06, 21:19 abstrakt2003 napisał: > To że Michnik sie zeszmacił Michniksie nie zeszmacil. Michnik nie wspolpracowal z Jaruzelskiem jak rzekomi wielcy antykomunisci z Giertychem na czele. Michnik pokazal ze jest prawdzimym mezczyzna, gdy nie dolaczyl sie do zalosnych tchorzy, z Giertychem na czele ktorzy zaczeli pluc na Jaruzelskiego dopiero wtedy, gdy juz byli pewni ze nic im nie moze zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: A kto nibu fałszuje historię? 14.12.06, 10:42 panie dr freud wczoraj w Wiadomościach pokazali w materiale archiwalnym jak to Michnik bronił Jaruzela przed atakami dziennikarzy francuskich. Podał mu rękę. I to dla mnie jest znamienne. Nie ma potrzeby opluwać Jaruzela, ale podawanie mu ręki na znak pojednania to za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym a może abstrakcie pójdziesz w PiSdu na forum ..... 12.12.06, 21:13 radyja lub waszego dziennika. Tak taka swobodna wymiana pogladów. Po ptala masz tu się z nami użerać? Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 22:23 Tworki! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Stracilas wiarygodnosc ja Anita K., ogłaszając 11.12.06, 20:52 swego czasu ze przestajes pisac na forum. Tylko jacys inwalidzi umyslowi ( i płciowi ci uwierza ). Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Stracilas wiarygodnosc ja Anita K., ogłaszają 11.12.06, 20:53 dr.freud napisał: > swego czasu ze przestajes pisac na forum. > Tylko jacys inwalidzi umyslowi ( i płciowi ci uwierza ). i klakierzy Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 jaki to ma sens? 11.12.06, 20:54 poza tym są fora na których nie trzeba sie logować... Co ma wspólnego logowanie siena forum z rocznicą wprowadzenia stanu wojennego? No i sprawa normalności... Moim zdanim tutaj nikt normalny nie zagląda. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 20:55 abstrakt2003 napisał: > poza tym są fora na których nie trzeba sie logować... > Co ma wspólnego logowanie siena forum z rocznicą wprowadzenia stanu wojennego? > No i sprawa normalności... Moim zdanim tutaj nikt normalny nie zagląda. Zaimponowałeś mi samokrytyką. Chodzi o demonstrację oburzenia fałszowaniem historii przez GW. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 20:57 asienka32 napisała: > abstrakt2003 napisał: > > > poza tym są fora na których nie trzeba sie logować... > > Co ma wspólnego logowanie siena forum z rocznicą wprowadzenia stanu wojen > nego? > > No i sprawa normalności... Moim zdanim tutaj nikt normalny nie zagląda. > > Zaimponowałeś mi samokrytyką. > Chodzi o demonstrację oburzenia fałszowaniem historii przez GW. ========= Gdzie, kiedy i w jaki sposób GW fałszuje historię? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 20:59 abstrakt2003 napisał: > ========= > Gdzie, kiedy i w jaki sposób GW fałszuje historię? to tak na wszelki wypadek,. gdyby przypadkiem GW "fałszowała" czyli nie wieszała na jaruzelskim psów.. asienka wklei swójlink i zakrzyknie - pierwsza, byłam pierwsza! ona jest niezła w takich numerach. > > Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:04 abstrakt2003 napisał: > asienka32 napisała: > > > abstrakt2003 napisał: > > > > > poza tym są fora na których nie trzeba sie logować... > > > Co ma wspólnego logowanie siena forum z rocznicą wprowadzenia stanu > wojen > > nego? > > > No i sprawa normalności... Moim zdanim tutaj nikt normalny nie zagl > ąda. > > > > Zaimponowałeś mi samokrytyką. > > Chodzi o demonstrację oburzenia fałszowaniem historii przez GW. > ========= > Gdzie, kiedy i w jaki sposób GW fałszuje historię? > > Od zawsze ... Gloryfikując zbrodniarzy komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:07 asienka32 napisała: > Od zawsze ... Gloryfikując zbrodniarzy komunizmu. ====================================================== Nieprawda! Czy mogłabyć poprzeć swoje słowa cytatami? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:09 abstrakt2003 napisał: > asienka32 napisała: > > > > Od zawsze ... Gloryfikując zbrodniarzy komunizmu. > ====================================================== > Nieprawda! Czy mogłabyć poprzeć swoje słowa cytatami? > > Wywiad Kublik i Olejnik z Kiszczakiem. Chyba z 1998 roku. Ktoś niedawno go tu cytował, nie wiem galba.może homosovieticus. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:11 asienka32 napisała: > Wywiad Kublik i Olejnik z Kiszczakiem. Chyba z 1998 roku. Ktoś niedawno go tu > cytował, nie wiem galba.może homosovieticus. gdyby ciocia miała wąsy byłaby wujaszkiem. dawaj wywiad i potem napisz, ze kublik to szumowina. > Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 w jaki sposób wywiad moze fałszować historię? 11.12.06, 21:20 czy autorki tekstu przytaczały fikcyjne dane? A może konfabulowały, zmyslały zdarzenia które nie miały nigdy miejsca? A moze to Kiszczak kłamał? Hmmmm jemu sie nie dziwię wszak jest współodpowiedzialny odpowiedzialny.... Czy uważasz że p[rzeprowadzanie wywiadów ze zbrodniarzem to falszowanie historii? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:04 asienka32 napisała: > Chodzi o demonstrację oburzenia fałszowaniem historii przez GW. Nie uważasz, że to trochę zabawne, jeśli się pisze na forum GW, jakby nigdy nic, przez pozostałe 355 dni w roku? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:06 goniacy.pielegniarz napisał: > > > Nie uważasz, że to trochę zabawne, jeśli się pisze na forum GW, jakby nigdy > nic, przez pozostałe 355 dni w roku? tego dnia sie nie zaloguje i uniknie posądzenia o szumowinizm. > > Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:06 goniacy.pielegniarz napisał: > asienka32 napisała: > > > > Chodzi o demonstrację oburzenia fałszowaniem historii przez GW. > > > Nie uważasz, że to trochę zabawne, jeśli się pisze na forum GW, jakby nigdy > nic, przez pozostałe 355 dni w roku? > > Przez 355 dni w roku również nie chodzi nikt pod dom Jaruzela. To tylko propozycja. A wiem, że masz rozsądne poglądy w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:11 asienka32 napisała: > Przez 355 dni w roku również nie chodzi nikt pod dom Jaruzela. To tylko > propozycja. A wiem, że masz rozsądne poglądy w tej sprawie. No wiesz, ale ci co demonstrują pod domem Jaruzela raz w roku, nie balują w jego domu przez pozostałe 355 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:19 > No wiesz, ale ci co demonstrują pod domem Jaruzela raz w roku, nie balują w > jego domu przez pozostałe 355 dni. Bez przesady. 337 :) A poważniej. Czytam większość postów i dochodzę do wniosku, że w tym szczególnym dniu bicie piany i wyzwiska nie maja sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:23 asienka32 napisała: Czytam większość postów ============================= Ty to dopiero jesteś nienormalna! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:26 abstrakt2003 napisał: > asienka32 napisała: > > Czytam większość postów > ============================= > Ty to dopiero jesteś nienormalna! > Oj abstrakt. Ty jak czasem coś napiszesz ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:43 asienka32 napisała: > Oj abstrakt. Ty jak czasem coś napiszesz ... :))) ======================================================= Nikt normalny nie był by wstanie przeczytać większosci tych bzdur! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:44 abstrakt2003 napisał: > asienka32 napisała: > > > Oj abstrakt. Ty jak czasem coś napiszesz ... :))) > ======================================================= > Nikt normalny nie był by wstanie przeczytać większosci tych bzdur! > > :))) I za to Cię właśnie lubie :) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: jaki to ma sens? 11.12.06, 21:47 asienka32 napisała: > :))) I za to Cię właśnie lubie :) ======================================== ... idę spać, dobranoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Dziadek Kaczynski pod Rokitna 11.12.06, 20:55 www.gwpda.org/photos/bin05/imag0433.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 No i? /pointa?/ 11.12.06, 21:04 sanitarny napisał: > www.gwpda.org/photos/bin05/imag0433.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Nie loguje sie bo udaje się pod dom gen. Jaruzel- 11.12.06, 20:59 skiego z bukietem kwiatów jako dowód przeprosiń za swoą dotychczasową głupotę i dziękuje generałowi za wykazany rozsadek i zdecydowanie w dn. 13.12.1981. Jednocześnie rzuca w okna domu generała przyniesione zgniłe jaja i pomidory jako dowód swojego oburzenia za jego zachowanie w 1989 r. czyli dopuszczenie solidarnościowej hałastry (Michnik, Wałęsa, Kaczyńscy) do gruntownego niszczenia kraju czyli za III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 21:07 Jaruzelski i Kiszczak, zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 21:08 asienka32 napisała: > Jaruzelski i Kiszczak, zadowolona? i kazdy kto sie tego dnia zaloguje. jest czarno na białym. bede ci patrzec na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 21:12 bio.mum napisała: > asienka32 napisała: > > > Jaruzelski i Kiszczak, zadowolona? > > i kazdy kto sie tego dnia zaloguje. jest czarno na białym. bede ci patrzec na > ręce. > > "Normalny czyli z normalnymi poglądami na to kto jest bohaterem pozytywnym a kto szumowiną stanu wojennego." A więc wytłumaczę Ci to jak blondynce z rybnego. Okreśenie szumowina dotyczy osób bezpośrednio zaangażowanych w działania w okresie stanu wojennego a nie tych co dziś prezentują takie a nie inne poglądy. Teraz dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 21:13 asienka32 napisała: > > A więc wytłumaczę Ci to jak blondynce z rybnego. obrazic to mnie moze tylko ktoś mądrzejszy ode mnie. zapamiętaj. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 21:14 bio.mum napisała: > asienka32 napisała: > > > > > A więc wytłumaczę Ci to jak blondynce z rybnego. > > obrazic to mnie moze tylko ktoś mądrzejszy ode mnie. zapamiętaj. To się czep mądrzejszego od siebie nie mnie słonko. A o to akurat nie trudno tutaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum [...] 11.12.06, 21:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 [...] 11.12.06, 21:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud [...] 11.12.06, 21:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:08 asienka32 napisała: "jak blondynce z rybnego" Gdy rozmawiam z blondynką z rybnego, to z tej rozmowy zawsze wynoszę coś pozytywnego (mądrość popkulturową zawartą w zwartych, dosadnych i dowcipnych słowach) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Olewając Wojewodę i Prezydenta jadąc w góry 11.12.06, 21:10 jestem normalny :))))) Czemu nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Olewając Wojewodę i Prezydenta jadąc w góry 11.12.06, 21:16 hummer napisał: > jestem normalny :))))) Czemu nie ? No znów bym Ci to wytłumaczyła, ale FS już nie ma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Obchody centralne Wrocław Prezydent i nikt :) 11.12.06, 21:21 asienka32 napisała: > hummer napisał: > > > jestem normalny :))))) Czemu nie ? > > No znów bym Ci to wytłumaczyła, ale FS już nie ma :))) Wojewoda przy Prezydencie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Obchody centralne Wrocław Prezydent i nikt : 11.12.06, 21:23 > Wojewoda przy Prezydencie. :) jakoś nie potrafię się tym zmartwić. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ja też 11.12.06, 21:34 hummer napisał: > Dlatego spędzę ten dzień w Sudetach. > zrób ładne zdjęcie i podeślij, oczywista nie zapominając o proxy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud [...] 11.12.06, 21:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny pointa 11.12.06, 21:12 Rzędem wykopanych piętnaście dołów. Przed każdym trumna. Na świeżych deskach polne kwiaty i orzełek legionowy i furażerka ułańska. - Trumna rotmistrza okryta czerwonym suknem z wyszytym na nim orłem polskim. [...] Dookoła stoją ułani, stoi garstka oficerów. [...] A potem zasypaliśmy groby. Grudy obijały się o wieka trumien, gdy po przestworzu szedł śpiew pieśni ułańskiej... Śpij kolego, twarde łoże, Obaczym się jutro może. Śpij kolego w ciemnym grobie, Niech się Polska przyśni tobie... * * * Leżą teraz razem w grobowcu-pomniku na Cmentarzu Rakowickim w Krakowie. Czasem palą się tam świece. (AMK) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 11.12.06, 21:16 Nie ma czego obchodzić. To fikcja była, ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 nie pyszcz bo 11.12.06, 21:44 giwi się wqrwi i cały wątek na oślą pośle. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: GIWI My tu poradzimy sobie bez Twoich nożyc 11.12.06, 21:51 asienka32 napisała: Mow za siebie. Nie wszyscy chca byc obrzucani Twoimi nienawistnymi wyzwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: GIWI My tu poradzimy sobie bez Twoich nożyc 11.12.06, 21:51 dr.freud napisał: > asienka32 napisała: > > Mow za siebie. > Nie wszyscy chca byc obrzucani Twoimi nienawistnymi wyzwiskami. A jakiś przykład nienawistnego wyzwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: GIWI My tu poradzimy sobie bez Twoich nożyc 11.12.06, 21:53 asienka32 napisała: > A jakiś przykład nienawistnego wyzwiska? Bio.mum przytoczyla ci niejedno. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: GIWI My tu poradzimy sobie bez Twoich nożyc 11.12.06, 21:57 dr.freud napisał: > asienka32 napisała: > > > > A jakiś przykład nienawistnego wyzwiska? > Bio.mum przytoczyla ci niejedno. > no właśnie nie przytoczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: GIWI My tu poradzimy sobie bez Twoich nożyc 11.12.06, 22:28 asienka32 napisała: > dr.freud napisał: > > > asienka32 napisała: > no właśnie nie przytoczyła. Byc moze tak Cie wychowanao, ze wyzwisk nie uznajesz za wyzwiska. Ale nie chce powtarzac kto cie tak wychowal, bo nie chce byc znow skasowany. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: GIWI My tu poradzimy sobie bez Twoich nożyc 11.12.06, 22:37 dr.freud napisał: > asienka32 napisała: > > > dr.freud napisał: > > > > > asienka32 napisała: > > > no właśnie nie przytoczyła. > > Byc moze tak Cie wychowanao, ze wyzwisk nie uznajesz za wyzwiska. > Ale nie chce powtarzac kto cie tak wychowal, bo nie chce byc znow > skasowany. Jakoś dziwnie pod nożyce trafisz cześciej niż /jak to leciało/bluzgająca na cały świat /?/ asienka...mnie by dało do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Kto ostatni przy trzepaku ten jest gupi! 11.12.06, 21:51 Asieńka, berek! Berek! :-))) asienka32 napisała: > ... nikt normalny /kto ma wiedziec ten wie do kogo jest skierowana/ nie > loguje się w tym dniu na forum. Kto się zaloguje tego dnia ten jest nieonrmalny! Berek! Berek! :-))) A tak serio - Gazeta Wyborcza, czy bardziej dokładnie jej "osobistości" słyną z pokazywania "ludzkich twarzy" autorów stanu wojennego. Nie zgadzam się z tym podejściem do junty Jaruzelskiego. Zawsze mnie to irytowało, tak jest i dziś. Nie mogę jednak wyobrazić sobie pierwszej - wielkiej Solidarności bez Michnika, Frasyniuka czy Wujca. Nie wyobrażam sobie Agencji Informacyjnej Solidarność bez Seweryna Blumsztajna. Ani Tygodnika Mazowsze bez Heleny Łuczywo. Ci ludzie robili COŚ i to robili naprawdę. Byli za to ścigani przez Milicję, SB, siedzieli w więzieniach, internatach. Nie widzę powodu aby 13 grudnia bojkotować właśnie ich, a w TV oglądać tchórzy pokroju Kaczyńskiego, czy SBeków i komuchów pokroju Leppera, Jasińskiego, etc.: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=53770458 Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Kto ostatni przy trzepaku ten jest gupi! 11.12.06, 21:56 > A tak serio - Gazeta Wyborcza, czy bardziej dokładnie jej "osobistości" słyną > z pokazywania "ludzkich twarzy" autorów stanu wojennego. Nie zgadzam się z tym > podejściem do junty Jaruzelskiego. Zawsze mnie to irytowało, tak jest > i dziś. > Nie mogę jednak wyobrazić sobie pierwszej - wielkiej Solidarności bez Michnika, > Frasyniuka czy Wujca. Nie wyobrażam sobie Agencji Informacyjnej Solidarność > bez Seweryna Blumsztajna. Ani Tygodnika Mazowsze bez Heleny Łuczywo. Ci ludzie > robili COŚ i to robili naprawdę. Byli za to ścigani przez Milicję, SB, > siedzieli w więzieniach, internatach. > Nie widzę powodu aby 13 grudnia bojkotować właśnie ich, a w TV oglądać tchórzy > pokroju Kaczyńskiego, czy SBeków i komuchów pokroju Leppera, Jasińskiego, etc.: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=53770458 Ale to oni dziś osobiście odpowiadają za powszechne zakłamywanie historii. W 1981 roku bohaterowie /ja tego nie kwestionuję/ ale w roku 1989? W czasie kiedy Michnik pił wódkę z Kiszczakiem z rąk SB jeszcze ginęli ludzie. Czy bohater ma dożywotnią ulgową kartę? To kontrowersyjny temat, ale warto go podjać. Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Z Kiszczakiem pił nie tylko Michnik 11.12.06, 22:20 - "Prezydent IV Rzeczypospolitej" także: ma.blox.pl/resource/lechu.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Z Kiszczakiem pił nie tylko Michnik 11.12.06, 22:21 buffalo_bill napisał: > - "Prezydent IV Rzeczypospolitej" także: > ma.blox.pl/resource/lechu.jpg > > ale on dziś nie twiedzi, ze Kiszczak to bohater... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Z Kiszczakiem pił nie tylko Michnik 11.12.06, 22:24 > ale on dziś nie twiedzi, ze Kiszczak to bohater... a Michnik dzis twierdzi? Możesz zacytować? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Z Kiszczakiem pił nie tylko Michnik 11.12.06, 22:35 woda.woda napisała: > > > ale on dziś nie twiedzi, ze Kiszczak to bohater... > > a Michnik dzis twierdzi? Możesz zacytować? Twierdzi. Poszukam i zacytuję, ale nie obiecuję, że dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Nieprawda 11.12.06, 22:37 Nie zacytujesz, bo nie znajdziesz - takich cytatów po prostu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nieprawda 12.12.06, 22:03 woda.woda napisała: > Nie zacytujesz, bo nie znajdziesz - takich cytatów po prostu nie ma. Znajdzie, że wykonał to co należało wykonać (zrobić) i to jej wystarczy, jako dowód, że kreuje się go na bohatera... Bo nikt jej nie przekona, że białe jest białe a czarne - czarnym jest... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Z Kiszczakiem pił nie tylko Michnik 12.12.06, 22:00 asienka32 napisała: > buffalo_bill napisał: > > > - "Prezydent IV Rzeczypospolitej" także: > > ma.blox.pl/resource/lechu.jpg > > > > > > > ale on dziś nie twiedzi, ze Kiszczak to bohater... A kto twierdzi ??? Ty twierdzisz, że sqrwysyn.... Przejęłaś - wiem od kogo - rozpatrywanie rzeczy w kategoriach - czrne/białe i ... nikt cię nie przekona, że... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Podobno od picia wódki w złym towarzystwie ma 12.12.06, 19:38 się koszmarnego kaca. Jak patrzę i słucham kaczorów i spółki to się Michnikowi nie dziwię. Też bym wolała z Kiszczakiem, z Urbanem, z Jaruzelskim:-) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Tak jak od mixu chardonnay z kawiorem i diorem :) 12.12.06, 19:49 malaszaramysz napisała: > się koszmarnego kaca. Jak patrzę i słucham kaczorów i spółki to się Michnikowi > nie dziwię. Też bym wolała z Kiszczakiem, z Urbanem, z Jaruzelskim:-) Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis "Znawcy" historii 11.12.06, 22:34 Nie przychodzi do ciasnej głowki "asienki" i niektorych innych "znawców "historii, których zapewne niekiedy cwierc wieku temu nie bylo na swiecie, ze dzieki temu, co stało sie 13 Grudnia ,istniejemy jeszcze i mamy internet, na ktorym niektorzy wpisuja takie głupoty,ze głowa mała. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: "Znawcy" historii 12.12.06, 21:00 verbaveritatis napisał: > Nie przychodzi do ciasnej głowki "asienki" i niektorych > innych "znawców "historii, których zapewne niekiedy cwierc wieku temu nie bylo > na swiecie, ze dzieki temu, co stało sie 13 Grudnia ,istniejemy jeszcze i mamy > internet, na ktorym niektorzy wpisuja takie głupoty,ze głowa mała. Internet dzięki Jaruzelowi i Kiszczakowi ... no no no ... szeroki łeb to musiał wykombinować, co 25 lat temu na swiecie był, ciekawe co wtedy robił :) Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym asieńko! 12.12.06, 21:26 czy napisał ci juz ktoś że jesteś głupią PiSdą? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 19:34 Podoba mi sie. Niech sobie Giwi zostanie z samym zomostwem. Zreszta, wszyscy beda zadowoleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 19:40 nurni napisał: > Podoba mi sie. > > Niech sobie Giwi zostanie z samym zomostwem. > > Zreszta, wszyscy beda zadowoleni :) Sens miałoby gdybyśmy solidarnie zbojkotowali lewactwo. Niech sobie we własnym żałosnym sosie gruchają o bohaterstwie i tragiźmie pajaca w ciemnych okularach. :( Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 19:43 asienka32 napisała: > > Sens miałoby gdybyśmy solidarnie zbojkotowali lewactwo. Niech sobie we własnym > żałosnym sosie gruchają o bohaterstwie i tragiźmie pajaca w ciemnych okularach. > :( > tragizmie - przez Z. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Moja propozycja 12.12.06, 19:45 Wszyscy, którzy uważają, iż Gazeta fałszuje historię przenoszą się na forum Radia Maryja czy Naszego Dziennika które jest superhiperobiektywne i przestają pisać na tym wstrętnym i obrzydliwym im forum GW. Co Wy na to? S. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Moja propozycja 12.12.06, 19:47 snajper55 napisał: i wszyscy którzy pisza, ze "lewacy" poparliby wprowadzenie stanu wojennego. Jestem za. Zero tolerancji dla manipulatorów, oraz manipulatorek. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Moja propozycja 12.12.06, 20:12 bio.mum napisała: > snajper55 napisał: > > i wszyscy którzy pisza, ze "lewacy" poparliby wprowadzenie stanu wojennego. A kto poparł w rzeczywistości ? "Zapewne nie spodoba się to niektórym moim czytelnikom - napisał Giertych w liście otwartym do społeczeństwa polskiego w 1982 r. - lecz oświadczam otwarcie, że uważam, że dobrze się stało, iż omawiany tu przewrót w dniu 13 grudnia nastąpił". Dobrze, że "znalazł się ktoś, kto umiał nagłym aktem woli przeszkodzić dojściu do skutku rewolucji, która wiodła Polskę pod każdym względem ku katastrofie. (...) Nie mogę się zgodzić z poglądem, że przewrót 13 grudnia był posunięciem politycznym sowieckim. Wszystko wskazuje na to, że było to posunięcie polskie". serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62906,1062309.html?as=4&ias=4 S. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Moja propozycja 12.12.06, 20:23 snajper55 napisał: > A kto poparł w rzeczywistości ? tgo nie wiem. Wiem tylko, że to świetny pretekst dla niektórych, zeby wyzywac ludzi od szumowin. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_blues Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 20:26 Kaczuszko Wieszmaki są tak duże, duże, duże, a ty masz krótkie nóżki... Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym dzień bez PiSdzielców na forum - jakie to bedzie.. 12.12.06, 21:10 piękne. Można będzie wreszcie normalnie porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: dzień bez PiSdzielców na forum - jakie to bed 12.12.06, 21:11 cichociemnym napisał: > piękne. Można będzie wreszcie normalnie porozmawiać. Z lustrem? To się leczyć powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Sprawdzimy jak to bedzie po spuszczenieu PiSorow 12.12.06, 21:14 do klopa. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:18 Kretyńska kołtuneria...., czy kołtuński kretynizm ???? Masz wolny wybór.... "asieńko" :( Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:19 sclavus napisał: > Kretyńska kołtuneria...., czy kołtuński kretynizm ???? > Masz wolny wybór.... "asieńko" :( Właśnie ... I zamierzam z niego zrobić użytek. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:21 asienka32 napisała: > sclavus napisał: > > > Kretyńska kołtuneria...., czy kołtuński kretynizm ???? > > Masz wolny wybór.... "asieńko" :( > > Właśnie ... I zamierzam z niego zrobić użytek. > ... rób, rób... Na nagrobku wyryją ci tak (za dziejopisem): "leży tu asieńka czysta... niech ją światłość wiekuista!" Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:24 > ... rób, rób... > Na nagrobku wyryją ci tak (za dziejopisem): > "leży tu asieńka czysta... > niech ją światłość wiekuista!" A obok nagrobie: Ty leży sclavus co z braku wybranki zmarnował nasienie na nawóz :) Będzie to wesoły zakątek na wieki wieków :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:26 asienka32 napisała: > > ... rób, rób... > > Na nagrobku wyryją ci tak (za dziejopisem): > > "leży tu asieńka czysta... > > niech ją światłość wiekuista!" > > A obok nagrobie: > Ty leży sclavus co z braku wybranki zmarnował nasienie na nawóz :) > > Będzie to wesoły zakątek na wieki wieków :))) > nie tyle wesoły, ile śmieszny... jeżeli zauważasz różnicę... :| Być może jest i tak, ze pewna ciasnota nie pozwala ci na to.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:29 asienka32 napisała: > Ty leży sclavus co z braku wybranki zmarnował nasienie na nawóz :) > Uciekła mi jakość ta "inskrypcja" więcc, spieszę nadrobić: Wyjaśnij mi proszę sens owej, żebym nie musiał potraktować tego, jako super kretyństwa w rodzaju sila... :| Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:33 sclavus napisał: > asienka32 napisała: > > > Ty leży sclavus co z braku wybranki zmarnował nasienie na nawóz :) > > > > > Uciekła mi jakość ta "inskrypcja" więcc, spieszę nadrobić: > Wyjaśnij mi proszę sens owej, żebym nie musiał potraktować tego, jako super > kretyństwa w rodzaju sila... :| Sensu niet, ale ładnei się rymuje i komponuje w wersy przez Ciebie cytowane. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:48 asienka32 napisała: > sclavus napisał: > > > asienka32 napisała: > > > > > Ty leży sclavus co z braku wybranki zmarnował nasienie na nawóz :) > > > > > > > > > Uciekła mi jakość ta "inskrypcja" więcc, spieszę nadrobić: > > Wyjaśnij mi proszę sens owej, żebym nie musiał potraktować tego, jako sup > er > > kretyństwa w rodzaju sila... :| > > Sensu niet, ale ładnei się rymuje i komponuje w wersy przez Ciebie cytowane. > Masz rację: sensu niet - jak w tym wątku.... a i rymu niestety, niet - więc i uzasadnienia nie ma PeeS - zauważyłem, że tak o stanie wojennym się wyrażasz i o Jaruzelskim, jakby to przeszło obok ciebie, nie dotknęło cię... albo i cie jeszcze wcale nie było... Stąd zainicjowane pytanie: kretyńska kołtuneria ? czy: kołtuński kretynizm ? (przepraszam, że musiałem wyjaśniać) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 22:04 keller1 napisał: > w kontekście tym - jakie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym [...] 12.12.06, 21:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: Cisza i pamięć..................! 12.12.06, 21:43 pamięć ludzka zawodna prawda w oczy rzucona boli,doskwiera cholera! po tamtych dniach pozostał oszpecony obraz w rozbitym lustrze historii. czerwiec zgnieciony czołgami do dziś boli, zbrukany krwią grudzień i... milczące groby historii. marzec,sierpień....! rzucona jak ochłap spaczona wolność po latach niewoli! nie cieszy a smuci i cuchnie padliną, na okrągłym stole rozlane czerwone wino, za mgłą już maki Monte Casino. /autor nieznany/ Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:25 Ale po co? Jak twoj premier i prezydent zdazyli opluc juz chociazby Bartoszewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 12.12.06, 21:28 Bartoszewskiego ktory po raz koleny zostal aresztowany/internowany. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 A co mają Kaczory i PiS 12.12.06, 21:32 do uprawianej przez GW polityki gloryfikowania zbrodniarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: A co mają Kaczory i PiS 12.12.06, 21:36 asienka32 napisała: > do uprawianej przez GW polityki gloryfikowania zbrodniarzy? =========== Gdzie i kiedy GW gloryfikowała zbrodniarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A co mają Kaczory i PiS 12.12.06, 21:39 abstrakt2003 napisał: > asienka32 napisała: > > > do uprawianej przez GW polityki gloryfikowania zbrodniarzy? > =========== > Gdzie i kiedy GW gloryfikowała zbrodniarzy? Zawsze. Ludzie honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 To że nadredaktor ma perwersyjne upodobania 12.12.06, 21:43 nie oznacza że GW fałszuje historię. Przypuszczam że wielu ludzi z GW szlag trafiał gdy widzieli co wyprawia ich szef. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: A co mają Kaczory i PiS 12.12.06, 21:45 asienka32 napisała: > do uprawianej przez GW polityki gloryfikowania zbrodniarzy? > > Po prostu sie przylaczyli i chcieli zrobic z prawdziwego AUTORYTETU dno. Nb. zyciorys kaczorka do Bartoszewskiego? Jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_blues Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia .. 12.12.06, 23:08 spełni się za 52 minuty!!! asienka32 napisała: > ... nikt normalny nie loguje się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nienawidze-fk-gw nikt normalny nie loguje się dziś o godz. 00:00 13.12.06, 00:00 na tym forum, Męska decyzja! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.berta Re: Moja propozycja obchodów rocznicy 13 grudnia 13.12.06, 08:04 Odp.....cie sie od generala. Odpowiedz Link Zgłoś