marcus_crassus 17.12.06, 21:01 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3798942.html bylo PiS, PO, media etc. Czy ktos widzial kogos z redakcji GW? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woda.woda Re: Chanuka w Warszawie 17.12.06, 21:03 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3798942.html Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: ???????????? 17.12.06, 21:10 z materialu wynika ze byl redaktor PAPichsztain. poniewaz byl redaktor PAPinsztain a w ogole nie wymieniono nikogo w tresci artykulu wnioskuje ze nie bylo nikogo. nie ma wiec watpliwosci ze GW celowo ignoruje zydowskie inicjatywy i uroczystosci. a to nie pozostawia zludzen ze GW jest najbardziej antysemickim medium w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Słusznie 17.12.06, 21:19 gazeta wyborcza regularnie ignoruje imprezy organizowane przez organizacje zydowskie - np w czasie ostatniej demonstracji solidarnosci z Izraelem w czasie wojny z hezbollahem byly wszystkie media (TVN i TVP nadaly relacje w wydaniach glownych wiadomosci) tylko GW nikogo nie wyslala. absolutnie nikogo - do tego zamieszczajac informacje na samym zadupiu. co najgorsze zas GW wykorzystuje argument antysemityzmu rozgrywajac prywatne boje swojego redaktora naczelnego (wlacza w prywatnych celach kwestie zydowskie psujac Zydom opinie w Polsce) w zwiazku z przykladem z dnia dzisiejszego i sprawa prywantnego wycierania geby Zydami sadze ze GW powinnien sie ktos zajac to oczywiscie nieco zartobliwe - ale jest w tym istotna czesc prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Jedno pytanie 17.12.06, 21:22 Ty pytasz, czy wiesz, że nikogo z Gazety na Chanuka nie było? Bo wnioski wyciągasz takie,jak gdybyś znał odpowiedź. Nie rozumiem wtedy, czemu o to pytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Jedno pytanie 17.12.06, 21:23 marcus_crassus napisał: > ja znam duzo odpowiedzi :) A tę na moje pytanie też znasz? :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Jedno pytanie 17.12.06, 21:24 najwidoczniej jesli zalozylem watek to mialem w tym jakis cel :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Jedno pytanie 17.12.06, 21:25 marcus_crassus napisał: > najwidoczniej jesli zalozylem watek to mialem w tym jakis cel :) A tak. Nawet widać gołym okiem,jaki. Nie mógłbys byc dyplomatą :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Słusznie 17.12.06, 21:22 Może to jest tak, że jak kiedyś w tym temacie popadali w przesadę z ilością, to teraz chcą to zmienić, ale popadli w kolejną przesadę? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Słusznie 17.12.06, 21:23 raczej chodzi o cos innego. spojrz sobie na "emerytke z rzeszowa" vel barska a teraz pomysl jaka z niej Zydowka :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Słusznie 17.12.06, 21:24 > spojrz sobie na "emerytke z rzeszowa" vel barska > Ty w to "vel" wierzysz? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Słusznie 17.12.06, 21:27 nie wiem czy wierze. nie czytam czesto watkow tych osob. jedna z nich ma byc podobno Zydowka i dziennikarka. nie wiem ktora. moze obie, moze jedna a moze to jedna i ta sama chodzi mi o cos innego - o to czy ta osoba jest "Zydowka" - bo wg pogladow taka z niej Zydowka jak Ci ktorzy zaraz po wojnie w Polsce wprowadzali na ruskich bagnetach socjalizm komuchy to zwykle nie Zydy Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Słusznie 17.12.06, 21:30 Prawdę mówiąc, dopóki ktos tu na forum sam o sobie nie napisze, że jest Żydem, nie przychodzi mi do głowy zastanawiac sie nad tym, czy ktos nim jest. Naromiast jestem pewna, że panie są dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ps 17.12.06, 21:26 ty niestety nie byles tego swiadkiem. kiedys udalo mi sie emerytke wyprowadzic z rownowagi (tak jak majoneza) wskutek czego jej odbilo i zaczela wypisywac glupoty ze tow. Berman szczcil sie iz jest Zydem (lub cos takiego) niestety, administracja z wiadomych sobie powodow watek usunela i usuwa kazde wspomnienie o nim na tym forum (ciekawe czy ten wpis sie zachowa) Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: ps 17.12.06, 21:31 > ty niestety nie byles tego swiadkiem. No fakt. Już nie chce mi się tego czytać. > kiedys udalo mi sie emerytke wyprowadzic z rownowagi (tak jak majoneza) wskutek > > czego jej odbilo i zaczela wypisywac glupoty ze tow. Berman szczcil sie iz jest > > Zydem (lub cos takiego) > Co nie zmienia tego, że dalej uważam, że ktoś się bawi, aczkolwiek trochę już w tą zabawę zabrnął. Przecież kojarzysz przypadki podawania się za osobę, którą się nie jest. > niestety, administracja z wiadomych sobie powodow watek usunela i usuwa kazde > wspomnienie o nim na tym forum (ciekawe czy ten wpis sie zachowa) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: ps 17.12.06, 21:33 mozliwe. posluzylem sie tylko tym co gdzies tam wyczytalem. nie jestem biegly z historii plot forumowych Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Słusznie 17.12.06, 21:27 > spojrz sobie na "emerytke z rzeszowa" vel barska To chyba 2 osoby, w tym emerytka to pewnie jakiś facet uprawiający wirtualne aktorstwo. > > a teraz pomysl jaka z niej Zydowka :) Jw. To jakaś zgrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Słusznie 17.12.06, 21:32 oczywiscie ze to mozliwe. jednak nie da sie ukryc ze owa osoba przynajmniej sugeruje swoj wysoce pozytywny stosunek do Zydow. nie mam co do tego watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Słusznie 17.12.06, 21:34 > jednak nie da sie ukryc ze owa osoba przynajmniej > sugeruje swoj wysoce pozytywny stosunek do Zydow. Jak dla mnie, to jest to trochę zbyt przerysowane. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Czyli GW jest najbardziej polską gazetą. 17.12.06, 21:16 Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Czyli GW jest najbardziej polską gazetą. 17.12.06, 21:20 oczywiscie. taka na poziomie "Najwyzszego Czasu" moze sie redaktor Pacewicz posciga z Michalkiewiczem o czystosc aryjska? :) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Hmmm bez przesady to prywatne sprawy dziennikarzy 17.12.06, 21:16 GW w co wierza lub na obchody jakich swiat chodza .... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Hmmm bez przesady to prywatne sprawy dziennik 17.12.06, 21:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54111236&a=54112377 teoreycznie tak. trzeba jednak przyznac ze w pewnych okolicznosciach trzeba umiec sie zachowac- umieja zachowac sie inne media, umie sie zachowac PiS i PO tylko GW nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Przepraszam a gdzie jest napisane, ze na obchody 17.12.06, 21:24 jakiegos tam swieta maja stawiac sie w komplecie wszystkie redakcje ? Ich wolna wola i decyzja co relacjonuja a co nie ..... marcus_crassus napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54111236&a=54112377 > teoreycznie tak. > > trzeba jednak przyznac ze w pewnych okolicznosciach trzeba umiec sie zachowac- > umieja zachowac sie inne media, umie sie zachowac PiS i PO tylko GW nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Przepraszam a gdzie jest napisane, ze na obch 17.12.06, 21:28 w pewnym zakresie masz racje. ale nie zapomnij ze trzeba byc czujnym jak muszka owocowa wobec grozby antysemityzmu Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A to juz problem tych, ktorzy maja problemy z 17.12.06, 21:33 polskim atysemityzmem wyssanym z mlekiem matki a raczej z tym, ze wystepuje w Polsce w ilosciach sladowych ;) marcus_crassus napisał: w pewnym zakresie masz racje. ale nie zapomnij ze trzeba byc czujnym jak muszka owocowa wobec grozby antysemityzmu. I pisze to jako wierny czytelnik NCz i Michalkiewicza ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54111236&a=54112434 Odpowiedz Link Zgłoś
gauche A te panie odwiedzja kazdą imprezę 17.12.06, 21:32 religijna wszystkich mniejszosci wyznaniowych w RP? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: A te panie odwiedzja kazdą imprezę 17.12.06, 21:45 A co was to tak obchodzi? Ja nie mieszkam w Warszawie, ale moze bym poszła z ciekawosci. jedni maja takie swięto, inni takie. Juz za kilka dni katolicy obchodza Boże Narodzenie. Swięto radosci. Jak nie pasujące do tego,co sie dzisiaj w Polsce wyprawia! Odpowiedz Link Zgłoś
gauche Re: A te panie odwiedzja kazdą imprezę 17.12.06, 21:48 a co Cie obchodzi, co MNIe obchodzi, hę? panie ww. chyba byly tam śłuzbowo, wiec pytam, compris? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: A te panie odwiedzja kazdą imprezę 17.12.06, 21:53 jedna pania wybrali warszawiacy calkiem niedawno. drugiej meza wybrali Polacy rok temu images.wikia.com/nonsensopedia/images/7/79/Kaczy%C5%84ski_mycka.JPG masz czas podczas kolejnych wyborow aby ten uklad zmienic. :) Odpowiedz Link Zgłoś